Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset AHL:ssä ja muissa Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 30.09.2017 klo 10.04.

 1. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Eikös tuo varattu IFK:sta 2016? Ja meni sen jälkeen NCAA:han, joten nyt on toinen kausi menossa.

  E: No ehän sitä taaskaan ajallaan oltu.
   
 2. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Minimissaan tulee saamaan ns. long lookin ensi kesan ja syksyn leireilla. Kuuluisaa aihiota on olla iso ja moderni sentteri tulosketjussa. Barkov-Borgstrom kuulostaisi sopivalta sentterikaksikolta.

  Aika nayttaa, peukut pystyyn
   
 3. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Trocheck kiinnitetty kauden 21-22 loppuun asti. Tiukkaa tekee siis päästä TOP-2 -paikalle Floridassa.
   
 4. Red Label Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Jonathan Drouin, Seinen Rakastaja
  Lainaus:
  Ja kaikki kolme ovat ymmärtääkseni luontaisia senttereitä. Ehkä Borgström vetää ensi kauden kolmossentterinä, ja mikäli kehittyy kauden aikana suotuisasti niin jossain vaiheessa tulevaisuudessa treidataan joko Trocheck tai Borgström.

  Kaikki tämä spekulaatio on toki ennenaikaista, kun Borgström ei ole yhtäkään NHL-peliä vielä pelannut.
   
 5. Petrell#32 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Mikael Granlund
  Mites säännöt menee: olisiko Aleksi Heponiemi voinut pelata AHL:ssä jo tällä kaudella, vai oliko seuran edun mukaista laittaa hänet junioreihin?

  Nykyisillä junnutehoilla miesten pelit olisivat olleet oikea paikka.
   
 6. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  En nyt ihan varma, mutta eikö säännöt niin mene, että jos ei paikkaa löydy NHL:stä niin pelaaja pitää lähettää takaisin oikeudet omistavaan junioriseuraan.
   
 7. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Ei olisi voinut pelata AHL:ssä. Eiköhän junnut ole ihan oikea paikka miehelle.
   
 8. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä lause itsessään sekä Heponiemen tehtailemat tehot jättävät kyllä pienen epäilyksen siitä, onko nykyinen paikka eli junnusarja hänelle oikea taso.

  Näillä kuitenkin mennään ja toivottavasti kehitystä tapahtuu tämän viimeisen junnuvuoden aikana, sen jälkeen kovaa eteenpäin.
   
 9. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Ei ole mitään pakkoa lähetää takaisin junioriseuraan. Kaikki muut sarjat ovat mahdollisia paitsi AHL. Esimerkiksi Juolevi lainattiin Suomeen ja TPS:ään vastaavassa tilanteessa. Samalla tavalla Heponiemi olisi voitu lainata vaikka Ilvekseen, joka kieltämättä olisi voinut olla järkevämpi vaihtoehto hänelle tällä hetkellä. Aivan kuten Juoleville tuo TPS.
   
 10. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Ei ne junnutehot mitään kerro. Conor Garland lähes tulkoon dominoi QMJHL:ssä, mutta vaikeuksia on AHL:ssä tehoilla. Oikea taso on asia erikseen, mutta kun AHL ei ole vaihtoehto, NHL-paikkaa ei saanut ja pelaaminen Suomessa olisi mielestäni ollut askel väärään suuntaan. Eiköhän mies vaihtoehtojen puitteissa ihan oikeassa paikassa pelaa.
   
 11. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Laitetaan vielä Heponiemi nelossentteriksi kun MacKenzie tuosta joskus malttaa lopettaa.
   
 12. Butters Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Seahawks & Maple Leafs
  Tuskinpa moni Heponiemeltä noin hurjia tehoja odottikaan. Yli odotusten mennyt. Tuskin vuoden junnuissa dominointi verrattuna miesten sarjoissa pelailuun mitään ainakaan pilaa.
   
 13. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Lainaus:
  Mikä oli Aleksi Heponiemen sopimustilanne Ilveksen kanssa hänen siirtyessä WHL:ään? Sillä olisihan tuossa se mahdollisuus, että hänen katsottaisiin olleen varausvuonnaan lainalla Ilveksestä ja silloin CHL-NHL sopimus ei päde ja Heponiemi voisi pelata AHL:ssä alle 20-vuotiaana. Tuolla tavallahan Julius Hongan sallittiin pelaavan AHL:ssä 19-vuotiaana.

  Tuossa on tuo ns. porsaanreikä NHL-CHL sopimuksen suhteen ja sen vuoksi eurooppalaisten pelaajien kanssa tilanne ei aina välttämättä ole yhtä selkeä kuin Kanadan junnusysteemissä koko nuoren ikänsä edenneiden pelaajien suhteen.
   
 14. F#21 Jäsen

  Heponiemi on muuten pelannut tämän kauden ja ilmeisesti myös viime kauden laidassa. Ainakin aloituksia on otettu tällä kaudella sen verta vähän, että viestisi siitä. Samoin myös HFBoardsilla kommentoitu, että on ollut vasempana laitahyökkääjänä. Gawdin ollut keskellä ja Steenbergen oikeassa laidassa.

  Jännä nähdä miten U20-kisoissa mies sijoitetaan kokoonpanoon.
   
 15. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:

  Mielestäni voidaan ennemminkin kysyä, että olisiko Garlandillekin ollut oikea paikka miesten pelit jo aikaisemmin sen sijaan, että jäi junnuihin dominoimaan ja polkemaan paikallaan? Varsinkin sen 129 pistettä ja ylivoimaisen pistepörssivoiton tuottaneen kauden jälkeen tuntuu suorastaan ääliömäiseltä, että kaveri jäi pelaamaan poikasten kanssa vielä yhden kauden (ja sai 128 pistettä kasaan voittaen taas pistepörssin)

  Muutenkin Heponiemen tahti (2.71 pts/ottelu) on vielä aika reippaasti kovempaa tällä hetkellä kuin mihin Garland (1.93 pts/ottelu) pystyi saman ikäisenä. Heponiemen kohdalla toki ei tällaista dominointia osattu odottaa, mutta jälkikäteen ajateltuna ratkaisu jäädä juniorisarjoihin oli selvästikin väärä, koska ne eivät haastetta hänelle pysty tarjoamaan ja kyllähän poika jo viime kaudella samassa sarjassa aika hienosti pärjäsi. (72 peliä/86 pistettä)

  En kyllä muutenkaan pysty mitenkään näkemään, että oikein kenellekään pelaajalle voi olla "ihan oikea paikka kehittyä" sellainen jossa tekee 3 pinnaa per ottelu, eli toisin sanottuna ihan mitä tahtoo.
   
 16. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Niin, mutta en ainakaan löytänyt mitään tietoa siitä, että Heponiemi olisi voinut AHL:ssä pelata. NHL pienillä minuuteilla tai poppareilla tuskin kehityksen kannalta olisi oikea paikka ja vaihtoehdoiksi jää sitten junnut tai Eurooppa. Kai Liiga kehittää miesten peleihin, mutta isot kaukalot ja hidastempoinen peli puolestaan ei opeta Pohjois-Amerikkalaiseen pelityyliin. On kai niitä junnuja ennenkin dominoitu monenkin pelaajan toimesta, mutta vaikeaahan se on sanoa keneen vaikuttaa mikäkin. Daniel Briere "dominoi" QMJHL:ssä jo kaudella 95-96, mutta vasta kaudella 01-02 loppui sahaaminen AHL:n ja NHL:n välillä. Tai Rob Schremp 05-06 OHL:ssä tai Corey Locke 02-03.

  Eikä hän siellä piikkipaikalla yksin ole. Steenbergen on samoilla lukemilla siellä ja vähän perästä ketjun kolmas lenkki Glen Gawdin. Myönnetään tuon pistekeskiarvon olevan aika käsittämätön, mutta vaikea uskoa kauden lopussa sen näyttävän samalta. Mutta lupaa tuo hyvää, kun ketjukaverit ei mitään supertähtiä ole. Gawdinin varaus taisi raueta kun Blues jätti signaamatta ja Steenbergen on kesällä yli-ikäisenä 5.kierroksella varattu jantteri.

  Enkä ole väittänyt missään kohtaa Heponiemen pelaavan täysin oikeassa paikassa. Jos saisin päättää, mies pelaisi AHL:ssä.
   
 17. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Paha sanoa tuntematta kaveria tarkemmin, mutta samaisessa sarjassa on Drouin ja Ehlers pelanneet vielä vuoden draftin jälkeen, joten toisenlaisiakin polkuja on olemassa. Jostain syystä Garland on pudonnut todella alas draftissa ja sokkona veikkaan, että liike ei ole sillä huikealla tasolla, jota todella pieneltä pelaajalta odotetaan.
   
 18. Karamahti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Coyotes
  Lainaus:
  Garland löi läpi junioreissa vasta vuoden yli-ikäisenä. Mitä olen häntä AHL:ssä seurannut, niin hyvin kevyttä kauraa on poika miesten seassa. Pikkunäppärä väkkärä, mutta saa ihmeitä tapahtua mikäli aikoo isoon liigaan koskaan päästä yrittämään.
   
 19. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Jonkun verran tässä WHL:ää seuranneena sanoisin, että se mitä tuo Broncosin ykkösketju tekee tällä hetkellä ei ole tavanomaista, mutta hieno nähdä, että Heponiemi on siinä onnistunut. Mitenkään en haluaisi hänen kohdallaan odotuksia laskea, mutta ketjukaveri Tyler Steenbergen on tuossa se kaveri, joka on ainakin junnutasolla hieman late-bloomer ja on todella dominoiva pelaaja tuohon sarjaan sekä ketjun ykköstykki. Heponiemen kanssa muodostavat erinomaisen tutkaparin eikä se ole mitenkään Aleksilta pois.

  Omien havaintojen perusteella uskallan odottaa Heponiemeltä kohtalaista uraa kolmossentterin roolissa NHL:ssä. Ainakin oman ymmärryksen perusteella preferoi sentteriä, mutta tässä voin olla väärässä.
   
 20. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Ainahan tämmöisiä kavereita näkee ihan joka lajissa. Dominoidaan juniorisarjoja koolla ja fysiikalla tai on vaikkapa taidoiltaan ylivoimainen, mutta sitten fysiikka sakkaa ja vähän kovemmassa puristuksessa ei enää kikat onnistukkaan. Riippuu ihan pelaajan ominaisuuksista.
   
 21. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Steenbergenilla ja mainitulla Garlandilla on muutenkin yhteistä. Molemmat ovat varattu yli-ikäisenä saman joukkueen toimesta samalla kieroksella. Arizona on molemmat varannut ja onhan tuo low risk-high reward viidennellä kiekalla, mutta Garlandin puolesta ei ainakaan vielä ole merkkejä palkkiosta. Tämän päivän scouttauksella joku varmasti Steenbergenin kohdalla on muut seurat saaneet jättämään väliin tai sitten Arizonassa vain tiedetään paremmin. Katsotaan parin vuoden päästä uudestaan.
   
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Suurimmat erot mulle näistä kavereista, toki Garlandin kohdalla en ole tainnut nähdä ainuttakaan kokonaista ottelua, tulee seuraavista asioista:

  1) siinä missä Garland saattaa olla taitavampi, on Steenbergen mun mielestä huomattavasti suoraviivaisempi north-sound tyyppinen hyökkääjä, toki junnukiekossa varsinkin pitää osata pitää kiekkoa eikä se suoraviivaisuus näy samalla tavalla, mutta kuitenkin, Tyler käyttää myös kroppaansa paremmin hyödykseen.

  2) toinen pelaa Kanadan junnuliigoista siinä selkeästi tasokkaammassa ja "puolustusvoittoisemmassa" sarjassa sekä silti tehoilee kovaan tahtiin.

  Molemmat ovat todennäköisiä Euroopan kenttien jyriä, mutta Steenbergenissä näen vähän enemmän potentiaalia, toki ikääkin vähemmän. Siinä olet oikeassa, että jotain hänestä ajatellaan kun annetaan valua viidennelle rundille, mutta jotenkin veikkaan, että näissä varaustilaisuuksissa aina yli-ikäiset valahtavat, vaikka olisivatkin potentiaalisia. Ja varaushan onneksi ei merkitse mitään. Mutta joo. Vuoden kahden päästä sitten tiedetään.

  Projection: Nigel Dawes sekä Brandon Bochenski ja vetävät pian Kazakstanin maajoukkueessa.
   
 23. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Yleensä valuvat aika alas, se on totta. Lähivuosina tulee mieleen Montour (2.kierros), Pearson (muistaakseni ekan rundin viimeinen) ja sitten se Phoenixin venäläinen (ei nyt tuu nimeä päähän), joka varattiin ekalla rundilla mutta kiekkoilee kaiketi Venäjällä. Noh, Mikko Koskinen kai vielä mieleen tulee, mutta ovat tosiaan sen verran arpoja, että harva käyttää korkeaa varausta yli-ikäisiin pelaajiin. Arizonan kohdalla 5.kierroksen käyttäminen Garlandiin ja Steenbergeniin ovat silti mielestäni hyviä hakuja, ovat sitten muut mistä syystä tahansa jättäneet väliin. Tulee niistä sitten AHL-jyriä tai KHL-miehiä, niin 5.kierroksella hyvä yritys. Tänä päivänä harvemmassa tuollaiset Datsyukin ja Zetterbergin kaltaiset onnistumiset, kun scouttaaminen on tullut niin paljon eteenpäin noista ajoista. Eihän tuolloin kaikilla joukkueilla ollut edes scouttia Euroopassa.
   
 24. Karamahti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Coyotes
  Lainaus:
  Se "Phoenixin venäläinen" on vissiin Viktor Tikhonov? Hänet ainakin varattiin parikymppisenä neukkujen superliigasta. Palasi muutaman yrityksen jälkeen viime kaudeksi takaisin esi-isien maille. Kanukkina varmaan viilettäisi vieläkin jonkun joukkueen nelosessa, mutta jouluporkkanat taitavat idässä olla sen verran makeat, että ei tarvinnut kahta kertaa miettiä.
  Garlandista ja Steenbergenistä samaa mieltä Licon kanssa, eli hyviä hakuja ja näistä Steenbergenillä selkeästi paremmat edellytykset luoda uraa P-Amerikassa ammattilaisena. Garland on niin heppoisa ja kevyesti katollaan olevaa sorttia, etten usko enää kehittyvän siihen malliin, että pääsisi änäriä haistelemaan. KHL tai Euroopan sarjat yleensäkin todennäköisesti kutsuvat.
   
 25. Largo Jäsen

  Lainaus:
  No juurikin hän. Ei vain millään tullut nimeä päähän. Aattelin vielä et oli sen valmentajan poika jne.