Suomi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa

  • 107 587
  • 515
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitäs olet muuten mieltä fantasiajoukkueesta?
Mikäs tuossa. Kakon olisi varmasti venäläinen mummokin ottanut Suomen jengiin, mutta hänen tulemisensa oli Rangersin käsissä. Nuoremman Rädyn ja Puistolan olisin ehdottomasti mahduttanut omaan joukkueeseeni. Tuosta Aaltosesta en ihan suorilta näillä promilleilla osaa edes sanoa, kuka on kyseessä. Tuskin mikään sateentekijä kuitenkaan. Ja kuten jo sanoin, Pärssinen olisi ehdottomasti vakiokokoonpanossa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Suomen U20 joukkueella vielä petrattavaa mm. tämän illan Sveitsi peliin. Saksa ottelu oli askel oikeaan suuntaan, mutta seuraavia steppejä ehdottomasti tarvitaan. Suomi antoi Saksaa vastaan ilmeisesti tasoitusta jopa luistinten osalta. Jotenkin kankeaa monen pelaajan meno tuntui ainakin omaan silmään olevan ja lienee teroituksen osaltakin haettiin hieman oppia. Pienempi kaukolokin vaatii sopeutumista ja hakemista oli myös sen osalta. Sooloilun makua oli pelissä myös hitusen liikaa ja se hieman rikkoi joidenkin ketjujen peliä. Hienojakin yksilösuorituksia nähtiin, mutta valitettavasti enemmän tilanteita hukattiin. Paljon tuli laukauksia aika kehnoista paikoista kevyellä maskilla ja pienillä mahdollisuuksilla kakkoskiekoille. Suosikin paineet pelissä näkyivät myös ja jännitys ja hermoilu vei parasta terää monelta pelaajalta. Lisää nöyryyttä ja vahvaa työntekoa joukkueen puolesta tarvitaan. Mitä pidemmälle halutaan mennä sen valmiimpi pitää olla kamppailuihin ja puhtaaseen taklauspeliin. Tähän tarvitaan koko joukkuetta ja muutama esimerkin näyttäjä ei vielä riitä.

Maalivahtipelissä Piiroisen joutui aika vaikeaan paikkaan avauspelissä eikä ihan parastaan saanut irti. Pientä hermoilua näkyi hänenkin pelissään ja kakkoskiekkoja tuntui tippuvan yllättävänkin paljon. Lienee ihan oikea ratkaisu vaihtaa maalivahtia seuraavaan peliin ja olisiko nyt Taposen paikka? Puolustuksessa oli ehkä hieman liikaakin intoa edellisessä pelissä lähteä hyökkäysten tueksi ja osin tästä johtuen omiin avautui yllättävänkin paljon tilaa ja aikaa vastustajille. Hyökkäyspäässä ketjujen toiminnassa on vielä paljon petrattavaa. Itse tekisi mieli antaa "mörkömäiselle" Samuel Heleniukselle huomattavasti isompaakin roolia esim. ylivoimilla maskimiehenä. Pienessä kaukalossa tila ja ja aika on erittäin arvokasta ja ilman sitä ei taitavakaan pelaaja pääse oikein esiin. Illalla vastaan tuleva Sveitsi voi olla yllättävän vaikea vastus. Slovakia nipisti heiltä voiton, joten nyt siellä varmasti kaikki ladataan peliin mitä koneesta irti lähtee.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Tämän päivän ottelusta opitaan joka tapauksessa paljon, tuli sitten kuokkaan tai ei. Joko siellä on jo mennyt viesti perille yhteinäisemmästä joukkuepelistä, ja kemiat alkavat hioutua, tai sitten tänään on todellinen oppitunti siitä mihin se johtaa jos näin ei käy. Sveitsi tullee sisuuntuneena jäälle, ja harvoin käkikellot ovat helposti kaatuneet.
 
Suomi antoi Saksaa vastaan ilmeisesti tasoitusta jopa luistinten osalta. Jotenkin kankeaa monen pelaajan meno tuntui ainakin omaan silmään olevan ja lienee teroituksen osaltakin haettiin hieman oppia. Pienempi kaukolokin vaatii sopeutumista ja hakemista oli myös sen osalta.

Tästähän Oskar Osalakin mainitsi Saksa-pelissä. Tuon hallin jää on pehmeä ja normaalilla teroituksella terä uppoaa syvemmälle jäähän ja luistelu hidastuu. Eli terän on oltava tylsempi kuin se, mihin on normaalisti totuttu.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Yksilötaidossa Suomi on reilusti edellä. Sveitsillä ei ole tässä ryhmässä mitään isoja tähtipelaajia.

Suomella oli aika pahasti vielä hakemista peli Saksaa vastaan. Liikaa kiekot meni syötöistä minne sattuu ja pelaajat ei välillä oikein löytäneet toisiaan. Karvaamisessa ei oltu minun mielestäni riittävän aktiivisia ja se johti siihen, että Saksa sai välillä vähän liian rauhassa olla kiekon kanssa omassa päädyssään. Toivottavasti peli paranee tähän otteluun ja tuon ekan ottelun voi pistää vain ensimmäisen ottelun kangertelun piikkiin.

Ekasta vaihdosta lähtien pitää joka jätkällä olla työhaalarit niskassa. Kovan työnteon ja liikkeen kautta pakotetaan Sveitsi jäähyihin heti ensimmäisessä erässä ja sitä kautta YV:llä maaleja. Nämä on näitä ihan perusjuttuja.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Tässä on totuuden siementä. Vuoden 2019 MM-kulta murtaa osaksi tätä myyttiä ja se poikkesi parista aiemmasta mestaruudesta kuitenkin ennen kaikkea superyksilöiden puuttumisella. Tähdistökentälliseen valittiin ainoastaan maalivahti Luukkonen. Duon Lundell-Kakko potentiaali näkyi ja he olivat tasaisimpia suorittajia, mutta eivät kuitenkaan kantaneet suurinta tulosvastuuta. Myös Eeli Tolvanen näytti enemmän puolustusominaisuuksiaan. Aarne Talvie oli joukkueen ruumiillistuma ja henkilökohtaisista suosikkipelaajani. Ei suurin lupaus, mutta uskon nousevan vähintään tärkeäksi kansainvälisen tason puolustavaksi hyökkääjäksi, jonka ottaisin koska vain A-maajoukkueeseen. Kun Luukkonen seisoi kuolemanottelussa Kanadaa vastaan päällään ja torjui myös rankkarin jatkoajalla, riittää kun joukkuepeli toimii ja yksi Toni Utunen lyö Suomen mitalipeleihin. Lupaavia yksilöitä on myös tämän vuoden joukkueessa, mutta tässä vaiheessa kaukana eturivin NHL-lupauksesta. Onneksi joka ikäluokassa on kuitenkin mörköjä ja kivirantoja.

 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Hienoa nähdä, että Pärssinen on petrannut pelaamista kisoissa. Ei sillä, että olisi pelannur huonosti liigassakaan, mutta ailahtelevaa on ollut tekeminen. Joissain peleissä liigassa ihan ykköskorin miehiä ja välillä karmeita koomailuja ja ohipelejä. Toivottavasti meno pysyy kisoissa korkealla tasaisesti, koska Suomen materiaalilla kauheasti ei voi kukaan top6-ukko nukkua.
 

Snagari

Jäsen
Uskon ja toivon, että Taponen lyö tänään sellaisen pelin pöytään jolla nappaa itselleen ykkösveturin paikan ratkaisupeleihin. Maalivahtiosastolta vaaditaan eniten venymistä, ja pidän Taposen "pelin ryöstö" potentiaalia isompana kuin Piiroisen.
 

Knap

Jäsen
Uskon ja toivon, että Taponen lyö tänään sellaisen pelin pöytään jolla nappaa itselleen ykkösveturin paikan ratkaisupeleihin. Maalivahtiosastolta vaaditaan eniten venymistä, ja pidän Taposen "pelin ryöstö" potentiaalia isompana kuin Piiroisen.
Tästä ihan samaa mieltä. Blomqvist ja Piiroinen ehkä tasaisimmat, mutta Taposella tuo pelin ryöstö potentiaali kyllä kova. Blomqvistin peluuttamatta jättämistä en kyllä ymmärrä, on mielestäni kuitenkin ollut vakuuttavin näkemissäni peleissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: raju

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Blomqvist ja Piiroinen ehkä tasaisimmat, mutta Taposella tuo pelin ryöstö potentiaali kyllä kova. Blomqvistin peluuttamatta jättämistä en kyllä ymmärrä, on mielestäni kuitenkin ollut vakuuttavin näkemissäni peleissä.
Piiroisella ja Taposella on tällä kaudella parempi torjuntaprosentti Mestiksessä kuin Blomqvistillä. Olen nähnyt monta Piiroisen ja Taposen peliä tällä kaudella ja hyvin molemmat ovat pelanneet Mestiksessä. Piiroinen ei pelannut kovin hyvin Saksaa vastaan ja on mielenkiintoista nähdä, miten Taponen onnistuu tänään.
 

Hexa

Jäsen
Tästä ihan samaa mieltä. Blomqvist ja Piiroinen ehkä tasaisimmat, mutta Taposella tuo pelin ryöstö potentiaali kyllä kova. Blomqvistin peluuttamatta jättämistä en kyllä ymmärrä, on mielestäni kuitenkin ollut vakuuttavin näkemissäni peleissä.
Ehkä Blomqvist aloittaa vasta sitten kun pelit kovenee. Jos nyt halutaan jakaa vastuuta tasaisesti veskareille alkusarjassa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jännä että Järventie ja Lambert jatkavat samassa ketjussa.
Hyvä tuo vaan on, että annetaan toinenkin peli aikaa löytää kemioita. Jos vieläkään ei toimi, niin ehkä sitten jotain muutoksia kokoonpanoon.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Jäänyt tänä vuonna pikkujellonien seuraaminen aika minimiin. Onkos Suomella minkäs tasoinen joukkue tänä vuonna noin suunnilleen? Onko isoja mahdollisuuksia mennä päätyyn asti?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvä matsi tänään!

Ekassa erässä jatkettiin vielä viime pelistä tuttua päätöntä koohotusta. Erätauolla Suomi kuitenkin ryhdistäytyi ja loppumatsiin hyökkäyspeliin löytyi jo roppakaupalla enemmän malttia ja järkeä. Tästä on hyvä jatkaa.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Perusasioissa mentiin eteenpäin, kiekkoa ei menetetty keskialueella, harhasyöttöjä paljon vähemmän, vähän paremmin pysyttiin kiekossa hyökkäysalueella mutta sitä pitää parantaa. YV:ssä pientä parannusta. Järventie tosiaan pimennossa, herättelisikö siirto kolmoskenttään miestä?
 

Barney

Jäsen
Ihan hyvä alku kisoille Suomelta. Tänään Sveitsiä vastaan peli oli sellaista, että paremmalla viimeistelyllä Suomi olisi voinut tehdä vaikka kymmenen maalia. Vaikka maalipaikkoja Suomi onnistuikin luomaan paljon, niin parannettavaa on vielä paljon. Tärkeimmät kehityskohteet ovat viimeistelyn tehokkuus ja kurinalaisuus, sillä Suomi otti useamman todella turhan jäähyn. Ketjukoostumukset eivät ole oikein vielä lähteneet toimimaan, joten jotain muutoksia voisi noihin kokeilla. Suomen peli on hyvää ja jos kaikki palaset loksahtavat kisojen edetessä kohdalleen, niin kultaa tulee tänäkin vuonna.

Itse olen sitä mieltä, että tällainen vähän nihkeä alku on Suomen kannalta hyvä asia. Jos siellä on ollut ennen otteluita jotain löysäilyä, niin nyt on toivottavasti pojat palautuneet maan pinnalle. Jos tuo nippu onnistuu pelaamaan nöyrästi ja kurinalaisesti, niin potentiaalia on todella paljon. Taponen on varma maalivahti ja jos puolustus edessä toimii, niin Suomea vastaan ei ole helppo hyökätä.

Hyökkäyksessä ykkösketju toimii, mikä on Suomen menestyksen kannalta aina tärkeää. Nyt tarvittaisiin vähän tukea myös niiltä muilta ketjuilta. Etenkin Järventie on ollut todella suuri pettymys. Näillä otteilla Järventielle oikea paikka olisi katsomossa, mutta tuskin tuollaista ratkaisua kuitenkaan tehdään. Järventien ja Rädyn paikkoja voisi vaihtaa tai jos valmennus ei halua kätisyyksien puolesta tehdä tuota, niin yksi vaihtoehto olisi laittaa Mäntykivi kakkosketjuun, Järventie kolmosketjuun ja Pyyhtiä ylimääräiseksi hyökkääjäksi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Selvää parannusta edelliseen peliin verrattuna. Työteliäämpää lätkää, kiekko ei pomppinut sinne tänne enää niin paljon ja kiekollinen peli oli nyt selvästi parempaa. Paine oli käytännössä kaksi erää ihan yhtä kyytiä Sveitsin päädyssä. Paremmalla viimeistelyllä tuo olisi voinut olla 5-1 jo siinä vaiheessa ja peli ohi. Nyt Sveitsi sai vielä 3. alkuun oman etsikkoaikansa. Suomen peli alkoi näyttää jo melko tuskaiselta, kun sitä kolmatta maalia ei tahtonut tulla millään, jolla niskat olisi saatu katkaistua vastustajalta.

Tästä on ihan hyvä lähteä seuraavaan otteluun Slovakiaa vastaan. Siihen pitää kuitenkin taas parantaa ja ei tuosta tarvitse kehityskohteita kauaa miettiä. Maalinteon tehokkuutta pitää pystyä nostamaan selvästi. AV-pelaamisessa oli myös minusta parantamisen varaa. Ehkä se vähän parani tuossa ottelun aikana, mutta kyllä siellä aika paljon oli sellaisia tilanteita, että luvattoman paljon tilaa ja aikaa oli Sveitsin pelaajilla. Tuossa heidän maalissaan esimerkiksi oli juuri tälläinen tilanne, että sen näki jo useampi sekunti ennen sitä maalia, että nyt seisoo Sveitsin jätkä ihan liian vapaana ja se syöttölinja on aivan liian auki.

Tuo ykkösketju toimii hyvin. Lundell oli ottelun alussa kiekollinen maestro ja juuri sellainen pelillinen liideri, mitä häneltä odotetaankin. Vähän hänkin rupesi tuskastumaan muun joukkueen mukana tuossa kolmannessa erässä. Simontaival on yllättänyt minut positiivisesti.

Kakkosessa Lambert pystyy lähinnä oman nopeutensa ansiosta luomaan hyökkäyspään uhkaa ja on pelannut ihan hyvin. Vähän paikoin liian itsekästä pelaamista ja ehkä pelaa scoutit mielessä liikaa. Pärssinen paransi myös ottelun aikana, mutta tuosta kakkosketjusta Järventie on tällä hetkellä aivan yössä.

Nikkaselta ja Rädyltä on saatu toistaiseksi pitkälti sitä, mitä odotettiinkin. Tykkään molemmista pelaajista paljon ja tulevat varmasti kummatkin tekemään hienot urat.

Pelin rakenne oli minun silmääni aika kivalla mallilla tässä ottelussa. Tässä muutaman viime vuoden aikana on ainakin kaksi sellaista turnausta ollut näissä U20-kisoissa, joissa Suomi on ollut ihan surkea nimenomaan sen takia, että joukkue ei ole löytänyt minkäänlaista yhteistä pelillistä säveltä, joka on johtanut jopa karsintasarjaan. Nyt siitä ei ole huolta.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Simontaival heräsi toisessa pelissä, heräisikö Järventie sitten kolmannessa pelissä? Ei pelaa kakkosketjun paikan arvoisesti nytten, mutta ei varmaan lähdetä muuttamaan voittavaa kokoonpanoa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Saksa
  • 1.95
  • 4.20
  • 3.10
Sveitsi vs Norja
  • 1.16
  • 7.50
  • 13.00
Ruotsi vs USA
  • 2.46
  • 4.40
  • 2.34
Tshekki vs Suomi
  • 2.66
  • 4.20
  • 2.36
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös