Stanley Cup finaalit: Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers

  • 128 371
  • 387

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Stanley Cup -finaaleissa iskettiin yhteensä 47 maalia kuudessa ottelussa, joka tekee ottelukeskiarvoksi pyöreästi 7,833.

Kuka jaksaa laskea milloin viimeksi on tullut näin korkeita lukuja? Mennäänkö 80- ja 90-lukujen vaihteeseen.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ei oikein itsekään tiedä kummalle toivoisi voittoa. Hossalle kannun soisi jo kolmannella yrityksellä. Toisaalta on vaarana että Kimmo Timonen liittyy "loser-4" (hävinnyt osapuoli kaikissa merkittävimmissä loppuotteluissa, joita jääkiekkoilija voi saavuttaa, eli Stanley Cup, olympia, WC/CC ja MM) kerhoon, johon on maailmassa yltänyt toistaiseksi vain Jarkko Ruutu ja Toni Lydman.

No niin, tämä oli se suurin syy miksi sarjan aikana sympatiat olivat enemmän Flyersin puolella. Suomalaisten ei enää tarvitsisi tehdä näin kiusallista historiaa. Toivottavasti Kimmo saisi vielä tilaisuuden.

Onneksi Hossa ei sentään hävinnyt kolmatta putkeen. Leinollakin on vielä pelivuosia rutkasti.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Kuka jaksaa laskea milloin viimeksi on tullut näin korkeita lukuja? Mennäänkö 80- ja 90-lukujen vaihteeseen.

En jaksa laskea, mutta näppituntumalta osaisin sanoa että tuota kauemmas pitänee kyllä mennä.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Enää ei pitäisi syntipukkeja etsiä, joukkueena hävitään, jne...

mutta silti: Leighton ja Carter. Aika hiljaista. Leightonin liru ja imu jatkoajalla olikin sitten viimeinen naula arkkuun. Pat Kane sai nyt suolaa haavoihinsa, olihan hän häviämässä olympialaisissa Kanadalle, mutta nyt se ei tuskin paina yhtään. Aina kannattaa laukoa, jatkoajalla varsinkin. Kane tulee dominoimaan NHL:ää vielä vuosia. Huikea pelaaja.

Leightonista sen verran, että tuskin pystyy jatkamaan NHL:ssä enää ensi kaudella, korkeintaan kakkosmaalivahtina, mutta ykkösenä... nevö-evö.

Mitäs sitä Jeffistä sanoisi? Reippaasti 90 prossaa oli maalista tyhjänä tasatilanteessa ja äijä vetää päin Niemeä. Really faceplam.

Huikeat finaalit on nyt takana ja on aika levätä. Fantastinen fiilis! Niin ja Hossa: kolmas kerta todellakin sanoi toden. Onnellinen on oltava Hossan puoluesta, vaikkei pisteillä juhlinut, onhan Hossa melkoinen katujyrä.

Alkaako tästä sitten Hawks-dynastia, kuten viime vuonna uumoiltiin pensseleiden voitettua? Tuskin, mutta kaikki edellytykset sille on, vaikka capin kanssa on tekemistä kesällä.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Vähän harmittaa Flyersin puolesta, mutta toisaalta Niemelle, Hossalle ja koko Chicagolle soi mestaruuden myös. Hienoa oli myös nähdä joukkue Suomessa kauden alla.

Hienoa, että Flyers taisteli jatkoajalle ja Leino nousi tasoihin tulokkaiden piste-ennätykseen. Hyvä peli Leinolta, loistava esityö kahteen huipputärkeään maaliin ja muutenkin Leino oli finaalien vähintään top-3 -pelaaja, hyvin lähellä myös finaalien parasta pelaajaa. Briere ja Keith olisivat kaksi muuta ehdokasta.

Flyers kaatui lopulta ratkaisijoiden puutteeseen, liiaksi oltiin Leinon, Hartnellin ja Brieren varassa. Carterilla oli mahdollisuus naulata peli, mutta ei maistunut.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Jonathan on Toews on kuin ilmetty Steve Yzerman, paitsi että Captain Serious pelaa leftin puolelta. Kyllä Toews ansaitsi Conn Smythen, huikea taistelua ja ahtaisiin väleihin menemistä ja toimi joukkueen kapteenina hienosti. Ja sälli on 21-vuotias.

Toivottavasti Hawks pitää Bafflinin. Versteeg ja Campbell ulos.
 

Suhosen-Sakot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blue Jackets
Nyt siirsi Hossa kirouksen Leinolle. Pitääkö kolmas kerta toden sanoo - väittämä vieläkin paikkansa?
 

Kolzig

Jäsen
Suosikkijoukkue
#37 Olie Kolzig, Caps, Pens, Jets
Odotettu voitto Chicagolle. Eipä tullut sitten nähtyä finaalista kuin Kanen maali. Heräsin vasta kuudelta ja kun sain streamin päälle niin juuri sillä sekunnilla Kane heitti lätyn häkkiin ja juhlat alkoivat.
 
Leightonista sen verran, että tuskin pystyy jatkamaan NHL:ssä enää ensi kaudella, korkeintaan kakkosmaalivahtina, mutta ykkösenä... nevö-evö.

Niinpä...uskomatonta ylipäätään, että tuollainen heppu voi pelata NHL:ssä, finaaleista puhumattakaan. No olihan siellä "muutama" loukkaantuminen ennen kuin Leighton maaliin tuli.
Mutta eiköhän Leighton täräytä nyt finalisti-statuksella jonkun kivan muutaman miljoonan KHL-sopimuksen?

Tuli tässä mieleen myös, että on kahtena vuonna peräkkäin mestari pelannut syksyllä Suomessa. Onko ensi vuonna Minnesotan tai Carolinan vuoro?
 

Torspo82

Jäsen
Kyllähän Flyers kaatui finaalisarjassa Leightonin lisäksi ratkaisjoiden puutteeseen. Brieren, Hartnellin ja Leinon jälkeen ainoastaan Giroux'lle voi antaa puhtaa paperit hyökkäyspään osalta. Mutta erityisesti Richards, Gagne ja Carter olivat aivan lapasia. Tässä vielä nopea vertailu kolmen onnistujan ja kolmen epäonnistujan osalta:

Briere 3 + 9 = 12, +5
Hartnell 5 + 4 = 9, +4
Leino 3 + 6 = 9, +6

Gagne 2 + 0 = 2, -8
Carter 1 + 1 = 2, -6
Richards 1 + 1 = 2, -7
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Leino sivusi siis tulokkaiden piste-ennätystä play-offeissa. Entäs onko tilastoitu finaaleissa piste-ennätyksiä, tulokkaille? Leinolle finaaleissa 9 pistettä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Over and out. Pitkälti veskaripeliin tämä finaalisarja ratkesi. Leighton oli suorastaan ala-arvoinen näissä finaaleissa Stanley Cuppia tavoittelevan joukkueen veskariksi. Paljon meni maaleja, oli epävarma ja kirskikkana kakun päälle vähintään se yksi helppo maali per ottelu. Nyt meni kaksi, joista toinen pahimpaan mahdolliseen paikkaan kuin irvikuvana miehen finaaliotteista.
Toisessa päässä Niemeltä finaaleissa tyydyttävä suoritus. Kyllä niin paljon meni voittavan joukkueen veskariksi maaleja omiin, ettei finaalien osalta voi aivan kiitettävääkään mielestäni antaa.

Toiset ottaa heti ekalla yrittämällä pytyn, ja toiset taas... Timoselle olisi toki pytyn suonut ja olihan se Ville poikakin sielä toista kertaa yrittämässä. Niemi ei sensijaan jäänyt turhia odottelemaan.

Leinoa on vielä pakko kehaista. Huikea tason nousu, eipä olisi tätä vielä syksyllä uskonut. Viime yönkin pelissä kaksi loistavaa esityötä Phillyn maaleihin omien yksilösuorituksien kautta. Eikä todellakaan mikään turha saavutus tuo Ciccarellin kanssa ennätyksen jakaminen, harmi kun jäi yhden pointsin päähän että olisi vienyt omiin nimiinsä.

Aika lässähtänyt loppu. Ratkesi halpaan maali, jonka syntyessä kukaan ei edes tiennyt, oliko se maali. Pleijarien MVP:ksi valittiin Toews, joka ei saanut oikein mitään aikaan finaaleissa. Hallissa hiirenhiljaista. Niemikin esiintyi haastattelussa kuin jonkin harjoitusottelun jälkeen.
Just mahtava loppu. Super-Kane hiljentää hallin totaalisesti ja kukaan ei tyyliin edes tiedä oliko se maali. Sen ymmärrän ettei maalilaulut pahemmin vierasjoukkueen kunniaksi soi, mutta ei sitten ilmeisesti maalituomarikaan huomannut tai jotain, kun ei sitä punaista lamppua sytytellyt?

Niemestä kyllä sama. Kaveri juhli kyllä ihmeen hillitysti. Oliko niin naatti tai jotain. Ei siinä mitään jokaisella tyylinsä, mutta hiukan vain hymyilytti/ihmetytti.
Myöskään Kanen maalin jälkeen Niemi ei juhlinut oikeastaan yhtään, mutta siihen löytyikin kyllä selitys mitä en itse aluksi tajunnut:
Ilmeisesti sitä jatkoaikamaalia katsottiin vielä videolta, ja hän ei "uskaltanut" vielä juhlia...??
Eli näin.

Vaikka meille tuli yksi kannu, niin ollaan me kyllä kovia häviäjiäkin :)
Nythän Timonen liittyi tähän "loser-4" (hävinnyt osapuoli kaikissa merkittävimmissä loppuotteluissa, joita jääkiekkoilija voi saavuttaa, eli Stanley Cup, olympia, WC/CC ja MM) kerhoon, johon on maailmassa yltänyt toistaiseksi vain Jarkko Ruutu ja Toni Lydman. Eli tältä listalta ei tosiaan sitten löydy ilmeisesti muita, kuin kolme suomalaista.
Niin ja lisähuomiona, niin sehän oli nimenomaan Timonen, jota Kane tuossa 1vs1 -tilanteessa vie, ennen tuota ratkaisumaalia. V*tutti varmaan katsella, kun kaveri painaa vierestä unelmat murskaksi, toki Leightonin hyvällä avustuksella.

Ja vielä Hossasta, niin minä kyllä ilomielen miehelle suon cupin. Ei ketään ansaitse hävitä kolmea kertaa putkeen Stanley Cupin finaaleita. Olisihan siinä jo sääliksi käynyt miestä.

Kyllähän Flyers kaatui finaalisarjassa Leightonin lisäksi ratkaisjoiden puutteeseen.

Gagne 2 + 0 = 2, -8
Carter 1 + 1 = 2, -6
Richards 1 + 1 = 2, -7
Joku Phillyn asioihin perehtynyt voisikin hiukan avata sitä, miten nämä miehet pystyivätkään olemaan näin jäässä finaaleissa? Näillä statseilla noista äijistä saisi laittaa vaikka muutaman vaihtoon ensi kaudeksi, ja ennenkaikkea kun noista nyt pitäisi vaihdossa jotain saadakin. Ei mutta mikäs näiden heppujen sopimustilanne on?

Odotusarvoltaan tämän ketjun olisi pitänyt tehdä "muutaman" pojon enemmän kuin Leinon ja kumppanien. Tokikaan hommat eivät ole aina näin yksinkertaisia, mutta...
 
Viimeksi muokattu:

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ai ***tana kun ottaa päähän... Eikä ton bafflinin näkeminen toi *itun lippis vinossa (tää mitään koripalloa ole!!!) jauhamassa jotain skeidaa ei kyllä auta yhtään... Täysin väärä joukkue voitti, ei siinä mitään.

Leightsistä ei sitten ollut kantamaaan tätä porukkaa ihan loppuun asti, mutta ei tätä voi pelkästään Leightonin piikkiin laittaa. Koko finaalisarjan Flyers käytännössä oli yhden kentän joukkue, eikä sillä tavalla kyllä voita mitään. Carter täysin paska! mutta silti pistää miettimään (jo usean pelin ajan), että kuinka terve Jeff kaiken kaikkiaan tällä hetkellä on.

Onneksi toi Chicagon voitto tuli vieraissa..... ei varmaan maistu yhtä hyvälle.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Onneksi toi Chicagon voitto tuli vieraissa..... ei varmaan maistu yhtä hyvälle.

Kuule se maistuu vielä paremmalle, kun ratkaiseva voitto tulee vieraissa. Vähän kuten viime vuonna Pens voitti Detroitissa.

Ihana voittomaali: Kane laittaa hiirenhiljaisen heiton maalille ja Flyersin kuuma maalivahti imaisee ja halli hiljenee täysin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Ai ***tana kun ottaa päähän... Eikä ton bafflinin näkeminen toi *itun lippis vinossa (tää mitään koripalloa ole!!!) jauhamassa jotain skeidaa ei kyllä auta yhtään... Täysin väärä joukkue voitti, ei siinä mitään.


Onneksi toi Chicagon voitto tuli vieraissa..... ei varmaan maistu yhtä hyvälle.

Jep kiitosta vaan, noi on hyvän häviäjän merkkejä.

Kyllä tuo vieraissa voitto ja varsinkin jatkoerässä voitto tekee tästä jollakin tapaa arvokkaamman. Oli kiva nähdä kun möykkä loppui ja oranssipaitaiset fanit alkoivat silitellä päätään ja pyyhkiä kyyneleitä silmäkulmistaan...

Parempi voitti, niin kai siinä vaan kävi !
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Annan arvion sivusta seuranneena, en kummankaan fanina. On vaikea nähdä, että kumpikaan oli väärä voittaja. Ensimmäinen peli oli mystinen hurlumhei, josta oli vaikea saada mitään suuntaa mihinkään. Kotietu oli taikaa, paitsi ratkaisevassa, siitä kunnia molemmille.

Leighton oli Leighton, mutta joutui kovaan paikkaan. Lopulta on vaikea sanoa edes, mikä ratkaisi. Olivatko ratkaisevia Leightonin imaisut, 4 pakin peluutus, ykkösketjun jäätyminen vai mikä, kenties kaikki yhdessä?

Niemi ei ehkä ollut enää parhaimmillaan, mutta vei virkaveljiänsä ihan huoletta. Mielestäni kahdesta hyvästä joukkueesta voiton vei se, joka sen ansaitsi. Timosen takia olisin suonut kannun myös Phillylle, mutta säälistä näitä ei jaeta. Raakaa, mutta rehellistä peliä. Loser 4 on ikävä kerho, 'paremmaksi' taitaa mennä enää Lydmanin Loser 5, jos kotimaan liigakin lasketaan.

Philly venyi ja paukkui, mutta Chicagon vire riitti sittenkin. Leino oli kuitenkin yksi isoista hahmoista, jäätävää menoa. Onko se suomalainen?
 

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suht puolueettomin silmin finaali oli kuitenkin jotenkin lattea. Oma veska ei saa mitään kiinni, joten Flyersin pelaajat päättää tukea sitä jättämällä omat miehensä vapaiksi tokassa erässä juuri momentumin saatuaan. Hyökkäyspäässä ainoastaan yksi pelaaja saa mitään aikaan. Siellä veska ehtii vetojen tielle, mutta tiputtaa ne kaikki muutamat vedot, jotka onnistutaan saamaan. Chicagokin joutui kuudennen pelin jatkoille, vaikka about joka veto upposi. Silti Conn Smythe meni miehelle, joka ei kai saanut tehtyä yhtään maalia tyhjiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En voi edes kuvitella minkälainen pettymyksen tunne vastapuolen leirissä tällä hetkellä on. Tuskin nyt mikään helpottaa vitutukseen, mutta kun aikaa kuluu niin Philly-fanit voivat olla helvetin ylpeitä joukkueestaan. Aivan uskomaton matka, joka jäi kliimaksia vaille vajaaksi. Lopulta parempi voitti, mutta ero oli hiuksen hieno. Ehkä ensi kaudella on Phillyn vuoro.

Tämän vuoden finaalissa asetelmat muistuttivat hieman kauden 1993-94 huipennusta. Vancouver oli raivannut tiensä nippa nappa pleijareihin, oli veitsi kurkulla ensimmäisellä kierroksella Calgaryä vastaan ja eteni lopuksi finaaleihin. Vastaan asettui New York Rangers, jonka edellisestä mestaruudesta oli kulunut ikuisuus. Ja loppu on historiaa.

Tuntuu epätodelliselta todeta, että Chicago Blackhawks on Stanley Cup-voittaja 2010. Mahtavaa!
 

ipaz

Jäsen
Mä jo luulin että kausi päättyi, mutta eikä mitä. AHL:ssä Texas-Hershey tilanteessa 2-2 ja Perttu Lindgrenillä tilausuus Calder Cupiin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hyvät finaalit pelasivat, tylsiksi ei pelejä voinut haukkua. Yllätyksekseni huomasin olevani Flyersin puolella mutta hienoja joukkueita molemmat, ei kyllä myöskään harmita Chicagon kuivan kauden päättyminen.

Maalivahtipelissä sinivalkoinen vei ja osoitti taas että kentän tärkein mies seisoo tolppien välissä, etenkin jos pelaa huonosti. Leightonin taika loppui hieman kesken mutta finaalitappiosta huolimatta mukaan mahtuu hienoja otteita, paljon enemmän kuin 3/4-vahdilta odotettiin.

Onnittelut myös jatkoajan Blackhawks-faneille.
 

TML

Jäsen
Täysin väärä joukkue voitti, ei siinä mitään.
Ei pidä paikkaansa. Best of 7 ei jätä mitään sattuman varaan ja Hawks oli kauden alusta alkaen liigan paras joukkue. Aikamoista että vielä pari kk sitten Flyers -fanit saivat kiittää luojaa (=Olli Jokista) että pääsevät edes pleijareihin ja yhtäkkiä mestaruuden häviäminen G6:ssa on vääryydellä hankittu.
Koko finaalisarjan Flyers käytännössä oli yhden kentän joukkue, eikä sillä tavalla kyllä voita mitään.
Sillä tavalla ei voita mitään, mutta silti mielestäsi Flyers olisi voiton ansainnut ja Hawks voitti vääryydellä?
Onneksi toi Chicagon voitto tuli vieraissa..... ei varmaan maistu yhtä hyvälle.
Usko pois, kyllä se hyvälle maistuu, tuli se sitten kotona tai vieraissa.


Joo ymmärrän kyllä että tappion hetkellä tunteet on pinnassa mutta herätääs nyt sitten tähän päivään. Flyersilta hieno kausi vaikka päätös tässä vaiheessa tuntuukin todella karvaalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös