Pitkät ja rankat lapsettomuushoidot läpi käyneenä olen puhunut tästä aiheesta jo pitkään. Erittäin usein törmää siihen, miten nuorten lasten vanhemmat luovat julkisesti sellaista narratiivia, että lapsiarki on jotenkin ylitsepääsemättömän raskasta ja vaikeaa. Esimerkiksi töissä usein kuulee, miten "on mukava päästä töihin lomailemaan lapsiarkea karkuun".Tässäpä se tuli. Lapsiperhearjesta puhutaan aina negatiivisin termein, kuten "raskas". Onhan siinä joo oma aika vähissä, mutta mielestäni perhearki on parasta ja palkitsevinta aikaa mitä on olemassa
Jep. Ja Yhdysvalloilla on lukuisia vetovoimatekijöitä Suomeen nähden, vaikka maahanmuuttopolitiikka sinänsä varsin tiukkaa onkin, on maa edelleen maahanmuuton globaali hot spot numero 1.Pelkästään Yhdysvalloissa osaajapula on yli 10 miljoonaa henkilöä. Yhä kovenevassa kilpailussa osaajista Suomen tulee olla aktiivinen osallistuja eri alojen osaajista kilpailtaessa ammattilaisista työmarkkinoilla.
No parempi se silti olisi kuin ruotsin pitäminen virallisena kielenä todella pienen vähemmistön vuoksi. Ruotsin pitäminen pakollisena opetussuunnitelmassa on kallista ja hölmöä. Minulla oli ruotsin arvosana aina 9, mutta nyt monia vuosia myöhemmin en muista ruotsista yhtään mitään. Veikkaan että samalla surkealla tasolla on noin 80-90% yli 30-vuotiaista, joilla ruotsi ei ole ensimmäinen kieli.Vähän kaksijakoiset tunnelmat tästä ehdotuksesta. Vaikka yhtäältä on mielestäni Suomen etu, että kielitaitomme huomioiden täällä pärjää kohtuullisesti yksinomaan englannilla, voi sen nostaminen kansalliskieltemme kanssa virallisesti tasa-arvoiseksi kieleksi laskea joidenkin motivaatiota opiskella suomi, minkä näen onnistuneen integraation kannalta kuitenkin tärkeänä asiana.Englannista virallinen kieli Suomessa, Ilmarisen toimitusjohtaja ehdottaa MTV:llä
Jouko Pölönen penää Suomeen maahanmuuttomyönteisempää ilmapiiriä MTV:n haastattelussa.www.iltalehti.fi
Mielestäni, kuten Pölönenkin sanoo ja Pentikäinen eilen telkkarissa, asiasta olisi hyvä tehdä kattava selvitys kuinka hyvä idea se olisi. Siinäpä se selviäisi.Vähän kaksijakoiset tunnelmat tästä ehdotuksesta. Vaikka yhtäältä on mielestäni Suomen etu, että kielitaitomme huomioiden täällä pärjää kohtuullisesti yksinomaan englannilla, voi sen nostaminen kansalliskieltemme kanssa virallisesti tasa-arvoiseksi kieleksi laskea joidenkin motivaatiota opiskella suomi, minkä näen onnistuneen integraation kannalta kuitenkin tärkeänä asiana.Englannista virallinen kieli Suomessa, Ilmarisen toimitusjohtaja ehdottaa MTV:llä
Jouko Pölönen penää Suomeen maahanmuuttomyönteisempää ilmapiiriä MTV:n haastattelussa.www.iltalehti.fi
Vanhempien koulutustaustan vaikutus lasten oppimistuloksiin on hätkähdyttävä. Ja koska tulevaisuuden maailmassa suomalainen duunari kilpailee köyhän maailman duunareita vastaan, täytyy lapsesta kasvattaa hänen oman etunsa vuoksi korkeakoulutettu. Se vaatii oikeanlaisen asuinympäristön ja paljon virikkeitä ja ohjaamista.
Jos ja kun maahanmuuttajataustaisen väestön osuus Suomessa kasvaa, tulee kyllä ruotsin asema varmasti putoamaan Suomessa. En näe mitenkään realistisena, että maahanmuuttajataustaisilta vaadittaisiin tulevaisuudessakin suomen kielitaidon lisäksi virkamiesruotsin suorittamista. Lisäksi pidän todennäköisenä, että siinä vaiheessa kun suurimmat maahanmuuttajaryhmät alkavat lähestyä suomenruotsalaisten osuutta väestöstä alkavat nämäkin ryhmät aktivoitumaan poliittisesti ja peräämään samoja oikeuksia kuin ruotsinkielisillä on.No parempi se silti olisi kuin ruotsin pitäminen virallisena kielenä todella pienen vähemmistön vuoksi. Ruotsin pitäminen pakollisena opetussuunnitelmassa on kallista ja hölmöä. Minulla oli ruotsin arvosana aina 9, mutta nyt monia vuosia myöhemmin en muista ruotsista yhtään mitään. Veikkaan että samalla surkealla tasolla on noin 80-90% yli 30-vuotiaista, joilla ruotsi ei ole ensimmäinen kieli.
Kyllä Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia aina vauvasta vaariin asti.
Kyllä Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia aina vauvasta vaariin asti. Vain lisääntyvä maahanmuutto takaa sen, että Suomi pysyy elinvoimasena valtiona tulevaisuudessa. Työikäisiä henkilöitä tarvitaan jatkuvasti täällä.
Reipas vaari voi olla itse vielä alle neljänkymmenen niin hänellä olisi jäljellä vielä runsaasti työvuosia.Vaareja tänne ei kyllä tarvita lisää ulkopuolelta, ellei kyse ole miljonääreistä. Hoidon ja palveluiden tarve taitaa tilastollisesti räjähtää joskus 70 ikävuoden jälkeen.
Reipas vaari voi olla itse vielä alle neljänkymmenen niin hänellä olisi jäljellä vielä runsaasti työvuosia.
Tuo aiheuttaa negatiivisen kierteen jolloin kaikki kuihdumme pois.Joskus olen tätä pohtinut onko asia todella näin? Itselläni ei ole asiasta faktatietoja mutta miksei yhteiskunta voisi pyöriä hyvin myös vähenevällä väestöllä, silloinhan palveluiden tarpeetkin vähenevät. Ruokaa tarvitaan vähemmän ja niin edelleen. Luonto säästyy ja toki talouskasvu on kituliasta jos tekijöitä on vähemmän mutta sekö nyt ainut mittari on? BKT:sta ymmärrän sen verran että joku mittarihan tuon. Muistaakseni tosin asiat oli ihan hyvin ennen talouskasvun buumia, silloin toki väki oli nuorta ja vanhuksia vähemmän.
Demografiahan meillä on pielessä, sitä en pohdinnassani huomioinut.
Tuo aiheuttaa negatiivisen kierteen jolloin kaikki kuihdumme pois.
Väki vähenee -> palveluiden tarpeet vähenevät -> palveluiden tarjoajat vähenevät -> työt loppuu -> rahat loppuu, palvelut keskittyvät yhä vain väheneviin elinvoimaisiin kaupunkeihin, lopulta olemme kaikki Helsingissä. Puolustusvoimat on voimaton kun armeija pienenee kaiken aikaa.
Viimeinen sammuttaa valot.
Juuri näin. Kun ottaa huomioon sen, että seuraavan 20 vuoden aikana työikäisten määrä pienenee huomattavasti tämän hetken tilanteesta niin osaajia tarvitaan runsaasti lisää Suomeen. Kun ottaa huomioon senkin, että kaikki työikäiset eivät tee töitä tulevaisuudessa syystä tai toisesta niin se vaikeuttaa tilannetta edelleen.Tuo aiheuttaa negatiivisen kierteen jolloin kaikki kuihdumme pois.
Väki vähenee -> palveluiden tarpeet vähenevät -> palveluiden tarjoajat vähenevät -> työt loppuu -> rahat loppuu, palvelut keskittyvät yhä vain väheneviin elinvoimaisiin kaupunkeihin, lopulta olemme kaikki Helsingissä. Puolustusvoimat on voimaton kun armeija pienenee kaiken aikaa.
Viimeinen sammuttaa valot.
Tietenkin voidaan sanoa, että pienenevät ikäluokat hoitavat hommansa, mutta onko näin?
Tässä nyt ainakin ensimmäisenä käy mielessä että teknologia tulee joitain asioita seuraavan 20 vuoden aikana hoitamaan