Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset AHL:ssä ja muissa Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 30.09.2017 klo 10.04.

 1. Aamupala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  En osaa tähän vastata. Heponiemen U20-otteiden perusteella kuitenkin taitaa kyseessä olla aika surffailuliiga. Kiekko ei irronnut lavasta millään, koska oli tottunut pääsevänsä itse tekopaikkaan tai ottamaan pakit mukaan ja pistämään kavereille tyhjiin. Eli taitoa varmaan löytyy, mutta pitäisi mennä johonkin aikuisten liigaan treenaamaan jääkiekon pelaamista ennen änäriä.
   
 2. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Runsasmaalinen sarja (kuten kaikki P-Amerikan junnuliigat), mutta ei jotain A-junnujen SM-liigaa voi verrata millään tasolla WHL:ään, ainakaan jos puhutaan pelaajien tasosta. WHL:stä kuitenkin löytyy aimo läjä kavereita, jotka menisivät täydestä esimerkiksi AHL:n ja Liigan tuloskentissä. Ja ei nyt välttämättä kannata antaa noille U20-kisoille kovin kauheasti painoarvoa, eipä ne Armiat ja Barkovitkaan ihmeitä esittäneet, vaikka Liigassa tulosta aikoinaan tulikin. Toiselta kantilta katsottuna taas esimerkiksi U20-kisojen pistepörssissä kolmanneksi tullut Kieffer Bellowsin pistetahti WHL:ssä on noin puolet Heponiemen vastaavasta. Heponiemellä tuntuu nyt natsaavan kaikki pelityylistä ja ketjukavereista lähtien, koska tulos on oikeasti aika käsittämättömän kovaa.

  Ja ainakin NHL:n tulokkaiden pistepörssissä toisena oleva Mathew Barzal (43. 13+26=39) vietti viime kauden WHL:ssä. Samoin NHL:n viime vuoden kakkosvaraus Nolan Patrick, ja esimerkiksi Kailer Yamamoto pelasi kauden alussa Oilersissa, josta sitten palasi takaisin WHL:ään. Edellisellä kaudella suoraan WHL:stä tulleita kavereita oli ainakin Brandon Carlo, Ivan Provorov, Leon Draisaitl ja Brayden Point. Tuossa oli vain ulkomuistista heitetyt, en tiedä onko lisääkin. Mutta joka vuosihan noista Kanadan kolmesta junnuliigasta (QMJHL, OHL, WHL) tulee useampia kavereita suoraan NHL-kokoonpanoon, tasoltaanhan nuo sarjat ovat kaikki aika samaa luokkaa.
   
 3. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Mikään asiantuntija en ole, mutta jos nyt nimenomaan junnusarjoja verrataan, niin WHL on, aivan kuten "sisarsarjansa" OHL ja QMJHL, pitkän matkan tasollisesti edellä Nuorten SM-liigaa. WHL:n parhaat pelaajat ovat NHL-tasoa tai ainakin kauden-parin päässä siitä. Vaikea kuvitella, että meidän kotimaisesta nuorten sarjasta noustaisiin vuodessa NHL:ään.

  Tottakai WHL:ssäkin pelaa paljon eri tasoisia ja eri ikäisiä pelaajia. Peleissä tehdään paljon maaleja ja liigan tehokkaimmat pelaajat tekevät jopa 1,5 pistettä ja parhaat joskus jopa 2 pistettä per peli.

  Nuorten MM-kisoihin verratessa on hyvä muistaa, että junnukisoissa otanta on kuitenkin vain muutama ottelu. Ja se, että seurajoukkueessaan parhaat pelaajat pelaavat todella isoja minuutteja. Voisin kuvitella Heponiemen ketjun pelaavan kaikki ylivoimat jne. Peliaikatilastoja ei ole nyt tässä tarjolla, mutta uskoisin Heponiemen pelaavan Broncosissa enemmän minuutteja kuin vaikkapa Suomen nuorten maajoukkueen supertähti Eeli Tolvanen pelasi päättyneissä nuorten MM-kisoissa.

  Mitä noihin pelaajaesimerkkeihin tulee, niin kyllä niitä ihan vuosittain löytyy, jotka siirtyvät WHL:stä suoraan NHL:ään. Kärkivaraukset ovat selkeitä mainintoja, mutta alempaakin niitä tulee kuten esim. Brayden Point.
   
 4. mehupoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, HPK
  Sitten taas esimerkiksi tällä kaudella Liigassa vahvasti esiintynyt Eetu Tuulola kykeni samassa liigassa viime kaudella samanikäisenä vain 0,5 PPG tahtiin, joka on melkoisesti vähemmän mitä Heponiemen vastaava.
   
 5. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Johtuisiko ihan siitä, että Heponiemi on juuri tuon verran lahjakkaampi kiekkoilija ja ominaisuuksiltaan nimenomaan pisteidentekoon kykenevämpi?
   
 6. mehupoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, HPK
  Lainaus:
  Jaa-a, sehän voi vaikka olla juuri näin. Syihin en ottanut kantaa. Jossain määrin relevantti verrokki kuitenkin. Tuulolan viime kausi oli itselleni pisteiden valossa pettymys, enkä näin ollen osannut odottaa tällä kaudella nähdyn kaltaista pelaamista häneltä. Minun papereissani olisi pelannut Mestistä tämän kauden.

  Petrus Palmu latoi myös kovat pisteet tauluun viime kaudella OHL:ssä, oli täysi lapanen WJC:ssä ja tällä kaudella pelaa hyvällä tasolla Liigaa. Heponiemi on häntä kuitenkin pidempi, kauden "edellä" ja takoo vielä kovempia lukemia, joten kyllä hänestä on lupa odottaa jotain muuta.
   
 7. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  Sanoisin, että top10 pistepörssisijoitus WHL:ssä ei takaa paikkaa vielä NHL:ssä tai edes AHL:ssä. Tietysti sieltä nousee hyviä pelaajia myös ylös asti, mutta paljon siellä on myös pelaajia, joiden tie on käynyt AHL:n jälkeen eurooppaan eri tasoisiin sarjoihin KHL:stä rupusarjoihin. Monella WHL:ssä hyvin pärjänneellä myös ECHL on tullut tutuksi. Aivan viime vuosina WHL on nostanut mielestäni hieman profiiliaan junnusarjana.
   
 8. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Yleisesti on keskusteltu nuorten pelaajien "polusta" kohti NHL:ää ja mikä olisi se järkevin. Suomi ei tunne kovinkaan monta joille olisi Pohjois-Amerikan junnusarjat avanneet ovet NHL:n kokoonpanoon illasta toiseen. Erik Haula ja Olli Määttä ovat käsittääkseni ainoat, vaikka yrittäjiä on ollut useita. Julius Honka nyt yrittää pelata paikkaansa ylhäälle. Tulossa on nyt Borgström, Tolvanen, Kuokkanen, Heponiemi, Juolevi, Jokiharju jne. Omasta mielestäni näistä junnusarjoista on huomattavasti helpompi saada se NHL varaus mitä Euroopan kentiltä. Monella junnusarjan joukkueen GM:llä tai valmentajalla on vahva historia NHL:n puolella.

  Itse ajattelin vielä joku aika sitten, että ehdottomasti oikea tapa on lähteä mahdollisimman nopeasti Pohjois-Amerikkaan ja hakea se pienen kaukalon kokemus sieltä. Nyt olen kyllä aivan eri mieltä asiasta ja kyllä liiga pelit kehittävät nuorta ja kasvattavat on sitten mitä mieltä tahansa sen tasosta. Kun mietin Lainetta, Rantasta, Barkovia, Vatasta, Ristolaista, Lindelliä, Granlundeja, Ahoa, Teräväistä, Armiaa, Puljujärveä jne. niin näen kyllä liigassa loistavan ponnahduslaudan nuorille pelaajille kohti NHL:ää. Ehkä näistä kaikista pelaajista Puljujärvelle olisi tehnyt hyvää pari junnukautta muualla.
   
 9. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eikä näiden kahden polun yhdistelmäkään kovin huonolta kuulosta, eli junnuna Kanadan sarjoihin ja varauksen jälkeen Liigaan esim. Palmun, Juolevin tai Tolvasen (KHL) tapaan. Liigasta kuitenkin varmasti hyvä hakea sitä kokemusta miesten peleistä ja hyvällä kaudella saattaa täällä nousta jopa maajoukkuerinkiin mukaan, ja siihen asti on varmasti tehnyt hyvää pelata pari vuotta tasokasta ja vauhdikasta junnusarjaa Kanadassa ja totutella siihen ammattimaisuuteen mitä peli siellä tarjoaa ottelumäärineen ja pienen kaukalon pelin muutenkin.

  Mutta, kuten sanottu, jos nuorena on saanut pelattua polkunsa jo liigakokoonpanoon, niin eipä siinä sitten ole niitä Kanadan junnusarjoja kaivannut, ja Liigasta voi ihan täkäläiselläkin taustalla lähteä NHL:n puolelle.

  Yksilöllisiä asioita ja toiselle joku on parempi kuin toiselle, vertaileminenkin on todella hankalaa näissä kun toinen kehittyy Olli Määtän tavoin junnusarjassa NHL-tasolle ja toisella se voi viedä varauksen jälkeen vaikka parin Liigakauden verran.
   
 10. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Jatkoajan otsikko: Huippukautta pelaava Henrik Borgström ehdolla Hobey Baker Awardin saajaksi

  Ei siinä tottahan tuo, mutta mielestäni jutussa olisi voinut mainita, että nyt on nimetty 74 pelaajaa joista äänestetään 10 pelaajaa toiseen äänestykseen. Maininta tuosta, että on vähän erilainen tilanne kuin monille tutumpi NHL:n "Tuukka Rask ehdolla Vezina Trophyn saajaksi", olisi mielestäni kuulunut juttuun. Toki voihan sitä jatkossa saada hyviä otsikoita kuten "Rasmus Ristolainen ehdolla All-Stars otteluun" tai "Sami Vatanen ehdolla ottelun parhaaksi pelaajaksi".

  Hieno homma toki Borgströmin osalta, että on päässyt 74 valitun pelaajan joukkoon. Pistepörssissä Henrik on kuudentena ja pistekeskiarvolla mitattuna neljäntenä, joten kyllä hänen pitikin tuolla valituksi tuohon joukkoon.
   
 11. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
 12. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Onko Henrik Haapala loukkaantunut kun ei ole pelannut vuoden vaihteen jälkeen peliäkään? Twitteristä ei ainakaan löytynyt mitään mainintaa loukkaantumisesta kuitenkaan.
   
 13. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Pari viikkoa sitten yhdessä Panthers blogissa osui silmään seuraava teksti:

  Springfield has horrible coaching and their line mixing is worse than Bob Boughner, which is saying a lot. He also has had injury trouble. When he had a chance in the bigs, he reminded me a lot of Rocco Grimaldi and Kyle Rau. Both Grimaldi and Rau were undersized forwards who were supposed to have an NHL impact but did nothing. Haapala is presumably injured again.

  2018 Top 10 Florida Panthers Prospects January 2018 | The Puck Under the Sun

  Itse ymmärsin, että Haapala mietti paluuta Eurooppaan jo syksyllä kun paikkaa ylhäältä ei auennut. En tiedä vaikuttiko tuo marraskuun lopun - joulukuun alun visiitti NHL:ssä sitten suunnitelmiin. Vai onko tosiaan niin rikki, että ihan sama missä on loppukauden. Tappara toki taas heitti juuri seuraavan testipelaajan eteenpäin (Hamilton) ja varmasti Haapala olisi yksi vaihtoehto joukkueen vahvistamiseksi.
   
 14. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Näyttäisi siis jäävän Haapalan Pohjois-Amerikan valloitus yhtä vaatimattomaksi kuin Michael Keräsellä pari vuotta sitten. Molemmilla takana upeat läpimurtokaudet kaudet liigassa juuri ennen NHL-sopimuksen tekemistä ja menivät suomalaisille ihan suotuisiin organisaatioihin (Minnesota ja Florida), mutta Keräsellä pelit NHL:ssä jäivät yhteen ja ei taida Haapalalle paljoa enempää kertyä. Olisihan se ollut ihan hienoa jos toinen edes olisi tuollaisen villeleinomaisen NHL-uran tehnyt (eli yksi hyvä kausi).
   
 15. Katto Jäsen

  Luulen, että Henkka tosiaan on loukkaantuneena. Sprinfield thunderbirdsin otteluennakot/kotisivut ovat sen verran huonoja ettei niissä mainita mitään loukkaantumisesta. Nykyään on tottunut siihen, että sellaisista asioista tiedotettaisiin ja että asian saa jostainpäin nettiä selville. Henkalla oli jo alkusyksystä jotain vaivaa ja kuulin että kyseessä olisi jalkavaivat. Hänellähän oli joku vuosi takaperin ongelmia lonkkien kanssa. Tämä voi olla nytkin kyseessä.

  Vaikea sanoa vielä Haapalan NHL urasta. Mun mielestä se pääsi aika nopeasti kokeilemaan NHL:ää. Loukkaantumiset tietysti jarruttaa. Mutta mun mielestä hän voisi ihan hyvin tehdä sellainen Erik Haulamaisen uran.
   
 16. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Otto Somppi on tällä hetkellä QMJHL:n pistepörssissä jaetulla kolmannella sijalla 18+42 tehoillaan ja pistekeskiarvo 1.46 on tuossa liigassa neljänneksi paras. 42 syöttöä on toiseksi kovin määrä tällä hetkellä. Aika kovaa kautta vetämässä siellä.
   
 17. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 18. Katto Jäsen

  Haapala oli palannut jälleen Springfield Thunderbirdsin kokooonpanoon toissa yönä. Ei tehoja hänelle tai Lammikolle 1-0 voitossa.
   
 19. adolf Jäsen

  AHL:ssä pelaavista suomalaisista ainakin Kapanen ja Niku ovat kovaa vauhtia tekemässä itsestään NHL-pelaajia. Tai Kapanen on taas jo käymässäkin ylhäällä. Saas nähdä olisiko tämä jo visiitti joka jää pysyväksi.

  Mitä on raportteja lukenut, niin myös ainakin Hintz, Kossila, Saarela ja Aaltonen omaavat mahdollisuudet tehdä uraa NHL:n puolella. Ja tietysti myös Ville Husso. Ja eipä kai sitä Henrik Haapalaakaan voi pois lukea, vaikkei kausi mikään tykki ole toistaiseksi ollutkaan.

  Sitten taas jollekin Ville Pokalle voisi tehdä hyvää tulla hakemaan vauhtia Eurooppaan kaudeksi tai pariksi ja uutta yritystä sen jälkeen.
   
 20. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Pokalle voisi tehdä hyvää joku toinen seura. Jos ei edes näytönpaikkaa saa noilla näytöillä, niin se ei ole pelkästään Pokan vika. Itse sanoisin, että yksi kausi toisessa organisaatiossa, jos ei edelleenkään näytönpaikkaa, niin sitten vanhalle mantereelle. Hyviä organisaatioita voisi olla esimerkiksi Devils, Detroit, Rangers, Panthers, Arizona tai Wild. Joko tilaa voisi olla ensi kaudella TOP-7, tai sitten yhden loukkaantumisen jälkeen ekoja nimiä. Nyt Pokka on Chicagossa joku yhdeksäs pakki.
   
 21. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Lainaus:
  Tätä ajatellen Pokalle oli hyvä ajatus jäädä vielä täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan, kun waiver-vapaus loppui. Mutta mikään muu joukkue ei kiinnostunut nappaamaan häntä waiver-listalta, kun hän siellä ennen kauden alkua oli.
   
 22. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
 23. Tiiviste Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
  Mikke Granlundin sankariteko on varmaan motivoinut monia suomalaisjunnuja.

  Porilaisena tietty oma ensimmäinen muisto ilmaveivistä on jo yli kymmenen vuoden takaa, kun Rob Hisey duunasi patanutussa samanlaiset veivit. Eli kai niitä joskus yrittää muutkin kuin suomalaiset. Hehe.
   
 24. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Lainaus:
  Varmasti tosiaan kaikki junnut harjoitteli tuon jälkeen ilmaveiviä. Varmasti Leijonien tunnetuin maali tuo.