Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana Barnes, 03.08.2015 klo 10.29.

 1. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Flyers, Eeli Tolvanen
  Lainaus:
  Boldaus oma. Haluatko avata tätä vähän? Jos KHL jää pois, niin en näe mitään syytä miten Suomesta tulisi yhtään sen suurempi ennakkosuosikki kuin KHL-pelaajillakaan.
   
 2. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Jos KHL ei osallistu niin muutamalla maalla on aika lailla tasapuoliset mahdollisuudet voittaa olympiakultaa.

  Jos KHL osallistuu niin Venäjä marssii lähes varmasti ylivoimaiseen olympiakultaan ja muut maat tappelevat sitten jämämitaleista.

  Noin niin kuin kärjistettynä.
   
 3. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Tällä hetkellä mestaruuskertoimet ovat seuraavat:

  Venäjä 2,75
  Kanada 4,00
  Ruotsi 4,50
  Suomi 9,00
  Tshekki 10,00
  USA 13,00
  Sveitsi 41,00

  Jos KHL jäisi pois, Venäjän kerroin moninkertaistuisi. Vaikka Suomi olisi tässä tilanteessa top-seiskasta vasta kuudenneksi suurin voittaja Kanadan, Ruotsin, Tshekin, USA:n ja Sveitsin jälkeen, todennäköisesti jopa Suomen mahdollisuudet paranisivat hieman, sillä Venäjän prosenteista jäisi muille niin paljon jaettavaa. Laskin KHL-pelaajien määriä joukkueissa marraskuun maajoukkuetauolla:

  Kanada 16
  Suomi 14
  Tshekki 11
  Ruotsi 10
  USA 7
  Sveitsi 0
   
 4. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Varsinkin Venäjän heikentymisen myötä Suomen mahdollisuudet menestyä kisoissa kasvavat.
  Mutta ennenkaikkea mitä enemmän pelaajia valitaan Suomesta eikä Venäjältä, sitä kiinnostavammat kisat. Myös Suomen Liigan kiinnostavuus nousee varmasti jos omat pojat valitaan kisoihin. Ja siitä hyötyy Suomalainen jääkiekkoilu.
   
 5. Lucius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Lainaus:
  Venäjä on uhannut KHL boikotilla, jos Venäjä suljetaan ulos olympialaisista.

  Ei kai missään skenaariossa ole mahdollista, että Venäjä olisi mukana kisoissa heikentyneenä?

  Joko Venäjä on mukana KHL pelaajilla tai Venäjä ei ole mukana ollenkaan.

  Itsestään selvää on, että Suomen mahdollisuudet kasvaisivat, jos ennakkosuosikki ei osallistu.
   
 6. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Jos KHL jää pois, jääkö siis Venäjä myös kokonaan pois?
   
 7. Snacilep Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Toisin päin. Jos Venäjä jää pois, jää myös KHL.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Mitäs nyt kun Niemi ei pelaakaan Anttilan ja Pilun välissä. Miten seurajoukkueessa on hajotettu ketju joka on enemmän kuin osiensa summa jne.
  Onko silti niin että tälläiseen samanlaiseen virheeseen ei saisi maajoukkueessa sortua?
   
 9. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Miksi näin? Ainakin Pasilan miehet kovasti toistelee, ettei khl ole venäjän sarja vaan kansainvälinen sarja. Kai muillakin jotain sananvaltaa on, jollei sitten Rothenbergin miehet jää lojaalisuudesta omilleen pois.
   
 10. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Kyllä se on kansainvälinen sarja. Se, että KHL on kansainvälinen sarja ei kuitenkaan ole mitenkään ristiriidassa sen kanssa, että sarjan toimintaa ohjataan Venäjältä käsin.
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Noo, Venäjän Superliigan tilalle perustettu sarja jonka pääkonttori on Venäjällä ja toimitusjohtaja Gennadi Timtsenko. Eipä siinä ole muilla mitään puputettavaa jos tuo herra sanoo, että sarjan pelaajat ei olympialaisissa pelaa.
  Aika näyttää miten tässä hommassa käy, mutta en missään tapauksessa usko, että yhtään KHL pelaaja olympialaisissa esiintyy mikäli Venäjä niistä kisoista suljetaan.
   
 12. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Tässä peliä katsellessa tuli mieleen ottaa kaksikko Jormakka - Palola testiin Venäjän turnaukseen. Kuukausi sitten olisi voinut todeta, että ei mihinkään, mutta maajoukkuetauon jälkeen ovat olleet Jokereiden parhaimmistoa. Ja nimenomaan yhdessä pelaten. Laiturit Koskirannalle? Molemmat ovat kuitenkin pelaajaprofiileiltaan sellaisia, joita Suomella ei liikaa ole joukkueeseen tarjolla. Eli pitkä on matka kisakoneeseen, mutta yksi mahdollisuus siis nostanut päätään.
   
 13. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Toisaalta venäläiset ovat uhanneet, ettei yksikään KHL pelaaja saisi osallistua, jos Venäjä joutuisi tilanteeseen, jossa estävät KHL pelaajia osallistumasta kisoihin. Eli jos edes suomalaiset KHL pelaajat eivät saisi osallistua, niin eiköhän silloin ruotsalaiset olisi ehkä hiuksen hienosti ennakko suosikkeja ja suomalaiset ja sveitsiläiset tulisivat siihen heti rinnalla. Toki ero sitten myös kaventuisi muihin pienempiin maihin nähden, vaikka sen pitäisi kuitenkin olla sen verran suuri, ettei pitäisi olla ongelmia. Toisaalta eihän Suomella pitänyt myös viime keväänä olla ongelmia esim. Ranskaa vastaan ja niin vain ottelu päättyi hurmoksessa pelanneille patongeille 5-1
   
 14. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Niin, voisi kuvitella, että jos otteluohjelmaa lähdetään muuttamaan, niin jokaisen muutettavan ottelun kohdalla pitäisi saada kummaltakin joukkueelta hyväksyntä asialle ja voisi kuvitella esim. Slovakian kohdalla, että jos pudotuspeli mahdollisuudet ovat menneet, niin viittaavat kintaalla venäläisten uhoamiseen. Toisaalta nehän puuhaa siellä oikein lakia, jolla ilmeisesti määrättäisiin KHL pelaajat töihin olympiatauon ajaksi. Tosin edelleen luulisin, että jos pelejä koitettaisiin tuollaisenkaan varjolla siirrellä, niin edelleen vaatisi kummankin osapuolen hyväksynnän.

  Edit. toisaalta siinä, missä NHL:ssä riittää vain omistajien sana, että eivät osallistu, niin Venäjällä puuhaavat tosiaan ihan lakia asiasta duumassa, joten kyllähän sekin sellaisenaan tuntuisi taas vain oikein alleviivaavan sitä, että KHL on myös poliittinen projekti, vaikkei sitä kaikki halua myöntää tai ottaa huomioon.
   
 15. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Mielenkiintoista. Suomalaiset ovat siis jakaantuneet jo kahteen ryhmään. Niihin, jotka noudattavat Venäjän lakia ja niihin, jotka noudattavat Suomen lakia. En tiennytkään, että Suomesta löytyy innokkaita Venäjän lakien mukaan eläviä. Ilmeisesti puhutaan kuitenkin vähemmistöstä ainakin tässä vaiheessa.
   
 16. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  No eihän sellaisia varmaan olekaan, mutta siis antaahan se sitten tietyllä tavalla vähän enemmän forcea esim. Rotenbergillekin vaatia Harkimoa suostumaan mahdollisiin kalenteri muutoksiin. Meinaa sehän voi siinä vain levitellä käsiään, että toki hän haluaisi nähdä suomalaispelaajat Koreassa, mutta duuma vaatii häntä tekemään kaikkensa sen estämiseksi ja siten hän joutuu "vastentahtoisesti" tekemään kaikkensa, kääntääkseen mahdollisesti vastaan hangoittelevan Harkimon pään. Eikös Harkimolla kuitenkin ole se enemmistö osuus joukkueesta, eli voisi tässä tilanteessa kieltäytyä tekemästä mitään muutoksia Jokereiden kalenteriin? Kait yksittäisillä joukkueille olisi, ainakin teoriassa mahdollisuus kieltäytyä kalenterimuutoksista, vaikka se varmasti tulisi sitten takaisin, esim. ensikaudella mahdollisimman hankalana otteluohjelmana tai muuna sellaisena?

  Edit. toisaalta voisihan se mennä jopa niinkin, että KHL runkosarja koitettaisiin muiden osalta saada pakettiin jo vaikka viikkoa nykyistä aikasemmin (tai jopa aikaisemmin) ja sitten vain mahdollisesti muutoksia vastaan hankaavat joukkueet pelaisivat nykyisen ohjelman mukaan ja muutama onneton joukkue joutuisi siinä ikäänkuin kärsijäksi, mutta siis kun suurelta osalta runkosarja päättyisi jo viikkoa aikaisemmin, niin pudotuspelit laitettaisiin alkamaan heti seuraavana päivänä, nykyisen kalenterin viimeisestä runkosarjan pelipäivästä. Siinä tulis aika kiire mahdollisesti lentokoneeseen ja ekat parit pelit voisi heti mennä plörinäksi ja mahdollinen pudotuspelikevät olisi heti siinä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017 klo 00.23
 17. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  En nyt ihan saa kiinni, että mikäli KHL jää pois, niin mitä Jokerit hyötyisi siitä, että alkaisi taistelemaan vastaan? Miksi Jokerit olisivat sitä mieltä, että he haluavat tieten tahtoen, että heidän pelaajansa pelaavat pari viikkoa toisella puolella maapalloa? Riskit ovat sen sijaan sitäkin suuremmat, ja ne voivat realisoitua vielä jälkeenpäinkin.

  Lainaus:
  Oletko huomannut kuinka esimerkiksi työnantajan vaatima vaitiolovelvollisuus on pahasti ristiriidassa sananvapauden kanssa? Eikö sekin ole mielenkiintoista. Rahalla saa ja on aina saanut asioita tapahtumaan. Niin myös tässä tapauksessa.
   
 18. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Jokerit on Suomen jääkiekkoliiton jäsenseura joten heidän on luovutettava pelaajat maajoukkueen käyttöön.
  Se on sitten ihan sama mitä Venäjän laki sanoo mutta nyt ollaan Suomessa ja noudatetaan sitä lakia.

  Lainaus:
  Ei se nyt ristiriidassa ole.
  Ei sananvapaus ole sama asia kuin se, että saa kertoa kaiken mitä sylki suuhun tuo.
  Rahalla saa jotain mutta ei se saa Venäjän lakia toimimaan Suomessa onneksi.
   
 19. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Eihän Jokerit siitä mitään suoranaisesti hyötyisi, mutta toisaalta IIHF on vaatinut, että pelaajat on vapautettava kisojen ajaksi, joten voisi kuvitella, että painostusta tulisi sekä IIHF:ltä, että kotimaiselta kiekkoliitolta. Sitten on myös tämän ajan ilmiö, someraivo. Meinaa jos Harkimo on tässä kolme-neljä vuotta kahlannu sellaisen tasaisen, jatkuvan paskatihkun läpi, niin olisihan tässä ainekset ihan kunnolliselle paskahurrikaanille. Eli että suomalainen kiekkojohtaja kieltäisi pelaajiaan edustamasta maataan ja tämä vain ja ainoastaan sen takia, että Venäjältä on tullut asiasta poliittinen päätös, joka ei millään tavalla aja Suomen asiaa. Jos venäläisillä olisi enemmistö osuus joukkueesta, niin silloinhan Harkimo voisi vain levitellä käsiään, mutta väitetystihän Harkimo omistaa enemmistön, niin tällaisessa tilanteessa, enemmän kuin koskaan aikaisemmin, hän näyttäytyisi venäläisten marionettina. Ja jos tähän tosiaan politiikkakin sekottuisi, Venäjän toimesta, niin voisi kuvitella, ettei suomalaisetkaan poliitikot malttaisi olla keräämättä irtopisteitä.
   
 20. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Suomen perustuslaki sanoo seuraavaa:

  Lainaus:
   
 21. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Tämähän olisi tosiaan mielenkiintoinen tilanne. En tiedä miten esimerkiksi päätökset tehdään otteluohjelman muutosten osalta kesken kauden. Eli siis onko seuroilla sananvaltaa asiassa ja mikäli on, vaatiiko muutokset enemmistön vai voiko yhdellä olla veto-oikeus, jolla saa kaikki ehdotukset kaadettua. Esimerkiksi, jos KHL haluaisi, niin voisiko se tehdä niin, että olympialaisten aikaan Jokerit pelaisivat koko ajan back-to-back. Samalla, kun käytännössä kaikki Jokereiden sopimuspelaajat ovat Etelä-Koreassa? Puhumattakaan tietysti jälkiseurauksista.
   
 22. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Kokeillaas tätä sun perustuslakia. Jos joku altistuisi vieraan ihmisen potilastiedoille, saisiko hän vapaasti julkistaa vastaanottamiaan tietoja? Miten puolustusalalla? Saako joku kenraali blogissaan julkaista Suomen puolustussuunnitelmat, yksityiskohtia myöden?
   
 23. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Älä ammu viestintuojaa. Kunhan sanoin mitä siinä lukee. Mielestäni hauskaa tuo mitä siellä sanotaan.
   
 24. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Eihän sitä tosiaan voi tietää, mitä KHL:n sääntökirja tällaisesta tilanteesta sanoo, mutta voisi kuvitella, että normaalikäytäntö olisi, että jokaisessa siirrettävässä ottelussa pitäisi saada molempien osallistuvien hyväksyntä. Eli ei yksi joukkue voi varmaan koko muutosta estää, mutta voisi estää varmaan omien otteluitensa siirtämisen ja siten välillisesti siis myös osan vastustajiensa otteluista. Mutta sitten jos tosiaan tuovat Duuman tähän soppaan mukaan, niin sittenhän homma voi mennä ihan ylösalaisin, meinaa kyllähän laki menee varmaan Venäjälläkin, yksittäisten kilpailujen sääntöjen yli.

  Lainaus:
  Mutta eihän Jokerit varmaan suostuisi pelaamaan, jos näkisivät parempana päästää pelaajat maajoukkueeseen. Tai pyrkisivät kaikin tavoin minimoimaan ottelut, tuon tauon aikana. Mutta niinkuin sanoit, mielenkiintoinen tilanne, jos ylipäätään ottaa syntyäkseen.
   
 25. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Juu, ei se ollut tarkoitus. Vaan tuoda esiin, että vaikka se teksti on noin kirjoitettu, niin eihän se noin pelaa, kaikissa olosuhteissa. Joka tietenkin on outoa, koska perustuslainhan pitäisi olla vahvempi, kuin sitten muut yksittäiset lait.