Mutta eihän tuottavuudessa voida katsella vain työntekijöiden osuutta, ja siten jatkuvasti ajatella kyse olevan vain siitä, että meillä on paskat tekijät, joista nyt pitäisi paikallisella sopimisella eroon päästä. Tuottavuudessa kuitenkin on mukana kaikin tavoin se, että mitä ja kenelle tuotetaan, ja miten se kaikenkaikkiaan asemoituu globaaleilla markkinoilla. Suomalainen bulkki ei vaan menen kaupaksi, joten tuottavuuskin laahannee, kun myydään vain halpaa ja vähemmän kuranttia rompetta, ja sitäkin vähän, mutta kauhealla työtuntimäärällä.Hyvä kooste Ylellä miksi Suomen talous on heikompi kuin muissa Pohjoismaissa. Ei sinällään uutta, mutta hyvä muistaa perusasiat.
Talouden Ahdinko | Uutisvideot
Miksi Suomi on niin pahassa jamassa kun esimerkiksi Ruotsi ja Tanska pärjäävät paljon paremmin? Keskeinen tekijä on se, että Suomi vanhenee nopeammin. Dramaattisempi ero löytyy kuitenkin tuottavuudesta.areena.yle.fi
Niissä kaiketi on se etu, että ei tarvitse myöskään mitään riskejä juuri ottaa. Mutta voisihan sitä vähentää tosiaankin työtunteja, siirtyä kuuden tunnin päiviin, tai neljän päivän viikkoihin, niin kutienkin saadaan sama määrä tuontatoa, mutta vähemmillä työtunneilla, joten tuottavuus nousee. Sehän vain laskee, jos käytetään enemmän tunteja, mutta ei saada juurikaan enempää valmiiksi.
Tämähän siis tukee sitä entistäkin vähäisempää työnmäärää, joten mistä niitä Orpon luapailemia/haaveilemia töitä sitten otetaan?
Tokihan tuottavuus myös nousee siirtämällä osaa töistä pois isoilta yrityksiltä, joissa tuottavuus on oikeasti huonoa siihen työaikaan suhteutettuna, ja laatukin vielä usein huonoa, ja siirretään nämä tehtäväksi yksinyrittäjien toimesta, jolloin jälleen vähäisemmällä tuntimäärällä saadaan enemmän tulosta aikaiseksi, ja jälleen tuottavuus kasvaa.
Onhan tässä näitä keinoja saada tuottavuus kasvamaan, kun tosiaankin vain leikataan niihin kuluvia tunteja. Palkkaahan taas ei tarvitse laskea, jos kerran sama määrä kuitenkin tuotetaan vähemmillä tunneilla.