Suomen oikeuslaitos näytti taas ”närhen munat”

  • 1 810 147
  • 11 490
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Re: KKO kielsi poikien luovutuksen


Ja seuraavaksi Hovioikeus kieltää KK:n oikeuden kieltää Hovioikeuden oikeuden kumota Korkeimman oikeuden päätöksiä? =)

Farssi mikä farssi. Aivan uskomatonta, että tällaista voi oikeasti tapahtua.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko kenelläkään tietoa, ovatko nämä pojat Suomen kansalaisia?

Jags on kirjoittanut, etteivät ole, mutta pelkkään Jagsin ilmoitukseen en jaksa uskoa. Toisaalta olen kuullut, että pojilla olisi kaksoiskansalaisuus. En tämänkään tahon sanaa osaa pitää ehdottomana totuutena.

Tämä kansalaisuuskysymyshän tässä on ratkaiseva. Mikäli pojat eivät ole Suomen kansalaisia, on heidät Haagin sopimuksen perusteella luovutettava Yhdysvaltoihin. Jos he ovat Suomen kansalaisia, ei heitä missään nimessä saa luovuttaa.

Mitkään kansainväliset sopimukset eivät Suomessa voi eivätkä saa kävellä Suomen perustuslain yli. Perustuslain mukaan Suomen kansalaista ei saa vastoin tahtoaan luovuttaa tai siirtää toiseen maahan.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Täällä poikien isän näkökulmasta asiaa käsittelevä artikkeli:

http://scoop.agonist.org/story/2004/10/23/103114/92


Antaa muuten tapauksesta aivan erilaisen kuvan, kuin mitä Suomen lehdistö on meille esittänyt.

Tässä pätkä artikkelista:

Another apparent part of his ex-wife's strategy involved limiting phone contact between Rogers and his sons. "The last time I had talked to my son Alex, who is now 13, was the day he turned 12. When he turned 12 on August 9, 2003, I said, 'Alex, what is going on? You were supposed to be home two weeks ago.' He said, 'Dad, I don't know. I keep asking Mom and she won't tell me.'"

Rogers says Outi soon halted any communication between him and his family in Finland. "When I would call, she would hang up or turn the cell phone off... Then one day, I got a fax from her saying, 'If you want to talk to the boys, call between 8 and 9 am tomorrow, your time.' So I keep calling, calling, calling and there's no answer. She was sitting at a police station saying I was harassing her on the phone and letting them see how much the phone rang without telling them she had sent the fax."

Rogers says his ex-wife used those telephone calls to file harassment charges against him, charges that would later be dismissed after he showed the fax to the police officer who had witnessed the other end of the calls in Finland.

Jos tämä juttu pitää oikeasti paikkansa, niin Outi Koskea on pidettävä jonkin asteen psykopaattina. Joka tapauksessa harvinaisen vittumainen luonne tämä Suomen median pyhimyksen asteelle nostama nainen.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Ottamatta mitenkään kantaa tähän asiaan...

Suomi lienee sitoutunut tähän lapsikaappauksia ehkäisevään Haagin sopimukseen. Lisäksi olen aina kuvitellut/luullut/tiennyt(?), että KKO:n päätökset sitovat muita tuomioistuintasoja. HO:t ja käräjäoikeudet ovat velvoitettuja noudattamaan KKO:n päätöksiä. Ihme, että tuo O.Koski on saanut jatkaa oikeusfarssiaan. Ehkäpä nuo hyvät "ystävät" korkealla ovat edesauttaneet tätä farssia. Jotenkin tuntuu vaan siltä, että joku Adalmiina Metsäpeura Posiolta ei olisi saanut viivytettyä asiaa yhtä pitkään. Itä-Suomen HO on ennenkin tehnyt mielenkiintoisia päätöksiä jo ennen O.Kosken tapausta. Raiskaaja sai alennuksen tuomioon, koska oli tuttu ja vieläpä ansiotyössä! Ajatella. Eihän sellaista ihmistä voida raiskauksesta tuomita linnaan. Jotenkin pelottaa vaan ajatus joutua itse tappelmaan Itä-Suomen HO:n päätösten kanssa.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Viestin lähetti seeyou@jäähalli
Mitkään kansainväliset sopimukset eivät Suomessa voi eivätkä saa kävellä Suomen perustuslain yli. Perustuslain mukaan Suomen kansalaista ei saa vastoin tahtoaan luovuttaa tai siirtää toiseen maahan.

Tässä mennään ikuisuuskysymykseen tämän asian tiimoilta: tiedätkö sinä mikä on lapsien tahto? Tuskin he itsekään tietävät, ainakaan enää. Noin niinkun aikuisten oikeasti.

En tiedä ovatko he Suomen vai Yhdysvaltojen kansalaisia.

TOJ: ko quottauksesi on ollut Ilta-Pulussa tms, mikä asian tiimoilta minua ihmetytti (vrt miten asiaa ollaan yleensä käsitelty).
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti seeyou@jäähalli
Mitkään kansainväliset sopimukset eivät Suomessa voi eivätkä saa kävellä Suomen perustuslain yli. Perustuslain mukaan Suomen kansalaista ei saa vastoin tahtoaan luovuttaa tai siirtää toiseen maahan.

Tosiasiassa tietyt kansainväliset sopimukset (samoin kuin EU-säädökset) menevät kansallisen perustuslain edelle.

Tuo luovutuskieltokaan ei todellisuudessa ole niin ehdoton kuin perustuslain sanamuodosta voisi kuvitella, sillä rikoksentekijät on (yllätys yllätys) kansainvälisten sopimusten mukaan eräissä tilanteissa pakko luovuttaa ulkomaille. Perustuslakia onkin tältä osin ehdotettu muutettavaksi.

Itse jupakasta Flonaldo, Tobias ja kumppanit ovat jo sanoneet kaiken oleellisen. Käsittämätön farssi ylipäätään. Loppukaneetiksi soveltunee päivän Ilta-Sanomista poimittu Outi Kosken lausunto KKO:n eilisestä päätöksestä kieltää poikien luovuttaminen:

"Toivon että hän, joka on tehnyt tällaisen päätöksen, miettisi myös sitä, millaisen tilanteen hän on lapsille aiheuttanut."
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Näyttää ne Ruotsissakin osaavan

Eli tän päivän IL:ssä on seuraavanlainen uutinen:

"Oikeuskäsittelyn kohteena oleva tapaus sattui Västeråsissa, missä 62-vuotias ruotsalaismies houkutteli viisivuotiaan tytön asuntoonsa. Mies riisui tytön vaatteet ja käytti tyttöä seksuaalisesti hyväkseen. Kun tyttö vihdoin pääsi vapaaksi, hän valitti sukuelimiensä kipua.

Kumpikin oikeusaste on yksimielinen siitä, että tyttöä on käytetty seksuaalisesti hyväksi, mutta tekoa ei kuitenkaan voida luokitella törkeäksi rikokseksi. Oikeusasteiden mukaan mies ei ole toiminut häikäilemättömästi."

Ja tuon jutun lopussa mainittiin että tekijälle on luvassa teostaan 1,5 vuoden rangaistus josta syyttäjän aikoo valittaa korkeinpaan oikeuteen.

Tässä linkki koko juttuun.
 

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Enempää muuten kantaa ottamatta mutta sairasta!

Sitten kosken tapaukseen verraten, iltalehdestä. Joku isä oli myös pitänyt tytärtään sovittua pidempään ja jutussa kerrottiin että lapsi on laillisella huoltajalla ja isukki poliisilla tallessa. Näin meillä tasa-arvon kehdossa.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Näyttää ne Ruotsissakin osaavan

Viestin lähetti flintstone
Eli tän päivän IL:ssä on seuraavanlainen uutinen:

Tässä linkki koko juttuun.

IL osoittaa taas korkean tasonsa. Etusivulla: "Hovioikeus Ruotsissa: Lapsen hyväksikäyttö ei ole törkeä rikos". Öö, eiköhän hovioikeus ollut sitä mieltä, että tässä yksittäistapauksessa teko ei täyttänyt törkeän hyväksikäytön tunnusmerkistöä. Ja tätä on vaikea lähteä arvioimaan tuntematta Ruotsin lakia ja tapauksen faktoja (joita ei voi IL:stä lukea).

Korostan väärinymmärrysten välttämiseksi, että tuollaiset kusipäät kuuluisivat mielestäni linnaan paljon pidemmäksi ajaksi. Ja saavat toivottavasti siellä ansaitsemansa kohtelun. Mutta hovioikeus on voinut toimia lain mukaan (jos rikos ei täyttänyt törkeän rikoksen tunnusmerkistöä): siinä tapauksessa laki on vain liian lievä. Mitä en ihmettelisi, kun Ruotsista kyse.
 

Kermit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti seeyou@jäähalli
Onko kenelläkään tietoa, ovatko nämä pojat Suomen kansalaisia?

Tuleepa vähän jälkijunassa, mutta parempi myöhään...

Jos nyt en ihan väärin muista, niin jos äiti on Suomen kansalainen, on lapsikin automaattisesti Suomen kansalainen. Jenkkilässä on sitten eri periaate, eli Amerikassa syntynyt saa automaattisesti paikallisen kansalaisuuden.

Tältä pohjalta olen melko varma, että pojilla on kaksoiskansalaisuus. Korjatkoon joku, jos siltä tuntuu.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Re: Re: KKO - tuulipuvut 2-1

Viestin lähetti Jimisola
Joopa joo. Milloinkohan mahdolliset syytteet Koskea vastaan nostetaan, vai onko asia ylipäätään edes syyteharkinnassa?

Taitavat olla jo nostettu siellä missä rikos on tehty. Viiden vuoden kakusta on ollut puhetta.

Ulosoton/toimeenpanon hankaloittamisesta ei taida kovin suuria rangaistuksia Suomessa saada. Harmia, vaivaa ja kulujahan tämä on isälle, lapsille ja yhteiskunnalle aiheuttanut, mutta milläköhän nimikkeellä sitten syyttäjä syyttäisi?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Re: Re: Re: KKO - tuulipuvut 2-1

Ainakin olisi kohtuullista, jos Suomen valtio korvaisi John Rogersille kaikki ne kulut (lähinnä oikeudenkäynnit ja matkustuskulut), jotka tämä huoltajuustaistelu on hänelle aiheuttanut.

Mikäli Suomen valtio ei korvauksia suorita, niin John Rogersin asemassa lähtisin hakemaan korvauksia kansainvälisistä tuomioistuimista, jotka tarvittaessa pakottaisivat Suomen valtion maksamaan Rogersille.

Rogersille aiheutuneiden kulujen täysimääräinen korvaaminen on vähintä, mitä Suomen valtio voi tehdä hyvitykseksi Rogersia kohtaan. Sen verran epäasiallista ja suorastaan laitonta kohtelua hän on saanut Suomen valtiolta ja viranomaisilta viimeisen vuoden aikana.

Korvaukset tulisivat tietenkin lopulta veronmaksajien maksettaviksi, sillä työttömältä ja omien sanojensa mukaan varattomalta Outi Koskelta niitä tuskin voidaan periä. Tosin muutama vuosi sitten suomalaiset veronmaksajat tukivat lapsikaappari Kestin Campoyn oikeudenkäyntiä Yhdysvalloissa miljoonalla eurolla, joten eiköhän sitä rahaa riitä jaettavaksi myös herra Rogersille.

Oikeustajuni mukainen ratkaisu, vaikkakin laiton sellainen, olisi periä korvaukset niiltä suomalaisilta viranomaisilta, jotka ovat omalla toiminnallaan mahdollistaneet koko vuoden kestäneen farssin syntymisen.
 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Re: Re: Re: Re: KKO - tuulipuvut 2-1

Viestin lähetti The Original Jags
Sen verran epäasiallista ja suorastaan laitonta kohtelua hän on saanut Suomen valtiolta ja viranomaisilta viimeisen vuoden aikana.

Mitä laitonta Suomen valtio ja viranomaiset ovat tehneet?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Re: Re: Re: Re: Re: KKO - tuulipuvut 2-1

Viestin lähetti msg
Mitä laitonta Suomen valtio ja viranomaiset ovat tehneet?

Kieltäytyneet kunnioittamasta Suomen allekirjoittamaa sopimusta.

Tukeneet Outi Kosken laitonta lapsikaappausta.

Kumonneet korkeamman oikeusasteen päätöksiä.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Re: Re: Re: Re: Re: Re: KKO - tuulipuvut 2-1

Viestin lähetti The Original Jags
Kieltäytyneet kunnioittamasta Suomen allekirjoittamaa sopimusta.

Tukeneet Outi Kosken laitonta lapsikaappausta.

Kumonneet korkeamman oikeusasteen päätöksiä.

Toisin kuin esimerkiksi Venäjällä, täällä on riippumaton oikeuslaitos. On totta, että oikeuslaitos on tässä toiminut todella hitaasti, mutta kukin oikeusaste harkitsee itse omat päätöksensä.

Lainaapa itseäsi:

Viestin lähetti The Original Jags
Jos sinulla on vedenpitävät todisteet heidän syyllisyydestään, niin mikset esittele niitä poliisille, jotta heidät saadaan tuomittua tekemästään rikoksesta?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KKO - tuulipuvut 2-1

Viestin lähetti msg
On totta, että oikeuslaitos on tässä toiminut todella hitaasti, mutta kukin oikeusaste harkitsee itse omat päätöksensä.

Ja juuri tuon hidastelun takia hidastelua edesauttaneet ja tukeneet viranomaiset on saatava vastuuseen.

Ja luonnollisesti Suomen veronmaksajien on korvattava John Rogersille aiheutuneet kustannukset täysimääräisinä. Lisäksi voitaisiin maksaa vähän extraa vahingonkorvauksena hänen aikansa tuhlaamisesta ja henkisestä kivusta ja särystä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KKO - tuulipuvut 2-1

Viestin lähetti The Original Jags
Ja juuri tuon hidastelun takia hidastelua edesauttaneet ja tukeneet viranomaiset on saatava vastuuseen.
Eikös tämä tapaus lähtenyt KKO:n edellisestä päätöksestä elokuussa? Täten asiaa ollaan pyöritelty Suomen oikeusasteissa reilut neljä kuukautta.

Se on oikeusasteissa ihan vitun lyhyt aika.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KKO - tuulipuvut 2-1

Viestin lähetti SergeiK
Eikös tämä tapaus lähtenyt KKO:n edellisestä päätöksestä elokuussa? Täten asiaa ollaan pyöritelty Suomen oikeusasteissa reilut neljä kuukautta.

Se on oikeusasteissa ihan vitun lyhyt aika.

Lapsikaappaus tapahtui melkein puolitoista vuotta sitten.

Mikäli Suomen viranomaiset olisivat toimineet Suomen valtion allekirjoittaman sopimuksen mukaisesti, olisi kaapatut lapset palautettu kotimaahansa välittömästi. Näin ei tehty syystä tai toisesta, ja seuraukset ovat kaikkien tiedossa.

Joka tapauksessa veronmaksajien kukkarolle tämä viranomaisten mokailu ja pelleily kävi taas kalliiksi.
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Eikös Suomessa?

Eikös Suomessa ihan normaalisti hävinnyt osapuoli joudu maksamaan voittaneen osapuolen oikeudenkäyntikulut? Vai muistanko mä ihan väärin?

Eli jos muistikuvani on oikea niin silloin John Rogersin oikeudenkäyntikulut menevät automaattisesti Outi Kosken maksettavaksi. En tiedä käytäntöä mutta voisin olettaa että tässä tapauksessa myös nuo USA:ssa asuvan Rogersin matka- yms välilliset majoituskulut saattavat kuulua näihin korvattaviin kuluihin.

Hyvä homma että tämä farssi saatiin lopulta oikeudenmukaiseen päätökseen ja Suomikin noudattaa allekirjoittamaansa Haagin lapsikaappaus sopimusta.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Re: Eikös Suomessa?

Viestin lähetti flintstone


Eli jos muistikuvani on oikea niin silloin John Rogersin oikeudenkäyntikulut menevät automaattisesti Outi Kosken maksettavaksi.

No jos näin on, niin hyvä. Tosin varaton Outi Koski tuskin näitä oikeuskuluja voi maksaa, joten luulisin että oikeuskulut jäävät veronmaksajien maksettaviksi.



Viestin lähetti flintstone

Hyvä homma että tämä farssi saatiin lopulta oikeudenmukaiseen päätökseen ja Suomikin noudattaa allekirjoittamaansa Haagin lapsikaappaus sopimusta.

Ellei Pohjois-Enontekiön käräjäoikeus taas seuraavaksi kumoa korkeimman oikeuden päätöstä, ja sitten taas ihmetellään, mitä seuraavaksi tapahtuu.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KKO - tuulipuvut 2-1

Viestin lähetti The Original Jags
Lapsikaappaus tapahtui melkein puolitoista vuotta sitten.

Mikäli Suomen viranomaiset olisivat toimineet Suomen valtion allekirjoittaman sopimuksen mukaisesti, olisi kaapatut lapset palautettu kotimaahansa välittömästi. Näin ei tehty syystä tai toisesta, ja seuraukset ovat kaikkien tiedossa.

On tietysti hyvä erottaa viranomaiset, siis poliisi, sosiaalitoimi ulosotto yms oikeuslaitoksesta.
Täällä Suomessa oikeuslaitos käsittelee myös tälläiset Haagin sopimukseen liittyvät kysymykset.
Suomessa myös on oikeus valittaa alempien oikeusasteiden päätöksistä ylempiin oikeusasteisiin.
Oikeuslaitos on tässä toiminut mielestäni liian hitaasti, mutta siitä kai ei varsinaisesti laitonta toimintaa saa.

Outi Koski on käyttänyt kaikki oikeusjärjestelmämme keinot viivyttääkseen/estääkseen palautuksen. Tälläiset farssit ovat mahdollisia niin kauan kuin meillä on riippumaton oikeuslaitos valitusoikeuksineen. Minä en yksittäisten tapausten perusteella halua tätä periaatetta muuttaa.

Enkä tunne tätä perhettä niin hyvin, että asettuisin varauksetta toisen vanhemman puolelle. Tälläiset tapaukset tuskin ovat ihan sellaisia kuin esimerkiksi Iltalehti antaa ymmärtää.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Äijä tulee yöllä baarista kotiin, löytää tutun kaverin sohvalta istuskelemasta ja pienen etsiskelyn jälkeen oman muijansa sängyn alta puolialastomana. Syntyneen kärhämän päätteeksi muija puukottaa omaa äijäänsä hengenvaarallisesti kaulaan. Tuomio: Vuosi ja yksi kuukautta EHDOLLISTA vankeutta.

Mielestäni tuomio on naurettavan alhainen. Enkä tarkoita puukotusta edeltäviä tapahtumia mitenkään raskauttavana tai lieventävänä asianhaarana, mutta aina kun puukon kanssa sohitaan kaulan alueelle, on kyseessä hengenvaarallinen tilanne ja tuomiona pitäisi olla kiinteää kakkua.

Toki perustan näkemykseni iltapäivälehtien aina luotettavaan uutisointiin, muttä näillä olemassa olevilla tiedoilla voisi kuvitella ko. muijan naureskelevan makoisasti koko matkan oikeudesta kotiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös