Suomi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Yhdysvalloissa 2017–2018

  • 105 909
  • 630
Tila
Viestiketju on suljettu.

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Miksipä ei Heponiemi voisi olla Tolvasen sentteri koska siinä olisi joukkueesta paras mahdollinen syöttäjä-maalintekijä pari?

Niin ja tiedoksi niin minä en palstoilla kysele sellaisia tilastoja jotka minulla on. Jos taas minulla on jotkut tilastot niin en niitä palstoilla kysele. Saitko?
 

Vatman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Jatkoajan mukaan Eemeli Räsänen ei mahdu kisakoneeseen. Luulin, että kone lähti jo aikoja sitten Räsänen kyydissään, mutta näemmä ei.
Nyt puhutaan kumminkin 2 metrisestä ja 100 kiloisesta köriläästä, joten ihmekös tuo jos ei mahtunut kisakoneeseen.
 

Nick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voi karjalalippisten Suomi.

Kuinka puupäätä porukkaa täällä oikein voi pyöriä.

Rooliin valitun valmentajan valintoja ei osata kyseenalaistaa, koska hän on heille iso auktoriteetti, alan ammattilainen ja tietää, mikä on joukkueelle parasta. Nuorilla kirjoittelijoilla usein niin. Ymmärrän vajavaisuuden ja kokemuksen puutteen, mutta en nöyryyden puutetta. No, aika hoitaa.

En vielä kritisoisi kahden pelatun pelin jälkeen joukkueen peliä, eka peli oli nuorille kavereille ns. omituinen kisojen avauspeli ja toinen oli ns. isät vs. pojat peli, joka ei käy minkäänlaisesta mittarista. Ikäluokat Suomella ovat hyviä. Slovakia-ottelu pitäisi mennä vielä rutiinilla, mutta sunnuntaina nähdään oikeasti missä mennään.

En silti voi käsittää, miksi annamme joukkuevalinnassa niin paljon tasoitusta muille. Kotkaniemi oli jälleen yksi kentän parhaita Raumalla ja mm. teki Ässien ainoan maalin. Kukaan ei ole vielä pystynyt perustelemaan, miksi Jepu ei mahtunut mukaan. Ässien etuhan tämä on, mutta Suomi kärsii. Tämä nimenomaan vituttaa Suomikiekon puolesta. En voi hyväksyä, bisnesmaailmassa näistä perusteettomista valinnoista olisi jo saanut fudut. Toisaalta hyvä, että urheilussa katsotaan ensin tulos ja kyseenalaistetaan vasta sitten.

Kotkaniemellä on kiistatta poikkeuksellisen luovat lahjat hyökkäyssuuntaan sekä maalinteon että pelinteon suhteen. Kaveri on ikäisekseen kiekkovarma ja myös puolustusvelvoitteellinen. Melko riskitön kaveri huikealla hyökkäyspotentiaalilla.

Siitä sitten kommentoimaan: a) landejätkä b) hokee samaa c) oma suosikki ulkona d) kolmonen ei edes ole puolustava ketju vaan hyökkäävä e) Ahokas on sun mielestä idiootti, kun ei ottanut Jepua ja Turkulaista mukaan f) päin vittua koottu joukkue g) pelaan pleikkaria ja saan Barkovinkin koneeseen h) Ahokas tietää mitä tekee i) nää sopii joukkueeseen paremmin j) eliteprospectsiin ei voi tuijottaa, sieltä näkee, että Jepu on tehnyt koko uransa tuplatehoja Kupariin nähden k) Kupari ei ole puolustava hyökkääjä, mutta sopii paremmin joukkoon l) lääkitys kuntoon m) sieniäkö

Siitä valitsemaan pojat. Kirjaimen perään kliininen provosoimaton perustelu miksi Kotkaniemi ei mahtunut mukaan. Perusteluiksi eivät käy seuraavat aivopierut: Ahokas tietää mitä tekee, Ei sovi joukkueeseen niin hyvin kuin Innala, Kupari ja Jääskä. Roolitukseen kuuluu jättää luovat suomalaiset nuoret pelaajat kotiin, koska meillä on jo Tolvanen, Kuokkanen, Heponiemi ja Räsänen. Yksi toinen toisteli vielä pidempäänkin. Aina sama, kun oma suosikki ei mahdu mukaan. Loppuun vielä numerona montako peliä olet nähnyt Kotkaniemeltä tällä kaudella.

Vastausaikaa aamukuuteen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Nyt vittu lopetatte tuon valitsemattomista pelaajista lässyttämisen tai aatu pistää teidät kaikki keskitysleirille.
 
En voi hyväksyä, bisnesmaailmassa näistä perusteettomista valinnoista olisi jo saanut fudut. Toisaalta hyvä, että urheilussa katsotaan ensin tulos ja kyseenalaistetaan vasta sitten.

Mainitse muutama perusteeton valinta, niin jatketaan keskustelua. Vastausaikaa aamukuuteen.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Minusta on kiinnostavinta se, että miten bisnesmaailma liittyy kirjoittajan mukaan asiaan ja miten siellä tiedetään ennustaa vaikkapa nyt tässä kontekstissa jääkiekkopelien tulos. Kaikki muu on tyypillistä egomaanisuutta. Vastausaikaa olisi enää noin puolitoista tuntia.
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
Jaahas, joku porilainen Niki ollut vissiin hitsaamassa ja hitsauskaasut nousseet päähän. Toivottavasti kaikki hyvin, kun ei ole aamukuudelta tykitys jatkunut. Tais vaan vituttaa kun hävis siivoojille paikallispelin.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuntuu kyllä ottavan kovin monella Valtralla ja hitsarilla päähän ettei oman joukkueen pelaajia valittu, ainakin kun seurasi Kanada-ottelun seurantaketjua. Tässä ketjussa ollut sitten hieman paremmat jatkot ainakin kahdelta nimimerkiltä. Ehkä osittain siitä syystä toivon Suomelle enemmän mestaruutta kuin koskaan, hiljenisivät edes hetkeksi. Turkulainen ja Kotkaniemi eivät osoittaneet olevansa tarpeeksi hyviä joukkueeseen, eikö tästä olisi jo aika päästä yli? Hyvä, että Kotkaniemi tekee tulosta Liigassa, ei se silti ole tae siitä että olisi onnistunut kisoissa, vai mitä mieltä on Eeli Tolvanen? Molemmat, Kotkaniemi ja Turkulainen, todennäköisesti pelaavat ensi vuoden joukkueessa elleivät ole rikki tai jopa parhaimmassa tapauksessa NHL:ssa.

Jos Suomi tänään Slovakian naaraa rutiinilla, silloin se tarkottaisi, että oltaisiin ainakin Jenkkejä edellä rutiinissa, komeeta.

Ei siis todellakaan mikään suupala ole Slovakia. Toivottavasti Slovakia olisi vielä hieman voitonhumussa Jenkeistä niin alkuun voisi lyödä taululle parit maalit. Ennen kaikkea Tolvaselle ja muille ykkösmiehille toivoisin tehoja. Ja se ylivoimakin olisi hyvä saada kuntoon pikkuhiljaa.

@Nick lle vielä loppuun jaksamisia lopputurnauksen ajaksi.
 

ijuka

Jäsen
Osaat muuten varmaan perustella miksi Kupari on Kotkaniemen edellä kutakuinkin jokaisessa näkemässäni Draft-ennakossa?

Elite Prospects - Hockeyprospect.com
Elite Prospects - ISS Hockey
Elite Prospects - Future Considerations
Elite Prospects - McKeen's Hockey
Prospect rankings 3 / 2017-18 | FinnProspects.com

Tuollahan näin ei ole.

Amerikkalaisilla scouteillahan ei yleensä ole Euroopassa pelaavien Suomalaisten kohdalla ollut ihan homma hallussa. On tietenkin vaikea tietää, mikä syy kullakin heistä sijoituksiinsa on, mutta sen tiedän, että Kuparin sijoitus nousi räjähdysmäisesti Ivan Hlinka-turnauksen jälkeen suuressa osassa näitä sivustoja, ja sen jälkeen pysyikin korkealla kävi sarjapeleissä miten kävi. Joten oma teoriani on, että he yliarvostavat Kuparin Slovakia-pelin sekä Ivan Hlinka-turnauksen merkitystä ylipäänsä.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitenkään haluamatta vatkata enää tätä casea mutta kun vielä kerrot missä tuo tason näyttö on annettu. Vai tarkoitatko, että Ahokkaan mielestä eivät olleet tarpeeksi hyviä?
Eikö Ahokas joukkueen valinnut? Jos joku muu vastasi valinnoista niin sitten näytöt eivät riittäneet myöskään tälle henkilölle.
 

Ralph

Jäsen
Eikö Ahokas joukkueen valinnut? Jos joku muu vastasi valinnoista niin sitten näytöt eivät riittäneet myöskään tälle henkilölle.
Kyse ei ole näytöistä. On selvää, että Ahokas vihaa Ässiä ja Poria. Olisi valinnut Kotkaniemen ykkössentteriksi ja kapteeniksi, jos olisi pelannut muualla, mutta nyt ei voinut vahvan Ässä-vihan takia.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Eilinen tulos Kanada - USA ottelussa tarkoittanee käytännössä sitä, että lohkovoitto menee kanukeille. Uskoisin, että haluavat lohkon voittaa ja Tanska tuskin saa asennevammaista porukkaa vastaansa. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä, miten lohkovoittonsa eilen varmistanut porukka olisi itsensä motivoinut, mutta nyt tuskin motivastio-ongelmaa on vaikka jaloissa vähän painaisikin.

Tästä sopivalla aasinsillalla illan asetelmiin. Itse pidän tätä ottelua jopa tärkeinpänä koko lohkossa, koska nyt pitäisi homman alkaa ns. toimia. Yleensä Suomi on mitaleille kivunnut nousijohteisilla otteilla. Samalla 3p. tarkoittaisi automaattisesti sijoja 2-3 ja Ruotsin välttämistä vielä tässä vaiheessa. Se on kuitenkin omissa papereissa pahin vastus toisessa lohkossa. USA ottelussa on sen jälkeen toki voitettava sija 2. saadakseen, mutta siihen riittäisi voitto jatkoillakin.

Ja mitä tulee USA otteluun, niin jos jotain pitäisi pystyä välttämään, ovat jenkkien nopeat käännöt. Helppoa se ei ole, koska Suomi tuskin lähtee pelaamaan kilpikonnaa. USAn puolustamisen omalla alueella on yllättävänkin paljon vastaiskujen kyttäämistä ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka Suomi pelaa omat pitkät hyökkäykset. Tavallaan jenkit pakottavat pelin maalivahti vs. maalivahti peliksi ja luottavat olevansa parempia viimeistelijöitä. Tämän voisi eliminoida pelin virtaukseen vaikuttamalla, mutta tehdäänkö sitä? Olisi mm. erittäin tärkeää, että omien laukausten jälkeen ollaan hereillä, varsinkin ohilaukausten jälkeen ovat suurimmat ns. vaaranpaikat.

Mutta Slovakia ensin ja ihmetellään sitten.
 

Nick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika on päättynyt ajat sitten.

Vastauksista yksikään ei ollut oikeassa muodossa. Vastauksina tuli muutenkin asiattomia tekstejä, vastakysymyksiä etc. Iso käsi kuitenkin IFK-leiriin siellä yritettiin asiaa edes perustella.

Sinänsä ei yllätä, että kunnon vastausta ei saatu, sitä ei nimittäin ole olemassa.

Tuijottamatta liikaa tilastoihin, milloin viimeksi, nuorten kisoissa on jätetty rannalle pelaaja vastaavalla liigan pistekeskiarvolla?
 
Jaa Luukkonen sitten pelaa kaikki pelit turnauksessa. Reilu homma, kun kukaan muu maalivahti ei saa edes näytönpaikkaa. No ihan sama annetaan nyt Luukkosen pelata meille se kultamitalli. Eipähän kukaan muu maalivahti saa paskaa niskaansa turhaan. Toisaalta onhan hän vapaalippunsa kisoihin ja ykkösmaalivahdin tontille ansainnut. Vissiin sitten niillä 2016 vuoden näytöillä :).
 

Ralph

Jäsen
Toisaalta onhan hän vapaalippunsa kisoihin ja ykkösmaalivahdin tontille ansainnut. Vissiin sitten niillä 2016 vuoden näytöillä :).
Ilmeisesti Luukkonen ei mielestäsi joukkueeseen olisi kuulunut, joten täytyy kysyä kenet olisit hänen paikalleen valinnut?
 

Nick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni Luukkonen on oikein hyvä valinta ykköseksi. Parempia ei tällä kertaa ollut saatavilla. Toisin oli hyökkäyksen osalta. Puolustuksessa Salo on aliarvostettu. Mutta kokonaisuudessaan oikeat miehet puolustuksen ja maalivahtien osalta ovat kisoissa. Hyökkäyksen osalta pari kaveria koki käsittämätöntä vääryyttä.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Nick se on hienoa miten juuri sinä päätät mitkä vastaukset kelpaavat ja mitkä ei. Voiko olla niin, että Ahokas totesi leirityksen aikana Kuparin pystyvän toteuttamaan Ahokkaan pelisysteemiä paremmin kuin Kotkaniemi?

Lopuksi voisi sanoa kuinka monta viestiä aiot vielä pelaajavalinnoista puhua? Viimeisesi 10 viestiä on nyt koskenut vähintään osittain Kotkaniemen ja Turkulaisen valitsematta jättämistä. Valinnat on tehty ja tänään pelataan jo kisojen kolmas ottelu.
 
Ilmeisesti Luukkonen ei mielestäsi joukkueeseen olisi kuulunut, joten täytyy kysyä kenet olisit hänen paikalleen valinnut?

Niinkö minä sanoin? Olisin vaan sitä meinannut, että kaikille olisi annettu kunnon mahdollisuus niin ennen turnausta kuin turnauksen aikana. Tarkoitan että ennen turnausta mm. syksyn harjoitusleireillä ja peleissä olisi annettu mahdollisuuksia muillekkin kuin Luukkoselle ja Lehtiselle. Esimerkiksi Niilo Halonen, Leevi Laakso ja onhan näitä muitakin. Mutta Halonen ja Lehtinen ennen turnausta pelaavat puoliksi yhen ottelun ja sen jälkeen Luukkonen pelaa kaikki pelit? Eipä tuo ole vielä vakuuttanut niin olisi voinut vaikka Lehtistä tai Halosta kokeilla tähän Slovakia-peliin. Mutta jos Luukkonen nostaa tasoaan ja pelaa hyvin lohkon kaksi viimeistä peliä niin mikä ettei hän on ansainnut ykkösmoken paikan.
 
Sinänsä ei yllätä, että kunnon vastausta ei saatu, sitä ei nimittäin ole olemassa.

Ei yllätä ei. Ei tullut kunnon vastausta sinulta. Itse asiassa ei tullut vastausta ollenkaan. Voidaan pidentää vastausaikaa vuorokaudella alkuperäisestä jos tuli liian äkkiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös