ACC:lla jaellaan kuulemma noita real-time statseja vähän muita paikkoja helpommin, mikä saattaa jonkin verran noita Leksan riisto- ja taklausmääriä väärentää.
Tai katsokaa huvikseen, kuinka yllättävän paljon juuri Leafsien pelaajia on - peliesityksiin nähden aivan liian - hyvillä sijoituiksilla näissä listauksissa.
Huonossa kiekonhallintajoukkueessa luonnollisesti tulee pelaajille enemmän taklauksia, kiekonriistoja ja blokkeja. Asiaa korostaa vielä se, että Leafs pelaa paljon dump & chase -tyyliä. ACC:n tilastoijien tapa jakaa merkintöjä on tarinana tuttu minullekin, mutta mitään todisteitahan siitä ei ole sinänsä ikinä tarjonnut, eikä niitä tietysti ihan helposti ole kellään esittääkään, koska joukkueet monesti pelaavat eri tavoin vieraissa ja kotona. Pikakatsaus Komarovin tilastoihin osoittaa kuitenkin seuraavaa:
Taklauksia yhteensä 80, joista kotona 46 ja vieraissa 34. Kotikeskiarvo 4,6 taklausta per peli, vieraissa 4,25 per peli.
Kiekonriistoja yhteensä 21, joista kotona 13 ja vieraissa 8. Kotikeskiarvo 1,3 kiekonriistoa per peli, vieraissa 1 per peli.
Eipä noissa ainakaan mitään hirveän isoja eroja ole huomattavissa tässä vaiheessa, toki otanta on pieni. Huomioon voi ottaa myös sen, että kotona Leafsin kiekonhallintaa kuvaavat Corsi ja Fenwick ovat huomattavasti pienemmät kuin vieraissa. FF% kotona 47.0% (sija 26), FF% vieraissa 49.0 (15.), CF% kotona 45.4% (27.) ja CF% vieraissa 49.2% (17.). Eli lyhyesti, kotona Leafs pitää paljon vähemmän kiekkoa, tätä kautta myös lisääntyvät mahdollisuudet kiekonriistoihin, taklauksiin ja blokkeihin.
Eli oikeastaan Leafsin pelaajia on peliesityksiin nähden odotetustikin kärkisijoilla noissa kategorioissa. Kiekonriistotilaston kärkipäässä on myös pelaajia Coloradosta, Ottawasta, Vancouverista ja Calgarystä, kaikki nämä joukkueet löytyvät kiekonhallintatilastojen häntäpäästä. Listan kakkonen Rick Nash on oikeastaan ainoa poikkeus, Rangers on kiekonhallinnassa keskikastia. Marchand on listan kuudentena, vaikka Bruins on NHL:n parhaita joukkueita kiekonhallintaa mitattaessa.