Suomen Nato-jäsenhakemuksen ratifioinnin seurantaketju

  • 507 191
  • 3 748

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tällä päivällä on aidosti paljon suurempi ja kauaskantoisempi merkitys kuin toissapäivisillä eduskuntavaaleilla.
Nimittäin jos ei kansalaisten henki, terveys, vapaus ja itsemääräämisoikeus ole turvattu, on kaikki muu merkityksetöntä. Se minkä verran mitäkin hyödykkeitä verotetaan, paljonko jostakin hoidosta maksetaan Kela-korvausta tai minkä verran tuetaan sähkölaskuissa on aivan pikku pähkinöitä siihen verrattuna, että jossakin - eikä edes kovin kaukana - taistellaan siitä tullaanko kotisi hävittämään, naiset raiskaamaan ja lapset kaappaamaan jonnekin Siperian peräkylille.

Tästä päivästä pitäisi tehdä yleinen liputuspäivä.
Tämä.

Esim. Helsingistä Buchaan on lyhyempi matka kuin Hangosta Nuorgamiin.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC

Pataatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata, rispektit Saipalle ja Spåralle. TML
NATO Live Linkki

Liitteenä NATO Live striiming linkki, en nopealla katsomisella huomannut että oltiinko tätä linkitetty jo tänne. Varmaankin myös uutismediat näyttää mutta kuitenkin jos joku on kiinnostunut.

Historiallinen päivä!
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joskus 40 vuotta sitten kultaisella kasarilla porukoiden kanssa vierailimme Mallorcalla satamassa tällä aluksella:


Tuo visiitti oli kyllä mielenkiintoinen episodi. Tuosta lähtien olen myös tiennyt, että missä on paikka nimeltä Puget Sound. Tietenkin kun kaksikymppisenä tykkäsin grungesta, kasarilta lähtien olen digannut Queensrÿcheä ja GNR-basisti Duff McKagan rockbasistien aatelia, niin tottakai tuolla on ollut merkitystä. Jos joskus pääsisin käymään Amerikassa, niin tottakai olisi kiinnostavaa vierailla Seattlessä ja toki myös rajan takana Vancouverissa.

No joo, ei ylläolevasta enempää. Tänään on kaunis päivä. Aurinko paistaa ja sinivalkoinen taivas! Tänään on tärkeä päivä. Tänään on historiallisesti erittäin merkittävä päivä.
 
Viimeksi muokattu:

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Moneltakohan se jäsenyys nyt virallistetaan? Osaa hörpätä skumpat oikeaan aikaan, saattaa siinä olla herkillä.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Englanninkielisessä Wikipediassa Suomi on jo listattu mukaan, mutta suomenkielisessä pidetään vielä jäitä hatussa :) vielähän tässä ehtii sattua yhtä jos toista.
Englanninkielisessä Wikissä Suomi on jo listattu Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioijien joukkoon:


Myönnän olleeni asiassa osittain väärässä eli siis jos mennään eri aikaan, niin sitten myös uusi jäsen ratifioi seuraavan uuden jäsenen, vaikka hakemukset olisi laitettu samaan aikaan ja ratifiointikierros jo menossa. Näin ei kyllä ole aiemmin tapahtunut, kun laajentuminen on tapahtunut joko yksittäisinä maina tai sitten isompina blokkeina.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Englanninkielisessä Wikissä Suomi on jo listattu Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioijien joukkoon:


Myönnän olleeni asiassa osittain väärässä eli siis jos mennään eri aikaan, niin sitten myös uusi jäsen ratifioi seuraavan uuden jäsenen, vaikka hakemukset olisi laitettu samaan aikaan ja ratifiointikierros jo menossa. Näin ei kyllä ole aiemmin tapahtunut, kun laajentuminen on tapahtunut joko yksittäisinä maina tai sitten isompina blokkeina.
Tuotahan se Pekkakin sanoi haastattelussa, että ratifioidaan Ruotsi sitten samalla kun Brysseliin asti on lähdetty.
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Erään legendaarisen hahmon sanoja lainaten, voi tätä ilon ja onnen päivää.

Suomen tänään 4.4.2023 voimaan astuva Pohjois-Atlantin puolustusliiton täysjäsenyys on kiistatta Suomen valtion ja suomalaisten historian yksi merkittävimpiä tapahtumia. Omalta osaltaan se käytännössä viimeistelee ja päättää pitkän matkan, jonka aikana Suomi on tehnyt matkaa kohti länttä, irti Neuvostoliiton ja Venäjän alistavasta, taannuttavasta ja ajoittain jopa tuhoavasta vaikutuspiiristä.

NATO-jäsenyys on Suomen kannalta käytännössä viimeinen ja ratkaiseva askel, jonka jälkeen Suomen asemaa osana läntistä koalitiota ei voi enää miltään osin arvuutella eikä kyseenalaistaa. Samalla Venäjän ajoittaiset vihjaukset ja jopa suorat viittaukset Suomesta jonkinlaisena "Venäjän lähiulkomaana" tai "Venäjän etupiiriin kuuluvana alueena" viimeistään muuttuvat hölynpölyksi ja katteettomiksi suurvaltafantasioiksi.

Tämä päivä on myös henkilökohtaisesti minulle arvokas ja tärkeä. Olen noin 30 vuotta sitten päätynyt selkeästi siihen näkökantaan, että Suomen tulisi hakeutua NATO:n jäseneksi. Missään vaiheessa minun ei ole tarvinnut arvioida uudelleen kantaani tai sen perusteluja; päinvastoin näkemykseni vain vahvistuivat matkan varrella. Suomen NATO-jäsenyyteen positiivisesti suhtautuvana henkilönä en välttämättä saanut aina osakseni ymmärrystä erilaisissa keskusteluissa, en sen enempää Jatkoajassa kuin muillakaan foorumeilla. Oli kuitenkin mukava huomata, etten ollut ajatusteni kanssa yksin, vaan eriasteisen suopeasti puolustukselliseen liittoutumiseen asennoituvien joukko laajeni vähitellen. Myös monen kategorisen kielteisesti NATO-jäsenyyteen suhtautuneen henkilön ajatteluun alkoi tulla mustan ja valkean lisäksi myös muita sävyjä, kun Putinin Venäjän imperialistis-aggressiivinen kehityskulku alkoi valjeta vähitellen, kenelle hitaammin ja kenelle nopeammin.

Yhtä kaikki, 4.4.2023 Suomen liittyessä NATO:n täysjäseneksi suomalaiset kannattavat lähestulkoon yksimielisesti puolustusliiton jäsenyyttä. Kun tosipaikka tuli eteen, suomalaiset vetivät jälleen kerran oikeat johtopäätökset ja tarttuivat yhteiseen köyteen. Tämä on erityisen tärkeää, sillä nyt Suomen NATO-jäsenyys ja samalla Suomen asema osana geopoliittista länttä on suomalaisten yhteinen päätös, ei minkään yhden tai muutaman puolueen tai tiettyjen kuppikuntien ajama projekti. Vaikuttamistyötä tarvitaan vielä jatkossakin, ja aivan ensimmäisenä sen puolesta, että myös Ruotsi voisi liittyä puolustusliittoon mahdollisimman ripeästi.

Suomalaisten tärkeää päivää varjostaa Venäjän Ukrainassa parhaillaan käymä oikeudeton hyökkäyssota. Tuossa sodassa Ukraina puolustaa oikeuttaan olla olemassa. Ukraina on päättävällä puolustautumisellaan myös ostanut verellä toiminta-aikaa ja turvallisuutta muille Euroopan kansoille, ei vähiten meille suomalaisille. Tämän päivän ja sen myötä Suomen saaman merkittävän turvallisuuslisäyksen johdosta Suomi saa kiittää ennen kaikkea Ukrainaa. Suomen henkistä ja materiaalista tukea tarvitaan Ukrainassa jatkossa, ja sen me olemme kiistatta velkaa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Olipa kerta kaikkiaan hieno teksti. Väitän jopa, että liikutuin hieman. Tämän päivän arvoa ei mitata suomalaisesa yhteiskunnassa minkäänlaisena pikavoittona, vaan pitkäaikaisena sijoituksena tulevaisuuteen. Paluuta entiseen maailmaan ei enää ole, vaan yksi sivu suljetaan lopullisesti, mutta sen uuden aukeaman turvaamisen kannalta tämä oli kriittinen siirto, jossa Suomi osoitti jälleen mitä se maailmanhistoriassa on ennenkin pystynyt tekemään eli toimimaan paineenalaisena oikeanlaisin tulkinnoin ja johtopäätöksiin sekä olemaan enemmän kuin osiensa summa suurten poikien hiekkalaatikolla.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Jestas, että tää on hieno päivä. Hieman jännittää ja sellainen kärsimätön olo puskee ulos.

Alla sinisen taivaan kansamme on saa aisaitsemansa turvan sekä askeleen lopullisesti pois Venäjästä.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ulkoministeriön pihalla voisi Naton ja Suomen lipun lisäksi liehua aivan hyvin tänään myös Ukrainan lippu (voi olla että liehuukin). Tuo kansa on omalla taistelullaan mahdollistanut tämän päivän kaikille meille. Ukrainan tukemista tulee jatkaa niin kauan kuin tilanne vaatii. Toivottavasti heidän ratifiointiprosessi on sitten aikanaan vielä meidänkin omaa nopeampi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös