Sportin talous

  • 1 041 009
  • 3 436

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Näillä pienillä eväillä nyt sitten venekauppias ja kumppanit liikkeelle. Ei pitäs olla kovin vaikee homma hoitaa. Eihän?

Jos venemyyjä tuon hoitaa, niin hieno homma.

Kun sponsoreilta saadut eurot ovat olleet n.500.000€, niin tottakai näkisin sielä suuren mahdollisuuden parantaa hankkimalla enemmän euroja kassaan. Maltillinen kasvu, n.25.000€/kausi, olisi jo hyvä alku. Tuntuu varmasti helpolta, mutta ei varmasti sitä ole.

Vaconin kiinnostus Sportiin on nyt kaikille selvä. Ok, ihan hienosti auttoi Sportin vaikeiden aikojen "yli", mutta nyt ollaan taas samassa tilanteessa. Jos ja kun noita sponsoreilta saatuja euroja halutaan lisää, niin pääsponsorin on oltava joku muu kuin Vacon. Nappikaupoilla Sport ei tule koskaan Liigaan nousemaan. Tosin puheet noususta nyt saa muutenkin unohtaa vähintään neljäksi kaudeksi.

Kaipaisin tähän nyt sellaista selvää tulevaisuuden strategiaa. Jokaiselle sektorille pitää saada oikeanlaista osaamista. Toiminnanjohtaja nyt hankittiin, antaa näyttää mitä osaa. Ensi kauden päävalmentaja on avainasemassa, ja mielelläni näkisin siinä paikalla Ika Lehkosen. Junnut pelaa Liigassa, takuuvarmoja Mestis-pelaajia on siinä jengissä tällä hetkellä arviolta kentällinen. Sopimus näille jannuille. Kalliit miehet ulos. Yksi selkeä johtaja parinvuoden sopimuksella, tyyliä Soosi Sihvonen. Ykkösveskariin tarvittava määrä euroja, tasoa Jaska Suomalainen. Ykköskentällisen tulee olla sarjan paras, muuten junnuille voi jäädä liian suuri vastuu. 2-4 kentälliset vaasalaisia ja muualta tulleita omia kasvatteja.

Uskallan väittää että pelkästään näillä muutoksilla säästetään sellainen 300.000€ kaudessa. Siihen päälle kun sitten haetaan muita säästöjä, niin joku 400.000€ pitäisi pystyä kuluja kokonaisuudessaan leikkaamaan.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Jos venemyyjä tuon hoitaa, niin hieno homma.

Venemyyjä tai ei, niin antakaa nyt miehelle näytönpaikka ennenkuin teilaatte.
Mutta työsarkaa hänellä kyllä on.

Sponsorieurot ovat aika tiukassa Liigassakin, joten ei ihme jos Mestiksessä suorastaan nyhdetään ne eurot. Vacon on ollut tiiviisti Sportin mukana, mutta heitäkin on puraissut taantuma aika pahasti. Kaikki olemme lukeneet miten sielläkin väkeä aletaan pistämään kilometritehtaalle. Siinä ei enää paikallisen divariseuran (anteeksi kärjistys) tukeminen enää ole kovin korkealla tärkeysjärjestyksessä. Mitä sitten, jos tai kun Vacon vetää euronsa lähes kokonaan pois?
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Sanotaanko vaikkapa siten, että Pääsponsori (kupataan vähintää n.500K€ / kausi) saa jäähän yksinoikeuden mainontaan, jolloin näkyvyys on taattua. Lisäporkkanana tosiaan hallin nimi käyttöön esim. seuraavaksi 10-vuodeksi. Tuo 500K€ ei muuten ole esim. Ruotsissa kovinkaan suuren suuri summa kiekossa. Kakkos-viitos sponssit (ka. 100K€ / kausi) saa laitamainokset tasaisesti ja ainoastaan sekä yksi näitä saisi aina vuorollaan vuosittaisen pelivaatetusmainonnan yksinään.
Edes SM-liigassa ei ole yhdelläkään seuralla 500k€/kausi luokan yhteistyökumppania niin tuskimpa kenelläkään on halua työntää sellaista summaa Mestikseen.
Noita 100k€/kausi luokan yhteistyökumppaneitakin on erittäin harvassa SM-liigassakin, joten siitä sitten miettimään sitä realismia joihin juttuihin.
SM-liigassa kun sopimusten markkina-arvo on helposti vähintään kaksin kertainen Mestikseen nähden useassa tapauksessa reilusti enemmän.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Sanotaanko vaikkapa siten, että Pääsponsori (kupataan vähintää n.500K€ / kausi) saa jäähän yksinoikeuden mainontaan, jolloin näkyvyys on taattua. Lisäporkkanana tosiaan hallin nimi käyttöön esim. seuraavaksi 10-vuodeksi. Tuo 500K€ ei muuten ole esim. Ruotsissa kovinkaan suuren suuri summa kiekossa. Kakkos-viitos sponssit (ka. 100K€ / kausi) saa laitamainokset tasaisesti ja ainoastaan sekä yksi näitä saisi aina vuorollaan vuosittaisen pelivaatetusmainonnan yksinään...

Nyt kannattaa pudottaa melkein yksi nolla perästä pois. Käsittääksen Ässien suurin sponsori kautta aikojen on ollut Outokumpu, joka maksoi kaudesta 200.000€, tämän jälkeen suurimmat jäävät alle 100.000€:n. En tiedä onko Porissa huonoja markkinamiehiä vai onko tuote huono, mutta väittäisin näitä sinun lukujasi aika utopiaksi.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Itse tiedän Ruotsista yhden tahon varmaksi, joka sponssaa juuri 500K€ / kausi, eikä tuo tuskin ole ainoa malliaan.

Enkä usko sitäkään, että esim. Kärpät keräisivät mainitun 4.0Milj. EUR pelkillä 100K€ / kausi sopimuksilla. Kyllä Junno on vääntänyt sinne sekaan aika huomattaviakin sopimuksia sekaan, mallia usea satatuhatta.
Jos Kärpät tuossa onnistuu, miksei Sport tai mikä tahansa muu seura?

Ässien yhteistyökumppanien tuoma summa kaudella 2008-09 oli tasan 2.0Milj. EUR. Kovin tuntuu tuokin summa olevan utopiaa, mikäli pääyhteistyökumppanit, kuten Cupori, Outokumpu ym. maksaisivat vain alle 100K€.

En tiedä, onko sit 500K€ utopiaa, mutta tarvitaan ehdottomasti useita yli 100K€ sponsseja, kun nyt pääyhteistyökumppani tarjoaa mallia 40-60K€. Näitä pääyhteistyökumppaneitaha Sportilla on tällä haavaa viisi kappaletta. Eli laskekaamme 5 x 40K€ = 200K€ ja loput ~240 yhteistyökumppania antavatkin sitten välille ~100EUR - 1.000 EUR, niin eipä siitä hirveitä vielä kasata. Ei, vaikka osa antaisi jopa jonkun tonnin enemmänkin. Sportin nykytason koko potti on siis tuo 500K€, eli aivan liian vähän mahdolliseen liigatasoon, vaikka se saataisiin jopa tuplattua.
 

Tuamas

Jäsen
Ässien yhteistyökumppanien tuoma summa kaudella 2008-09 oli tasan 2.0Milj. EUR. Kovin tuntuu tuokin summa olevan utopiaa, mikäli pääyhteistyökumppanit, kuten Cupori, Outokumpu ym. maksaisivat vain alle 100K€.

Niin, pienistä virroista kertyy isoja jokia.
Ässillä on nettisivujen perusteella n. 150 isompaa sponsoria ja pääyhteistyökumppaneistakin (18 kpl) suurin osa todellakin maksaa alle 100k€.

Vaikea nähdä, että ainakaan nykyisessä tilanteessa useampi yritys lähtisi yli 100k euron panostuksella tukemaan Mestis-seuraa, hyvä jos yhden tuollaisen yrityksen löytää. Saa olla aika huikea myyntimies, jotta tuollaisia diilejä saisi aikaiseksi. Kun liigaseuroissakin suurin osa yhteistyösopimuksista on huomattavasti pienempiä.

Lisäksi ruotsalaisiin seuroihin tilannetta on huono verrata, koska ruotsissa urheilun sponsoroinnin verotuskohtelu on huomattavasti suopeampaa kuin suomessa.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tämä on Sportin tärkein viestiketju, minun mielestäni. Voitto Savonlinnassa takaa hyvän yleisömäärän Kuparisaareen ensi lauantain Sport-K-Vantaa otteluun. Uskalsin aiemmin odottaa jopa 3300 katsojaa ja nyt näyttää siltä, että se saattaa toteutuakin.

Papera jo toisessa ketjussa kirjoitti kannustavasti: Hiltunen, Tamminen ja Saari luottavat Sportin tavoitteeseen eli nousuun SM-liigaan. Ilmoittauduin samaan ryhmään, joten uskon siihen, että Sport selviää taloudellisesti meneillään olevasta kaudesta ja liigalisenssiin rahat löytyvät.
 

teukka2000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ilmoittauduin samaan ryhmään, joten uskon siihen, että Sport selviää taloudellisesti meneillään olevasta kaudesta ja liigalisenssiin rahat löytyvät.

Optimismia on toki hyvä viljellä, sitä ei Sportin tapauksessa näinä aikoina olekaan liiaksi asti näkynyt.
Uskon myös itsekin, että meneillään olevasta kaudesta selviydytään talouden puolella, nyt kun "pöytää on putsattu" ja asioita laitetaan kuntoon, vaikka tilanne tällä hetkellä heikolta näyttääkin.
Liigalisenssistä ja siihen tarvittavista rahoista en vielä huolehtisi pätkääkään. Sinne liigaan pitäisi ensin pelaamalla päästä, ennenkuin tuo murhe aktualisoituu.

Siffa on kyllä oikea yltiöoptimisti noiden yleisömäärien suhteen.
Jos viime lauantaina oli 3000 henkeä hallissa, ei mielestäni 3-2 voitto D-Teamista tai 2-1 voitto SaPKosta tarkoita vielä automaattisesti sitä, että yleisömäärä seuraavana lauantaina nousisi. Yhden maalin niukkoja voittoja kuitenkin ja vähämaalisia pelejä. Väitän, että Pentti Peruskatsoja tulee kuitenkin katsomaan vauhdikasta ja viihdyttävää peliä höystettynä runsaalla maalimäärällä ja ehkä muutamalla viihteellisellä nujakoinnilla.

Pikemminkin voisit miettiä sitä, kuinka moni perhe esimerkiksi satsasi tämän kuun budjetistaan juuri siihen viime lauantain matsiin pinon pelimerkkejä, eikä näinollen tule seuraavaan matsiin, kun lompakko ei anna myöten.
Tai kuinka moni perheenisä käytti "iltalomansa" juuri tuohon edelliseen lauantai-otteluun ja siksi pelaa kotona jälkikasvun kanssa pleikkaria ensi lauantaina, kun vaimo vetää korkokenkiä jalkaan ja lähtee tyttöporukan kanssa rientoihin.

Toisaalta tuon "kopelointijupakan" vaikutusta yleisön käyttäytymiseen on vaikea arvioida. Tuoko se lisää väkeä hallille, koska Sport on ollut nyt näkyvästi esillä ja siitä johtuen on jollekulle juolahtaa mieleen käydä katsomassa joukkueen esityksiä. Tai lähdetäänkö hallille arvuuttelemaan, kuka jäällä liukuvista kiekkosotureista mahtaisi olla se, jonka kourat yökerhossa liukuivat vastustajan (ala-)päädyssä.
Tai sitten on mahdollista, että osa närkästyneistä vaasalaiskatsojista jää protestiksi kotiin.
No, lauantai-iltana ollaan tuon yleisömäärän suhteen viisaampia :)
 

kistrand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ilahduttavaa on että tällä hetkellä ollaan yleisökeskiarvossa tavoitetta edellä: 2566 per ottelu yhteensä 17964 katsojaa seitsemästä kotiottelusta. Edessä on myös nippu kiinnostavia kotipelejä: K-Vantaa, Hokki ja KooKoo jotka kaikki ovat lauantaipelejä. Luultavasti keskiarvo nousee entisestään lähiaikoina sillä nämä kaikki ovat noin 3000 katsojan otteluita. Joten ainakin yksi tulopuoli näyttää hyvältä. Vähän pelkään että yhteistyösopimusten tuotot ovat suurin ongelma näin taantumakaudella.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
joten uskon siihen, että Sport selviää taloudellisesti meneillään olevasta kaudesta ja liigalisenssiin rahat löytyvät.

Onko nyt todellakin niin, että Sport voittaa mestiksen 2009/2010 ja pudottaa S/M-liigan huonoimman joukkueen karsintojen jälkeen mestikseen? Onko tämä esmes Tamin kirjaan perustuvaa tietoa vai arvausta?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Siffa on kyllä oikea yltiöoptimisti noiden yleisömäärien suhteen.
Jos viime lauantaina oli 3000 henkeä hallissa, ei mielestäni 3-2 voitto D-Teamista tai 2-1 voitto SaPKosta tarkoita vielä automaattisesti sitä, että yleisömäärä seuraavana lauantaina nousisi. Yhden maalin niukkoja voittoja kuitenkin ja vähämaalisia pelejä. Väitän, että Pentti Peruskatsoja tulee kuitenkin katsomaan vauhdikasta ja viihdyttävää peliä höystettynä runsaalla maalimäärällä ja ehkä muutamalla viihteellisellä nujakoinnilla.

Juuri nuo tiukat pelit ovat yleisöystävällisä. Pelin ratkeaminen oman joukkueen voittoon vasta, kun summeri on soinut, on pitänyt jännittynyttä tunnelmaa yllä. Maalimäärät eivät ole niin olennaisia kuin tiukat, voittoon päättyvät ottelut. Tämä tietysti on oma mielipiteeni, sinä näet asian toisin.

Sportin pelit ovat vauhdikkaita johtuen Tamin yleisöystävällisestä pelisysteemistä. Vauhti ja jatkuva paine toiseen päähän eivät pidä juuri näiden Pentti Peruskatsojien mielenkiintoa yllä, mikäli voittoja ei tule. Nyt Sport on voittojen tiellä ja toivottavasti yleisöä tulee lauantaina paljon. Sportin ja Saipan katsojamäärien kuvaajat ovat leikanneet. Sportilla oli viimeksi yli 3000 katsojaa ja Saipalla tänään alle 3000 katsojaa. Ei ole tietenkään mikään hyvä uutinen Saipan huonot katsojaluvut, mutta voihan Sportin yleisömääriä verrata SM-liigan huonoimpiin yleisömääriin. Mestiksessähän Sport kulkee omia teitään, mitä tulee yleisömääriin. Auttaa se seuran vaikeaa taloustilannetta, kun kannattajat ovat runsain joukoin tukemassa Sportia.

Edit: Holocaustille sen verran, että siellähän lukee, että uskon Sportin menevän tällä kaudella loppuun saakka eli SM-liigaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Onko nyt todellakin niin, että Sport voittaa mestiksen 2009/2010 ja pudottaa S/M-liigan huonoimman joukkueen karsintojen jälkeen mestikseen?

Vaikka kysymys ei ollut minulle, voin vastata, kuten varmaan kovin moni muukin mieltäsi askarruttavaan kysymykseen.
Jos Sport pelaa tasollaan keväällä, voittaa se Mestiksen ja pudottaa SM-Liigan heikoimman Mestikseen. Toinen asia on sitten se, tippuuko SaiPa jo ennen kauden loppua, luovuttamalla paikkansa, taloudellisiin syihin vedoten.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Sport pelaa tasollaan keväällä, voittaa se Mestiksen ja pudottaa SM-Liigan heikoimman Mestikseen. Toinen asia on sitten se, tippuuko SaiPa jo ennen kauden loppua, luovuttamalla paikkansa, taloudellisiin syihin vedoten.


Toki on muistettava että Sportin pitää tuota tasoaan nostaa sen verran että ohittaa sarjataulukossa SaiPan farmijoukkueen (:

Voihan se toki olla niinkin että Sport laittaa ennen karsintoja taloutensa pikavauhtia kuntoon myymällä kalleimmat pelaajat ja nylkee meidät ihan pelkästään Tamin nerokkaan pelikirjan ansiosta. Tami voi saada meidät hämilleen vaikka ottamalla aikalisän alkuveryttelyssä.
 

Tuamas

Jäsen
Toinen asia on sitten se, tippuuko SaiPa jo ennen kauden loppua, luovuttamalla paikkansa, taloudellisiin syihin vedoten.

Samaa spekulaatiota voisi käydä siitä, käykö Sportille yllä mainitulla tavalla.
Koska Sportilla tuollainen tilanne on vähintään yhtä lähellä kuin Saipalla.

Sanoisin että tällä(kin) kaudella Sportilla on talouden suhteen sellainen tilanne, että jos paikka liigakarsinnoissa ei aukea, on konkurssi huomattavan lähellä.

Näistä lähtökohdista on sitten hyvä lähteä lunastamaan liigaosaketta ja rakentamaan seuraavaksi kaudeksi liigajoukkuetta.
 

reiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki
Kyllä nyky-SaiPan pitäisi Sportista selvitä oletetussa liigakarsinnassa.
Mutta jos SaiPasta otettaisiin pois parhaat ulkkarit, kuten Toporowski ja Rydenbach, jäisi jäljelle se SaiPa, jonka Jokipojat voitti treenimatsissa 6-4.

Joten ei Lappeenrannassa voida mihinkään paremmuuteen tuudittautua. Vähentyneet katsojamäärät voivat pakottaa SaiPan kululeikkauksiin pelaajapuolella tai loukkaantumispeikko ilmestyy juuri karsintapelien alla.

Tai sitten SaiPa päättää tehdä liigapaikan säilyttääkseen tappiota, joka on sitten painolastina seuraavana kautena.
Kyllä tämä liigakarsintasysteemi näyttää kohdistuvan koko painollaan nimenomaan SaiPaan, koska KalPakin nosti organisaationsa kilpailukykyiseksi. Vain jonkin liigayhtiön vararikko voi muuttaa kuviota. Tai ehkä Pelicansin konttaus antaisi SaiPalle vielä toivoa.

Toinen juttu on sitten se, kuka SaiPaa liigakarsinnoissa tulee haastamaan. Ei Sportin tie Mestiksen voittoon ole kukkasilla siroteltu. Itse asiassa koko liigakarsinta voi lässähtää, jos Mestiksen voittaa joku muu kuin Sport tai KooKoo - varauksin Jokipojat. Muut kun eivät edes vakavissaan pyri nousuun.
 
Jos Sport pelaa tasollaan keväällä, voittaa se Mestiksen ja pudottaa SM-Liigan heikoimman Mestikseen.

Mestiksen voittanee ja karsinnat mikäli se liigajoukkue ei pelaa tasollaan.
Tosiasia on, että Taminkin mainostaman MV-vertailun Sport häviää jokaiselle liigajoukkueelle. Mitä aiemmin liigan viimeinen joukkue on selvillä, niin sitä parempi sille joukkueelle. Valmistautumisaika karsintoihin on joka tapauksessa pidempi kuin Ässillä viime kaudella.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ilmoittauduin samaan ryhmään, joten uskon siihen, että Sport selviää taloudellisesti meneillään olevasta kaudesta ja liigalisenssiin rahat löytyvät.

Sport voi selvitä tästä kaudesta hengissä. Todennäköisempää on kuitenkin, että se tekee tappiota.

Liigalisenssiin tarvittavia rahoja en usko löytyvän, syystä että, Sport on potentiaalisille sijoittajille liian huonossa kunnossa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Sport voi selvitä tästä kaudesta hengissä. Todennäköisempää on kuitenkin, että se tekee tappiota.

Liigalisenssiin tarvittavia rahoja en usko löytyvän, syystä että, Sport on potentiaalisille sijoittajille liian huonossa kunnossa.

Tappiota tai ei. Uskon ja toivon tämän kauden joukkueen olevan kaikesta huolimatta huomattavasti edullisempi kuin viime kauden. Muistetaan myös se, että viime kausi oli kuitenkin operatiivisesti plussalla, ja nyt ollaan saatu paremmin väkeä halliin heti syyskaudesta.

300 000 euron tilikausitappioon ei kuitenkaan sisälly nämä Pruddenin ja Aikinsin optiopurut, vaan ne tulevat rasittamaan tämän kauden tilinpäätöstä. Ja sehän kertoo kaikessa karmeudessaan ennen kautta 08-09 tehtyjen taloussyntien suuruuden ja vakavuuden!

Liigalisenssin lunastamisesta on paha sanoa vielä mitään. Kyllähän Sportin mahdollisten karsintapelien voitto kuitenkin melkoisen hypen nostattaisi koko maakunnassa. Osa potentiaalisista tukijoista ei anna Sportille lantin lanttia juuri siitä syystä ettei se pelaa liigassa. Pohjanmaalla näitä gloryhuntereita riittää.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tosiasia on, että Taminkin mainostaman MV-vertailun Sport häviää jokaiselle liigajoukkueelle. Mitä aiemmin liigan viimeinen joukkue on selvillä, niin sitä parempi sille joukkueelle.

Niin liigajoukkuehan on selvillä tasan silloin, kun runkosarja on loppunut. Mitään playouteja ei tällä kaudella onneksi tunneta.

Tuo, että Sport häviää MV-osastolla mille tahansa liigajoukkueelle....Nooh... Jätän arvoon arvaamattomaan. Millä tämä muuten voidaan todentaa? Jos mä sanon, että ei häviä ja sanot, että häviää, niin miten tuo todennetaan, kumpi on oikeassa? Onks tää sun pointti vähän, niin ku joku rock-stara äänestys, että kyllä James Hetfield on parempi, ku Alexi Laiho sen takia, että sillä on kovemmat, vanhat meriitit tai mageempi parta? Jätetäänkö tämä osasto siis sinne karsintoihin?
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuo, että Sport häviää MV-osastolla mille tahansa liigajoukkueelle....Nooh... Jätän arvoon arvaamattomaan. Millä tämä muuten voidaan todentaa? Jos mä sanon, että ei häviä ja sanot, että häviää, niin miten tuo todennetaan, kumpi on oikeassa?

Olet oikeassa siinä että tuota on vaikea todentaa kun veskarit pelaavat eri sarjoissa. Toisaalta kyllähän keskustelussa voi arvoita esittää.

Itse olen Toejoen Veikon kanssa asiassa samaa mieltä. Perustan mielipiteeni sille ettei Suomalaiselle ole löytynyt pelaavan veskarin roolia liigasta, vaikka hän on jo melkko kokenut maalivahti. Mies on kuitenkin ollut Kärppien kakkonen, eikä siitä näyteikkunasta päässyt taistelemaan pienempien seurojen pelaavan maalivarhdin paikasta. Toisaalta, voihan olla niinkin että Sport maksoi ylihintaa, jolloin Jaska katsoi viisaasti että kannattaa ottaa fyrkat pois ja pelata mielin määrin. No kevät näyttää jos Sport karsintoihin yltää.
 
Viimeksi muokattu:

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Niin liigajoukkuehan on selvillä tasan silloin, kun runkosarja on loppunut. Mitään playouteja ei tällä kaudella onneksi tunneta.

Niin liigajoukkuehan voi olla selvillä vaikka tasan 8 kierrosta ennen loppua, jos piste-ero on riittävä. Sekin etu vielä play-outien poistamisesta.
 
Niin liigajoukkuehan on selvillä tasan silloin, kun runkosarja on loppunut. Mitään playouteja ei tällä kaudella onneksi tunneta.

Tuo, että Sport häviää MV-osastolla mille tahansa liigajoukkueelle....Nooh... Jätän arvoon arvaamattomaan. Millä tämä muuten voidaan todentaa? Jätetäänkö tämä osasto siis sinne karsintoihin?

Kuten Halmelakin tuossa vastasi, niin liigajoukkue saattaa olla selvillä ennen runkosarjan päättymistä.

Jokaisen liigajoukkueen ykkösmaalivahti on kyennyt vakiinnuttamaan paikkansa liigassa, Suomalainen ei. Viime keväänä pystyi myös havainnoimaan Suomalaisen peliä liigajoukkuetta vastaan. Ei huonoa, muttei riittävän hyvääkään.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Toinen juttu on sitten se, kuka SaiPaa liigakarsinnoissa tulee haastamaan. Ei Sportin tie Mestiksen voittoon ole kukkasilla siroteltu. Itse asiassa koko liigakarsinta voi lässähtää, jos Mestiksen voittaa joku muu kuin Sport tai KooKoo - varauksin Jokipojat. Muut kun eivät edes vakavissaan pyri nousuun.

Ja onhan tämä kausi tosiaan aivan erilainen tämän karsinnan suhteen, kuin viime kausi. Viime kaudella Saipa kohtalonsa tieneenä pystyi keskittymään siihen ensimmäiseen playout kierrokseen jo suhteellisen hyvissä ajoin. Vastustajan tie sinne sinetöityi vasta viimeisellä kierroksella ja pettymyksen kautta mental toughness oli nollassa. Tällä tavoin Saipa heikommallakin rosterilla hoiti ekan kierroksen helposti. Kun playoutit sitten päättyi, oli karsintaan päätynyt joukkue, jolla oli mentaalipuoli pahasti jumissa. Tämä uskoakseni aiheutti sen, että pelit meni niinkin tiukille, kuin meni. Tänä vuotta tätä samaa ilmiötä ei tapahdu, joten mestiksen voittajalla tulee olemaan kovempi vastus, kuin viime vuonna.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Tänä vuotta tätä samaa ilmiötä ei tapahdu, joten mestiksen voittajalla tulee olemaan kovempi vastus, kuin viime vuonna.

Muistakaa nyt sekin. että esim. Saipan materiaali on paperilla viime vuotista heikompi. Sitten kun katsoo KooKoon ja Sportin vastaavaa, niin Sport on aavistuksen kovempi kuin viime vuonna ja KooKoo on vahvistunut selvästi.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.84
  • 3.85
  • 3.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös