Suomen Nato-jäsenhakemuksen ratifioinnin seurantaketju

  • 507 479
  • 3 748

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Aika rohkea väite, että Zakharova pystyisi olemaan kolme tuntia raittiina. Pitäisin tuota jopa törkeänä valheena, sillä tuntikin tekee tiukkaa hänelle.

Tässä on käännösvirhe, Zakharova pystyy olemaan 3-4 tuntia juomatta nukkuessaan, minkä välissä se käy A- kaapilla ottamassa tömpsyt ja jatkaa unia 3-4 tuntia.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Tässä on käännösvirhe, Zakharova pystyy olemaan 3-4 tuntia juomatta nukkuessaan, minkä välissä se käy A- kaapilla ottamassa tömpsyt ja jatkaa unia 3-4 tuntia.
Ai hemmetti että hajosin tälle. Ensin otetaan yömyssy, että saa nukuttua yöhön asti ja sitten otetaan keskellä yötä aamumyssy, että saa nukuttua aamuun asti. Aamupalaksi sitten vodkapaukku ja yksi mansikka.
 

Thombson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos päivämäärä olisi siirtynyt kahdella päivällä, siihen olisi sisältynyt vahvaa symboliikkaa: YYA-sopimuksen solmimisen vuosipäivä nimittäin oli 6.4.
Aikoinaan lähestulkoon jokavuotinen kilistelyn aihe.
Olkoon tuo 6.4 päivä kun kerrotaan että Ahvenanmaan lähetystö suljetaan ja perustetaan vakituinen varuskunta tilalle tai jopa Naton tukikohta.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Ainoa huono asia tässä on, että huomenna koko viikon ainoa päivä, kun on pakollisia menoja klo 15 - 17 välillä niin ei näe kinkereitä livenä - eiköhän YLE kuitenkin erikoislähetyksen pystyyn laita.

No ehkä Jens, Sale ja Haavisto saa homman hoidettua maaliin ilman minun valvovaa silmääkin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Huomenna toteutuva Nato-jäsenyys taitaa mennä top kolmoseen itsenäisen Suomen historian suurimmista hyvinvointivaltion turvaamiseksi tehdyistä asioista?
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä Risto Rytin puhe vuonna 1941 olkoon viimeinen kerta, jolloin olemme joutuneet tuon vanhan vainoojan sotatoimien kohteeksi.

Noh, aikahan sen tulee näyttämään. Uskokaamme kuitenkin, että seuraavatkin vuosikymmenet saamme elää omassa rauhassa!
Pikkusen ehkä muunneltua totuutta tuossa Rytin puheessa, koska kyllähän Suomi oli jo ennen sodan alkua sopiinut Saksan kanssa miten hommat menee, ja hyökkäykseen lähdetään mukaan kunhan saadaan näennäisesti Neuvostoliitto aloittajaksi.

En kritisoi sitä päätöstä vaikeassa tilanteessa, eikä tuota puheessa heitettyä valkoista valhettakaan viitsi moralisoida, kun kaiketi se oli hengen luomiseksi tarpeellinen. Talvisodasta tuo olisi ollut tarkka kuvaus, mutta tuon tilanteen kuvauksena valheellinen.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Nyt olisi kyllä edesmenneet päämajalottana palvellut mummo ja Talvisodan/Jatkosodan alun rintamalla palvellut, myöhemmin Valtion lentokonetehtaalta kapteenina kotiutunut ukki ylpeitä tästä päivämäärästä. Tätä on odotettu sukupolvesta toiseen sieltä vuodesta 1949 saakka.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Venäjällä tapahtuu seuraavan 24 tunnin aikana:

- Medvedeviltä tulee taas uhoamista että länsi tulee pyyhkiytymään kartalta

- Peskov ihmettelee että miksi Suomi nyt tälläisen ratkaisun tekee, eihän venäjä uhkaa Suomea millään tavalla.

- Zaharovalta aukeaa korkki ja sitä myöden 3 tunnin raittiusjakso ja AA-kerhon jäsenyys katkeaa.

- putinilta katkeaa verisuoni päästä.

Näihin voidaan todeta ihan vaan: Mitä sitten?
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Bollinger-leka asetettu viileään huomista varten. Huominen on päivä jota on tullut odotettu - pitkään.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Kylmät väreet ja hiukan kostuneet silmäkulmat. Hymyilyttää kuten kovin monia muitakin tänne kirjoittaneita.

Koko tämä Nato-prosessi kaikkine spekulointineen täällä jo ennen sotaa, mutta etenkin sodan alettua jää ikuisesti muisti- ja tunnejälkenä mieleen. Siihen mahtuu monenlaisia tunteita pelkoa, ahdistusta, epätoivoa, toivoa ym.. Täältä saatu vertaistukikin ja rauhoittelu etenkin muutaman kirjoittajan toimesta oli niinä ahdistavimpina aikoina voimavara.

Kenties yksi ensimmäisistä isoista valonpilkahduksista jonkin asian mahdollisesta tapahtumisesta oli kun ilmoitettiin Niinistön matkaavan Valkoiseen taloon Bidenin vieraaksi 4.3.2022. Biden Niinistön kanssa jutustellessa kameroiden läsnäollessa ilmoittaa ''spontaanisti'' että soitetaampa Ruotsin pääministerille. Washingtonin vierailun tuliaisina oli prosessi joka aloitettiin ja tiiviimpi yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa. Tuo tapaaminen oli iso helpostustakin aiheuttava signaali ainakin itselle ja varmasti monille muillekkin hyvin ahdistavassakin tilanteessa - vaikka se ei nyt suoria julkisia turvatakuita tuonutkaan ja ne Nato-ovet ei auenneet heti, vaan ilmeisesti sanottiin ''ei helvetissä nyt!'', mutta kuitenkin varmaankin yksittäinen tärkein selkänoja ja viesti Suomen turvallisuuden kannalta tälle ajanjaksolle oli tämä vierailu ja sen antama viesti.

Tuon jälkeen alettiin näkemään kun valtionjohto alkoi vierailemaan keskeisissä Nato-maissa ja alkoi tulemaan positiivisia uutisia julki jonka rivienvälit kertoivat että kyllä tässä Natoon aiotaan hakea. Kaikenlaiset vierailut lisääntyivät pitkin kevättä ja antoivat viitteitä. Oli Amerikkalaisia ja Brittejä harjoittelemassa täällä kalustonsa kanssa ainakin toukokuusta lähtien ja Jenkkien aluksia Suomen satamissa. Lisäksi Nato lisäsi olemassaoloaan Itämerellä.
Toukokuussa Iso-Britannian puolustusministeri Wallace vieraili Suomessa ja hetkeä myöhemmin Johnson tuli kirjoittamaan kirjalliset turvatakuut Suomelle. Myös moni muu Nato-maa ilmaisi avunantonsa julkisuuteen.

Paljon jää tapahtumia mainitsematta ja aika hutiloiden kirjoitettu viesti, kun keskittyminen ei ole nyt huipussaan. Mutta kaiken kaikkiaan siitä maaliskuusta lähtien noiden ylläolevien toimien vuoksi ainakin itsellä alkoi olla suht ''levollinen'' olo Suomen turvallisuuden kanssa, kun alkoi tulla viitteitä että kulisseissa tapahtuu kokoajan, mutta on hienoa että se maaliviiva ylitetään HUOMENNA 4.4.2023 ja kaikki on virallista eikä vain julkilausumia ilman mustetta. Nyt nautitaan!
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos päivämäärä olisi siirtynyt kahdella päivällä, siihen olisi sisältynyt vahvaa symboliikkaa: YYA-sopimuksen solmimisen vuosipäivä nimittäin oli 6.4.
Aikoinaan lähestulkoon jokavuotinen kilistelyn aihe.
Jotain symboliikkaa on siinäkin, että Naton perustamispäivä on 4.4.1949. Suomi siis liittyy mukaan puolustusliittoon sen 74-vuotispäivänä.

 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Huomiselle tuleekin sitten hieno päivä kun sinetöidään viimein toki jo 26-vuotisen liitännäisjäsenyyden päälle senkin toki vahvistuttua ajan mittaan siihen päälle lopullinen täysjäsenyys.

Vuosi ja vähän päälle tähän menikin osin pitkälti myös vain Turkin ja Unkarin viivyttelyjen vuoksi.

Tosin ihan täysin lopullisiin muihin liittymisiin myös asiakirjojen suhteen kuten yleislopulliseen hyväksyntään menee vielä ihan vähän päälle aikaa.

Pitkälti syy taitaisi vieläkin olla Turkin viimeisenä tulleen hyväksynnän suhteen lopullisuudessa kun siitä oli pari päivää sitten puhe ja tuolloin lopullisen lopullinen arkistointi täysin Washingtonin ja Pariisin päässä olisi ollut enintään pari viikkoa ajaltaan.

Eli tuolloin lopullisen lopullinen, kiistämätön liittyminen olisi voimassa ja ei suinkaan huomenna vaan vasta 15.4 mikäli Turkki hyväksyi asiakirjan lopullisen selvästi juuri nk. Aprillipäiväksi eikä se tietysti ollut aprillipilaa mikäli näin.

Tosin mikäli Turkki hyväksyi sittenkin jo aiemmin tuntuvasti ennemmin (Jolloin tästä pahoittelut, mutta Turkki toki alustavasti hyväksyi jo Suomen liittymisen aiemmin kun oli silloin se Erdogan-Niinistö-kokous kuten myös se 'Erdon' pitämä erillinen lupauspuhe minkä johdosta Turkissa pidettiin kiireellinen ylimääräkokous koskien Suomea hyväksyen Suomen ja suuttuen Ruotsille entisestään heidän temppujensa johdosta.) niin siinä tapauksessa tuo parin viikon määräaika tulisikin huomenna täyttyvästi täyteen ja muutoin 5.4 tai 6.4 noin suurin piirtein aina liukuen tuonne 15.4 asti.

Ongelmia tuottaa vielä myös sekin, että onko vielä mahdollisesti Turkin omassa parlamentissa ja sen sinänsä määriteltävässä 'ylähuoneessa' eli Suuressa Kansalliskokouksessa välttämättä halukkuutta vielä tehdä muita lisätarkistuksia riippumatta siitä mitä Erdogan itse on sanonut.

Aiemmin kyllä jo sinänsä määriteltävässä 'alahuoneessa' eli Yleisessä Kansalliskokouksessa tuli jo hyväksyntä asiaan.

Unkarin vastaavat sinänsä määriteltävissä olevat 'ylähuone' ja 'alahuone eli Yleinen Kansalliskokous ja Maakokous/Kansankokous äänestivät ja hyväksyivät asian 17.3.2023 ja 27.3.2023 välillä olleina päivinä sen jälkeen heti kun Viktor Orbanilta oli tullut viimein käsky hyväksyntöineen pitää ne äänestykset voimaan tulevina.

Unkarin puolen ongelmista ainoat muut pienet harmit tai viimeisen hetken viivyttelyt voivat tulla vain mikäli rouva presidentti eli tässä tapauksessa Katalin Novak tai myös Unkarin Perustuslaillinen Tuomioistuin näkisi jotain väärää äänestystuloksessa vedoten sitten jotenkin enimmäkseen maan perustuslaillisuuden muotoseikkoihin.

Unkarin Oikeuspresidentti/Päällikkötuomari on näinä päivinä tietysti Tamas Sulyok jolla tietysti hyvin teoriassa olisi tietyin ehdoin korkein valta Unkarissa yli Orbanin tai Novakinkin, mutta tiedä sitten oikein valtakäytön uskalluksista.

Kun vuosina 2013-2016 oli paljon kiistoja tuolloin Orbanin ja hänen suhteen minkä myötä sitten Sulyok kuten edeltäjät Barnabas Lenkovics ja Peter Paczolay joutuivat ennen pitkää taipumaan tai olemaan ulkopoliittisesti 'hankalia mustia lampaita' Unkarissa siitä puhuen.

Näinä päivinä Unkarinkin loppuratkaisujen pitäisi tulla mikäli niitä ei ole jo valmiiksi julkisuuteen jo kerrottu ja muutoin kun Unkari hyväksyi vähän aiemmin kuin Turkki niin jo 10.4 mennessä pitäisi tehdä viime hetken protesti.

Kun muutoin mikäli katsotaan 10 päivää vanhempi kanta niin siinä tapauksessa 31.3 mennessä olisi pitänyt olla protesti voimassa ja näin ei ollut eli se on hyväksytty pysyvästi tai tullaan hyväksymään tästä päivästä/huomisesta riippuen viikon sisällä siitä pudoten 6 päivän sisällä Unkarissakin.

Mikäli viivettä olisikin niin se olisi silti Suomen osalta nk. Ruutulipulla tai lähellä ruutulippuviivaa pääsy NATO:n piiriin kun muutoin se on ollut näinä vuosina vuodesta 1997 lähtien jotain viimeisen mutkan bensanloppumisen kanssa kitkuttelun eteenpäin menoa tai radan puolivälistä tuleen teknisen vian hidastelun väliä viimeisellä kierroksella näin autourheilullisin sanoin miettien.

On se silti lähempänä kuin kommukoiden tai venäläismielisten sanomiset nyt kesältä eli aikaisintaan 1.6 siitä venyen sinne 31.8 asti tai sitten sinne ensi vuoden eli 2024 kesään ulottuva Suomen menosta NATO:n piiriin.

Sauli Niinistö ja väistyvä pääministerimme Sanna Marin ehtivät tehdä sitten historiaa näinkin.

Salelta jäi kieltämättä tosin täpärälle sekin kun muutoin olisi ollut Ahtisaari-Halonen-linja kuten siitä päivittyen Ahtisaari-Halonen-Niinistö-linja totta siihen mitä NATO:n piiriin menemiseen olisi tullut.

Eli olisi pysytty äärimmillään hyvinkin vahvana liitännäisjäsenenä ja sitten viimein menty muutoin lähivuosina, mutta huonoimmillaan vuosikymmenen ellei peräti surkeimmillaan sen vuosikymmentenkin päästä ajan kanssa.

Eli hurjimmillaan vasta kuin riittävän paljon kommukkaisuuden tai 1970-luvun loppupuolen neuvostomyönteisyysrenessanssin uhreiksi joutuneita olisi poistunut tuonpuoleiseen.

Nähtäväksi jää sekin sitten, mutta kyllä tässä pian alkaa riemu ja onnellisuus olla ylimmillään!
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi, että Venäjä on ”pettynyt ja pahoillaan” Suomen pyrkimyksestä päästä Natoon.

No, se on hyvin ymmärrettävää, että Venäjä on pettynyt ja pahoillaan. Ja oikein hirvittävästi onkin. Mutta minä kysyn nyt sinulta Dmitri Peskov, että vaikka Venäjä onkin pettynyt ja pahoillaan, niin "MITÄ SITTEN?!".
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen



No, se on hyvin ymmärrettävää, että Venäjä on pettynyt ja pahoillaan. Ja oikein hirvittävästi onkin. Mutta minä kysyn nyt sinulta Dmitri Peskov, että vaikka Venäjä onkin pettynyt ja pahoillaan, niin "MITÄ SITTEN?!".
Siellä varmasti harmitellaan, kun Suomen käytettyä Nato-option itänaapurilla on aika olematon mahdollisuus käyttää valloitushimossaan Suomi-optio.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Torille!
 

Liitteet

  • FsyRcErWYAELMvt.jpeg.jpg
    FsyRcErWYAELMvt.jpeg.jpg
    47,5 KB · kertaa luettu: 118

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot



No, se on hyvin ymmärrettävää, että Venäjä on pettynyt ja pahoillaan. Ja oikein hirvittävästi onkin. Mutta minä kysyn nyt sinulta Dmitri Peskov, että vaikka Venäjä onkin pettynyt ja pahoillaan, niin "MITÄ SITTEN?!".
Kyllä on muuten tullut niin laimeaa settiä Kremlistä ja haluaisinkin olla kärpäsenä katossa näkemässä, kun Suomea koskevia suunnitelmia vedetään paperisilppurin läpi tällä hetkellä...
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Onpas ollut merkittävä turvallisuuspoliittinen ajanjakso tämä kulunut 12 kuukautta. On tämä ollut monien meidän nyt jo keski-ikäisten toiveiden täyttymys päästä mukaan niiden maiden joukkoon, jotka vastaavat koko läntisen maailmanjärjestyksen turvallisuudesta. Paljon häpeää on tuottanut ne lapsuuden ja nuoruuden muistot YYA-sopimuksesta sen ainoan potentiaalisen itsenäisyytemme uhkaajan kanssa.

Melkoisen paljon kaikenmaailman byrokraattisia koukeroita tämä jäsenyyden hakeminen on pitänyt sisällään poliittisten käänteiden lisäksi, mutta silti Naton historian nopein prosessi keskellä kriisiaikoja ja sotaa Euroopassa. Ei huono.

Kenties merkittävin kaikista Suomen poliittista asemaa koskevista tavoitteista on saavutettu.
 

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
Kyllä tämä vain hienolta tuntuu, vaikka uskaltaa täysin hengähtää vasta huomisen jälkeen. Harmi vain, ettei oma isoisä ole tätä jäsenyyttä todistamassa. Oma veljensä kaatui jatkosodan alkupuolella, ja myöhemmin oli itse Valkeasaaressa -44 suurhyökkäyksen alkaessa (kuin ihmeen kaupalla selvisi naarmuitta). Pakko se on huomenna hieman korkata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös