Suomen Presidentinvaalit 2012

  • 585 641
  • 4 075

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tämä on nyt vähän tylsä missikisa tai BB-valinta, kun ehdokkaat eivät poikkea riittävästi toisistaan muuten kuin taustoiltaan ja jossain pikku yksityiskohdisssa. Tämä on kehnoa draamaa ja ehkä oma toive olisi ollut tasaisempi kisa kuin nyt näyttää tulevan. Varsinkin, kun oma äänestyspäätös on vielä tekemättä, niin nyt sen tekeminen menee vaikeaksi, kun Pekka on liian kiltti keskusteluissa ja Sauli hiihtää hissukseen kohti varmaa voittoa. Miksi intoilla itsekään näistä vaaleista sen enempää, kun näyttää siltä, että keskustelut vain käydään, kun ne kuuluvat asiaan, ennen toista vaalia.

Amen. Pakolliset kuviot käydään läpi: Haavisto ei oleta voittavansa eikä Niinistö oleta häviävänsä, voidaan ihan rauhassa keskustella. Niinistöä ei todennäköisesti kyllä häviökään hetkauttaisi: näkee kai - hyvällä syyllä - itsensä turhan päteväksi nykyiseen presidentin virkaan, eikä ole ainakaan liian innostunut tulevasta kaudestaan.
 

molari

Jäsen
En ole kokoomuslainen, mutta kyllähän Kokoomuksessa laajasti kannatetaan Suomea, jossa esimerkiksi koulutus on ilmaista tai ainakin mahdollista rahoittaa helposti saatavalla lainalla. Tämähän on äärimmäistä köyhän asian ajamista, siis jokaisella kansalaisella on mahdollisuus suorittaa esimerkiksi yliopistotutkinto. Tällaista mahdollisuutta on vaikea joskus käsittää, kun miettii miten on asian laita suurimmassa osassa muita valtioita. Lisäksi Kokoomuksessa on tehty aloitteita yrittäjyyden edellytyksien parantamiseksi, eli pyritty tekemään mahdolliseksi se, että jokainen kansalainen voi perustaa oman yrityksen ja siten vaurastua.

Se ei tietenkään ole Kokoomuksen syy, jos ihmiset eivät näihin mahdollisuuksiin tartu, ei vaikka kuinka tarjotaan hopeatarjottimella mahdollisuutta opiskella vaikka tekniikan tohtoriksi.

Toki on myönnettävä, että Kokoomus voisi vielä nykyistä pontevammin ajaa Suomeen parempia toimintamahdollisuuksia yrityksille jne. Siitähän koko hyvinvointi ja siten köyhille ilmaiseksi jaettavan rahamääränkin suuruus on kiinni. Mutta ovatko muut puolueet olleet tässä sen parempia?

Niinpä, nämä asiat meinaa unohtua............, hk. vähän vanhempana olen käynyt keskikoulun, joka oli (vielä) maksullinen, kuten myös lukio, jne., se oli aika lovi duunariperheessä maksaa lukukausimaksut, kirjat ja matkat.

Jengi vetää kyllä laput silmillä omien puolesta muita vastaan, siis kaikkihan nuo ehdokkaat ovat enemmän tai vähemmän kuormasta syöjiä ja ns. "eliittiä"

Haavistokin kuuluu tuohon porukkaan, nuo YK-tehtävät hoituivat sopivasti juuri, kun putosi eduskunnasta, "erivapaudella" (vaatimuksena korkeakoulu-/diplomaattikoulutus), mutta Tuomioja ja Sascka Fischer junailivat Haavistolle paikan - 20 k€/kk kaikilla eduilla - joten melkoiset massit noista säästöön jää kuudessa vuodessa ja sen takia ovat erittäin haluttuja työpaikkoja.

Haavisto "harrastaa" myös "kiinteistöjalostamista", just syksyllä myi asuntonsa Munkasta n. 1,5 miljoonalla eurolla, jne...........

Varmasti on (pitkälti) aatteensa takana ja aikeet ns. jaloja, mutta syö uskottavuutta, kun oma maha on täynnä - on rikas ja tulevaisuus turvattu, samalla tavalla "tuotteistettu" kuin kaikki muutkin ehdokkaat ja enemmän tai vähemmän sidosryhmiensä vanki.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Toisaalta vastauksessa siihen, mitä asioita Putinin kanssa otetaan esille tuli hiukan osviittaa tästä. Niinistö aikoi puhua jääkiekosta, mutta Haavisto ihmisoikeuksista. Jääkiekko on -- tottavie -- hemmetin hyvä puheenaihe, mutta en tiedä kannattaako suhteellisen harvinaista tilaisuutta tuoda länsimaisen demokratiakäsityksen mukaisia näkemyksiä tietoon idän tsaarille tuhlata kiekkokommentointiin.

Olisiko tälle linkki? Pidän äärettömän epätodennäköisenä että Niinistö on sanonut puhuvansa ainoastaan/ensisijaisesti/vakavasti Putinin kanssa jääkiekosta.

Noitarummun vuodatus menee kyllä tämän palstan TOP3:een kaikissa angstissaan, ei oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa kun tuota luki. Niinistö on profiloitunut kaikkein eniten suomalaisen työn puolestapuhujana ja vähäosaisten paras sosiaaliturva on säännöllinen työpaikka. Ilmeisesti Haaviston demokratian levitys, ihmissoikeudet ja ympäristönsuojelu ovat tärkeämpiä suomalaisille vähäosaisille kuin Niinistön teemat.
 

Hiker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jalkapallo, jääkiekko, yleisurheilu
Olisiko tälle linkki? Pidän äärettömän epätodennäköisenä että Niinistö on sanonut puhuvansa ainoastaan/ensisijaisesti/vakavasti Putinin kanssa jääkiekosta.

Ei ole linkkiä, mutta eilisessä paperi-Hesarissa kysyttiin, että mitä teemoja nostaisitte esille tavatessanne Venäjän presidentin ensimmäistä kertaa. Niinistö - oman käsitykseni mukaan - tarkoitti tällä jääkiekko-/jalkapallokeskustelulla sitä, että aloittaisi keskustelun ensimmäisellä kerralla kevyemmin, eikä heti hyökkäisi kyselemään ihmisoikeuksista ja muista sen sellaisista. Ryssänlipomista vai diplomatiaa? Päättäkää itse.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ekasta kierroksesta ja presidentinvaaleista yleensä kertyi noin 90 sivua, kirjoitusaikaa on tähän mennyt 31.10.2007-22.1.2012 eli neljä vuotta ja vajaat kolme kuukautta. Kakkoskierroksesta on nyt kertynyt alta viikossa 36 sivua. Aikamoisen takapainotteinen, kiihtyvä tahti on ketjulla ollut.

Alkaa vain olla sellainen tuntuma, että aihe on jo kaluttu luu ja argumentteja vain kierrätetään. Perusväittelyä toki suurimmaksi osaksi, siihen ei enää ole kauheasti uusia näkökulmia tullutkaan.

Perusväittelyn ohella tulee aika ajoin satunnaisia äärilinjan heittoja, joissa "suvaitsevaiset" kertovat muisteluitaan kuin persujen vaalijuhlien väki oli niin junttia ja kuinka alempia ja huonompia kaikki muut paitsi suvaitsijat ovat - äänestäväthän he Haavistoa osoittaakseen suvaitsevaisuutensa. Sitten tulee toiselta puolelta ajoittaisia "hinttiä en äänestä, exit only, kohta naidaan Piippolan vaarin porsaitakin"-kommentteja. Sen jälkeen joku onneksi muistaa, että presidentillä on muutakin tehtävää kuin toimia fanaattisen viherhäirikköporukan fantasioiden toteuttajana tai olla mr. Gay Finland.

Mutta kauan ei keskustelu yleensä etene normaaleissa uomissa ennen kuin joku haukkuu Jenni Haukion tai Antonio Floresin, sillä presidentin puolisoahan tässä ollaan valitsemassa. Ja toki täytyy muistaa, mitä ne ulkomaalaiset oikein Suomesta ajattelevatkaan, toki ne halveksivat joko nuorta vaimoa tai miesvaimoa, tai sekä että. Muitten maitten poliitikothan kuten Sarkozy tai Berlusconi edustavatkin paljon ylevämpää kulttuuria.

Toisaalta eipä kai sitä muista aiheista niin paljoa jaksa keskustellakaan, niin hajutonta, mautonta ja väritöntä ehdokkaiden esiintyminen on ja niin ympäripyöreän neutraaleja kaikki kannanotot. Toinen on Kokoomuksesta, toinen Kokoomuksen puisto-osastosta. Mitään todellista vastakkainasettelua ei ole, ja äänestystulos on selvä kaikille paitsi fanaattisimmille viherhäiriköille, jonkinlaisena älymystöeliittinä itse itseään pitäville aktivistivasureille, Pekka-bandwagoniin hypänneille ikääntyneille taistolaisille ja Ultra Bra:lle.

Vaalit käydään, Niinistö voittaa noin 60 prosentin turvin (äänestysprosentti alkanee myös kuutosella), ja Sale palkitsee rikkaat liikemiestukijansa vuorineuvosnimityksillä. Samalla joku suomalaisten työpaikkojen saneeraajaguru tai harmaan talouden eminenssi saanee mitalin rintaan ja kutsun Linnan juhliin, mutta eipä tässäkään mitään muutosta tapahdu, sillä kyllähän Muumimammakin kutsui juhliinsa Björn Wahlroosin kaltaisia pahimman luokan keinottelijoita ja riistäjiä. Itsenäisyyspäivänä varmaan Sale pitää puheen itsenäisyyden merkityksestä samalla kun itsenäinen armeija riisutaan torsoksi ja luotetaan siihen, että kyllä ne italialaiset tai turkkilaiset NATO-joukot tänne tulevat hädän hetkellä.

Jos taas tapahtuisi ihme, niin yllämainittu pätee muuten paikkansa Haavistonkin kohdalla, tosin tittelit ja mitalit menevät vähän eri nimille. Linnan juhliin kutsutaan Wahlroosin ohella julkivihreäksi heittäytynyt ex-satiirikko, nykyinen propagandanlevittäjä Pertti "Fingerpori" Jarla sekä iso pino huonoja suomalaisia muusikoita, jotka ovat "vaihtoehtoisia", ja tienaavat tällä antikapitalistisella vaihtoehtoisuudellaan aimo läjän kapitaalia, ts. riihikuivaa. Lähinnä tekopyhyyden aste vain muuttuisi.

Ei se auta: ensimmäiselle kierrokselle jaksoi vielä syttyä, toiselle kierrokselle ei. En ole vieläkään saanut raahauduttua ennakkoäänestämään, ja kynnys äänestää tuntuu kasvavan koko ajan. Pakko kai koittaa vaikkapa tänään vielä käydä kauppareissun ohella hoitamassa homma ja yrittää sen jälkeen lähinnä unohtaa koko likaiselta ja vaivaannuttavan nololta tuntunut kokemus, jossa vetää vihreän miehen kakkosta toivottavasti elämänsä viimeisen kerran. Tämä kaikki vain sen takia, ettei tarvitsisi sekaantua kamreerijuristiin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei ole linkkiä, mutta eilisessä paperi-Hesarissa kysyttiin, että mitä teemoja nostaisitte esille tavatessanne Venäjän presidentin ensimmäistä kertaa. Niinistö - oman käsitykseni mukaan - tarkoitti tällä jääkiekko-/jalkapallokeskustelulla sitä, että aloittaisi keskustelun ensimmäisellä kerralla kevyemmin, eikä heti hyökkäisi kyselemään ihmisoikeuksista ja muista sen sellaisista. Ryssänlipomista vai diplomatiaa? Päättäkää itse.

Musta ainakin tuo jääkiekko/urheilu-keskustelunavaus kuulostaa huomattavasti järkevämmältä ensitapaamisella, kuin paasaaminen duuman vaaleista ja ihmisoikeuksista. Paasikiven sanoin: kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olisiko tälle linkki? Pidän äärettömän epätodennäköisenä että Niinistö on sanonut puhuvansa ainoastaan/ensisijaisesti/vakavasti Putinin kanssa jääkiekosta.

Noitarummun vuodatus menee kyllä tämän palstan TOP3:een kaikissa angstissaan, ei oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa kun tuota luki. Niinistö on profiloitunut kaikkein eniten suomalaisen työn puolestapuhujana ja vähäosaisten paras sosiaaliturva on säännöllinen työpaikka. Ilmeisesti Haaviston demokratian levitys, ihmissoikeudet ja ympäristönsuojelu ovat tärkeämpiä suomalaisille vähäosaisille kuin Niinistön teemat.

Niin kyllähän me kumpikin tiedämme,kumpi näistä ehdokkaista oikeasti perusturvan korkeampaa tasoa ajaa. Aktiivinen työllistämispolitiikkakaan ei kokoomuslaiseen politiikkaan istu, julkisen sektorin työpaikkoja ajetaan alas tuottavuuspolitiikalla. On totta että työttömyys saatiin vähenemään Lipposen ja Niinistön kaudella,mutta meillä jäi lamaa edeltävään kauteen verrattuna suuri pysyvä työttömyys. Jos näitä ihmisiä oikeasti halutaan auttaa taloudellisista suhdanteista riippumatta, on julkisen sektorin oltava aktiivisempi tai/ja perusturvaa on korotettava.

Maaseudun kannalta on muuten mielenkiintoista,että ennen ensimmäistä kierrosta Niinistö oli mtv3:n vaalikoneessa ainoa ehdokas,joka oli hieman myötämielinen kuntien
pakkoliitoksille. Mutta yhtä kaikki,presidentti ei vaikuta sisäpolitiikkaan kuin arvokeskustelijana. Kunnallisvaalit ovat huimasti merkittävämmät.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mielenkiinto hävisi täysin näistä presidentinvaaleista, kun Haavisto ei pysty haastamaan Niinistöä työväestön ja toimihenkilöiden äänistä, jotka ratkaisevat sen, että Niinistö tulee valituksi ylivoimaisesti Suomen presidentiksi. Timo Soini osoitti kyllä poliitiikon vainunsa, kun näki tämän määrältään suuren keskiluokan äänestyskäyttäytymisen ja siirtyi samoille apajille kokoomuksen kanssa. Paavo Väyrynen palautti keskustan eduskuntavaaleissa Soinille menettämät äänet takaisin ja keskustan oppositiopolitiikka ja puolueorganisaatio pitävät jatkossa huolen siitä, että toista jytkyä ei keskustan äänien turvin enää Soinille tule. Haavistolla on ollut joka tapauksessa menestyksekäs presidentinvaalikamppailu, mikä nostanee Vihreiden kannatusta jatkossa huonosti menneihin eduskuntavaaleihin nähden.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Toivon kuitenkin, että häntä kannattavat äänestävät joka tapauksessa, koska haluan, ettei eroprosentti olisi kovin suuri. Kuten joku kirjoittikin, niin silloinhan Niinistö luulee olevansa koko kansan presidentti, jota hän ei ikikuunapäivänä tule olemaan

Noin kuvitteellisesti, Haavisto voittaessaan olisi koko kansan presidentti. Vai olisiko sittenkään...?

Moniarvoisuuden ja suvaitsevaisuuden näkövinkkelistä tekstisi menee samaan satsiin, kuin joku perinteisempien arvojen kunnioittaja kirjoittaisi sydänverellään, mutta suht älykkäästi kantojaan perustellen aiheesta "Suomi suomalaisille".
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Haavistolla on ollut joka tapauksessa menestyksekäs presidentinvaalikamppailu, mikä nostanee Vihreiden kannatusta jatkossa huonosti menneihin eduskuntavaaleihin nähden.
Samaa mieltä Haaviston presidenttikampanjasta, mutta hiukan varauksellisesti suhtaudun tuohon arvioosi sen vaikutuksesta Vihreiden kannatuksen nousuun. Toki varmaan kannatus jonkinverran nousee, sillä monen äänestäjän kohdalla "kynnys" on nyt ylitetty Vihreiden äänestämiseksi, mutta ihan yhtä kovaan 18-20% kannatukseen en usko hypen riittävän. Vihreillä Ville Niinistökin tekee hyvää ja näyttävää työtä puheenjohtajana tällä hetkellä, joten kyllä minäkin uskon Vihreiden kannatuksen nousevan takaisin yli 10%, mutta jäävän alle 15% kuitenkin.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Edelleen olemme niitä suomalaisia, joille nauretaan siksi, että aina kyselemme mitä muun maalaiset ovat meistä mieltä. Itseäni tuo suorastaan oksettaa. Aivan kuin liehakoiva koira häntineen. Senpä vuoksi Haavisto ei tule saamaan ääniä riittävästi. Toivon kuitenkin, että häntä kannattavat äänestävät joka tapauksessa, koska haluan, ettei eroprosentti olisi kovin suuri. Kuten joku kirjoittikin, niin silloinhan Niinistö luulee olevansa koko kansan presidentti, jota hän ei ikikuunapäivänä tule olemaan.

Ihan aidosti kysyn, oletko sinä oikeasti näin kujalla, kun annat ymmärtää? Olen vakavissani, enkä provosoi.

Sillä on aidosti merkitystä Suomen kannalta, että mitä meistä ajatellaan, niin ulkopoliittisesti kuin kansan itsetunnon kannalta. Poikkeuksetta ihminen kärsii siitä, että hänestä ajatellaan ei toivotulla tavalla, joten sillä on suunnaton merkitys kansalle. Myös poliittisen ulkomaailman muodostama kuva vaikuttaa siihen, että minkälaisena mielipidevaikuttajana Suomi maailmalla otetaan vastaan.

Toisekseen Niinistö ei varmasti suhteellisen fiksuna kaverina luule yhtään mitään. Demokraattiseessa 2-vaiheisessa kansanvaalissa näkyy prosenteissa, se että kuinka moni kansasta oli mitkäkin mieltä, kun kaksi ehdokasta oli samalla viivalla.

Lopettaisin sinuna tuon paatoksellisen paukuttamisen, jossa ei ole päätä eikä häntää. Jos haluat oikeasti muutosta, aja asioita voimakkaasti, mutta argumentoi ne asiallisesti.
 
Viimeksi muokattu:

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Suomikuva senkun vahvistuu, kun pressapari Niinistö kulkee valtiovierailulla. Jäykkiä, patsasmaisia, niukkahymyisiä eleitä. Rouvalla teinimäiset nauruhymähdykset melkein joka vastauksen jälkeen. Voisivat opettaa käytöstapoja ja puheviestintää enemmän.

Kun kerran haluat lähteä tälle tielle, jossa heitellään ahdasmielisiä ja täysin subjektiivisia mielipiteitä niin on varmaan kohtuullista heittää tähän valitsemallasi alatyylillä vasta-argumentti:

Suomikuva senkun vahvistuu, kun pressapari kulkee valtiovierailulla, ecuadorilainen toy-boy hihittelemässä huulikiillossaan ja hius-glittereissään kun pitäisi Putinia kätellä. Illalla vapaassa osuudessa pääsisi sitten Putinille kertomaan ostari-parturin rankasta arjesta.

Ainut hyvä asia Niinistön voittaessa, ja kyllähän se voittaa tässä maassa, on se, että tämä köyhien "ystävä" ei enää tule tekemään pahaa vähäosaisille ja laita rikkaan laariin lisää.Se jää muille kokkareille. Puhua saa paskaa niin paljon kuin sielu sietää ja Niinistöllä se näyttää kyllä sietävänkin.

Niin oliko näihin mitään perusteluja vai jatkuuko subjektiivinen tyylisi? Voitko täsmentää mitä pahaa Niinistö on tehnyt vähäosaisille? Missä mielessä Niinistö on puhunut enemmän paskaa kuin Haavisto vai onko kyseessä vain mielipiteesi?


Yhdeltäkään kokoomuslaiselta en ole tähän päivään mennessä saanut vastausta siihen, että mitä aloitteita Kokoomus on tehnyt, joilla se on ajanut köyhän asiaa. Niinpä. En saa vastausta nytkään.

Et ole siis jutellut koskaan kenenkään kokoomuslaisen kanssa. Vai etkö laske vastaukseksi sellaista joka eroaa sinun mielipiteistäsi?

Oletkin jo tainnut saada sinulle niin vieraan käsityksen kuin perusteluja tähän väitteeseesi. Perusteluja muilta onkin jo tullut, mutta itse pidän Kokoomuksen yhtenä saavutuksena suomalaisen työn arvostuksen nostamisen sille tasolle, jonka se ansaitsee. Sinulle saattaa tulla tämä nyt kyllä yllätyksenä, mutta työstä saatavilla verotuloilla maksetaan hyvinvointivaltion kustannukset mukaanlukien vähäosaisten olojen kohentaminen. Kannustaminen työntekoon ja työn verotuksen kohtuullisella tasolla pitäminen lisää ostovoimaa, työnteon kannattavuutta ja pitää työpaikat Suomessa. Jatkumon toivottavasti näet itsekin.

Kuten joku kirjoittikin, niin silloinhan Niinistö luulee olevansa koko kansan presidentti, jota hän ei ikikuunapäivänä tule olemaan.

Niin luulo ei ole tiedon väärtti. Kyseinen "koko kansan presidentti" oli Tarja Halosen kuvitelma, jota käytti laajalti. Taisi voittaa Niinistön viime valeissa muutamalla prosenttiyksiköllä ja silti julisti harhaista lausettaan. Mikäli ennusteisiin on uskominen tulee Sauli olemaan enemmän koko kansan presidentti kuin Halonen.

Kun tuota ulkonäköä ny esille otetaan, niin onhan Haavisto ihan eri maata tyylissä ja komeudessa. Antonio myös. Asioihinhan tällä ei ole merkitystä, tai ei ainakaan pitäisi olla, mutta taitaa olla sittenkin;).

Siinä vaiheessa, kun painotetaan ulkonäköä mitattaessa pätevyyttä kyseisen viran hoitoon, on varmaan syytä järjestää rinnakkaisvaalit siitä, kumpi ehdokkaista on komeampi/kauniimpi. Mikä prosentuaalinen painoarvo tälle rinnakkaisvaalille olisi mielestäsi syytä antaa? Olisko Ahtisaaresta tai Halosesta leivottu presidentti, mikäli tälle asialle olisi annettu painoarvo? Toisaalta 12 vuotta Halosen presidenttiyttä on tainnut sokaista sinut sille, että pätevyydelle ei nimityksissä anneta sen ansaitemaa arvoa. Sukupuolelle sitäkin enemmän.

Toivon, että tämä kansa ei olisi harmaata massaa, vaan ottaisi asioista selvää.

Tätä suosittelen lämpimästi myös sinulle.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Samaa mieltä Haaviston presidenttikampanjasta, mutta hiukan varauksellisesti suhtaudun tuohon arvioosi sen vaikutuksesta Vihreiden kannatuksen nousuun.

Itsekään en usko juurikaan kannatuksen nousuun. Haavisto ei ole puolueen sisäpiiriä tällä hetkellä ja kampanjassa on aika vähän otettu kuitenkin esille noita vihreiden teemoja, vaan luotu kansanliike, jossa on mukana artisteja ja kaikkia muita vastaavia tyyppejä. Häntä on siis nyt helpohkoa äänestää koko vasemmistosta.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itsekään en usko juurikaan kannatuksen nousuun. Haavisto ei ole puolueen sisäpiiriä tällä hetkellä ja kampanjassa on aika vähän otettu kuitenkin esille noita vihreiden teemoja, vaan luotu kansanliike, jossa on mukana artisteja ja kaikkia muita vastaavia tyyppejä.

Jep, harvemminhan eduskuntaryhmän puheenjohtaja puolueensa sisäpiiriä on...

Älä nyt viitsi. Haavisto on erittäin keskeinen vaikuttaja Vihreissä niin nyt kuin aiemminkin. Se, että presidentinvaalikampanjassa on taitavasti ja tietoisesti häivytetty vihreää imagoa ja laajennettu potentiaalista piiriä ei tätä muuta mihinkään.
 

kovalev

Jäsen
Huvittavaa myös että Kovalevilla on tarve jatkuvasti tuoda esiin Niinistön pankinjohtajuutta ilmeisen negatiivisen mielleyhtymän aikaansaamiseksi.
Täytyypäs tarkistaa, mutta saattaa hyvinkin olla, etten ole Pääoman presidentin Pankinjohtajuuttaa nostanut aikaisemmissa viesteissäni esille.
Virkkeesi loppu on sitten jo totuudellista. Kyllä Pankinjohtajan nuoleskelijoita on jo tässä ketjussa riittämiin. Pääomatko mahtavat vilkkua mielessä?
Joka tapauksessa pääasia on se, että se on mielestäsi huvittavaa. Tässä on leikki lähellä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Täytyypäs tarkistaa, mutta saattaa hyvinkin olla, etten ole Pääoman presidentin Pankinjohtajuuttaa nostanut aikaisemmissa viesteissäni esille.

Viimeksi tänään. #3108

Kyllä Pankinjohtajan nuoleskelijoita on jo tässä ketjussa riittämiin. Pääomatko mahtavat vilkkua mielessä?
Joka tapauksessa pääasia on se, että se on mielestäsi huvittavaa. Tässä on leikki lähellä.

Nuoleskelijoista en tiedä, mutta ne pääomatkin luovat verotuloja, joiden antimia ne vähäosaisetkin nauttivat. Mitä huvittavuuteen tulee, koskee se kömpelöä yritystäsi muovata Niinistöstä rahavallan vasallia painottaen pankinjohtajuutta yhteisössä, jonka tavoitteet ovat muualla kuin perinteisessä pankkitoiminnassa.
 

kovalev

Jäsen
Kovaleville vielä sen verran, että odotetaan nyt ihan rauhassa kaikki äänet niin suurista kaupungeista (jos niitä Suomessa on) kuin pienemmistäkin paikkakunnista ennen kuin aletaan heittämään tuloksia pöytään. Tietysti, jos sinulla on kristallipallo, niin kerro toki ihmeessä samalla, että mikä jengi voittaa SM-liigan mestaruuden, ja kuka on häviävä osapuoli. Saisinko myös otteluiden lopputulokset, kiitos?
Totta kai odotellaan ihan rauhassa. Arvioni esim. Helsingin suhteen perustuu sille, että Niinistö voitti Haaviston Helsingissä parilla prosentilla.
Minä veikkaan Haaviston pääsevän yli 40:n ihan sillä perusteella mitä olen asiaan perehtynyt; ei tässä sellaiseen mitään kristallipalloa tarvita.

Nykyistä SM-liigaa on mahdotonta edes yrittää ennustaa nyt, kun 90-luvun ankeat vuodet ovat takana. Olen kyllä huomannut sellaisen, että kun HIFK-fanit manaavat kaiken menevän päin vittua, ja haukkuvat valmentajan jään rakoon, viiri on kovaa kyytiä matkalla nordikselle.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kokoomus, suuri saatana!

Aika karua yleistystä sanoa maan suurimmasta puolueesta, että kaikki sen jäsenet ja kaikki sitä äänestävät ovat köyhiä ja tasa-arvoa vastaan. Mähän en äänestä kokoomusta yleisesti ottaen missään vaaleissa ja näissä pressavaaleissa äänestäisin Niinistöä, vaikka hän olisi vasemmistoliitosta. Oma inhokkini puolueista on aina ollut SDP, mutta silloin kun puolue oli maan suurin, suhtauduin silti kunnioituksella siihen. Jos se kerää eniten ääniä, se on merkittävä puolue ja on halpamaista väittää sen kannattajien olevan yhdestä muotista veistettyjä. Samat kokoomuksesta nyt. Jopa pahimmat persukriitikot, minä mukaanlukien, ovat joutuneet myöntämään, että noin iso joukkovoima ei voi koostua pelkistä idiooteista. Kun tämän myöntää persuista, kannattaa antaa kokoomukselle sama kohtelu. Ensin lakki päästä ja kättä lippaan - jotain ne ovat tehneet oikein, kun ovat nousseet maan suurimmaksi puolueeksi. Ja ökyrikkaita on Suomessa noin 5 kpl, joten pelkästään heidän äänillään tämä ei ole tapahtunut. Sun Tzun sodankäynnin taito kertoo: "Kukistaaksesi ison vihollisesi, sinun täytyy ensin kunnioittaa sitä ja miettiä tarkkaan, miksi se on saavuttanut nykyiset asemansa".

Suosittelisin rajuimmille kokoomuskriitikoille ensinnäkin kalenterin päivitystä ja sen toteamista, että juuri nyt kokoomus on maan suurin puolue. Sitten tsekkaamaan kannatus, selvästi yli 20%. Sitten miettimään, miten suuri joukko se on. Vastaava kuin demareilla aikanaan. Seuraavaksi analysoidaan kokoomuksen äänestäjäkunta. Eivät voi olla pelkästään rikkaita / hyvätuloisia. Joukossa, koska se on maan suurin, on oltava myös opiskelijaa, eläkeläistä, duunaria ja luultavasti ituhippejäkin. Sitten koko homman clue: Nyt eletään vaikeita aikoja ja työllisyys + Suomen taloudellinen vakaus ovat uhattuina. JOS kokoomus olisi se suuri saatana, joka nauttii massatyöttömyydestä ja tuloerojen kasvusta, miksi luojan tähden se olisi juuri tämänkaltaisessa Suomessa suurin puolue?! Eikös juuri nyt pitäisi olla perinteisen vasemmiston kulta-aikaa? Ja eikös 80-luvun ökyjuppiaikojen olisi pitänyt olla kokoomuksen juhlamarssia? Ei, juuri silloin SDP oli vahvimmillaan.

Johtopäätös tästä on se, että suomalaiset äänestävät alitajuisesti sen puolesta, että meidän asemamme maailmassa säilyisi vähintään sellaina kuin nyt. Toinen äänestyskäyttäytymistä ohjaava tekijä on työllisyys. Kansa uskoi 80-luvulla, että SDP pitää suomalaisten työpaikkojen puolta ja tällä hetkellä kokoomus näyttää olevan järkevin vaihtoehto / pienin paha helvetin monelle suomalaiselle. Se, että nimittää suoraan kokoomuksen koko jengiä ja äänestäjiä riistäjiksi on ainutlaatuista puusilmäisyyttä ja realiteettien kieltämistä. Tässä välissä: äänestän yleensä 99% varmuudella RKP:tä - en pidä kokoomuksen puolustuspuhetta edes tulevana kokkarina. Ja erittäin hyvät huomiot (heh-samat kuin itselläni) myös siffalla ja parilla muulla: Timo Soini on kenties tunneälyltään nopein nykypoliitikoistamme. Hän ei tee yhtään mitään sattumalta. Hän ojensi kättään kokoomukselle, koska tietää kokoomuksen olevan merkittävä tekijä myös seuraavissa vaaleissa. Joo, onhan nämä henkilövaalit, mutta kuten totesin: ei ole pakko paljastaa ketä äänesti. Soini olisi voinut sanoa: "Äänestin mielestäni parempaa ehdokasta." Ei kai kukaan ole niin naivi, että uskoisi Niinistön nimen paljastamisen olevan tarkoituksetonta? Tulee helvetin mielenkiintoiset ajat politiikassa.

Hyvä huomio myös siinä, että Niinistö on omalla sairaalla tavallaan piristävä väläys 50/60 -lukua. Jäykkäniskaista tupakkatakkimeininkiä ja todellakin - vaimo tekee meillä kotityöt. Hahmo Sauli Niinistö voisi nimeään myöten olla Mauri Sariolan (tuo väärinymmärretty nero!) kirjoista kotoisin oleva pikkupitäjän tiukka nimismies. Kaksi parasta ehdokasta jatkaa: Haavisto puolestaan osoittaa ihan pelkällä nykyhabituksellaan, että vittuilut jostain nuoruusaikojen Komposti-lehdistä voi jättää omaan arvoonsa. Kaikilla normaali-ihmisillä on elämä ja menneisyys, jossa on tullut tehtyä jotain koomista. Olen itse mm. liikkunut 80-luvulla valkoisessa puvussa ja pesunkestävässä tukkaheviletissä. Jos pyrin joskus pressaksi, yksikin kuva noilta vuosilta tuhoaa maineeni. Lapsenikin myötähäpeävät niitä.
 

olle****

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
Koska sinä et ole törmännyt siihen, se ei voi olla totta? Legendaarista.. Missä olen törmännyt? Tämä palsta, media, tuttavapiiri.

Tällä palstalla en ole vielä edelleenkään törmännyt siihen, mediassa en kertaakaan ja sinun tuttavapiiristäsi en osaa sanoa mitään mutta aika hölmöä jengiä on jos näin sanovat.

Jotku nimimerkit nosti mm tämän homouden esiin jotenkin esteenä ja ei tainnut yksikään nimimerkki vastata asiaan niin että siitä voisi ajatella, että joku kokee että automaattisesti niinistön äänestäjä on suvaitsematon. Se on sitten asia erikseen jos sanoo että ei äänestä haavisto koska hän on homo. Silloin voi hyvinkin kyseenalaistaa henkilön suvaitsevaisuuden asteen. Eiköhän se ole jo eri esimerkein (mm saksan ulkoministeri) jo perusteltu että ei sillä homoudella ole mitään merkitystä. Jos kauppasuhteita halutaan solmia niin sillä ei todellakaan ole mitään merkitystä. En usko että yksikään hyvä diilli on ikinä kaatunut sen takia että jompikumpi osapuolista on homo. Jos joku on perunut hyvät diilit sen takia niin se ei voi olla homon ongelma jos vastapuoli on niin helvetin tyhmä. Ja jos jompikumpi osapuoli on niin tyhmä niin ei se kyllä olisi ollutkaan hyvä diili. Kun on kyse rahasta niin petipuuhat on täysin irrelevantteja.

Mitä antijytkyyn tulee niin se kuoli jo ensimmäisellä kierroksella.

Kyllä tämä nyt kovasti kuullostaa siltä että taas jälleen semmonen keksitty vasta-argumentti. Esitetää vastaväite väitteelle jota ei ole ikinä edes esitetty.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Niin tuohan on juuri se viesti, josta innostuit.
Mutta en minäkään niin dementoitunut ole etten muistaisi pari tuntia vanhaa viestiäni.

Täytyypäs tarkistaa, mutta saattaa hyvinkin olla, etten ole Pääoman presidentin Pankinjohtajuuttaa nostanut aikaisemmissa viesteissäni esille.

MIten tämä viestisi tulisi ymmärtää?
 
Kuka nosti? Media? Esimerkkejä?
Kävin noita läpi jo ensimmäisen kierroksen aikana. Toimittajat tietävät ehdokkaiden kannat jo etukäteen. Siksi toimittajilla on iso valta siinä, mitä kysymyksiä keneltäkin kysytään.

Toisinsanoen takana ei olekaan mediapeli vaan salaliitto. Got it.
Mitä termiä sitten kukakin haluaa käyttää. Valtapeli tiivistää mielestäni sanoman aika osuvasti.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Mitä termiä sitten kukakin haluaa käyttää. Valtapeli tiivistää mielestäni sanoman aika osuvasti.

Valtapeli-termillä voidaan siis selittää jatkossa mikä tahansa vaalitulos? Onko valtapelillä omat suosikkinsa puolueiden kesken ja onko media, jos oikein ymmärsin valtapelin vallankäyttäjä? Onko media siis homogeeninen joukko, joka pystyy päättämään vaalituloksen ennakkoon?

Itse en tätä näe. Näissä vaaleissa, ensimmäistä kertaa, myös sosiaalisella medialla on rooli, johon tämä olettamasi valtapelin vallankäyttäjä ei ylety. Sosiaalisen media heterogeenisyyttä tuskin kukaan voi kyseenalaistaa?
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomikuva senkun vahvistuu, kun pressapari Niinistö kulkee valtiovierailulla. Jäykkiä, patsasmaisia, niukkahymyisiä eleitä. Rouvalla teinimäiset nauruhymähdykset melkein joka vastauksen jälkeen. Voisivat opettaa käytöstapoja ja puheviestintää enemmän.

Melkoista provoa, kyllähän Jenni varmasti on yhtä edustava presidentin vaimo kuin Tellervo Koivisto ja Eeva Ahtisaari aikoinaan. Haavisto olkoot Anttoninsa kanssa vaikka vuosikausia ja pitäkööt sen jossakin kopissa piilossa muilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös