Sportin talous

  • 1 043 016
  • 3 440
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Laitetaas erikseen tämä, eli 60k€ paukkui tänään kivasti rikki.
YyPee, oot sit näköjään vieny pullot Siwaan ja täyttäny lupauksen. :)

Muuttohaukka: joo, en. Ärsyttää tosin tämän yhden nimimerkin saman mantran toitottaminen ja asialla naatiskelu. KooKoo Oyn eka tilikausi näyttäs loppuvan 1.5. Kiva nähdä vähän todellisia lukuja heidänkin kantilta.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eli suunnitelmien mukaan vielä 3 kautta vedetään nykyisellä ladolla ja tämän jälkeen otetaan seuraava harppaus eteenpäin. Vielä kun tuo 6 vuotta Liigaosakkeen maksamista saadaan lusittua pois, niin voidaan odottaa Sportin nousua mitalitaistoon. Tätä ennen pitää toivoa, että myyjät tekevät työtänsä ja sponsorirahoja saadaan tasaisesti kasvatettua, kuten myös ravintolatoimintaa.
 
Näin on. Velat ovat useammalle Sport-henkiselle sugardaddylle. Niiden lyhentäminen on varmasti agendalla heti toisena liigaosakkeen maksun jälkeen. Kaikki on toki pois pelaajabudjetista, mutta tuskin Vaasassa muutenkaan mennään vielä vuosiin kovin paljoa yli 2 miljoonan pelaajabudjeteilla. Liigassa on isompiakin velkataakkoja kuin 800k euroa. Se, että moinen summa on syntynyt Mestiksessä on toki häpeällinen jäänne ja varoittava esimerkki menneistä toimintatavoista.

Näinhän se varmaankin menee. Tuskin Sportia olisi otettu Liiga-karkeloihin, jos velkoihin ei olisi löytynyt realistista maksusuunitelmaa. Se vain tosiaan ihmetetytti minua, kun jotkut täällä ilakoivat, että näillä voitoilla lyötäisiin osake-erät kuntoon ja vahvistettaisiin vielä organisaatiota/joukkuetta, vaikka kaiken järjen mukaan tämä on sellaista rahaa, joka ei kierrä kuin Sportin kautta pois.

Mutta 350 000 euroa voittoa on silti kova juttu Liiga-jumbolta, joten ei näitä kausia tarvita kovinkaan montaa, kun tilanne näyttää paremmalta. Toivottavasti mekin Kouvolassa pystymme plussatulokseen. Se vaatii huomattavasti kovempia yleisömääriä tosin kuin teillä, mutta teidän ravintolayhtiökin paikkaa mukavasti sitä puolta. Toisaalta täällä aletaan samaan ensimmäistä kertaa historiassa aitio- ja ravintolatuloja kunnolla, kun sellaiset rakennetaan ja rahvaallekin rakennetaan oma ravintola.

Joo, se on turha nyt ilakoida Kouvolan klopin noilla meidän veloilla. Ne on teoreettisia velkoja, joilla vältellään voittoveroja. Tää oli sit ainoastaan mun kirjoitus, ei firman virallinen tiedote.

Se on oikeesti aivan saatanan sama, paljonko meillä on velkaa ja tehdään tappiota. Rahaa täältä löytyy, kuin roskaa. Ne kuitataan aina veke, jos tosipaikka tulee. Näin on aina ollut ja tulee olemaan. Tää on vaan julkisuuspeliä, tosin nykyään tota rahaakin tuntuu tulevan taloon.

Sen sijaan käännän kysymyksen takaisin Kouvolaan. Mistä KooKoo hankkii yhteistyökumppaneita Liigatasolle, kun alue näivettyy, työttömyys kurittaa ja Lahti sekä Lappeenranta puristaa kummaltakin puolelta?

Aikamoista väittelyä sitten se onkin ollut, kun oma pääoma menetetty jo kertaalleen. Siltä se nyt kuitenkin vaikuttaa, että Sport kuittaa osakeannista tulevat rahat pääoman vahvistamiseen (tilikauden alussa -451 000 euroa / tämä oli viime tilikaudella n. 290k pakkasella, mutta siihen lisäytyi uudet tappiot) ja kuittaa voittorahoilla sitten lyhytaikaisia velkoja sekä liigaosaketta.

Kyllähän KooKoon yhteistyörahat ovat pidempään jo tulleet myös Kymenlaakson ulkopuolelta. Taloustilanne on täällä heikko, mutta ei mikään katastrofinaalinen. Venäjäkortit ovat toki käyttämättä vielä kokonaan. Jos tuntisi yhtään Kaakonkulman historiaa tietäisi, että Lepra ja Lahti ovat jo kulttuurillisesti täysin eri maata kuin Kouvola/Kotka-akseli, joten eivät ne mitenkään purista. Yhteistyökumppanitkaan eivät juurikaan samoja.
 

Katto

Jäsen
Jos ja kun Vaasasta löytyy rahaa mielinmäärin, niin miksi Sportissa tyydytään välimallin puuhasteluun? Miksei samantien nosteta pelaajabudjettia 3.5-4.0 miljoonaan?

Samaa mäkin ihmettelen. Nyt hankitaan Leskis-Hattusia 1.8miljoonalla ja samalla tuuletellaan, kuinka jumbosija oli urheilullisesti ihan saatanan hyvä suoritus. Miksi näin vaikka rahaa on ihan helvetisti?
 
Spårt ei pudonnut sarjasta. Sitä voitaneen pitää jonkinmoisena lottovoittona !
Jos ensi kaudella kyetään samaan, niin sit voidaan todeta että eteenpäin on menty...
 

Jertsu#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mitä tuohon voitolliseen kauden tulokseen tulee, niin satavarma tieto kertoo että tuo noin 350k on täyttä faktaa. Ei voi kun hattua nostaa, on nimittäin loistava tulos!
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Samaa mäkin ihmettelen. Nyt hankitaan Leskis-Hattusia 1.8miljoonalla ja samalla tuuletellaan, kuinka jumbosija oli urheilullisesti ihan saatanan hyvä suoritus. Miksi näin vaikka rahaa on ihan helvetisti?
Tarkoittaako se, että jos omistajilla on lompsa kunnossa, niin sitä rahaa on aivan pakko pistää palamaan esim. pelaajabudjettiin? Eiköhän se ole niin, että jos tulee hätätilanne/pakkorako, niin silloin sitä rahaa käytetään, jos esimerkiksi seuran olemassaolo olisi uhattuna. En minä ainakaan heittäisi omasta pussistani miljoonaa tiskiin ja sanoisi että "ottakaapa tuosta ja käykää ostamassa meille pelaajia!"
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jokos kaikki Jatkoajan Sport-henkiset on osinkokaupoilla käynyt? Itse olen yhden hommannut mutta taidan tempasta vielä toisenkin. Näytetään nyt oikeesti, että ollaan vauraalta Pohjanmaalta kuten mediat kirkuen kirjoittelee.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nyt on Red Armykin ottanut osaa osakkeiden ostoon. Loistavaa. Potista on kasassa nyt vähän reilu puolet tavoitteesta. Toivottavasti saadaan upea loppukiri. Onko aikaa muuten mahdollisuutta pidentää jollakin tavoin?
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Onko aikaa muuten mahdollisuutta pidentää jollakin tavoin?

Käsittääkseni lisäaikaa on mahdollista anoa kuukauden verran. Tiedä sitten, mitä sillä voitetaan. Oletettavasti ne jotka on aikeissa sijoittaa, tekee sen ennen määräajan päättymistä. Jotenkin sellainen kutina, että joku sokeripappa odottaa viime metreille ja laittaa sitten puuttuvat rahat. Ainakin toivon niin. Aika synkkää jos isolla vaivalla kerätään +75 k€ ja sit joudutaankin palauttamaan kaikki.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hifk sai taakseen monia menestyneitä urheilijoita ja muita valokeilassa paistattelijoita. Meillä ei ole tähän asti takana kuin Osala ja hänkään ei kovin merkittävällä summalla mitä on annin etenemistä seurannut. Ilmeisesti Red Army pohtii tai on ainakin keskustelua käynyt siitä voisiko yhdistys haastaa antiin mukaan erilaisia tahoja. Toivottavasti yhdistyksen esimerkki saa muutkin liikkeelle.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Voi poijjaat tämä Wasa Open Air tulee olemaan meille success! Nyt jo myyty yli 8000 lippua ja VIP-lippujakin 400. Kenttälippuja tulee vielä uusilla järestelyillä 3000-3500 paikkaa lisää.

Mitenkäs toi tuotto nyt menee Sportin, VPS:n edustuksen sekä kummankin junnujen kesken? Laskin keskilippuhinnalla, että reippasti yli 700.000€ jo kasassa ja lisää tulee. Menee heittämällä pelkät lipputulot yli miljoonan. Tähän päälle kaikki kiljut ja pöperömyynnit ja nämä pöperöthän on ihan rehtejä, kunnon ravintolaruokia. Tästä tulee todella loistava juttu kummallekin seuralle ja bonuksena päälle, että vuoden 2016 järjestelyt ovat jo täydessä vauhdissa. Koko summahan ei tietysti ole nettoa, mutta aika isoista rahoista puhutaan joka tapauksessa. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta mm. Roxette tulee ilmaiseksi soittamaan / tukemaan Sportia ja VPS:ää?
Junnujen osuus lienee se, mitä auttavat järjestelyissä ja lavan ym rakentamisesta maksettavista korvauksista ???

Tälläkö me laitetaan talous kerralla kuntoon?

Tässä vielä linkki Pohjalaisen sivuille, jossa kerrotaan tuosta lippumyynnin menestyksestä:
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/roxetten-konserttiin-pieni-lisäerä-istumapaikkalippuja-1.1799032
Ja tässä linkki Wasa open Air- kotisivuille, josta voi räknäillä mm. noiden lipputulojen tuomaa summaa.
http://www.wasaopenair.fi/
 
Viimeksi muokattu:

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta mm. Roxette tulee ilmaiseksi soittamaan / tukemaan Sportia ja VPS:ää?
Mistä sinä olet tuon repäissyt? Miksi ihmeessä Roxette tulisi ilmaiseksi Vaasaan? Kyllä keikkapalkkio on aivan varmasti kuusinumeroinen, alkaako se sitten ykkösellä, kakkosella vai millä tahansa numerolla, sitä taas en tiedä.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta mm. Roxette tulee ilmaiseksi soittamaan / tukemaan Sportia ja VPS:ää?

Ja joulupukki tulee taas ensi jouluna.

Älä nyt oikeasti naurata. Ton kokoluokan bändit ei liikahda yhtään mihinkään alle sadallatonnilla.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Siellä oli poijjaat kysymysmerkki perässä (?).
Jostakin mä sain päähäni, että olisin näin lukenut. Kyse kuitenkin tukikonsertista, mutta eihän se tosiaan mitään takaa tällaisesta.

No, jokatapauksessa hyvin on lippuja myyty, vaikka ei nyt mitään ilmaisia olekaan.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Miksi roxette tukisi jotain sm-liiga seuraa tekemällä ilmaiskeikan vaasaan?? Kuulostaa järjettömältä.
Kyllä tuosta varmaan rahaa sportin kassaan jää, mutta ei sieltä kannata odottaa mitään jättipottia.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Puhtaasti itsekkäistä tarkoitusperistä (business) se Roxette Vaasaan tulee. Ei kai kukaan nyt ihan oikeasti muuta kuvittele :)))

Kyllähän tuosta varmasti jokunen kymppitonni (??) Sportin kassaan tulee, jos Sport saa osansa myös konserttialueen oheimyynnistä.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei yhdellä roxeten keikalla taloutta kuntoon saada. Liian paljon kuluja ja liian paljon voittojen jakajia vaikka lipunmyynti onnistuukin. Se mitä tästä saadaan on tosiaan pientä kassarahaa oheismyynneistä ja aivan helvetisti hyvää pöhinää vaasaan ja samalla sportin ympärille keskellä kesää. Miettikää kerranki musiikki tapahtuma Vaasassa, JONNE TULEE IHMISIÄ, KELATKAA!
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Miettikää kerranki musiikki tapahtuma Vaasassa, JONNE TULEE IHMISIÄ, KELATKAA!
Nimenomaan. Kaikki muut yritykset (Sportilta) on mennyt päin persettä. Muistan kun viimeeksi oli Sturm und Drang jäähallissa Sportin toimesta, paikalla oli minä ja parisataa muuta. Kerrankin järkevä tempaus.

Ja kai siitä "kymppitonneja" jää (edarille) käteen aivan varmasti, mutta yli satatuhatta on täyttä utopiaa. Onko ne kymppitonnit sitten yksi vai viisi on vaikea sanoa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
En viitsinyt avata uutta ketjua tälle, vaikka ei oikeen osuvaa löytynytkään.

Toivottavasti tämä tavoittaa mahdollisimman usean tätä kautta ja jos mahdollista, viekää sanaa jokainen tahollaan mahdollisimman monelle haasteesta.

Vaasan Sportin Kannattajat - Etusivu

Linkki vie Redarmyn kotisivuille.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kallasvuo pohti tänään Pohjalaisen kolumnissaan syitä näiden pohjalaismiljönäärien puuttumiseen Sportin taustoilta. Hyvä kirjoitus, mutta siitä rohkenen olla erimieltä, ettäkö urheilubisneksen kannattamattomuus olisi ainoa merkittävä syy. Nämä airaksiset sun muut pohjalaismiljonäärit eivät vain valitettavsti olle palloilusaralla urheilumiehiä. Vaasassa niin lätkä kuin futis ovat tukevasti rahvaamman väen hyppysissä. Usein lähdetään liikaa siitä raa'asta olettamuksesta, ettei kukaan varakas laita rahojaan mihinkään mistä ei saa niille tuottoa. Kyllä muuten laittaa. Mielestäni se nimenomaan todistaa esimerkkitapaus Airaksisen totaalisen mielenkiinnon puutteen jääkiekkoon, että hän odottaa siltä merkittävää tuottoa. Jos taas suhtautuu intohimoisesti lajiin ja sattuu vieläpä olemaan optiomiljönääri niin miksipä siihen ei panostaisi kuten ihminen muutenkin 'addiktioihinsa panostaa' - oli sitten rikas tai pienituloinen. Jos minulla olisi osakesalkku, jonka ansiosta muutamia miljoonia tippuu tilille joka vuosi niin ehdottomasti voisin harkita palkkaavani Sportille aina yhden ollipalolan ykköskenttään - ellei joskus jopa kaksikin.

Tapaus Lillbackasta kun on menneinä vuosina ollut paljon pohdintaa, niin eiköhän tämä miehen viimeisin tempaus hevosurheilukeskuksesta Härmään ollut jo melkoisen selvä viesti Vaasan suuntaan, että pitäkää Sporttinne ja jääkiekkonne.. *hymiö*

Sitten vaikka tässä on saanut ihmetellä monen silmäätekevän pieniä satsauksia osakeantiin, niin vastaavasti tuo kannattajayhdistyksen 60 merkintää on yllättävänkin paljon. Puhutaan kuitenkin jo merkittävästä summasta. Hienoa. Tokikin käytännössä tuo lienee toteutettu niin, että 60 jäsentän on kukin laittanut sen 120 euroa pussiin, ja omistus on sitten merkitty Red Armylle, mutta loistavaa silti!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Hymiö tolle Airaksiseen viittaukselle. Siinä on niin nuuka jätkä, että ei toista olekaan. Totuus on vaan, että käytännössä muutamaan poikkeusta lukuunottamatta kaikki Pohjanmaan isorikkaat on puhtaasti suurisuisia paskanpuhujia. Onhan tuo nyt jo nähty.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Tokikin käytännössä tuo lienee toteutettu niin, että 60 jäsentän on kukin laittanut sen 120 euroa pussiin, ja omistus on sitten merkitty Red Armylle, mutta loistavaa silti!

Yhdistyskokouksessa paikalla olleena voin sanoa, että RA on kyllä ihan itse pulittanut tuon vaadittavan summan. Varmasti RA:n jäsenet ovat omasta pussistaan hankkinut vielä saman verran, ellei enemmänkin osakkeita.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Osakeanti lähestyy loppuaan, mutta Sportin toimistolla pyöritellään vain sormia. Tai siltä se ainakin ulospäin tuntuu. Luulisi, että tuollaiselle kampanjalle on tehty kunnon markkinointisuunnitelma, mutta nyt näyttää siltä, että pyöritetään viikottain samaa levyä uudestaan ja toivotaan, että minimitavoite täyttyy. Onko joukkoanti näkynyt TV:ssä? Todennäköisestihän kulisseissa tapahtuu kokoajan, mutta ei mistään huomaa sitä, että loppukiri olisi alkamassa. Nuo videot olivat ihan hyvä alku, mutta koko homma tuntuu lässähtäneen kasaan kauden päätyttyä muutama viikko sitten ja esim. fudis IFK:n anti sai paljon enemmän näkyvyyttä mediassa.

Tällä hetkellä kasassa 53% 150k tavoitteesta ja about noilla lukemilla se on pyörinyt jo kauan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Rauha!!

- Mistä päättelet, että pyörittelevät ainoastaan sormiaan? Miksi moinen ulostulo ja perään vielä tuo boldattu?
- TV:ssä on pyörinyt spotteja kampanjasta
- Liikaa ei enää kannata panostaa, koska minimitavoite on hurjan kaukana ja aikaa vähän
- Panos vs tuotto ihan yleisestikin tällaisessa kampanjassa, joka perustuu... Noh, ei oikeastaan muuhun, kuin ihmisten myötämielisyyteen
- Tämä kampanja ei ole vaa'an kielessä Sportin taloudellisessa tilanteessa ja/tai budjetoinnissa, vaan kaikki tämä olisi mahdollisesti bufferia toiminnan riskinkantokykyyn


U know, what I´m mean ?!?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös