Suomen Nato-jäsenhakemuksen ratifioinnin seurantaketju

  • 507 593
  • 3 748

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Tänään onkin sitten eräässä tilaisuudessa kuinka sattuikaan ykköset päällä ja hyvä syy ottaa lasi kuohuvaa. Suomi on NATOSSA, ulkona on kevät ja minä vielä vuosi sitten vastustin koko hanketta. On varmaan täältä luettavissa Suomen geopoliittinen asema ja sillee. Kauas on tultu YYA-ajoista, Breznevin hautajaisista televisiossa ja elokuvista, jotka on kielletty 'suhteita ulkovaltoihin huonontavana'. Hienoa!
 

redpecka

Jäsen
Näin harhaisen kommarihipin silmin synkkä päivä. Vuosi ja pari kuukautta sitten Marin sanoi, että hänen pm aikanaan ei Natoon mennä. Valitettavasti sittemmin maailma muuttui ja nyt olemme kaikki täpinöissämme kun sellainen ihmisoikeusjätti kuin Turkki suvaitsi kelpuuttaa Suomen kainaloonsa. Vielä pitäisi saada tuo pikkuveli Ruotsi luopumaan suvaitsevaisista höpöhöpö-arvoistaan. Taidan laittaa youtubesta minareettimöykkää päälle tämän juhlapäivän kunniaksi.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Hienoa, että tämmöinen ylläri oli odottamassa. Ei kerennyt seurailemaan illalla, mutta mahtavaa. Loppu on enää muodollisuus ja ollaan porukassa, johon kuulutaankin.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Nämä ovat sellaisia aamuja, kun käydään katsomassa viilinkiä Expressenissä:

"Klart: Finland in i Nato - Sverige kvar i kylan"

"Finska Nato-utspelet: Svenskar är hycklare"

"Finska ordföranden: Sverige frågade inte oss" (peltolammin poika puhuu harvoin asiaa, mutta osuu silloin tällöin ytimeen)

Ai saatana, tämä ei tavallista ruotsinturakaista heiluta suuntaan tai toiseen, mutta omassa pussissa kaikki on kotiopäin. Niin kuin viksut unkarilaiset sen muotoilivat: a) Ruotsi luulee olevansa moraalisesti muita ylempänä. b) Ruotsi ei osoita huolenpitoa eikä kunnioitusta.

Ruotsi kairasi pientä mutta urheaa naapuriaan reijoon kuusisataa vuotta. Nyt tuo urhea naapuri on omillaan eikä tule saatana ratifioimaan håkaneita IKINÄ!
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Ruotsi kairasi pientä mutta urheaa naapuriaan reijoon kuusisataa vuotta. Nyt tuo urhea naapuri on omillaan eikä tule saatana ratifioimaan håkaneita IKINÄ!
No tähän en usko ja onko se edes Suomen hallussa oleva asia, koska jos nyt oikein täältä muistan lukeneeni, niin Ruotsin jäsennyysprosessi alkoi silloin kun Suomikaan ei vielä ollut Naton jäsen (luonnollisesti), eli Suomi ei ole niiden Nato-maiden joukossa, jolta Ruotsin ratifiointia pyydetään.

"niiden Nato-maiden joukossa" Let that sink in for the moment. :)
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Itse en jaksanut valvoa, mutta olihan hienoja uutisia nyt aamulla. Kiitos kaikille seurantaan kirjoittaneille ja voitto tuli näköjään nollapelillä. Erdo vielä laittaa puumerkkinsä ja toivottavasti Suomen Posti ei osallistu millään lailla papereiden toimittamiseen Washingtoniin ettei käy kylmät maaliviivalla.

Tästä on hyvä jatkaa ja uskon Ruotsinkin olevan jäsen viimeistään Naton Vilnan kokouksessa. Sen jälkeen Pohjola onkin sitten täysin ison sateenvarjon alla.

Tuntuu todella hyvältä.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Minäkin iloitsen ennen kaikkea siitä mitä Mika Aaltolakin sanoi eli ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1809 olemme geopoliittisesti lännessä ja vain lännessä. Kaksisataa vuotta on Venäjä eri muodoissaan meitä painostanut ja ohjannut eikä sodiltakaan ole vältytty. Nyt se kaikki on ohi ja ihan kuulen helpotuksen huokauksen koko maasta. Ei ikinä enää!
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nonni. Enää puuttuu kebabkuninkaan allekirjoitus ja papereiden toimitus. Kai siihenkin vielä pari viikkoa menee.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Vanhan oli pakko mennä nukkumaan klo 23 tienoilla, koska helvetin aikainen herätys. Tavallaan vähän harmittaa, mutta olipahan hieno tapa herätä uuteen päivään.

Aloitin sen perinteisesti lyömällä teksti-TV:n päälle mutta tällä kertaa sivu 100 kiinnosti enemmän kuin 235.

Pakko myöntää, että pessimisti minussa ei uskonut että asiat sitten lopulta etenevät näin nopeasti - siis senkään jälkeen, kun nämä kaksi venkoilijaa viimeinkin päättivät edetä asiassa. Muutoinhan Suomi olisi ollut NATOssa jo viime vuoden puolella.

Toki, pitäähän Turkin ja Unkarin ne ratifiointipaperit vielä toimittaa holviin (Unkarin vissiin pitäisi tänään ne toimittaa?) ja Erdon laittaa nimensä paperiin, joten ainahan siellä se pienen pieni mahdollisuus lisäsäädölle on. Mutta tuskinpa nyt sentään enää.

Mutta eipä tämä tässä vielä ole. Heti kun ratifiointi asiakirjat on holvissa, niin Suomen tulee tehdä isosti töitä Ruotsin jäsenyyden eteen ja nimenomaan siltä kantilta, että Ruotsin jäsenyys ei jää limboon pitkäksi aikaa. Tämä projekti ei ole täydellinen ennen kuin Ruotsi on ns. inessä.

Yhtä kaikki, hieno päivähän tämä kaikkinensa on!
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toistetaan, 276-0! Venäjä on lyöty!! Otan -olut houkuttelis...

Taisivat Turkissa lopulta muistaa, että Suomen kanssa on parasta olla liitossa. Aiemminkin täältä on tullut tuhat poikaa, marssinut yli Tonavan ja tuhonnut panssarilaivan.


 
Viimeksi muokattu:

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tämä jäsenyyden merkitystä voisi kuvata tilanteella, jossa taloyhtiö on liittynyt kunnalliseen jätehuoltojärjestelmään.

Ei suuria tunteenpurkauksia, ei ideologista hölinää. Vaan puhtaasti käytännön tarpeista lähtenyt ratkaisu, reaalipolitiikkaa.

Suurin riemu on vahingonilossa, mitä Putte mahtaa nyt duumata? Hänen eliittinsäkään, siis ne ajatuskykyiset, eivät varmaan hymyssä suin katsele Natorajan pidentymistä 1300 km. Puten turvallisuuspolitiikan täydellinen mahalasku on tapahtunut. Katso peiliin, idiootti!

Ratkaisun syy oli Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Venäjän muodostama turvallisuusuhka ja luottamuksen katoaminen teki tämän ratkaisun tarpeelliseksi, jopa välttämättömäksi. Venäjän muuttuminen joksikin muuksi kuin terroristivaltioksi on tulevaisuudessakin hyvin epävarmaa.

On muistettava, että ikäluokista 1998 lähtien venäläiset ovat saaneet täydellisen aivopesun päiväkodeista alkaen, ja vanhemmatkin ovat kyllästetty isovenäläisellä propagandalla. Ja tätäkin on jatkunut Venäjällä 150 vuotta. Mistä löytyy se riemuidiootti, joka kuvittelee Venäjän muuttuvan pysyvästi rauhaarakastavaksi demokraattiseksi valtioksi? Autoritäärisen ajattelut jäljet kantavat kauas ja kun taas ilmaantuu vahva johtaja, hän käyttää tätä ajattelutapaa hyväkseen suurentaakseen Venäjän mahtia.

Naton jäsenyys on pysyvää luokkaa ja se liittää Suomen tiiviisti Yhdysvaltain poliittisten ja sotilaallisten intressien piiriin. Suomi tulee pysyvästi osaksi sotilasliittoa. Tästä en riemuitse, mutta valinta oli tehtävä. Tulevaisuudessa jännitteet lännen ja idän välillä kiristynevät entisestään: mitä tekee Kiina Taiwanille? Ja on muistettava, että ns. kolmas maailma on aika vahvasti idän puolella. Vaikkapa Brasilia Bolsonaron jälkeenkin on Venäjän taskussa. Itä kylvää rahaa Afrikkaan ja toivoo varmaan saavansa esim. Intian joskus puolelleen.

Suomen on tietysti tulevaisuudessakin huolehdittava omasta puolustuksestaan. Minkäänlaiseen saksattumiseen ei ole varaa, Nato tuo toki lisäturvaa ja ennaltaehkäisevää vaikutusta Suomen turvallisuuteen.

Myös symbolinen vaikutus on vahva, nyt viimein katkaistiin lopullisesti napanuora Venäjään, Suomi ei ole enää millään tavalla sidottu Venäjän intresseihin. Ja poliitikkosukupolvien vaihtuessa myös vanha myöntyväisyyteen perustuva ajattelutapa katoaa sitä mukaan kuin 40-60-lukulaiset katoavat politiikasta.

Paasikivi ja Kekkonen saavat levätä rauhassa, Nato-ratkaisu on täysin Paasikiven-Kekkosen-linjalla. Tämäkin linja oli reaalipolitiikkaa. Vain pilvihipiäinen olisi kuvitellut, että joskus 1970-luvun syövereissä joku länsimaa olisi auttanut Suomea Neuvostoliiton sinne hyökätessä. Mainitut presidentit ymmärsivät erityisen hyvin reaalipolitiikkaa ja varmasti olisivat hyväksyneet tämän ratkaisun olevan Suomen etu, vaikka yöunet ratkaisun pohtiminen olisi heiltäkin vienyt.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suurin riemu on vahingonilossa, mitä Putte mahtaa nyt duumata? Hänen eliittinsäkään, siis ne ajatuskykyiset, eivät varmaan hymyssä suin katsele Natorajan pidentymistä 1300 km. Puten turvallisuuspolitiikan täydellinen mahalasku on tapahtunut. Katso peiliin, idiootti!

Näinhän se Niinistökin sanoi viestin Putinille: "Te teitte tämän. Katsokaa peiliin". Näin se menee.

Voisihan tässä kuitenkin vielä vähän härnätä Putinia ja todeta, että tämä oli ystävän palvelus. Kun kerran olet Ukrainassa ja Valko-Venäjällä kovasti yrittämässä viedä Venäjän rajoja NATO:n rajalle, niin päätettiin auttaa ja tuoda NATO:n rajat Venäjän rajoille, niin pääsit helpommalla.

Ratkaisun syy oli Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Venäjän muodostama turvallisuusuhka ja luottamuksen katoaminen teki tämän ratkaisun tarpeelliseksi, jopa välttämättömäksi. Venäjän muuttuminen joksikin muuksi kuin terroristivaltioksi on tulevaisuudessakin hyvin epävarmaa.

Ja vaikka se muuttuisikin joksikin muuksi, muutos ei varmasti ole pysyvää. Venäjä vertaa asemaansa aina menneeseen. Ja alemmuuskompleksi iskee aina lopulta.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihana aamu!

Peli taisi mennä suunnilleen näin (lyhyt versio):

Kiekko on Turkin vasemmalla puolustajalla Erdoğanilla oman maalin takana. Vastustajat härnäävät, mutta Erdoğan suojaa. Siellä se kiekko on vain kulmassa, eikä mitään tapahdu. Muutama vastustaja jopa roikkuu paidassa, mutta Erdogan ei horju. Vilkaisee vain piittaamattomasti vastustajiin ja nostaa hanskan sisällä keskisormeakin hiukan. Tuomari ei tätä näe, tai jos näkee, ei uskalla puuttua.

Kuluu useita sekunteja. Ei mitään. Kiekko on edelleen Erdoğanin luistimissa. Kuluu minuutteja. Laidat ryskyvät, kun Erdoğania taklataan, mutta kiekko ei liiku. Tuomari harkitsee pelin viheltämistä poikki, mutta välillä kiekko hiukan vilahtaa esiin. Näyttää siltä kuin peli kuitenkin avautuisi. Turha odotus. Kuluu tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia. Erdoğan on sitkeä ja pelaa vain omaa peliään. Muut huokailevat turhautuneina ja alkavat verbaalisesti heitellä pikku piikkejä kalkkunoista ja mattokauppiaista. Tuomarikin jo menee puhumaan Erdoğanille.

Kaikki ovat turhautuneita - ehkä yhtä outoa pikkupeluria lukuun ottamatta. Kentälle on jostakin tipahtanut joku husaari. Hänkin osallistuu Erdoğanin siilipuolustukseen ja suojaa tätä. "Kaikenlaisia niitä on", katsomossa siunaillaan.

Sitten tapahtuu!

Nyt Erdoğan lähtee nousemaan. Samalla hän vilkaisee tuimasti Ruåtsin suuntaan ja toteaa porukan toivottomiksi terroristeiksi, koraaninpolttajiksi ja nukella leikkijöiksi. Phyi! Muut pelaajat antavat Erdoğanin tulla vapaasti keskialueelle, koska eivät halua enää viivyttää peliä sekuntiakaan. Husaarikin on muiden voimin painostettu kulmaan, ettei hän pääse sotkemaan kuviota. Hän lupaa olla kiltisti. Ei ainuttakaan poikittaista sanaa. Mahdolliset piikittelijätkin hiljennetään, ettei Erdoğan taas menisi oman maalin taakse. Lopputuloshan on sovittu ja kauan sitten, ja siihen vain täytyy päästä.

Erdoğan nousee ja ylittää siniviivan. Muut kentällä olevat ovat muodostaneet kunniakujan ja ovat valmiina jopa tukemaan, jotta Erdoğan varmasti pysyy pystyssä. Hän saapuu maalin kulmalle. Toisella kulmalla on suuri joukko turkkilaisia lapa pystyssä. Syöttö valuu Parlamentti-nimiselle sentterille, ja tämä ottaa kiekon vastaan.

Kaikki odottavat, mitä Parlamentti tekee. Hän on oppinut kuviot Erdoğanilta, joten pyöritys alkaa. Tuntuu kuin olisi Raimo Helminen rankkarikisassa laukomisvuorossa: kenelle syöttäisin? Parlamentti pyörii ja hyörii, selaa papereita, kelaa ajatuksiaan ja ehkä joskus pelaa. Kaikki odottavat, mitä hän tekee. Jännitys tuntuu selkäpiissä. Tuleeko se? Tuleeko? Tuleehan?

Sitten Parlamentti laukoo. Kiekko lähtee kuin ammus tykistä. Maalivahti on varmuuden vuoksi poistunut, joten kiekko singahtaa maaliin niin, että verkko soi ja tolppa tärisee. Veto on niin voimakas, että taululle tulevat luvut 276 - 0. Murskavoitto! Tällaista ei ole ennen nähty! Ihanaa! Ajassa 23.55 on tehty historiaa.

Epilogi

Nyt katsomossa nautitaan ja suunnitellaan seuraavan päivän juhlia. Kaupoista yksi nimeltä mainitsematon olutmerkki loppuu tänään ennusteen mukaan jo ennen aamukymmentä. Se loppuisi jo ennen aamuyhdeksää, mutta viranomaiset ovat sitä mieltä, että niin vahvaa tavaraa ei saa ostaa ennen yhdeksää. Onneksi kaikkialla on viisaita poliitikkoja, jotka pitävät meistä huolta.

PS Ottelun virallinen pöytäkirja on vielä allekirjoittamatta.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihana aamu

Kappale kertoo tuntemukset. Huhuh mikä hetki kun aamulla tsekkasi uutiset tietty Teksti-TV:stä (YLE!) Menin aamuvirtsalle ja kyynelehdin. Koira ihmetteli, mutta jollain tapaa ymmärsi tilanteen herkkyyden ja nuolaisi kyyneleet poskiltani. Oltiin yhtä.

Nyt töihin.

Kiitos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös