Stanley Cup Finals 2015: Tampa Bay Lightning (3.) – Chicago Blackhawks (4.)

  • 83 189
  • 325

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kerkesin jo heittämään palloa Chicagon kannattajien keskuudessa ainakin Jatkoajan puolella suurta arvostusta heittäneelle nimimerkille (@lunde) josko hän olisi avannut ketjun kauden kohokohdalle. Otan kuitenkin itse roolia, ainakin tätä kirjoittaessa. Mikäli joku tässä samalla kirjoittaa ketjunavausta niin pyydän: laittakaa vain muokkaamattomana tuotoksenne ketjun jatkoksi, sillä kantaaottavat ja vaivaa nähdyt tekstit ovat niin minun kuin monen muunkin makuun. Aivan varmasti.

Kausi on siinä tilanteessa, kun oikeasti se jyvä erotetaan akanoista. Kaksi parasta jäljellä, sekä Itäisen että Läntisen konferenssin mestarit. Molemmat pelasivat pitkät sarjat konferenssifinaaleissa, mutta kuten muuan kaksinkertainen Norris-voittaja jo kerkesi sanomaan: "Nobody's tired this time of year. Kaikki varmasti tietävät jo joukkueet, mutta kerrotaan ne vielä kuitenkin. Itäisen konferenssin mestari, Tampa Bay Lightning kohtaa Läntisen konferenssin mestarin, Chicago Blackhawksin. Kehun tässä välissä itseäni aikamoiseksi ennustajaksi, sillä löin vetoa näiden kahden kohtaamisesta finaaleissa jo ennen kauden alkua.

Finaalien otteluohjelma sekä aikataulu kellonaikoineen:

Game 1
Tampassa keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 03:00
Game 2 Tampassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 03:00
Game 3 Chicagossa maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 03:00
Game 4 Chicagossa keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 03:00
Game 5 Tampassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 03:00 (tarvittaessa)
Game 6 Chicagossa maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 03:00 (tarvittaessa)
Game 7 Tampassa keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 03:00 (tarvittaessa)

Aikaisemmissa alustuksissa olen erotellut molempien joukkueiden parhaat pistemiehet joko runkosarjasta tai post-seasonilta, mutta nyt en lähde tilastoja purkamaan. Käyn lyhyesti molempien joukkueiden tarinat kevään 2015 pudotuspeleistä ja tavan, jolla joukkue on selvinnyt Stanley Cup-finaaleihin.

Tampa Bay Lightning aloitti pudotuspeliurakkansa Atlantic-divisioonasta, jossa se sijoittui runkosarjan jälkeen sijalle kaksi, vain kaksi pistettä divisioonan voittaja Montreal Canadiensin taakse. Sijoituksen myötä Floridan ylpeys sai vastaansa ensimmäiselle kierrokselle rutinoituneen Detroit Red Wingsin, joka huonosta runkosarjan lopusta huolimatta selviytyi jälleen pudotuspeleihin. Tämä sarja ei ollut allekirjoittaneelle erityisen mielenkiintoinen, toki seitsemännen ottelun katsoin kokonaan. Sarja oli vaiherikas, mutta niin vain pienoisesta ennakkosuosikin asemasta lähtenyt floridalaislauma onnistui kairaamaan sarjan ensin tasoihin ja vielä itsensä jatkoon seitsemännessä ottelussa.

Toisella kierroksella olikin sitten se odotettu divisioonan vastakkainasettelu, kun Carey Pricen johdattama Kanadan ylpeys marssi Steven Stamkosin (ja Tyler Johnsonin) Tampa Bayta vastaan. Runkosarjan perusteella ennakkosuosikin viitan otti harteilleen Lightning, joskin post-seasonilla runkosarjaotteluilla ei ole mitään merkitystä. Toki sieltä voi hakea henkistä yliotetta ja vähän asetelmia myös pelillisestikin.

Nikita Kucherov oli tämän sarjan tähti nakuteltuaan kuusi maalia kuuteen otteluun (sekä yksi syöttöpiste) ja siivitti Tampan Idän finaaleihin. Carey Pricesta tehtiin reikäjuustoa muutamaan otteeseen, joskin Tampan veräjänvartija Ben Bishop välillä hoiti hommansa eriskummallisen huonosti. Tämä sarja saikin osakseen hurjasti vääntöä maalivahtien osalta siihen kuuluvassa ketjussa sekä myös otteluseurannassa.

Tämä sarja oli myös se, kun Steven Stamkos heräsi post-seasonille. Toki koko Lightning pelasi loistavan sarjan johdettuaan kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen sarjaa puhtaasti 3-0. Bell Centeristä ei mikä tahansa joukkue käy hakemassa kahta vierasvoittoa putkeen, mutta siihen Tampa Bay pystyi. Habs onnistui siirtämään väistämätöntä vielä kahden ottelupallon verran, mutta kuudes ottelu päättyi lopulta Tampa Bay Lightningin kannalta onnellisesti kotivoittoon. Vuosi sitten Habs kyykytti Tampaa suoraan otteluvoitoin 4-0, nyt kalavelat on maksettu ja suunta kohti Idän finaaleja alkoi loistavien esitysten jälkeen.

Idän konferenssifinaalit. New York Rangers, Presidents’ Trophyn voittaja vastaan Tampa Bay Lightning. Ennakkoon ajateltuna kaukalossa toivottiin näkevän kaksi kovaa luisteluvoimaista joukkuetta vastakkain. Blackhawksin kannattajana toivoin, että game seven saataisiin tästä sarjasta, jotta pojat puhkoisivat toisiltaan aivot pihalle rasituksen myötä. Game seven saatiin, mutta rasitukseen en usko enää.

Ihmeellinen sarja kerta kaikkiaan. Henrik Lundqvist näytti välillä Mestis-tason maalivahdilta ja välillä normaalilta Kuninkaalta, mutta manattu mr. Game Seven ei sitten pystynytkään pitämään joukkuetta enää yksin pystyssä. Kun oma joukkue ei tee edessä maaleja, vastustaja kyllä jossain vaiheessa rokottaa ja niin tässä kävi. Martin St. Louisin sekä Ryan Callahanin kohtaaminen päättyi tällä kertaa Callahanin uuden seuran voittoon ja marssiin kohti Stanley Cup-finaaleja.

***

Chicago Blackhawks aloitti post-seasonurakkansa Centralin kakkosta, Nashville Predatorsia vastaan. Kuusi peliä vaadittiin, kunnes kokemuksen tuoma turva sekä Crawfordin ylösnousemus ahdingosta toi Blackhawksille jatkopaikan. Erittäin vaikea sarja ja valehtelematta yhtään, sarjan seuraaminen vei meikäläiseltä energiaa seuraavalta päivältä, niin jännittävä ja ahdistava sarja se oli.

Toisella kierroksella nähtiin kolmatta kertaa putkeen Chicagon ja Minnesotan välinen sarja. Lähtökohdat olivat mielenkiintoiset, sillä Wild onnistui murjomaan divisioonan voittajan St. Louis Bluesin ensimmäisellä kierroksella eivätkä kahden edellisvuoden tappiot Haukoille varmasti olleet unohtuneet. Odotin tiukkaa sarjaa, jossa Blackhawks laitetaan köysiin useaan otteeseen. Toisin kävi.

Kokemus, tahtotila ja pelillinen puoli, kaikki Chicago Blackhawksille. Haukkalauma jatkoi käytännössä siitä mihin jäi ensimmäisen kierroksen viimeisestä ottelusta ja jatkoi sitä koko toisen kierroksen sweeppaamalla St. Paulin ylpeyden suoraan 4-0 –voitoin. Puolustajien rasitus, varsinkin top-4:n otettiin esille jo hyvissä ajoin ensimmäisen kierroksen aikana ja sweep tähän väliin oli kuin lahja Jumalalta miettien konferenssifinaaleja Anaheim Ducksia vastaan.

Pacificin mestari Anaheim Ducks hoiti itsensä Lännen finaaleihin joidenkin mielestä helposti, pelaten vain yhdeksän ottelua. Kovaa töitä tekevä Winnipeg Jets sweepattiin sekä nuoruuden innolla painava koko kauden yksi suurimmista yllätyksistä eli Calgary Flames paukutettiin ulos viidessä ottelussa Corey Perryn jatkoaikamaalin myötä. Anaheimilla oli varmasti hampaankolossa viime keväältä ja paljon, kun viime kauden mestari Los Angeles Kings pisti Ducksit pihalle seitsemännessä ottelussa ja marssi mestariksi Chicagon ja Rangersin kustannuksella. Ryan Kesler hankittiin, leveyttä puolustukseen hankittiin, maalivahdit vuoden kokeneempia ja lähtökohtaisesti parempia. Kaiken piti olla valmista kohti unelmaa.

Kunnes vastaan tuli 2010-luvun dynastiaksi parjattu Chicago Blackhawks. Viidennen kerran seitsemään vuoteen konferenssifinaaleihin ja game sevenin myötä kolmas Stanley Cup kuuteen vuoteen on erittäin lähellä. Kokemus, yksilöt ja Quennevillen adjustmentit kuudennessa sekä seitsemännessä pelissä takasivat Blackhawksille mahdollisuuden voittaa Stanley Cup jälleen. Ainoana esteenä jo esitelty Tampa Bay Lightning.

***

Jätän muillekin kirjoitettavaa ja analysoitavaa, joten laitan tekstin loppuun toinen joukkue voittaa, koska-spekulaatiot.

Tampa Bay Lightning voittaa, koska:

- Cooper voittaa kokeneen Quennevillen peluutuksissa ja adjustmenteissa
- yksilöt (Johnson, Stamkos) pelaavat omalla, normaalilla tasollaan
- Ben Bishop pelaa omalla, normaalilla tasollaan
- joukkue pystyy pelaamaan Chicagon yksilöt sekä joukkuepelin aseettomiksi omilla aseillaan
- erikoistilanteet toimivat

Chicago Blackhawks voittaa, koska:

- kokemus
- clutch (Kane, Toews, Keith)
- kokemus uudestaan
- neljän hyökkäyskentällisen tasainen peluutus
- Keith, Seabrook, Hjalmarsson sekä Oduya saavat tankista vielä kaiken irti
- Crawford antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa Stanley Cupin

Tämmöinen alustus tällä kertaa. Sana on vapaa, toivottavasti saadaan aktiivinen ketju sekä varsinkin aktiiviset otteluseurannat sitten aikanaan, kun keskiviikkona kiekko putoaa jäähän. Pidemmittä puheitta:

LET’S GO HAWKS!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Varsinkin Lännen finaaleissa otettiin esille peluutus jo ennen kuin sarja ehti alkaakaan, niin täällä kuin muissakin jääkiekkoa seuraavissa medioissa. Lightningin kannattajat voisivat allekirjoittanutta valistaa sen puolesta, että miten Cooper tykkää peluuttaa hyökkäysketjujaan sekä puolustajiaan. Triplets sekä Stamkosin vitja saavat varmasti molemmat erityishuomiota coach Quennevillelta, mutta se nähdään tosissaan vasta United Centerissä miten Q lähtee peluutustaan hoitamaan.

Tyler Johnsonin johtama ketju on ymmärtääkseni molemmissa päissä kenttää loistava, kun laidalla pelaa Marian Hossan nuorempi versio Ondrej Palat eikä Johnsonkaan lyhyestä varresta huolimatta ole ymmärtääkseni huono puolustamaan. Mielenkiinnolla odotan mitä tulee tapahtumaan.

Myös Chicagon puolelta pohdiskelen tulevia ketjuja, sillä Toewsin sekä Kanen yhdistäminen toi valtavan edun Quennevillelle peluutuksessa eikä vieraskaukalossakaan pelätty lähteä matchaamaan ketjuja halutulla tavalla vaihtojen ja aloitusvoittojen myötä. Bryan Bickellin mahdollinen loukaantuminen voi vaikuttaa tähän omalta osalta, mutta Quennevillen mukaan "he's fine".
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Hyvä avaus Lico!

Lisään omalta kohdaltani muutoman kiinnostavan asian tähän sarjaan lähdettäessä.

-Isät vs pojat asetelma, Blackhawks on keskimmärin 28,36 vuotta kun Lightining on 25,83 vuotta. Yleensä ei nähdä näin radigaaleja eroja joukkueiden välillä keskimääräisen iän suhteen.

-Joukkueiden koko, Chicago 185,18cm ja 89,79kg kun Lightning on 186,3cm ja 89,83kg. Hyvin saman kokoisista joukkueista on kyse siis.

-Joukkueiden pelityylit ovat aika samankaltaiset, Tampan pelityyli ehkä hieman agresiivisempi etenkin karvauksen ja taklaamisen osalta.

-Molemmilla Corsi %-lukemat ovat päälle 50% runkosarjasta Blackhawks 53,1% ja Lightning 52,3%. Tässäkään ei järisyttäviä eroja saada aikaseksi.

-Keskinäisissä otteluissa Blackhawks ja Tampa pelasivat, tietenkin vähän vastakkain. Kuitenkin pienellä otannalla hyvin tasaisesta otteluparista on kyse 83min 5vs5 jääkiekkoa tuotti tämän kaltaista tilastoa. Nämä nyt siis 5vs5 tilastot, ja otanta on liian pieni että näistä suurempaa johtapäätöstä voisi vetää:

Maalit:
Lightning 3
Blackhawks 2

laukaukset ja laukaisu yritykset:

Lightning 79
Blackhawks 75

Laadukkaat suuren vaaran maalinpaikat:
Lightning 19
Blackhawks 19

Taklaukset:
Lightning 52
Blackhawks 21

Nyt puhutaan lähtökohdiltaan todella tasaisesta parista, josta on vaikea löyttää mistään tilastosita kunnollisia eroja. Itseasiassa jopa Lightning pienenä yllätyksenä on tänä keväänä onnistunut olemaan kova joukkue selkä seinää vasten, joten tämä paljon puhuttu kovien pelien venymiskyky on myös näillä kahdella aika tasaista.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Jatketaanpa ottelusarjan ennakointia tällaisella hieman enemmän historiaan keskittyvällä katsauksella. Ilman eilistä ei olisi tätäkään päivää.

Jääkiekkokausi 2014-15 huipentuu seuraavien parin viikon aikana Stanley Cup -finaaleihin. 1917 perustetussa NHL:ssä on nyt menossa 98. kausi. Jos lasketaan vain pelatut kaudet, niin nyt on 97. kausi, kun 2004-05 jäi kokonaan väliin työsulun vuoksi. Jääkiekon Graalin maljasta sen sijaan on pelattu vuosittain nyt jo 100 kautta ja tuotakin ennen Stanley Cupista kisattiin ammattilaisjoukkueiden kesken vuosina 1893-1914. Silloin yhden talven aikana saatettiin tosin nähdä muutamakin mestari, koska mestaruudesta pelattiin jokaisessa ottelusarjassa muun muassa ammattilaisnyrkkeilyn mestaruusotteluiden tavoin. Tuolla niin sanotulla Challenge Cup -aikakaudella mestaruus ratkottiin joko yksittäisessä ottelussa, kahden ottelun yhteistuloksella jalkapallon cup-kilpailujen tapaan tai sitten paras kolmesta sarjalla. Keväästä 1927 lähtien Stanley Cup on ollut yksinoikeudella NHL:n mestaruuspokaali.

Myös Jatkoajan keskustelupalsta on ehtinyt todistaa jo 13 finaalisarjaa tätä aiemmin. Jos on NHL-kiekko muuttunut 14 vuoden aikana, niin kehitystä on tapahtunut myös viestiketjuissa. Pääasia kuitenkin, että jääkiekkokauden huipentuma kiinnostaa edelleen ja synnyttää keskustelua. Alla keskustelupalstalta löytyvät ketjut keväästä 2001 lähtien. Ketjujen otsikoinnit ovat kirjavia, joten yhdenmukaisuuden vuoksi listauksessa on lueteltu vuosi, mestari ja toinen finalisti.

2001 Colorado Avalanche – New Jersey Devils (Ottelut: 1, 2, 3, 4, 5, 6 & 7)
2002 Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes
2003 New Jersey Devils – Anaheim Mighty Ducks
2004 Tampa Bay Lightning – Calgary Flames
2005 työsulku
2006 Carolina Hurricanes – Edmonton Oilers
2007 Anaheim Ducks – Ottawa Senators
2008 Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins
2009 Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings
2010 Chicago Blackhawks – Philadelphia Flyers
2011 Boston Bruins – Vancouver Canucks
2012 Los Angeles Kings – New Jersey Devils
2013 Chicago Blackhawks – Boston Bruins
2014 Los Angeles Kings – New York Rangers

Mediaoppaita
(linkkien takaa löytyy PDF-tiedostoja, jotka ovat kooltaan muutamasta megasta kymmeniin megoihin)

2014-15 NHL Guide and Record Book
2015 NHL Stanley Cup Playoffs Guide

2014-15 Lightning Media Guide
Kovasta etsimisestä huolimatta en löytänyt linkkiä Lightningin Playoff Media Guideen.

2014-15 Blackhawks Media Guide
2015 Blackhawks Playoff Media Guide
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Jatkuu edellisestä ylipitkäksi venyneestä viestistä...


Tämän kevään finalistien yhteistä historiaa

Blackhawks kohtaa jo toisella kierroksella putkeen joukkueen, jota se ei ole kohdannut koskaan pudotuspeleissä. Ei edes siitä huolimatta, että laajennusjoukkue Lightning pelasi ensimmäisen NHL-kautensa Clarence Campbell -konferenssin legendaarisessa Norris-divisioonassa, jossa myös Blackhawks pelasi. Muun muassa Roenickin, Chelioksen ja Belfourin tähdittämä Blackhawks voitti kaudella 1992-93 Norris-divisioonan 106 pisteellä ja laajennusdraftin jämäpelaajista koottu Lightning jäi 53 pisteellä saman divisioonan viimeiseksi. Laajennusjoukkueelle ensimmäisen kauden suoritus oli kuitenkin siedettävä, sillä samaan aikaan aloittanut Ottawa Senators sekä toista NHL-kauttaan pelannut San Jose Sharks keräsi 84 runkosarjaottelusta vain 24 pistettä. Senators voitti ainoastaan 10 ottelua, kun Sharks pääsi juhlimaan voittoa yhden kerran enemmän. Laajennusjoukkue Lightningin kasvoina toimi aikanaan Blackhawksissakin pelanneet Espositon veljekset. Phil toimi uuden NHL-seuran GM:nä ja Tony johtavana pelaajatarkkailijana. Kaudella 1993-94 NHL:ssä laitettiin konferenssien ja divisioonien nimet uusiksi maantieteen mukaan ja samalla myös Bolts siirtyi itään, jossa se onkin pelannut tähän päivään asti. Koska joukkueet eivät ole edenneet finaaleihin yhtä aikaa, kohtaaminen on siis ensimmäinen laatuaan.

Lightning ja Blackhawks ovat kohdanneet runkosarjassa kaikkiaan 36 kertaa melko tasaisissa merkeissä. Hawks on voittanut 16 kertaa (2 kertaa varsinaisen peliajan jälkeen) ja Bolts on voittanut 15 kertaa (6 kertaa varsinaisen peliajan jälkeen.) 5 ottelua päättyi tasapeliin vuosina 1992-1999. Viime vuosina tasaiset väännöt ovat kääntyneet enimmäkseen floridalaisille. Kaudesta 2010-2011 lähtien Hawks on voittanut Boltsin vain kerran ja sekin voitto tuli viime marraskuussa United Centerissä vasta voittolaukauskilpailun jälkeen. Tosin Boltsin kuudesta voitosta vain kaksi on tullut varsinaisella peliajalla, joten joukkueet ovat pelanneet viime vuosina melko tiukkoja otteluita. Blackhawksin helmikuun kärsimä 4–0-selkäsauna Amalie Arenalla on säännön vahvistava poikkeus.

Lightning pudotuspeleissä kautta aikojen

Lightning on 23 vuoden olemassaolonsa ja pelaamiensa 22 kauden aikana selvinnyt 8 kertaa pudotuspeleihin. Boltsin pudotuspelisarjojen saldo on 10–6. Viime kaudella pelit päättyivät ensimmäisellä kierroksella suoraan neljässä ottelussa Canadiensia vastaan. Siksi tämän kevään toisen kierroksen revanssi oli varmasti makea Montrealin ylpeyttä vastaan. Hienoimmat muistot Tampassa on varmasti kuitenkin keväältä 2004, jolloin 12. NHL-kauttaan pelannut seura voitti ensimmäisen mestaruutensa. Calgary Flamesia vastaan seitsemänteen otteluun venynyt sarja jäi viimeiseksi palkkakattoa edeltäneeksi finaalisarjaksi, kun seuraava kausi jäi kokonaan väliin työsulun vuoksi. Palkkakattoaikakaudella Boltsin pudotuspelit ovat päättyneet kolme kertaa ensimmäiselle kierrokselle. Ennen tätä kevättä ainoa poikkeus nähtiin keväällä 2011, kun Lightning venytti idän finaalit aina seitsemänteen otteluun asti. Sarjan voittanut Boston Bruins marssi kuitenkin aina mestaruuteen asti. Lighting on Colorado Avalanchen ohella ainoa NHL-joukkue, joka on toistaiseksi voittanut kaikki Stanley Cup -finaalinsa. Avsilla finaaliesiintymisiä on tosin kaksi, kun Boltsilla niitä on aiemmin vain yksi.

Blackhawks pudotuspeleissä (Lightningin olemassaolon aikana)

Blackhawks on selvinnyt kaudesta 1992-93 lähtien 13 kertaa pudotuspeleihin, vaikka väliin osui kymmenen pelatun kauden jakso, jolloin chicagolaiset jatkoivat kauttaan runkosarjan jälkeen vain kerran. Hawksin pudotuspelien saldo on 18–10 kaudesta 1992-93 lähtien. Nyt joukkueella on menossa seitsemäs pudotuspelikevät putkeen ja tuo menestyksekäs jakso on tuonut kaksi mestaruutta, kolme finaalipaikkaa, viisi konferenssifinaalia ja yhden Presidents' Trophyn tynkäkauden runkosarjan dominoimisesta. Menestysjakson aikana Hawks on voittanut 15 ottelusarjaa ja hävinnyt vain neljä. Kuuden viimeisimmän kevään jaksoon osuu 16 peräkkäistä pudotuspelisarjaa, joissa Blackhawks on onnistunut voittamaan vähintään yhden vierasottelun. Ducksia vastaan vierasvoittoja kertyi kaksi ja myös Lightningia vastaan Hawksin on voitettava vähintään kerran vieraissa, mikäli joukkue mielii nostella kannua kauden päätteeksi. Tähän Hawksin pitääkin iskeä, sillä Bolts on hävinnyt tänä keväänä jo neljä kotiotteluaan (5-4), kun Hawks on yhtä lukuunottamatta voittanut kaikki kotiottelunsa (7-1). Boltsin vierassaldo on luonnollisesti hieman parempi: TBL 7-3, CHI 5-4.

Lightning kaudella 2014-15

Lightning on kuulunut koko kauden 2014-15 divisioonansa, konferenssinsa ja koko NHL:n kärkijoukkueisiin. Pieni notkahdus nähtiin joulukuussa, jolloin 10 pelin jaksosta kertyi saldo 3-5-2. Samoin helmikuussa joukkueen peli oli vuoristorataa, kun joka toinen ottelu päättyi tappioon ja kuukauden pistetahti jäikin ainoana kuukautena alle 60%. Joukkueelta on kuitenkin nähty vakuuttavan tasainen kausi, eikä finaalipaikka ole sen perusteella kovin suuri yllätys, vaikka tie kulkikin sinne kahden seiskapelin kautta. Bolts kohtaa NHL-historian ensimmäisenä joukkueena neljä Original Six -joukkuetta saman kevään aikana. Nuoren joukkueen jokaista sarjaa on leimannut suoritustason heittely voittojen jälkeen etenkin kotikaukalossa.

Linkit kevään aiempien ottelusarjojen viestiketjuihin:
Tampa Bay Lightning (2.) – Detroit Red Wings (3.), Atlantic 1. kierros | Jatkoajan keskustelupalsta
Montreal Canadiens (1.) – Tampa Bay Lightning (2.), Atlantic 2. kierros | Jatkoajan keskustelupalsta
New York Rangers (1.) – Tampa Bay Lightning (3.), Idän konferenssifinaalit 2015 | Jatkoajan keskustelupalsta

Blackhawks kaudella 2014-15

Blackhawksin kausi 2014-15 sujui runkosarjan osalta ailahtelevasti. Syyskauden Hawks kuului Boltsin tavoin NHL:n kärkijoukkueisiin, mutta vuodenvaihteessa Winter Classicin alla joukkueen peli sekosi totaalisesti. Huoltaja Clint Reifin itsemurha vaikutti varmasti otteisiin, mutta lähes 100 ottelun kausia vuodesta toiseen tahkoava joukkue vaikutti muutenkin myös melko väsyneeltä. Helmikuu ja etenkin tammikuu olivat melkoista vuoristorataa, mutta joukkue sai juonesta kiinni jälleen maaliskuussa. Tämä ryhdistäytyminen varmisti joukkueelle pudotuspleipaikan, vaikka runkosarjan lopun neljän ottelun tappioputki maksoikin divisioonan voiton ja kotiedun. Kevään pudotuspelit ovat olleetkin sitten taas hieman tutumpaa kovan tason suorittamista, vaikka joukkoon on mahtunutkin muutamia surkeita eriä, jolloin omassa päässä on soinut kolme kertaa lyhyen ajan sisällä.

Linkit kevään aiempien ottelusarjojen viestiketjuihin:
Nashville Predators (2.) – Chicago Blackhawks (3.), Central 1. kierros | Jatkoajan keskustelupalsta
Chicago Blackhawks (3.) – Minnesota Wild (4.), Central 2. kierros | Jatkoajan keskustelupalsta
Anaheim Ducks (1.) – Chicago Blackhawks (4.), Lännen konferenssifinaalit 2015 | Jatkoajan keskustelupalsta

Muutamia ajatuksia finaalisarjan asetelmista

Tämän kevään finaalipari on mielestäni monellakin tapaa mielenkiintoinen. Vaikka kummankaan joukkueen nimi ei ole Detroit Red Wings, molempien peli-ilmeestä huokuu hyvin vahvasti bowmanilainen vauhdikas kiekonhallintajääkiekko, jonka mielikuva liitetään aika pitkälle Red Wingsiin. Sinänsä yhteys on aika luonnollinen, kun bowmanien kädenjälki näkyy vahvana Blackhawksissa ilman välikäsiäkin. Lisäksi Red Wings -ikoni Steve Yzermanin manageroima Lightning luottaa myös aika pitkälle detroitilaiseen pelinäkemykseen, vaikka Jon Cooper oman mausteensa siihen onkin tuonut.

Hiilikopio-Blackhawks maksoi kevään 2009 konferenssifinaaleissa vielä oppirahoja kokenutta esikuvaansa Red Wingsiä vastaan. Kevään 2013 eeppisessä kohtaamisessa osat olivat jo vaihtuneet toisinpäin, kun Detroitin käyrä osoitti jo alas Chicagon pelatessa ehkä parasta jääkiekkoaan. Tosin Red Wings meinasi silti kurittaa vielä viimeisen kerran pikkuveljeään, mutta Hawks onnistui kampeamaan tukalasta tilanteesta huolimatta jatkoon seiskapelin jatkoajan kautta. Ja tokihan Bolts on jo ehtinyt kohtamaan aidonkin Red Wingsin tänä keväänä ja selvitti tuon sarjan tiukasti seitsemässä ottelussa.

Mielenkiintoista nähdä, onko tämän sarjan asetelmat enemmän kevään 2009 vai kevään 2013 kaltaiset. Ensi kaudesta on povattu viime kausia haastellisempaa Blackhawksille, joten chicagolaisten menestysputki saattaa katketa tähän kevääseen – kannulla tai ilman. Sen sijaan Lightningin tulevaisuus näyttää valoisalta. Asetelma muistuttaa hieman myös Islandersin ja Oilersin vahdinvaihtoa 1980-luvun puolivälissä, vaikka tuollaisten dynastioiden viittaa onkin ehkä turha sovittaa kummallekaan tämän kevään finalistille. Joka tapauksessa Blackhawksilla on kokeneemman sekä menestyneemmän joukkueen rooli ja Lightningilla nousevan sekä nälkäisen joukkueen osa. Luvassa on kaiken järjen mukaan tiukka ja viihdyttävä sarja.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Jatkuu vieläkin...

Finaalisarjan suomalaiset

Joukkueiden suomalaisnäkökulma on myös mielenkiintoinen. Jo tässä vaiheessa on varmaa, että joku suomalainen juhlii Stanley Cup -mestarina tänä kesänä. Filppula voi olla ensimmäinen suomalainen sitten Esa Tikkasen, joka on voittanut kannun kahdessa eri joukkueessa.

Tämän kauden Blackhawks voi olla tietääkseni ensimmäinen NHL-joukkue, jonka riveissä juhlii mestaruutta yhtä aikaa kolme (tai teoriassa jopa neljä) suomalaista. Teuvo Teräväinen saanee peliaikaa myös finaaleissa ja siten kaiverrusoikeuden, jota ei ole vielä automaattisesti runkosarjaotteluiden vähyyden vuoksi. Antti Raanta on varmistanut runkosarjavastuun myötä kaiverrusoikeutensa, vaikka hän ei ole pukenut yhteenkään pudotuspeliin.

Kimmo Timonen on pelannut Hawksin riveissä 16 runkosarjaottelua ja 15 pudotuspeliä. Jo aiemmissa otteluissa pienelle peliajalle jäänyt suomalaislegenda on seurannut viimeisimmät kaksi ottelua katsomon puolelta. Hawksissa pelattujen runkosarjaotteluiden vähyyden vuoksi Timosen olisi mahduttava kokoonpanoon vähintään yhdessä finaalissa, mikäli hän haluaa automaattisen oikeuden kaiverrukseen. Toki mestarijoukkueella on oikeus anoa joitakin nimiä myös erityistapauksissa, kunhan ne mahtuvat 52 nimen rajoituksen sisään. Timosen kohdalla voisi kuvitella käytettävän tuollaista anomusta, jos finaalisarjassa ei kerry peliaikaa ollenkaan. Rockford IceHogsin pudottua AHL:n pudotuspeleistä Blackhawksin reservistä löytyy myös Ville Pokka, mutta hänen pelaaminen on epätodennäköistä, eikä koko kauden AHL:ssä pelanneen tulokkaan puolesta tehdä varmasti mitään erikoisanomuksia.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko

Kiitos korjauksesta. Yöllä kirjoittaessa jäi näköjään ajatus hieman kesken. Harmi, että virhettä ei nykyisellä muokkausaikarajalla pysty enää korjaamaan alkuperäiseen viestiin.

Tarkoitus oli kirjoittaa, että poikkeuksellista tilanteessa on kaikkien Hawksin mahdollisten suomalaisvoittajien olevan ensikertalaisia, vaikka Timosellakin on NHL:n runkosarjapelejä vyöllään jo reilusti yli 1100 ja yli 100 pudotuspelin kokemuksella Kime on ihan eri asemassa kuin vaikka 6 pelin Olli Jokinen.

Kurri voitti ensimmäisen mestaruuden 1984, Tikkanen 1985 ja Ruotsalainen 1987. Jos Pokka jostain syystä joutuisi pelaamaan ja Hawks silti voittaisi, niin neljän suomalaisvoittajan joukkue olisi kaiketi ihan oikeasti ensimmäinen laatuaan.

***

Lisätäänpä tähän samaan viestiin vielä muutama linkki, kun suomalaisista oli puhetta. NHL.comin suomenkielisiltä sivuilta löytyy jo ainakin yksi juttu finaalisarjan suomalaisten osalta. Kirjoittana tuttuun tapaan mainio Risto Pakarinen.

Filppulan Lightningin pyttyjahti jatkuu | NHL.com


Konferenssifinaalien jutuistakin voisi ehkä vielä poimia muutaman:

Teräväinen ansainnut valmentajan luottamuksen | NHL.com

Vatasen Ducks haluaa päättää Timosen uran | NHL.com

***

NHL.comin englanninkieliseltä pääsivustolta löytyy myös jo kattava ennakko ottelusarjalle:

Preview: Blackhawks face youthful Lightning in Final | NHL.com
 
Viimeksi muokattu:

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Tuntuu hivenen oudolta olla finaaleissa tuon Detroit-sarjan vuoristoradan jälkeen. Itse ainakin olin jo 2-3 tilanteessa syvässä epätoivon alhossa, taasko tässä käy näin. Ei käynyt ja tuon voitetun game sevenin jälkeen fiilis on ollut päinvastainen: tie on auki päätyyn saakka. Itse en ainakaan ikinä olisi uskonut sininuttujen olevan näin perhanan sitkeä joukkue. Surkeaa ottelua on seurannut valtaisa ryhtiliike ja tekeminen on ollut kriittisillä hetkillä murhaavaa. Kaksi seiskapeliä, joissa vastustaja on jätetty tylysti nollille. Koko liigaa dominoineelle täysin ylivertaiselle Rangersillekkin jätettiin luu käteen kotihallissaan.

Tästä sarjasta on mahdotonta sanoa etukäteen juuta eikä jaata sen verran vähän näitä konferenssien välisiä matseja on. Chicago lähtee sarjaan ennakkosuosikkina, mutta se jos mikä on varmaa, että Lightning ei tule mestaruutta ilmaiseksi antamaan. Tripletit, Stamkos ja Killorn tulevat takomaan maaleja, samoin kuin Toews, Kane ja Hossakin. Kysymys kuuluukin kumman pakkikuusikko jaksaa jauhaa virheettömämmin ja kumman veskari pystyy pitämään yllä nykyisen tasonsa. Tampan etu tässä sarjassa on puolustajien tasaisempi peluutus. Bowness on peluuttanut pakkipareja keskimäärin 23min-20min-17min periaatteella, kun taas Chicagon kärkinelikon ajat ovat huidelleet yli 25 minuutissa. Tampan on myös käytettävä kaikki lailliset ja vähän laittomatkin keinot, jotta maailman paras puolustaja saataisiin pois mukavuusalueeltaan.

Toivotaan että molemmat joukkueet pääsisivät pelaamaan sarjan ilman avainmiesten loukkaantumisia ja että edellisiin huippujännittäviin sarjoihin nähden saataisiin vielä yksi vaihde lisää.
 

Mr Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Iisalmen Peli-Karhut, KuPS , PK-37
kait se pittää kahtoo finaalit K timosen takia. Onko klesana vai eikö vaan olevinaan mahdu hawksin kokoonpanoon?
 
kait se pittää kahtoo finaalit K timosen takia. Onko klesana vai eikö vaan olevinaan mahdu hawksin kokoonpanoon?
Tästä on ollut paljonkin keskustelua mutta oma näkemykseni asiaan on, että Timonen ei missään vaiheessa päässyt sellaisille peliajoille, että olisi saanut itsestään irti tarvittavan suoritustason. Tästä syystä Kimen peliaika tippui ja Q:n luotto laski. Tällä hetkellä Timonen ei ole kokoonpanossa ja oma näkemykseni on ettei sinne kuulukaan eikä häntä tulla finaaleissa näkemään, ellei Rundblad tai Cumiskey floppaa totaalisesti. Siinäkin tilanteessa Kimmo ei välttämättä ole ensimmäisenä listalla.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Vähän ajatuksia mututuntumalta.

Chicagon kannalta tästä tulee täysin erilainen sarja, kun vertaa Anaheimiin. Molemmat joukkueet pelaavat hyvin samanlaista nopeaa taitokiekkoa. Tampalla jalat liikkuvat enemmän ja Chicagolla kiekko. Edellisessä sarjassa Ducks yritti horjuttaa haukkojen pakkeja rajulla fyysisellä pommituksella. Nyt vastassa on hieman erilaista painetta, kun Tampa vyöryy päälle jalkanopeuden turvin. Keith sanoikin yhdessä haastattelussa, että runkosarjapelissä olivat hätää kärsimässä Tampan kanssa. Mutta runkosarja oli runkosarjaa enkä muutenkaan laita kovin suurta painoarvoa noille yksittäisille konferenssien välisille peleille. Taktisesti odotan, että Chicago yrittää hidastaa peliä kiekkokontrollinsa turvin. Anaheimia vastaan oli jopa änärissä harvinaisia viivelähtöjä ja samanlaista menoa odotan tässäkin sarjassa.

Chicago luottaa tietenkin kokemukseen. Tampa nuoruuden intoon. Molemmilla on rosterissa syvyyttä ja ratkaisuihin kykeneviä tähtiä. Tampa pääsee iskemään altavastaajana, koska moni pitää Chicagoa ennakkosuosikkina. Se on varmasti henkisellä puolella suuri etu floridalaisille. Tampan loukkaantumistilanteesta ei ole tietoa, mutta haukkojen puolella Kruger ja Bickell ottivat osumaa edellisessä pelissä. Bickell on ollut niin huono, että hänen poissaolo ei harmittaisi. Kruger sen sijaan on ollut elintärkeä palanen erityisesti puolustusvelvoitteidensa takia, joten toivotaan, että pystyy pelaamaan.

Hyökkäys vs hyökkäys. Chicagolla pienoinen etu tässä. Mielenkiintoista nähdä erotetaanko Toews ja Kane toisistaan. Tampalla ei näyttäisi olevan Keslerin tasoista shutdown-sentteriä rosterissa, joten hauska nähdä miten Cooper peluutuksensa toteuttaa. Uskoisin, että Chicagolla tulee olemaan kentällä enemmän tilaa kuin Anaheimia vastaan, joten luultavammin palataan noihin vanhoihin koostumuksiin, jotta saadaan ratkaisuvoimaa leveämmälle. Tampalla on kolmosensa ja Filppulan nimivahva ykkönen, jotka varmasti tulevat verkkoa heiluttamaan tässäkin sarjassa. Tosin en ole kovin vakuuttunut näistä Tampan alemmista ketjuista, kuinka paljon ne pystyvät tarjoamaan secondary scoringia.

Puolustus vs puolustus. Tampalla on enemmän leveyttä ja järkevämpää peluutusta, mutta kärjen osalta pitäisi mennä selvästi Chicagolle. Keith pelaa tällä hetkellä Conn Smythe tasolla ja kolme karpaasia hänen takanaan tarjoavat laadukasta tukea. Sitten on tosiaan hiljaisempaa. Cumiskey ja Rundblad tosin paransivat loppua kohden, joten tuskinpa häviävät vastapuolen sustreille. Timosen tilanne on mielenkiintoinen. Palaako alussa kokoonpanoon, että saa mahdollisesti nimen kannuun ja sitten antaa paikkansa taas muille. Vai lähteekö Q muuttamaan voittavaa rosteria "hyväntekeväisyyden" takia. Itse luulen, että Kime jatkaa poppareilla, koska Chicagon peli valitettavasti on parempaa, kun hän ei ole kentällä.

Crawford vs Bishop. Tässä hentoinen etu Tampalle, mutta ei niin suuri, että sillä suurta vaikutusta olisi. Crawford on parantanut heikon Nashville-sarjan jälkeen.

Toivotaan, että näemme viihdyttävän ja tasaväkisen finaalin. Parempi voittakoon.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Crawford vs Bishop. Tässä hentoinen etu Tampalle, mutta ei niin suuri, että sillä suurta vaikutusta olisi. Crawford on parantanut heikon Nashville-sarjan jälkeen.

Pieni etu tosiaan Tampalla maalivahtien suhteen, joskin Blackhawksin puolesta täytyy kyllä ottaa yksi pointti esille vielä.

Chicago jostain kummasta keksii sarjan edetessä miten vastustajan maalivahdeille tehdään maaleja. Pekka Rinteen heikkoudet löydettiin, Andersen paljastui kuolevaiseksi Lännen finaaleissa loppua kohden. Totta kai siellä on organisaatiossa loistavia tarkkailijoita, jotka etsivät maalivahtien heikkoudet ja niihin pyritään iskemään, mutta tuo tapa, jolla Blackhawks pystyy muuttamaan pelityyliään ja tekemään muutoksilla vastustajan puolustuksesta ja maalivahdista reikäjuustoa on ihanteellista menestyksen kannalta.

Ei sillä, varmasti Crawfordinkin heikkoudet tunnistetaan ja sitä rataa, mutta värilasien puolesta uskallan väittää, että Chicago on yksi NHL:n parhaista joukkueista tunnistamaan tilanteita ja muokkaamaan omaa peliään kesken lyhyehkön pudotuspelisarjan. Mitä pidemmälle Lännen finaalitkin etenivät, sitä paremmin ja paremmin Blackhawks löysi paikkoja tehdä niitä maaleja. Paikkojen määrään lisätään tuo vertaistaan vailla oleva yksilötaito.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Hyökkäys vs hyökkäys. Chicagolla pienoinen etu tässä. Mielenkiintoista nähdä erotetaanko Toews ja Kane toisistaan. Tampalla ei näyttäisi olevan Keslerin tasoista shutdown-sentteriä rosterissa, joten hauska nähdä miten Cooper peluutuksensa toteuttaa. Uskoisin, että Chicagolla tulee olemaan kentällä enemmän tilaa kuin Anaheimia vastaan, joten luultavammin palataan noihin vanhoihin koostumuksiin, jotta saadaan ratkaisuvoimaa leveämmälle. Tampalla on kolmosensa ja Filppulan nimivahva ykkönen, jotka varmasti tulevat verkkoa heiluttamaan tässäkin sarjassa. Tosin en ole kovin vakuuttunut näistä Tampan alemmista ketjuista, kuinka paljon ne pystyvät tarjoamaan secondary scoringia.

Tampan bottom 6 vai pitäisikö sanoa bottom 5 ei juuri ole verkkoja heiluttanut pleijareissa, kun bottom 5/6 paras pistemies on Callahan tehoilla 1+3 ja se ainoa maalikin tuli ylivoimalla. Hyökkäyksen syvyyden osalta Chicagolla pitäisi täten olla selvä etu. Chicagolta löytyy myös hyökkäyssuuntaan tuhoja aikaan saava 3. kenttä, joka on nykyisellään myös erinomainen puolustava kenttä. Lisäksi Chicagolla on ajoittain erittäin vahvasti pelannut 4. kenttä, joka on ollut hyvän puolustuspelaamisen lisäksi joissain peleissä erinomainen saamaan vastustajan kärkipelaajia kuluttavia kulmaralleja vastustajan päätyyn aikaiseksi, joista parhaimpana esimerkkinä ehkä voittomaali maratonpelissä. Haukkalasienkin lävitse kolmoset ja tampan ykköskenttä ovat ehkä piirun verran edellä ainakin hyökkäyssuuntaan pelattaessa, kun verrataan top 6:ia. Tampalla ei siellä vapaamatkustajia ole toisin kuin Chicagolla.

Uskon, että sarjasta tulee äärimmäisen viihdyttävä modernin NHL-jääkiekon näytös.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Uskon, että sarjasta tulee äärimmäisen viihdyttävä modernin NHL-jääkiekon näytös.

Tätä odotetaan jo kieli vyön alla! Uskoisin, että sarjassa tullaan näkemään maaleja riittävästi ja Blackhawks-kantilta katsottuna varsinkin Tyler Johnsonin kurissa pitäminen tulee olemaan yksi pää-prioriteetti. Mies johtaa poffien maalipörssiä muutaman uunin turvin ja osuu aika varmasti myös tässä sarjassa. Toivottavasti ei montaa kertaa. Tampa on (ainakin vielä, kun kiekon tippumiseen on vielä aikaa) hämmentävän neutraaleja ajatuksia itsessä herättävä vastustaja, tai no enimmäkseen positiivisia tuntemuksiahan tuosta possesta kumpuaa. Eniten maaleja runkosarjassa ja pelityyli Chicagoa mukaileva(?). Blackhawkseilla pleijareissa tehtyjä maaleja per matsi nyt 3.29, kun pelejä on kertynyt 17. Tampan vastaava saldo on 2.75, pelejä 20.

Vähän jo kihelmöi, kun tätä skriivaa.....
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Tämä finaali pari todellakin on jääkiekkolle voitto ja on ilahduttavaa, että kiekollinen pelaaminen osoittaa kyntensä ja molemista konfferensseista kiekollinen joukkue selvitti tiensä fiinaleihin. Tampan pelaaminen aika hybridi lätkää, jossa tätä nopean pystysuunnan meininkiä, maustettuna myös kiekkoa kontrolloivalla elementillä. Samaa voi sanoa Chicagosta paitsi, että ehkä Chicagolla on viellä ripaus enemmän viisikko kiekkokontrollia pelissään, ja Tampa luottaa enemmän agressiivisempaan kurittomampaan otteeseen.

Vauhdikkaita otteluita on tulossa, joissa kummallekkin kiekko on se mitä yritetään ensisijaisesti hallita. Tampa ei todennäköisesti lähde millään Ducks taktiikalla, jossa fyysinen elementti on korostetussa roolissa.
 
Viimeksi muokattu:

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno avaus!

Game2 pelataan kuitenkin Tampassa lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä jo klo 2:15 Suomen aikaa :)
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Game2 pelataan kuitenkin Tampassa lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä jo klo 2:15 Suomen aikaa :)

No voe perhana. Vakoilin nuo ajat Yleisesti NHL-ketjusta, jonne nuo ajat laitettiin noin. Pahoittelut virheestä ja kiitos korjauksesta! Toivottavasti kaikki huomaavat, sillä en pysty muokkaamaan avausviestiä enää.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Hahah Maikkarin linja toppi ja floppi listauksien teksteissä on aika mielenkiintoinen. jo aiemmi täällä kerran naureskelin tälle. Teksti Mtv topit ja flopit lisatauksesta.

Ben Bishop, Tampa Bay Lightning

Yliarvostetuin ykkösmaalivahti. Ei ole ollut yhtä hyvä kuin runkosarjassa. Muutama paha imaisu tänä keväänä. Hävinnyt edelliset kaksi tärkeää ottelua kirkkaasti kollegalleen Carey Pricelle. Pakko nostaa tasoa ja nopeasti.


Sitten ilmeisesti kaveri joka tuon kirjoitti meni vaihtoon tai aloitti uuden lääkityksen ja käänsi takkinsa. Nyt Bishop topit listalla ja linja muutenkin täysin erilainan. Teksti samaisesta viikottaisesta artikkelista nyt, linja tosin vain on hieman eri.

Ben Bishop, Tampa Bay Lightning

Tampa Bayn ykkösmaalivahti on tehnyt tänä keväänä kaksi kylmähermoista suoritusta, joihin vain todelliset huiput pystyvät: hän on pelannut kahdessa seiskapelissä nollapelin. Jenkkivahti teki sen myös ratkaisevassa idän finaalissa Madison Square Gardenilla ja oli avainhahmo johdattaessaan joukkueensa loppuotteluihin. Bishop on ottanut tänä keväänä jo Carey Pricen ja Henrik Lundqvistin päänahat. Enää tarvitsisi ottaa Corey Crawford.

Ei voi kyllä kun huvittuuneena lukea, kuinka nämä eivät osaa päättää mitä kirjoittavat :D
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ei voi kyllä kun huvittuuneena lukea, kuinka nämä eivät osaa päättää mitä kirjoittavat :D

Tavallaanhan tuossa ei ole mitään vikaa. Se on viikottainen lista siksi, että siinä arvioidaan enemmän tai vähemmän kuluneen viikon suorituksia. Jos vaikka Bishop suoritti tuolla taannoisella viikolla sen verran huonosti, että ansaitsi paikkansa flopit listalla ei minusta tarkoita etteikö hän seuraavilla viikoilla voisi olla vaikka top-listan kärjessä. Kyllä tuon logiikka minulle aukenee, vaikka ei se välttämättä mitään kovin laadukasta NHL-journalismia ole.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Game2 pelataan kuitenkin Tampassa lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä jo klo 2:15 Suomen aikaa :)

Toisen ottelun aloitusaika on varmaankin vaihtunut. Alkuperäisen otteluohjelman mukaan kaikki aloitusajat olivat "8 pm" itärannikon aikaa. Tuo aikataulu tosin julkaistiin jo siinä vaiheessa, kun lännen finaalista oli vielä seitsemäs ottelu pelaamatta.

Toivottavasti kaikki huomaavat, sillä en pysty muokkaamaan avausviestiä enää.

Toivottavasti moderaattorit muuttavat pian linjaansa muokkauksen suhteen. Nykyisestä käytännöstä aiheutuu enemmän haittaa kuin hyötyä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Tavallaanhan tuossa ei ole mitään vikaa. Se on viikottainen lista siksi, että siinä arvioidaan enemmän tai vähemmän kuluneen viikon suorituksia. Jos vaikka Bishop suoritti tuolla taannoisella viikolla sen verran huonosti, että ansaitsi paikkansa flopit listalla ei minusta tarkoita etteikö hän seuraavilla viikoilla voisi olla vaikka top-listan kärjessä. Kyllä tuon logiikka minulle aukenee, vaikka ei se välttämättä mitään kovin laadukasta NHL-journalismia ole.

Ei siinä olekkaan, mutta kun perusteluina käytetään muita kun sen viikon suorituksia, eivätkä ne ole keskenään linjassa. Ensimmäisen viikon osalta Bishop on yliarvostetuin molari, toisella viikolla hän on maalivahti joka tekee suorituksia joihin vain huiput pystyvät. Minusta tuossa on aika paha ristiriita? Jos perustelut olisivat olleet vain sen viikon suorituksista, niin tuohan on aivan asiallinen juttu.
 
Viimeksi muokattu:

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Muistelisin kanssa ettei Bishop nyt kovin huonosti pelannut tuolla viikolla. Noh Bishop jäänee Crawfordmaiseksi veskaksi jonka huonoille suorituksille tullaan antamaan paljon enemmän painoarvoa kuin niille hyville. Lunkalle ja Pricellekkin noita maaleja meni aika reippaasti.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Palstaveljet ovatkin nakutelleet finaaliketjun menemään jo kovaa vauhtia eteenpäin, hienoa.
Tällainen huomio joukkueiden syvyydestä. Tampan bottom six on tehnyt 20:ssä pleijarimatsissa 9-pistettä. Chicagon vastaava osasto on tykittänyt 38-pistettä seitsemässätoista playoff ottelussaan. Tuossa jos missä piilee Chicagon suuri mahdollisuus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös