Summanen jättää maajoukkueen

  • 77 609
  • 632

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Ei oo kyllä mitään järkee heittää Summasta pois. Kaikkien aikojen ehkä paras valmentaja.. Kummola ennemmin pihalle.. Sit sieltä tulee kuitenki joku Aurinkokuningas tilalle nii hyvin menee..
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viestin lähetti -Laddy#17-
Ei oo kyllä mitään järkee heittää Summasta pois. Kaikkien aikojen ehkä paras valmentaja.. Kummola ennemmin pihalle.. Sit sieltä tulee kuitenki joku Aurinkokuningas tilalle nii hyvin menee..

No niin, okei ymmärrän.

Vaikka Kummolan & liiton touhut pännivät ja niin valitettava kuin koko tapaus onkin, ei Raimo nyt sentään korvaamaton ole. Johdon sekoilusoppa vain aiheutti sen, että seuraajalla (kuka hyvänsä) ei ole helppo savotta edessään.
 

Medi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät, WOHOO!!
Kirjoitus "Suojatyöpaikkojen Suomi"

Luettuani Matti Liljaniemen kirjoituksen "Suojatyöpaikkojen Suomi" en ymmärrä häntä ollenkaan. Kirjoitus vain kuvastaa sen kuinka kokematon ja liike-elämästä tietämätön ihminen kirjoittaa.

Jääkiekkovalmentajan erottaminen on verrattavissa työelämän käytäntöihin ja Kummola toimi niin kuin pitää toimiakin eli aivan oikein. Kommentoin omalta osaltani kirjoitusta.

Suomen maajoukkue työelämässä.

Maajoukkue on kuin aivan normaali kansainvälisiä isoja projekteja tekevä yritys. Tähän projektiin palkattiin ulkopuolelta projektipäällikkö (Summanen) jolla ei ollut kokemusta kansainvälisistä projekteista. Projektiryhmä oli muuten hyvin kasassa. Projektipäällikön rinnalla toimii kaksi kokenutta henkilöä (Jutila ja Kurri). Molemmilla on kokemusta isoista projekteista pitkältä ajalta, Jutilalla Suomesta ja Kurrilla Ulkomailta. Muu projektiryhmä (pelaajat) koostui vastaavissa kansainvälisissä projekteissa toimineista kokeneista työntekijöistä.

Projekti on saatu päätökseen ja päästy hyvään tulokseen, ehkä laatu hieman kärsi. Miksi projektipäällikkö erotetaan?

Projektipäällikkö pääsi hyvään tulokseen eli tämän perusteella potkuja ei annettu ja moni muukin olisi päässyt tällä projektiryhmällä samaan, sitä vastoin projektipäällikkö sai yhden luotettavan työntekijän (johon on luotettu aikaisemminkin vastaavissa projekteissa) hakemaan eroa. Kokematon projektipäällikkö menee työpaikalla henkilökohtaisuuksiin haukkuen työntekijän ryhmän edessä. Öykkärimäisellä ja lapsellisella käytöksellään projektipäällikkö polttaa yrityksen kansainvälisiä suhteita ja hankkii yritykselle negatiivista julkisuutta.

” Kurri ei epäonnistunut omissa tehtävissään Jutilan tavoin, mutta on maajoukkueen valmentajaksi auttamattomasti aivan liian kokematon.”

Miten ihmeessä aivan liian kokematon, ei missään nimessä. Projektipäällikön rinnalla toimii työntekijä joka on ollut vastaavissa tilanteissa ympäri maailmaa yli 10 vuotta.

”Ennen astumistaan Leijonien valmennustiimiin Kurrilla ei ollut minkäänlaista osaamista penkkijohtamisesta.”

Onko jollakin ensikertalaisella aikaisempaa kokemusta?

” Nyt häneltä odotetaan hyökkäysketjujen peluuttamista yhden jääkiekkohistorian tärkeimmän turnauksen finaalissa; jokseenkin kummallista.”

Ei yhtään kummallista. Kurri on pelannut juuri näitä pelaajia vastaan yli 10 vuotta juuri niissä hyökkäysketjuissa ja tietää tasan eikä melkein miten niissä pitää toimia. Tottakai projektipäällikön apulaiseen luotetaan jos on tälläinen kokemus samasta työstä.

” Eikö herroja voisi kunnioittaa heidän saavutuksistaan jollain muulla tavoin kuin nimittämällä heidät tehtäviin, joissa he tekevät itsestään pellejä? ”
Kurri teki itsestään pellen? Ai niin olihan siellä Kanadan joukkueessakin todellinen vielä suurempi pelle ja täysin kokematon kaveri nimeltään Wayne Gretzky joka ei tiedä mitään hyökkäyksistä.

”nöyryyttää kiekkoilumme suurimpia nimiä?”

Huh huh nöyryyttämistä on siis maajoukkueen valmennustiimiin nimeäminen.

” Valmentajalla on iso vastuu. On pelaajavalinnat, johtoryhmän valinta, peluuttaminen, taktiikka, lehdistö. Jos on vastuuta, mutta ei ole päätösvaltaa, on aika vaikea toimia, Summanen kertoi. ”

Johtaja huomasi ettei kokemattomasta projektipäälliköstä ole valitsemaan työntekijöitä. So simple.

” Kun koko soppa levisi naamalle Janne Niinimaan jätettyä leijonajoukkueen kesken turnauksen, katosi Kummola nurkan taakse piiloon kuin raukka ja pelkuri. Tukea Summaselle ei löytynyt juuri niinä tärkeimpinä hetkinä, jolloin maajoukkueen valmennusjohto olisi sitä kaikkein kiivaimmin kaivannut. ”

Olisiko yrityksen johtajan pitänyt tukea projektipäällikköä joka sai yhden tärkeimmistä työntekijöistä eroamaan haukkumalla ja menemällä henkilökohtaisuuksiin. Hyvä projektipäällikkö, nöyryytä lisää, Hyvää työtä…niinkö? Kummola toimi juuri niin kuin oikean johtajan pitää toimia.

” Tärkeiden voittojen jälkeen Kummola olikin taas estradilla, omasta mielestään pääesiintyjänä.”

Yrityksen johtaja on tyytyväinen saavutettuun tulokseen mutta ei tyytyväinen siihen millä keinoin se saavutettiin. Olisiko projektipäällikkö pitänyt päästää haukkumaan kuinka muut maat on paskoja ja me parhaita?

” Puheenjohtaja pääsisi helpolla, jos Erkka Westerlund suostuisi vastaanottamaan päävalmentajan pestin.Westerlund on liiton ykkösvaihtoehto siitä huolimatta, että Summasella ja hänen pitkäaikaisella tutkaparillaan oli peräti kirjallinen sopimus koskien tilannetta, jossa jompikumpi miehistä saa potkut tehtävistään. Kummola haluaa houkutella tai painostaa Westerlundin rikkomaan tuon sopimuksen, syömään sanansa ystävälleen. ”

Jos sinulle tarjotaan huippuyrityksestä parasta työpaikkaa mitä heillä on tarjota, painaako sinua epäonnistuneen kaverin kommentti ”Älä mee” ? Entä jos asia olisi toisin päin? Summanen ei kuuntelisi yhtään Erkan kommentteja.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Re: Kirjoitus "Suojatyöpaikkojen Suomi"

Viestin lähetti Medi
Luettuani Matti Liljaniemen kirjoituksen "Suojatyöpaikkojen Suomi" en ymmärrä häntä ollenkaan. Kirjoitus vain kuvastaa sen kuinka kokematon ja liike-elämästä tietämätön ihminen kirjoittaa.



” Tärkeiden voittojen jälkeen Kummola olikin taas estradilla, omasta mielestään pääesiintyjänä.”

Yrityksen johtaja on tyytyväinen saavutettuun tulokseen mutta ei tyytyväinen siihen millä keinoin se saavutettiin. Olisiko projektipäällikkö pitänyt päästää haukkumaan kuinka muut maat on paskoja ja me parhaita?

Ja liike-elämässähän voiton maksimointi keinoja kaihtamatta ei kuulu kuvaanko?

Ihan hyviäkin pointteja tekstissäsi oli, mutta tuskin ihan omaa ketjua olisi kaivannut. Asiasta kun pauhataan noin neljässä viestiketjussa.

Se, että koko asia sai älyttömät mittasuhteet menee pitkälti tuon Komisario Sisun kaksoisolennon piikkiin ja tästä syystä hyvästä johtamisesta ei kannata edes puhua.

edit: nopeita noi modet
 
Viimeksi muokattu:

Medi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät, WOHOO!!
En tarkoituksella laittanut kirjoitusta aikaisempien keskustelujen alle. Kommentoin myös kolumnin kirjoittajan tapaa tuota esille omia mielipiteitä. Tämän tyylinen kirjoitus on harvinaista toimittajalta Jatkoajassa ja menee samaa kategoriaan erään Keskisuomalaisen toimittajan kanssa. Pisteet laski, valitettavasti ja paljasti ammattitaidon olevan vähäistä.
 

Toimitus

Jäsen
Kiitos kaikille kolumnini lukeneille palautteestanne ja kommenteistanne.
Viestin lähetti Isaksson
Saatanan hyvä ?????? Kuinka kolumni voi olla "saatanan hyvä", jos siinä ei tavullakaan mainita koko erottamisprosessin todellista syytä, vaan keskittyy pelkkiin sivuseikkoihin. Kuinka kolumni voi olla asiantunteva, kun se ei sivuakaan erottamisen todellista syytä, vaikka kirjoittaja varmasi on siitäkin tietoinen. Ja jos ei ole niin entistä surkeampaa ja asiantuntemattomampaa tekstiä.

Kummola antoi selvästi ymmärtää, että pääsyy erottamiselle oli Summasen käytös, ei Jutila, eikä Kurri. Summanen kertoi itse, että olisi jatkanut molempien herrojen, myös Jutilan kanssa.
Kolumnini tarkoitus oli tietenkin herätellä keskustelua niiltä osin ja niistä aiheista, joihin julkisuudessa ollut toistaiseksi millään tapaa keskitytty. Lisäksi Jatkoajan uutisointi aiheesta sekä päätoimittaja Hiitelän ja toimittaja Korhosen kolumnit rajasivat aiheeni nähdyn kaltaisella tavalla.

Vielä hetki sitten puheenjohtaja Kummolan mukaan Summasen piti jatkaa maajoukkueen päävalmentajana. Summanen kuitenkin kiisti tämän tiedon tuolloin, ja nyt lopputulos on tämä. Jos syynä on Summasen käytös, silloinhan kyseessä täytyy olla viimeisen viikon aikaiset tapahtumat, eikö? Vai muuttuiko esimerkiksi Niinimaan tapaus joten viime päivien aikana, vai vetikö Summanen peräti lomalta palatessaan Finnairin stuerttia turpaan?

Summanen antoi Kummolalle neniin ensin kiistäessään Kummolan jo tiedottaman jatkon. Vielä pahemmin puheenjohtaja olisi nolattu, mikäli päävalmentaja olisi saanut hänen kaverinsa ulos maajoukkueen kuvioista. Kummola ei tietenkään voinut oman johtoasemansa murentamista tällä tavoin.
Viestin lähetti finnishninja
Ensinnäkin, kyllä, Jari Kurri ei ole mikään kokenut valmentaja, mutta hänellä ei ollut myöskään vastuuta päävalmentajana. Kurrilla on tosin kokemusta mitä välittää pelaajille, Jokereista muutamiin Stanley Cup kultiin asti. Eiköhän näin ollut tarkoituskin.
Kanadan aitiossa heilui myös eräs mies jolla ei ollut niin paljon kokemusta, nimittäin Wayne Gretzky, myös hän on aika vihreä valmentajana. Siitä huolimatta - Kanada vei voiton kotiin.

Toiseksi, jos Jutila on epäonnistunut joukkueen tiedoittajana, johtuuko se siitä että hän teki työn huonosti, ei ennättänyt vai eikö hän halunnut?

Kolmanneksi, Jutilan roolia ei tule liioitella. Joukkueenjohtana hänen työnsä panos ei näy mitenkään ratkaisevasti jäällä. Elikkä siinä virassa voi olla ihan hyvin joku, jonka parhaimmat vuodet ovat vielä edessäpäin. Jostain täytyy löytyä uusia Kummoloita ja mikäs on parempi tapa kuin antaa vanhojen jääkiekkoilijoiden olla mukana.

Ja sitten Kummola. Kyllä, Kummolalla on oma piirinsä. Sillä ei ole mitään väliä kuka tai ketkä aitiossa heiluvat, Kummolan miehiä kaikki. Miten voisi onnistua miesten valikointi siltä pohjalta että he kaikki ovat/tulevat jonkun toisen piiristä? Noh, ehkä joku ulkomaalainen.
Epäonnistuessa olisikin sitten kiva arvostella Kummolaa kun valitsee miehiä "piirin ulkopuolelta".

Eniten pisti silmään tämä:

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, Summanen halusi hoitaa ja päättää kaiken itse, mutta sitten kun soppakattila kuumenikin liikaa niin isi Kummolan olisi pitänyt tulla pitämään poikaa kädestä kiinni. Näinkö?

Yksi juttu: Kummola ja kumppanit järjestivät henkilökunnan ja lähettivät joukkueen kisoihin. Sen jälkeen tehtävän hoito oli Summasella, Westerlundilla, Jutilalla ja Kurrilla. Vai olisiko myös Kummolan pitänyt ahtaa itsensä vaihto-aitioon? Saatana, siellähän oli jo muutenkin tungosta!!
Kurrilla ei ollut päävalmennusvastuuta. Sen sijaan hänellä oli vastuu mm. hyökkäysketjujen peluuttamisesta. Kurri on erittäin kokenut ja ansioitunut jääkiekon pelaaja, ei valmentaja. Pelaajataustasta on valmentajalle apua, mutta eivät ne koutsit ihan huvikseen käy vuodesta toiseen erilaisissa koulutuksissa ja suorita tutkintoja sekä pikku hiljaa nouse junioreiden ja alempien sarjatasojen kautta ylöspäin.

Nyt Kurri työnnettiin aivan keltanokkana niin vastuulliselle paikalla kuin vain mahdollista. Jossainhan jokaisen tosiaankin on pakko aloittaa, mutta ei kai kukaan ammattikoulustakaan valmistunut odota pääsevänsä Jorma Ollilaksi Ollilan paikalle?

Gretzky ei tosiaankaan häärinyt Kanadan vaihtoaitiossa, hän pysytteli loitolla valmennuksesta ja antoi sen parhaiden ammattilaisten hoidettavaksi. Gretzky teki sitä missä hän on parhaimmillaan, taivuttelemassa kaikki Kanadan parhaat pelaajat joukkueeseen. Sama työnkuva sopisi myös Jari Kurrille, ja siinä hän olisi myös varmasti erittäin pätevä.

En tiedä miksi Timo Jutila epäonnistui tehtävissään, mutta eiköhän kyse ole vaadittavan osaamisen ja ammattitaidon puutteesta. Ei peruskoulun käyneen jääkiekkoilijan voi olettaa osaavan kaikille tiedotusvälineille lähetettäviä lehdistötiedotteita tai tekemään monimutkaisia ja erittäin vaativia matkustusjärjestelyjä.

Miksi joukkueenjohtajana ja tiedottajana täytyisi sietää jotakin epäpätevää henkilöä, kun Suomessa on kyseisiin tehtäviin satamäärin päteviä ja osaavia henkilöitä? Jutila olisi omimmillaan puolestaan esimerkiksi PR-isäntänä, joka hoitaisi sponsoritilaisuuksia supliikkimiehenä. Joukkueenjohtajan merkitys nähtiin World Cupiin valmistauduttaessakin, kun Suomi jumittui Tsekissä pelatun ottelun jälkeen lentokentälle.

Ei Kummolan tarvitse pitää Summasta kädestä. Sen sijaan hänen ei myöskään kesken turnauksen pidä olla kääntämässä sitä hellan levyä täysille. Kummola pakeni nurkan taakse piiloon, jotta mikään mahdollisista tappioista tai negatiivisesta julkisuudesta ei tarttuisi hänen. Voiton valokiilassa olikin sitten taas kivempi paistatella.

Kummolan ei olisi alunperinkään pitänyt valita Kurria, Jutilaa tai Hannu Virtaa. Päävalmentaja luonnollisesti valitsee apuvalmentajansa sekä pelaajiston, koska hän heidän suorituksestaan vastuullisena henkilön vastaa omalla työpaikallaan.
Viestin lähetti Medi
Luettuani Matti Liljaniemen kirjoituksen "Suojatyöpaikkojen Suomi" en ymmärrä häntä ollenkaan. Kirjoitus vain kuvastaa sen kuinka kokematon ja liike-elämästä tietämätön ihminen kirjoittaa.

Jääkiekkovalmentajan erottaminen on verrattavissa työelämän käytäntöihin ja Kummola toimi niin kuin pitää toimiakin eli aivan oikein. Kommentoin omalta osaltani kirjoitusta.

Suomen maajoukkue työelämässä.

Maajoukkue on kuin aivan normaali kansainvälisiä isoja projekteja tekevä yritys. Tähän projektiin palkattiin ulkopuolelta projektipäällikkö (Summanen) jolla ei ollut kokemusta kansainvälisistä projekteista. Projektiryhmä oli muuten hyvin kasassa. Projektipäällikön rinnalla toimii kaksi kokenutta henkilöä (Jutila ja Kurri). Molemmilla on kokemusta isoista projekteista pitkältä ajalta, Jutilalla Suomesta ja Kurrilla Ulkomailta. Muu projektiryhmä (pelaajat) koostui vastaavissa kansainvälisissä projekteissa toimineista kokeneista työntekijöistä.

Miten ihmeessä aivan liian kokematon, ei missään nimessä. Projektipäällikön rinnalla toimii työntekijä joka on ollut vastaavissa tilanteissa ympäri maailmaa yli 10 vuotta.

Ei yhtään kummallista. Kurri on pelannut juuri näitä pelaajia vastaan yli 10 vuotta juuri niissä hyökkäysketjuissa ja tietää tasan eikä melkein miten niissä pitää toimia. Tottakai projektipäällikön apulaiseen luotetaan jos on tälläinen kokemus samasta työstä.

Johtaja huomasi ettei kokemattomasta projektipäälliköstä ole valitsemaan työntekijöitä. So simple.
Jääkiekko ei ole millään tapaa verrattavissa työelämään, sillä suurin osa työelämän lainalaisuuksista ei toimi kaukaloissa tai pukukopeissa.

Jutila ja Kurri eivät ole kokeneita työntekijöitä. Jutilalla ei ollut minkäänlaista kokemusta tai kompetenssia sen kummemmin joukkueenjohtajan kuin tiedottajankaan tehtäviin. Kurri ei myöskään ollut koskaan toiminut valmentajana millään tasolla.

Koska Kurri on ollut peluuttamassa vastaavissa tilanteissa joukkuetta kymmenen vuoden ajan? Valmentaminen ja pelaaminen ovat kaksi täysin eri asiaa, eikä toisesta saa vaadittavaa osaamista toisen hoitamiseen.

Summanen olisi valinnut johtoryhmäänsä rautaisia ammattilaisia. Nyt Kummolan toimesta valittiin ammattitaidottomia amatöörejä ilman minkäänlaista kokemusta vastaavista tehtävistä.

Kiitos vielä kerran kaikesta palautteestanne.

Matti Liljaniemi
Toimittaja
Jatkoaika.com
 
Viimeksi muokattu:

Medi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät, WOHOO!!
Viestin lähetti Toimitus
Kurri on erittäin kokenut ja ansioitunut jääkiekon pelaaja, ei valmentaja. Pelaajataustasta on valmentajalle apua, mutta eivät ne koutsit ihan huvikseen käy vuodesta toiseen erilaisissa koulutuksissa ja suorita tutkintoja sekä pikku hiljaa nouse junioreiden ja alempien sarjatasojen kautta ylöspäin.

Jutila ja Kurri eivät ole kokeneita työntekijöitä. Jutilalla ei ollut minkäänlaista kokemusta tai kompetenssia sen kummemmin joukkueenjohtajan kuin tiedottajankaan tehtäviin. Kurri ei myöskään ollut koskaan toiminut valmentajana millään tasolla.

Eikös yleensä valita se kokenein, ei muodollisesti pätevin.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Viestin lähetti Medi
Eikös yleensä valita se kokenein, ei muodollisesti pätevin.

Aivan! Yleensä valitaan kokenein, mutta jääkiekkoliitossa valitaan muodollisesti pätevin.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Projektipäälliköt jääkiekon ihmemaassa

Viestin lähetti Medi
Jääkiekkovalmentajan erottaminen on verrattavissa työelämän käytäntöihin
...
Maajoukkue on kuin aivan normaali kansainvälisiä isoja projekteja tekevä yritys.

Väärin. Jääkiekon A-maajoukkue ei ole kuin mikä tahansa yritys muuten kuin (peli)tulosvastuullisessa mielessä.


Viestin lähetti Medi
Tähän projektiin palkattiin ulkopuolelta projektipäällikkö (Summanen) jolla ei ollut kokemusta kansainvälisistä projekteista.

Mistä ihmeen "ulkopuolelta"? Liiton sisältäkö se koutsi olisi pitänyt järkätä? Ja Summasella oli kokemusta maajoukkueesta, tosin junnutasolta, mutta silloin tulikin Euroopan mestaruus.



Projektiryhmä oli muuten hyvin kasassa. Projektipäällikön rinnalla toimii kaksi kokenutta henkilöä (Jutila ja Kurri). Molemmilla on kokemusta isoista projekteista pitkältä ajalta,

Vai että oikein "projektiryhmä" ja "projektipäällikkö". Ensinnäkin Jutilalla ei ole kokemusta johtotehtävissä mistään prokkiksista, eikä muuten ole kehuttavammin Kurrillakaan, joten mistähän nämä "kokemukset isoista projekteista pitkältä ajalta" tulevat? Peliuraltako? Pitkä peliura on Raimollakin, mutta ei se painanut oikeutetusti valinnassa yhtään, vaan ne Summasen 8 vuotta koutsaamisessa, mikä on lyhyt aika, mutta siihen nähden erittäin hyvillä tuloksilla.


Projektipäällikkö pääsi hyvään tulokseen eli tämän perusteella potkuja ei annettu ja moni muukin olisi päässyt tällä projektiryhmällä samaan

Eli ihan sama kuka siellä käskee, pelaajat voittaa ja koutsit häviää. Jep, jep.



, sitä vastoin projektipäällikkö sai yhden luotettavan työntekijän (johon on luotettu aikaisemminkin vastaavissa projekteissa) hakemaan eroa.

Tässä vertailussa on vain sellainen kömmähdys, ettei maajoukkueista haeta kesken turnauksen "eroa", heti kun tulee paha mieli. Sinne sitoudutaan vapaaehtoisesti lyhyeksi aikaa ja käytännössä ilman palkkaa. Niinimaan karkaaminen tuossa vaiheessa kesken turnausta on maailmanluokassakin erittäin harvinaista ellei ainutlaatuista ämmäilyä. Sen sijaan edes pahimpien huhujen mukainen Summasen henkilökohtaisuuksiin menevä ripittäminen ei ole maailmanluokassakaan mitenkään harvinaista. Ja tällä en tarkoita, että Raimon käytös olisi aina oikeutettua.



Öykkärimäisellä ja lapsellisella käytöksellään projektipäällikkö polttaa yrityksen kansainvälisiä suhteita ja hankkii yritykselle negatiivista julkisuutta.

Suomen maajoukkue ei saanut negatiivista julkisuutta muuten kuin oman pesän likaajien toimesta. Summanen otettiin jääkiekkopääkaupungissa lähinnä kiinnostuneena vastaan ja kommenttit Niinimaasta eivät olleet mitenkään yksipuolisesti Jannea tukevia. Ja mitä "kansaivälisiä suhteita" Summanen poltti?


Miten ihmeessä aivan liian kokematon, ei missään nimessä. Projektipäällikön rinnalla toimii työntekijä joka on ollut vastaavissa tilanteissa ympäri maailmaa yli 10 vuotta.

Päävalmentajan rinnalla toimi apuvalmentajana siinä hommassa lähes kokematon henkilö kovimmassa mahdollisessa paikassa. Ei siitä voi Kurria mitenkään syyttää, eikä hän tietääkseni suuremmin mokaillutkaan, mutta vähän järkeä noihin "ympäri maailmaa" juttuihin, jooko?



Onko jollakin ensikertalaisella aikaisempaa kokemusta?

Ja Maailmancup on oikea paikka kokemattomalle apuvalmentajalle? Ei esim. junnumaajoukkueet tai edes seurajoukkueet?



Ei yhtään kummallista. Kurri on pelannut juuri näitä pelaajia vastaan yli 10 vuotta juuri niissä hyökkäysketjuissa ja tietää tasan eikä melkein miten niissä pitää toimia.

Sulle ei näytä menevän jakeluun, että hyvä pelaaja ei tarkoita automaattisesti samaa kuin osaava valmentaja.



Johtaja huomasi ettei kokemattomasta projektipäälliköstä ole valitsemaan työntekijöitä. So simple.

Lätkä on loppujen lopuksi yksinkertaista, mutta sulle projektien ammattilaiselle se näyttää olevan vielä liian monimutkaista. Summasen potkujen syinä kun ei ollut hänen kyvyttömyys valita itselleen työntekijöitä, tarkoitit niillä sitten pelaajia tai apuvalmennusta. Sen sijaan johdolla ei ole nähtävästi kykyä valitsemaan joukkueeseen edes sitä yhtä työntekijää omine välineineen.



Yrityksen johtaja on tyytyväinen saavutettuun tulokseen mutta ei tyytyväinen siihen millä keinoin se saavutettiin. Olisiko projektipäällikkö pitänyt päästää haukkumaan kuinka muut maat on paskoja ja me parhaita?

Vie nyt ne projektipäällikkösi mukanasi jonnekin sopivampaan paikkaan! Kummolan selittelyt vääristä keinoista tai Summasen pelinjohtotaidon puutteista ovat täysin naurettavia ja lapsellisia sen jälkeen kun äijä on itse myöntänyt, että liitto ja hän halusi Summasen jatkavan heidän ehdoillaan, mutta muuttivat sitten parissa päivässä mielensä. Ja tuo väittämäsi Summasen muiden maiden haukkumisesta on taas jotain omaa fantasiaasi.


[Huomasin varsinaista viestiä lähettäessäni, en vielä kirjoittaessani, että Liljaniemi vihdoin vastasi itsekin, mutta en nyt halua jättää väliin tätä projektia.]
 

Medi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät, WOHOO!!
Re: Projektipäälliköt jääkiekon ihmemaassa

Viestin lähetti Panzerfaust
Väärin. Jääkiekon A-maajoukkue ei ole kuin mikä tahansa yritys muuten kuin (peli)tulosvastuullisessa mielessä.

Mistä ihmeen "ulkopuolelta"? Liiton sisältäkö se koutsi olisi pitänyt järkätä? Ja Summasella oli kokemusta maajoukkueesta, tosin junnutasolta, mutta silloin tulikin Euroopan mestaruus.


Verrattavissa työelämän käytäntöihin

Olisin voinut painottaa enemmän sanaa käytäntöihin. Pahoittelen.

Kuvasin maajoukkueen toimintaa projektina siksi, että se olisi helpompi ymmärtää jos on konkreettinen esimerkki niin kuin tuo "projektipäällikkö ulkopuolelta" vertaus.

Viestin lähetti Panzerfaust
Sulle ei näytä menevän jakeluun, että hyvä pelaaja ei tarkoita automaattisesti samaa kuin osaava valmentaja.
[/B]

Miksi sinun pitää saada minulle jotain jakeluun? Mielipiteitä on monia ja niitä pitääkin kommentoida mutta ei tarvitse ottaa liian henkilökohtaisesti.

10 vuotta takan tiiliä latonut muurari osaa kertoa varmasti paremmin miten tässä kohdassa pitää latoa kuin, että kertomaan tulisi 20-vuotias ammattikoulusta valmistunut muurari jolla on opettajan pätevyys .

Tarkoitan tällä juuri sitä mihin tehtävään Kurri laitettiin. Kurri tietää mitä hyökkäysketjun kuuluu tehdä ja valmentajan tehtävänä on saada pojat pelaamaan. Sinun mielipiteistä tulkitsen, että Summanen olisi ollut tässäkin tilanteessa parempi vaihtoehto.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Re: Re: Projektipäälliköt jääkiekon ihmemaassa

Viestin lähetti Medi
10 vuotta takan tiiliä latonut muurari osaa kertoa varmasti paremmin miten tässä kohdassa pitää latoa kuin, että kertomaan tulisi 20-vuotias ammattikoulusta valmistunut muurari jolla on opettajan pätevyys.

Mutta kun edes tuo sinänsä käypä logiikka ei päde vertailuna Kurriin ja Summaseen valmennuksessa. Vaikka Raimolta jäi tekemättä läpimurto NHL-liigassa ja Kurri oli sen suurimpia tähtiä, ei se tarkoita etteikö Summasella olisi riittävästi myös sitä oman käden kokemusta asiasta ja vieläpä samalta vuosikymmeneltä. Ja vaikkei olisikaan, niin silti valmentajat nyt hallitsevat nämä hyökkääjienkin peluutukset paremmin kuin entiset hyökkääjät. Se peluuttaminen on myös sitä valmentamista jääkiekossa ja vieläpä mitä suurimassa määrin.

Monet kokeneetkin pelaajat ovat kiltisti sanottuna varsin rajoittuneita asiantuntijoita leipälajissaan. Monet ovat katsoneet sitä ruutua vain omien suoritustensa kautta ilman sen kummempaa perspektiiviä mihinkään. En tällä todistele Kurrin kykyjä vastaan tai puolesta, vaan ihan yleisesti pelaajia jonkin verran tuntevana.



Viestin lähetti Medi
Sinun mielipiteistä tulkitsen, että Summanen olisi ollut tässäkin tilanteessa parempi vaihtoehto.

En edes tarkalleen tiedä mitä Kurri siellä vaihtoaitiossa teki ja kuinka usein hän hyökkääjiä tosiasiassa peluutti, mutta tulkitsit mielipiteeni ehdottomasti oikein: Raimo Summanen on varmasti asiantuntevampi peluuttaja kuin Jari Kurri. Myös niiden hyökkääjien.
 

Kaivanto

Jäsen
Viestin lähetti flintstone
Sillä ainakin pelaajat Saku Koivun ja Olli Jokisen suulla ainakin vakuuttavat että Summasen kanssa ei ollut ongelmia ja Ramilla oli pelaajien 100% tuki takanaan.
Viestin lähetti flintstone
Ja epäilen että kun Koivu puhuu pelaajien 100% tuesta niin hän joukkueen kapteenina aivan oikeasti tietää pelaajien mielipiteen.

Koivuhan puhui jo tänään ristiin eilisten kommenttiensa kanssa, tai vähintäänkin loivensi niitä. Iltalehdestä:

- Jos siellä on ollut ryhmä, joka ei ollut Ramin takana, ainakaan minä en kuulunut siihen.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti Kaivanto
- Jos siellä on ollut ryhmä, joka ei ollut Ramin takana, ainakaan minä en kuulunut siihen.

Se olisi aikuisten oikeasti maailman kahdeksas ihme, jos Summasen valmentamassa jengissä ei olisi häntä vastustavia pelaajia. Kuitenkin kaikki paitsi yksi teki hommansa ja USA matsissa monet vieläpä paremmin kuin koskaan.

Johtajista ei tarvitse kaikkien pitää ja vielä vähemmän johtajan tulee olla alaistensa kaveri. Muitakin näkökantoja sekä valmennustapoja on, mutta kun peliturnaukset ovat edelleen vapaaehtoisia ja lyhyitä pätkiä ammattipelaajien elämässä, jotka saavat seuratasolla "uhrautumisestaan" vähitäänkin kohtuullisen korvauksen, niin johan nyt on perkele, jos matsien voittaminen ei olekaan se tärkein juttu edes maajoukkueessa!


edit: Ei ollut Kaivannolle suunnattu tämä vaan ihan yleistä vitutusmittarin nousua aiheen tiimoilta.
 
Viimeksi muokattu:

Kaivanto

Jäsen
En ole varma, suuntasitko Panzerfaust kommenttisi yleisesti vai nimenomaan mulle, mutta en tarkoittanut puuttua muuhun kuin valikoivaan Koivun siteeramiseen.
 

Animal

Jäsen
Re: Re: Projektipäälliköt jääkiekon ihmemaassa

Kurri tietää mitä hyökkäysketjun kuuluu tehdä ja valmentajan tehtävänä on saada pojat pelaamaan.

Tiesikö Kurri todellakin tavan, jolla päävalmentaja halusi ketjujen pelaavan ?

Se, että Kurri on ollut huippuluokan pelaaja NHL:ssa ei välttämättä kerro mitään hänen valmentajan kyvyistään.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Diktaattori Kalervo Kummola halusi pitää vanhan saunakaverinsa Timo "lihis kahdella nakilla" Jutilan suojatyöpaikassaan, koska oli sen velkaa Putte Possulle. Puttehan meinasi aikoinaan asettua ehdolle eduskuntavaaleihin Pirkanmaan alueen ehdokkaana, mutta Kaltsu (ystävien kesken) pelkäsi Puten vievän hänen ääniään ja Putte joutui Kaltsun painostuksen vuoksi luopumaan ehdokkuudesta. Näin ollen siis Summasen erottaminen oli ainut oikea ratkaisu, että lihapulla-Juti saatiin pidettyä hommissaan. Kaikki muut syyt kun yllä oleva on paskapuhetta liiton taholta. Lähteenä käytin hieman Satakunnan kansaa. Kummolalle potkut ja Jutila syömään!
 

Medi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät, WOHOO!!
Re: Re: Re: Projektipäälliköt jääkiekon ihmemaassa

Viestin lähetti Animal
Tiesikö Kurri todellakin tavan, jolla päävalmentaja halusi ketjujen pelaavan ?

Se, että Kurri on ollut huippuluokan pelaaja NHL:ssa ei välttämättä kerro mitään hänen valmentajan kyvyistään.

Niitä valmentajan kykyjä hänen ei siinä tilanteessa tarvitsekaan tietää vaan tuoda esille oma näkemys tilanteesta. Kurrilla on antaa paljon näkökulmia oman kokemuksen kautta. Ramikin niitä voisi kuunnella ja soveltaa siitä parhaaksi näkemänsä peluuttamiseen...eikös siellä penkin takana ollut valmennustiimi!
 

Armoured Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pens
Viestin lähetti Medi
...eikös siellä penkin takana ollut valmennustiimi!

Osuit ongelman ytimeen. Kyllä nyt kävi niin, että tässä sopassa oli liikaa hämmentäjiä. Tilannehan oli jopa surkuhupaisa ennen kuin Hannu Virta lähti joukkueesta. (Mistähän syystä?) Hänen lähtönsä jälkeenkin joukkueessa oli liikaa valmentajia. Maalivahtivalmentajaahan kyllä ei alunperin valittu. Jostainhan pitää tinkiä, kun johtoryhmän koko alkaa olla puolet joukkueesta...uskomatonta!

Kyllä homma nyt vaan on niin, että päävalmentaja vastaa kaikesta, ja jos hän ei saa päättää itse apuvalmentajistaan, ollaan jo alunperin menty perse edellä puuhun. Ja juuri näinhän pari vuotta sitten tapahtui. Ja nyt kun Summanen havaitsi ongelmia johtoryhmän toiminnassa kahden pelatun turnauksen aikana, hänellä oli täysi oikeus vaatia muutoksia sen kokoonpanoon. Ei kai päävalmentaja voi olla se, jonka pitää sopeutua ennalta valittuun johtoryhmään? Apuvalmentajat sopeutuvat tai heidät vaihdetaan.

Joukkueenjohtajan kyvyttömyys on vielä asia erikseen. Sitä EI voida sallia korkeimmalla mahdollisella tasolla. Harjoittelijoita ei maajoukkueessa tarvita.

Mutta kaikki tämä oli ennalta arvattavissa. Itseäni ainakin huvitti pari vuotta sitten kun kuulin kokoonpanon: Summanen, Westerlund, Kurri, Virta, Jutila.. Huomattavasti parempi ratkaisu olisi ollut: Summanen, Westerlund, katsomovalmentaja (esim. Nokelainen), maalivahtivalmentaja (joka myöhemmin hätäisesti palkattiin) ja kokenut joukkueenjohtaja. Ei vaihtoaitioon tarvita kahta miestä enempää, eikä ylivoiman asiantuntijaa!

Joka tapauksessa nyt kävi niin ikävästi, että maan lahjakkain valmentaja potkittiin ulos ennen kuin hän pääsi edes aloittamaan oman projektinsa. (Tähän asti mentiin liiton ehdoilla) Summanen oli ilmeisesti helpompi pois potkittava kuin Jutila tai Kurri. Jos kyseiset herrat vielä saavat jatkaa, voidaan todellakin puhua suojatyöpaikoista.

Asioiden oikean laidanhan tietävät ainoastaan edellä mainitut henkilöt ja liiton johto, mutta julkisuuteen annettujen tietojen valossa nyt on tehty todella suuri virhe. Pelaajat ovat Ramin puolella. Eikö heidän mielipiteensä pitäisi olla se tärkein? Liitossa ilmeisesti henkilösuhteet ajavat sen ohi. Olisikohan liiton johdossa aika tehdä iso puhdistus...
 

Burnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Rami

Todella syvältä toi kummolan kalen toiminta! Diktaattori veke liitosta! World Cup tarjosi niin hienoja hetkiä ettei mitään rajaa! USA ja Kanada pelit nostivat pitkästä aikaa oikee pulssii! Meinas pummpu leikata kiinni, ko Suomi pääs vinaalii!
Itse kannatan kyllä kovaa kuria, jos ammattimies ei kestä kritiikkii ni lähtis johki muualle( niin kuin lähti) olis varmaa ollu kiva pelat finaalis! Tulos on tärkeintä tyylillä ei niin paljo välii jos ton tason turnauksessa menestytään! Pulla sopis ehkä jonku leipomon johtoon, turha lähtee hommii jokka ei ol hallus!

Mitähän tästäkin taas tulee, jos ens MM kisoissa ei menestystä tule, niin eiköhän taas puhuta summasesta!
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tämä menee aivan naurettavaksi. Suomen maajoukkueen parhaimman tuloksen tehnyt luotsi ulostetaan maajoukkueen peräsimestä. Mitä helvettiä siellä liitossa pelleillään? Miksi Summasen vaatimuksiin ei voitu suostua? Onko Kummolan ego suomen menestyksen tiellä? Missä vaiheessa suomen maajoukkueen valmennuspaikat on ruvettu valitsemaan hyväveli-järjestelmällä? Todella naurettavaa pelleilyä koko ero-jupakka.

- Tinke-80
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kenellä on mahdollisuus niin kannattaa lukea päivän aamulehti.
Siinä Kummola kertoo tästä Summas-tapauksesta ja sanoo että ei jatkaminen ollut mistään Jutista tai Kurrista kiinni.

Itse neuvottelu oli vaan täysin mahdotonta koska"Ei sellaisen ihmisen kanssa voi neuvotella joka ei tiedä mitä haluaa tehdä.
Tänään hän haluaa olla manageri,huomenna sirtyä pois maajoukkueesta koordinaattoriksi,seuraavana päivänä hän haluaa lopettaa valmentamisen ja neljäntenä päivänä hän haluaa olla valmentaja.Täysin mahdotonta,viiden minuutin sisällä voi tulla kolme erilaista mahdollisuutta, selittää Kummola.

Juttu jatkuu mutta kannattaa lukea kenellä lehti tulee vaikka työpaikalle,tampereen seudulla varmaan monelle kotiin.
 

Goldberg

Jäsen
Re: Re: Katoavaista on kunnia

Viestin lähetti Isaksson
Höpö höpö, IFK:ssa ollessaan Summanen oli täysi statisti ja kakkosviulun soittaja. Erkka oli IFK:n selkeä ykkösvalmentaja ja olisi saanut mielellään jatkaakin. Olisi kelvannut johdolle ja faneille. Summasta ei jäänyt kaipaamaan kukaan, ja hänelle ei varmaankaan ole eikä ole ollut pystyttämässä patsaita yksikään IFK:n fani.

Pakko vähän mennä ohi aiheen mutta....Mitä yhteyttä on Summasella ja Jortikalla.....Muutakuin johtamistyyli......KAIKKI mihin he sormensa laittavat muuttuvat jossain vaiheessa "kullaksi". Eli menestys ei välttele heitä. Laitoit, että Erkka olisi kelvannut...No, Hifk:n pehmeä linja ei juuri ole menestystä tuonut.Millä tyylillä menestys viimeksi tuli?

Ei varmaan ole mikään salaisuus, että Erkalla on Ramia paremmat "pohjat" fysiologisissa jutuissa. Mutta mitä tulee itse pelin palasiin niin siinä Raimo on innovatiivisin valmentaja mitä on vähään aikaan ollut. Ja kuten sanottua tiimityönä tulee paras tulos. Eli summasummarum....Ilman Erkkaa ei Ramikaan ole mitään.... ilman Ramia ei Erkka ole mitään. Vastakohdat tasapainottaa.

Sinulla kun on legendaarisen pelaajan nimimerkki, kuka pelasi "kovaan" aikaan.......luulisi sinunkin jo tietävän miten menestys tulee. Ja sitten jos, et tiedä......kysy....voin auttaa...luulen, että pystyn siihen....tällä kokemuksella.
 

sneak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Rami

Viestin lähetti Burnaby

Mitähän tästäkin taas tulee, jos ens MM kisoissa ei menestystä tule, niin eiköhän taas puhuta summasesta!

Vähän niin kuin tänä vuonna tuli menestystä MM kisoista. Joo hyvin tuli menestystä WC:stä ja jopa tasapeli oli suuri voitto suomikiekolle. (tasapeli Fin-Swe) Minä en vaan jaksa uskoa että Suomen hyvä tulos WC olisi vain ja ainoastaan Jyväskylän raivoramin ansiota, eli ei korvattavissa. Minä olen miettinyt että kumpi toimii/mene jakeluun paremmin se että joku huutaa sinulle, tai se että joku puhuu sinulle?

P.S. sinulle ei tarkoita henk.koht. sinua Burnaby, vaan ihan yleisesti.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Re: Kirjoitus "Suojatyöpaikkojen Suomi"

Viestin lähetti Medi
Luettuani Matti Liljaniemen kirjoituksen

Suomen maajoukkue työelämässä.

Projektipäällikön rinnalla toimii kaksi kokenutta henkilöä (Jutila ja Kurri). Molemmilla on kokemusta isoista projekteista pitkältä ajalta, Jutilalla Suomesta ja Kurrilla Ulkomailta.

Jutilalla kokemusta isoista projekteista mistä? Miehellä ei olllut ennen tätä mitään kokemusta vastaavista töistä, ei edes lähelläkään. Sama koskee Kurria. Ei se riitä kokemuksesi, että on ollut vastaavassa organisaatiossa duunarina, että osaa hoitaa myös johdopn tehtäviä.


Projekti on saatu päätökseen

Ei, projekti jäi kesken. Projektin oli takoitus kesää kolme vuotta.

Kuvauksesi on lähtökodiltaan väärä, sillä kyseessä ei ollut lopuun saatettu projekti, eikä muilla johtoryhmän jäsenillä ollut kokemusta vastaavista projekteista ennen projektin alkua. Kaikissa projekteissa duunarit tekevät tuloksen, mutta johto kantaa vastuun.


Miksi projektipäällikkö erotetaan?

Tämä on avainkysymys, josta jokainen on tehnyt omia johtopäätöksiä puutteelisin tiedoin. Kummolan tulisi tässä tilanteessa myöntää tehneensä virheen ajamalla Summanen valmentajaksi. Median ja yleisön kiinnostus asiaa kohtaan on niin suuri, että todellisten syiden peittely vain pitkittää ja pahentaa asiaa; Joten totuus esiin arvon herrat asianosaiset. Joku sen kaivaa kuitenkin esiin tai jostakin spekulaatiosta jää elämään "totuus"
 

Stomper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Capitals, Liverpool
En jaksa kahlata läpi kaikkia Summas-ketjuja, mutta pikkaisen ärsyttää Mika Saukkosen "kolumni" Maikkarin teksti-tv:ssä (sivu 239). En tosiaankaan ole mikään Rami-fani, mutta Jutin kaverina ja sylikoirana Saukkonen voisi pitää suunsa kiinni. On jotenkin kornia, että hän ottaa kantaa asiaan, johon osallisena on mies, jonka kanssa istuu joka talven melkein jokaisena sunnuntaina puhumassa mukavia tyhjänpäiväisyyksiä. Onkohan Juti luvannut Saukkoselle homman maajoukkueen kiekkopoikana...? Jotenkin väärä mies puhumaan asiasta yhtään mitään.

Aika mielenkiintoinen heitto JyP:in valmentajalla Matti Alatalolla IS:n urheiluliitteessä. Liigavalmentajilta on kysytty, että pitäisikö päävalmentajan itse valita johtoryhmä. Alatalon vastaus on aika mielenkiintoinen: "Kyllä. Erkka ottaa Ramin kakkoseksi." Siinäpä sitä olisi Kalella housuissaan pysymistä, jos Westerlund näin tekisi!!! Loistava heitto Alatalolta - harmi vaan, että ei taida onnistua...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös