Remy Martin
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Lukko
Tuota, koska oli tämä paratiisimainen aika? Ei ainakaan esi-modernilla historiallisella ajalla, jossa eliitit muuttuivat säännöllisesti perinnöllisiksi ja dekadenteiksi ja 99% väestöstä viljeli orjina tai semi-orjina jotain turnipseja. Ei kovinkaan tehokasta kilpailua. Eikä varmaankaan myöskään esihistoriallisena aikana - kuinka kauan jokin Einstein tai Hawking olisi pärjännyt jotain sapelihammastiikeriä tai mammuttia metsästämässä?
Jos milloinkaan niin juuri nyt kilpailu on tehokasta kun fiksuudella voi pärjätä ilman vahvuutta eivätkä vahvuus ja aggressiivisuus välttämättä ole merkittäväksi hyödyksi. (Plus tietysti se hämmästyttävä tilanne, että peräti naisetkin voivat osallistua yhteiskunnalliseen kilpailuun.) Tietoinen ja suunniteltu puuttuminen lisääntymiseen toisi sitten keinotekoisen ja todennäköisesti äärimmäisen nopeasti väärinkäytetyn säätelyn tähän kilpailuun, ja tuloksena, ihmeenomaisesti olisi hyvin pian, niin, perinnöllisiä ja dekadenttejä eliittejä. Kollektiivinen ja rationaalinen itsesäätely ei ole lajimme vahvuuksia.
En ole väittänyt että ennen olisi ollut mielestäni paremmin. Pointti on siinä että esi-modernilla ajalla ylivoimainen enemmistö eli ilman turvaverkkoja ja juuri siinä alemmassa kastissa vahvemmat/fiksuimmat pärjäsivät huomattavsti paremmin kuin heikommat yksilöt. Mainittakoon etten tarkoita vahvuudella hauiksen koka vaan lähinnä henkistä vahvuutta. Yläluokassa ei mitään kehitystä tapahtunutkaan kun heille kaikki tuli lähes ilmaiseksi, kuten ttä nykyään suurimmalle osalle länsimaiden ihmisistä nykyään. Geneettinen paremmuus ei riipu lainkaan yhteiskunnallisesta asemasta.
Olet oikeassa että nykyään kilpailu on tehokasta ja lähes kaikilla on mahdollisuus menestyä. Kuitenkin länsimaissa nämä menestyneet saavat lapsia huomattavasti vähemmän kuin heikommat eväät elämään saaneet. Ero historiaan on että nykyään vähempilahjaiset pystyvät lisääntymään ja jatkamaan geenejään yhä enemmän juuri yhteiskunnan huolenpidon ja holhouksen johdosta. Samalla kun elämässä paremmin menestyvät hankkivat lapsia yhä vähemmän, niin tämä ei voi olla vaikuttamatta pitkällä aikavälillä.
Älkää käsittäkö väärin että haluaisin palata aikaan jolloin jokainen oli oman onnensa seppä. Heikommista yksilöistä huolehtiminen kuuluu sivistysvaltioon, mutta yritän sanoa että liialla holhouksella on hintansa.