Venäläiset ovat olleet tarjoamassa Suomeen erityisesti fossiilista energiaa ja ydinvoimaa (Rosatom). Vihreät ovat puhuneet pitkään fossiilisista luopumisen puolesta, ja vastustaneet myös Rosatomin ydinvoimahanketta, joten hieman erikoinen näkemys että he tässä olisivat pahiten Venäjän pussiin pelanneet. Hehän ovat vastustaneet juuri niitä Venäjän kärkihankkeita joilla Suomea on koitettu sitoa heidän energiantuotantoonsa. Tosin enimmäkseen muista syistä kuin kaukonäköisyydestä Venäjän suhteen.Tekstistäsi ilmenee, että olet ilmeisesti jättänyt peruskoulun kesken ja sen jälkeen ryhtynyt vihreiden fanipojaksi. Ei voi mitään, kaikilla ei vain ole edes alustavaa median lukutaitoa.
Faktaksi jää, että vihreiden energiaratkaisut ovat saaneet Venäjän laariin. Jokaikinen ratkaisu vuosikausien ajan. Suomessa ja muualla. Hautala ja Haavisto ovat olleet niitä koko ajan junailemassa. Totuutta et saa millään höpönassuttelullasi muutettua, vaikka jauhaisit tuubaa aamun sineen.
Ei siinä, onnea sinne ruusunnvihreään kuplaan, missä elämä on ihanaa
Plussapuolella on myös tuulivoiman kannatus, siitähän on tullut tärkeä osa Suomen sähköntuotantojärjestelmää, ja on Venäjästä riippumatonta tuotantoa.
Isoimpana miinuksena on, että ovat vastustaneet myös niitä ydinvoimahankkeita, joilla ei ole ollut yhteyttä Venäjään (Olkiluoto 3). Tosin ydinvoimakannat ei ole estänyt oloa näissä hallituksissa jotka ovat luvat myöntäneet, joten ehkä se on plusmiinus nolla.
Toinen miinus omavaraisuuden suhteen on kotimaisen turpeentuotannon alasajo, vaikkakin ymmärrettävistä syistä. Mutta siitä ei tule Suomelle nyt ongelmaa ministeri Lintilän mukaan. Turvetuotannolle voidaan myöntää jatkoaikaa, ja hankkia Suomen metsistä korvaavaa ainespuuta.
Sähköntuotannon suhteen Suomi on lähellä omavaraisuutta jo tänä vuonna, Olkiluoto 3:n käynnistymisen ja lisääntyneen tuulivoimatuotannon myötä.