Kuitenkin jo ~2½ kokonaista kautta takana the showssa, on nyt saanut parhaan mahdollisen näyttöpaikat, erinomaiset ketjukaverit, ylivoimavastuuta ja tulokset ovat varmaan kaikkien mielestä aika laihat.
Kaikesta tuosta huolimatta uskollisimmat näillä palstoilla vielä jaksavat uskoa, että Mikke ottaisi sen seuraavan askeleen. Mielestäni tuo ikäkortti alkaa olemaan tässä vaiheessa jo pelattu.
Jos ei ole neljännellä NHL-kaudellaan oppinut kapeassa kaukalossa vahvuuksillaan pelaamaan, niin tuskin se tuosta merkittävästi paranee seuraavien kolmen kauden aikanakaan..
Ihan en nyt ymmärrä tätä MG:n tyrmäämistä vaikka toki myönnettävä, että hän ei ole varmastikaan kaikkien odotuksia täyttänyt. Mutta mikä kiire on nyt tyrmätä se, että Granlundista voisi vielä tulla jotain parempaakin? Ihan tästä lähihistoriasta on useita esimerkkejä pelaajista joilla on kyllä taitoa ja potentiaalia, mutta sen täysimittainen ulossaanti jostain syystä kestää. Itse otan nyt esimerkiksi pari sentteriä, jotka ovat olleet huomattavasti Grandlundia kovempia lupauksia, mutta tässä vaiheessa MG on vielä niitä edellä pistekeskiarvossa. Sekä sitten pienikokoisen taitavan laiturin, jolla kesti huomattavasti MG:tä pisempään löytää oma paikkansa ja tyylinsä pelata itsensä NHL:n parhaimpien joukkoon. Ja kuten sanottu niin nuo kaikki vertailukohteet ovat huomattavasti MG:tä parempia pelaajia, mutta esimerkkinä toimivat siitä ettei ehkä 200 matsin jälkeen tai 23 vuoden iässä kehittyminen ole varmuudella pysähtynyt tai maksimit saavutettu.
Mikael Granlund tällä hetkellä 207 peliä, 113 pistettä (0,55 ppg) ja kolmella peräkkäisellä kaudella yli 0,5 ppg.
Ryan Johansen, kolme ensimmäistä kautta 189 ottelua ja 96 pistettä -> 0,51 ppg. Toki nuorempana teki nuo mutta kuitenkin lähes vastaava pelimäärä kasassa ja tehot heikompia.
Henrik Sedin, 242 peliä ja 104 pistettä -> 0,43 ppg. Toisella kaudellaan Henkka pelasi noin 2 minsaa per matsi ylivoimaa ja noista vertailukausistaan viimeisellään jo yli 3 minsaa. Tuolla kolmannella kaudella tehot olivat MG-tyyliset 8+31=39. Tuon pistemäärän MG on ylittänyt jo kerran ja tälläkin kaudella oli ppg vauhdissa menossa tuon yli (mutta missannut osan peleistä). Seuraavalla kaudella Henkka Sedin teki 42 pistettä ja oli pelannut yli 320 peliä ollen 24-vuotias. Tuollakin kaudella Sedin pelasi lähes 3 minsaa ylivoimaa. Oliko tuolloin nähty jo paras Henrik Sedin? Lisätään vielä, että Henrik Sedin oli 25v kun rikkoi 70 pistettä, 26v 80 pistettä ja 29v 100 pistettä.
Martin St. Louis, 200 peliä ja 95 pistettä -> 0,48 ppg. Pienikokoinen St.Louis kehittyi hiljalleen NHL:ään ja tuossa vaiheessa kun 200 peliä tuli täyteen niin hän oli jo 27-vuotias. Mutta edelliset kaudet olivat tuottaneet vain 40 ja 35 pistettä. Vaikka ylivoima-aikaa oli tullut ensin reilua minuuttia per peli ja viimeisellä kaudella lähes 3 minuuttia per peli. Mutta sitten 28-vuotiaana St.Louis nousi uudelle tasolle ja teki 70 pistettä ja 29-vuotiaana 94 pistettä. Ja 32-vuotiaana rikkoi 100-pisteen rajan.
Kuten todettu niin todella koviin pelaajiin tuli nyt MG:tä verrattua. Mutta mainituista pelaajista MG ei ole ppg-tahdilla mitattuna jäljessä tällä hetkellä kun pelaajat olivat pelanneet sen noin 200 peliä. Mutta jos itse olet päättänyt, että
Jos ei ole neljännellä NHL-kaudellaan oppinut kapeassa kaukalossa vahvuuksillaan pelaamaan, niin tuskin se tuosta merkittävästi paranee seuraavien kolmen kauden aikanakaan..
niin tuskin sun päätä nämäkään esimerkit kääntävät.
Ai niin, piti vielä laittaa noi MG:n yv-ajat tähän, kun muidenkin osalta niistä puhuttiin. Siinä kun Sedin, St.Louis ja Johansen pelasivat sitä kolmea minuuttia per peli ylivoimaa niin MG pelasi viime kaudella vähän yli kaksi minuuttia per peli (kuudenneksi eniten) eikä siis yleensä edes ykkösylivoimassa. Tällä kaudella MG:n yv-aika on noussut jo lähelle kolme minuuttia (2:42), mutta ei vieläkään ole noissa verrokkien määrissä (pl Johansen joka pelasi 2:38 viimeisellä vertailukaudellaan).