Tarinankertoja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti Puolikaspakki
Hyvä kun viimein huomasit. Otin kantaa yksilöllisen valmentamisen problematiikkaan, koska sitä alunperin peräänkuulutettiin. Ryhmälle esiintyminen ja palautteen antaminen on nykyään arkipäivää juniorivalmennuksessa, joten en aivan ymmärrä, miksi toit asian esille.
Olet siis edelleen pihalla kuin lintulauta. Ryhmäpalautteen antamisesta NIIN, että yksilö kokee sen yksilöllisenä palautteena. Siinä ratkaisu ajankäyttöön, kun ei oikeata yksilöpalautetta kerkiä antamaan. Gabish?
Viestin lähetti Puolikaspakki
Jenkkiläisittäin mainostaen, "been there - done that", ja tässä ollaan vaatimassa keskustelevampaa, yksilöllistä valmennusta. Jos nykyinen taso, joka viestissäsi kerrotaan, ei tuota tarpeeksi hyvää laatua - mallia pitää parantaa. Pohdin niitä asitoita, jotka keskustelun ja yksilöllisyyden lisääminen nykytasostaan tuo esille. Tästäkään en aivan ymmärrä, miksi toit tämän esille.
koska et selvästikään ymmärrä mikä ero on antaa palautetta ryhmälle tuntemalla ryhmädynamiikka ja ryhmän sisäiset pienryhmät.
Viestin lähetti Puolikaspakki
Joten sinulla ei ole minkäänlaista tietoa siitä, mitä asioita yksittäinen harjoitustapahtuma pitää sisällään ja mitä asioita valmentaja joutuu ottamaan huomioon tapahtumaa suunnitellessaan? Miten voit neuvoa ottamaan osan harjoitusajasta keskusteluille, kun et tiedä mitä harjoitusaika on?
ihmisjoukko on ihmisjoukko harjoittelee se sitten jääkiekkoa tahi teatteriesitystä. Itse asiassa voisin väittää teatteriesityksen olevan monimutkaisempi sosiaalinen tapahtuma, sillä siihen osallistuvia ryhmiä on monia. Jos kiekkojoukkueessa on hyökkääjät, puolustajat ja maalivahdit, on teatterissa, näyttelijät, äänisuunnittelijat, valosuunnittelijat, lavastajat, pukusuunnittelijat, avustajat ja tekniikka. Koko tätä poppoota tulee ohjata ryhmänä.
saivartelua. Jos mielipiteen tai parannusehdotuksen takana tulee olla vaatimaasi kompetenssiä, niin tässä yhteiskunnassa olisi asiantuntijavalta, eikä demokratia.
Viestin lähetti Puolikaspakki
Itse en tiedä teatterista mitään, olen käynyt katsomassa elämäni aikana kaksi näytelmää. Niinpä en tule laukomaan omia käsityksiäni ehdottomina totuuksina keskusteluihin, jotka käsittelevät teatterin kehittämistä tai nuorten ilmaisutaidon parantamista.
Puhutaan mistä tahansa ihmisryhmän hallinnasta, ohjaamisesta tai koulutuksesta. Kyllä, omaan kompetenssia näistä asioista. Se että en omaa sitä nuorison ohjaajana (johon voi myös kouluttautua), ei tarkoita sitä, että tietotaidot asioiden esittämistavoista eivät pätisi. Aivan kuten juoksuvalmentaja taatusti osaa valmentaa jääkiekkojoukkueen kuntovalmennusta. Perusteet ovat samat lajituntemuksesta riippumatta.
toiseksi, pystyn haastamaan taatusti jääkiekkotietämyksessä helposti keskivertopalstalaisen, samoin yleisen urheiluvalmennuksen saralla voidaan ihmetellä yhdessä lihaskuntoasioita. Niillä ei vain ole mitään tekoa junnuvalmennuksen ongelmien kanssa, joista tässä keskustelusta oli tarkoitus puhua.
Viestin lähetti Puolikaspakki
Jos minulla ei ole kompetenssia ottaa todella kantaa, en sitä tee, enkä etenkään ala laukomaan parannusehdotuksia. Miten voisinkaan, kun en tiedä mitä se vaatii? Valmentaminen ei ole "musta tuntuu, että pitäis tehdä näin" -toimintaa.
Juuri tässä on suomalainen asenne. Katsotaan asioita kapea-alaisesti. Uskotaan, että muualla yhteiskunnassa ei voida tehdä mitään ”nerokkaasti” ja että muiden alojen koulutuksesta ei ole ”mitään hyötyä” omalla alalla. Ei ihme, että ota henkilökohtaisena hyökkäyksenä neuvoja, joita et hyväksy edes ajatusmallina mahdollisiksi.
JOS kysyt, miten ratkaista aikaongelma, kun ei ehdi henkilökohtaista palautetta kaikille antamaan, niin tähän on ryhmäpalautetekniikassa keino. Sen kerroin, et vaan halua hyväksyä, että näin on. En voi siis auttaa. Suosittelen ottamaan jonkun alan kirjan käteen, ettei tarvitse hermostua palstalla kirjoittavien mielipiteisiin.
Viestin lähetti Puolikaspakki
Voin toki keskustella voimistelijoiden kanssa, mutta en usko että heillä on mitään uutta kerrottavaa jääkiekon lajitekniikan kehittämiseen.
Jos puhutaan junioreista, niin varmasti on. Ja vielä enemmän sitä tietoa löytyisi baletista, käyppä tutustumassa kuinka nuorena he aloittavat ja mitä asioita nuorena tulee tehdä, jotta on valmiuksia vanhempana kehittyä.
Viestin lähetti Puolikaspakki
Kehon (siis ei kiekon) hallintaan heillä olisi varmasti paljonkin annettavaa, mutta jääkiekon lajitekniikkaan ja sen kehittämisen metodeihin ei heillä taida olla ohjeita.
Puhumme edelleen nuorista ja junnuista. Kaikki lähtee oman kehon hallinnasta. Laji saa olla mikä tahansa. Nythän ongelmana (ketjun kirjoituksien perusteella) on se, että joukkueen eteen pelaaminen tulee liian aikaisin pääasiaksi. Jos siihen halutaan muutosta, niin tässäkin ketjussa on esitetty keinoja siihen. väittäisin, että mitä laaja-alaisemmin ja ennakkoluulottomammin asiaan paneuduttaisiin, sen enemmän olisi asiassa tehtävissä. Asenteella ”ei noin ole ennenkään tehty” ei kehitystä tapahdu.