Helvetti, laitoin vain ihan väärään ketjuun. No, olkoot täällä. Sellaista se moraalinen rappio on.Olipa muuteen suoraa ja oikeaan osuvaa puhetta kokonaisuudessaan.
Helvetti, laitoin vain ihan väärään ketjuun. No, olkoot täällä. Sellaista se moraalinen rappio on.Olipa muuteen suoraa ja oikeaan osuvaa puhetta kokonaisuudessaan.
Onneksi niistä instansseista osa on "pyhää pissaa" sopimuspaperin päälle, eli siis presidentin tai vastaavan tahon allekirjoitus sen jälkeen, kun kansanedustuslaitos on sen hyväksynyt :)Wikipedian seurantasivu listaa 65 eri instanssia (1-3 per maa), joiden pitää hyväksyä Suomen ja Ruotsin Natojäsenyyys. Näin laskien on takana 39/65 hyväksyntää, eli yli puolen välin ollaan tässä.
En tiedä mistä tämä tieto on peräisin, mutta ainakin Uusi Suomi kirjoittaa näin.Wikipedian mukaan Italian parlamentin alahuone olisi äänestämässä ratifioinnista 1.8. Erittäin positiivista, jos tämä toteutuu ja sitten vielä ylähuonekin saisi asian hoidettua ennen vaaleja.
Tällaiseen uutiseen perustuu: Dl Sicurezza delle infrastrutture, discussione alla Camera fissata per il 1° agostoEn tiedä mistä tämä tieto on peräisin, mutta ainakin Uusi Suomi kirjoittaa näin.
Suomen Nato-hakemuksen eteneminen on Italiassa jo pysähtynyt Draghin hallituksen kaatumisen takia, sillä Nato-asiat eivät ole toimitusministeriöksi muuttuneen hallituksen kiireellisten asioiden listalla. Asia etenee parlamentin käsittelyyn vasta syyskuun lopussa pidettävien ennenaikaisten vaalien ja uuden hallituksen virkaan astumisen jälkeen.Mika Lintilä Italian Nato-jupakasta Ylellä: ”En pitäisi tätä kovin vakavana”
Elinkeinoministeri sanoo Ylelle, että bisnestä ja politiikkaa on yritetty sekoittaa kautta aikojen. Hän ei usko, että yhden yksittäisen yrityksen toiminta ratkaisi Suomen Nato-jäsenyyden. Italiassa näkemys on kokonaan toinen.www.uusisuomi.fi
Eipä nähty tänään, vaan ilmeisesti huomenna. Tämän mukaan ratifiointien käsittely ohjelmassa 2.8. XVIII Legislatura - Lavori - Agenda dei LavoriTällaiseen uutiseen perustuu: Dl Sicurezza delle infrastrutture, discussione alla Camera fissata per il 1° agosto
Päivätty 26.7. eli hyvästi Draghin eroilmoituksen jälkeen. Tiedä sitten ovatko asiat sen jälkeen muuttuneet. Huomennapa se nähdään.
Näistä tehdään näköjään iltarönttösiin joka kerta juttu, kun joku härösiiven rebu avaa suunsa ja nihkeilee. Noilla muutamilla ulostuloilla ei ole kummoistakaan merkitystä Suomen jäsenyysratifioinnin kannalta. Jotain pitää muuttua todella isosti ja oudosti, ennen kuin asiat oikeasti mutkistuvat, eikä sellaista ole näköpiirissä. Ottaen huomioon USA:n valtapuolueiden tämänhetkisen yhteistyökyvyttömyyden tilan, niin NATO:n laajentuminen Suomeen ja Ruotsiin on kaikesta huolimatta yksi harvoista asioista, jossa puolueiden suuri enemmistö jakaa saman näkemyksen. Tuota taustaa vasten mainittu IS:n uutisointi on vähän tyhjänpäiväistä, mutta kaipa aihe kiinnostaa ja kerää klikkauksia.Republikaanisenaattori ilmoittaa äänestävänsä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä vastaan
Missourin osavaltiota Yhdysvaltain senaatissa edustava republikaanisenaattori Josh Hawley ilmoittaa aikovansa äänestää Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä vastaan.www.is.fi
Jaaha, taas republikaanisenaattori jolle Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on ongelma.
Näin toki, mutta jos olen oikein ymmärtänyt, niin yksittäiset senaattorit kyllä pystyvät hidastamaan prosessia, eli siis että "pikakäsittely" vaatisi senaattoreiden yksimielisyyden. Se taas tarkoittaisi sitä, että Yhdysvaltojen ratifiointi venyisi tuonne vuodenvaihteen seuduille.Näistä tehdään näköjään iltarönttösiin joka kerta juttu, kun joku härösiiven rebu avaa suunsa ja nihkeilee. Noilla muutamilla ulostuloilla ei ole kummoistakaan merkitystä Suomen jäsenyysratifioinnin kannalta. Jotain pitää muuttua todella isosti ja oudosti, ennen kuin asiat oikeasti mutkistuvat, eikä sellaista ole näköpiirissä. Ottaen huomioon USA:n valtapuolueiden tämänhetkisen yhteistyökyvyttömyyden tilan, niin NATO:n laajentuminen Suomeen ja Ruotsiin on kaikesta huolimatta yksi harvoista asioista, jossa puolueiden suuri enemmistö jakaa saman näkemyksen. Tuota taustaa vasten mainittu IS:n uutisointi on vähän tyhjänpäiväistä, mutta kaipa aihe kiinnostaa ja kerää klikkauksia.
Republikaanisenaattori ilmoittaa äänestävänsä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä vastaan
Missourin osavaltiota Yhdysvaltain senaatissa edustava republikaanisenaattori Josh Hawley ilmoittaa aikovansa äänestää Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä vastaan.www.is.fi
Jaaha, taas republikaanisenaattori jolle Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on ongelma.
Totta. Mutta on se 99-1 Suomen puolesta silti kova saavutus USA:ssa näinä aikoina. Pesee luvun 188-8 kevyesti ja täällä kehtasi osa hallituspuolueiden kansanedustajista äänestää Suomea vastaan.Näin toki, mutta jos olen oikein ymmärtänyt, niin yksittäiset senaattorit kyllä pystyvät hidastamaan prosessia, eli siis että "pikakäsittely" vaatisi senaattoreiden yksimielisyyden. Se taas tarkoittaisi sitä, että Yhdysvaltojen ratifiointi venyisi tuonne vuodenvaihteen seuduille.
Tässä pitäisi kaivaa aiempia äänestyksiä senaatilta siitä miten Nato jäsenyyksien hyväksyntä on mennyt.Totta. Mutta on se 99-1 Suomen puolesta silti kova saavutus USA:ssa näinä aikoina. Pesee luvun 188-8 kevyesti ja täällä kehtasi osa hallituspuolueiden kansanedustajista äänestää Suomea vastaan.
Joskus toivoisi suomalaiselta medialta hieman tasapuolisuutta, vaikka kyseessä onkin inhottava republikaani ja aina niin symppikset vassarit. USA:n politiikkaa kun seuraan, en laittaisi Suomessa pahakseni otsikkoa "USA:ssa tulossa erinomainen tulos Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyden puolesta". On sen verran harvinainen senaatin murskatulos Trumpin aikana ja sen jälkeen.
Totta, mutta mielestäni vuodet olivat hyvin erilaiset 1988 ja 2003 kuin 2/2022 alkaen... Siksi viittasin Trumpin vaikutusvallan aikaan, joka on osaltaan lisännyt polarisaatiota. Trump ei ole ymmärtääkseni kovinkaan innokas FIN & S fani NATO:n osalta ja poikansa Trump Junior on tykittänyt jäsenyyttämme vastaan. Trump Junior pitää Suomea puskurivyöhykkeenä, jota ei tule poistaa. Isä Trump ei ole näkemystä oikaissut ainakaan niin, että olisin sen huomannut.Tässä pitäisi kaivaa aiempia äänestyksiä senaatilta siitä miten Nato jäsenyyksien hyväksyntä on mennyt.
Senate Approves NATO Expansion For Seven New Members | Arms Control Association
www.armscontrol.org
2003 meni läpi senaatissa 96-0 ja 1998 80-19. Eli noiden pohjalta kyseessä ei olisi historian paras tulos, mutta ei kyllä huonoinkaan. Nyt toisaalta tilannekin on huomattavan erilainen kuin tuolloin. Aiempia en nyt alkanut etsimään.
Onhan se ärsyttävää jos yhden tai kahden senaattorin änkyröiminen johtaa jäsenyyden ratifioinnin myöhästymiseen. Etenkin kun ovat siitä puolueesta joka on yleensä tykännyt Naton ja Yhdysvaltojen vaikutusvallan kasvusta.
Niin, tässähän äänestetään kahdesta eri asiasta. En tiedä mitkä olisivat Suomessa luvut, jos Suomen eduskunta äänestäisi vaikka Itävallan liittymissopparin ratifioinnista. Ehkä vastustajia olisi hyvin vähän jos ollenkaan tai sitten nuo samat noin 10 %.Totta. Mutta on se 99-1 Suomen puolesta silti kova saavutus USA:ssa näinä aikoina. Pesee luvun 188-8 kevyesti ja täällä kehtasi osa hallituspuolueiden kansanedustajista äänestää Suomea vastaan.
Varsinainen ajatusten tonava tämäkin kaveri, ja aika ristiriitaisia on kyllä nuo perusteet. Vaatii sitä, että Eurooppalaisten maiden pitäisi käyttää enemmän rahaa omaan puolustukseen. Jos katsoo vaikka Suomen puolustusbudjettia, niin se kyllä taitaa täyttää ihan kirkkaasti NATO-vaatimukset. Eikä tuo Ruotsillakaan kaukana nykyisellään ole. Myöskin tuo perustelu, että "Ei halua USA:n sitoutuvan puolustamaan kahta NATO:on pyrkivää pohjoismaata" on minusta aika ontuva. USA on jo sitoutunut puolustamaan esim. Baltian maita, ja Suomen ja Ruotsin liittyminen NATO:on todennäköisesti vain vähentäisi USA:n taakkaa Baltian puolustuksen osalta, joten en tiedä onko tuo USA:n kannalta kovinkaan huono trade.Sama veikkonenhan teki itsestään pellen yllytettyään väkijoukkoa Capitolin valtaukseen ja hieman myöhemmin tallentumalla videolle juostessaan pakoon kyseistä väkijoukkoa.
Trevor Noahin yhteenveto YouTubessa joka kiteyttää tämän sankarin
Pisti oikein aamukahvia nauttiessa hymyilyttämään kun tuosta oli uutisissa. Mahtaa itämaan edustajia vituttaa etenkin Italian pikainen touhu saada Euroopan turvallisuus kuosiin ennen aikaistettuja parlamenttivaaleja ja täysin mahdollista viidennen kolonnan voittoa tai vähintään merkittävää niiden vaikutusvallan lisääntymistä.Ylen mukaan Italian lisäksi Ranska on ratifioimassa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet tänään.
Hawleyn vastustuksella ei liene käytännössä muuta merkitystä kuin olla kuriositeettina suht. yksimielisen äänestyksen lopputulemassa.Voisiko joku kertoa ei-niin-asioista-perillä olevalle, että millä tavoin nämä yksittäiset senaattorit käytännössä saavat tätä prosessia hidastettua Jenkkilässä?
Eli äänestävät vastaan, mutta mitä sen jälkeen tapahtuu, eli miten prosessi hidastuu koska kyllähän Jenkit kuitenkin lopulta jyräävät päätöksen maaliin eli ei tässä kuitenkaan tarvita kaikilta yksimielistä puoltoa, että menee läpi?
Italian parlamentin alempi kamari eli edustajainhuone on tänään omalta osaltaan ratifioinut Suomen ja Ruotsin liittymisen Natoon.Wikipedia väittää Italian edustajainhuoneen hyväksyneen ratifioinnin äänin 398-20 (tyhjää/poissa 9).
Ranskasta ei ole vielä kuulunut mitään.
Seuraavaksi asia tulee käsitellä ylemmässä kamarissa eli senaatissa, mutta tämän odotetaan tapahtuvan vasta kesätauon jälkeen syksyllä.