Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana Barnes, 03.08.2015 klo 10.29.

 1. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Niin, todennäköisin skenaario ainakin omasta mielestä on se, että KOK antaa valtuudet lajiliitoille ja IIHF ei tule Venäjää olympialaisista oman lajinsa osalta sulkemaan. Mutta olisi kiva tietää mitä tuo lakialoite pitää sisällään, koska ei Venäjälläkään ole varmasti jäänyt huomamatta, että joukkueita on myös valtion rajojen ulkopuolelta.

  Mikäli Venäjä suljetaan ja Jokereiden pelaajat kuitenkin kisoihin osallistuisivat, sataisi tämä kyllä rankasti Suomen laariin ennakkoasetelmia katseltaessa.

  Lainaus:
  Aiemmin oli tosiaan tarkoitus vain leikkiä tyhmää aivan samalla tavalla kuin Erkka Lapanen on täällä tehnyt. Koska siinä vaiheessa, kun lähdetään nussimaan pilkkua ja saivartelemaan niin hassun hauskoja asioitahan tästä maailmasta löytyy.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017 klo 10.55
 2. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Sinun mielestäsi siis saa sanoa ihan kaikkea kumma kun oikeuslaitos on tästä hiukan eri mieltä.
  Ei sananvapaus ole todellakaan sitä, että saat huudella mitä tahansa ja mistä tahansa.
   
 3. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  En ole missään vaiheessa sanonut mitään tuollaista.
   
 4. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Näinhän siinä voi käydä ja se on varmaan se helpoin tie KOK:lle, mutta kun käyttivät tuota jo Riossa ja koska sellaisenaan veisi kyllä maton WADA:n alta, niin vaikea tilanne tosiaan on. Voisi sanoa, että tietyllä tavalla tämä oli vääjäämätön lopputulos, kun kisat aikoinaan avattiin ammattiurheilijoille (oliko Barcelonassa ekan kerran NBA miehet mukana?). Eli jossain vaiheessa raha tulee painostamaan muita asioita siinä määrin, että pohja katoaa siltä alkuperäiseltä idealta. Eikös ne olympialaiset silloin antiikin aikanakin lopulta loppuneet korruptioon ja sen sellaiseen. Eli samalla tiellä näyttäisi KOK olevan, ellei se nyt pysty ottamaan kovia keinoja käyttöön.

  Ja toisaalta eikös yhtenä vaihtoehtona ole väläytelty sitä neutraalin lipun alla urheilemista. Siinähän KOK ei kieltäisi venäläisiä urheilijoita osallistumasta kisoihin, mutta nämä urheilijat eivät siis saisi kilpailla Venäjän lipun alla ja silloinhan rankastaisiin nimenomaan maata, ei urheilijoita. Tähänhän Venäjä on sitten vastannut, että jos KOK näin tekisi, niin silloin se omaehtoisesti vetäytyisi, eikä päästäisi urheilijoitaan Koreaan. Eli silloin IIHF ei voi oikein muuta, kuin levitellä käsiään ja koittaa vaatia KHL:ää vapauttamaan pelaajansa kisoihin.

  Lainaus:
  Tämä kyllä kiinnostaisi, mutta aika vähän on tietoa tihkunut. Muutamia venäjänkielisiä julkaisuja oon koittanu google kääntäjän kanssa seurata, mutta ajoittain kääntäjä ei oikein osaa kauhean hyvin kääntää ja tästäki aiheesta lukenut pari uutista, joista ei kuitenkaan paljoa saanut irti.

  Muistelisin, että joskus aikaisemmin on ollut puhetta, että Venäjällä urheiluun liittyy paljon enemmän suoraa lain säädäntöä, kuin täällä ja että siellä olisi jollain tavoin säännelty, että lajin, kuin lajin pitää aina mennä sen mukaan, miten kansallinen lajiliitto parhaaksi näkee. Ja onhan tästä kait sitten ollut ihan esimerkkejä, meinaa eikös esim. KHL jossain vaiheessa halunnut nostaa ulkomaalaisten määrää, mutta lajiliitto sanoi, ettei ole hyvä idea ja homma ei toteutunut.

  Meinaa yhdessä noista uutisista puhuttiin jotain itsenäisestä ammattiliigasta. Eli jos lainsäädännöllisesti sitten antaisivat mahdollisuuden siihen (jos sellainen laki ylipäätään on, joka nykyoloissa sen estäisi), että yksittäiset Liigat saisivat tarvittaessa hallinnoida itse itseään, eivätkä tarvitse kaikkeen lajiliiton lupaa, niin parantaisihan se KHL:n asemaa ja mahdollisuutta saavuttaa tavoitteitaan. Ja jos tämä olisi tilanne, niin silloinhan se olisi ikäänkuin kilpailun vapauttamista ja siten voi olla hankala väittää, että virallinen Venäjä astuu sillä tavalla urheilun alueelle, joka nähtäisiin epäsopivaksi. Mutta jos sieltä duumasta tulisi joku ukaasi, että tiettyjen joukkueiden pelaajien on pelattava pelejä, ennalta määrätyssä paikassa ja läsnäolo velvollisuus on kaikissa oloissa, niin kyllä siinä mentäisiin aika syvälle urheilun alueelle ja vähemmästäkin on kait eri lajeissa kansallisia lajiliittoja bannattu, kun hallinto on yrittänyt mennä alueelle, jonne heitä ei toivota.

  Eikös esim. Irak jossain vaiheessa joutunut ulos FIFA:sta joksikin aikaa, kun siellä hallitus koitti määräillä liian pitkälle lajin sisään, että miten asioita hoidetaan?

  Edit. Tassin jutussa lakiesityksestä (venäjänkielinen) ja siellä puhutaan ilmeisesti jostain itsenäisistä/riippumattomista ammattiurheiluliigoista.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017 klo 13.55
 5. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  No ensinnäkin sananvapaus ja oikeus puhua mitä tahansa, ovat eri asioita. Ja olennainen ero on siinä, että tämä on määritelty Suomen eduskunnassa eikä duumassa.
   
 6. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Nyt seitsemässä ottelussa 1+3. Kysyin jo aiemmin, mutta kysytääs uudestaan. Eli miltä peli on näyttänyt Korpikosken osalta?
   
 7. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Lainaus:
  Tähän en osaa vastata, kun en hänen pelejään ole nähnyt. Tarkoituksena olisi katsoa seuraava Lionsin CHL-matsi, niin ehkä jotain sen jälkeen osaisi sanoakin.

  Pitää ehkä vähän ottaa omia sanoja takaisin, mutta minään satavarmana kisapelaajana en vieläkään Korpikoskea pidä. Ei Korpikoski ole mielestäni kiekollisilta taidoiltaan, laukaukseltaan tai puolustuspelaamiseltaan mitenkään merkittävästi KHL-pelaajiamme parempi. Pitää nyt kuitenkin antaa vielä Korpparille aikaa, kun ainakin viimeisimmät matsit ovat ainakin pisteiden valossa sujuneet hyvin.
   
 8. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  No, ovat osoittautuneet hyvin kevyiksi ihan normaalilla EHT-tasolla. Sillä tavoin olympialaiset on perus-EHT:ta laadukkaampi turnaus, että kaikilla joukkueilla on paras mahdollinen kokoonpano Euroopasta, toisin kuin normaalissa EHT-turnauksessa, jossa vain isännät tyypillisesti kasaavat lähes parhaan mahdollisen joukkueen. Toki myös USA ja Kanada ovat nyt tuomassa laatua.

  Kyllä minä arvostan MM-kisat korkeammalle kuin tämän vuotiset olympialaiset. MM-kisoissa erityisesti Kanada on aina niin paljon kovempi ja muutkin maat saavat tyypillisesti kärkijätkänsä änäristä. Miinusta on toki se, että on hieman tuuristaan kiinni, ketä milloinkin saadaan mukaan, mutta sekin tuo oman lisänsä kisojen seuraamiseen.

  Stanley Cup on tietysti kovin juttu kiekkoilijoille. Maajoukkuturnauksista ykköseksi menee änäriolympialaiset ja MM-kisat. World Cup on teoriassa toki kova turnaus, käytännössä se kuitenkin muistuttaa enemmän NHL:n harjoitusleiriä kuin mitään muuta. Uskoisin myös, että vaikkapa Lasse Kukkonen arvostaa MM-kullan korkeammalle kuin Liiga-mestaruuden. Toki kommenttisi tarkoitus olikin vain provota, mikä on yksi nykyajan surullisimpia piirteitä, mitä tulee keskustelukulttuuriin.
   
 9. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  No toisaalta esim Jarkko Immonen arvottaa liigan mestaruuden MM-kullan edelle
   
 10. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Minua kiinnostaisi kovasti tietää, että jos olympialaisissa pelaa Suomen C-maajoukkue, keitä pelaisi Suomen B-maajoukkueessa?
   
 11. JKyykka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Minnesota Wild
  A-MAAJOUKKUE

  Granlund - Koivu - Donskoi
  Laine - Barkov - Rantanen
  Aho - Filppula - Teräväinen
  Komarov - Haula - Salomäki
  Armia, Lehkonen

  Ristolainen - Määttä
  Vatanen - Nutivaara
  Lindell - Honka
  Lindbohm - Pokka

  Rinne
  Rask
  Raanta

  B-MAAJOUKKUE

  Puljujärvi - Ma. Granlund - Jokinen
  Pulkkinen - Lehterä - Kapanen
  Kossila - Kuokkanen - Haapala
  Hännikäinen - Lammikko - Pakarinen
  Hintz, M. Aaltonen

  Niku - Saarijärvi
  Lyytinen - Lintuniemi
  Jokiharju - Välimäki
  Räsänen - Kotkansalo

  Saros
  Lehtonen
  Korpisalo

  :)
   
 12. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ai, että kaikki Pohjois-Amerikassa pelaavat pelaajat kiilaavat automaattisesti Euroopassa pelaavien suomalaisten ohi kokoonpanoon? Heh. Sanonpahan, että Euroopasta saisi muodostettua aika montakin kilpailukykyisempää puolustuskalustoa.

  E: Ok, hymiöstä tulkitsin, että hahmotelma oli sarkastinen.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017 klo 10.36
 13. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Eiköhän a-joukkueella tarkoiteta sitä, että siihen saadaan ihan kaikki pelaajat mukaan, änäriä myöden. Sitten on makukysymyksiä, miten esim. b, c ja niin edelleen joukkueet nähdään. Jokuhan voisi ajaltella, että b-joukkue on sitten mm-kisoihin lähtevä joukkue, jossa siis myös änäripelaajia mukana, mutta ihan kaikkia ei välttämättä saada mukaan. Eli olisi osittain samoja pelaajia, kuin a-joukkueessa. C-joukkue olisi sitten varmaan paras mahdollinen EHT joukkue ja jos tästäkin joudutaan karsimaan, niin sitten tulisi jo d-joukkue. Toisaalta voihan erotuksen tehdä myös siten, että a-joukkue on sellainen, jossa änäripelaajia mukana. B-joukkue on sitten sellainen, jossa KHL pelaajia mukana ja c-joukkue sellainen, jossa vain perinteisistä eurooppalaisista sarjoista pelaajat mukana. Tässä tapauksessa d-joukkue olisi sellainen, jossa pelaajia vain kotimaan sarjoista. E-joukkue olisi sitten sellainen, jossa pelaajia vain Mestiksestä, Suomi-sarjasta ja siitä alaspäin. Kun meillä on sitten kaiken maailman erilaisia pelejä, niin miksi ei oo sellaisia pelejä, jossa mestis maajoukkue kohtaisi Ruotsin Allsvenskanista koottua Ruotsin maajoukkuetta? Jos joku turnaus sitten haluttaisiin, niin mukaan voisi pyytää vähän eksoottisimpia kiekkomaita, Puolaa, Romaniaa, Belgiaa ja tän tällaisia, joita ei ihan joka päivä näe. Kiinan joukkuekin voisi olla mielenkiintoinen testi. Tällainen Mestis maajoukkueen turnaushan voitaisiin kokeilla järjestää Suomessa sellaisena viikonloppuna, kun EHT:ta pelattaisiin jossain muualla, kuin Suomessa. Nyt kun metroki kulkee Baronalle (vai mikä sen areenan nimi nyt onkaan), niin siellähän voitaisiin tällainen turnaus järjestää tai miksi ei Tikkurilassakin.
   
 14. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tässä ylhäällä Tshekki77 tyhjentävästi toi asian ja ajatukset esille eli B-joukkue on Skoda-Cup joukkue NHL pelaajilla ja niillä jotka eivät mahdu esim World Cupiin. C-joukkue paras mahdollinen EHT joukkue ja D-joukkue edellinen ilman KHL pelaajia.

  Kanada ja USA saa omistaan jalkeille olympialaisiin ääkkösten loppupään joukkueen, vaikka KHL olisikin mukana.
   
 15. ela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Sellain kysymys, notta tietääkö kukaan milloin toi KHL-pelaajien mahdollinen poisjäänti tai osallistuminen varmistuu?
   
 16. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ei oo varmaa tietoa, mutta tämän hetkisen tiedon mukaan KOK ilmoittaisi, oliko se nyt 5. joulukuuta, että mitä se Venäjän kanssa tekee. Jos KOK sulkee Venäjän valtiona kisoista, mutta antaa venäläisten urheilijoiden osallistua neutraalin lipun alla, on venäläiset ilmoittaneet, etteivät siinä tapauksessa lähetä urheilijoita ollenkaan Koreaan ja mahdollisesti bannaavat myös omalta osaltaan kaikkien KHL pelaajien osallistumisen kisoihin. Tosin siitähän ei ole sitten mitään varmuutta, milloin tuosta ilmoittavat, jos tilanne siihen menee.
   
 17. ela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Lainaus:
  Kiitos ja kumarrus, tämä selvensi asiaa!

  Omasta puolestani toivoisin, että pääsevät johonkin yhteisymmärrykseen ja saataisiin nuo KHL-pelaajat messiin. Vähän sellain fiilis, että jos mennään pelkästään kansallisten sarjojen pelaajilla niin tulee vähän vaisut olympialätkät.
   
 18. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Juu, ja voisihan sitä ajatella, että A-joukkue on kyseessä silloin, kun Barkov ja Ristolainen ovat mukana. Sitten jos nuo jäävät pois, kyseessä on B-joukkue. Jos lisäksi myös Laine, Granlund ja Koivu jäävät pois, kyseessä olisi C-joukkue. Sitten kun vielä Aho ja Vatanen tippuisivatkin pois, kyseessä olisikin D-joukkue, ja kun myös Teräväinen ja Lindell tiputettaisiin joukkueesta, kyseessä olisi Suomen E-joukkue.

  Tällä metodilla luokitellen päätyisimme ehkä osapuilleen sellaiseen luokitukseen, että olympialaisissa pelaa Suomen K-maajoukkue. Siinä olisi järkeä suunnilleen yhtä paljon kuin tuossa sinun kuvailemassasi logiikassa.
   
 19. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Tokihan näitä voi vaikka millä tavalla kelailla ja toisaalta miksi noissa pitää olla kirjaimet edessä? Voisihan ne olla ykkös, kakkos, kolmos joukkue ja niin edelleen. Tai jos mielikuvitusta käytetään lisää, niin vaikka appelsiini, omena, banaani yms joukkueita, riippuen tietenkin siitä, miten kukin kokee minkäkin hedelmän suhteessa toisiin hedelmiin. Itse tykkään pähkinäsuklaasta, joten suklaa vertailuissa pähkinäsuklaa joukkue olisi se kaikkein paras. Toisessa päässä sitten appelsiinisuklaa joukkue. Kuinka ihmeessä joku voi tykätä sellaisesta?

  Mutta voisi kuvitella, että sellainen normikuluttaja, joka ei halua tehdä asioista liian hankalia itselleen, mutta silti haluaisi jostain syystä maajoukkueet jotenkin jäsennellä mielessään, että luontevin jako olisi

  a,1,whatever) best on best kisojen joukkue
  b,2,whatever) mm-kisa joukkue keväällä
  c,3,whatever) EHT joukkue kotiturnauksessa
  d,4,whatever) EHT:n kokeilujoukkueet vierasturnauksissa
   
 20. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Btw onko tietoa milloin julkaistaan kokoonpano seuraavaan Venäjän EHT-turnaukseen ja minkälaista kokoonpanoa Suomen osalta voidaan suunnilleen odottaa?

  Lähdetäänkö liikkeelle parhaalla mahdollisella (ilman olympiapaikan Marjamäen papereissa jo varmistaneita) vai aiempien vuosien tapaan täysin kokeiluluontoisella, suurilta osin ensikertalaisista kootulla nipulla?
   
 21. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Venäjän turnaus on ”olympialeiri 2”. Sinne valitaan myös sellaisia pelaajia joiden kisapaikka on jo varma, eikä yhtään sellaista pelaajaa jolla ei ole realistista saumaa olympialaisiin. Oma veikkaus on että vähintään 3/5 ketjuista on samoja kuin Karjalassakin.
   
 22. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Tuskin on samoja ketjuja jos Kansainvälisellä Olympiakomitealla on moraalia ja selkärankaa sulkea doping-Venäjä vittuun olympialaisista, jonka jälkeen Putinin tyranniakoneiston kansliasta tulee välittömästi päätös, etteivät propagandaliigan (KHL) pelaajat saa osallistua olympialaisiin. Sen jälkeen on Marjamäenkin turha leirittää mitään jokeripelaajia vaan on nopeasti otettava turnaukseen sellaisia pelaajia, jotka pelaavat Euroopassa. Immonen, Ramstedt yms. kiireen vilkkaa mukaan.
   
 23. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Venäjän turnaus on ”olympialeiri 2”. Sinne valitaan myös sellaisia pelaajia joiden kisapaikka on jo varma, eikä yhtään sellaista pelaajaa jolla ei ole realistista saumaa olympialaisiin.

  PS. Veikkaan että Venäjällä on mukana vähintään 3/5 Karjalaturnauksessa esiintynyttä kentällistä.
   
 24. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Uskoo ken tahtoo.
   
 25. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  No kyllä minä ainakin uskon, mutta niinhän se on kaikessa joku uskoo, joku ei. Tuolle mielipiteelle on kuitenkin järkisyyt. Seurajoukkueen kanssa tehdään se raskas ja pitkätyö ennen kautta ja kauden aikana, kun taas mm-kisat on vain nopeahko turnaus. Periaatteessa olympialaisiin pätee sama, mutta siinä on se ero, että "normaalisti" siellä on pelanneet maailman absoluuttisesti parhaat, kun mm-kisat olleet "b-luokan" tapahtuma.