Suomi jalkapallon MM-kilpailuihin 2010

  • 301 513
  • 2 017

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
2018 MM-kisoissa Suomi voisi jopa olla mukana. Tämä tosin vaatii sitä, että Tintit, Kalliot, Kuqit ja kaikki muut vanhat pierut ovat silloin ulkona. Vähän kyllä epäilen. Suomella on käsittääkseni nuoremmissa ikäluokissa ihan taitavia sekä potentiaalisia jannuja n. 89-91 -syntyneitä. Eli sinne suuntaan on katseet ladattu.

Katsotaan milloin tulee seuraava -81 ikäluokan tasoinen ryhmä. Tämä ikäluokkahan on edellinen ikäluokka, joka pääsi nuorten MM-kisoin omilla ansioillaan. Ei siis vain turisteina, kuten U-17 omissa MM-kisoissa muutama vuosi sitten. Tämän -81(ja -80 loppuvuodesta syntyneet kuten Peetu) lisäksi ei montaa nuorten ryhmää varmaan ole arvokisoissa ollutkaan. Tästä ryhmästä maajoukkueen avauksessa suhteellisen vakituisesti olleet Miklu, Peetu ja Väykkä. Vastaava ryhmä kun löytyisi näistä nuoristakin että saataisiin tämän tason pelaajia korvaamaan vanhoja pelaajia.
 
Miksei niitä kokeiluja sitten tehty?

Kokeiluja nimenomaan tehtiin. Ainakin Fredriksson, Mäenpää, Moisander ja Sadik olivat kokonaan uusia miehiä maajoukkuepaidassa näissä kahdessa treenipelissä. Lisäksi moni normaalisti avauksen ulkopuolella oleva pelaaja sai peliaikaa. Näistä esimerkkeinä vaikkapa Kuivasto, Pasoja, Lampi, Nyman ja Enckelman. Lisäksi vakionaamoja kuten Kallio ja Väyrynen kokeiltiin uusilla pelipaikoilla.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Olen samalla kannalla kuin useat kirjoittajat täällä - kokeiluja ON tehtävä.

Kuinka paljon eurooppalaiset seurat skouttaavat Veikkausliigaa? Luulisi laajan ringin ja peluutuksen palvelevan nimenomaan tulevia kisoja. Tärkeintä sen tulevaisuuden kannalta kun on saada mahdollisimman iso rinki niitä rivipelaajiakin Eurooppaan koviin sarjoihin, ei pelkästään aina niitä junnupeleissä loistaneita huippulupauksia. Eli ei niinkään se kokemus maaotteluista pelkästään, vaan mihin sitä kautta pääsee...
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olikos se nyt Heliskoski kun tuossa taannoin kertoi kuinka haastavaa on tehdä Suomen kaltaiselle maajoukkueele toimiva pelisysteemi. Syyksi mainitsi mm. sen, että suomalaisista niin iso osa pelaa eri joukkueissa ja eri liigoissa. Toki hajontaa on muidenkin maajoukkueiden kohdalla, mutta Suomen kohdalla se on jo helvetinmoinen palapeli. Parhaimmillaan avauksessa voi olla pelaajia 6 eri liigasta (Ruotsi, Suomi, Englanti, Hollanti, Italia, Venäjä...lisäksi on Sveitsiä, Kreikkaa, Itävaltaa jne.) eikä yhtään joukkuetoveria vaan kaikki pelaavat vielä kaiken lisäksi eri joukkueissa. Kun taas esimerkiksi Saksan, Englannin ja Italian jne. maajoukkueissa pelaajat pelaavat lähes järjestään samassa sarjassa ja mukana on samassa joukkueessa läpi kauden pelaavia pelaajia jne, jolloin sopeutuminen on paljon vaivattomampaa. Puhumattakaan siitä, että osalle Suomen pelaajista maaottelut ovat kauden ainoat "kovat" ottelut ylipäänsä.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Liverpoolin nuorissa kovaa jälkeä tehnyt Lauri Dalla Vallekin pitäisi nostaa pikapuoliin A-maajoukkuerinkiin. Ihan turha tätä kaveria on tuhlata enää mihinkään U-20 matseihin, koska kyseessä on ilmiselvästi pelaaja, joka kykenee maalintekoon jo aika pian "miesten" otteluissa. Ensi kaudella Dalla Valle pelaa jo mitä todennäköisimmin Liverpoolin reserveissä. 2010 kisoissa 19-vuotiaan pelaajan tulee olla selkeästi mukana. Mahdollisimman paljon vaan kovatasoisia otteluita tälle kaverille niin pian kun mahdollista.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Kosovon härälle ja Tintille :D

Ihan tässä herkistyy, kun muistelee näiden veljien urotekoja mj:ssä... (sniif). Enpä menisi edes Suomussalmen bubissa väittämään, että näitä kavereita on maalintekotaidoilla pilattu. No, kyllähän Tintti iskee Ruotsin liigassa maaleja vaikka unisssaan... Shefki "tyhjistä ohi" Kuqi on myös mielenkiintoinen tapaus. Kuqin päivät maajoukkueessa taitavat kuitenkin olla (viimein) ohi?
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Minua muuten vituttaa, että edelleen Suomen maajoukkuportaassa ovat nämä samat naamat. Siis päävalmentajan takana. Huttunen, Heliskoski ja Keurulainen eivät omaa mielestäni mitään sellaista tietoa, taitoa tai näyttöä jonka vuoksi heillä tulisi olla paikka Suomen A-maajoukkueen peräsimessä. Sama piiri pyörii ja luonnollisesti nämä turhakkeet opettavat uudelle päävalmentajalle, ketkä ovat pelanneet ja keiden tulee pelata. Olisi korkea aika uudistaa myös tuo osa-alue. Päävalmentajan tulisi itse valita tai tuoda mukanaan oma luottomies. Tähän sitten lisäksi tuoretta kansainvälistä kokemusta omaava valmentaja/äskettäin lopettanut hyvätasoinen pelaaja.

Edit. Vai onko se Jyrä enää siellä...
 
Viimeksi muokattu:

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Päävalmentajan tulisi itse valita tai tuoda mukanaan oma luottomies. Tähän sitten lisäksi tuoretta kansainvälistä kokemusta omaava valmentaja/äskettäin lopettanut hyvätasoinen pelaaja.

Näin juuri. Jotain nuorta potentiaalista valmentajaa sinne olisi hyvä myös ottaa vähän kuin oppimaan, esimerkiksi joku Mika Lehkosuo. Maalivahtivalmentajana minulla ei ole ainakaan mitään pahaa sanottavaa Huttusesta, mutta jotkut vanhat pierut tyyliin Heliskoski pois ja äkkiä!
 

hilapiste

Jäsen
Harjoitusottelut on kokeilunpaikkoja ja onhan noita uusia kasvoja viime peleissä tosiaan nähty. Siinä mielessä näissä peleissä pelataan muustakin kuin tuloksesta.
Tosiasia kuitenkin on, että MM-karsintalohkossa Saksa ja Venäjä on selkeästi etukäteen kovempia ja Waleskin tulee olemaan hankala vastustaja. Ja sitten niitä etukäteen heikompia vastaan pitäisi hallita ja rakentaa peliä enemmän ja siinäkin on tekemistä, varsinkin jos ei päästä parhaalla kokoonpanolla pelaamaan.

Tuosta Lauri Dalla Vallesta sen verran, että olen ymmärtänyt että hänellä olisi periaatteessa kansalaisuuden puolesta mahdollisuus pelata myös Italian maajoukkueessa?
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Esitykset ovat olleet sydäntäraastavan surkeita mutta joukkuetta tai valmennusta on nyt turha haukkua.

Suomen peräsimessä olleet edeltäjät, erityisesti Hodgson, ovat olleet kiinnostuneita tasan yhden ottelun tuloksen tekemisestä eikä maajoukkueen eteenpäinvieminen ole ollut mikään tavoite. Tässä on käynyt nyt niin että pelaajat kuten Lampi, Halsti ja moni muu on jo lähestymässä 25 ikävuotta eikä mahdollisuuksia ole koskaan tullut. Joskus pelaaja tekee läpimurron ja mahtuu maajoukkueeseen, joskus maajoukkueen pitää auttaa pelaajaa läpimurrossa kuten Hetemajn kohdalla pitäisi tehdä.

Nyt on se karmea tilanne että runko on penkillä istuvia ja aina loukkaantuneena olevia sällejä. Litmanen on ehtoolla. Tintit, Kalliot jne. ei ole riittävän hyviä. Nyt valmentajana on Baxter, joka on rehellinen äijä ja haluaa selvästi antaa mahdollisuuksia nuorille. Ei ole hänen syytänsä että tilanne on tämä. Maajoukkue on paperilla varmasti huonoin mitä se on ollut yli 10 vuoteen.

Täytyy toivoa että ensi karsinnoissa tulee edes pari uutta avauksen pelaajaa, ja tärkeintä on että pelaajat pääsisivät pelaamaan säännöllisesti seurajoukkueissaan. Pakko vaan hyväksyä että mahdollisuus arvokisoihin on nyt mennyt vanhan rungon osalta ja uusi on pakko tuoda esiin.

Onneksi Baxter oikeasti pyrkii muuhunkin kuin vain varmistelemaan tuloksia ja pönkittämään omaa statustaan. Hodarihan onnistui tässä mestarillisesti ja nyt on kolahtanut Fulhamista millin boonukset varmaan jo tilille, tavoite siis täytetty Roy!

Toivottavasti Hyypiällä ja Jässillä on sen verran talkoohenkeä että jätkät jatkaa, eikä karsinnoista tule katastrofia. Nyt olisi vaan Baxterin löydettävä ne oikeat kyvyt ja unohtaa nämä Pasojat ja Kalliot. Halstit ja Moisanderit avaukseen ja Hetemaj & co mukaan!
 

Ride

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Arto92
Suomi jalkapallon EM-kisoihin

Alkaa taas näyttämään siltä, että ainoa tapa päästä nykyisiin 16 joukkueen kisoihin on olla järjestämässä niitä. Itävaltakin taitaa olla tällä hetkellä FIFA:n virallisella listalla niinkin korkealla kuin 101. Rakennetaan Turkuun, Helsinkiin ja Tampereelle uudet stadionit ja haetaan yhteistä kisaisännyyttä Ruotsin kanssa.

Oli taas paskaa tuo eilinen peli. Johansson ja Kolkka hiuksista vittuun. Miksi vitussa sitä yhden kärjen kukkupallotaktiikkaa pitää aina vaan pelata kun on kärkimiesten kärpässarjalainen teini-idoli Miklu kärjessä?
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Ihan hieno juttu kieltämättä vaikka ei omaan elämääni juurikaan vaikutakkaan, kun paikanpäälle on tarkoitus mahdollisimman moneen matsiin lähteä...
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Turkulaiset toki ottavat tämän uutisen ilolla vastaan. Muualla näkyy, Turussa ei.


Näin on voi, perkeleen perkeleen perkele. Onneksi saamme sensijaan katsella Hansaprintin stillmainosta ja kuunnella pimpelipompelia voi perkele sentään.

Lainaus Hesarista:
"Saksalainen mediakonserni monipuolistaa The Voice TV -kanavan ohjelmistoa.
Syksyllä lähetykset samalla kanavapaikalla aloittava mainosrahoitteinen TV Viisi tarjoaa katsojille myös Suomen miesten jalkapallon A-maajoukkueen MM-karsintaottelut.

Lainaus digitv.fi:
"Kanavanippu C:n kanavista URHEILU+KANAVA, The Voice (tv), Disney Channel sekä IskelmäTV Harju & Pöntinen eivät näy toistaiseksi maanpäällisessä digi-tv-verkossa Turun tv-aseman näkyvyysalueella. Turun tv-aseman näkyvyysalueella näkyy C-kanavanipussa alue-tv-kanava Turku TV."

Jos tilanne on tämä pelien alkaessa niin otan kotoa jerrykanisterin ja menen satashellin kautta Puutorin kulmalle tekemään historiaa. Pitäkää Turkunne Ketoset.
 
Viimeksi muokattu:

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Näin on voi, perkeleen perkeleen perkele. Onneksi saamme sensijaan katsella Auraprintin stillmainosta ja kuunnella pimpelipompelia voi perkele sentään.

Eiköhän Tussari-jengi ole ihan ajan tasalla ja näytä sykähdyttävimpiä hetkiä tur..suomifutiksesta. Aaltosen jättipyssyä hidastettuna moneen kertaan ja 3 minuutin dokumentaari perään vielä Aaltosen tuhkimotarinasta Serie A:n parrasvaloihin. Nykytekniikalla saadaan varmaan 10m lisää etäisyyteen, ja kansa on tyytyväinen. Vuoden futisteko -palkinto matkaa TS:n aulaan. Luvassa lienee myös "On ja ei ole - keskustelua ei mistään Mixu Paatelaisen kanssa".

Veistä haavassa jne. Aikamoista perseilyä tuo Tussarin touhu ja Turku-TV, ei siitä mihinkään pääse. Ehkä Voice/TV5 näkyy kaapelissa, en tiedä.
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
. Ehkä Voice/TV5 näkyy kaapelissa, en tiedä.

No ei ihan, Turun Kaapelitelevisio Oy on osa TS-yhtymää. Mutta Turku-tv näkyy! Ja tv7! ja Inspiration! Kiitti näistä.
 
Viimeksi muokattu:

Nure

Jäsen
Suosikkijoukkue
PK-35, Jokerit
Aijai, taitaa olla Baxter vain taakka joukkueelle, harjoitusotteluissa ei ole edes hyvää peliä liiemmin näkynyt.

Suuremmalla mittakaavalla tässä nyt pitäisi alkuun vähän koittaa että miten karsinnoissa pärjätään, ja sitten kun mahikset on menneet, ajaa kokonaan uusi sukupolvi sisään. Seuraavaksi valmentajaksi sorvattaisiin legendaarinen Mixu Paatelainen, niin avot!
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
25. -26. syyskuuta Uefan johtokunnan kokouksessa päätetään nostetaanko Em-kisojen joukkuemäärää. Nostamalla määrä 16:sta esimerkiksi 24 joukkueeseen Suomen mahdollisuudet kisoihin nousisivat selkeästi.

Lähde:
http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1550072

Toivottavasti ei nosteta. Taso on nyt 16 joukkueella sopiva. Kisoihin pääsy vaatii onnistumista ja niin sen pitääkin olla. Karsinnat menee varsinkin suurimpien maiden osalta tuon toteutuessa pelailuksi. Mutta saa nähdä.
 
Toivottavasti ei nosteta. Taso on nyt 16 joukkueella sopiva. Kisoihin pääsy vaatii onnistumista ja niin sen pitääkin olla. Karsinnat menee varsinkin suurimpien maiden osalta tuon toteutuessa pelailuksi. Mutta saa nähdä.

Ehdottomasti sama. Johan meillä on jääkiekon MM-kisat.
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Uefan jäsenmaat haluavat 24 maan EM-kisat

http://www.mtv3.fi/urheilu/emfutis/uutiset.shtml/arkistot/emfutis/2008/06/667576

Ei tuo kuitenkaan Suomen mahdollisuuksia paranna, karsinnoissa on vaan muutama lohko enemmän.

Tuossa jutussahan ei karsinnoista puhuta mitään vaan, alkulohkojen määrä kasvaisi kuuteen. Kohta kisat varmaan pidetään kahden vuoden väleinkin, kun suosio on niin kova. Tuollaisia suunnitelmia ei sentään (vielä?) kai ole. Johan se on nähty, että jääkiekon MM-kisat on menettäneet hohtoaan, kun joka vuosi pelataan ja maita on liikaa. Antaisi nyt vaan olla sen 16 maata siellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös