Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 28.06.2017 klo 00.00.

 1. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Mitä nyt Minnesota teki viime kaudella 58 maalia enemmän kuin Florida.
   
 2. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Tässä sanallinen arvio nuoremmasta Barkovista:

  I was fairly surprised last year when Barkov showed up in the top 10 among NHL centres, and I was even more shocked when he jumped up to fourth this year. Don’t get me wrong, I think he’s awesome, but it’s a lofty position to be in. As it stands though, Barkov is the only NHL centre to be above the 75th percentile in all three areas of the game, making him arguably the NHL’s most well-rounded centre.

  Barkov has some standout skills, but what pushes him to such lofty heights is that he’s just really good at… everything. Scoring, playmaking, defending, skating the puck up the ice, finding teammates in transition, recovering loose pucks, he does it all well. I suspect playing with Jaromir Jagr has some impact on Barkov’s numbers, but to assume his quality of teammates metrics impact more than any other player is a little unfair. This is a dynamite young player who Florida could build a championship team around.​
   
 3. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Joukkueet jossa Barkov ei olisi ykkoskentassa ovat vahissa. Jos ulotetaan kakkoskenttaan asti luku lienee nolla. Heitappa esimerkkeja joukkueista joissa Sasha ei mahtuisi isoon rooliin kun tiedat
   
 4. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Tuo listaus perustuu aika puhtaasti numeroihin, eikä järjestyksellä ole niinkään listaajalla mitään omaa mielipidettä.
   
 5. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Pittsburgh on varmaan ainoa jossa ei pääsisi edes kakkosen keskelle. Toki Kings ja Boston ovat myös mahdollisia.
   
 6. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  No jaa, kyllä Sasha Bostonissa kakkosen keskelle varmaan menisi, voisivat Krejcin kanssa saikutella vuorotahtiin.
   
 7. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Valmentaja näyttää ainakin kehuneen Lehterän pelaamista. Tiedä sitten miksi jos oli ihan surkeaa räpeltämistä. Ehkä itse odottelisin vielä muutaman pelin lisää ennen suurempia johtopäätöksiä.
   
 8. Tornados Jäsen

 9. Breathe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88 & Kanada
  Lainaus:
  Harvemmin valmentaja heittää pelaajiaan bussin alle vaikka peliesitys olisi mitä tahansa (Ei ole tapahtunut Flyersissa Hakstolin aikana vaikka Mandog ja AMac räpeltävät illasta toiseen). Toisekseen Lehterä oli penkitetty osan 3.erästä ja Laughton pelasi tuplavaihtoja.

  Valitettavasti Lehterä on liian ollakseen nykyiset nhl:ssä edes vakituinen rosteripelaaja.
   
 10. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Noh tuossa edellisessä listauksessa on minuuttimäärien kohdalta rajaus ja se menee muutenkin puhtaasti lukujen pohjalta. En kiellä etteikö tuokin olisi hyvä lista, mutta puhtaasti lukuihin perustuvat listat ovat erittäin mielenkiintoisia.
   
 11. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Mielenkiintoisia ne toki ovat, mutta tämä listaus antaa kyllä vääriä tuloksia. Barkovin pelityyli on lisäksi sellainen, että hän vaikuttaa usein tilastollisesti vielä paremmalta pelaajalta kuin hän todellisuudessa onkaan. Esimerkiksi Barkov syöttää usein turvallisesti omalle pelaajalle hyökkäyspäässä vaikka toinen pelaaja ei olisi häntä paremmassa asemassa.
   
 12. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Surkeat suomalaiset tehoilleet, säkki-Barkoville maali ja Lainekin erehtyi pari kertaa, toivottavasti tästä ei nyt tule trendiä.
   
 13. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Viime yönä tosiaan:
  Laine 2+0
  Ma Granlund 1+1
  Donskoi 1+0
  Barkov 1+0
  Koivu 1+0
  Ristolainen 0+1
  Määttä 0+1
  Yhteensä: 6+3=9

  Mukava määrä maaleja ainakin.

  Aiemmin viikolla oli myös tehoilta(ti-ke yö):
  Teräväinen 2+0
  Armia 1+0
  Määttä 0+1
  Jokinen 0+1
  Rantanen 0+1
  Ristolainen 0+1
  Lehkonen 0+1
  Yhteensä 3+5=8
   
 14. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ehdottomasti voidaan käyttää termiä "kokonaisvaltainen" pelaaja. Vähän ihmettelen noita molempia täällä käsiteltyjä listoja, kun niissä on nostettu Crosby ja McDavid ihan piikkipaikoille. Vähän analyyttisemmassa katsannossa kärkeen taitaisivat päätyä "kokonaisvaltaiset" sentterit tyyliin Barkov, Bergeron, Toews ja Kopitar. Stanley Cupin voittamiseenhan vaaditaan juurikin "kokonaisvaltaista" ykkössenaa. Crosby ja McDavid eivät ole sillä tavalla "kokonaisvaltaisia" kuin nuo neljä. Kyllä "kokonaisvaltaisuus" on nykyjääkiekossa kaiken A ja O mutta eiväthän sitä pistepörssiä sokeasti tuijottavat tuularit samalla tavalla ymmärrä kuin Todelliset Asiantuntijat.
   
 15. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Barkov pääsi varmaan pelaamaan jotain heikompaa vastaan, kun saanut myös +2. Unohti se vastustajan sentteri ihan vapaaksi tuossa maalissakin.
   
 16. Boozer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Nin. Ihan paska se on. Tliastojakin vääristelee.

  Tässä oma nollatason analyysini. Melkoista kivirekeä saa Barkov vetää harteillaan. Laiturit ovat ehkä juuri ja juuri ykkösketjutason äijiä, mutta eivät kovin laadukkaita semmoisia. Huberdeau ja Dadonov hyötyvät Barkovista. Alemmat ketjut ovat Trochekia ja Bjugstadia lukuunottamatta paskaa. Joukkueena Panthers on paska eikä valoa näy tulevinakaan vuosina. Luvassa on paskaa niin kauan kuin joutuu olemaan Panthersin organisaatiossa. Paska homma.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2017 klo 12.20
 17. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Barkov on kyllä hämmentävästi ihmisten tutkan alla edelleen. Ehkä Floridan pelejä ei sitten seurata tai tuo Barkovin vaatimaton luonne pitää profiilin alhaalla. Barkovilla ei vieläkään ole mitään säkenöivää erityisominaisuutta, mutta tuo tekee kaiken kokonaisvaltaisesti hyvin. Ei Crosby/McDavid -tason superstara, mutta pelaaja-sukupolvensa Kopitar. Jos Barkov saisi sen ehjän kauden alle, niin ehkä herran edelleen kohtaama aliarvostus hieman vähenisi. Toivotaan parasta.

  Barkov on tainnut Liiga-kautta 2012-2013 lukuun ottamatta aina aloittaa hitaasti. Milloin on jotain vaatimatonta 20 pelin maalitonta putkea tai jotain muuta pientä kauden alkuun. Nyt Floridassa lähdettiin kauteen käytännössä kokonaan uusitulla hyökkäyksellä, uuden valmentajan pelikirjalla. Toki Barkovilta olisi voinut tehoja odottaa enemmänkin, mutta mielestäni pieni yskähtely oli ihan odotettuakin alkuun. Dadonov on hieno pelaaja, mutta todella erilainen kuin Jagr. Eikä Barkov vaisuudestaan huolimatta suoranaisesti huono ole ollut. Oliko ensimmäinen vai toinen peli tällä kaudella, kun Barkov toisessa erässä Tampaa vastaan väläytteli kykyään hallita koko pelin rytmiä. Kauden avausmaali syntyi vasta nyt, mutta ei se Allenin hanskaan jäänyt kiekko St. Lousia vastaan kaukana ollut. Ainakin näin lyhyellä otannalla Barkov on lopulta kehittynyt aloituksissa. Otanta on lyhyt, joten katsotaan myöhemmin kuinka paljon tuo aidosti on kehittynyt. Nyt kuitenkin kuuden pelin jälkeen Barkovin aloitusprosentti 57.69. Ehkä tällä kaudella ensimmäistä kertaa NHL:ssä yli 50% aloittaja?

  Ajatus jostain Barkovin johtamasta suvereenista superketjusta ei oikein sekään toimi. Lähinnä siitä syystä, että Floridan kolmesta parhaasta hyökkääjästä kaksi on senttereitä. Laiturit Hubyn ja duunarien ulkopuolella on enemmän tai vähemmän "toivotaan onnistumista" -tason tyyppejä. Riippuen herrojen vireestä ja pelitapahtumista on Trocheck tai Barkov eniten pelaava hyökkääjä. Tro ehti jo tällä kaudella yhteen peliin kellottamaan yli 26 minuuttia jääaikaa toisessa Tampa -pelissä, ja toisaalla Barkov veti 25.42 Flyersia vastaan. Ei ole kovin todennäköistä, että Panhers lyö ns. all in -yhteen ketjuun, kun ykkös-kakkossentterit ovat noinkin laadukkaita ja monipuolisia. On Floridan etu, että Trocheckin ja Barkovin parhaat puolet saadaan hyödynnettyä. Viimeksi tuon tapahduttua toissa kaudella voitti Panthers Atlanticin...

  Lainaus:
  Väitän, että Huberdeau on ykkösketjun laituri NHL:ssä tasoltaan. Ei ehdotonta huippua, mutta ehdottomasti riittävä ykkösketjuun. Tuollainen ykkösketjun pelintekijä-laituri. Toki Huby hyötyy Barkovista, mutta niin hyötyy Barkovkin Huberdeausta. Nuo kaksi pelaavat hämmentävän hyvin yhteen, sitä ns. kemiaa löytyy. Ongelma on vähän siinä, että niin Barkov kuin Hubykin osaavat laukoa ja tehdä maaleja, mutta molemmat hakevat ensin sitä viimeistä kuningassyöttöä takakulmalle. Eikä kumpikaan ihan se kliinisin viimeistelijä ole kuitenkaan, vaikka varsin nätistihän Barkov viime yönä kiekon maaliin toimitti. Oli siellä Hubyllakin paikkansa viime yönä Sashan alustuksista.

  Dadonov on vielä vähän kysymysmerkki. Tuo ketju on hyökkäysalueella osoittanut välähdyksiä siitä, että tuhoja voi syntyä paljonkin. Karvauspeli on toiminut kivasti. Ketjun puolustaminen on ollut osin luokatonta. Jos Dadonov löytää peliinsä hieman suoraviivaisuutta, niin tuo pääsee kivasti tehoilemaan maalin tuntumasta Sasha-Huby kaksikon esityöstä. Dadonovin arvioiminen tällä otannalla ei vain oikein toimi vielä, kun tuo kuitenkin veti KHL:ssä isolla jäällä niin kauan tässä välissä. Annetaan vielä hetki aikaa sopeutua NA-kaukaloihin, niin nähdään onko tuo oikea pelimies Hubyn ja Sashan viereen vai jäävätkö välähdykset paremmasta vain välähdyksiksi.

  Muuten on toki fakta, että tällä kaudella Floridan hyökkäys elää tai kuolee Huberdeau-Trocheck-Barkov -kolmikon tekemisten mukana. McCannin ja Bjugstadin varaan rakennettu kolmonen on toki avannut hyvin, mutta nuo pelaavat varsin suojattuja minuutteja Trocheckin ja Barkovin ketjujen hoitaessa raskaan työn. Saattaa tulla Trolle ja Barkoville raskas kausi, jos toistuvasti jääaika huitelee siellä 25 minuutissa...

  Toivoa paremmasta on lähitulevaisuudessa kun junnuista saataneen lisäapua Tippetin, Borgströmin jne. muodossa.
   
 18. Boozer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kiitoksia @rinne

  Tuohon paha lähtä vastaan väittämään. Hyvää analyysia ja hyvin perusteltu. Pidän kuitenkin kiinni tästä omasta mututuntumasta että Panthersille ei mitään hyvää ole luvassa tulevinakaan vuosina. Linja on kerran valittu niin se pitää :) Vaihdetaan mielipidettä sitten jos alkaa näyttämään siltä että takinkääntöä tarvitaan.
   
 19. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Määttä ohitti jo muuten koko viime kauden pistemääränsä. Hienoa muutenkin kuulla, että on enemmän jo se Olli, joka pelasi ensimmäisellä NHL kaudellaan.
   
 20. 2wayCenter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
  Lainaus:
  Neljä viidestä Hurricanesin tämän kauden ottelusta katsottuani, voisin antaa lyhyen raportin Ahon ja Teräväisen peliesityksistä:

  Aho on täysin oma erinomainen itsensä. Ainoastaan maalinteko on tökkinyt. Pariin kertaan Aho on pyyhkinyt pölyt kiekosta avopaikoissa ja muutamaan kertaan joukkuekaveri jättänyt tekemättä Ahon hyvästä esityöstä. Ei minkäänlaista huolta sen suhteen, etteikö nimeä alkaisi löytymään pistesarakkeesta tihenevään tahtiin.

  Verrattuna viime kauden alkuun, joka oli myös pelillisesti hieman vaisu, Aho on hyvin pelin sisällä ja pystyy kiekon kanssa luomaan itselleen tilaa ja aikaa. Itseluottamus on kunnossa, mikä näkyy erityisesti siinä, että Aho yrittää ehkä hieman viime kautta enemmän pikkunäppäriä syöttöjä laitojen lähellä. Näissä on toistaiseksi ollut jopa hieman huonoa tuuria ja kiekonmenetyksiä on tullut jonkin verran, vaikka syöttöyritykset ovat sinällään olleet totutun oivaltavia. Aho on pelannut kaikki tämän kauden ottelunsa Elias Lindholmin laituriparina. Tämä kaksikko löytää hyvin toisensa. Olen silti sitä mieltä, että vielä paremmin kulkisi, jos samassa ketjussa oli Teräväinen, jonka kanssa Aho kaikkein eniten viime kaudella pelasi.

  Teräväinen vaikuttaa mielestäni kehittyneen kaksinkamppailupelaamisessa. Missään nimessä se ei ole vieläkään erityisen hyvää mutta neljän ottelun otannan perusteella Teuvo pystyy pysymään hieman paremmin kiekossa laitojen lähellä, kun puolustaja on niskassa. Tämä tietää luonnollisesti hyvää ketjun pelin kannalta, kun kiekko pysyy paremmin omalla joukkueella ja saadaan pidempiä hyökkäyksiä. Jos tulevat ottelut todistavat havaintoni oikeaksi, olisi tämä merkittävä kehitysaskel Teräväisen pelaamisen kannalta. Teräväinen pelaa tällä hetkellä Jordan Staalin ja Justin Williamsin kanssa. Tämä on Teuvolle lähestulkoon unelmaketju. Staal pystyy pysymään erittäin hyvin kiekossa ja toimittamaan sitä Teräväiselle, joka pääsee käyttämään vahvuuksiaan kiekon jakajana hyökkäysalueella. Williamsilla ei juuri heikkouksia ole ja hän istuu ketjuun erittäin hyvin. Silti mielelläni näkisin Ahon Williamsin paikalla mutta se ei Hurricanesin kokonaisuuden kannalta välttämättä olisi paras ratkaisu.

  Odotan Ahon ja Teräväisen kiihdyttävän pistetehtailuaan ja päätyvän ilman loukkaantumisia 50 ja 60 tehopisteen välille.
   
 21. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Itse en luokittelisi Barkovia ihan paskaksi. Jos Barkov on 17. paras sentteri NHL:ssä, niin se on mielestäni vielä aika kova pelaaja. Neljänneksi paras sentteri hän ei kuitenkaan vielä ole, enkä itse usko että tulee koskaan nousemaankaan aivan parhaiden joukkoon.
   
 22. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Antti Niemen siirtymisessä Penguinsiin oli kaikki ainekset olla hyvä diili molemmille, mutta nopeasti on homma menossa siihen suuntaan, että näytöt on kohta annettu ja keväällä ei enää Niemi pääse vuorottelemaan Murrayn kanssa peliajasta kannujahdissa.

  Katsellaan nyt miten tuo etenee, mutta kerrassaan surkea alku ollut Vantaan miehellä tuplamestarin paidassa. Osa menee puolustuksen piikkiin, mutta ei siellä voi vuotaa kuin seula.
   
 23. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Suomalaispörssit
  Kenttäpelaajat(ottelut,maalit,syötöt,pisteet,+/-)
  Määttä PIT 9 2+6=8 -1
  Rantanen COL 8 1+6=7 -4
  Filppula PHI 8 4+2=6 0
  Laine WPG 7 4+2=6 +3
  Barkov FLA 7 2+4=6 -1
  Koivu MIN 6 3+2=5 +1
  Ristolainen BUF 9 0+4=4 -3
  Aho CAR 6 0+3=3 -1
  Donskoi 7 1+2=3 +3
  Lindell DAL 8 1+2=3 +3
  Komarov TOR 8 1+2=3 +1
  Haula VGK 4 1+1=2 -1
  GranlundMa 7 1+1=2 +1
  Teräväinen CAR 6 2+0=2 0
  Lehkonen MTL 8 0+2=2 -4
  Armia WPG 5 1+0=1 -3
  Lehterä PHI 2 0+1=1 0
  Jokinen EDM 7 0+1=1 -2
  Pakarinen EDM 6 0+0=0 -1
  Salomäki NSH 6 0+0=0 -2
  Honka DAL 5 0+0=0 -1
  Kuokkanen CAR 3 0+0=0 0
  Hännikäinen 3 0+0=0 -1
  Nutivaara CBJ 3 0+0=0 -1
  Granlund Mi MIN 1 0+0=0 -1

  Maalivahdit(ottelut,voitot,nollapelit,PMK,torjunta%)
  Rinne NSH 6 4 1 2.01 93.2
  Raanta ARI 3 0 0 3.33 91.1
  Rask BOS 4 1 0 3.30 88.2
  Korpisalo CBJ 2 1 0 3.50 87.3
  Saros NSH 2 0 0 3.53 85.4
  Lehtonen DAL 2 0 0 5.00 81.3
  Niemi PIT 3 0 0 7.49 79.7
   
 24. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Oli muuten Barkovilta ihan mielenkiintoinen peli viime yönä. Tehot 1+1, joista maali av:lla tyhjiin. Sen lisäksi kykeni hassuttelemaan pakkeja pariin otteeseen ihan kivasti, mutta viimeistely ei enää lähtenyt. Kävi tuo toki tolpassa kertalleen maalinsa lisäksi. Aloituksetkin otti 60 %:sti, joten ihan mallikelpoista suorittamista.

  Tuo 26.18min peliaika vaan on jo hyökkääjälle aika järjetön, vaikka hyvin kulkeekin. Varsinkin kun huomioidaan, että kyseessä oli peli heti Pens pelin jälkeisenä päivänä. Tuossa Pens pelissäkin Barkov kellotti vaatimattomat 24.24min jääaikaa. Peräkkäisinä päivinä 24.24 ja 26.18min peliajat... Boughnerin on pakko keksiä jossain vaiheessa peluutukseen jotakin muuta vaihtoehtoa. Ei kai hyökkääjä voi noilla minuuteilla vetää pidempään sen vaikuttamatta peliesityksiin? Varsinkin, kun Barkov ei varsinaisesti pelaa niitä "helppoja minuutteja"...
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2017 klo 12.56
 25. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Barkovilta viime yönä muuten aivan jäätävä "jalkakikka", jolla vei John Carlsonin (siis kovan puolustajan) pihalle 1vs1-tilanteessa. Sääli vain, että ajautui liian lähelle maalia eikä saanut nostettua rystyltä kiekkoa yli maalivahdin patjan. Joskus 90-luvulla, 80-luvusta puhumattakaan, tuokin olisi mitä luultavimman päättynyt maaliin ja highlight-pätkiin.