Kihniö ei ole kaupunki. Kuka siellä edes haluaisi asua?Savonlinna, Jyväskylä, Kuopio, Tampere, Turku, Helsinki, Lappeenranta, Kihniö.
Kihniö ei ole kaupunki. Kuka siellä edes haluaisi asua?Savonlinna, Jyväskylä, Kuopio, Tampere, Turku, Helsinki, Lappeenranta, Kihniö.
Kuten joku edellä kirjoitti ja unohdetaan kaikki nykyiset sidonnaisuudet (ihmissuhteet, työ jne.jne) ja olisin taloudellisesti riippumaton, eli rikas, niin asuisin mielelläni Helsingissä jossain ratikkavyöhykkeen sisäpuolella. Tarjontaa piisaisi kaikilla elämänalueiden saralla. Viihdettä, kulttuuria, erikoisliikkeitä, yhteydet ulkomaille jne ihan lähistöllä. Ei oikeastaan mikään muu kaupunki tässä kisassa pärjää.
Mutta, mutta, jos ei ole rikas ja muitakin sidonnaisuuksia on, niin lähes viisi miljoonaa suomalaista asuu tälläkin hetkellä jossain paskemmassa paikassa kuin Stadi. Toki näin kun ikää on karttunut ja muutenkin nuoruuten kiihko ei ole enää niin palava, niin näitä paljon hehkutettuja "virikkeitä" ja "tekemisiä" ei sillä tavalla osaa enää kaupungin paskuutta/parhautta mitatessa nostaa keskiöön. Kesällä mulle riittää kun golf-kenttä löytyy läheltä, talvella hiihtolatu ja hoki-kaukalo.
Jossain Itä/pohjois-Suomen pikkupaikkakunnalla tuskin viihtyisin. Tästä ketjusta tulee muuten mieleen viimekesäinen tapaus pohjois-Ruotsista mihin sotaa paenneet hädän-alaiset pakolaiset majoitettiin. En nyt muista mikä paikan nimi oli mutta ihan kunnon taajama kuitenkin. Tyypit pitivät paikkaa niin paskana paikkana että pistivät pystyyn jonkun mielenilmauksen vai peräti syömälakon tms. jos eivät pääse asumaan parempaan kaupunkiin.
Tää on tosiaan aika subjektiivinen kysely ja erikoinen sikäli, että kysymys sisältää tavallaan oletuksen, että kaupungeissa olisi jotain "parhautta", niinkuin joku nyt esim vapaasta tahdostaan haluaisi asua päällekkäin jonkun ventovieraan kanssa, kun 500m horisontaalisestikin on vähän liian vähän. Joku esimerkiksi mainitsi erään kaupungin hyvänä puolena joukkoliikenteen, joka on kummallista kun se on jo itsessään läpeensä vastenmielinen asia.
Vierailemistani isommista kaupungeista Lappeenranta vaikutti ihan symppikseltä. Turkua on oppinut sietämään.
Sitten taas jos olisi hyvin talvi-ihminen JA taloudellisesti riippumaton niin asiat olisivat tietysti toisin.
Nyt pitää kysäistä tarkennusta. Hienoja kaupunkeja molemmat varmasti, mutta miten näiden paikkojen talvitekemiset eroavat esim. Jyväskylän, Lappeenrannan tai vaikka kotikaupunkisi Turun talvitekemisistä?Talviaikaan kaupungissa olisi hyvä olla tekemistä, mikä saa minut suosimaan Kuopiota tai Oulua.
Nyt pitää kysäistä tarkennusta. Hienoja kaupunkeja molemmat varmasti, mutta miten näiden paikkojen talvitekemiset eroavat esim. Jyväskylän, Lappeenrannan tai vaikka kotikaupunkisi Turun talvitekemisistä?
Kuopiossa on tietysti Tahkovuoren hieno laskettelu/viihdekeskus joka kallistaisi vaakakupin Savoon omassa vaakakupissani Kuopio vs Oulu valintatilanteessa. Vai millaisia talviajan touhuja/tekemisiä tarkoitit? Lunta noissa paikoissa tietysti riittää paremmin kuin monessa muussa kolkassa.
Joo, olet näköjään oikeassa. Kyllä noista viidestä yliopistosairaalakaupungeista talvisimmat ovat Juuri Kuopio ja Oulu. Mutta ne tekemis-asiat lähinnä jäi tarkennusta vaille.En ole hän, ja kuinka voisinkaan... mutta olin lukevinani että yliopistollinen sairaala on ehto numero 1.
Vaasassa ja Seinäjoella olen myös vakituisesti asunut ja ne menevät sitten kyllä sinne paskimmat -osioon.
Joo, olet näköjään oikeassa. Kyllä noista viidestä yliopistosairaalakaupungeista talvisimmat ovat Juuri Kuopio ja Oulu. Mutta ne tekemis-asiat lähinnä jäi tarkennusta vaille.
Joo, olet näköjään oikeassa. Kyllä noista viidestä yliopistosairaalakaupungeista talvisimmat ovat Juuri Kuopio ja Oulu. Mutta ne tekemis-asiat lähinnä jäi tarkennusta vaille.
Oulu ei itseasiassa ole kovin häävi talvikaupunki. Lunta on usein vähemmän kuin sisämaassa ja se tuuli... hrr...
Talviharrasteisiin ja imo maisemiin maaston kumpuilevuus tuo selvää lisäarvoa, ja siinäkin Oulu häviää käytännössä kaikille kokoisilleen kaupungeille.
Jos sitten taas laskettelu on mieluisaa, niin onhan sieltä pohjoisen keskuksiin lyhyempi matka.
Kesällä hyväksyn näkemyksen, jossa meri voittaa sisävesistöt, mutta talvella vaaka kallistuu väistämättä järviluonnon eduksi.
@UnenNukkuja
Tällaista ei kyllä usein tapahdu, tuskin edes joka vuosi.Ei jumalauta ole ihmisen hommaa, kun 15 km matka voi kestää jopa 2 tuntia.
No merituuleen Turussa tottuu.
Johtunee tiheästä saaristosta ja siitä, ettei Turun keskusta ole meren rannalla, mutta ei Turun merituuli ainakaan talvella ole mitään verrattuna Ouluun ja Vaasaan. Ja tämä lasketaan siis Turun eduksi.