Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 28.06.2017 klo 00.00.

 1. scholl Jäsen

  Kaikki muut saavat hyviä soppareita paitsi Mikael Granlund. Hän on joutunut koko uransa pelaamaan vähän alipalkattuna ja samaan aikaan kaikille muille tarjotaan jotain mottipäisiä 8 vuoden soppareita. Montako vuotta Mikke joutuu todistelemaan, että hän osaa pelata.
   
 2. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Nuo ovat ihan alibiselityksiä. Mies ei ole 13v, jonka on vaikea olla erossa kavereistaan. Tuo on juuri oikea ikä mahdollisesti oppia vielä yksi kiekkokulttuuri ja kieli. Pitää ajatella myöskn uran jälkeistä aikaa. Jos haluaa valmentajaksi, scoutiksi tai muihin lätkähommiin, on eduksi jos tuntee laaja-alaisesti kiekkokulttuurin ja omaa kontakteja sinne sun tänne.

  Minusta paluu Turkuun voisi olla ajankohtainen, jos mies olisi kyllästynyt kiertolaiselämään tai jos lapset olisivat menossa kouluun tai jos ei yksinkertaisesti pärjäisi enää muualla. Nyt hän tulee Eurooppaan NHL-statuksella. Silloin voisi kuvitella Sveitsistä löytyvän hyvän työpaikan, mikä mahdollistaisi hänelle sen, että pääsee tutustumaan vielä yhteen kiekkokulttuuriin, mistä muut pelaajat ovat hänelle varmasti kertoneet. Se on kivempi nähdä asiat kuitenkin itse ja uran jälkeen voi sitten olla siellä Turussa juuri niin paljon kuin haluaa tai edes nykyistä muutaman vuoden vanhempana, kun ei jaksa enää joukkuetta vaihtaa.

  Ville Leinosta sen verran, että hän ei vaatehommiensa vuoksi varmaan jaksanut enää ulkomaille lähteä ja luulen, ettei verotuksen vuoksi yksinkertaisesti oikein voi pelata Suomessa. Toki se voi olla niinkin kuten jossain sanoi, ettei motivaatiota enää ollut. En usko, että liiga olisi muka niin huono, ettei sen takia tullut tänne. Muut asiat ovat hänelle nyt tärkeämpiä kuin jääkiekko.
   
 3. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Niin, ja edelleen olen sitä mieltä, että jos saisi saman rahan TPS;ssä kuin Sveitsissä, niin valinta olisi Turku. Ensi kaudella olisi mahdollisuus olla seuran kapteeni ja keulakuva. Kyllä sekin vaakakupissa painaa. Mutta kuten sanoin, ei tuolla iällä ehkä vielä ole ajankohtaista palata kotikaupunkiin pelaamaan. Tietenkin jos meinaa vielä NHL:ään palata, niin sitten sopivimman ponnahduslaudan kautta.
   
 4. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Lehterän alamäki on kyllä sääli. Osoittaa lähinnä, että nyky-NHL:ssä nopeus menee kaiken muun edelle. Pelaajatyyppien monimuotoisuus on kärsinyt, kun ilman nopeutta ei voi pärjätä ja toisaalta nopeudella saa paljon puutteita anteeksi.

  Lehterän siirtokin oli ehkä näin jälkeenpäin ajatellen huono asia, sillä Blues oli yksi NHL:n raskaimpia joukkueita ja sen puolesta joukkueen olisi pitänyt sopia Lehterälle hyvin.

  Toivotaan parasta (ja punaviivan palauttamista), mutten ihmettelisi, jos nämä kaksi viimeistä sopimusvuotta menisivät Lehterältä pitkälti pelaamatta. Eipä siinä, toivottavasti saa edes rullailla kesällä.
   
 5. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Millä tavalla Granlund on pelannut alipalkattuna? Mikke on nyt todistanut yhtenä kautena, että on kova tekijä NHL:ssä. Tällä historialla kirjoitti sopparin, jossa on ainoastaan 1 UFA-vuosi. Ei tuolla historialla ja UFA-vuosien määrällä kovempaa pahvia irtoa.
   
 6. scholl Jäsen

  Lainaus:
  2015 hän oli pelannut kaksi n. 40 pisteen kautta, vaikka oli ollut molemmilla kausilla osan loukkaantuneena. Välillä näytti potentiaaliaan, mutta välillä oli huono eli oli epätasainen. Siksi tehtiin vain kahden vuoden sopimus, mutta se palkka n. 3 miljoonaa dollaria vuodessa oli minusta alhainen. Siellä saa joku Jori Lehteräkin viisi miljoonaa ja tuntuu, että ihan mikä tahansa perusjamppa saa änärissä 4-5 miljoonaa. Tuo n. $3m oli minusta alipalkka muihin verrattuna. Minusta kaksi vuotta oli oikein, kun ei tiedetä realisoituuko potentiaali, mutta se palkka oli mielestäni vähemmän kuin mitä muut joukkueet tuntuvat muille pelaajille maksavan.
   
 7. Denverin Munasyndi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche 1995-2009, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Kolme milliä on juuri se perusnormaalein siltasopparin caphitti, eli ihan linjassa oli tuo Miken soppari kaikkiin muihin nähden. UFA-soppareita ei näihin voi suoraan verrata.
   
 8. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Määttä on aloittanut ainakin pisteiden valossa hienosti mutta muuten tuntuu että taas aika perinteisen nihkeä NHL-kauden avaus suomalaisittain. Ei ole oikein ollut mitään säkenöintiä eikä edes positiivisia yllättäjiä. Maalivahtien osalta varsinkin suomalaisten lukemat aika karun näköisiä. Toivottavasti tämä tästä lähtisi menemään parempaan suuntaan.
   
 9. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
  Lainaus:
  Tulin tämän kirjoittamaan, mutta joku olikin ehtinyt lainata mun näppiksiä jo.


  Btw onko Raanta loukkaantunut?
   
 10. Eddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & kaikki karsintasarjat
  Donskoille 0+2 juuri päättyneessä pelissä. Tuon kai voi laskea positiiviseksi jopa yllätykseksi. Sen verran hiljaista on ollut Stanley Cup finaaleista asti. Tuo ketju vaikuttaa sopivalta Donskoille. Josko se alkaisi pisteidenkin valossa näyttämään taas vähän paremmalle Donskoin osalta.
   
 11. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Loukkaantui aamun pelissä Detroitia vastaan, torjui 9 vetoa ensimmäisessä erässä eikä sen jälkeen palannut peliin. Alavartalovamma.
   
 12. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Aika nihkeästi alkanut suomalaisilta. Vain 23 kenttäpelaajaa päässyt pelaamaan ylhäällä. Nutivaara lähetettiin AHL:ään ja sama voi olla edessä Hännikäiselläkin. Lehterä ylhäällä, mutta viltissä. 12 suomalaista saalistanut pisteitä. Vertailun vuoksi sveduja pelannut ylhäällä 65 ja heistä 30 saalistanut vähintään 2 pistettä. Maalivahdeillakaan ei niin mairittelevasti ole lähtenyt käyntiin. Onneksi kausi on vasta alussa.
   
 13. rpeez Jäsen

  Vaikkei tulosta ole paljon tullut vielä niin kannattaa seurata Carolinan pelejä, siellähän on tällä hetkellä kolme suomalaispelaajaa joista kuka tahansa saattaa tällätä maalin:

  -Kuokkanen on ollut hyvä rookieksi ja saanut peliaikaa hyvien jätkien vierellä. Carolinan näköinen pelaaja, pienehkö mutta luistelee hyvin ja painaa menemään, on vain ajan kysymys milloin verkko heilahtaa. Muutama paikka on ollut. Maaleja tarvitaankin tai ahl voi kutsua.
  -Teräväinen on parantanut selvästi fysiikkaansa, ja ottaa vastuuta kokoajan.
  -Aho jatkaa siihen mihin jäi viime kaudella. Näyttäisi ettei ole kovin paljon voimatasoa kesällä nostanut, pystyy kuitenkin halutessaan aika näyttäviin suorituksiin.
   
 14. agent082 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Vähänhän se taas vaikuttaa, ettei kesätreeni ole suomipojille maistunut. No pelaamalla pelikuntoon sitten, ellei ehdi farmikomennus tulla ensin. Ekat harkkamatsithan vielä meni hyvin monelta, kun tuorein jaloin pääsi vetämään ja muilla kesätreenit vielä painoi jaloissa.
   
 15. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Tulikohan vuos takaperin mietittyä ihan samaa. Tietysti, ja ymmärrettävästi, kotikisojen parrasvaloissa loistaneet U20-Leijonat ja superlupaukset keräs kaiken huomion. Samalla vähän tuntu, että jotkut liitää turhankin paljon tutkan alla. Tai saavat liitää. Kuiteski, 19-vuotiaana yli piste/peli AHL:ssä, ekalla täydellä NHL-kaudella 20 maalia.

  Nyt taas vähän isompaa ruutua ja tulosyksikössä kahden suunnan peliä sekä ykkösylivoimaa. Noh, kausi on alkuaskelilla, mutta syy miks valitsen katsoa Avalanchen matseja, on loppukuussa 21 vuotta täyttävä oikea laitahyökkääjä #96.
   
 16. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Miltähän Norris-Corsi Ristolainen on näyttänyt alkukaudesta? Vaihtoakaan en oo varmaan nähnyt, kuitenkin häviävässä joukkueessa sarjan kovimmat minuutit/peli. Hyvä jos pystyy isoja minuutteja nielemään, mutta mitä pelistä katoaa ja paljonko joutuu tekemään kompromisseja?
   
 17. Butters Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Seahawks & Maple Leafs
  Aina mukavaa jos suomalainen johtaa jotain tilastoa. Ristolaisella eniten peliaikaa per peli tällä hetkellä.
   
 18. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Ailahtelevaa pelaamista ja sattunut kyllä paljon virheitä. Helpot syötöt tuntuu olevan vaikeita ja voisi edelleen pelata enemmän kiekkoa kuin miestä. Se että hän pelaa vastustajan nurkkaan oikeaoppisesti, muttei sen jälkeen edes pyri pelaamaan kiekkoa vaan toivoo jonkun muun ottavan sen kiekon. Toivon enemmän Rasselta sitä kiekollista peliä ja johtamista alhaalta ylös eikä olemaan se normaali puolustaja muiden joukossa. Häneltä kuitenkin odotetaan nyt tässä Housleyn pelityylissä sitä kiekollista pelaamista enemmän mitä se aiempina kausina on ollut. Viime yönä kuitenkin pelasi kauden parhaimpansa, kolaten pelaajia pois maalilta ja antoi yhden kovan pusun oman maalin takana. Scandellan tulo vierelle on auttanut selvästi omassa päässä ja Scandellalta voisi saada enemmän oppia ihan perus puolustamisesta, jolloin pyritään siihen kiekolle enemmän vastustajan tullessa vastaan.

  Useinhan Rasse katselee vastaan tulevaa miestä, mikä on hänen ratkaisunsa, kuin että pyrkisi tökkäämään sitä kiekkoa pois lavasta. Täten se menee siihen, että vastustaja kykenee heittämään kiekon päätyyn, jolloin tekee tiukkaa selviytyä ensimmäisenä kiekolle, kun ollaan luisteltu takaperin. Rassen liike ei kuitenkaan ole mikään maaginen.

  Toivottavasti kauden edetessä tuota jääaikaa pyrittäisiin vähentämään hiljalleen, kyllä siellä muutkin ihan kelvollisesti on pelannut eikä se aina yhtä miestä kaipaa. Varsinkin kun on tuntunut, että tämä ajanjakso on ollut omaan silmään heikoimpia pitkään aikaan.
   
 19. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Olli Määttä Suomi-pörssin käressä. Piste/peli tahdilla vielä.

  Vaikka varmasti tuosta tasottuu niin kyllä tuon ilon Määtälle suo. Niin paljon on "nuorella" urallaan ollut vastoinkäymisiä. Toivottavasti saisi vihdoin täyden kauden alle ja peli pysyisi hyvällä tasolla. Onko joku seurannut Pingviinien peliä enemmän ja osaisi kertoa miten muuten on Ollilla pelit menneet? Pisteiden valossa ainakin loistava kauden aloitus!
   
 20. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Varmaan joku Pens-fani osaa avata tarkemmin, mutta kahden nähdyn pelin perusteella suurin ero esimerkiksi viime kauteen on se, että Määtällä ei ole läheskään niin kiire. Ei kiekollisena, ei kiekottomana, ei omassa eikä hyökkäyspäässä. En tiedä onko se seurausta parantuneesta liikkeestä tai paremmasta tilanteiden tunnistamisesta - vai kenties molemmista - mutta ero viime kauteen on merkittävä. Ehjä kesä voi tehdä nuorelle miehelle ihmeitä, ja pelaaminen tuntuu jotenkin huomattavasti rauhallisemmalta ja fiksummalta.

  Voi toki olla, että olen sattunut näkemään vain ja ainoastaan ne "väärät" pelit viime kaudelta ja "oikeat" tältä kaudelta, mikä helposti johtaa vääriin mielikuviin. Kun ei tosiaan jokaista Penguinsin peliä tule katsottua.
   
 21. rpeez Jäsen

  Lainaus:
  Katselin viikonloppuna pelin NYI:tä vastaan, ja kyllähän Donskoilla nyt jalka liikkuu aika kepeästi eli hyvältä näyttää hänen osaltaan tällä hetkellä. Mielestäni olisi ansainnut jopa enemmän vastuuta kun sai.
   
 22. Kaspar11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Samoilla ajatuksilla kaikki pelit katottuna, paitsi Chicago teurastuksen kolmas erä.
  Olli on varmasti keskittynyt kesällä liikkeen parantamiseen. Ei se nopea vieläkään ole, muttei ole kokoajan pulassa hitautensa kanssa, kuten usein viime vuonna. Itseluottamus varmaan hyvässä kunnossa kun onnistumisia tulee heti alkuun. Toki pistetehtailu varmasti hyytyy. Nyt on mun mielestä aika selkeä roolitus tuossa puolustuksessa. Ollin edellä Letang, Dumo ja Schultz. Ei odoteta liikoja, niin peli kulkee. Letang on kova vahvistus joka tilanteeseen.
  Kaikki pens fanit varmaan toivovat paluuta huikean tulokaskauden tasolle, tai jopa hiukan parantamaan. Silloinkaan ei vastuunkantajaa odotettu, mutta niin vaan painettiin ykkösparissa Niskasen kanssa hyvällä menestyksellä silloin muita paikatessa
   
 23. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Voihan se myös olla, että Määttä on saanut ehjän ja terveen treenikesän ja sen seurauksena luistin liikkuu paremmin ja peli kulkee. Määtällä ollut aiemmin niin paljon vaivoja kroppansa kanssa, että ei ihme, että esimerkiksi liike ei ole ollut ihan niin terävää kuin sen pitäisi olla.
   
 24. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Barkov ja Laine reenanneet varmaan Rautakorven Tapparan kanssa koko kesän kun meno niin tahmeaa on.
   
 25. Määtällä tosiaan seitsemän pelin jälkeen enemmän pisteitä kuin viime kaudella yli 60 pelissä. Laineen pelissä näkyy vielä varmaan melko kauan se, ettei ollut omien sanojensa mukaan viime kauden ja harjoitusleirin välissä ollenkaan jäällä. Siinähän on jo 5 kk ilman luistelua. Harva huippu-urheilija jättää lajitreenin kokonaan 5 kk ajaksi. Eikös Laine sanonut, ettei laukaustakaan treenattu yhtään kesällä?