Sportin talous

  • 1 043 016
  • 3 440

Tuamas

Jäsen
Kuten taannoin täällä selvensin, liigaseurojen yritysmyynti koostuu pienistä puroista.

Ei esim. Ässillä suurimmatkaan tukijat maksa kuin kymmeniä tuhansia, suurin osa myynnistä tulee pienistä puroista, joista sitten kertyy isompi joki. Yhteistyökumppaneita esim. Ässillä on satoja, kun ottaa huomioon pienyrityksille myydyt muutaman satasen setit, niin päästään kokonaismäärissä sinne tuhannen asiakkaan kieppeille.

On ymmärrettävää että ensimmäisellä liigakaudella yhteistyösopparien arvo on liigan häntäpäässä, mutta jos tämä jatkuu vielä tulevilla kausilla, on toimistolla tapahduttava muutoksia.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Menee jo OT, mutta onko Tuomaksella mitään käsitystä, paljonko Padan yritysmyynti on? Hehtaariluokkakin kelpaa. :D
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Nyt vaan kaikki kynnellekykenevät mukaan talkoisiin.

Ulkopuolisena tuo suorastaan ihmetyttää, kuinka noinkin maltillisen yksittäissijoituksen hinnalla ei enempää porukkaa ole toistaiseksi lähtenyt mukaan. 1 osake on kuitenkin vain ja ainoastaan tuon 120e, minkä nyt voinee pihimpikin kaveri pistää seuraan vaikka supportointi mielessään. Noita "yksittäisomistajia" kun löytyisi edes se 100 kpl, niin ihan OK summa olisi jo pelkästään siinä kasassa. Tuohon pari isompaa yritystä tai yksityishenkilöä mukaan, niin nopeasti paukkuisi kunnioitettavat luvut rikki.

Ei siinä, itse pohdin tosissani yhden/parin osakkeen ostamista jo pelkästään "tukena". En voi faniksi tunnustautua ja tuo tuskin on mikään tuottojen näkökulmasta katsoen kannattava sijoitus, mutta onhan pohjanmaalaisen kiekon kasvu jo pelkästään etu suomalaiselle kiekolle.
 

Tuamas

Jäsen

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Nyt vaan sieltä Uudeltamaaltakin mukaan omistamaan pala Pohjanmaata :)

Olenko ainoa, jonka mielestä Hiltusen naamalla on nykyään aika kyrpiintynyt ilme? Itseasiassa se oli sitä jo osakeantiin liittyvän infon yhteydessä. Voisiko liittyä tuohon pettymykseen tukijoiden vähyydestä? Se on kyllä ymmärrettävää, että tuntuu erityisen pahalta, kun päivätyön ohella on tehnyt kovaa duunia myös urheiluseuran pomona. Onhan tämä myyntipuoli ollut kyllä todella heikkoa 40 vuoden kiihkeän odottelun jälkeen. Lama varmasti vaikuttaa kielteisesti, muttei sen avulla voi kaikkea selittää. Tätä on pohjalaisuus. Suuria ovat lähinnä puheet. Sport on kyllä tehnyt oman osansa tosin. Nyt ei auta kuin toivoa, että tämä tästä vielä lähtisi. Muuten ollaan tuomittuja olemaan liigan pikkuinen ajan hämärään saakka..
 

Tuima

Jäsen
Olenko ainoa, jonka mielestä Hiltusen naamalla on nykyään aika kyrpiintynyt ilme? Itseasiassa se oli sitä jo osakeantiin liittyvän infon yhteydessä. Voisiko liittyä tuohon pettymykseen tukijoiden vähyydestä? Se on kyllä ymmärrettävää, että tuntuu erityisen pahalta, kun päivätyön ohella on tehnyt kovaa duunia myös urheiluseuran pomona. Onhan tämä myyntipuoli ollut kyllä todella heikkoa 40 vuoden kiihkeän odottelun jälkeen. Lama varmasti vaikuttaa kielteisesti...

Vähän lyhensin magnumin viestiä.

En nyt juuri sanoisi että Hiltunen pettyneen näköinen on. Tai että kikkeli hyppisi otsassa.
Kovin analyyttisestä kaverista on kyse, eikä oikeastaan koskaan ole esiintynyt turhan "avoimena" tai iloisen rempseästi.
Sanotaanko että rautaisen businessmiehen rautaista puhetta. Siinä on kyllä sellainen mies keneen luotan tämän seuran asiat.

Ja toki, ei sitä tiedä jos Heikkiä vähän väsytti. Ei oo aina hunajaa matkustella Espoosta Vaasaan - ainakaan pelkän haastattelun takia. Vielä kun siviiliduuni pitää hoitaa. Syitä voi olla monta, ei viitsi edes koittaa analysoida.

Mulla on sellainen kutina tuolla persiissä, että ens kaudella tulee enemmän yhteistyökumppaneita messiin.
Täällä Vaasan alueella on monella yrityksellä ollut pari viime vuotta varapolttimoilla hehkuttelua, eli kaikkea rahaa vievää on pyritty välttämään. Senhän nyt kaikki tietävät. Suunta on pikku hiljaa kääntymässä.


Hyvä kuulla että täkyjä on heitelty jo isommille kaloillekin. Niitähän täältä löytyy yrityksistä ja näistä uusista setämiehistä mm. Vacon-kauppojen myötä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Thänks! Tämähän oli mielenkiintoista luettavaa. :)

Mulla on sellainen kutina tuolla persiissä, että ens kaudella tulee enemmän yhteistyökumppaneita messiin.
Mulla on samanlainen tunne. Uskon myös, että myynti on nyt ottanut "oppirahansa" (en siis heitä hauku, vaan tämä menee uudenoppimisen piikkiin) ja että seuraavissa soppareissa otetaan jonkun sortin Liigalisä. Kyllä mä uskon, että tästä hyvä tulee, kun päästään vauhtiin ja onhan myynnillä nyt ihan eri työkalut, kun moni päättäjä nähnyt livenä, mitä vastinetta rahoilleen saa Liigassa vs. Mestis. Vielä viime kaudella (myyntihän tehdään Hiltusen sanoin keväällä) myynnillä oli pelkkiä puheita kertoa. Nyt on nähty, millainen näkyvyys Liigassa on vs. Mestis.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Istumapaikkojen vähyys vaikuttaa myös yritysmyyntiin. Monet yritykset halauavat vapaalippuja/kausareita vastineeksi ja näitä Sportilla on tarjota hyvin rajallisesti. On se vaan niin, että ennen kuin halli saadaan modernisoitua Sportilla tulee olemaan vaikeaa nostattaa budjettia.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ja aika rohkasevaa kuultavaa tuo +350K voitollinen tulos, vaikka sanoinkin oppineensa olemaan näissä varovainen.
Lisenssiä aiis lyhennetään budjetoidusti. Tämäkin hieno asia. Eteenpäin ollaan menty taloudessa kovaa vauhtia.
Liikevaihto ylittää myös budjetoidun (4,5M€) tullen olemaan 4.8-5.0M€.

Tähän lisenssiasiaan on pakko puuttua kun se tuntuu täällä niin monella menevän sekaisin liigaosakkeen kanssa. Liigalisenssi ei maksa mitään. Se on lisenssitoimikunnan myöntämä lupa pelata liigaa ja se myönnetään jos lisenssitoimikunta katsoo seuran liigakelpoiseksi. Mittareina erityisesti seuraavat:
  • Talousmittarit ja tase
  • Liiketoiminta ja liikevaihto
  • Seuran junioritoiminta sekä yhteistyö emoseuran ja junioriorganisaation välillä
  • Olosuhteet ja niiden kehittämissuunnitelmat
  • Liiketoimintasuunnitelma
  • Seuran organisaatio ja resurssit
Se mikä maksaa miljoonia on taas liigaosake. Sen voi lunastaa jos pääsee liigaan pelaamaan. Liiga on osakeyhtiö ja siinä pelaavat seurat ovat liigan osakkaita eli omistajia hankittuaan liigaosakkeen. Näitä kahta asiaa ei pidä sekoittaa toisiinsa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Totta turajat kuomaseni. Eli korjataan, että Sport on aikeissa maksaa osaketta tällä kaudella, kuten ennakkoon budjetoitu.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sport on kutsunut huomiseen viimeseen peliin entisiä edustuksen pelaajia mukaan. Pyrkimyksenä on ilmeisesti saada entisiä pelaajia kiinnitettyä seuran omistajiksi. Toivottavasti tässä onnistutaan kuten kaikissa muissakin taloutta koskevissa hankkeissa. Osakeantia ei enää kauan ole jäljellä ja vielä ei olla tavoitteessa edes puolivälissä.
 

vilho

Jäsen
Nähtävästi oli täälläkin mainittu, mutta eilen tuossa ennen peliä Tampereen Radio Cityn selostaja Juha Lindgrenikin puheli tuosta 350 k€:n voitollisesta tuloksesta - komea tulos vaikka sarjajumbon paikka sillä tulikin. Kuitenkin jokseenkin täysin kertaluokkaa isompiin kuvioihin hyppääminen kevään ja kesän aikana, tärkeintä oli kuitenkin kasvojen säilyttäminen ja siinä Sportin voi kyllä sanoa onnistuneen. Jotta voi juosta, täytyy oppia ensin kävelemään. Ensimmäiset askeleet liigatasolla on nyt Vaasassa opeteltu. Kaikki puheet siitä oliko Sportin liigaan nostaminen oikea ratkaisu voidaan unohtaa. Varaa on kuitenkin kasvaa ja joukkueen kasaaminen helpottuu. Kunhan vaan mopo ei lähde keulimaan ja riskillä lähdetä hakemaan playoff-paikkaa.. siitä ei taida kuitenkaan olla viitteitä ja siellä on fiksut kaverit hallituksessa.

Jospa jollakin kaudella nähdään sitten Ilves-Sport -ottelusarja pleijareissakin.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Radio Cityn selostaja Juha Lindgrenikin puheli tuosta 350 k€:n voitollisesta tuloksesta.

Hiltunen (hallituksen pj) oli fiksu ja vältti sanomasta mitään konkreettisempaa tuloksesta. Jossain noissa luokissa pyöritään, mutta aiemmista kausista viisaampana ei oteta tähän vielä epävirallisen virallista kantaa, koska palkat juoksee jne. edelleen. Tilikausi päättyy 5 / 2015.

Jos tohon +350k€ tai edes lähellekään päästään, ollaan taloudellisesti onnistuttu aivan järkyttävän hyvin. Pitää muistaa nimittäin, että Sport on lyhentänyt Liigaosaketta normaalilla tahdilla, eli n. 300k€ tällä kaudella. Todellinen voitto olisi siis ilman tuota kuluerää yli 500k€.
Sportin johto on aina painottanut sitä, että Mestis on meille liian pieni ja että ei voida operoida täysipainoisesti liian pienessä sarjassa sekä että Liigassa tulosta olisi helpompi tehdä. Tuo lienee siis ollut täysin oikea analyysi.

Pakollinen kikkelin venytys tähän perään. Tänään juuri YLE julkisti vuoden 2000-2012 aika-ikkunan välisen BKT-kehityksen. Pohjanmaa menee muuhun maahan verrattuna ihan omia latuja. Meidän BKT nousu per asukas tuolla aika-ikkunalla about +25%, toiseksi suurin oli PK-seutu, +7,9% tai jotain. Monella suunta on ollut +/- nolla tai jopa pakkasella. Rahasta taisen puutteesta homman ei siis PITÄISI täällä jäädä kiinni. Nyt vaan pitäisi Sportin osata kerätä rantarosvojen taskuista putoavat rahatukot omiin taskuihinsa. :)
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Mä ymmärsin, että Sport tekee voittoa ja pystyy lyhentämään liigaosaketta suunnitelmien mukaan. Eli kun lyhennys on tehty, tulos on n. 50 000 euroa. Tästä samasta syystä, pelaajabudjetti ei tule ensi vuodelle kasvamaan.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Juurikin näin, eli 300 000 voittoa (mahdollisesti) ja tuolla voitolla sitten lyhennetään osaketta. Pitää muistaa, että se osake toki näkyy arvona kirjanpidossa. Ei se raha tuuliin katoa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mä luulin, et se on jo laitettu maksuun. No, hyvä taloudellinen kausi anyway.

Niin ja unohtu kommentoida tota mopon keulimista. Siitä tuskin tarvii murehtia. Suunta on oikea urheilullisesti, eikä meillä ole enää minnekään kiire. Hitaasti kiirehtien vuosi vuodelta eteenpäin urheilullisesti ja ei se montaa vuotta ota, kun oikeasti haastetaan pleijareissa muita.

Pieni suonenveto vaikka vielä ens kaudelle ja pleijaripaikka, niin tehdään Törmäset, eli haihdutetaan velat saataviksi. Eihän se kausi nyt meitä vielä täysin kuiville sillon vetänyt, mut taisi olla puol milliä tulos ja Tamin perintöä taisi olla edelliskaudelta jotain milli velkaa. Eiks jotain noin?

E: mutta provoissa tietty täällä foorumilla ollaan jo ens kaudella mitaliehdokkaita. ;)
 

Mäxä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sportin yleisömäärät graafina, kausi 2014-2015. (Liite)
 

Liitteet

  • sport_yleisomaarat_14_15.png
    sport_yleisomaarat_14_15.png
    165,8 KB · kertaa luettu: 474

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Täytyy kyllä kehua noita meidän hallituksen ja organisaation keulahahmoja. Monet kokeneet liigajoukkueet veti yleisömäärän överiks tavoitteisaan. Sportills periaatteessa justiin tavoiteltu yleisömäärä. Uskomatonta ku miettii kuinka monta asiaa tossakin pitää punnita ku mietitään mahdollsta yleisöä. Pitää huomioida joukkueiden kiinnostavuus ja menestys ja omanjoukkueen pelillistä ilmettä sekä pelaajamuutoksia jne jne jne jne... loistavaa duunia koko toimisto!!!
 
Piti poistaa vanha viesti, kun meni vähän itsensä toistamisen pariin..

Kysymykseni kuuluu; miten Sport aikaa maksaa velkansa ja samalla osaketta pois? Velkaa on kuitenkin reilut 800 000 euroa ja osake pääoma menetetty, jota varmasti tällä osakeannilla pyritään paikkaamaan. Mikä se osake-erän hinta oli tällä hetkellä? Uskoisin, että osa tuosta velasta on jollekin Sportin sisäille taholle, jolloin maksuaika on höllä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Uskoisin, että osa tuosta velasta on jollekin Sportin sisäille taholle, jolloin maksuaika on höllä.

Näin on. Velat ovat useammalle Sport-henkiselle sugardaddylle. Niiden lyhentäminen on varmasti agendalla heti toisena liigaosakkeen maksun jälkeen. Kaikki on toki pois pelaajabudjetista, mutta tuskin Vaasassa muutenkaan mennään vielä vuosiin kovin paljoa yli 2 miljoonan pelaajabudjeteilla. Liigassa on isompiakin velkataakkoja kuin 800k euroa. Se, että moinen summa on syntynyt Mestiksessä on toki häpeällinen jäänne ja varoittava esimerkki menneistä toimintatavoista.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Joo, se on turha nyt ilakoida Kouvolan klopin noilla meidän veloilla. Ne on teoreettisia velkoja, joilla vältellään voittoveroja. Tää oli sit ainoastaan mun kirjoitus, ei firman virallinen tiedote.

Se on oikeesti aivan saatanan sama, paljonko meillä on velkaa ja tehdään tappiota. Rahaa täältä löytyy, kuin roskaa. Ne kuitataan aina veke, jos tosipaikka tulee. Näin on aina ollut ja tulee olemaan. Tää on vaan julkisuuspeliä, tosin nykyään tota rahaakin tuntuu tulevan taloon.

Sen sijaan käännän kysymyksen takaisin Kouvolaan. Mistä KooKoo hankkii yhteistyökumppaneita Liigatasolle, kun alue näivettyy, työttömyys kurittaa ja Lahti sekä Lappeenranta puristaa kummaltakin puolelta?


E: Hiltunen viime viikolla... Pääomaa ollaan vahvistettu kuluneella kaudella. Nykyinen osakeanti on kohdistettu kannattajille ja sen onnistuminen toisi lisää liikkumavaraa. Sen varaan ei ole laskettu yhtään mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Sen sijaan käännän kysymyksen takaisin Kouvolaan. Mistä KooKoo hankkii yhteistyökumppaneita Liigatasolle, kun alue näivettyy, työttömyys kurittaa ja Lahti sekä Lappeenranta puristaa kummaltakin puolelta?

Kymenlaaksosta on loppunut kolme paperitehdasta kymmenen vuoden sisällä ja lukemattomia paperikoneita, niin ihmehän se olisi jos se ei missään näkyisi. Sama kun Vaasasta menisi ABB ja Wärtsilä kylmäksi. Ennen oltiinkin UPM:n tuen varassa, mutta sen jälkeen kun on tullut organisaatioon osaamista, on niitä uusia yhteistyökumppaneita alkanut löytyä.

Jotta ei menisi taas ihan turhanpäiväiseksi, niin hienoa tulosta Sport teki ensimmäisellä kaudella Liigassa. Sekä taloudellisesti, että urheilullisesti. Hallin laajennus tulevaisuudessa mahdollistaa taas lisää kasvua.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Se on oikeesti aivan saatanan sama, paljonko meillä on velkaa ja tehdään tappiota. Rahaa täältä löytyy, kuin roskaa. Ne kuitataan aina veke, jos tosipaikka tulee. Näin on aina ollut ja tulee olemaan. Tää on vaan julkisuuspeliä, tosin nykyään tota rahaakin tuntuu tulevan taloon.

Jos ja kun Vaasasta löytyy rahaa mielinmäärin, niin miksi Sportissa tyydytään välimallin puuhasteluun? Miksei samantien nosteta pelaajabudjettia 3.5-4.0 miljoonaan?
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Kysymykseni kuuluu; miten Sport aikaa maksaa velkansa ja samalla osaketta pois? Velkaa on kuitenkin reilut 800 000 euroa ja osake pääoma menetetty, jota varmasti tällä osakeannilla pyritään paikkaamaan. Mikä se osake-erän hinta oli tällä hetkellä? Uskoisin, että osa tuosta velasta on jollekin Sportin sisäille taholle, jolloin maksuaika on höllä.

Älä nyt Pat kaikesta suivaannu, ihan asiallinen kysymys. "magnum" jo vastaskin velkojen osalta. Mitään akuuttia velanmaksupaineita Sportiin ei siis kohdistu (vrt. Blues). Hiltunen myös vihjaili hiljattain, että tase saataneen tämän tilikauden aikana positiiviseksi. Liigaosakkeesta pulitetut eurothan siirtyy varallisuutena taseeseen. Liigaosakkeen maksuerä on siis 300 000 euroa (1,8 M€ kuudessa tasaerässä + mahdollisuus yhteen lyhennysvapaaseen kauteen). Hiltunen kuitenkin painottti , että tässä vaiheessa on vielä liian aikaista luvata mitään, sillä yllättäviä kulueriä saattaa ilmaantua keväällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös