Stanley Cup -finaalit 2013: Chicago Blackhawks (1.) vs. Boston Bruins (4.)

  • 91 286
  • 254

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Pakko tarttua, mikä oli pointti? Eikö saa toivoa että Kane ajetaan? Miten Crosby liittyy tähän?

No kirjoittajan suosikkijoukkue on Pittsburgh Penguins.

Itse en näe kovinkaan vihmeränä toivoa etukäteen vastustajan pelaajien/tähtipelaajien satuttamista.
Eiköhän rehti urheilumielinen taistelu kahden parhaan joukkueen kesken ole parasta viihdettä. Ja niissä tahtoo lopulta käydä niin, että parempi voittaa.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ensi yönä ne kauden parhaat kohtaa ekaa kertaa! Ketjun alussa oli hyviä taustapaketteja molempien joukkueiden playoffeista joten nyt on tilastot taas päivitelty ja tietää missä mennään. Mielenkiintoinen ja toivottu finaali. Molemmilla on rottia (Shaw&Marchand), isoja poikia (Bickell&Lucic) ja tähtipelaajia (Kane, Toews, Hossa, Keith vs Krejci, Bergeron, Jagr, Chara) sekä tietty huippuveskarit! Rask on nyt NHL:n kuumin pelaaja ja Raskin otteet tulevat ratkaisemaan tämän sarjan. Eli jos Tuukka masentaa Chicagon maalitykit ja Boston ei turhia jäähyile niin uskon että Bruins vie tämän sarjan!

Dropkick Murphys - I'm Shipping Up To Boston

Kiekko jäähän!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itse en näe kovinkaan vihmeränä toivoa etukäteen vastustajan pelaajien/tähtipelaajien satuttamista.

En toivo loukkaantumista, vaikka sanoinkin, että paskaksi, mutta erittäin kova pommi Lucicilta Kaneen olisi mahtava nähdä. Joku ilmat pihalle tyylinen seuraus ois hyvä ja muutama vaihto happea penkillä kelpais.

ja tuota mekin saadaan lukea jatkuvasti, cry-baby paskaks jne...

Hyvä matsi tulossa uskoisin!
 
En toivo loukkaantumista, vaikka sanoinkin, että paskaksi, mutta erittäin kova pommi Lucicilta Kaneen olisi mahtava nähdä. Joku ilmat pihalle tyylinen seuraus ois hyvä ja muutama vaihto happea penkillä kelpais.

ja tuota mekin saadaan lukea jatkuvasti, cry-baby paskaks jne...

Hyvä matsi tulossa uskoisin!


Kyllä, ei mitään loukkaantumisia, mutta olisi hienoa nähdä juuri vaikka Lucicin pommi murotukka surffailija Kaneen. Ehkä yliarvostetuin Chicago pelaaja aikoihin. Pelipäälle välillä sattuessaan toki taitava kieputtelija.

Tulossa todellakin tiukkaa vääntöä, jotenkin kyllä avauspelissä kallistun Chicagon kannalle ja uskon kotiedun voimaan tässä sarjassa. Toivottavasti menee seitsemään.
 

Alejandro

Jäsen
Kyllä, ei mitään loukkaantumisia, mutta olisi hienoa nähdä juuri vaikka Lucicin pommi murotukka surffailija Kaneen. Ehkä yliarvostetuin Chicago pelaaja aikoihin.
Yliarvostetuin Chicagon pelaaja? En kyseisestä miehestä pidä, mutta taksari nakutti itsensä joukkueen pistepörssin voittajaksi runkosarjan osalta. Pleijareissakin jaetulla ensimmäisellä sijalla Hossan ja Sharpin kanssa. Mitä hänen pitäisi tehdä lisää? Hammassuojatkin pysyvät nykyään muualla kun hampaissa.

Vai ajoinko miinaan?
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Kanerihän on keskittynyt tällä kaudella puhtaasti kiekon pelaamiseen. Lock outin aikana otti äitinsä mukaan komennukselle pitämään miehen ruodussa. Muutoinkin taisi jossain haastattelussa sanoa ettei ole kypsynyt pelaajana sille tasolle jolle olisi ollut tarkoitus viimeisen parin kauden aikana, mutta siihen olisi tarkoitus tehdä muutosta...

Ymmärtäähän sen jos parikymppinen kaveri saavuttaa niin paljon niin lyhyessä ajassa ettei välttämättä pysy jalat maassa. Maaginen pelaaja kyseessä, mutta noi sen toilailut eivät ole edesauttaneet pr:n suhteen. Pahimpana ylilyöntinä se taksikuskin hakkaaminen muutaman kolikon vuoksi, josta juontaakin kaverin vähemmän mairitteleva nimitys Mr. Taksi.

Sen kummemmin tarkistamatta taitaa kuitenkin olla n. piste per peli tahti koko uralla pleijareissa joten ei siinä tarvi inttää vastaan osaako kaveri pelata.

Puuh vielä tunti ennen jytinää, tiedossa tiukka vääntö ja jännittää jo etukäteen millä taktiikalla Boston Bruins saapuu tähän titaanien taisteluun.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Olihan huikeeta settiä, aivan sellaista kun etukäteen arvailtiinkin. Peli vaelteli päästä toiseen ja molemmille avautui hienoja maalintekopaikkoja läpi ottelun.

Raskin taakse lopulta neljä maalia on hyvä saldo. Kokonaisuudessaan peli oli hyvin tasainen kaikilta osa-alueilta. Ja uskon että tämä pelin keston venyminen kolmanteen jatkoerään palvelee enemmän Chicagoa kuin Bostonia jatkon kannalta luistimen liikkeessä.

Uusi kolmonen toimi erinomaisesti. Myös Hossa tuntui kerkeävän tänään kaikkialle. Crawford oli ilmiömäinen, ehkä toisen maalin olisi voinut ottaa kiinnikin... mutta hyvä näin.
Jatkossa vaan ollaan tarkempana Bostonin ykköstä vastaan niin homma hoituu.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mitä ehdin ensimmäistä jatkoerää vähän katsoa ennen töitä niin Boston olisi ainakin siinä ansainnut voiton, mutta koska tämä on urheilua niin välillä se menee näin. Väärästä vaihdosta johtunut ylivoimakin sekotti tilastoja, mutta kun laukaukset näkyivät ruudussa (11-5) niin täytyy noista todeta Chicagon laukausten olleen melkoisen heppoisia yrityksiä. Bruins kykeni ajamaan Blackhawksit kulmiin ja rummuttamaan melko hyvin omia hyökkäyksiin kautta linjan kohti Crawfordia. Pelikin oli jo melko väsyneen näköistä kun niin pitkään oltiin jo taisteltu. Etenkin puolustajien kääntyminen kohti omaa maalia oli useammalla tosi kankean näköistä mutta kun hyökkääjiltäkin oli puhti pois ei päästy ihan täysin nokikkain maalivahtien kanssa. Bruinsilla kuitenkin paremmat paikat naulata peli, mutta kun et sitä etsikkoaikanasi tee niin kaveri kuittaa myöhemmin.

Näistä kahdesta sympatiseeraan Blackhawksia joten eipä jää tämän enempää nalkuttamista lopputuloksesta. Finaalien arvoinen peli kun venyi ihan maraton-otteluksi asti.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mitä ehdin ensimmäistä jatkoerää vähän katsoa ennen töitä niin Boston olisi ainakin siinä ansainnut voiton, mutta koska tämä on urheilua niin välillä se menee näin...

Näinhän tämä menee.

Katselin nhl.comin sivuilta ottelun highlightit, noiden perusteella monella Bostonin pelaajalla kasvaa nyt varsin isokokoinen kyrpä otsassa, niin paljon oli huippupaikkoja jatkoerissä.

Toivottavasti kuitenkin pystyvät nollaamaan tilanteen.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Katselin nhl.comin sivuilta ottelun highlightit, noiden perusteella monella Bostonin pelaajalla kasvaa nyt varsin isokokoinen kyrpä otsassa, niin paljon oli huippupaikkoja jatkoerissä.
Samoin, katselin koosteen aamulla. Bostonilla oli paikkansa jo kolmannessa, kun Lucic ja Kreisi olivat karussa mutta ei uponnut. Jatkoerissä Chara paukutti tolppaan, Bergeronilla oli avopaikka jne jne. Nyt pomppi Chicagolle, sillä vaikka Crawford oli välillä ties missä, saivat pakit torjuttua tai sitten Bruins suti ohi. Ja kuten usein käy, jos toiselle ei kelpaa niin ennemmin tai myöhemmin vastustajalle kyllä maistuu voittomaali.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Olihan jännittävä peli jonka varmasti myös neutraalit kiekkojännärit jaksoivat katsoa loppuun asti.

Bruinsin kannalta tilanne piti hoitaa kolmannessa erässä ja 3-1 tilanteessa omalla rauhallisella pelillä mutta rookie-Krugin virhe ja onnekas kimmoke ohi menossa olevaan kiekkoon niin peli olikin tasan.

Bostonille meni iso osa jatkoerien paikoista mutta kuten tuossa mainittiin niin jos ei saa pariin kertaan tyhjänä olleeseen maaliin kiekko sudittua niin kaveri kyllä tekee, pelin ratkaissut ohjuri oli Raskille mahdoton torjuttava.

Nathan Horton loukkaantui ylivoiman tolppakudin jälkeen ja ilmeisesti olkapäähän sattui. Tämä tietää suuria ongelmia Bruinsin ykkösketjulle ja joukkueelle muutenkin kun Horton on porukan vahvin ratkaisija tiukoissa paikoissa. Toivottavasti ei ole pitkään pois kokoonpanosta.
 

mchi

Jäsen
Huh huh, olipahan taas matsi! En muista vähään aikaan vastaavaa maratoniottelua katsoneeni, eikä kyllä väsymys iskenyt edes viidettä tuntia vietäessä. Harmillinen lopputulos sinänsä, että Bostonin voittoa toivoin. Finaalien arvoinen peli joka tapauksessa, ja eiköhän oikeat joukkueet vaikuta tiensä viimeiseen koitokseen löytäneen.

Kolmannessa jatkoerässä alkoi selvästi jalka painaa molemmilla joukkueilla, ja pahoin pelkäsin, että peli ratkeaa johonkin väsyneen miehen aivopieruun, mutta onneksi saatiin kuitenkin ihan tekemällä tehty maali. Raastava tapa hävitä Bostonin osalta, ja kauden suurimpana haasteena on nyt päästä sen yli ja yrittää löytää positiiviset asiat ottelusta. Sinällään ei pitäisi olla mitään hätää, kyllä tuo peli osoitti, että aivan hyvin Chicago on kaadettavissa, vaikka tiukka sarja onkin edessä. Kotietukaan ei ole niin paha peikko, kyllä Boston tässäkin matsissa osoitti, että peli onnistuu Madhousessakin.

Jos sitä nyt edes kukaan epäili, niin maalivahteihin ei tämä sarja kyllä vaikuta kaatuvan. Erinomainen peli molemmilta, maaleista ainoastaan Bostonin toinen oli otettavissa, mutta tuonkin Crawford kyllä paikkasi moneen otteeseen jatkoerissä. Tuukalla ei oikein mahiksia yhdessäkään, mukana yksi tuuripomppu, ohjauksia ynnä muuta.

Hortonin tilanne pelottaa, toivottavasti selviää säikähdyksellä. Tuo ykköketju oli tulessa loukkaantumiseen asti, ja varmasti poissaolo väsytti muitakin pelaajia pelin venyessä. Ketäs siellä olisi reserveissä ensimmäisenä nousemassa, jos Horton joutuu jättämään seuraavan pelin väliin?
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Yli viisi ja puolierää kiekkoa finaalien ensimmäisessä pelissä. Siihen päälle vielä aikaisemmat sarjat. Pakkohan tämän ottelun on näkyä sekä fyysisellä että henkisellä puolella.

Nyt katsotaan taas kerran, mistä Bruins on tehty. Jopa mestarijoukkueen henkistä kanttia mitataan, kun ensin menettää kolmannessa erässä kahden maalin johdon ja sitten häviää pelin kolmannessa jatkoerässä tuhrittuaan itse parhaimmat paikat pelin ratkomiseen. Bruins, jos joku joukkue, tosin pystyy tästä nousemaan. Ensimmäisen pelin häviäminen ei missään nimessä olisi ennakolta ollut katastrofi Bostonille, mutta tapa, jolla häviö lopulta tuli, saattaa tehdä siitä katastrofin, jos palautuminen ja pelin nollaaminen ei onnistu.

Taas kerran nähtiin, että harvemmin ne ratkaisevat maalit syntyvät komeiden syöttökuvioiden päätteeksi vaan ohjureilla ja kimmokkeilla. (Nythän nähtiin jopa poikkeuksellisen komeita klap-klap-maaleja ennen kahta viimeistä maalia). Roolipelaajatjan taas ne ratkaisevat maalit tekivät Chicagolle, kun suurimmat tähdet tuskailivat. Bostonin tilanne oikeastaan päinvastainen: tutut nimet komeilivat tilastoissa ja pyörittivät peliä kentällä. Nyt tehoja kaivattaisiin muiltakin.

Maalivahteihin kummankaan mahdollisuudet tuskin kaatuvat ensimmäisen pelin perusteella, vaan ennemminkin kenttäpelaajien mailanpuristamiseen selvissä paikoissa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Nyt katsotaan taas kerran, mistä Bruins on tehty. Jopa mestarijoukkueen henkistä kanttia mitataan, kun ensin menettää kolmannessa erässä kahden maalin johdon ja sitten häviää pelin kolmannessa jatkoerässä tuhrittuaan itse parhaimmat paikat pelin ratkomiseen. Bruins, jos joku joukkue, tosin pystyy tästä nousemaan. Ensimmäisen pelin häviäminen ei missään nimessä olisi ennakolta ollut katastrofi Bostonille, mutta tapa, jolla häviö lopulta tuli, saattaa tehdä siitä katastrofin, jos palautuminen ja pelin nollaaminen ei onnistu.
Nämä on aina vähän henkimaailman hommia, mutta olisin taipuvainen ajattelemaan niin, että tämä ainakin kertoi sen, ettei kotitaika ole Bruinsille ollenkaan mahdoton murtaa. Toki tuolla tavalla tuleva tappio syö aina, mutta onhan tuon sanoma kuitenkin selkeä: Chicagossa voitto tulee samalla pelillä ja himppasen tarkemmalla viimeistelyllä. Jonkun suvereenin 6-1 -turpalöylyn jälkeen henkinen puoli voisi olla vielä enemmän jumissa.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Piti ihan tutkia maratonpelejä ja niiden vaikutusta sarjaan. 20 viime vuoden ajalta löytyi 25 peliä (viime yönä siis 26.), joissa ratkaisu oli mennyt vähintään kolmanteen jatkoerään. Ottelun voittaja oli vienyt sarjat voitoin 18-7. Neljästä edellisestä kolmessa ottelun häviäjä oli kuitenkin ollut sarjan voittaja. Detroit käänsi lopulta vuoden 2008 finaalit ja 2009 konferenssisemifinaalit edukseen, vaikka Pens ja Ducks veivät pitkät pelit. Samoin vuonna 2010 Pittsburgh voitti sarjan, kun Senators oli voittanut Matt Carknerin jatkoaikaosumalla yhden pelin.

Viime vuonna Rangers voitti Capitalsin kolmannessa jatkoerässä Marian Gaborikin osumalla ja juhli myös sarjan voittoa.

Muutama sarjankin ratkaissut maali noiden 25 pelin joukkoon mahtui, kuten 1996 ja 1999 Stanley Cupin finaalit.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
12.6.2013 Boston @ Chicago GAME 1

Aamulla meninkin kaikki aika maratonottelua katsoessa, joten pääsin nyt vasta kirjaamaan ajatuksia tänne. Tuolla Playoffs-veikkausketjussa 3/4 veikkaajista on valinnut Bostonin finaalisarjan voittajaksi ja vierasjoukkue näyttikin heti ensimmäisessä kohtaamisessa ennakkosuosikin elkeitä kotiedun voittanutta runkosarjavoittajaa vastaan. Chicago säilytti kuitenkin vielä ensimmäisen ottelun jälkeen kotietunsa, vaikka siihen tarvittiin peliaikaa yli 112 minuuttia, nousu kahden maalin tappioasemasta ja rutkasti onnea. Kahden näin tasaisen joukkueen kohdatessa onnikin voi joskus kääntää pienet marginaalit toisen eduksi, mutta paras seitsemästä sarja erottaa kuitenkin aika hyvin jyvät akanoista ja parempi joukkue nostaa lopulta kannua. Chicagon voitto ensimmäisestä ottelusta pitää edelleen mielenkiinnon finaalisarjassa, eikä se pääse lässähtämään heti alkuunsa.

Ottelu alkoi eri ketjuilla, mutta tällaisilla pelattiin kolmannen erän alusta. Hawksin ykkösketju muutui tähän muotoon jo ensimmäisen erän lopulla. Horton loukkaantui ensimmäisen jatkoerän lopulla, jonka jälkeen Seguin nousi Krejcin kenttään ja Peverley siirrettiin neloseen. Thornton ja Daugavins pelasivat tämän jälkeen vain hajavaihtoja.

Blackhawks

20 Saad - 19 Toews - 81 Hossa
10 Sharp - 26 Handzus - 88 Kane
29 Bickell - 36 Bolland - 65 Shaw
52 Bollig - 16 Krüger - 67 Frolik

2 Keith (48:40) - 7 Seabrook (39:12)
27 Oduya (37:20) - 4 Hjalmarsson (39:38)
8 Leddy (26:00) - 32 Rozsival (30:10)

50 Crawford 51/54 - 94,4% - 112:08
(30 Emery)

Bruins

17 Lucic - 46 Krejci - 18 Horton
63 Marchand - 37 Bergeron - 68 Jagr
16 Daugavins - 49 Peverley - 19 Seguin
20 Paille - 23 Kelly - 22 Thornton

33 Chara (45:05) - 44 Seidenberg (48:36)
21 Ference (45:19) - 55 Boychuk (41:37)
47 Krug (19:36) - 54 McQuaid (22:06)

40 Rask 59/63 - 93,7% - 112:05
35 Khudobin

Kotijoukkue tuli otteluun vauhdikkaasti taklaten runsaasti Boston-päädyssä avauserän ensimmäisellä puolikkaalla ja käänsi keskialueelta itselleen maalipaikkoja. Vierasjoukkue teki kuitenkin maalin ensiksi. Neljän minuutin kohdalla Seidenberg avasi oikean laidan kautta pystyyn ja Krejci jatkoi kiekon Hawks-päätyyn. Bruins-sentteri luisteli kiekon perään ja väisti Hjalmarssonin kovan taklauksen. Oduya luki tilanteen hieman väärin ja liittyi Hjalmarssonin seuraksi karvaamaan kiekkoa pois Krejciltä, mutta peliväline oli jo vasemmalla Hortonilla, joka sai syöttää takatolpalla vapaana odotelleelle Lucicille: 0-1. Pelin hallinta kääntyi erän loppua kohden vieraille, jotka voittivatkin avauserän maalilla.

Toisen erän alkuun Toewsin ketju rakensi kaksi maalipaikkaa, joista ensimmäinen oli Hossan laukaus pisteiden välistä. Rask kuitenkin torjui hyökkäyksen ja kiekko jatkoi keskialueelle. Hjalmarsson sai palautettua kaksi kertaa hyökkäyksen keskialueelle, mutta kolmannella kerralla Kanen törmättyä valkoiseen seinään keskialueella Krejci pääsi ruotsalaispakin taakse ja jätti kiekon takana lulstelevalle Lucicille, joka laukoi suoraan syötöstä Crawfordin olkapään kautta kiekon yläkulmaan: 0-2. Kotijoukkueen kavennus syntyi reilut kaksi minuuttia myöhemmin. Saad toi kiekon hyökkäysalueen vasempaan kulmaan ja otti vastaan Seidenbergin taklauksen. Hossa riisti kiekon Hortonilta ja heitti lyhyen rystysyötön B-pisteellä odottavalle Saadille. Tulokashyökkääjä ampui suoraan syötöstä NHL-uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin Raskin hanskan yli takakulmaan: 1-2. Seitsemän minuutin kohdalla Horton otti estämisjäähyn Handzusin kaatamisesta Hawks-maalilla ja 40 sekuntia myöhemmin Chicagon avaussyöttö kolahti epäonnekaasti suoraan vaihtopenkiltä hypänneeseen Krejciin ja kotijoukkue pääsi hakemaan tasoitusmaalia kahden miehen ylivoimalla. Ylivoima oli kuitenkin surkeaa, eikä Hawks saanut yhtään laukausta Raskille asti. Isännät olivat toisessa erässä hallitsevampi osapuoli, mutta toiselle erätauolle lähdetiin hurjasti laukauksia blokanneen vierasjoukkueen johdossa.

Kolmannessa erässä nähtiin jälleen Blackhawksin raivoisaa takaa-ajoa. Kuuden minuutin kohdalla Frolik kuitenkin kamppasi Charan Boston-päädyn kulmassa ja kotijoukkue joutui ensimmäistä kertaa alivoimalle. Pittburghia vastaan ilman ylivoimamaalia jäänyt Boston tarvitsi vain 18 sekuntia Chicagon tiiviin alivoimaneliön murtamiseen. Bergeron voitti aloituksen Handzusia vastaan ja Chara piti kiekon sekä paineen alueella. Peliväline ajautui oikeaan kulmaan, jonne Hawks-nelikko höntyili turhankin aktiivisesti. Jagr ja Lucic kaivoivat kiekon Bostonille ja jälkimmäinen syötti keskelle Seguinille. Kesän 2010 2. varaus jatkoi kiekon yhdellä kosketuksella vasemmalle, josta Bergeron laukoi suoraan syötöstä tulisen lyöntilaukauksen Crawfordin hanskan ohi ja tolpan kautta maaliin: 1-3. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut vaan kavensi alle kaksi minuuttia myöhemmin. Boston-puolustaja Krug yritti syöttää kentän poikki keskialuella läpiajoa kytänneelle Daugavinsille. Kiekko pysähtyi kuitenkin siniviivalla Shaw'n suojuksiin. Hawks-ärsyttäjä odotti Bollandin luistelevan paitsiosta ja punanutut lähtivät vastahyökkäykseen. Shaw nousi oikeaa laitaa, kun Bolland luisteli vasemmalle kohti takatolppaa. Pippurisen Shaw'n syöttö löysi perille ja Bollandilla oli helppo työ lyödä kiekko suoraan syötöstä maaliin: 2-3. Neljä minuuttia myöhemmin eli 12 minuutin kohdalla kotijoukkueen nelosketju nosti isännät lopulta tasoihin. Frolik toi oikealta kiekon kulmaan asti ja Krüger palautti kumilaatan viivaan Oduyalle. Ruotsalaispakin lämäri näytti menevän maalin ohi, mutta kimposi maalille syöksyvää Frolikia kohti kääntyneen Ferencen vasemmasta luistimesta verkon perälle, kun Rask oli noussut maalivahdin alueen etureunalle peittämään laukausta: 3-3. 60 minuuttia ei riittänyt voittajan selvittämiseen.

Ensimmäinen jatkoerä aaltoili avoimena päädystä päätyyn. Vaarallisimmat paikat aukesivat kuitenkin vierasjoukkueelle. Neljän minuutin kohdalla Rozsival ajoi itsensä tilanteen ohi hyökkäyssiniviivalla ja keskialueelle kiekon perään syöksynyt Paille syötti Thorntonin nokikkain Crawfordin kanssa. Oduya heittäytyminen ajoi kovaluisen Boston-hyökkääjän yrityksen pieneen kulmaan ja Crawford onnistui jäässä istueessan torjumaan molemmat yritykset. Kahdeksan minuutin kohdalla Peverley ampui vasemmalta Rozsivalin jaloista ja Crawford ehti vaivoin torjuttumaan kiekon eteensä. Seguin pääsi yrittämään tilanteessa vielä maalia, kiekko ajautui lopulta kulmaan. 12 minuutin kohdalla Hawks hölmöili vaihtovirheellä itselleen jäähyn. Jäähyn puolivälissä Krejci laukoi viivamiehen paikalta ja jatkotilanteessa Horton oli upottaa irtokiekon vasemmalta kulmalta. Bruins-laitahyökkääjä loukkasi samassa tilanteessa mahdollisesti olkapäänsä, eikä palannut enää kaukaloon. 15 minuutin jälkeen Boston sai 2–1-vastahyökkäyksen, jossa Krejci jätti kiekon takamiehenä keskeltä nousseelle Seguinille. Crawford torjui ensimmäisen yrityksen ja Bolland pääsi estämään Krejciä, jolla oli mahdollisuus upottaa irtokiekko tyhjään maaliin.

Toisessa jatkoerässä pelin tempo laski erityisesti väsymyksen vuoksi, eikä peli aaltoillut ihan yhtä paljon päädystä päätyyn. Tässäkin erässä vaarallisimmat paikat aukesivat vieraille. Kahden minuutin jälkeen Boychuk syötti Seguinin Hawksin ruotsalaispuolustajien välistä puolittaiseen läpiajoon. Seguin ei kuitenkaan pystynyt häirittynä ohittamaan Crawfordia. 14 minuutin jälkeen Paille laukoi oikealta ja Crawford torjui irtokiekon suoraan Krugille, jonka takakulmaan suuntautunut krugilasin korkuinen laukaus päätyi Hawks-vahdin patjaan. Erän lopulla Bruins pääsi ylivoimalle Hawksin tehtyä väsyneenä hölmön vaihtovirheen. Chara laukoi viimeisillä sekunneilla kiekon tolppaan ja Bergeron pääsi vielä yrittämään oikealta päädystä kimmonneeseen kiekkon, mutta Crawford ja summeri pelastivat isännät erätauolle.

Kolmannen jatkoerän alussa jatkui kotijoukkueen jäähy, mutta Bruins ei saanut edellisen erän lopun painetta Hawks-päätyyn. Kotijoukkue sai erän ensimmäisen laukauksen neljän minuutin jälkeen. Kentällä nähtiin väsyneitä pelaajia ja molemmille joukkueille avautui muutama maalipaikka Bostonille enemmän erän alussa ja Chicagolle enemmän erän puoliväliä lähestyttäessä. Erän puolivälin ylityttyä kello lähestyi puoltayötä ja United Centerin DJ päätti laittaa soimaan Iron Maiden 2 Minutes to Midnight -biisin. Ratkaisu nähtiin lopulta 112 tehokkaan minuutin jälkeen, kun kotijoukkueen kolmosketju vie kiekon Bruins-päätyyn. Rozsival katkaisi vieraiden purkuyrityksen siniviivalla ja laukoi kohti maalia. Laukaus muutti Raskin edessä suuntaa ensiksi Bollandin mailasta ja sitten vielä Shaw'n oikeasta polvesta ennen Raskin ohittamista: 4-3.

Tilastoja

Koodi:
[B]BOS-CHI		 1st	 2nd	 3rd	 OT	 2OT	 3OT	Total[/B]
SOG		11-8	 6-16	 8-15	12-8	10-10	 7-6	54-63
Hits		17-17	 8-9	10-13	11-8	 9-9	 4-5	59-61
Faceoff Wins	11-9	10-12	13-12	 8-10	10-9	 6-4	58-56
Blocked Shots	 9-5	12-4	 5-4	 5-5	 5-0	 4-5	40-23

Giveaways 5-18	Takeaways 16-24

[B]POWER PLAY[/B]
BOSTON		1/3, 04:18, 6 SOG
CHICAGO		0/3, 04:43, 2 SOG (5v3 01:17 - SOG)

[B]SHOT SUMMARY
BOS		CHI[/B]
54    On Goal	 63
23    Blocked 	 40
 8    Missed 	 29
85   Attempts	132

Koodi:
[B]FACEOFFS	EV 		PP		SH	 	TOTAL[/B]
BOSTON		53/106 (50%) 	3/4 (75%) 	2/4 (50%) 	58/114 (51%)
CHICAGO		53/106 (50%) 	2/4 (50%) 	1/4 (25%) 	56/114 (49%)

Bergeron 	27/41 	(66%)		Toews		23/44 	(52%)
Krejci		16/36 	(44%)		Handzus		15/30 	(50%)
Kelly		 7/22 	(32%)		Bolland		 5/16 	(31%)
Peverley	 8/14 	(57%)		Krüger		 7/13 	(54%)
Lucic		 0/1 	(0%)		Sharp		 4/5 	(80%)
					Saad		 1/2 	(50%)
					Frolik		 0/2 	(0%)
					Shaw		 1/1 	(100%)
					Kane		 0/1	(0%)
[B]Blokkaukset[/B]:
BOS Seidenberg	9
BOS Ference 	8
CHI Oduya 	7
BOS Bergeron 	5
2xBOS & 3xCHI	3

Ketjujen peluutus meni enimmäkseen näin
Toews-Krejci
Handzus-Bergeron
Bolland-Peverley
Krüger-Kelly
 
Uskomattoman hieno peli, josta on tälläkään hetkellä vaikea mitään kirjoittaa.

Maratonin jälkeen edelleen puhki itsekkin. Laitateen pari viivaa.

-Marchand on kyllä rotta, hienolla tavalla. Voi olla, että vituttaa ihan just todella paljon joten sanotaan tämä tässä välissä. Ottaisin Hawksiin milloin vain.

-Krejci on kyllä maaginen. Aivan upeita haltuunottoja ja pelinlukuja.

-Bolland palasi vihdoin oikealle omalle tasolleen. Siis sille tasolle missä mies oli 2010. Toivottavasti jatkuu, eikä ollut vain yksi peli. Kyse nyt ei ole pelkästään 1+1 tilastosta vaan ainakin yhdestä varman maalin pelastamisesta ja muutamasta muusta erittäin komeasta puolustuspään pelistä. Pelasi varsinkin ekat kaksi erää todella ilkeää kiekkoa. Rat is Back?

-Bollig oli yllättävän pirteä vaikka ei meinaa kyllä keritä taklauksia hoitamaan ajoissa loppuun, eikä sen takia myöskään puolustamaan kovin nopsasti.

-Frolik toimi valopilkkuna. Mukava tapa miehellä päättää aina hyökkäys laukaukseen.

-Raskin piikkiin ei mennyt yhtään maalia, on se äijä.

-Crawford otti kaiken mikä otettavissa oli. Kiitos siitä.

-Peverley oli täysin näkymätön omaan silmään. Pitääkö paikkansa vai enkö vaan seurannut äijää tarpeeksi tarkkaan ??

-Alotukset meni lähes tasan. Yllätys itselleni ja varmasti yksi avaintekijöitä Hawks voittoon.

-Bostonilla oli paikat mistä tehdä, mutta yksilöistä se jäi sitten lopulta kiinni.

-Lucic oli pelin alussa kova, Jagr törmäyksen jälkeen vaikutti vähän katoavan kuvasta.

-Chicago taklasi helvetin paljon. Totaalinen yllätys minulle että tuollaista taklauspeliä lähdettiin harrastamaan noinkin voimakkaasti. Itse odotin konservatiivisempaa Chicagoa. Ehdottomasti parempi näin.

-Kenet Shaw seivästikään siinä penkkien välissä ? Onko kondiksessa ?

- Hortonilta taisi tosiaan mennä olkapää. Ei kyllä ole mukavaa koskaan kun loukkaantumisia sattuu. Kolhuja voi ja pitääkin tulla, mutta tämmöiset on aina ikäviä.

-Krug teki yhden virheen mutta oli kyllä muuten hyvä mielestäni. Taklasikin perkele.

-Charan perkele on kyllä vaikea kaveri.

-Hossalta muutama aika komea kiekonriisto.

-Sharpin käyttö aloituksissa on vihdoin ja viimein otettu kunnolla käyttöön.
 
Viimeksi muokattu:

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Jäätävän hyvä ensimmäinen erä tässä heavyweight bout of the yearissä, molemmilla oli omat momentuminsa ja kun ei taidolla saatu sitä ratkaisua niin haukat iski sitten perinteisellä. Pisti silmään kuinka yksinkertaisesti siellä oli aikaisemmin jo haukoilla ukkoa maskissa ja kiekkkoa vaan maalia kohden, kun taas toisessa päässä haettiin pelaamalla sitä hyvää paikkaa.

Krug oli heikoin pakki selkeesti, mutta parantaa varmasti seuraavaan. Muuten oli molemmilta kurinalaista peliä ja sillä estettiin monen potentiaalisen maalipaikan synty. Olikos jossain tilastoitu maalipaikat? Vaikka Chi veikin vedot niin joukossa oli lukuisia vetoja siniviivalta vaihdon ollessa kesken, Bos viskoi näissä tilanteissa järjestään kiekot kulmaan.

Pää on vähän tyhjä jetlagista johtuen joten jään odottelemaan seuraavaa erää, tämän farssin jälkeen( Hymiö)
 

Mapo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pool, Blackhawks
Kolmen erän jälkeen maalipaikat oli 2-1 suhteessa haukoille striimissä vilahtaneen grafiikan mukaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Hawks karvasi odotetusti ylhäältä, taisteli keskialueesta ja pääsi sujuvasti omista pois. Hyökkäyspäässä maltti riitti kulmissa pyörimiseen ja vetopaikkojen hakuun viivasta. Kun näihin lisätään odotettua parempi menestys aloitusympyrässä ja laitaväännöissä, voidaan todeta,että kautta on kolme ottelua kautta jäljellä.

Hossa on eläin, vaikka Chara tuon kurissa pitäneekin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Maratonin jälkeen edelleen puhki itsekkin. Laitateen pari viivaa.

-Alotukset meni lähes tasan. Yllätys itselleni ja varmasti yksi avaintekijöitä Hawks voittoon.

-Chicago taklasi helvetin paljon. Totaalinen yllätys minulle että tuollaista taklauspeliä lähdettiin harrastamaan noinkin voimakkaasti. Itse odotin konservatiivisempaa Chicagoa. Ehdottomasti parempi näin.

-Sharpin käyttö aloituksissa on vihdoin ja viimein otettu kunnolla käyttöön.
Kotiotteluissahan Chicago on pystynyt vastaamaan aloitusympyrässä jotenkin, mutta vieraskaukaloissa joukkue on järjestäin hävinnyt aloitukset isommalla marginaalilla. Jonkin verran tuohon vaikuttanee kotietu, jonka vuoksi vieraiden sentteri joutuu aloituksessa asettamaan lavan ensiksi jäähän. Erityisesti Wild-sarjassa puhuttiin aloituksissa huijaamisesta, kun linjatuomarit sallivat kotijoukkueiden senttereiden kaapia ikään kuin vauhdista kiekot itselleen.

Sharpin aloituksista yksi tuli toisessa erässä, kaksi kolmannessa erässä ja kaksi toisessa jatkoerässä. Kaksi ensimmäistä aloitusta Sharp otti Kellyä vastaan Bollandin ja Shaw'n kanssa pelatessa. Ainakin toisesta aloituksesta muistan, että Bolland vaihdettiin pois. Loput kolme aloitusta Sharp otti Handzusin ja Kanen kanssa pelatessaan. Jos katsoin oikein, niin Sharp näytti ottavan oikean puolen aloituksia. Patrick on right ja kakkosketjun sentteri Michal on left. Kelly ja Lucic ovat leftejä ja Krejci on right. Kätisyydellä voinee olla jotain merkitystä, kuten myös Handzusin harjoituksista poissa pitäneillä selkäkivuilla. Tosin myös Handzus kyyristyi 30 kertaa aloitusympyrään 50%:n tehokkuudella, joten hyvin hän suoriutuu puolikuntoisuudesta huolimatta. Viiden aloituksen otannalla on tietysti vaikea päätellä juurikaan mitään, mutta hienoa, että Sharp onnistui voittamaan neljä noista aloituksistaan.

Varsinkin ottelun alkuun Hawks tuli ryminällä saikin korkealla karvauksella lievää kaaosta aikaan Bruins-alueella. Hienoa, että taklausten hakeminen ei myöskään sekoittanut tiivistä viisikkopeliä tai aiheuttanut turhia jäähyjä, joita nähtiin etenkin Red Wings -sarjassa.

Kaiverruksista

Tämä on ehkä vielä turhan aikaista, mutta minua kiinnosti selvittää, ketkä finaalijoukkueiden pelaajista saisivat nimensä kannun kylkeen, jos heidän joukkue sattuisi voittamaan mestaruuden. Tällä hetkellä on tällainen tilanne.

Mestarijoukkueen pelaajista nimen saa Stanley Cupin kylkeen vähintään puolet runkosarjasta pelanneet (normaalisti 41 ottelua, tällä kaudella 24 peliä) tai vähintään yhden finaaliottelun pelanneet. Voittajajoukkue saa anoa poikkeusta, mikäli jonkun pelaajan kohdalla ehdot eivät täyty esimerkiksi pitkän loukkaantumisen vuoksi. Kuitenkaan pelaajien ja muiden joukkuen henkilöiden nimien määrä ei saa ylittää 52, mikä asetettiin rajoitukseksi vuonna 1998, kun tuore mestari Red Wings kaiverrutti 55 nimeä pokaalin kylkeen.

KENTTÄPELAAJAT
Koodi:
[B]Runkosarjan otteluilla tai finaalipeleillään nimen kannun kylkeen lunastaneet:[/B]

[B]Chicago			RS	Finals	Boston			RS	Finals[/B]
Bryan Bickell		48.		Tyler Seguin		48.
Nick Leddy		48.		Zdeno Chara		48.
Andrew Shaw		48.		Andrew Ference		48.
Johnny Oduya		48.		Gregory Campbell 	48.
Patrick Kane		47.		David Krejci		47.
Jonathan Toews		47.		Rich Peverley		47.
Duncan Keith		47.		Milan Lucic		46.
Viktor Stalberg		47.		Dennis Seidenberg 	46.
Brent Seabrook		47.		Daniel Paille		46.
Marcus Kruger		47.		Brad Marchand		45.
Brandon Saad		46.		Shawn Thornton		45.
Niklas Hjalmarsson 	46.		Johnny Boychuk		44.
Michael Frolik		45.		Nathan Horton		43.
Marian Hossa		40.		Patrice Bergeron 	42.
Dave Bolland		35.		Dougie Hamilton		42.
Patrick Sharp		28.		Chris Kelly		34.
Michal Rozsival		27.		[U]Adam McQuaid		32.[/U]
Sheldon Brookbank	26.		Jaromir Jagr		11.	1.
[U]Brandon Bollig		25.[/U]		Kaspars Daugavins 	 6.	1.
Michal Handzus		11.	1.	Torey Krug		 1.	1.
Koodi:
[B]Tällä hetkellä ilman kaiverrusta jäävät pelaajat:[/B]

Daniel Carcillo		23.		Chris Bourque		18.
Jamal Mayers		19.		Jay Pandolfo		18.
Jimmy Hayes		10.		Jordan Caron		17.
Jeremy Morin		 3.		Matt Bartkowski		11.
Drew LeBlanc		 2.		Aaron Johnson		10.
Ben Smith		 1.		Wade Redden		 6.
Brandon Pirri		 1.		Carl Soderberg		 6.
Ryan Stanton		 1.		Ryan Spooner		 4.
Shawn Lalonde		 1.		Lane MacDermid		 3.
					Jamie Tardif		 2.

Carcillo on tällä hetkellä yhden runkosarjaottelun tai finaaliesiintymisen päässä, jotta hänen nimensä voisi kaiverruttaa pokaalin kylkeen, mikäli Chicago voittaa mestaruuden. Loukkaantuminen tosin piti hänet 15 ottelua sivussa runkosarjasta, joten hän saattaisi saada poikkeusluvalla nimensä kaiverrutettua, vaikka hän istui myös 10 peliä katsomossa terveenä.

MAALIVAHDIT

Samat säännöt kuin pelaajillakin. Myös puetut ottelut lasketaan mukaan, vaikka niitä tilastoidaankin vähän huonosti NHL:ssä.
Koodi:
([I]pelatut ottelut/puetut ottelut[/I])

[B]Chicago		RS	PO	Finals	Boston		RS	PO	Finals[/B]
Corey Crawford 	30/45	18/18	1/1	Tuukka Rask	36/48	17/17	1/1
Ray Emery 	21/44	 0/13	0/1	Anton Khudobin	14/48	 0/17	0/1

Carter Hutton 	 1/4	 0/0	0/0	Niklas Svedberg	 0/0	 0/0	0/0
Henrik Karlsson  0/3	 0/5	0/0
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Red Labeliltä lainaus: Boston Bruins F Nathan Horton is dealing with Chronic Shoulder Dislocation , the shoulder has popped out multiple times during the postseason but last night's was the most painful yet .
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
-Alotukset meni lähes tasan. Yllätys itselleni ja varmasti yksi avaintekijöitä Hawks voittoon.

En tiedä tuntuiko vain mutta vaihdettiinko Bostonilta melko usein aloittajaa? Jos näin oli niin tämä tietysti helpotti Chicagon onnistumista aloituksissa, mutta samalla aiheuttaa huolta jatkosta, jos silloin aloittajia ei vaihdetakkaan yhtä usein ja joudutaan aloittamaan ykkösvaihtoa vastaan useammin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Red Labeliltä lainaus: Boston Bruins F Nathan Horton is dealing with Chronic Shoulder Dislocation , the shoulder has popped out multiple times during the postseason but last night's was the most painful yet .

Dan Clearyhän pystyi aiemmilla kierroksilla pelaamaan tällaisen jäljiltä jo seuraavassa ottelussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös