ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Tässä on juurikin tuo 83 tapahtunut KooVee ja Ilves jääkiekkojen yhdistyminen. KooVee:n parhaat siirty Liigaan Ilvekseen ja tästä seuras se kuuluisa tapahtuma KooVee:n ollessa nouskiidossa takas Liigaan, Ilves esti sen. KooVee ykköslentässä pelas esim Rono Järvelä jne, jotka sitten tekikin uransa muualla.. tästä tarkemmin "Veijareita ja Virtuuoseja" kirjassa
Sen verran tähän historiaan, että seurat "yhdistyivät" 1980 sen jälkeen kun KooVee putosi divariin. Ilvekseen siirtyivät mm. Jalo, Rautiainen, Väänänen ym. KooVee:hen mm. kolmikko Järvelä, Orimus, Pehu. KooVee pääsi nousukarsintoihin ja yllättäen kolmikko lopetti pelaamisen, vedoten siihen että heidän sopimuksessaan ei ollut mainintaa nousukarsinnoista. No, KooVee ei noussut takaisin liigaan, kuten oli tarkoituskin, olisko muutenkaan. Vuonna 1983 KooVee lopetti pelaamisen divarissa ja yksi heidän pelaajistaan oli Lasse Oksanen.
Tästä yhdistymisestä johtuu varmaan se että Ilveksen kannattajia pidetään työläistaustaisina.

JOL
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Boston Bruins ja Real Madrid
Allekirjoituspaikka vuokrattavana. 19.95 €/kk. (+ 0,20 €/viesti. Kolmen kuukauden määräaikainen sopimus. Yhteydenotot yksityisviestein.)

Yopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS: Kenties pahimpia gloryhuntereita. Jossain lajissa menestytään niin heti on kauhea invaasio kehitteillä ja kaikki niin Tepsin miestä ja naista.
En voi väittää, etteikö stereotypialle löytyisi perusteita etenkin kiekkopuolella, mutta esimerkkejä pidän huonoina. Karkeasti näyttäisi siltä, että FC:llä on divarissa suhteellisen tasainen noin 2000 katsojan keskiarvo ja pääsarjan puolella tuohon saatiin 2018 suhteellisen vaatimaton tonni lisää. Videolla oleva sarjanousu tapahtui niinkin lähellä kuin Espoossa, joten on selvää, että kolmen vuoden odotuksen jälkeen vieraskentällekin saadaan melkoinen määrä futisfaneja paikalle. Viime vuonna Seinäjoella nousua sunnuntaina juhlinut porukka lienee jo pääasiassa tuota jengiä, josta suuri osa vieraspelejä kiertelee muutenkin. Varsinkin, kun peli oli alunperin tarkoitus pelata Kokkolassa.

Salibandysta en osaa mitään sanoa, mutta kun selittelemään alettiin, niin puolustaudutaan vaikka monilajiseuran eduilla. Kiva käydä katsomassa toisen lajin joukkuetta, kun oma suosikki kyntää.

Tärkeimmät stereotypiat ovat muodostuneet lapsuuden matsikokemuksista:
HPK: Turkuhallissa vessakoppiin jonottaessa astuu sisään neljä HPK-paitaista, joista yhdellä selässä teksti Sikakatsomo. Siinä kusilaarilla kovaan ääneen piereskellyt HPK-paitainen tokaisee aina tyylikkään "Se joka pieremättä kusee, naimatta kuolee" -heiton muiden röhöttäessä vieressä. HPK-fanit ovat siis juntteja.

HIFK: Pari vuotta myöhemmin uskaltauduin itsekin kusilaarille, kun vessaan saapui humalainen mies IFK-paidassa kovaan ääneen kuuluttaen "vittu te turkulaiset olette tyhmiä. Kaikki jonottaa kuselle vaikka yksi lavuaari on tyhjillään" ja meni siihen kuselle. Noihin tiloihin pääsee onneksi usein kahdelta puolelta, joten pesin kädet toisen puolen hanoilla ja lähdin pois tietämättä jatkuiko tilanne jotenkin. HIFK-fanit paljastuivat kuitenkin stadilaisiksi junteiksi, enkä vieläkään usko yhtään sivistyneemmän helsinkiläisen käyvän Nordiksella.

Tampereella asuminen paljasti, että Tappara-fanit ovat ehdottomasti juntimpia kuin Ilves-fanit ja kiekko-Ilveksen pelissä on keskimäärin juntimpaa porukkaa kuin jalkapallo-Ilveksen peleissä. Jos uusi tuttavuus paljastuu jonkun em. joukkueen kannattajaksi, on ainakin junttiusaste helppo arvioida.
 

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, NHL
Tampereella asuminen paljasti, että Tappara-fanit ovat ehdottomasti juntimpia kuin Ilves-fanit ja kiekko-Ilveksen pelissä on keskimäärin juntimpaa porukkaa kuin jalkapallo-Ilveksen peleissä. Jos uusi tuttavuus paljastuu jonkun em. joukkueen kannattajaksi, on ainakin junttiusaste helppo arvioida.
On kyllä melkonen ajatusmali, että ijunttiuden määrittää tyypin kannattama lätkäjengi, eikä se tyyppi itse. Vaikka stereotypiat saattaa usein jostain kummutakin, niin kyllä kaikilla joukkueilla löytyy faneja joka lähtöön. Itekin oon tämmönen Helsingissä jo pitkään asunut vegaani suvakki hipsteri hintti, niin olen myös ylpeä Tappara-fani henkeen ja vereen. Painotan vielä nimenomaan, että vereen, koska ei se tapparalaisuus oo ikinä ollut mikään valinta. Tosin kyllähän se junttius myös mulla veressä on, koska olen syntynyt 1,5 kilometriä Tampereen rajojen ulkopuolella, eli pesunkestävä mouhijärveläinen.
 

T.J.R

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Flyers
Ilves: Omat keskusteluni heidän kanssaan oikein mukavia eikä pahaa sanottavaa.

Tappara: Oranssit peruukit ym junttikamat päällä. Viimekaudella nordiksella ostimme kaverin kanssa viimehetkellä liput IFK-Tappara peliin ja voi isäkissan vittu millä arpaonnella lyötiinkään. Kaksi kappaletta 40-50v täti-ihmistä ympäripäissään huutelemassa vaikka mitä rivouksia korostaen että joka toinen sana oli muutenkin vittu. Huipentui fanikulmassa olleiden jonne-ikäisten uhkailuksi. Huutelua puolin ja toisin toki. Vaihdettiin 1erän jälkeen paikkaa.

Jyp: Rummut ja se harmaatukkainen keski-ikäinen mies suu auki pöyristyneenä, kun Finley taklasi Miklikiä.

Ässät: Tunnen porilaisia eikä sen pohjalta pahaa sanottavaa.

Kärpät: Vierailin ensimmäistä kertaa Raksilassa menneellä kaudella ja vieressä istui aavistuksen pelottavankin näköinen kaljupäinen kärppäfani. Uskalsin kuitenkin kevyin elkein tuulettaa IFK:n maaleja sekä voittoa (1-5). Pelin jälkeen käteltiin ja vaihdettiin muutama sanakin asiallisessa hengessä.

Muut jäävät harmaalle alueelle toistaiseksi.
Mikkeliin erityismaininta kun ollaan siellä vierailtu.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Jyp: Rummut ja se harmaatukkainen keski-ikäinen mies suu auki pöyristyneenä, kun Finley taklasi Miklikiä.
"Hopeanuoli" on aivan mieletön klassikko, tulen aina hyvälle tuulelle kun törmään siihen pätkään. Se pään puistelu on vaan jotain niin mahtavaa.
 
"Let the wind carry you home
Blackbird, fly away
May you never be broken again"

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Varmasti monenlaisia kannattajia löytyy kaikista seuroista. Itselle jäänyt mieleen eräs laivareissu Tukholmaan sukuloimaan. Samalla risteilyllä sattui olemaan Ässien fanimatka. Anoppi kysyi jossain kohtaa risteilyä mikä tämä humalainen porukka, jolla oli punaiset t-paidat jossa oli miehen kuva ja teksti "kuningas". Pariin kertaan minuakin baaritiskillä "sivistettiin" kuka tämä Ässä fanien kuningas oli :)
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Ässäfaneista tulee mieleen vaan heidän kannattajatoiminta-topic.

Viimeiset 10v homma on kulkenut ikiliikkujaa. Joku pohtii et miten tunnelmaa saisi parannettua ja joku toinen vastaa "me ollaan kattomassa peliä eikä treenaamassa mitään kuorolaulantaa"
 
No mistään kauneuskilpailustahan täs ei ole kyse, mutta elämässä on niin että saa helpommin uuden muijan kun kunnon kaverin! - Simo "Sörsselssön" Salminen kiteyttää elämän tosiasiat Uuno Turhapuro Muuttaa Maalle - elokuvassa
CAN - FIN 55:54 1-3 Pesonen (Tyrväinen, Hakanpää)

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
TPS: Kenties pahimpia gloryhuntereita. Jossain lajissa menestytään niin heti on kauhea invaasio kehitteillä ja kaikki niin Tepsin miestä ja naista.
Noista videoista saa muuten hauskan tarinan Seurasta. Tuossa videossa, joka on A-junnujen välieristä ainakin yksi NHL-pelaaja joukkuekavereidensa kanssa kannattamassa seuraa. Samassa videossa kentällä olleva juniori pelaaja josta tulee saban suurimpia tähtiä Suomessa juoksee jälkimmäisessä videossa kentälle, joka on ykkösen viimeisen kierroksen sarjapelistä.

Toki onhan noissa menestystä, mutta kellä se ei vaikuttaisi yleisömäärin. Olihan varmasti Ilveksen liigaan nousu kannattajien huippukohtia vai oliko? No ehkä ehkä ne pari joi pari olutta kotona, kun TPS ei halunnut nousta kabinetissa vaan antoi sen nousun Ilvekselle.
 
www.tps-kannattajat.net

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voin ratkoa tämän kerralla ystävät rakkaat. Salaisuus on että kaikki jääkiekon ystävät ovat samanlaisia.

HIFK - ison kirkon juntteja, futispuolella natsipellejå
HPK - Ihan vitummoista juntteja
Ilves - Tamperelaisia, eli juntteja
Jukurit - Tuppukylän juntteja
JYP - Valtralla ajelevia juntteja
KalPa - More like Kalevan juntit
KooKoo - Divarijuntteja
Kärpät - Paidoista jo näkee, että junttiuden taso on kosminen.
Lukko - Pitsisiin aluspöksyihin pukeutuvia juntteja.
Pelicans - Ovat Lahesta. Junttiuden taso käsittämätön.
SaiPa - Niin juntteja, että polttivat oman hallinsa.
Sport - Juhani Tammiselle kaiken velkaa olevia massiivisia vitun juntteja.
Tappara - Tapparan kannattajat ovat niin kovatasoisia juntteja, että saavat Ipan fanit näyttämään intellektuaaleilta, vaikka nekin ovat ihan vitun juntteja.
TPS - Kokoomuslaisia juntteja, valitettavasti.
Ässät - Yhtä juntteja kuin Night Trainin lattialle oksentaminen Jazzien aikaan.
[/QUOTE]
 
Mitään varsinaisia tulostavoitteita minulla ei ole. Tavoitteena on olla parempi arjessa, päivittäisessä tekemisessä.

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tappara: eilisen Ilves-faneja
Ilves: eilisen Tappara-faneja

Kyse on siis jostain vuosituhannen vaihteen muistosta, kun Tampereella asuva tuttavaperhe oli yhtenä kesänä innokkaita Ilves-faneja ja tyyliin seuraavana kesänä vähintään yhtä innokkaita Tappara-faneja. Onko tyypillinen ilmiö tamperelaisten keskuudessa? Ehkä, tuskin; mutta stereotypiat syntyvät omakohtaisista kokemuksista ja tämä on ainut kokemukseni tamperelaisista.
 
RIP Blues

Apheu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Tappara: eilisen Ilves-faneja
Ilves: eilisen Tappara-faneja

Kyse on siis jostain vuosituhannen vaihteen muistosta, kun Tampereella asuva tuttavaperhe oli yhtenä kesänä innokkaita Ilves-faneja ja tyyliin seuraavana kesänä vähintään yhtä innokkaita Tappara-faneja. Onko tyypillinen ilmiö tamperelaisten keskuudessa? Ehkä, tuskin; mutta stereotypiat syntyvät omakohtaisista kokemuksista ja tämä on ainut kokemukseni tamperelaisista.
Ei ole tyypillistä. Yleensä valinta tehdään jo pienestä ja sitä ollaan loppuun asti.

Kuitenkin on myös niitä, jotka kannattavat Tampereen kiekkoa yleisesti ja tykkäävät käydä molempien peleissä.

Tuollaiseen fanituksen kohteen vaihtamiseen en ole ikinä törmännyt.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tappara: eilisen Ilves-faneja
Ilves: eilisen Tappara-faneja

Kyse on siis jostain vuosituhannen vaihteen muistosta, kun Tampereella asuva tuttavaperhe oli yhtenä kesänä innokkaita Ilves-faneja ja tyyliin seuraavana kesänä vähintään yhtä innokkaita Tappara-faneja. Onko tyypillinen ilmiö tamperelaisten keskuudessa? Ehkä, tuskin; mutta stereotypiat syntyvät omakohtaisista kokemuksista ja tämä on ainut kokemukseni tamperelaisista.
@Apheu 'ta kompaten kuulostaa kovin erikoiselta. Ei taida tamperelaisia olla. Tai Pirkanmaalta ylipäätään. Mikäli kuitenkin näin, pidän kyseistä tuttavaperhettäsi erittäin epäilyttävinä henkilöinä ja suosittelen välttämään kontaktia heidän kanssaan.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet
Nämähän ovat aina hauskoja settejä, kantanen myös kortelaisen kekoon. Otetaan nyt alkuun noin puolet aakkosjärjestyksessä. Jatkan myöhemmin, jos jaksan.

HIFK
Näissä stereotypia jakaantuu jopa neljään erilliseen ryhmään. Ensimmäinen, ja nykyään enenevissä määrin vähemmistöksi jäänyt joukko (koska HIFK-futis on se juttu ja lätkä kendoa) on niitä suomenruotsalaisia, jotka ovat verenperintönä omineet HIFK-kannattajuuden. Vähän ylimielistä ja puusilmäistä sakkia, mutta silti pääsääntöisesti fiksua porukkaa. Toinen ryhmä on stadilaista keskiluokkaa, jotka ovat vain nyt valinneet syystä tai toisesta HIFKin, koska eivät halunneet Jokereita kannattaa. Kolmas joukkio taas muualta muuttaneita, jotka haluavat olla cooleja ja kannattavat siitä syystä HIFKiä. Neljäs joukko on sitten enemmän työläistaustaisia stadilaisia, jotka ovat käyneet elämämkoulun ja enimmäkseen öyhöttävät stadilaisuudesta sekä HIFKin brändistä.

HPK
Ei suuria stereotypioita, tavallista porukkaa enimmäkseen Hämeenlinnasta.

Ilves
Ilveksen kannattajista kieltämättä stereotypiana minulla myös vahvasti se, että ovat nimenomaan tamperelaisia, keskustassa tai sen läheisyydessä asuvia. Opiskelijoita, keskiluokkaa mutta myös työläistaustaisia, jotka luopuneet KooVeen kannattamisesta. Nykyisin Ilveksen kannattamisesta on tullut "juttu" Pirkanmaalla ja etenkin kaupungissa, eli halu osoittaa, ettei ole menestyksen perässä (vaikka vähän onkin, koska Ilves on alkanut organisaationa ryhdistäytyä).

Jukurit
Rehellisesti sanoen Jukureiden kannattajista ei suuria stereotypioita ole itselläni mielessä. Lähinnä ehkä se, että osa jopa kannattanutkin JYPiä, kun RD luotsasi keskisuomalaisia mestaruuteen - seura on siis kuin minardi-aikojen JYP ja kannattajilla toive, että saman nousun pystyisi toteuttamaan myös Mikkelissä.

JYP
Kuulopuheita tietysti ja nyt vain miehisestä näkökulmasta, mutta JYPin kannattajista miehet helevetin komeita, sivistyneitä herrasmiehiä, ja naiset ympäri Suomen lääpällään näihin valioyksilöihin. Pitävät KalPan kannattajia sympaattisina, mutta nappaavat myös Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan tulleet nätit kuopiolaisnaiset.

KalPa
Vähän sekavia savolaisia, joiden alemmuudentunne JYPin kannattajia kohtaan hakee vertaistaan. Nauttivat erityisesti niistä hetkistä, kun JYPillä menee heikosti. (Jatkoajassa tosin viha-rakkaus -suhteeseen löytyy yllättävän paljon myös rakkauspuolen käänteitä). Leppoisia muulloin ja haluavat aika ajoin muistuttaa KuPSin jalkapalloperinteistä sekä viimeisimpänä käänteenä mestaruudesta (onnittelut uudelleen siitä, toki).

KooKoo
Valitettavasti KooKoon kannattajistakaan Jukureiden kannattajien tavoin ei ole vielä muotoutunut suurempia mielikuvia, mutta ymmärtääkseni hc-fanit ovat hc-faneja, ja niitä ei ole montaa.

Kärpät
Oudosti puhuvia juhamattiaaltosia. Menestys kerännyt sekavaa sakkia ympäri Lapin ja Pohjanmaiden oululaisia kannattamaan. Ovat kovin duusseissa aina siitä, kuinka Kärpät ei ole vain Suomen vaan Länsi-Euroopan paras seura, ja heitä itketyttää usein, kun näin ei aina olekaan. Lestadiolaisuus mainittava, koska siitä aina mainitaan. Oululaiset on muuten leppoista sakkia, mutta Kärppä-kannattajina liian usein rasittavia.
 
Viimeksi muokattu:
JYP on seura, jota kannatan.

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Ei ole tyypillistä. Yleensä valinta tehdään jo pienestä ja sitä ollaan loppuun asti.

Kuitenkin on myös niitä, jotka kannattavat Tampereen kiekkoa yleisesti ja tykkäävät käydä molempien peleissä.

Tuollaiseen fanituksen kohteen vaihtamiseen en ole ikinä törmännyt.
Minä olen. Tapparan aktiivien mukaan hyppäsi muutamakin koulukaveri sinä vuona kun Ilves oli jumbo ja Tappara mitaleilla (vai voittiko jopa kultaa samana vuonna??)

Surullista.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minä olen. Tapparan aktiivien mukaan hyppäsi muutamakin koulukaveri sinä vuona kun Ilves oli jumbo ja Tappara mitaleilla (vai voittiko jopa kultaa samana vuonna??)

Surullista.
Tiedän minäkin yhden tapauksen joka lapsena teki virhevalinnan, todennäköisesti pakotettuna. Mutta nuorena vaihtoi sitten Tapparaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Lukko ja Ässäfanit. Ei väliä kuinka huonosti itsellä menee kunhan toisella menee huonommin.
Tämähän se tuntuu täällä Mansessakin olevan. Varsinkin Ilves-leirissä. Tosin vähän kärjistetymmin vielä. Paskat sillä niin väliä jos ei ite päästä pleijareihin, kunhan Tappara ei voita mestaruutta. Tähän on varmasti vaikuttanut myös se että Tappara-faneille ei kelpaa muu kuin kannu. Kaikki muu on paskaa. Ja niinhän se kyllä onkin...
 
"When one person suffers from a delusion, it is called insanity. When many people suffer from a delusion, it is called religion." -Richard Dawkins

Tervaskanto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämähän se tuntuu täällä Mansessakin olevan. Varsinkin Ilves-leirissä. Tosin vähän kärjistetymmin vielä. Paskat sillä niin väliä jos ei ite päästä pleijareihin, kunhan Tappara ei voita mestaruutta. Tähän on varmasti vaikuttanut myös se että Tappara-faneille ei kelpaa muu kuin kannu. Kaikki muu on paskaa. Ja niinhän se kyllä onkin...
Mahtaiskohan se nyt kuitenkaan olla noin...?
 
Mahdolliset ruoka-aineallergiat: Syön lihaa

Tervaskanto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No mitä 10 vuotta palstaa olen lukenut, niin tuollainen kuva minullekin on jäänyt.
Tämä palsta antaa varsin suppean kuvan siitä mitä todellisuus on. Jos vaivautuu jalkautumaan ihmisten keskelle täältä näppäintasolta, niin huomaa että kannattaminen on muutamaa ääripäätä lukuunottamatta melko veljellistä. Täällähän kirjoittaja voi halutessaan provosoida keskusteluita erilailla kuin mitä tekee sen esimerkiksi Tammelan torilla aamukahvilla. Kokeile vaikka!
 
Mahdolliset ruoka-aineallergiat: Syön lihaa

JiiGeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo & Raha
No mitä 10 vuotta palstaa olen lukenut, niin tuollainen kuva minullekin on jäänyt.
Tapparan kannattajat, eivät tietenkään kaikki, kykenevät jossain määrin toivomaan hyvää myös kusiviiksille. Harvemmin törmäät Ilveksen kannattajaan, joka toivoo mitään hyvää paskavasaroille.
Toisen panostaa perinteisesti playoffs-peruukkeihin, toinen lääkitsee psyykettään tamperelaisemmuushoidoilla.
Tuossa ne merkittämmät fyysiset, psyykkiset ja sosiologiset eroavaisuudet.
 
Nih!!

Tervaskanto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tapparan kannattajat, eivät tietenkään kaikki, kykenevät jossain määrin toivomaan hyvää myös kusiviiksille. Harvemmin törmäät Ilveksen kannattajaan, joka toivoo mitään hyvää paskavasaroille.
Tämähän menee juuri samalla tavalla myös toisinpäin. Tottakai kysyttäessä koitan provosoida kaffeepöydän toista osapuolta mitä pahimmilla skenaarioilla mitä nyt porkkanamaalle voi heittää. Mutta, aina perimmäisenä toivon että tamperelainen kiakko pärjää. Jos tosissaan toivoo naapurille pahaa ja pistelee iltaisin neuloja tapparanukkeen, kannattaisi tutkituttaa vihanhallintaansa ihan noin yleiselläkin tasolla. Sama viesti myös naapurille. Ja vielä kaikille muistutuksena, jos palstatotuus alkaa ohjaamaan liikaa ajattelumaailmaa, kannattaa pitää viikon tauko netistä ja käydä vaikka aamukahvilla torilla, saattaa yllättää mitä mieltä siellä asioista ollaan.
 
Mahdolliset ruoka-aineallergiat: Syön lihaa
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy