Suomen oikeuslaitos näytti taas ”närhen munat”

  • 1 802 963
  • 11 460

Cube

Jäsen
Mitä väliä sillä on jos joku 20v ja vaikkapa 15v seurustelisi? Jos kumpikin tykkää toisistaan ja niin edelleen, niin senkus. Ahdasmielistä ruveta valittamaan tuommoisesta pikkuseikasta kuin ikä.
Jos olisin esim. tuon tytön isä, niin tuolla olisi minulle paljonkin väliä.

EDIT: Noin muutoin pitää vielä todeta, että en pysty kyllä sitä ymmärtämään, miksi aikuinen mies haluaisi seurustella jonkun 14-vuotiaan tytön kanssa. Olen itse nyt 23 ja suurin osa kavereista on kutakuinkin samassa iässä. Jos joku heistä alkaisi yhtäkkiä deittaamaan jotain yläasteikäistä, niin kyllä häntä aika kovan tason keharina pitäisin ja niin todennäköisesti aivan kaikki muutkin. Oli tyttö miten "kypsä" tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Ja sillä lantion alueen luustolla on paljonkin tekemistä synnyttämisen mahdollisuuden tai mahdottomuuden kanssa, pienetkin erot ovat tässä asiassa isoja.

Hyvin hyvin mahdollista. Niin läheisiä ei oltu, että olisin ruvennut luita räpläämään. Mutta uskon kuitenkin, että olet oikeassa ja ennen kuin siirrytään saksalaisiin tutkimuksiin aiheesta, päätän tämän keskustelun. Koska en aiheesta mitään tiedä.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Vuodella voisi nostaa Suomessakin vielä ikärajaa, eli 17-v.
Ihmetyttää, että joku voi puolustella tuollaista, saatanan sairasta, iljettävää ja inhottavaa touhua, jokaiselta alaikäiseen sekaantujalta pitäisi aluksi käsitellä polvet pesäpallomailla ja sitten moralla munat pois, ja ilman mitään puudutuksia.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mieti nyt, hyvä ihminen. Keskiverto tämän päivän 12-vuotias tyttö taitaa olla suunnilleen 140-145-senttinen, ehkä 30-35-kiloinen ja kapealanteinen. Millä sieltä saa ulos (edelleen ilman keisarinleikkausta siis) normaalin tämän päivän vastasyntyneen, reilut kolme kiloa ja vähän vajaat puoli metriä?
Minä vaan mietin, että tuollaisten 140-145 senttisten ja 30-35 kiloisten kapealanteisten tyttöjen lapset eivät olisi millään mitään 3,5 kiloisia ja puolimetrisiä tapauksia vaan huomattavasti pienempiä sinttejä. Kai se äidin koko korreloi aika vahvastikin lapsen koon kansas. Itseasiassa se tuntuu minusta jopa itsestään selvältä asialta.

edit: lisätään nyt vielä sekin aikoina jolloin ravinnon saanti oli heikkoa niin aikuisetkaan naiset eivät juuri tuon isommiksi kasvaneet. Silloin varmaan isät joutuivat hoitamaan synnytykset?

edit2: sen selityksen olisin vielä voinut uskoa, että nykyisin tyttöjen kuukautiset alkavat pari vuotta aikaisemmin. Sen sijaan jotkut 14-vuotiaat pystyisivät minun uskoakseni fyysisesti äideiksi ihan siinä missä muutamia tuhansia vuosia sitten eläneetkin ja tärkein syy miksi tuon ikäisten lasten hankkimista on haluttu rajoittaa ovat sosioekonomisia.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Millaista hoitoa tarkoitat?
Seksuaalista suuntautumista ei voi muuttaa, ei terapialla, ei lääkkeillä- Fakta.
Yhteiskunnan säännöt ja normit jos otetaan mukaan, niin ei voida ajatella mitään saattamista saunankaan taakse.
Entäpä kastraatio? Onko seksuaalirikoksissa todella kyse siitä erektiosta ja orgasmista?... ei taida olla, sillä suurin osa "nautinnosta" tulee alistamisesta tms muusta sadistisesta, joten jatkuuko rikollinen toiminta, vaikka hoito ( tässä tapauksessa kemiallinen kastraatio) olisi "päällä"? Veikkaampa, että jatkuu.

Kunhan vain pohdin tuota hoitoa, en enempää vaivaa, anteeksi puuttumiseni täysjärkisten asioihin.

Et ole ilmeisesti kuullut vankeinhoitolaitoksen Stoppi-ohjelmasta? Se on suunnattu pedofiileille ja sen tulokset ovat hyvät. Ohjelmaan osallistuneista vangeista lähes 100 % ei ole vapauduttuaan syyllistynyt uudelleen pedofiliaan tai muuhunkaan seksuaalirikokseen, kovinkaan moni ei ole edes muunkaan syyn tähden joutunut takaisin vankilaan, eli kyllä pätevällä terapialla voidaan "muokata" ihmisen käsitystä siitä mikä on kiellettyä ja mikä taasen ei.

Ongelma ohjelmassa on vain se, että se on pitkä (pari vuotta), joten lyhyen rangaistuksen saaneet vangit eivät pääse hyötymään siitä, toisin sanoen melkoinen osa vangeista jää ohjelman ulkopuolelle. Tässä suhteessa olisi hyvä jos tuomiot olisivat pidempiä, jolloin vangeille tarjoutuisi mahdollisuus osallistua ohjelmaan.

Itse Stoppi-ohjelmasta kuulin viimeksi keväällä 2008 Konnunsuon keskusvankilan pääjohtajalta hänen esitelmänsä yhteydessä.

vlad.
 

Belenoss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Ottawa ja Real Madrid
Hivenen offtopikiksi menee mutta kyllä monet näistä 14-15 kesäsistä jotka on 20 vuotiaiden kanssa on ihan puhtaasti laskelmoivia hyväksikäyttäjiä. Saa lämpimän auton käyttöönsä, "saa" olutta, tupakkaa ja seuraa... Lisäksi nuoret naiset on henkisesti ja fyysisesti parivuotta samanikäisiä poikia edessä. Sairasta nykytouhu kun 20 vuotiasta naista pidetään vielä "teiniäitinä".

No kaikki naiset on huoria, mutta kaikki huorat eivät ole naisia...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Vielä tuohon seurusteluun.

En tuomitsisi sellaista suhdetta jossa toinen kumppani on jo pari-kolme vuotta yli suojaikärajan ja hänen kumppaninsa on sitten suunnilleen viidentoista - liekö olen itsekin pedofilian puolustaja...

Siinä vaiheessa kun on kyse täysi-ikäisistä niin minulle on sama minkä ikäisen kanssa kukin seurustelee, tietty sitä voi hivenen katsella altakulmain jos viisikymppinen seurustelee parikymppisen kanssa mutta jos rakastavat toisiaan eikä hyväksikäyttöä (muuta kuin seksuaalista) ole havaittsavissa niin enpä lähde tuomitsemaan.

vlad.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Maahanmuuttovirasto haluaa nuorille pakolaisille ikätestit


Hyvä idea, mutta...

IL kirjoitti:
Testin teettäisi poliisi, ja se perustuisi vapaaehtoisuuteen.

Voi vain kuvitella kuinka moni näistä lapsista(?) tai heidän vanhemmistaan/suvustaan suostuu tällaiseen testiin, kun panoksena voi olla turvapaikka alaikäiselle ja tätä kautta ajan myötä koko perheelle ja "lähi"suvulle. Muutoikin tämä alaikäisten (ja "alaikäisten") lähettäminen yksin hakemaan turvapaikkaa, jonka kautta sitten aukeaa tie suuremmallekin poppoolle, on hyvin kyseenalainen taktiikka ja asialle olisi hyvä saada järkevämpiä ratkaisuja.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Tätähän se on. Puolihyviä ideoita kyllä riittää mutta ei kanttia niiden viimeistelyyn. Nuokin testit olisivat toteutuessaan askel kohti järkevämpää ja oikeudenmukaisempaa politiikkaa. Ei tarvitsisi enää katsella sellaisia kuvia kuin tämän päivän Kymen Sanomissa, jossa kerrottiin "ensimmäisten pakolaislasten" saapuneen Kemiin.

Jokainen voi itse katsoa kuvasta, montako LASTA siinä näkyy:

http://www.kymensanomat.fi/showImage.php?imageId=18374
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Kai se äidin koko korreloi aika vahvastikin lapsen koon kansas.

Ei korreloi. Moni pienikokoinen nainen (siis nainen, ei kapealanteinen nykypäivän 12-vuotias pikkutyttö) synnyttää isojakin muksuja, ei se ole lainkaan harvinaista. Nykyään on niin kätevät pelit ja vehkeet, että muksun koko voidaan arvioida melko hyvin ennen synnytystä ja sen mukaan päättää, onko alatiesynnytys "turvallinen" vai onko parempi ottaa tenava ulos keisarinleikkauksella.

Nyt on muuten menty jo niin reippasti OT:n puolelle, että eiköhän siirrytä johonkin toiseen ketjuun tai yyveille.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ei korreloi. Moni pienikokoinen nainen (siis nainen, ei kapealanteinen nykypäivän 12-vuotias pikkutyttö) synnyttää isojakin muksuja, ei se ole lainkaan harvinaista. Nykyään on niin kätevät pelit ja vehkeet, että muksun koko voidaan arvioida melko hyvin ennen synnytystä ja sen mukaan päättää, onko alatiesynnytys "turvallinen" vai onko parempi ottaa tenava ulos keisarinleikkauksella.

Nyt on muuten menty jo niin reippasti OT:n puolelle, että eiköhän siirrytä johonkin toiseen ketjuun tai yyveille.
Jaa. Minä nyt kuintekin vielä googletin asiaa ja kolmen sekunnin työllä hakusanoilla "lapsen koko korreloi äidin koon kanssa" löytyi ensimmäisenä osumana tuollainen linkki:
http://www.lastenendokrinologit.net/kirja/norm_kasvu.html
"Vastasyntyneen koko riippuu myös äidin koosta, esim. 150 cm:n mittaisten äitien lapset ovat syntyessään keskimäärin 0,3 kg keskimääräistä pienempiä. Moniraskaus vähentää syntymäkokoa vielä selvemmin. Painoerot perustuvat kasvun hidastumiseen kahden viimeisen raskauskuukauden aikana. Ensimmäinen lapsi on keskimäärin 0,1 kg myöhempiä kevyempi."

voi tietenkin olla että nuo ovat ihan kassalla aiheesta. Ymmärrän kyllä halusi jättää jo aihe.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Päivän Pohjalaisessa juttu:
Kaksi miestä tapellut, väliin meni kolmas mies jos iskettiin ruuvimeisselillä rintaan.
Pysähtyi kylkiluihin, lääkäri totesi iskun olleen voimakas ja miehen säilyneen hengissä vain hyvällä tuurilla. Jos isku olisi mennyt kylkiluiden välistä, tilanne olisi ollut toinen.
"Käräjäoikeus piti tässä tapauksessa ruuvimeisseliä puukkoon verrattavana välineenä ja katsoi sen takia teon törkeäksi pahoinpitelyksi. Oikeus ei silti pidä tapausta tapon yrityksenä. Mies ei ollut voinut mieltää että lyönnistä olisi voinut seurata kuolema" MITÄ HELVETTIÄ??
Ottamatta tuomioon kantaa, joka oli kohtuullinen johtuen aikaisemmista rötöksistä, en voi kun ihmetellä. Kyllä jokainen tietää että jos meisseli isketään keskelle rintaa niin voi olla hengenlähtö lähellä.
Missä maailmassa nämä tuomarit oikein elävät?
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Iltalehti: Kaksoismurhaaja pakeni vankilasta Sulkavalla
Ihmetyttää miten mies joka on tuomittu kahdesta murhasta, kahdesta murhan yrityksestä, pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksista sekä törkeästä huumausainerikoksesta elinkautiseen vuonna 2001 oli jo nyt avovankilassa.
Runsas kuusi vuotta oli riittänyt siis "oikeaa" vankilaa.
 

JonKorn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,NUFC, Alan Shearer, John Rambo
Tätä samaa asiaa tässä itsekin pohdiskelin kun Ilta-pulua lueskelin. No tämä nyt on täysin mahdollista Suomessa, kaipa se kaveri sit on oppinut jotain noiden kuuden vuoden aikana....
 

Sic

Jäsen
Juu, saas nähdä miten kauan on vapaudessa ja mitä ehtii saamaan aikaan, naurettavaa toimintaa minusta. "Pako oli helppo, sillä avolaitoksessa ei ole edes aitaa tai porttia." Ja kun pako oli alkanut jo lauantaina, voi hän olla ties missä jo.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Keväällä Konnulla vieraillessani vankilan johto oli hyvin toiveikas vankilan kunnostuksen suhteen, ei ollut oikeastaan puhettakaan siitä, että vankilaa ei kunnostettaisi koska alueellisesti niin tärkeästä vankilasta kuitenkin on kyse. Kuten uutisissa mainittiin, seuraava suurempi aluevankila sijaitsee Mikkelissä - eikä sinne kyetä sijoittamaan kaikkia Konnun vankeja. Tämä on karu totuus.

Sitten kun nämä vaarattomat elinkautisvangit tappavat uudestaan niin ollaan taas huuli pyöreänä, että miten tässä näin kävi.

Kun 90-luvulla ajettiin alas psykiatrinen sairaanhoito ja runsain joukoin potilaita sijoitettiin avohoitoon ilmeni suuriakin ongelmia koska avohoitoon jouduttiin laitospaikkojen puutteen vuoksi sijoittamaan sellaisia potilaita jotka tarvitsivat käytännössä jatkuvaa valvontaa jotta voitiin olla varmoja siitä, että lääkitys pelasi tms. Akuuttipaikkoja vähennettiin, mikä sai aikaan sen, että kriisitilanteessa potilaat eivät päässeet hoitoon vaan joutuivat heitteille. Nyt sitten ollaan vankeinhoitojärjestelmää ajamassa samaan "ansaan".

Vaikka vankeja ei suhteessa olekaan niin paljon, mutta kaikesta huolimatta avolaitoksiin ja valvottuun vapauteen (muistaakseni tätäkin termiä on käytetty) joudutaan sijoittamaan mahdollisesti satoja vankeja. Mikä tarkoittaa sitä, että muurien ulkopuolella vailla kunnollista valvontaa on henkilöitä joilla on rikostaustan ohella päihderiippuvuutta (joissain lähteissä on mainittu, että 80-90% vangeista on päihderiippuvuus) ja lisäksi mt-ongelmia. Eli yhteiskunta passittaa henkilöitä jotka kaipaavat valvonnan ohella myös apua ulkomaailmaan vailla kunnollista kontrollia, jokin kännykkävalvonta (kuten on esitetty) ei ole mitään kunnollista valvontaa jos "avohoidossa" oleva vanki päättää ottaa ritolat ja lähteä omille teilleen valvonnan ulottumattomiin.

Minusta vankilajärjestelmän alasajo näinkin radikaalilla tavalla on sama kuin ampuisi haulikolla itseään koipeen.

Muista Konnunsuon jatkoa puoltavista seikoista voidaan mainita työllistävä vaikutus - suoranaisesti toista sataa työpaikkaa ja välillisesti enemmän. Lisäksi vankila kykenee järjestämään vangeille järkevää puuhaa pelkän kopissa istumisen sijaan, Mikkeliin siirrettävät vangit ovat käytännössä koppivankeja. Konnunsuolla toimii alueen suurin luomutila, lisäksi muurien sisäpuolella harjoitetaan muutakin tuottavaa toimintaa koulutustoimen ohella.

vlad.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.

Hienoa tekstiä vladilta, kuten aina. Perusteltua asiallista kirjoitusta kelpaa lukea. Muuten en puutu tuohon kirjoittamaasi, mutta lisäisin sellaisen asian, kuin sakkovangit. Näennäisesti vankilukua on tiputettu, kun ei tarvitse enään mennä lusimaan sakkoja, ellei siitä tule oikeuden päätöstä. Eli kun laitoksissa oli ahdasta, niin vankilukua tiputettiin poistamalla sakkovangit. Näin saatiin tekohengityksellä tilaa, eli vankilukua alas ja sitäkautta supistetaan jo liian vähälukuista henkilökuntaa. Tässä tapauksessa laitoksen verran, ainakin.
Vittu, mitä teeskentelyä.
Kukas viisas Neuvostoliittolainen aikoinaan sanoi jotakuinkin näin: "Katso maan vankilaan, niin näet yhteiskunnan tilan..". Oisko ollu itse Dostojevski.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Näennäisesti vankilukua on tiputettu, kun ei tarvitse enään mennä lusimaan sakkoja, ellei siitä tule oikeuden päätöstä. Eli kun laitoksissa oli ahdasta, niin vankilukua tiputettiin poistamalla sakkovangit. Näin saatiin tekohengityksellä tilaa, eli vankilukua alas ja sitäkautta supistetaan jo liian vähälukuista henkilökuntaa. .
Tämä poliisin kirjoittamista sakoista "vapautuminen" on todella huono päätös, mikä todellisuudessa vain ruuhkauttaa käräjäoikeudet ja lisää poliisien työtä, eikä vaikuta vankilukuun juuri mitenkään.

Uuden lain tullessa voimaan monet yritykset mm. Neste Oil otti heti kannan, että he eivät suostu enään rangaitusvaatimusmenettelyyn, vaan vaativat jokaisen varkaudesta käynnistettävän esitutkinnan ja sitä kautta juttu päätyy käräjille, joka sitten määrää sakkoja (jotka joutuu istumaan) tai vankeutta. Monet muut huoltoasema ketjut ja yksityisyrittäjät ovat ilmeisesti ottamassa saman linjan.

Tuosta vankeinhoidon rappiotilasta voisin avautua enemmänkin, mutta antaa nyt olla, toistaiseksi. Olisi kyllä paljon kerrottavaa, sillä syöksykierre on kova...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tän päivän IS:ssä on taas sellainen uutisointi joka pistää ihmetyttämään, 15- ja 12-vuotiaat tytöt on kertoneet joutuneensa seksuaalisen toiminnan kohteeksi ja oikeuden mielestä näiden kahden tytön kertomus oli uskottava mutta koska syytetty kielsi teon niin syyte kaatui.

Tässä tuo koko IS:n juttu.

Ymmärrän kyllä että jos näyttöä on vähän niin silloin tuomitseminen on vaikeaa, mutta silti hieman ihmetyttää onhan siinä kuitenkin 2-1 tilanne.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ymmärrän kyllä että jos näyttöä on vähän niin silloin tuomitseminen on vaikeaa, mutta silti hieman ihmetyttää onhan siinä kuitenkin 2-1 tilanne.
Favor defensionis periaate johtaa siihen, että lähes aina kun on sana sanaa vastaan on tuomittava vastaajan hyväksi. Eri asia on, jos olemassa on todistustosiseikkoja, joita vastaaja ei pysty kumoamaan. Tai kantaja on selvästi vastaaja uskottavampi.

Muutenhan tilanne johtaisi siihen, että kuka tahansa kaverinsa kanssa saisi kenet tahansa tuomituksi vain väittämällä jotain tapahtuneen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Muutenhan tilanne johtaisi siihen, että kuka tahansa kaverinsa kanssa saisi kenet tahansa tuomituksi vain väittämällä jotain tapahtuneen.

Mikähän mahtaisi olla näiden kahden 12- ja 15-vuotiaan tytön motiivi väittää tuollaista? Tarina on kuitenkin onnistuttu värittämään oikeuden mielestä uskottavaksi, tytöillä lienee lahjoja siis satutädeiksi. Mitäänhän ei varmaan ollut tapahtunut koska syytetty asian kielsi. Olikohan tapahtuneelle mitään muuta näyttöä kuin tyttöjen kertomus ja mitä oli muka tapahtunut?

Minun oikeuskäsitystäni vain vaivaa se että miten oikeus voi uskoa tyttöjä mutta silti vapauttaa syytetyn.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikähän mahtaisi olla näiden kahden 12- ja 15-vuotiaan tytön motiivi väittää tuollaista? Tarina on kuitenkin onnistuttu värittämään oikeuden mielestä uskottavaksi, tytöillä lienee lahjoja siis satutädeiksi. Mitäänhän ei varmaan ollut tapahtunut koska syytetty asian kielsi. Olikohan tapahtuneelle mitään muuta näyttöä kuin tyttöjen kertomus ja mitä oli muka tapahtunut?

Minun oikeuskäsitystäni vain vaivaa se että miten oikeus voi uskoa tyttöjä mutta silti vapauttaa syytetyn.

Jos tyttöjä on kuultu ensin, ennenkuin syytettyä oli edes kuulusteltu ja tämän perusteella oikeus uskoi tyttöjen tarinaa. Ei aukea tuo IS:N juttu, mutta jos syytetty on todistetusti ollut esim. kyseisenä päivänä kun tuo on tapahtunut jossain matkalla/töissä yms. Niin helpostihan tuo syyte sitten raukeaa.
 

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Iltalehti: Kaksoismurhaaja pakeni vankilasta Sulkavalla
Ihmetyttää miten mies joka on tuomittu kahdesta murhasta, kahdesta murhan yrityksestä, pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksista sekä törkeästä huumausainerikoksesta elinkautiseen vuonna 2001 oli jo nyt avovankilassa.
Runsas kuusi vuotta oli riittänyt siis "oikeaa" vankilaa.

Eilen tuli tästä avovankilasta poistumisesta ajankohtaisessa kakkosessa. Saastateltiin väkivaltarikosjamppaa, joka oli ollut luvatta poissa 8kk ja palasi takaisin.

Selvisi että kyseessä ei ole pakeneminen, vaan luvaton poistuminen. Tästä luvattomasta poistumisesta ei rankaista millään tavalla (paitsi sijoitetaan tiiviimpään laitokseen vähäksi aikaa). Eli kyseinen kaksoismurhaaja pitelee nyt rästiin jääneitä lomia, ja tulee sitten takaisin kun tuntuu siltä. Poliisit ei näitä avovankilajamppoja kovin tiiviisti hae, kun on muutakin hommaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös