Suomi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Yhdysvalloissa 2017–2018

  • 105 919
  • 630
Tila
Viestiketju on suljettu.

Barney

Jäsen
@Nick voisitko vastata näihin kysymyksiin? Odotan aamuun mennessä vastauksia.
Pitää odottaa, että hän saa ensiksi esittämiinsä kysymyksiin vastauksen palstan karjalalippiksiltä, Jussi Ahokkaalta, kirjan aiheesta Kalle Päätalolta ja lyhyehkön twiitin Donald Trumpilta. Sen jälkeen hän voi mahdollisesti vastata noihin kysymyksiin. Näin se businessmaailmassakin toimii...
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hyvä voitto tänään. Nelonen loisti ja keinona siihen oli vain hyvä intensiteetti pelissä. Muihinkin ketjuihin lisää intensiteettiä, niin eiköhän tulosta ala tulla myös USA:ta vastaan. Jostain syystä osa porukasta tekee aika paljon pientä neppailua, mistä tulee jonkunverran kiekon menetyksiä ja mistä muutenkin on vähän hyötyä pienessä kaukalossa. Lisää suoraviivaista peliä ja tempoa ylös, kun eväitä siihenkin löytyy.
 

Vapaapudotus

Jäsen
Suosikkijoukkue
idän ihmeet
Salo taisi Tanskaa vastaan pelata, mutta sitä peliä en itse nähnyt, joten en voi sanoa pelasiko hyvin vai huonosti. Vaakanainen ei juurikaan ole kentältä erottunut, ei hyvässä eikä huonossa. Vielä enemmän kiekollisesti ehkä Urholtakin odottaisi, mutta ihan hyvä näinkin.

Salolle sattui Tanskaa vastaan etenkin ottelun avauserässä pari pahaa kiekollista hassia ja taisi toisesta tulla puolittainen läpiajokin omiin. Kotkansalolla vaikutti olevan vähän kiire Kanadaa vastaan, mutta tänään pelasi hyvin ja eiköhän tuolla kuusikolla jatketa jenkkejä vastaankin.

Vaakanaisen otteita on sattuneesta syystä tullut seurattua muita tarkemmin ja ihan hyvin Uke on vetänyt. Välillä vähän liiankin nopeasti ja nöyrästi laittaa kiekkoa liikkeelle jopa silloin kun väli ollut ahdas ja/tai hyökkääjä liukumassa väärään suuntaan. SaiPassa pelatessaan ottanut enemmän roolia, pystynyt jalalla ostamaan aikaa ratkaisuilleen ja katsomaan sopivan syöttövälin rauhassa. Voi olla Ahokkaan pelitavallinenkin juttu, mutta pari kertaa hätäisen näköinen passi pistänyt silmään. Laukaustahan hänen pitää kehittää, kuten on itsekin sanonut. Puolustuksellisesti ollut vahvimpia suomalaisia, taisi kerran Kanada-pelissä hyökkääjä livahtaa laidan puolelta ohi mutta muutoin aika virheettömästi luutinut.

Pakko mainita loppuun. Ennen kisoja Jääskän valinta ennen Kotkaniemeä ja Turkulaista ihmetytti, mutta johtui toki siitä etten tuntenut häntä pelaajana kuten kahta jälkimmäistä. Ei ihmetytä enää, kaverihan on melko lailla täydellinen neloskentän pelaaja ja tärkeä osa toimivinta kenttäkoostumusta.
 
Viimeksi muokattu:

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Käsi pystyyn virheen merkiksi. Turkulaisen tämän kauden pistekeskiarvo on kovempi kuin Kotkaniemen. Pahoittelut tästä. Yleensä en tilastoissa erehdy, mutta tuli tämäkin koettua. Ralph oli tällä kertaa tarkempi.

Toisaalta ulos jäi kaksi kaveria, joiden liigan pistekeskiarvo on kovempi kuin kenenkään aiemmin ulosjääneen. Mistä tämä kertoo?

Onkohan valmentaja tehnyt virheitä joukkuetta valittaessa?
Oletko miettinyt, että Suomen hyökkääjien taso on noussut viimeisen seitsemän vuoden aikana huimasti? Vielä seitsemän vuotta sitten Kotkaniemi olisi ollut "supertähtipelaaja", mutta nyt Suomen paremman nuorten MM-kisatason vuoksi Kotkaniemi ei enää ole tuota tasoa. Kotkaniemi ei kuitenkaan ole mikään teuvoteräväinen, joka pitää huolen yksin Suomen hyökkäyspelistä. Jos Kotkaniemi ja Turkulainen olisivat olleet joukkueessa, niin silloin neloskentän pelaajat Jääskä ja Nurmi olisivat todennäköisesti poissa. Heistä molemmat ovat pelanneet loistavasti. Voisi jopa sanoa että heidän ketju on ollut Suomen paras ketju, vaikka tosin pitää ottaa huomioon ettei heidän ketjulta odoteta yhtä paljon kuin muilta ketjuilta. Turkulainen - Kotkaniemi -duo ovat parempia pelaajia kuin Jääskä - Nurmi, sitä tuskin kukaan kieltää. Mutta ovatko he kahdestaan yhtä hyviä kuin Turkulainen - Kotkaniemi? En tiedä, hankala sanoa.

Minä itse olisin ottanut kisojen alussa Turkulaisen, Kotkaniemen ja Luostarisen ehdottomasti mukaan kisoihin ohi Jääskän, Nurmen sekä Innalan. Nyt en luopuisi Jääskästä tai Nurmesta, Innalasta voisin ehkä, mutta se on nyt turhaa. Ja jos kiinnostaa, niin en ole JYP-, Ässät-, KalPa-, HPK-, TPS- tai HIFK-kannattaja eli noiden pelaajien suhteen tunnen olevani aika objektiivinen.

Itse Slovakia-peliin. Ihan hyvä peli Suomelta, joskin parannettavaa jäi. Iloisinta oli se, että aiheesta kuraa saanut Olli Juolevi oli ihan eri mies kuin aiemmissa peleissä. Loistava passi Räsäselle 2-1 maalissa. Sen sijaan Janne Kuokkanen on vielä aika pimennossa. Ahokkaan pitää herätellä meidän NHL/AHL-pelaajaa. Vesalainenkin on ollut pieni pettymys. Tolvaselta löytyy fyysisyyttä ja yritystä, mutta ei ole vielä se teuvoteräväinen, jota itse odotin. Jos minä olisin päävalmentaja, niin lähtisin kolmannen erän sentteristöllä eli tällä: Räsänen - Kuokkanen - Ikonen - Koppanen.

Sinänsä ei haittaa, vaikka USAlta tulisikin turpaan. Silloin todennäköinen matka finaaliin olisi Tshekki ja Kanada. USA-voitolla se olisi Venäjä ja Ruotsi.
 

Nick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä hyökkääjien taso on noussut. Tällä kaudella se lienee ottanut siis vielä harppauksen. Pari kovaa kaveria on jäänyt poiskin kisoista NHL-seurojen päätöksellä nyt ja viime vuonna.

Toinen asia on, että liigassa annetaan enemmän vastuuta nuorille pelaajille kuin aiemmin, toisin sanoen nuoret ottavat vastuuta.

Näiden asioiden taakse voidaan piiloutua, jos halutaan yrittää suojella koutsia täysin perusteettomista rannallejättämisistä.

Teuvo Teräväisestä puheen ollen ymmärrän, että tarkoitat, että Kotkaniemi ei ainakaan vielä tällä hetkellä ole samalla tasolla kuin TT Ruotsin kisoissa. Se on todellakin totta. Onko sitten kukaan mukaan, se on toinen tarina, se. Teuvohan pyöritti käytännössä yksinään hyökkäyspeliä. Joka tapauksessa tämän hetken taso ratkaisee valinnat.

Etelä-Saimaalle hamekangasta. Mukahauskaa, pikkunäppärää solvaamista vailla sisältöä.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Katsoin eilen Ässien ja JYPin välisen ottelun, joka päättyi vierasjoukkueen 7-0 voittoon. Ottelussa oli kaksi aivan selkeästi erottuvaa yksilöä: Jepu ja Jerry. Aivan käsittämätöntä, että noin kovan pistekeskiarvon kavereita on jätetty ulos joukkueesta. Kannustan silti joukkuetta teidän karjalalippisten kanssa, mutta täytyy ihmetellä kuinka päävalmentaja on teille jokin auktoriteetti, jonka ratkaisuja ei voi kyseenalaistaa. Näkeehän sen tyhmäkin tilastoista, että Jepu ja Jerry olisi paljon parempia pelaajia tuohon joukkueeseen kuin esimerkiksi Jääskä ja Koppanen. Milloin viimeeksi vastaavaan pistekeskiarvon kavereita on jätetty ulos nuorten MM-kisoista? Vastausta odotan etenkin Ähtäristä, Punavuoresta ja Maarianhaminasta. Lisäksi kuulisin mielelläni vastauksen myös jokaiselta nimimerkiltä, jolla ei ole munaa paljastaa suosikkijoukkueettaan. Vastausaikaa 24 tuntia.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
. Näkeehän sen tyhmäkin tilastoista, että Jepu ja Jerry olisi paljon parempia pelaajia tuohon joukkueeseen kuin esimerkiksi Jääskä ja Koppanen.

Mutta sitä vaan, että jos eilen katsoit tuon Slovakia pelin niin aika selvästi siitä sokeakin näki otsallaan miksi Koppanen ja Jääskä ovat joukkueessa. Ei ole mitään poisjätettyjäkään vastaan ja minä itse olisin työntänyt sinne Jesse Ylösenkin ennen muutamaa muuta miestä.
Sinällään voihan sitä aina valinnat kyseenalaistaa, mutta niistä piipittäminen jälkikäteen ei muuta mitään, eikä näin ollen tuo keskusteluun muuta kuin vittumoista jankkaamista.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Etelä-Saimaalle hamekangasta. Mukahauskaa, pikkunäppärää solvaamista vailla sisältöä.

Tuosta vielä yhteystietoja, niin saadaan kankaat perille: https://asiakaspalvelu.esaimaa.fi/asiakaspalvelu/

Samaa mieltä kyllä Etelä-Saimaasta. Varsinkin tekstiviestipalstalla on tuota sisällötöntä valitusta suosikkijoukkueestani (jonka tiedätkin). Suomen joukkue on kyllä just hyvä, ja valinnat menivät täysin oikein.

Vastauksia odotan Mustakulkkulasta, Nigeriasta ja äidiltäs. Vastausaikaa kaksi sekuntia!!!
 

Barney

Jäsen
Näppärä vastaus Savosta. Ikävä kyllä en pyytänyt vastausta sieltä.

On se kumma, kun pitää rautalangasta vääntää. Jepun pistekeskiarvo tällä kaudella Liigasta 0,46 (kovin ikinä ulos jääneistä pelaajista) ja jerryn 0,53. Vastaavasti Koppasella se on 0,33 ja Jääskällä 0,18. Lisäksi Jepu on erittäin kokonaisvaltainen pelaaja, joten tehojensa lisäksi hän hoitaisi myös puolustuspään paremmin kuin Koppanen tai Jääskä. Jerry taas on Liigan paras karvaaja ja pelaisi JYPissä alivoimaa ellei Virtanen olisi lähes yhtä pihalla kuin Ahokas on. Ähtärissä, Punavuoressa ja Maarianhaminassa kello tikittää, aikaa enää alle 23 tuntia.
 
Toisaalta ulos jäi kaksi kaveria, joiden liigan pistekeskiarvo on kovempi kuin kenenkään aiemmin ulosjääneen. Mistä tämä kertoo?

En kertakaikkiaan pysty vastaamaan kysymykseesi. Tämä siksi, koska tuo kysymystä edeltävä virheellinen väite vie kaiken huomioni.
 

Nick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tilastot vain tukevat virheellisiä valintoja. Toisilla ei ole kykyä kyseenalaistaa näitä valintoja, vaan perusteena on silmitön luotto valmentajaan.

Sitten, kun subjektiivisten näkemysten tueksi esitetään kylmää faktaa, niin fanipojilla alkavat kierrokset nousta ja henkilökohtaisuuksiin menevä solvaaminen ja muu asiattomuuksien heittely alkaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tilastot vain tukevat virheellisiä valintoja. Toisilla ei ole kykyä kyseenalaistaa näitä valintoja, vaan perusteena on silmitön luotto valmentajaan.
Liekö semmoisia jääkiekon arvokisoja käytykkään jatkoajan historian aikana etteikö täällä oltaisi rutistu valinnoista vielä senkin jälkeen kun kisat ovat jo alkaneet. Mä näen energian tuhlaamisena sellaisen toiminnan johon ei itse voi vaikuttaa. Joukkueita kun ei voi kesken kisojen vaihtaa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Sitten, kun subjektiivisten näkemysten tueksi esitetään kylmää faktaa, niin fanipojilla alkavat kierrokset nousta ja henkilökohtaisuuksiin menevä solvaaminen ja muu asiattomuuksien heittely alkaa.
Voi karjalalippisten Suomi.
Kuinka puupäätä porukkaa täällä oikein voi pyöriä.

Ja oliko siinä vielä joku hidas hämäläinen ihmettelemässä liiketalousmaailman hienouksia. Tosiaan, jos bisnesmaailmassa valitset itsellesi kyseenalaisen tiimin, jota et pysty perustelemaan, ei jäädä odottelemaan tuloksia.

Otapa siitä opiksesi, poika.

Jokseenkin säälin teitä.

Jees ja helvetin fiksua pilkunnussintaa perunafarmilta.

Sinulla ei ole rohkeutta tunnustaa kannustamaasi joukkuetta. Näistähän on ollut aiemminkin palstalla puhetta.. Tavallaan säälin sinua.

Jos kommenttieni perusteella fanipoika ei ymmärrä viestini kohdistuvan häneen, on parempikin, että hän ei kirjoita palstalle yhtään mitään.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Puhuttelee muita karjalalippiksiksi, tietämättömiksi ja ylimieliseksi. Sen jälkeen tulee itkemään jostain henkilökohtaisuuksista. @Nick sanojesi mukaan olet palstaa vuosia seurannut niin varmaan tiedät, että viesteillä pitäisi tuoda jotain uutta keskusteluun. Sinulta on nyt tullut varmaankin lähemmäs 20 viestiä samasta aiheesta. Kantasi on hyvin selväksi tullut joten olisiko aika jatkaa eteenpäin?

Eilisessä pelissä 4. ketju oli jälleen huikealla pelipäällä. Pelaavat hyvin simppeliä jääkiekkoa, jossa pyritään pääsemään maalin eteen. 1. ketju taas pyörii laidoilla ja viivan lähettyvillä eikä kukaan ole valmis menemään maalin eteen ottamaan osumaa ja mustelmia.

@Individual sen tuossa ylempänä hienosti toikin esille.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
On se kumma, kun pitää rautalangasta vääntää. Jepun pistekeskiarvo tällä kaudella Liigasta 0,46 (kovin ikinä ulos jääneistä pelaajista) ja jerryn 0,53. Vastaavasti Koppasella se on 0,33 ja Jääskällä 0,18. Lisäksi Jepu on erittäin kokonaisvaltainen pelaaja, joten tehojensa lisäksi hän hoitaisi myös puolustuspään paremmin kuin Koppanen tai Jääskä. Jerry taas on Liigan paras karvaaja ja pelaisi JYPissä alivoimaa ellei Virtanen olisi lähes yhtä pihalla kuin Ahokas on. Ähtärissä, Punavuoressa ja Maarianhaminassa kello tikittää, aikaa enää alle 23 tuntia.

Maajoukkuetta ei olla ennenkään kasattu eikä tulla kasaamaan pelkästään pistepörssin pohjalta. Lisäksi kaipaisin sinulta perusteluita väitteelle miksi "Jepu" hoitaisi puolustuspään paremmin kuin Koppanen tai Jääskä. Kysyn perusteluja vittuillakseni siksi, koska tiedän, että väite on täyttä roskaa.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Tilastot vain tukevat virheellisiä valintoja. Toisilla ei ole kykyä kyseenalaistaa näitä valintoja, vaan perusteena on silmitön luotto valmentajaan.
Mitähän merkitystä näillä virheellisillä valinnoilla on, jos sieltä silti saadaan se tavoite täytettyä ja Suomi vie kultaa? Ja jos ei voiteta, voi sitten tulla jälkiviisastelemaan näistä pelaajavalinnoista. Typerää ulista (ja vieläpä ilmeisesti päiväkausia?) vääristä valinnoista kesken kisojen. En usko, että yksi Kotkaniemi ja Turkulainen olisi kesää tehneet. Toki olisi paperilla kuulunut omaankin joukkueeseen mm. ennemmin kuin Kupari.
 
Hyvä yritys Kymistä

Toisaalta voin jo nyt kertoa, että Jepun pistekeskiarvon (0.46) pelaajaa liigasta ei ole koskaan jätetty ulos nuorten kisoista.

Ikosen pistekeskiarvo oli 0.55, kun jätettiin pois kisoista ja sehän tiedetään miten ne kisat meni, eli Ahokas ulos ja Nick sisään ja Jepu pelaan Kuparin paidalla.

Onko jostain saatavilla tilastoja Suomen menestyksestä nimenomaan pienen kaukalon kisoista, koska yleisesti ottaen huonostihan ne ovat aina menneet, mutta kiinnostaisi nähdä kuinka huonosti?
 
Tilastot vain tukevat virheellisiä valintoja. Toisilla ei ole kykyä kyseenalaistaa näitä valintoja, vaan perusteena on silmitön luotto valmentajaan.

Sitten, kun subjektiivisten näkemysten tueksi esitetään kylmää faktaa, niin fanipojilla alkavat kierrokset nousta ja henkilökohtaisuuksiin menevä solvaaminen ja muu asiattomuuksien heittely alkaa.

En ole varma osoititko viestisi minulle kun et viestiäni lainannut. Vastaan nyt kuitenkin sinulle silläkin uhalla, että osoitit viestisi jollekin toiselle. Se kylmä fakta, jonka esitit on virheellistä ja siksi sinulle jo aiemmin kirjoitin, että tuollainen virheellinen fakta estää minua vastaamasta sinänsä ihan nokkeliin ja tärkeisiin kysymyksiisi.
 

Nick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eiköhän nämä virheelliset valinnat ole nimenomaan hyvä tuoda esille viimeistään nyt, eikä jälkiviisasteluna.

Muutamalla nimimerkillä keitti jo yli asiasta keskustelu on jäänyt heiltä kokonaan henkilökohtaisuuksien ja mukahauskuuksien täyttäessä heidän viestinsä. Keinot ovat heillä loppuneet, eväät heillä syöty))

Tilastot oli hyvä tuoda esille näkemysten tueksi faktana. Toiset ovat reagoineet faktaan lässytyksin, toiset faktan itseltään kieltäen.
 

Barney

Jäsen
Stadissa luotetaan näköjään myös sokeasti valmentajaan, vaikka tilastot puhuvat ihan toista.

Voin vastata minulle esitettyihin kysymyksiin kunhan saan ensiksi omiin kysymyksiini vastaukset. Aikaa on Ähtärissä, Punavuoressa ja Maarianhaminassa vielä melkein 21 tuntia.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kyllähän tuo juurikin nelosketju on se Suomen paras ollut näissä peleissä. En menisi missään tapauksessa rikkomaan nuita. Mutta jos sinne tosiaan Kupari otettiin yksi peli pelaamaan niin olisiko siihen tontille voinut Turkulaisen, Luostarisen tai Kotkaniemenkin ottaa. Eikä nuo kakkosen Ikonen tai Koivulakaan mitään huikeita ole esittänyt. Mutta helppohan se on jälkeenpäin huudella. Ei ole ykkönenkään tehnyt tulosta niin kuin olisi pitänyt. Jerry olisi tuossa ketjussa paukutellut jo pistepörssin kärkeen ja samalla olisi tehotilasto turnauksen paras.

Kyllä kun tuon Lukko - Ässät pelin katsoin niin olihan Kotkaniemi ainut porilainen joka siellä edukseen esittäytyi. Tempaisi aivan tajuttoman ranteenkin pelin lopussa peltiin. Samoin Eetu Luostarinen on ollut KalPan paras hyökkääjä MM kisavalintojen jälkeen. Eikä se oli vissiin Turkulaisellakaan hirveän huonosti JYP paidassa mennyt. Eilen maali Ässiä vastaan ja tehotilastossa koko Liigan 3. paras. Mut nää on näitä.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Näiden asioiden taakse voidaan piiloutua, jos halutaan yrittää suojella koutsia täysin perusteettomista rannallejättämisistä.

Niin. Eihän meistä kukaan täällä tiedä mikä se perustelu poisjättämiselle on. Ahokkaan tehtävä on kasata se paras mahdollinen JOUKKUE. Jos tämän tehtävän toteuttaminen vaatii yhden pelaajan rannallejättämistä, niin sitten se vaatii. Ahokas ei myöskään ole velvollinen perustelemaan valintojaan tai poisjättämisiään kenellekään random-porilaiselle tai kellekään muullekaan.

Tilastot oli hyvä tuoda esille näkemysten tueksi faktana. Toiset ovat reagoineet faktaan lässytyksin, toiset faktan itseltään kieltäen.

Niin, mulle nyt jäi epäselväksi, että minkä faktatilaston olet tuonut esille...?
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän tuo juurikin nelosketju on se Suomen paras ollut näissä peleissä.

Nelonen on ollut selkeästi tasaisin kokonaisuus ja tehoillut hyvin ilman ylivoimavastuuta. Koppanen ei ole pelannut huonosti liigassakaan, mutta maalinteko on ollut tuskaista. Pelikäsitys tällä on hyvää tasoa ja monipuolisena pelaajana pystyy hoitamaan roolin kuin roolin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tärkeää olisi nyt saada tuo TOP6 tekemään maaleja. Ei siinä saahan Koppanenkin laitureineen niitä maaleja tehdä, mutta vähän epäilen että riittää enää mitalipeleissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös