Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017–2018

  • 529 815
  • 1 251

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat

Tässä sanallinen arvio nuoremmasta Barkovista:

I was fairly surprised last year when Barkov showed up in the top 10 among NHL centres, and I was even more shocked when he jumped up to fourth this year. Don’t get me wrong, I think he’s awesome, but it’s a lofty position to be in. As it stands though, Barkov is the only NHL centre to be above the 75th percentile in all three areas of the game, making him arguably the NHL’s most well-rounded centre.

Barkov has some standout skills, but what pushes him to such lofty heights is that he’s just really good at… everything. Scoring, playmaking, defending, skating the puck up the ice, finding teammates in transition, recovering loose pucks, he does it all well. I suspect playing with Jaromir Jagr has some impact on Barkov’s numbers, but to assume his quality of teammates metrics impact more than any other player is a little unfair. This is a dynamite young player who Florida could build a championship team around.​
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
en oikein ymmärrä. Barkov ei välttämättä pelaisi ykkösketjussa parhaissa joukkueissa. Jokainen joukkue tekee suht paljon maaleja kauden aikana ja jos pelaa ykkösketjussa ja ykkösylivoimassa, voi olettaa, että hän tekee paljon pisteitä. Helpompi hänen Floridassa pisteitä on tehdä kuin vaikkapa Minnesotassa. Minusta argumenttisi on alunperin virheellinen.

Minusta hän alisuorittaa, jos ei pääse jonnekin 70-80 pinnaan. Mies on tehnyt aiemilla kausilla lähes pinnan per peli, eikä ole pelannut edes ihan maksimitasolla, kun on loukkaantumisten jälkeen ollut välillä puolikuntoinen.
Joukkueet jossa Barkov ei olisi ykkoskentassa ovat vahissa. Jos ulotetaan kakkoskenttaan asti luku lienee nolla. Heitappa esimerkkeja joukkueista joissa Sasha ei mahtuisi isoon rooliin kun tiedat
 

Largo

Jäsen
Empä tiennyt että Chicagolla on noin huonosti asiat, kun on yks heikoimpia (1) senttereitä. Jos Jonathan Toews ei mahdu 23 NHL:n parhaan sentterin joukkoon, niin saa melkoisilla antipatioilla listaa tehdä. Ei silti mitään pois Barkovilta, kunhan listaa kommentoin.

Tuohon 4 sijalle varmaan saa tosiaan aika monta eri vaihtoehtoa, itse en ihan sinne nostaisi mutta lähellä se sitä, kenet siihen nyt nostaakaan niin ainakin on.
Tuo listaus perustuu aika puhtaasti numeroihin, eikä järjestyksellä ole niinkään listaajalla mitään omaa mielipidettä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Joukkueet jossa Barkov ei olisi ykkoskentassa ovat vahissa. Jos ulotetaan kakkoskenttaan asti luku lienee nolla. Heitappa esimerkkeja joukkueista joissa Sasha ei mahtuisi isoon rooliin kun tiedat
Pittsburgh on varmaan ainoa jossa ei pääsisi edes kakkosen keskelle. Toki Kings ja Boston ovat myös mahdollisia.
 
Lehterä sai näyttö mahdollisuuden mutta ei sitä käyttänyt. Ilman loukkaantumisia pidän ihmeenä mikäli saa edes 10 peliä Nhl puolella tällä kaudella.

Valmentaja näyttää ainakin kehuneen Lehterän pelaamista. Tiedä sitten miksi jos oli ihan surkeaa räpeltämistä. Ehkä itse odottelisin vielä muutaman pelin lisää ennen suurempia johtopäätöksiä.
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Valmentaja näyttää ainakin kehuneen Lehterän pelaamista. Tiedä sitten miksi jos oli ihan surkeaa räpeltämistä. Ehkä itse odottelisin vielä muutaman pelin lisää ennen suurempia johtopäätöksiä.
Harvemmin valmentaja heittää pelaajiaan bussin alle vaikka peliesitys olisi mitä tahansa (Ei ole tapahtunut Flyersissa Hakstolin aikana vaikka Mandog ja AMac räpeltävät illasta toiseen). Toisekseen Lehterä oli penkitetty osan 3.erästä ja Laughton pelasi tuplavaihtoja.

Valitettavasti Lehterä on liian ollakseen nykyiset nhl:ssä edes vakituinen rosteripelaaja.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Tornados

Jäsen
Noh tuossa edellisessä listauksessa on minuuttimäärien kohdalta rajaus ja se menee muutenkin puhtaasti lukujen pohjalta. En kiellä etteikö tuokin olisi hyvä lista, mutta puhtaasti lukuihin perustuvat listat ovat erittäin mielenkiintoisia.
Mielenkiintoisia ne toki ovat, mutta tämä listaus antaa kyllä vääriä tuloksia. Barkovin pelityyli on lisäksi sellainen, että hän vaikuttaa usein tilastollisesti vielä paremmalta pelaajalta kuin hän todellisuudessa onkaan. Esimerkiksi Barkov syöttää usein turvallisesti omalle pelaajalle hyökkäyspäässä vaikka toinen pelaaja ei olisi häntä paremmassa asemassa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Surkeat suomalaiset tehoilleet, säkki-Barkoville maali ja Lainekin erehtyi pari kertaa, toivottavasti tästä ei nyt tule trendiä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Viime yönä tosiaan:
Laine 2+0
Ma Granlund 1+1
Donskoi 1+0
Barkov 1+0
Koivu 1+0
Ristolainen 0+1
Määttä 0+1
Yhteensä: 6+3=9

Mukava määrä maaleja ainakin.

Aiemmin viikolla oli myös tehoilta(ti-ke yö):
Teräväinen 2+0
Armia 1+0
Määttä 0+1
Jokinen 0+1
Rantanen 0+1
Ristolainen 0+1
Lehkonen 0+1
Yhteensä 3+5=8
 
Tuo tutkan alapuolella lentäminen selittynee pitkälti miehen luonteella, hiljainen ja vaatimaton ei itsestään juuri numeroa tee. Kiitos linkistä, hyvä juttu joka kannattaa lukea. Kuten tuosta opimme, Sasha on ainoa verrokeista joka on jokaisella osa-alueella yli 0.75, voidaanko käyttää termiä kokonaisvaltainen pelaaja?

Ehdottomasti voidaan käyttää termiä "kokonaisvaltainen" pelaaja. Vähän ihmettelen noita molempia täällä käsiteltyjä listoja, kun niissä on nostettu Crosby ja McDavid ihan piikkipaikoille. Vähän analyyttisemmassa katsannossa kärkeen taitaisivat päätyä "kokonaisvaltaiset" sentterit tyyliin Barkov, Bergeron, Toews ja Kopitar. Stanley Cupin voittamiseenhan vaaditaan juurikin "kokonaisvaltaista" ykkössenaa. Crosby ja McDavid eivät ole sillä tavalla "kokonaisvaltaisia" kuin nuo neljä. Kyllä "kokonaisvaltaisuus" on nykyjääkiekossa kaiken A ja O mutta eiväthän sitä pistepörssiä sokeasti tuijottavat tuularit samalla tavalla ymmärrä kuin Todelliset Asiantuntijat.
 

Boozer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoisia ne toki ovat, mutta tämä listaus antaa kyllä vääriä tuloksia. Barkovin pelityyli on lisäksi sellainen, että hän vaikuttaa usein tilastollisesti vielä paremmalta pelaajalta kuin hän todellisuudessa onkaan. Esimerkiksi Barkov syöttää usein turvallisesti omalle pelaajalle hyökkäyspäässä vaikka toinen pelaaja ei olisi häntä paremmassa asemassa.

Nin. Ihan paska se on. Tliastojakin vääristelee.

Tässä oma nollatason analyysini. Melkoista kivirekeä saa Barkov vetää harteillaan. Laiturit ovat ehkä juuri ja juuri ykkösketjutason äijiä, mutta eivät kovin laadukkaita semmoisia. Huberdeau ja Dadonov hyötyvät Barkovista. Alemmat ketjut ovat Trochekia ja Bjugstadia lukuunottamatta paskaa. Joukkueena Panthers on paska eikä valoa näy tulevinakaan vuosina. Luvassa on paskaa niin kauan kuin joutuu olemaan Panthersin organisaatiossa. Paska homma.
 
Viimeksi muokattu:

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Barkov on kyllä hämmentävästi ihmisten tutkan alla edelleen. Ehkä Floridan pelejä ei sitten seurata tai tuo Barkovin vaatimaton luonne pitää profiilin alhaalla. Barkovilla ei vieläkään ole mitään säkenöivää erityisominaisuutta, mutta tuo tekee kaiken kokonaisvaltaisesti hyvin. Ei Crosby/McDavid -tason superstara, mutta pelaaja-sukupolvensa Kopitar. Jos Barkov saisi sen ehjän kauden alle, niin ehkä herran edelleen kohtaama aliarvostus hieman vähenisi. Toivotaan parasta.

Barkov on tainnut Liiga-kautta 2012-2013 lukuun ottamatta aina aloittaa hitaasti. Milloin on jotain vaatimatonta 20 pelin maalitonta putkea tai jotain muuta pientä kauden alkuun. Nyt Floridassa lähdettiin kauteen käytännössä kokonaan uusitulla hyökkäyksellä, uuden valmentajan pelikirjalla. Toki Barkovilta olisi voinut tehoja odottaa enemmänkin, mutta mielestäni pieni yskähtely oli ihan odotettuakin alkuun. Dadonov on hieno pelaaja, mutta todella erilainen kuin Jagr. Eikä Barkov vaisuudestaan huolimatta suoranaisesti huono ole ollut. Oliko ensimmäinen vai toinen peli tällä kaudella, kun Barkov toisessa erässä Tampaa vastaan väläytteli kykyään hallita koko pelin rytmiä. Kauden avausmaali syntyi vasta nyt, mutta ei se Allenin hanskaan jäänyt kiekko St. Lousia vastaan kaukana ollut. Ainakin näin lyhyellä otannalla Barkov on lopulta kehittynyt aloituksissa. Otanta on lyhyt, joten katsotaan myöhemmin kuinka paljon tuo aidosti on kehittynyt. Nyt kuitenkin kuuden pelin jälkeen Barkovin aloitusprosentti 57.69. Ehkä tällä kaudella ensimmäistä kertaa NHL:ssä yli 50% aloittaja?

Ajatus jostain Barkovin johtamasta suvereenista superketjusta ei oikein sekään toimi. Lähinnä siitä syystä, että Floridan kolmesta parhaasta hyökkääjästä kaksi on senttereitä. Laiturit Hubyn ja duunarien ulkopuolella on enemmän tai vähemmän "toivotaan onnistumista" -tason tyyppejä. Riippuen herrojen vireestä ja pelitapahtumista on Trocheck tai Barkov eniten pelaava hyökkääjä. Tro ehti jo tällä kaudella yhteen peliin kellottamaan yli 26 minuuttia jääaikaa toisessa Tampa -pelissä, ja toisaalla Barkov veti 25.42 Flyersia vastaan. Ei ole kovin todennäköistä, että Panhers lyö ns. all in -yhteen ketjuun, kun ykkös-kakkossentterit ovat noinkin laadukkaita ja monipuolisia. On Floridan etu, että Trocheckin ja Barkovin parhaat puolet saadaan hyödynnettyä. Viimeksi tuon tapahduttua toissa kaudella voitti Panthers Atlanticin...

Melkoista kivirekeä saa Barkov vetää harteillaan. Laiturit ovat ehkä juuri ja juuri ykkösketjutason äijiä, mutta eivät kovin laadukkaita semmoisia. Huberdeau ja Dadonov hyötyvät Barkovista. Alemmat ketjut ovat Trochekia ja Bjugstadia lukuunottamatta paskaa. Joukkueena Panthers on paska eikä valoa näy tulevinakaan vuosina. Luvassa on paskaa niin kauan kuin joutuu olemaan Panthersin organisaatiossa. Paska homma.
Väitän, että Huberdeau on ykkösketjun laituri NHL:ssä tasoltaan. Ei ehdotonta huippua, mutta ehdottomasti riittävä ykkösketjuun. Tuollainen ykkösketjun pelintekijä-laituri. Toki Huby hyötyy Barkovista, mutta niin hyötyy Barkovkin Huberdeausta. Nuo kaksi pelaavat hämmentävän hyvin yhteen, sitä ns. kemiaa löytyy. Ongelma on vähän siinä, että niin Barkov kuin Hubykin osaavat laukoa ja tehdä maaleja, mutta molemmat hakevat ensin sitä viimeistä kuningassyöttöä takakulmalle. Eikä kumpikaan ihan se kliinisin viimeistelijä ole kuitenkaan, vaikka varsin nätistihän Barkov viime yönä kiekon maaliin toimitti. Oli siellä Hubyllakin paikkansa viime yönä Sashan alustuksista.

Dadonov on vielä vähän kysymysmerkki. Tuo ketju on hyökkäysalueella osoittanut välähdyksiä siitä, että tuhoja voi syntyä paljonkin. Karvauspeli on toiminut kivasti. Ketjun puolustaminen on ollut osin luokatonta. Jos Dadonov löytää peliinsä hieman suoraviivaisuutta, niin tuo pääsee kivasti tehoilemaan maalin tuntumasta Sasha-Huby kaksikon esityöstä. Dadonovin arvioiminen tällä otannalla ei vain oikein toimi vielä, kun tuo kuitenkin veti KHL:ssä isolla jäällä niin kauan tässä välissä. Annetaan vielä hetki aikaa sopeutua NA-kaukaloihin, niin nähdään onko tuo oikea pelimies Hubyn ja Sashan viereen vai jäävätkö välähdykset paremmasta vain välähdyksiksi.

Muuten on toki fakta, että tällä kaudella Floridan hyökkäys elää tai kuolee Huberdeau-Trocheck-Barkov -kolmikon tekemisten mukana. McCannin ja Bjugstadin varaan rakennettu kolmonen on toki avannut hyvin, mutta nuo pelaavat varsin suojattuja minuutteja Trocheckin ja Barkovin ketjujen hoitaessa raskaan työn. Saattaa tulla Trolle ja Barkoville raskas kausi, jos toistuvasti jääaika huitelee siellä 25 minuutissa...

Toivoa paremmasta on lähitulevaisuudessa kun junnuista saataneen lisäapua Tippetin, Borgströmin jne. muodossa.
 

Boozer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitoksia @rinne

Tuohon paha lähtä vastaan väittämään. Hyvää analyysia ja hyvin perusteltu. Pidän kuitenkin kiinni tästä omasta mututuntumasta että Panthersille ei mitään hyvää ole luvassa tulevinakaan vuosina. Linja on kerran valittu niin se pitää :) Vaihdetaan mielipidettä sitten jos alkaa näyttämään siltä että takinkääntöä tarvitaan.
 

Pewros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Määttä ohitti jo muuten koko viime kauden pistemääränsä. Hienoa muutenkin kuulla, että on enemmän jo se Olli, joka pelasi ensimmäisellä NHL kaudellaan.
 

2wayCenter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
...Carolinan suomalaiset ihan unessa..

Neljä viidestä Hurricanesin tämän kauden ottelusta katsottuani, voisin antaa lyhyen raportin Ahon ja Teräväisen peliesityksistä:

Aho on täysin oma erinomainen itsensä. Ainoastaan maalinteko on tökkinyt. Pariin kertaan Aho on pyyhkinyt pölyt kiekosta avopaikoissa ja muutamaan kertaan joukkuekaveri jättänyt tekemättä Ahon hyvästä esityöstä. Ei minkäänlaista huolta sen suhteen, etteikö nimeä alkaisi löytymään pistesarakkeesta tihenevään tahtiin.

Verrattuna viime kauden alkuun, joka oli myös pelillisesti hieman vaisu, Aho on hyvin pelin sisällä ja pystyy kiekon kanssa luomaan itselleen tilaa ja aikaa. Itseluottamus on kunnossa, mikä näkyy erityisesti siinä, että Aho yrittää ehkä hieman viime kautta enemmän pikkunäppäriä syöttöjä laitojen lähellä. Näissä on toistaiseksi ollut jopa hieman huonoa tuuria ja kiekonmenetyksiä on tullut jonkin verran, vaikka syöttöyritykset ovat sinällään olleet totutun oivaltavia. Aho on pelannut kaikki tämän kauden ottelunsa Elias Lindholmin laituriparina. Tämä kaksikko löytää hyvin toisensa. Olen silti sitä mieltä, että vielä paremmin kulkisi, jos samassa ketjussa oli Teräväinen, jonka kanssa Aho kaikkein eniten viime kaudella pelasi.

Teräväinen vaikuttaa mielestäni kehittyneen kaksinkamppailupelaamisessa. Missään nimessä se ei ole vieläkään erityisen hyvää mutta neljän ottelun otannan perusteella Teuvo pystyy pysymään hieman paremmin kiekossa laitojen lähellä, kun puolustaja on niskassa. Tämä tietää luonnollisesti hyvää ketjun pelin kannalta, kun kiekko pysyy paremmin omalla joukkueella ja saadaan pidempiä hyökkäyksiä. Jos tulevat ottelut todistavat havaintoni oikeaksi, olisi tämä merkittävä kehitysaskel Teräväisen pelaamisen kannalta. Teräväinen pelaa tällä hetkellä Jordan Staalin ja Justin Williamsin kanssa. Tämä on Teuvolle lähestulkoon unelmaketju. Staal pystyy pysymään erittäin hyvin kiekossa ja toimittamaan sitä Teräväiselle, joka pääsee käyttämään vahvuuksiaan kiekon jakajana hyökkäysalueella. Williamsilla ei juuri heikkouksia ole ja hän istuu ketjuun erittäin hyvin. Silti mielelläni näkisin Ahon Williamsin paikalla mutta se ei Hurricanesin kokonaisuuden kannalta välttämättä olisi paras ratkaisu.

Odotan Ahon ja Teräväisen kiihdyttävän pistetehtailuaan ja päätyvän ilman loukkaantumisia 50 ja 60 tehopisteen välille.
 

Tornados

Jäsen
Nin. Ihan paska se on. Tliastojakin vääristelee.

Tässä oma nollatason analyysini. Melkoista kivirekeä saa Barkov vetää harteillaan. Laiturit ovat ehkä juuri ja juuri ykkösketjutason äijiä, mutta eivät kovin laadukkaita semmoisia. Huberdeau ja Dadonov hyötyvät Barkovista. Alemmat ketjut ovat Trochekia ja Bjugstadia lukuunottamatta paskaa. Joukkueena Panthers on paska eikä valoa näy tulevinakaan vuosina. Luvassa on paskaa niin kauan kuin joutuu olemaan Panthersin organisaatiossa. Paska homma.

Itse en luokittelisi Barkovia ihan paskaksi. Jos Barkov on 17. paras sentteri NHL:ssä, niin se on mielestäni vielä aika kova pelaaja. Neljänneksi paras sentteri hän ei kuitenkaan vielä ole, enkä itse usko että tulee koskaan nousemaankaan aivan parhaiden joukkoon.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Antti Niemen siirtymisessä Penguinsiin oli kaikki ainekset olla hyvä diili molemmille, mutta nopeasti on homma menossa siihen suuntaan, että näytöt on kohta annettu ja keväällä ei enää Niemi pääse vuorottelemaan Murrayn kanssa peliajasta kannujahdissa.

Katsellaan nyt miten tuo etenee, mutta kerrassaan surkea alku ollut Vantaan miehellä tuplamestarin paidassa. Osa menee puolustuksen piikkiin, mutta ei siellä voi vuotaa kuin seula.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Suomalaispörssit
Kenttäpelaajat(ottelut,maalit,syötöt,pisteet,+/-)
Määttä PIT 9 2+6=8 -1
Rantanen COL 8 1+6=7 -4
Filppula PHI 8 4+2=6 0
Laine WPG 7 4+2=6 +3
Barkov FLA 7 2+4=6 -1
Koivu MIN 6 3+2=5 +1
Ristolainen BUF 9 0+4=4 -3
Aho CAR 6 0+3=3 -1
Donskoi 7 1+2=3 +3
Lindell DAL 8 1+2=3 +3
Komarov TOR 8 1+2=3 +1
Haula VGK 4 1+1=2 -1
GranlundMa 7 1+1=2 +1
Teräväinen CAR 6 2+0=2 0
Lehkonen MTL 8 0+2=2 -4
Armia WPG 5 1+0=1 -3
Lehterä PHI 2 0+1=1 0
Jokinen EDM 7 0+1=1 -2
Pakarinen EDM 6 0+0=0 -1
Salomäki NSH 6 0+0=0 -2
Honka DAL 5 0+0=0 -1
Kuokkanen CAR 3 0+0=0 0
Hännikäinen 3 0+0=0 -1
Nutivaara CBJ 3 0+0=0 -1
Granlund Mi MIN 1 0+0=0 -1

Maalivahdit(ottelut,voitot,nollapelit,PMK,torjunta%)
Rinne NSH 6 4 1 2.01 93.2
Raanta ARI 3 0 0 3.33 91.1
Rask BOS 4 1 0 3.30 88.2
Korpisalo CBJ 2 1 0 3.50 87.3
Saros NSH 2 0 0 3.53 85.4
Lehtonen DAL 2 0 0 5.00 81.3
Niemi PIT 3 0 0 7.49 79.7
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oli muuten Barkovilta ihan mielenkiintoinen peli viime yönä. Tehot 1+1, joista maali av:lla tyhjiin. Sen lisäksi kykeni hassuttelemaan pakkeja pariin otteeseen ihan kivasti, mutta viimeistely ei enää lähtenyt. Kävi tuo toki tolpassa kertalleen maalinsa lisäksi. Aloituksetkin otti 60 %:sti, joten ihan mallikelpoista suorittamista.

Tuo 26.18min peliaika vaan on jo hyökkääjälle aika järjetön, vaikka hyvin kulkeekin. Varsinkin kun huomioidaan, että kyseessä oli peli heti Pens pelin jälkeisenä päivänä. Tuossa Pens pelissäkin Barkov kellotti vaatimattomat 24.24min jääaikaa. Peräkkäisinä päivinä 24.24 ja 26.18min peliajat... Boughnerin on pakko keksiä jossain vaiheessa peluutukseen jotakin muuta vaihtoehtoa. Ei kai hyökkääjä voi noilla minuuteilla vetää pidempään sen vaikuttamatta peliesityksiin? Varsinkin, kun Barkov ei varsinaisesti pelaa niitä "helppoja minuutteja"...
 
Viimeksi muokattu:

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Barkovilta viime yönä muuten aivan jäätävä "jalkakikka", jolla vei John Carlsonin (siis kovan puolustajan) pihalle 1vs1-tilanteessa. Sääli vain, että ajautui liian lähelle maalia eikä saanut nostettua rystyltä kiekkoa yli maalivahdin patjan. Joskus 90-luvulla, 80-luvusta puhumattakaan, tuokin olisi mitä luultavimman päättynyt maaliin ja highlight-pätkiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös