Summasen kirja

  • 73 440
  • 392
Meidän päivä kirjana on todennäköisesti kohtuullisesti ainakin myyvä kirja ja tuottaa tuloja kirjoittajille.

Jääkiekkoliitotossa on tietääkseni aina ollut käytäntö, että turnauksien jälkeen tehdään raportti kirjallisena. Yleensä raportit tehdään esimiehelle kaikissa organisaatioissa,jos ei erikseen pyydetä jollekin toiselle. Tämän varmasti Summanenkin tiesi. Jos ei tiedä ,kuka on esimies,niin ...?

Ensin raportti, sitten keskustelut, kun on luettu raportti.

Olisikohan käynyt Summasen kohdalla niin, että menestys "sokaisi" ja johti virhe arviointeihin omasta tulevaisuudesta ja hän ei muistanut, että on vain A-maajoukkueen valmentaja.

Intohimoisten ja "fanatiikkojen" kanssa työskentely on on myöskin mielinkiintoinen ja haastava, mutta myöskin hyvin kuluttavaa kaikille. Pitää antaa tilaa toimia,mutta myöskin katsoa, että ei mene överiksi.

COBOL , kun olet lukenut kirjan,niin mikä on sinun yhteenvetosi (tiivistelmä).

Mitä jäi "käteen",mikä oli "pihvi".?

Kun olen lukenut kirjan, niin kirjoitan myöskin oman tiivistelmäni kirjasta.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
onomoro kirjoitti:
Urheilulehden nettisivuilla on mielenkiintoinen Sihvosen arvio kirjasta. Veikkaan, että hän osuu kommenteillaan Niinimaa-episodista ja potkuista eniten nappiin tällä hetkellä. Mutta, silti hän moneen kertaan korostaa, ettei kyseessä ole paljastuskirja, vaan valmennusta käsittelevä kirja. Hyvä näin. Toivottavasti posti tuo kirjan pian perille, että avautuu minullekin enemmän koko jupakka.

Urheilulehden nettisivujen haastattelun otsikkona on: "Niinimaa pelkäsi kasvojensa menettämistä". Itse olen myös pitänyt Niinimaan lähdön syynä alusta alkaen pelkoa tai tietoa siitä, että hän joutuisi seuraaviin otteluihin vilttimieheksi. Timo Jutila on Summasen kirjan mukaan johtotason henkilö, joka näytti vihreää valoa Niinimaan lähdölle joukkueesta. Jutila tunnetusti jatkaa maajoukkueen johtajana tehtäviään, joista tarkkaa tietoa ei ole annettu.
Haastattelu löytynee tuolta: www.urheilulehti.fi
 

onomoro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Jos vain mahdollista, niin kannattaa katsoa tulosruudun netti-tv:stä Summasen haastattelu kokonaisuudessaan. Meno muuttuu entistä mielenkiintoisemmaksi.

Potkujen jälkeen ihmettelin, että miksi Summanen oli suhteellisen hiljaa, ellei jopa vaiennut asiasta, mutta nyt kirjan julkaisemisen jälkeen tajuan, että se oli erittäin fiksu veto.

Kaikki, mikä on voinut mennä päin helvettiä maajoukkueessa potkujen jälkeen on Erkalta&kumppaneilta myöskin mennyt. Niinimaan luonne paljastuu, myös kabinettien kura paljastuu vähitellen. Lihapiirakkamiehet ovat Mennanderin ja Jalosen kautta ladanneet paskaa järjestelmällisesti ja "tarkoitushakuisesti" Summasen niskaan peitellääkseen omia jälkiään.

Tähän saumaan Summanen kysyy, että miksi potkujen jälkeen ei tehty virallista selvitystä, joko asianomaisten kesken tai ulkopuolisen toimesta? Lisäksi hän kysyy, että miksi kabinettien pojat ovat kykenemättömiä analysoimaan asiaa kiihkottomasti. Hän myös ihmettelee, että miksi valmentaja ei voi puhua pelaajasta sellaisena kuin tämä on, fanituksen sijaan. Ym. mielenkiintoista.

Ihmettelemme edelleen näitä asioita.


Ed. Myös Ylen sivuilta voi kuunnella Summasen haastattelun, jossa tulee muita mukavia yksityiskohtia esille.
 
Viimeksi muokattu:

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Daespoo kirjoitti:
Ei vittu sentään, Hietala, Kummola ja Helkovaara pistivät itsensä NHLPA:n bonuslistalle??

Olen aina pitänyt näitä kolmea äärimmäisinä turhuuksina mutta tämä on jiopa tältä kolmikolta liian röyhkeätä. Onneksi Summanen toi tämän julki.

Tunnustaudun Cobolin kuvaamaksi kommentoijaksi ilman, että olen kirjaan tutustunut. Mutta eikös tässä episodissa nimenomaan pelaajat raivostuivat, kun herrat Kummola, Hietala ja Helkovaara pyrkivät jaolle pelaajien bonuksissa. Summanen sitten pyyhkäisi pelaajien puolesta ko. herrojen nimet yli papereista. Vittu, että on röyhkeää toimintaa. Jokaiselle fudut viipymättä.
 

poikittainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki - Arsenal Highbury
Ostin kirjan vain ja ainoastaan Summasen takia, vittuun kaikki Kummolat ja muut paskahousut...

Rami on äijä!
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
No niin, nyt on teos luettu. Alkuun onnittelut Vesa Rantaselle, joka on onnistunut kirjoittamaan Summasen kirjan helppolukuiseksi ja sujuvaksi. Rakenne on ajallisessa kronologiassaan tosin hieman tylsä, ja vaikka joihinkin yksittäisiin otteluihin keskitytään perusteellisestikin, juostaan taas paikka paikoin liian nopeasti - esimerkiksi World Cupin finaalista olisi ollut mielenkiintoista lukea vaikka sivutolkulla. Ehkäpä loppua kohden kirjoittajalla tuli sitten vain kiire saada teos valmiiksi, mene ja tiedä.

Tässä ketjussa on käsitelty jo viestitolkulla kahta kirjassa pohdittua asiaa: case Niinimaata ja Kummolan nimilistaa NHLPA:n rahojen saajiksi Suomessa. Niinimaasta ei tässä yhteydessä sen enempää, mutta kyllä ainakin minulla on sellainen muistikuva, että tuo NHLPA:n raha-asia käväisi julkisuudessa jo World Cupin aikana, joten Summanen/Rantanen ei sen kanssa kovin suurta paljastusta tehnyt, ehkäpä pikemminkin yrittävät ratsastaa kuolleella hevosella.

Kirjan filosofiseen antiin olen kyllä pettynyt. Summanen/Rantanen kyllä toistelee, kuinka kliseistä ei tehdä valmennusta, mutta samalla teos suorastaan vilisee kliseitä "suomalaisuudesta", "toveruudesta", "vahvuuksien kautta toimimisesta" ja niin edelleen. Parhaimmillaan ja vetävimmillään teksti onkin silloin, kun Summanen/Rantanen erottelee esimerkiksi aktiivisen ja passiivisen pelaamisen eroja: heti, kun kirjassa noustaan keskinkertaisen yleisönkosiskelun tuolle puolen, saavat rivit sisältöä. Kirjan ne sivut tulisikin kopioida jokaiselle jääkiekon kanssa tekemisissä olevalle suomalaiselle.

Niin yllättävältä kuin se saattaa kuulostaakin, tulee kirjasta monessa kohtaa mieleen Juhani Wahlstenin ja Juhani Tammisen "Peli" ja Alpo Suhosen "Kirje urheilijalle". Nämä peliä ja valmentamista keskenään suhteellisen eri suunnista lähestyvät ihmiset ovat kuitenkin selvästi kipuilleet kaikki samojen suurten kysymysten ääressä ja löytäneet (ainakin kirjoissaan) myös osin samoja vastauksia - osin jopa refleksinomaisia "valmentajuuden puolustuspuheita" myöten.

Summasen/Rantasen kirjassa nämä puolustuspuheet saavat jälkiviisaudessaan myös koomisia piirteitä: en ollut uskoa silmiäni lukiessani, että Summanen oli oikeasti huolissaan siitä, että joku joukkueen johtoon kuulunut oli juonut kahvia vaihtoaitiossa harjoitusten aikaan. Joko Summanen on todellinen kontrollifriikki, tai sitten hän näkee ikään kuin jälkikäteen johtoryhmässään "murenemisen merkkejä". Kahvin juomisessa!

Kirjassa kerrotaan myös, että Summasen potkuista oli päätetty jo ennen World Cupia. (Jos näin on, niin Summasen omankin logiikan mukaan Niinimaan syyllistäminen Summasen potkuista on syytä lopettaa.) Kirjasta ei kuitenkaan käy ilmi, miksi ihmeessä tällaiseen ratkaisuun päädyttiin: yleispätevät selitykset "liiton ihmisten muutoshaluttomuudesta" ovat kovin... no, yleispäteviä, sillä näitä väitteitä kirjassa ei juuri yksilöidä - siis mitä vastustettua muutosta Summanen oikein halusi? Nimenomaan tästä olisi ollut mielenkiintoista lukea enemmän, syvempää ja analyyttisempaa tekstiä.

Urheilulehdessä Petteri Sihvonen kommentoi: "...se (kirja) tullaan saamieni tietojen mukaan kääntämään myös muille kielille ja sitä on tarkoitus käyttää joissain maissa jopa oppikirjana." - Hienoa, mutta minkä oppikirjana? Pamflettien kirjoittamisen? Jääkiekkovalmennuksen oppikirjaksi teoksesta ei oikein ole, sillä jos summaslaisuus ammentaa voimansa "suomalaisuudesta", niin mitä esimerkiksi venäläiset siitä hyötyvät? Toisaalta teoksessa ei ole lajivalmennuksen konkretiaa niin paljoa, että uskoisin yhdenkään ulkomaalaisen kustantajan siitä oppikirjamielessä kiinnostuvan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Joukkuepelaaja kirjoitti:
COBOL , kun olet lukenut kirjan,niin mikä on sinun yhteenvetosi (tiivistelmä).

Mitä jäi "käteen",mikä oli "pihvi".?

Kun olen lukenut kirjan, niin kirjoitan myöskin oman tiivistelmäni kirjasta.

Valmennuksellisesti kirja antaa yllättävänkin paljon noin suppeaksi (teksti osuus vajaat 190 sivua) teokseksi. Minusta kirjassa käydään sivumäärään nähden hyvin läpi sitä, miten Summasen joukkueet valmistautuivat eri turnauksiin ja miten niissä valmistautumisissa onnistuttiin ja epäonnistuttiin. Samoin eräitä pelejä ja pelaajatyyppejä käydään mielenkiintoisesti, tosin lyhyesti läpi. Myös Summasen pelikirjaa avataan jonkin verran. Psykologisesti Summanen tuo muutaman hyvä lisämetodin joukkueurheiluun (mm. THT), tosin näitä kaikkia on käytetty jollain nimellä jossain toki aiemminkin. Valmennuksen ulkopuolisen avun merkityksestä ja tarpeesta eri hetkillä saa kirjasta myös hyvän kuvan ja tarkoitin tällä nyt Jurin roolia. Samoin maajoukkueen arkipäivä avautuu kirjasta jossain määrin.

Minulle toissijaista oli Word Cupin siviipuolen tapahtumien käsittely. Näitäkin Summanen valaisee omalta kannaltaan katsoen jonkin verran, tosin kiihkottomasti. Summanen näkee vääriä toimintoja ennen kaikkea Hietasen ja Kummolan osalta siinä kun nämä kaksi herraa vuosivat ilmeisen vahingossa vinkin Summasen erottamisesta Urheilulehteen joko suoraan tai jonkin kolmannen osapuolen kautta. Summanen kritisoi myös itseään case Niinimaan ja Virran osalta. Yleensäkin Summanen rakentaa asioista ja niiden taustoista oman näköisensä kuvan ja uskon kyllä, että se on osatotuus. Ja varsin mielenkiintoinen sellainen.

Kaiken kaikkiaan teos voisi olla pienimuotoinen avauspuheenvuoro suomalaisen jääkiekon tilasta tässä ja nyt. Toivottavasti keskustelu alkaa ja sen sisältö kohdistuu pääasiaan eli jääkiekkoon sivupolkujen asemasta.
 

pekkak

Jäsen
onomoro kirjoitti:
Jos vain mahdollista, niin kannattaa katsoa tulosruudun netti-tv:stä Summasen haastattelu kokonaisuudessaan. Meno muuttuu entistä mielenkiintoisemmaksi.

Enpä katsonut mitään noista Summasen haastatteluista. Kas, kun ne ovat kaikki Summasen antamia. Juhan af Grankin on tainnut sanoa eläneensä aikaisemmin toisessa, korkeammassa sivilisaatiossa, ja on ollut omien sanojensa mukaan nelivuotiaasta lähtien yhteydessä maapallon ulkopuoliseen elämään. Ihan oikeasti, sen täytyy olla totta, kun Juhan on itse niin sanonut. Löydättekö yhteyden?

Kaikki, mikä on voinut mennä päin helvettiä maajoukkueessa potkujen jälkeen on Erkalta&kumppaneilta myöskin mennyt. Niinimaan luonne paljastuu, myös kabinettien kura paljastuu vähitellen. Lihapiirakkamiehet ovat Mennanderin ja Jalosen kautta ladanneet paskaa järjestelmällisesti ja "tarkoitushakuisesti" Summasen niskaan peitellääkseen omia jälkiään.

Kas kun ei paljasta avainta onneen ja maailmanrauhaan. Jos kaikki tuo menee sukkana läpi, niin mulla olisi muuten tosi hyvä hevonen myytävänä. Ja Elvikseltä terveisiä.

No joo, ehkä vähän turhan ilkeätä minulta. Musta on vain liikuttavaa, miten moni täällä uskoo kaiken, mitä S. sanoo ja epäilee kaikkea, mitä kaikki muut sanovat. Voihan Summanen puhua tottakin. Kuitenkin, jos Summanen väittää paljastavansa Suuren Salaliiton, niin alkaa epäilyttää ja kovasti.

Edit 15.11.2005 klo 23:57
Lisättäköön myös, että olen hyvin väsynyt. Ei pitäisi harrastaa mitään kritiikkiä väsyneenä, siitä ei hyvä seuraa. Ehkäpä täytyisi kuitenkin tutustua Summasen sanomisiin, ennenkuin ruttaa muita niiden takia. Tällä nimenomaisella kerralla saatan olla väärässä.
 
Viimeksi muokattu:

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Johtotiimin keskinäinen sopimus

Ei, en ole lukenut kirjaa. Aion kyllä hankkia ja lukea sen.

Helsingin Sanomissa oli kuva, jossa oli kopio tästä irtisanoutumissopimuksesta.
Olipa erikoista luettavaa. Tuo sopimus oli PELKÄSTÄÄN johtotiimin sisäinen, siinä ei siis ollut sopimusosapuolena SJL ollenkaan. Näin ollen jos oikein ymmärrän, Summasen saadessa potkut, jos muut (Westerlund, Jutila ja Kurri) olisivat noudattaneet sopimusta, olisivat he joutuneet sanomaan itsensä irti. Tästä olisi seurannut aika mielenkiintoinen tilanne....Summanen nostaa täyden liksan sopimuksesta (niin kuin täällä aikaisemmin jo todettiinkin) ja muut lähtevät pois SJL:n palveluksesta ilman mitään korvausta. No, nyt tiedämme että Erkka, Juti ja Kurri eivät sopimusta noudattaneet. Ja Hannu Virtakin on taas mukana maajoukkueessa.

Loppuun muutama kysymys/arvaus tuosta sopimuksesta:

Kukaan osapuolista ei luetuttanut sopimusta juristillaan ennen kuin se allekirjoitettiin?

Summanen painosti muita voimakkaasti saadakseen allekirjoitukset noihin papereihin?

Hannu Virtaa alkoi sopimus (ymmärtääkseni hän allekirjoitti sen myös) yhdessä Summasen persoonan kanssa harmittaa, ja hän erosi osin tuon takia maajoukkuetehtävistä?

Sopimus on melko varmasti pääsyy siihen että Erkka, Juti ja Kurri eivät ole halukkaita kommentoimaan koko jupakkaa, koska tietävät että Summanen pitää heitä rintamakarkureina ja entisinä ystävinään?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
pekkak kirjoitti:
Kas kun ei paljasta avainta onneen ja maailmanrauhaan. Jos kaikki tuo menee sukkana läpi, niin mulla olisi muuten tosi hyvä hevonen myytävänä. Ja Elvikseltä terveisiä.

No joo, ehkä vähän turhan ilkeätä minulta.
AnaMasa kirjoitti:
Näissä Kalea puolustavissa nimimerkeissä on yksi yhteinen piirre. Nimittäin, kaikki muistuttavat halveksivalla ja tallovalla kirjoitustyylillään itse Kalea
pekkak kirjoitti:
Musta on vain liikuttavaa, miten moni täällä uskoo kaiken, mitä S. sanoo ja epäilee kaikkea, mitä kaikki muut sanovat.
Niin, mitä Kummola, Jutila, Kurri, Niinimaa ja vaikkapa Westerlund ovat sanoneet? Jos Summanen valehtelisi, niin satavarmasti joku noista (Kale etunenässä), korjaisi väitteet julkisuudessa. Nyt Kale murahtelee ja muut vaikenevat.

edit: kas, huomasit itsekin oman jyrkkyytesi. Hyvä niin. Minun keppihevoseni on toistaiseksi juuri tuo kaikkien vaikeneminen. Koittakaa kuka tahansa kuvitella itsenne yllä lueteltujen henkilöiden housuihin ja olettakaa niissä housuissa, että Summanen valehtelee. Olisitteko hiljaa?
 

pekkak

Jäsen
jussi61 kirjoitti:
Ei, en ole lukenut kirjaa. Aion kyllä hankkia ja lukea sen.

Helsingin Sanomissa oli kuva, jossa oli kopio tästä irtisanoutumissopimuksesta.
Olipa erikoista luettavaa. Tuo sopimus oli PELKÄSTÄÄN johtotiimin sisäinen, siinä ei siis ollut sopimusosapuolena SJL ollenkaan. Näin ollen jos oikein ymmärrän, Summasen saadessa potkut, jos muut (Westerlund, Jutila ja Kurri) olisivat noudattaneet sopimusta, olisivat he joutuneet sanomaan itsensä irti. Tästä olisi seurannut aika mielenkiintoinen tilanne....Summanen nostaa täyden liksan sopimuksesta (niin kuin täällä aikaisemmin jo todettiinkin) ja muut lähtevät pois SJL:n palveluksesta ilman mitään korvausta. No, nyt tiedämme että Erkka, Juti ja Kurri eivät sopimusta noudattaneet. Ja Hannu Virtakin on taas mukana maajoukkueessa.

Loppuun muutama kysymys/arvaus tuosta sopimuksesta:

Kukaan osapuolista ei luetuttanut sopimusta juristillaan ennen kuin se allekirjoitettiin?

Summanen painosti muita voimakkaasti saadakseen allekirjoitukset noihin papereihin?

Hannu Virtaa alkoi sopimus (ymmärtääkseni hän allekirjoitti sen myös) yhdessä Summasen persoonan kanssa harmittaa, ja hän erosi osin tuon takia maajoukkuetehtävistä?

Sopimus on melko varmasti pääsyy siihen että Erkka, Juti ja Kurri eivät ole halukkaita kommentoimaan koko jupakkaa, koska tietävät että Summanen pitää heitä rintamakarkureina ja entisinä ystävinään?

Mulle tuli heti sopimuksen nähtyäni mieleen, että mahtaakohan tuommoinen paperi olla lainvoimainen? Etenkin, jos kaikki sopimuksen allekirjoittaneet sanoisivat, että heitä painostettiin allekirjoittamaan tuo sopimus? Voisin hyvinkin kuvitella, että työlainsäädännöllä olisi jotain sanottavaa tommoseen paperiin.

Ihmettelin myös moisen paperin motiiveja. Miksi oli niin tärkeää, että kaikki saavat sitten fudut kerralla? Kuten jussi61 sanoi, Summasellahan palkka juoksi pitkään potkujen jälkeen (edelleen?), mutta jos muut olisivat eronneet (omasta tahdostaan), niin Jääkiekkoliitto olisi säästänyt heidän palkkansa verran. Reilu peli, tosiaan.
 

onomoro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
pekkak kirjoitti:
Enpä katsonut mitään noista Summasen haastatteluista. Kas, kun ne ovat kaikki Summasen antamia. Juhan af Grankin on tainnut sanoa eläneensä aikaisemmin toisessa, korkeammassa sivilisaatiossa, ja on ollut omien sanojensa mukaan nelivuotiaasta lähtien yhteydessä maapallon ulkopuoliseen elämään. Ihan oikeasti, sen täytyy olla totta, kun Juhan on itse niin sanonut. Löydättekö yhteyden?



Kas kun ei paljasta avainta onneen ja maailmanrauhaan. Jos kaikki tuo menee sukkana läpi, niin mulla olisi muuten tosi hyvä hevonen myytävänä. Ja Elvikseltä terveisiä.

No joo, ehkä vähän turhan ilkeätä minulta. Musta on vain liikuttavaa, miten moni täällä uskoo kaiken, mitä S. sanoo ja epäilee kaikkea, mitä kaikki muut sanovat. Voihan Summanen puhua tottakin. Kuitenkin, jos Summanen väittää paljastavansa Suuren Salaliiton, niin alkaa epäilyttää ja kovasti.

Edit 15.11.2005 klo 23:57
Lisättäköön myös, että olen hyvin väsynyt. Ei pitäisi harrastaa mitään kritiikkiä väsyneenä, siitä ei hyvä seuraa. Ehkäpä täytyisi kuitenkin tutustua Summasen sanomisiin, ennenkuin ruttaa muita niiden takia. Tällä nimenomaisella kerralla saatan olla väärässä.




Ei tuo sinulta ilkeää ollut. Typerää kuitenkin. Selvitänkö miksi?

Kuten itsekin sanot editissä, kannattaisi tutustua Summasen sanomisiin. Ne ovat mielenkiintoisia, vaikka katsoisitkin asiaa anti-summaslaisena ;).

Ja toisekseen en usko kaikkea kritiikittömästi, mitä Summanen sanoo, vaan Summasen sanomiset tukevat minun omia mielipiteitäni. Vai olenko ilmaissut itseäni epäselvästi, ehkä. Mutta kyllä sinäkin luet tekstiäni kuin piru raamattua (sallitakoon tällainen kulunut ilmaus minulta, kun sinäkin olet myymässä hevosta ja tuomassa terveisiä Elvikseltä).

Ilmeisesti Suurella Salaliitolla viittaat sanomiseeni Mennanderin ja Jalosen kautta kaadetusta paskasta Summasen niskaan. Sinun täytyy olla todella tolvana, jos väität, että heidän juttunsa eivät olisi "tarkoitushakuisia", "masinoituja" panetteluja. Vai väitätkö oikeasti, että ne ovat puolueettomia ja kiihkottomia arvioita Summasen päävalmentajakaudesta? Niihin verrattuna Summasen puolustautuminen on viheltelyä syysmyrskyssä.

Voisin jatkaa loputtomiin, mutta se on kuitenkin turhaa. Olisit tehnyt palveluksen itsellesi, jos olisit toiminut, kuten editissä puhut ja vaikka poistanut viestisi kokonaan.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
pekkak kirjoitti:
Mulle tuli heti sopimuksen nähtyäni mieleen, että mahtaakohan tuommoinen paperi olla lainvoimainen? Etenkin, jos kaikki sopimuksen allekirjoittaneet sanoisivat, että heitä painostettiin allekirjoittamaan tuo sopimus? Voisin hyvinkin kuvitella, että työlainsäädännöllä olisi jotain sanottavaa tommoseen paperiin.

Ihmettelin myös moisen paperin motiiveja.


Eihän se olekaan ja Hesarin jutussakin sanotaan että sopimukseen ei jääkiekkoliitto voinut olla osallisena työlainsäädännön takia. Sopimus oli siis vain valmentajien välinen.

Tuossa Bastin postaamassa linkissä olevassa Summasen haastattelussa hän sanoo että halusi sopimuksen motivoimaan kaikkia antamaan täysi panos tekemiseen ja luomaan jonkun tason edesvastuun tekemiseen.
 

pekkak

Jäsen
AnaMasa kirjoitti:
Niin, mitä Kummola, Jutila, Kurri, Niinimaa ja vaikkapa Westerlund ovat sanoneet? Jos Summanen valehtelisi, niin satavarmasti joku noista (Kale etunenässä), korjaisi väitteet julkisuudessa. Nyt Kale murahtelee ja muut vaikenevat.

Kummola ei osaa pitää suutaan kiinni mistään. Se onkin yksi minua eniten ärsyttävistä piirteistä siinä miehessä, aina pitää olla sanomassa jotain. Myös sellaisista asioista, jotka eivät hänelle oikeastaan työn puolesta mitenkään kuulu.

Mitä noihin muihin tulee, niin ovathan he voineet vain sopia keskenään, että asia on tältä osin loppuunkäsitelty? Tai sitten eivät vain jaksa enää ajatella koko asiaa. Raimo Summanen on kaiketi ainoa yhtään merkittävä henkilö, joka on tota muuta porukkaa kritisoinut. Hänellähän tässä on varmaan eniten pelissäkin, koska sai itse paljon lokaa niskaansa erottamisen yhteydessä ja etenkin sen takia. Ei kai noiden muitten tarvitse itseään kenenkään muun kuin Ramin puheilta puolustaa. Voi ajatella niinkin, että hiljaisuudellaan kiistan muut osapuolet nostavat itsensä Summasen yläpuolelle ja leimaavat hänen puheensa potkuistaan katkeroituneen miehen tilitykseksi. Oli se sitten sitä tai ei.
 

pekkak

Jäsen
onomoro kirjoitti:
Voisin jatkaa loputtomiin, mutta se on kuitenkin turhaa. Olisit tehnyt palveluksen itsellesi, jos olisit toiminut, kuten editissä puhut ja vaikka poistanut viestisi kokonaan.

Miksi turhaan. Jos on tyhmä, niin hyvähän siitäkin on pitää jotain muistona.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mielenkiintoinen keskustelu on tosiaan syntymässä kirjan johdosta.

Mielestäni Summasen kaltaista, auktoriteettistä valmentajaa Suomi ja A-maajoukkue kaipaa juuri tällä hetkellä. Jotenkin tuntuu, että työ jätetään nyt puolitiehen ja suomalaisen jääkiekkoilun tila näyttää laiskalta ja valmennusjohto liian kiltiltä. Vaikka Summanen ei varmaankaan kovin ihmisläheinen henkilö olekaan, hän olisi paras mies kiskomaan A-maajoukkueen kriisistä valokeilaan ja maailman huipulle. Hän saa valmennattavistaan parhaimman irti joka ilta, mutta se vaatii sitoutumista ja Summaselle pelaamista. Hän palkitsee sen peliajalla - ja vastuulla.

Pelillinen ahdinko näkyy maajoukkueen tilassa. Erittäin epäselvänä pelitapana, jota yritetään jalostaa vaikka ei ole mitään mitä jalostaa. Ensiksi pitäisi saada täsmällisen pelitavan keskushermosto, ydin, jota aletaan kehittämään oikeilla valinnoilla. Tähän tehtävään Summanen on mielestäni paras mies.

Julkisuuteen annetuista pelin ulkopuolisista asioista uskoisin Raimo Summasen sanovan asiat niin, että ne ovat puolitotuuksia. Rami on varmasti hankala persoona - suurinpiirtein mielipuoli - halutessaan, mutta voittamisen halu, jääkiekon eteenpäin vieminen on Summasen ideana tässä koko "tappelussa". Hieno pelaajaura tukee häntä tässä. Näkemykset ovat näin vahvoja ja suoralta kädeltä jopa räiskyviä. Hän haluaa kuitenkin sillä tiikerinsilmällä viedä suomalaista jääkiekkoa maailman huipulle - hinnalla millä hyvänsä.

Yhtä kaikki. Voittajia ei härdellissä, suorassa sirkuksessa ole, mutta toivottavasti nyt jollain tavalla saadaan jääkiekko heräämään talviunesta ja/tai usvasta myös maajoukkuetasolla, kuin myös liigatasolla. Raimo Summanen yrittää sitä nyt tehdä.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
"Yllättäen" Sihvonen julistaa messiaansa evankeliumia UL:n nettisivuilla.

http://www.urheilulehti.fi/jaakiekonsmliiga/uutiset/article123649-1.html

"Korostan edelleen sitä, että tämä ei ole mikään paljastuskirja, vaan jossain mielessä jopa historiallinen kirja jääkiekosta ja valmennuksesta. Minusta paljon suurempi asia kuin se, miten paljon kirjaa myydään Suomessa, on, että se tullaan saamieni tietojen mukaan kääntämään myös muille kielille ja sitä on tarkoitus käyttää joissain maissa jopa oppikirjana. Kysymys on suuresta asiasta koko lajin kannalta."

Etenkin tuo pätkä kuullostaa jo surkuhupaisalta, ellei jopa pelottavalta. Noin suurella paatoksella on ylistetty viimeksi Maon ja Marxin teoksia idässä päin...Mutta onneksi nyt valaistuneet pääsevät levittämään tietämystä ulkomaillekin.

Summanen on hyvä valmentaja, ei siinä mitään, mutta tuntuuko kenestäkään muusta, että Sihvonen on mennyt (viimeistään) nyt ehkä hiukka liian pitkälle?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
redruM kirjoitti:
...tuntuuko kenestäkään muusta, että Sihvonen on mennyt (viimeistään) nyt ehkä hiukka liian pitkälle?

Kirjan lukeneena voin vastata, että tuntuu. Tuo Sihvosen lausunto on oikeastaan aika surkuhupaisa, ja aion tallentaa sen visusti muistojeni syövereihin kaivaakseni sen aina välillä esille silloin, kun haluan huvittaa itseäni.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Maple Leaf kirjoitti:
Kirjan lukeneena voin vastata, että tuntuu.

Samoin. Minulle jää Sihvosen kirjoituksesta sellainen käsitys, että hän ei ole lukenut painettua teosta lainkaan. Olen itse asiassa siitä aivan varma.

Sihvonen on kyllä ollut mukana kirjan synnytyksessä ja hän on varmasti tutustunut kokonaisaineistoon. Mutta tämä noin 190-sivuinen kirja ei kyllä ole mikään historiallinen kirja jääkiekosta ja valmennuksesta. On hyvin todennäköistä, että sellaistakin aineistoa olisi ollut, mutta syystä tai toisesta sitä ei kirjassa julkaistu. Ehkä sitten seuraavassa - Summanen kun totesi jossain, että aineistoa oli jopa kolmeen kirjaan. (Tosin kun on ollut itse tekemässä mm. 560 sivuista kirjaa, niin edes 3 x 190 sivua ei aivan hirveän isolta kuullosta :)

Oma arvioni kirjasta on tuossa ylempänä ja se on vähän vaatimattomampi kuin Sihvosella: kaiken kaikkiaan teos voisi olla pienimuotoinen avauspuheenvuoro suomalaisen jääkiekon tilasta tässä ja nyt.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
AnaMasa kirjoitti:
Hetki sitten Tulosruudussa myös Summanen itse ihmetteli ääneen, että -Miksi kiekkoliiton johto ei suostunut analysoimaan tapahtunutta kiihkottomasti?

Tulosruutu tavoitti myös Jutin, Kurrin ja Erkan, mutta kukaan ei uskaltanut kommentoida sanallakaan.
Ei siinä nyt mistään uskalluksesta ollut kyse? Mainittu kolmikko ei halunnut kommentoida asiaa mitenkään Tulosruudulle.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Laiskana ja väsyneenä ihmisenä en jaksanut selata koko ketjua läpi tai etsiä Internetistä tietoa. Eli kysymykseni kuuluu, paljon tämä Summasen kirja maksaa? Sitä löytynee pk-seudun kirjakaupoista melko varmasti...
 

snumi

Jäsen
Raadosta kommenttia

Summanen: "Minut leimattiin ihmishirviöksi, huutajaksi ja yhteistyökyvyttömäksi fanaatikoksi." (tämä lienee kaikille yllätys)

Summanen oli haukkunut Niinimaata kovin sanoin. Puolustaja
Teppo Numminen uskalsi kyseenalaistaa Summasen tylyn toimintatyylin. Summanen: "Oikeassa hän (Numminen) oli. Olisin voinut toimi toisin."

Mitä tulee rahalistaan, niin jääkiekkoliiton mukaan oli kyse akkreditointilistasta, jossa luetellaan liitosta kisoihin osallistuvat.

En haluaisi kovasti kärjistää keskustelua, mutta eikö ole niin että Summanen oli sekä pelaajana että sittemmin valmentajana kaveri joka vaatii myös itseltään hirveästi (ylimääräisiä treenejä jne), mutta ei koskaan oikestaan ole tullut toimeen ihmisten kanssa. Lempinimi "Raato" lienee jo 15-20 vuoden takaa, joka tarkoittaa sekä sitä että mies on raataja, mutta myöskin että hän on raadollinen? Hän on huippuyksilö, josta tulisi tiukka diktaattori, mutta ei sovi joukkoon jonka johtoon voidaan valita myös vähemmän raadollinen raato.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kyllähän Summasen johdolla jo MM-kisoissa 2004 joukkueessa oli eräiden tietojen mukaan kyseenalainen ilmapiiri. Samoin Summasen oma käytös MM-kisoissa herätti kummastusta. Esimerkkitapaus, kun tuli tietoon, että Suomi kohtaa puolivälierässä Kanadan; se sai Summasen pois raiteiltaan ja mies jäi mököttämään omaan hotelliinsa.

World Cupissa taas kapteeni Koivu oli eräässä tilaisuudessa/palaverissa puuttunut Summasen huutamiseen. Ja nyt tuli julki sitten Nummisen "ojentaminen". Eli kyllä tässä ihan materiaalia riittää siihen, miten Summanen itse on käyttäytynyt ja ollut aiheuttamassa kaikenlaista sähläystä. Tapaus Niinimaa on sinänsä vain pieni sivuseikka koko sopassa.

Toisaalta liitossa ei kuitenkaan tuettu Summasta millään tavalla. Ensin neuvoteltu kolmevuotinen sopimus oli vedettykin yksivuotiseksi, Summasen selän takana puuhasteltiin koko ajan kaikenlaista ja koko valmennusjohdon valintaprosessi karkasi Kummolalta käsistä. Jo lähtötilanne oli Summaselle liki mahdoton. Osapuolet liitto ja Summanen olivat täysin eri aaltopituudella kaikista asioista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös