Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset AHL:ssä ja muissa Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 30.09.2017 klo 10.04.

 1. Largo Jäsen

  Pululle täältä hattu päästä että on jaksanut näinkin kauan yrittää sitä paikkaa. Toivotaan kuitenkin että loukit tai joku muu syy avaisi paikan ylhäällä ja onnistuisi vakuuttamaan otteillaan siellä. Epäilen kyllä.
   
 2. Ralph Jäsen

  Melko selkeä tilanne Pulkkisella. Neloskentässä hänellä ei tee mitään, kolmosessakin roolivaikeuksia. Ylempien ketjujen pelaaja, jolla ei riitä ylempiin ketjuihin. Klassinen väliinputoaja.

  Darren Haydar, Keith Aucoin, Jason Krog, Alexandre Giroux ja keitä näitä nyt on. Ai niin, Corey Locke.
   
 3. MeeVee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
 4. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Taas hieman tyhmä maallikon kysymys (ei tarkoituksellinen provo), mutta Kimmon tyhmään päähän ei oikein meinaa istua ajatus että miksi esim. siinä neloskentässä pitäisi olla joku Pulkkista paskempi pelaaja (pisteiden valossa)? Sanon nyt näin, koska mielestäni NHL:n puolella aika monessa neloskentässä pelailee Pulkkista huonompia kiekkoilijoita.

  Eikös tämä nykykiekko ala olemaan enemmän sellaista, että näillä romuluisilla, kovanyrkkisillä, mutta puukätisillä neloskentän "raatajilla" on kausi kaudelta vaan vähemmän kysyntää? Sellainenhan Pulu ei ole lainkaan (vaikka taisi joissain Detroitin treeneissä hieman senkkaa joukkuekaverin nenästä ottaakin tässä taannoin).

  Luulisi neloskentässäkin olevan kysyntää kovalle maalintekijälle.

  Toisaalta Pulkkinenhan juuri itsekin toi esille puolustuspelaamisen tärkeyden myös omassa roolissaan ja että siihen on kiinnitetty erityistä huomiota viimeaikoina, joten sen puolen vahvistumistako tässä nyt vielä odotellaan?
   
 5. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mitä on tapahtunut aikoinaan niin lupaavalle Julius Nättiselle? Viime kaudella jo huima pudotus pisteissä toissakauteen nähden ja tämä kausi alkanut AHL:ssä tehoin 0+0 viidessä ottelussa. Vielä muutama vuosi sitten muodosti Petrus Palmun kanssa huipputehokkaan tutkaparin junnumaajoukkueissa. Onko Nättisellä jotain vammaa vai mihin tämä kaikki potentiaali on kadonnut?
   
 6. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Voisiko kyse olla siitä, että Nättinen vaihtoi täksi kaudeksi junnuista ammattilaiseksi. AHL on pikkaisen eri liiga kuin OHL tai junnumaajoukkueet. Lisäksi rooli 4. kentän sentterinä noissa viidessä pelissä ei ole ehkä ollut kaikkein hyökkäävin. 7 laukausta 5 pelissä, niin kyllä siellä jotain yritystä kuitenkin on.
   
 7. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Ootko nyt ihan tosissaan? Ottaisin Chris Wagnerin 100/100 omaan neloskenttään ennen Pulkkista. Ei hyvät maalintekijät pelaa neloskentässä, he pelaavat tuloskentässä. Pulkkinen ei ole ominaisuuksiltaan neloskentän pelaaja, on periaatteessa liian hyvä sinne. Puolestaan hän on liian huono TOP-6 rooliin NHL:ssä ja siksi mies pelaa AHL:ssä. Klassinen väliinputoaja. Kuuluu siihen Locke, Giroux ja kumppanit kategoriaan, jotka voi dominoida AHL:ssä, mutta NHL:ään ei vain riitä.
   
 8. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Taitavat pelaajat menettävät enemmän kiekkoja. Jos kasaa kokonaisen joukkueen hyökkäysorientuneita pelaajia niin menettää enemmän kiekkoja ja vastustaja saa enemmän maalipaikkoja.

  Jokainen joukkue tarvitsee prosenttikiekkoa pelaavia tai pelaavan kentän jotta enemmän riskejä ottavat pelaajat saavat levähtää ja sillä aikaa ei soi omissa. Lisäksi alempien kenttien pelaajat pelaavat yleensä alivoimaa, koska tähtipelaajista ei saa sitä tärkeintä hyötyä irti jos joutuvat pelaaman nekin.
   
 9. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ihanko totta? Enpä olisi kuuna päivänä arvannutkaan, että miesten ammattilaissarjan taso on junnuliigaa/junnumaaotteluita kovempi. Väännetään sitten rautalangasta. Mihin huippuprospektin kehitys tyssäsi viime kaudella? Odotukset myös tulevasta ammattilaisuran alusta olivat varmasti vielä vuosi sitten huomattavasti kovemmat kuin nelossentterin rooli AHL:ssä.

  Nättinenhän pelasi jo kolme kautta sitten eli 17-vuotiaana täyden kauden miesten sarjoissa: 39 ottelua Mestiksessä tehoin 11+18 ja 9 ottelua Liigassa tehoin 0+3. Eli kova potentiaali on siis olemassa, mutta jotain on mennyt pieleen Pohjois-Amerikassa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2017 klo 10.53
 10. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Viime kauden heikompi pistetahti selittyy sillä, että siirtyi paljon maaleja tekevästä Barriesta vähän heikompaan Windsoriin, jossa sitten joutui Vilardin ja Brownin jälkeen pelaamaan kolmoskentän minuutteja.

  Nättinen ei kyllä koskaan ole ollut huippuprospekti. Odotin itse vähän parempaa versiota isoveljestään, mutta saa nähdä tyyntyykö hänen tasolleen.
   
 11. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Katsopas esimerkiksi kahta alla olevaa tilastoa. Jos ainoastaan kuusi pelaajaa on esiintynyt tehokkaammin nuorten SM-liigassa kautta aikain alle 16-vuotiaana tai ainoastaan yksi pelaaja (Puljujärvi) alle 14-vuotiaana C-junnujen SM-sarjassa, niin mikä Nättinen sitten oli jos ei kerta huippuprospekti? Joskus vuonna 2013 täällä pidettiin Saarelaa ja Nättistä ylivoimaisesti ikäluokkansa kovimpina niminä. Ahosta ei kukaan puhunut mitään.

  http://www.eliteprospects.com/league_total.php?league_sum_totals=&teamgroup=&timeperiod=&from=&to=&season=%&leagueid=Jr. A SM-liiga&pos=&leagueteam=&teamname=&nation=&nationname=&age=u16

  http://www.eliteprospects.com/league_total.php?league_sum_totals=&teamgroup=&timeperiod=&from=&to=&season=%&leagueid=Jr. C SM-sarja&pos=&leagueteam=&teamname=&nation=&nationname=&age=u14
   
 12. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Katsoin. En siltikään ole koskaan pitänyt Nättistä huippuprospektina. Ihan lupaava pelaaja ollut, mutta ei huippuprospekti - sen kertoo jo varausnumero joka on lähellä veljeään.
  Olen nähnyt Nättisen pelaavan 10-14 vuotiaana, enkä silloinkaan pitänyt häntä huippuprospektina. Esim. Saarela vaikutti mielestäni silloin paremmalta lupaukselta, vaikka aika yksipuolista dominointia se häneltä silloin oli.
   
 13. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Selevä homma. Jos kerta olet nähnyt Nättisen pelejä jo siinä iässä, niin ehkäpä se on sitten luotettava näkemykseesi.

  Toivotaan silti, että Nättinenkin pelaa vielä joku kaunis päivä NHL:ssä. Löytyy ainakin hyvät raamit ja tuskinpa tuollaisia junnutehoja kuitenkaan aivan tuurilla on tehty.
   
 14. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No ei varmasti tuurilla ole tehty kovia tehoja niissä peleissä, mutta niistä 14-16-vuotiaana nakutelluista huipputehoista on aika pirun pitkä matka vielä NHL-kaukaloiden vakituiseksi mieheksi. Siínä mielessä noilla takavuosien junnutehoilla ei enää tee oikeastaan yhtään mitään, muuta kuin nähdään että oli kova junioripeleissä aikanaan.
   
 15. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Sattumaa tai ei, mutta Nättinen näkyy tehneen viime yönä AHL-uransa ensimmäisen maalin. Siitä se lähtee!
   
 16. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Kanadan juniorsarjojen suomalaistilastot:
  WHL
  Heponiemi 13 10+24=34 +22
  Oksanen 15 10+9=19 -1
  Moilanen 12 9+5=14 -3
  Jokiharju 12 5+9=14 +16
  Välimäki 10 2+6=8 +2

  OHL
  Nyman 13 5+8=13 -3
  Räsänen 13 3+8=11 -1

  QMJHL
  Somppi 7 4+6=10 +13
  Vesterinen 11 2+8=10 -5
  Anttalainen 9 1+3=4 +1
   
 17. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Ilmeisesti nuo Fall Classic -turnauksen pelit olivat harjoituspelejä? Tilastoissa Salosella tällä kaudella USHL:ssä tehot 0+0 kuudessa ottelussa. Vertailun vuoksi Sampo Rannalla seitsemään otteluun 5+1.

  Muista saman sarjan suomalaisista Aaro Vidgren tehnyt 5+3 seitsemään peliin.

  Ja vielä vertailun vuoksi sarjan seuratuin pelaaja Jack Hughes on tehnyt neljään peliin 10 pistettä. Hughes on Salosta ja Rantaa vuoden nuorempi eli syntynyt vuonna 2001. Häntä pidetään 2019 draftin yhtenä kärkinimistä.
   
 18. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Henrik Borgström teki viime yön 3 maalia yliopistosarjassa ja tehnyt nyt kuuteen peliin 8+3=11. Borgström johtaa sarjan maalipörssiä.
   
 19. iibor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Teki tuossa pelissä 3+1, joten oikea pistemäärä on kuuteen peliin 8+4=12 ;)
   
 20. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Henrik Haapalalle viime yönä kolme syöttöpistettä ja kuuden pelin jälkeen sen myötä nyt piste-per-peli tahdissa.

  Jokohan kohtapuoliin saisi mahdollisuuden NHL:ssä. Tippettin kohdalla vastaan tulee 10 pelin rajapyykki, ja eiköhän hänet palauteta takaisin junnuihin. Sen myötä sitten Panthersin rosteriin tulisi yksi vapaa paikka.
   
 21. Rat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  11/10/17 SCSU at Denver 0-1 Borgstrom walks - YouTube

  Borgström jatkaa NCAA:n dominoimista.
  Pelottavan oloinen kaveri kyllä, on iso, on ulottuva, ketterä ja liukkaan oloinen kaveri silkkisillä käsillä ja omaa tuollaista neppailu-kulttuuria kahden suunnan pelin lisäksi. Huh, tästä kaverista voi tulla ihan mitä vaan liiga-staran ja nhl-staran väliltä...
   
 22. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ja laukauskin on hyvä eli irtoaa nopeasti ja lujaa. Ei nyt Laineen tai Tolvasen tasoinen potku ole takana, mutta pehmeiden käsien lisäksi kuitenkin käyttökelpoinen ase sekin.

  Lupaava paketti kasassa jatkokehitystä ajatellen. Peli miehissä ja etenkin NHL:ssä on hieman eri asia kuin tuo nykyinen sarjatasonsa, mutta kannattaa katsella parhaita paloja kun niissä viedään vastustajaa ihan nätisti.
   
 23. adolf Jäsen

  Kauas tuolla Borgströmillä on vielä noita opiskeluvuosia jäljellä?
   
 24. SkagGully Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Real Atlético Viinijärvi City United
  Lainaus:
  Oisko neljä vuotta yliopistoa normi? Borgströmillä veikkaisin olevan vikan NCAA-kautensa menossa.
   
 25. Rat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Toinen vuosi opintoja menossa. Muistelen että jotkut pelaajat vetäneet vikan opiskelu vuoden änärin ohella jotenkin jopa, mutta tosiaan sekään ei vielä ensikaudeks tätä lahjaa floridalle antaisi...
  Mutta samaa mieltä, vika kausi menossa ja änäri kutsuu on oma veikkaus.