teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Lukko: Rikkoo penkit ja muutenkin mopo keulii tarvittaessa, mutta koskaan eivät luovuta, ku ollaa bojat. Aikanaan tunsin yhden raumalaisen, sanoi todella usein KUI?

HPK: Ei paljoa mitään hajua porukasta, jos jotain pitää todeta niin lienee heistä iso osa asuu Hämeenlinnassa, jossa on kauppakeskus Goodman

Ässät: Sikakatsomo taantunut minipossukatsomoksi

Tappara: Vähemmän ja vähemmän näkee Reissumies-paitoja, joka on huutava vääryys. Lapsuudessa kannatin seuraa kovastikin ja en voi koskaan sitä dumata, vaikea vastus jonka faneista ei ole oikein kuvaa tosin jäänyt, paitsi että virtuaalisessa maailmassa kai ovat muita parempia kuin hengaavat jollain omalla palstallaan pääasissa, elitististä TBK hengessä

Ilves: Kom igen symppaus on ohi. Ja toisaalta kylläpä fanit ovat sen pitkän korpivaelluksen jälkeen 100 pros ansainneet

Kärpät: Liigan ykkösporvarit, kuin ysärin jokerit, joskin kuten myöhemmin on selvinnyt ettei Jokereilla ollut kuin velkavipua, Kärpillä on oikeasti rahaa ja keskimääräinen Kärppien kannattaja ei ujostele näyttää sitä peleissä eikä yksityiselämässään.

TPS: Divarijengi-huutelijoita, mutta kom igen symppaus vähän siirtynyt tänne suuntaan ilveksen sijaan

Jukurit: Karvaisia ja haisevia, sukupuolineutraalisti. Surkeimmat chantit, vaisuin meno; tättärää-tättärää-maaleja-Juku-rit-tättärää-maaleja. Dufva oli lopulta älykkäämpi ja suurempi kuin seura ja sen fanit. Liigan MVP in HMV jopa mikkeliläisten mielestä.

Pelicans: Cheek sen meille kertoi, Lahden kadut on raffeja, sieltä harva selviää hengissä. Arpia ja iskuja on tämä fanikuntakin selvästi ottanut ja seuran toimesta sai viime kaudella nipun lisää. Eivät käy omissa ravintoloissaan, suurin osa edelleen reippailijoita tai jopa viipurin puolelle lipsahtavia, merihenkisiä pelikaaneja Lahdessa on havaittu vähemmän.

HIFK: Aina kouvolalaisten fanien keskuudessa liikkuu myytti, että ei ole kouvolaa negatiivisempaa paikkaa Suomessa. He eivät ilmiselvästi ole lukeneet HIFK:n palstaa, tuolla negatiivisella energialla luulisi että Nordis olisi Ghostbusters 2:sen tapaan päällystynyt pinkillä limalla ja Vigo ottanut seuran haltuun tai ainakin sillä olisi voinut ratkaista maailmanlaajuisen energiakriisin, mutta ei. Odotukset on aina pilvissä ja vastustajan yksikin maali saa harakiri-aallon aikaan ja nordiksen baarin myynnin välittömään nousuun. Poislukien se yksi äijä joka alkaa aina välilä huutamaan IIÄFKOO hallilla, lähti sitten kukaan mukaan tai ei. Cheerleaderit ovat varmaan nykyään kymmenen vuotiaita, faneja ei tunnu haittaavan. Oulun ohella rikkain seura ja rikkaimmat fanit, siitä todisteena heidän suuri määränsä lähibaareissa ostamassa ilolla kallista janojuomaa ja jatkuvasti uudistuva kallis seura-svägä. Mutta upeasti pitävät mökää hallissa

KalPa: Ei mitään hajua. Ei oikeasti mitään, siellä on peleissä se kalakukko-maskotti.

JYP: Rumputrakori, myös hyvin mitäänsanomaton porukka.

Sport: We are RED and funky Dynamite. Dufvan kultin uusi tuleminen. Liigan kovimmat kaverit jääkiekkofanien Janne Nacci ja Jere Karalahti Tapulikaupungin yössä sekä päivässä, mutta selvää keski-ikäistymisen merkkiä on ilmassa, enää ei oli rähinää ja rosvousta niin paljoa. Fanien tarkkislaiset, joista glorifioidaan niitä muutamia, jotka lopulta päätyvät normaaleihin töihin ja vankilattomaan elämään. No hei näin tosissaan, aina vähän symppaan Sporttia ja sen oikeasti hienoja faneja, vaikkei vanhan divari-verivihollisen osalta näin saisikaan tehdä.

SaiPa: Pullantuoksuinen porukka. Vaarantuntua on kuin ravien ponilähdössä tai kirjaston lehtisalissa sulkemisaikaan. No näin tosissaan arvostan kyllä korkealle sitoutumista ja tunnetta jota heiltä löytyy, samassa toivoo että saisi kaakon derbyyn vähän lisää kipinää puolin ja toisin ja sitä pullantuoksua vaihtumaan vaikka vety/atomi-käryyn
 
Dee Dee Ramone on being in a rehabilitation center: “That was fucked up. They also made me play volleyball. It was a nightmare.”

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ai ne on nyt muuttanu Poriin. Onkohan ne nyt sit sikahitsareita?
On joo, niin vähän on tuntumaa Porista, että laitoin sinne. Pahoittelut kaikille sioille.
 
Dee Dee Ramone on being in a rehabilitation center: “That was fucked up. They also made me play volleyball. It was a nightmare.”

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan kannattajat, eivät tietenkään kaikki, kykenevät jossain määrin toivomaan hyvää myös kusiviiksille. Harvemmin törmäät Ilveksen kannattajaan, joka toivoo mitään hyvää paskavasaroille.
Toisen panostaa perinteisesti playoffs-peruukkeihin, toinen lääkitsee psyykettään tamperelaisemmuushoidoilla.
Tuossa ne merkittämmät fyysiset, psyykkiset ja sosiologiset eroavaisuudet.
Ilveksen faneille on tapana aloittaa keskustelu vittuilevaan sävyyn, mutta yleensä keskustelut kääntyvät asialliseksi. Tämä toki pätee muidenkin joukkueen faneihin, jos keskustelun taustalla on tietynlainen vastakkainasettelu.
 

JiiGeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo & Raha
Tämähän menee juuri samalla tavalla myös toisinpäin. Tottakai kysyttäessä koitan provosoida kaffeepöydän toista osapuolta mitä pahimmilla skenaarioilla mitä nyt porkkanamaalle voi heittää. Mutta, aina perimmäisenä toivon että tamperelainen kiakko pärjää. Jos tosissaan toivoo naapurille pahaa ja pistelee iltaisin neuloja tapparanukkeen, kannattaisi tutkituttaa vihanhallintaansa ihan noin yleiselläkin tasolla. Sama viesti myös naapurille. Ja vielä kaikille muistutuksena, jos palstatotuus alkaa ohjaamaan liikaa ajattelumaailmaa, kannattaa pitää viikon tauko netistä ja käydä vaikka aamukahvilla torilla, saattaa yllättää mitä mieltä siellä asioista ollaan.

Olet ehkä niitä säännön vahvistavia poikkeuksia itse. Toki viimeisen 20 vuoden aikana tuohon symppaamiseen on vaikuttanut varmasti enemmän menestys ja sen puute, kuin mikään muu. Lisäksi aika moni isukki vie jälkikasvunsa kesällä Ipan futisreeneihin Tappara-tarra farmarinsa takalasissa. Ehkä se on myös pehmittää suhtautumista.
 
Nih!!

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Kalpa Hajuton ja mauton. Missä on savolainen oveluus ja kierous. Fanit muistuttaa seuraansa. Alistuneita kohtaloonsa.
Niinkö? Mikäs se kohtalo on? Viimeisen kymmenen vuoden otannalla menestys on kuitenkin ollut kokonaisuutena varsin hyvä, vaikka mestaruus jäikin kahden voiton päähän.
 

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.

Tervaskanto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olet ehkä niitä säännön vahvistavia poikkeuksia itse. Toki viimeisen 20 vuoden aikana tuohon symppaamiseen on vaikuttanut varmasti enemmän menestys ja sen puute, kuin mikään muu. Lisäksi aika moni isukki vie jälkikasvunsa kesällä Ipan futisreeneihin Tappara-tarra farmarinsa takalasissa. Ehkä se on myös pehmittää suhtautumista.
Olen varmasti sitten se poikkeus. Olen tuolta 60 -luvulta asiaa seurannut melko läheltä ja aina on naapurin kanssa tultu toimeen, ei siihen ole vaikuttanut pärjääminen tai pärjäämättömyys. Yhdessä on parhaat jutut naurettu, omia on puolustettu ja todettu että oikee kiakko on Tampereelta.
 
Mahdolliset ruoka-aineallergiat: Syön lihaa

Hatchetman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Paitsi he meistä, joilla porvariston hillitty charmi on verissä. Mukaanlukien sivistyskielten osaaminen.
Tämän takiahan Tampereen ruotsinkielinen yhteiskoulukin oli pakotettu perustamaan oman urheiluseuransa:

Porvariston charmi olisi ollut totaalisesti kadonnutta kansanperinnettä, jos koko kaupunki olisi jaettu fennomaanisten nahkapäiden (proto-persujen), ja toisaalta sosialististen peseytymättömien työläisten kesken.

Kiitollinen täytyy olla, että pieni pala alkuperäistä, aitoa Tamperetta,on säästynyt näiltä reaktionäärisiltä/revolutionäärisiltä hunnilaumoilta.

Ja onhan se humaanimpaakin, että meillä on Tappara sivistyksen symboolina Tampereella.

Voisihan se olla seuran tunnus Maxim-konekiväärikin, millä kaupunki pidettiin sivistyneenä pari vuosikymmentä aikaisemmin.

Mutta päädyttiin vähän vanhempaan malliin, jolla ilvesläisten hämäläisten novgorodilaiset esi-isät pidettiin kurissa ja päätä lyhyempinä jo keskiajalla.

Heilutelkoon Romanoffin ajan väreissä olevia lippujaan, jossa on Tampereenlta itäiän ja etelään sijaitseva naapurimaakunnan maakuntaeläin, ja Tsaarinarmeijan uniformun värit , mutta ne päivät , kun Tsaari hallitsi, Tampere oli pakkoliitetty Hämeeseen , ja Ilves voitti mestaruuksia, ne ovat mennyttä historiaa!

Sininen ja valkoinen ( oranssine raitoineen) ovat värit vapauden!
 
Viimeksi muokattu:

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Voin ratkoa tämän kerralla ystävät rakkaat. Salaisuus on että kaikki jääkiekon ystävät ovat samanlaisia.

Ässät - Yhtä juntteja kuin Night Trainin lattialle oksentaminen Jazzien aikaan.
Nite Train. Jazzien aikaan oksentelee tosin vain ulkopaikkakuntalaiset, kun työttömillä Porilaisilla ei ole varaa juopotella jazz-hinnoilla. Todennäköisintä löytää oksennus Nite Trainin lattialta oli kyseisen mestan "vip-illat", johon lähes joka työtön oli kutsuttu ja kaljaa/drinkkejä/shotteja sai tunnin ajan joko eurolla tai joskus jopa ilmaseen kello 22 asti. Kello 21:59 keskiverto Porilainen haki itselleen vielä 15 valkovenäläistä ja 8 kaljaa.
 
mi ikävyys, mi hämäryys

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Porvariston charmi olisi ollut totaalisesti kadonnutta kansanperinnettä, jos koko kaupunki olisi jaettu fennomaanisten nahkapäiden (proto-persujen), ja toisaalta sosialististen peseytymättömien työläisten kesken.
Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan. Onneksi tapparalaisista suurin osa on ihan normaalia porukkaa, eikä mitään pikku-Freudenthaleja rotuoppeineen ja mielikuvitushistorioineen.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja FC Wacker Innsbruck
Heilutelkoon Romanoffin ajan väreissä olevia lippujaan, jossa on Tampereenlta itäiän ja etelään sijaitseva naapurimaakunnan maakuntaeläin, ja Tsaarinarmeijan uniformun värit , mutta ne päivät , kun Tsaari hallitsi, Tampere oli pakkoliitetty Hämeeseen , ja Ilves voitti mestaruuksia, ne ovat mennyttä historiaa!
Eli siis Ilves-leirissä nähdään, että Tampere vapautettiin Satakunnasta, kun taas Tapparan puolella on kaipuu takaisin Satakuntaan ja tunnetaan historiallista yhteenkuuluvuutta Poria kohtaan? Karhun kämmen lyö :)

Pirkanmaahan ei ole mikään alkuperäinen maakunta, vaan joku myöhäisempien aikojen konstruktio.
 
Arancionero

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kuopiolaisissa ei ollut mitään särmää, eivät kiinnosta ketään eivätkä erotu edukseen millään tavalla. Tupsukorvat ovat niitä tamperelaisia, porkkanapöksyt ovat Mouhijärven massaa. Porilaiset on juntteja, hemmetin suuria juntteja, eivät ymmärrä mistään mitään eivätkä ainakaan osaa järjestäytynyttä kannattamista. Pöhköjä koko sakki, varmaan vielä rumiakin. Vaasalaiset eivät ole ymmärtämisen suhteen tosin yhtään sen parempia, sillä paikalliset viheltävät sorminahka höyryten jo pelkästä kevyestä töötistä.

Raumalaiset sanovat porilaisia suipoiksi ja porilaiset raumalaisia suipoiksi. Hämmentää ulkopuolisia luultavasti turhankin paljon, tosin ikään kuin varsinainen koodi olisi meille satakuntalaisillekaan selvä, kunha tahdotaan molemmat leirit olla toista kovempia lätkän lisäksi myöskin suunsoitossa. Ai niin, raumalaiset. Mitä niistä nyt voisi ajatella... pettymys lienee ainakin syvälle sukupolviin juurtunut tunne, muutakaan ei voi odottaa seuratessa rikkaan ja piskuisen altavastaajasuosikkinsa möhlivän mahdollisuutensa vuosi(kymmen) toisensa jälkeen. Vihaavat porilaisia. Jokainen tietää sen. Ainakin sen.

Oulu ja Kärpät... ylimielisiä ääliöitä. Keltaista ei ole ainoastaan Jari Viuhkolan Replica-pelipaidassa vaan myös aivoissa. Ei olla koskaan tyytyväisiä mihinkään, sillä tyytyväisyyttä enempää ei olla koettu lähes pariinkymmeneen vuoteen. Ei ihme että on noussut hattuun, kenelläpä ei nousisi tuollaisessa asemassa. Miettikää nyt, 17 vuoden aikana kolme tuplamestaruutta ja vain viisi kevättä ilman mitalia. Ymmärrettävää, mutta rasittavaa. Poroja, lestoja, nuhanäätiä ja mitä lie Lapin juntteja. Eihän Oulusta ole pitkä matka Lappiin. Ai niin, Keski-Suomen pääkaupunki ja puolen Suomen joukkue. Niillä ne sitten flexaavat sen minkä ehtivät kaikesta pikkunillittämisestä ja kahden minuutin koukkaamisista kitisemisestä. Mistään muustakaan ei voi valittaa oululaisena kiekon ystävänä.

Hämeenlinnalaiset ovat perunapelloilta repäistyjä hassuttelevia juntteja. SaiPa on Sairaan Paska ja kannattajat ovat epätoivoisia sekä masentuneita venäläisiä, jotka odottavat kuplivien kera sitä yhtä ainoaa SM-liigamitalia, sitä ensimmäistä. Tuska on muovannut noista ihmisistä kylmiä kuin siperialainen talvihuurre.

Turku ja... hetkinen, oliko Turussa muka Palloseuran kannattajia? Ainakin viime kaudella TPS pelasi tyhjille katsomoille jo kauan ennen koronapandemian alkamista. No kotisohvilta löytynee jokunen. Ne ovat niitä nelikymppisiä jotka muistelevat kaiholla muinaisia kultavuosia venäläisvalmennuksen piiskaamana, mutta jotka nyt kommentoivat vain ja ainoastaan vitutusketjuun, koska vitutus on turkulaisten ainoa tunne jääkiekossa. Se on hunajata, hunajata, hunajata sulle, kirvelevää kirvelevää myrkkyä taas mulle... ohhoh, voi vittu!

Espoo Blues. Heillä oli sympaattinen mutta hajuton joukkue, sympaattiset ja hajuttomat kannattajat. Jos niitä(kään) edes oli TPS:n tapaan. IFK:n leirissä ollaan aina pettyneitä, koska Tappara voitettiin vain 3-2 ja SaiPalle hävittiin perin katastrofaalisesti rankkareilla, vieläpä isossa ja pahassa Nordiksessa isolle ja pahalle IFK:lle. Paha kyllä, iso ainakin vitutuksen saralla. Toimistolla ei osata, pelaajat eivät osaa, valmentajat varsinkaan eivät osaa, ulkomaalais"vahvistukset" ovat tuhnuja, tai ainakin turhan huonoja, mestaruuksia ei tule koskaan vaikka rahaa on kuin matoja maalaistalon nurmikolla. Sekös kyrsii kun ei pärjää mälläämällä. Ja ei lol, nyt joku Kuopion mikkihiirikerho voitti meidät taas. Eivätkö nuo dinosauruslauman ohjaamat tunarit opi koskaan voittamaan...

Jokerit, no pellejähän ne, sellaiset kannattajat kuin on joukkuekin, kirjaimellisesti nimeltään :D

Oliko vielä muita... ai niin, JYP. Ei tuhanne tulimmaista niitä rumpuorkestereita ja hermoja raastavia hoilotuksia. Joukkuekin on HMV vaikka se pänniikin enemmän kuin kaikki muut yhteensä. KooKoon porukat ovat ylimielisiä hölmöläisiä. Ovat ainakin nykyisin. Kärppien leiristä toivotetaan ensimmäistä kertaa mukaan kerhoon.

Jukureilla ei ole kannattajia. Eihän niillä ole yhtään mitään. Paitsi muutama Mestis-mestaruus.

Lahtelaiset nyt ovat kaikki ihan syvältä kolikonheittelyineen ja nuuskapurkkeineen.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Laitetaan jotain mitä vahvimpana tulee mieleen.

Tapparalaisen klassinen stereotypia on takatukan omaava, pilottitakkinen (takissa tapparan logo), hiljainen 80-luvulle jäänyt viinaan menevä ukko. Klassinen tapparafani.

IFK:lla ollaan myös toppatakit päällä, poltellaan röökiä seisomakatsomossa, puhutaan stadin slangia ja kiroillaan.

HPK:lla paskamahaisia ukkoja ilman paitaa katsomossa huutamassa rumia.

Nuo ehkä aika historiallisia ja ehkä jo menneitäkin peruja. Nykyisistä tulee mieleen Kärppäläiset, joiden värilasit on ylivoimaisesti vahvimmat liigassa ja Raksila viheltää aina mitä oudoimmista tilanteista. Vastustaja ei voi saada heppoisia rangaistuksia ja kärppäläistä ei saa oikein mistään rangaista. Ylimielisyys on se sana mikä tulee ensimmäisenä mieleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy