Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Milloinkas muuten nämä kolme seuraa on viimeksi olleet samassa sarjassa?
1979-80 on näyttävästi KooVee viimeksi pelannut Liigassa joten se taitaa olla oikea vastaus tuohon.
 
Mustavalkoinen on Turku ainiaan, ei sinimusta milloinkaan. Turku tuo mustavalkoinen kaupunki Aurajoen rannalla Varsinais-Suomessa.
-Member of Sissiryhmä-

Luoto

Jäsen
Tampereella oli aikanaan kaksi hyvää TUL:n jääkiekkojoukkuetta, Tampereen Pallo-Veikot TP-V ja Tampereen Kilpa-Veljet TK-V, kaudesta 1967‑68 alkaen Koo-Vee. Siinä oli jotain kikkailua jonka olen kuullut, mutta en tarkemmin muista, jotta TK-V:n kiekkoilijat pääsivät pelaamaan Mestaruussarjaa. Ilmeisesti juuri -59 kuten Tarinankertoja kirjoitti. TP-V:n jääkiekon junnutoiminta myös loppui jossain vaiheessa ja he siirtyivät Kilpa-Veljiin. Koo-Veen mestaruusjoukkueessa -68 oli paljon Pallo-Veikkojen kasvatteja, Kuusisto, Savolainen, Uitus, Keinonen jne.

Tampere on ollut vahva ruotsinkielen saareke, ja lähes kaikki merkittävä Tampereella on aikanaan ollut ruotsinkielisten perustamia. Tammerfors Bollklubb eli TBK perustettiin Svenska Samskolan i Tammerforsin urheiluseuraksi. Sen jääkiekkoilijat sitten erosivat omaksi seurakseen ja syntyi Tappara.

Muotialalla, Nekalalla ja Viinikalla oli yhteinen koulu ja kirkko. Muotiala oli TP-V:n pesäpaikka, Nekalassa oli kummankin TUL:n seuran porukkaa ja Viiniokassa Ilveksen kavereita. Ilves oli puhdas porvariseura, Hakaset ja Uotila yrittäjäsukua ja Oksanenkin tiukka yrittäjä. Raja kulki Viinikanpuistossa.
Tarinan mukaan Nekalassa on ollut yksi Tapparalainen. En tiedä varmasti ketä tarkoitetaan, mutta tiedän että superjunnu Aaltosen isä on asunut Nekalassa ja oli Tapparalainen.

Mulle Ilves oli suomenkielinen porvariseura, Tappara ruotsinkielisten ja Länsi-Tampereen seura ja Koo-Vee työväenluokan seura. Ilveksen ja Koo-Veen liitto oli aika epäpyhä, mutta Koo-Veen tila alkoi olla aika heikko.
Nykyään ei seurojen kannattajissa ja taustoissa taida olla muuta kuin hakemalla haettuja mielikuvaeroja. Viholliskuvia pitää olla.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy