En tiedä onko asiaa tutkittu mutta olisi mielenkiintoista tietää kuinka monella opiskelut pitkittyvät juuri tuon työnteon johdosta,sillä kun ei lienee opiskeluun ole ainakaan myönteisiä vaikutuksia. Eri asia ovat sitten nämä yliopistolla roikkujat jotka opiskelevat ja opiskelevat,valmistuen ehkä joskus. Tähän muistelisin jotain tiukennusta tulleenkin.
No opintotukikuukausiahan on rajoitettu määrä, se on asia joka tuntuu tulevan yllätyksenä monelle jolla on aiheesta mielipiteitä. Jos haluaa opiskella ylisuuren tutkinnon, se pitää joko tehdä nopeasti tai rahoittaa loppuosan opiskelut muuten kuin valtion rahoilla. Minun aikanani opintotukikuukausia riitti kuuden vuoden täysipäiväiseen opiskeluun, en tiedä onko kiintiötä sen jälkeen kiristetty.
Opiskelujen pitkittymisessä pitäisi jotenkin erotella se ryhmä, joka karkaa täysipäiväisiin töihin kesken opintojen ja palaa tekemään pari puuttuvaa tenttiä joskus vuosien päästä. Omaltakin vuosikurssilta valmistuu edelleen jatkuvasti porukkaa, vaikka opintojen alusta on vajaat kymmenen vuotta, mutta kaikki ovat olleet jo useamman vuoden täysipäiväisissä töissä omalla alalla. Minun järkeeni ei ainakaan mahdu, millä tavoin tällainen tutkintoaikojen pitkittyminen olisi yhteiskunnan rahoilla elämistä tai edes ongelma yhteiskunnalle. Silti se nykyisessä keskustelussa nähdään yliopistolla lorvimisena.