Sotši 2014 – Hiihto (aseen kanssa ja ilman)

  • 69 745
  • 503

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Iltasanomien mukaan Legkov ja Vylegzhanin eivät hiidä 15 km:n kisaa. Mitään syytä hiihtämättömyydelle ei ole ilmoitettu. Noinkohan on jotain D-vitamiini juttuja.

Jossain määrin kyse on varmasti säästelystä viestiä ajatellen. Toisaalta muistelisin Toni Roposen sanoneen, että jo ennen Toblachin maailmancupia Legkov olisi kertonut hänelle, ettei hiihdä 15 km pertsaa olympialaisissa, koska ei usko taistelevansa realistisesti mitaleista tällä matkalla. Toki hän voitti sitten Toblachissa tämän matkan, joten olisi voinut ajatella mielen muuttuneen. Vylegzhanin on loistava perinteisen hiihtäjä, mutta selkeästi parempi yhteislähtökisoissa kuin väliaikalähtökisoissa. En muista, että Vylegzhanin olisi juuri koskaan ollut podiumilla maailmancupissa väliaikakisoissa.

Venäjän nelikko huomiseen kisaan on muuten Japarov, Belov, Voltzentsev ja Bessmertnykh. Voltzentsev on täydellinen pertsan spesialisti ja pidän häntä yhtenä huomisen kisan jokerina. Oslon MM-kisoissa hän oli tällä matkalla neljäs. Muiden venäläisten mitalisaumaan en jaksa uskoa.

Aika kovia nimiä jää muuten huomisesta kisasta pois. Muun muassa Legkov, Vylegzhanin, Chernousov, Northug, Manificat, Angerer ja Halfvarsson.

Mielenkiintoinen asia on eittämättä Johan Olssonin vire. Hän ei ole vaivojen takia kisannut kahteen kuukauteen, mutta IS:n asiantuntijan Isometsän mukaan Olsson olisi viimeistelyharjoitusten perusteella kovassa kunnossa. Lähtökohtaisesti kisan suurimmat suosikit ovat ehkäpä Poltoranin, Sundby ja Cologna. Kokenut kehäkettu Eldar Rönning on myös varmasti potentiaalinen nimi kärkikahinoihin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Aika kovia nimiä jää muuten huomisesta kisasta pois. Muun muassa Legkov, Vylegzhanin, Chernousov, Northug, Manificat, Angerer ja Halfvarsson...

Toivottavasti Heikkinen nousisi ainakin tämän myötä hitusen lähemmäksi mitalia.

Kovasti täällä toivon menestystä sormet ristissä, pettymyksiä on tullut sen verta paljon. Olisi se niin mukavaa ottaa joku yksi yllätysmitali!

Tietysti menee jo huumorin puolelle, jos Heikkinen epäonnistuneen kisan jälkeen antaisi lausunnon, jonka mukaan olo oli heikko, oli virhe hiihtää yhdistelmäkisassa ja tämän lisäksi sukset oli voideltu päin persettä.
 

timosusi

Jäsen
Liveseurantaketjun joitakin kommentteja kun lukee, niin eipä ole ihme, että hiihtourheilumme (ja urheilu ylipäätään) on alamaissa.

"Ei kannata yrittää, suurempia maita vastaan"
"Pitää olla tyytyväinen, Suomi on sen verran heikko"
" Urheilijalta xxxx perussuoritus, eli hyvin menee"

Siis mitä helvettiä?

Suomi on talviurheilun legendaarinen maa ja nykyään jengille riittää olympialaisissa se "ihan perussuoritus".

Sen verran vanha olen, että muistan kyllä miten ennen näihin kisoihin lähdettiin. Jos maailmancupissa oli tullut sijotuksia välille 5-10, niin tavoite oli mitali. Jos taas oltiin oltu podiumilla, niin vähintään samaa lähdettiin ottamaan, kulta kuitenkin kirkkaasti mielessä.

Missä vaiheessa maamme urheilu on mennyt siihen, että jos teet olympialaisissa sen kuuluisan "perussuorituksen" niin siihen pitää olla tyytyväinen??

Ei helvetissä. Minun mielestäni olympialaisissa pitää lähteä hakemaan kauden parasta ja tähdätä kaikki valmistautuminen siihen. Tietty jos oma taso on ollut sijat 10-20, niin eihän sitä mitalia pidä hakea, mutta yrittää parantaa vaikka sijalle 9.

Minun mielestäni on kaksi eri asiaa olla realisti sijoituksen suhteen, mutta kuitenkin samalla lähteä rohkeasti hakemaan parannusta, hyvän keksittymisen/valmistautumisen/taistelun kautta.

Jostain syystä näitä ajatusten Tonavia ilmestyy aina arvokisojen aikana framille kertomaan miten oikealla asenteella hommat hoituisi. Haluaisin huomauttaa nollasummapelin järjestelmällisen voitokkaasti pelaamisen olevan läheistä sukua positiivisille näytteille. Jos ei ymmärrä oman perustasonsa mukaisen sijoituksen ottamisen olympialaisissa olevan todennäköisesti kauden parhaita suorituksia, niin kommenteilla on lähinnä huumoriarvoa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Jos ei ymmärrä oman perustasonsa mukaisen sijoituksen ottamisen olympialaisissa olevan todennäköisesti kauden parhaita suorituksia, niin kommenteilla on lähinnä huumoriarvoa.

Minä luulin, että olympialaisiin lähdeteään hakemaa kauden parasta suoritusta, ei perussuoritusta.

Saariselle puhtaat paperit tältä osin, upeat kisat. Mutta hän onkin menestynyt ja kokenut mestariurheilija.

Ajatusten Tonava, salli mun nauraa. Viimeksi naureskelin kuunnellessani Kyllösen haastattelua, jossa totesi olevansa tyytyväinen sijaan 14.

Perussuoritus, totta tosiaan.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No mihin me suomalaiset ollaan tyytyväisiä tänään? Kyllä kai miesten sileällä 1 sinne 10 sakkiin on saatava, muuten kai on sanottava että joukkueena perseelleen meni. Yksilötasolla taas 20 joukkoon voi olla riittävä suoritus. Mutta ei näitä sijoja 47.

Mäkäräinen, Laukkanen? No jälkimmäinen ottaa 4-8min sakkoa ja top-30 olisi jo ihan ok veto. Kaisalle taas top-10 voisi olla sama seiska puoli, kasi miinus. Unelmasuorituksella mitaleilla. Ja jos ammunta sakkaa niin sijoitus on 20-40. Siihen taas ei ole tyytyväinen kukaan.
 

timosusi

Jäsen
Minä luulin, että olympialaisiin lähdeteään hakemaa kauden parasta suoritusta, ei perussuoritusta.

Saariselle puhtaat paperit tältä osin, upeat kisat. Mutta hän onkin menestynyt ja kokenut mestariurheilija.

Ajatusten Tonava, salli mun nauraa. Viimeksi naureskelin kuunnellessani Kyllösen haastattelua, jossa totesi olevansa tyytyväinen sijaan 14.

Perussuoritus, totta tosiaan.

Meinaatko että jääkiekossakin on parempi suoritus voittaa Slovenia 3-1 kuin Kanada 2-1? Mutta ei mitään, kuten todettua, niin huumoriarvo on kyllä kohdillaan.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Meinaatko että jääkiekossakin on parempi suoritus voittaa Slovenia 3-1 kuin Kanada 2-1? Mutta ei mitään, kuten todettua, niin huumoriarvo on kyllä kohdillaan.

Eikös molemmista saa yhtä paljon pisteitä. Ja molemmilla pääsee jatkoon pudotuspeleissä. Vai ollaanko lätkässäkin jo siirrytty tyylipisteisiin?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Toivottavasti Kyllönen ei sano haastiksessa olevansa iloinen ja tyytyväinen, mikäli jää omalla perinteisen osuudellaan minuutin Norjan ja Ruotsin kelkasta.

Tämä tuntuu nimittäin mahdolliselta, vaikken sitä tietysti toivo.

Tämäkin riippuu vähän ketä vastaan Kyllönen tuolla hiihtää, Johaug lienee toinen pertsan hiihtäjistä Norjalla ja Johaugia vastaan tippuminen ei välttämättä ole huono suoritus - tosin minuuttia ei 5 km lenkillä saa silti jäädä. Ruotsalaisten peesissä pitäisi pysyä, Kalla lienee Ruotsin ankkuri vai vetääkö Charlottekin pertsan osuuden? Kyllönen näkyy olevan Suomen aloittajana joten vaikea uskoa etteikö Anne pysyisi tuolla osuudella kärjen matkassa kun siellä ei ole varmuudella ainakaan Johaugia vetämässä kovaa vauhtia.

Mitkä muuten on norjalaisten ja ruotsalaisten joukkueet viestiin? Norjalla varmaan järjestyksessä Jacobsen, Johaug, Weng ja Björgen? Suomen hiihtojärjestys siis Kyllönen, Saarinen, Niskanen ja Lähteenmäki.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Saariseen ja Niskaseen tuo sopii, mutta Lähteenmäki on mielestäni nykyisin vapaalla vähintään samaa tasoa kuin perinteisellä.

Järjestystä ei ilmeisesti ole vielä ilmoitettu? Lähtisin tällä:

Kyllönen-Niskanen-Saarinen-Lähteenmäki

Saarinen ja Niskanen varmistaisivat hyvän alun, mutta Kyllösen epäonnistuminen olisi todennäköisempää vapaalla. Lisäksi Niskanen on suhteessa heikompi vapaan hiihtäjä kuin nykykuntoinen Saarinen.
Mielestäni Saarisen ei missään nimessä pitäisi hiihtää vapaalla. Toki hän osoitti näissä kisoissa yhdistelmähiihdossa, että vapaakin tarvittaessa kulkee, mutta tuota kisaa lukuun ottamatta vapaan näyttöjä ei ole vuosikausiin. Yhdistelmähiihdossa tuo vapaa on muutenkin vähän erilainen, kun pohjalla on rankka rutistus perinteisellä.

Todennäköisin viestijärjestys on ehdottomasti Kyllönen-Saarinen-Niskanen-Lähteenmäki. Avausosuudella Kyllösen tehtävä on sinnitellä kärkijoukoissa ja se lienee mahdollista, sillä nykypäivänä kovimmat perinteisen ässät ovat yleensä toisella osuudella. Johaug ja Kowalczyk vetävät toisen osuuden varmasti nasta laudassa, jolloin on tärkeää pysyä kyydissä. Näin ollen ehdottomasti meidän kuumin hiihtäjä "Aikku" osuudelle, sillä tässä kohdin voisi olla saumaa pudottaa Ruotsi ja Venäjä kannoilta. Kolmannella osuudella Norjalla on varmasti Steira tai Jacobsen, joiden kyydissä Niskanen kykenee kyllä taistelemaan. Ankkuriosuudelle olisi hyvä olla ainakin puolen minuutin kaula Ruotsiin, jotta Kalla ei tule sotkemaan kultamitalitaistelua.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Miesten kisa tänään on hiukan vaikea veikata jo kelinkin takia. Sprintissä toheloinut ja huippukuntoinen Cologna on kyllä vaikea voitettava perinteiselläkin. Hellner on iskussa ja pertsakin saattaa kulkea. Norjalaisista Rönning starttaa palli mielessä, eikä muitakaan norskeja voi täysin unohtaa. Ruotsilta Olsson on ihan mielenkiintoinen nimi.

Venäjän kisat ovat menneet hiukan mollivoittoisesti ja tänään kotiyleisön seurannan kohde numero yksi on Aleksei Poltaranin, perinteisen erikoismies. Tulee vahvasti loppua kohden ja jos suksi toimii on Colognan ohella omissa papereissa vahvin nimi.Vedonlyönnissä taidan tänään keskittyä hakemaan sopivia pareja tai yllättäen kuuden joukkoon sijoittuvia urheilijoita. Nuo ovat palauttaneet yllättävän hyvin. Palkintopallille on tänään tunkua laajalla rintamalla.

Jätetään nyt portti auki vielä sairastelevalle Matti Heikkiselle. Happo vetää kylkimyyryä alusta asti ja jo 8 km kohdalla on selvää että päivä on pöljä. Loppusuoralla hämärän rajamailla vaappuva ihmisraunio ei edes itse tiedä, että maalissa odottaa olympiapronssi. Suomi on saanut sankarinsa ja Porin torilla on kolme miestä ilman paitaa.

EDIT: Tällä hetkellä Suomen naisten viestijoukkueen tilanne on sen kaltainen, että Saarista ei ole varaa hiihdättää vapaan osuuksilla. Ratkaisuja tullaan tekemään jo perinteisellä ja Saarisen pertsa on teknisesti huippukunnossa. Suomen pitää olla turvallisesti kärkipäässä kun vapaille lähdetään.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jostain syystä näitä ajatusten Tonavia ilmestyy aina arvokisojen aikana framille kertomaan miten oikealla asenteella hommat hoituisi. Haluaisin huomauttaa nollasummapelin järjestelmällisen voitokkaasti pelaamisen olevan läheistä sukua positiivisille näytteille. Jos ei ymmärrä oman perustasonsa mukaisen sijoituksen ottamisen olympialaisissa olevan todennäköisesti kauden parhaita suorituksia, niin kommenteilla on lähinnä huumoriarvoa.
Sitten kun miesten kiekkojoukkue ei pääse edes semifinaaleihin ja ilmottelee olevansa tyytyväinen omaan suoritukseensa niin täällä samat jampat jotka näitä laukoo on valmiita viemään jokaisen pelaajan saunan taakse.

On se vaan kumma.

Tänään ainakin allekirjoittanut lataa kyllä odotuksia Heikkisen pöljälle päivälle, voi kun ees joskus osuis kohdalleen!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Iltasanomien mukaan Legkov ja Vylegzhanin eivät hiidä 15 km:n kisaa. Mitään syytä hiihtämättömyydelle ei ole ilmoitettu. Noinkohan on jotain D-vitamiini juttuja.

Toki jos lukee muutakin kuin Iltasanomia, Legkovin poisjäänti oli tiedossa jo julkisesti tiistaina (Reto Bürgermeisterin haastattelu venäläismediassa), ja ilmeisesti jossain (sitä en itse havainnut) mainittu jopa ennen kisoja. Vylegzhanin oli uusi juttu, mutta Legkovin hiihtämättömyyttä on turha siihen niputtaa kun oli päätetty jo aiemmin.
 
Sitten kun miesten kiekkojoukkue ei pääse edes semifinaaleihin ja ilmottelee olevansa tyytyväinen omaan suoritukseensa niin täällä samat jampat jotka näitä laukoo on valmiita viemään jokaisen pelaajan saunan taakse.

On se vaan kumma.

Suomen lätkäjoukkueen osalta kansa on sokaistunut jo vuosikausia jatkuneesta ylisuorittamisesta. Ja samasta syystä kansan syvien rivien keskuudessa jääminen välierien ulkopuolelle olisi katastrofi, vaikka todellisuudessa se olisi normisuoritus.

Toisaalta en lähtisi muutenkaan vertailemaan yksilö- ja joukkuetason suorituksia. Varsinkin kun osanottajamäärät ovat niin kovin erilaiset eri lajeissa.
 
Toki jos lukee muutakin kuin Iltasanomia, Legkovin poisjäänti oli tiedossa jo julkisesti tiistaina (Reto Bürgermeisterin haastattelu venäläismediassa), ja ilmeisesti jossain (sitä en itse havainnut) mainittu jopa ennen kisoja. Vylegzhanin oli uusi juttu, mutta Legkovin hiihtämättömyyttä on turha siihen niputtaa kun oli päätetty jo aiemmin.

Mikä oli Bürgermeisterin mukaan syy Legkovin poisjäännille? Itse en ko. haastattelua ole saanut käsiini. Alle kaksi viikkoa sitten Legkov voitti maailmancupissa vastaavan kilpailun.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Mutta ei mitään, kuten todettua, niin huumoriarvo on kyllä kohdillaan.

Kyllä huumoriarvot ovat eniten kohdillaan silloin, kun vilkaisee vaikka suomalaisten ampumahiihtäjien eilistä perussuorittamista.

Kun Tero Pitkämäellä oli uransa vaikeat kaudet meneillään, niin kisojen keskiarvotulokset huitelivat siinä 80m molemmin puolin.

Pitkämäki oli tästä huolimatta pettynyt, jäätyään arvokisoissa saman sortin tuloksiin, sillä ei lähtenyt hakemaan perussuoritusta, vaan kiskomaan omaa maksimisuoritustaan.

Mutta sama hommahan se näyttää näiden suurten urheilijoiden kohdalla olevan, ajasta ja kansallisuudesta huolimatta.

Kerttu Niskasessa on tuollaista aikkumaista sitkeyttä ja tyytymättömyyttä ynnä muut- sarjan sijoituksiin. Siinä lienee seuraava suomalainen suurhiihtäjä, jos niikseen tulee..
 
Viimeksi muokattu:

Hiker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jalkapallo, jääkiekko, yleisurheilu
Jos kaikki muutkin urheilijat lähtevät tekemään kauden parastaan, sijoitusten kohentamiseksi tulisi tietysti parantaa omaa tasoaan enemmän kuin muut. Keihäänheitossa 80 metriä on 80 metriä riippumatta kilpailun tärkeydestä ja tasosta, mutta koska hiihdossa tällaista kiintopistettä ei ole, niin vertailu tehdään muita vastaan. Jostain syystä muutkin haluavat tehdä olympialaisissa kauden parhaan suorituksensa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mitäs sanotte, ketä kannattaisi laittaa erityisseurantaan miesten pertsan kisassa?

Lähtönumeroita? Mahdollisia yllättäjiä?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei ollut perussuoritus tänään Niskaselta tänään, vaan mahtava venyminen, näitä on odotettu ja kaivattu.

Ruotsalainen puristi pronssille, mutta olipa MAHTAVA SUORITUS Niskaselta!

Mahtava hiihto, ensi olympialaisissa Niskanen on varmasti taistelemassa jo kultamitalista.

Tämä nelossija jättää varmasti hurjan nälän ja menestymishalun!
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Pärrkkele ruotsalaiset aina tulee takaa! Ensi kisoissa Niskanen sitten kultaan...
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Miehissä viestiin nelikko on mielestäni järjestyksessä: Jauhojärvi-Niskanen-Nousiainen-Heikkinen. Parisprinttiin kaksikko Niskanen-Jauhojärvi.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Ennen kilpailua suomalaisilta ei uskaltanut odottaa sijoituksia edes kymmenen parhaan joukkoon, mutta nyt kun pronssi jäi 0,2 sekunnin päähän, niin järjettömän suuri harmitus on Niskasen puolesta. Sympaattinen tavoitehakuinen urheilija, jolle olisi tuon mitalin suonut. Tänään oli kuitenkin kolme parempaa, joten turha sitä on sen enempää jossitella.

Iivo Niskaselta siis aika lähelle täydellinen hiihto. Sami Jauhojärveltä perussuoritus, mikä riitti 20:n parhaan joukkoon. Nousiainen taisteli myös 30:n joukkoon, mutta näistä sijoituksista ei kauheasti voida hihkua. Perustasoa, mutta ei venymistä.

Niskanen on selkeästi perinteisen miehiä, mutta olisikohan hän pieni jokerikortti päätösmatkalla? Vapaan 50 kilometriä yhteislähdöllä voisi olla sellainen kilpailu, jossa nuori ennakkoluuloton huippukuntoinen mies voisi myös yllättää. Mikäli siinä vaiheessa enää yllätyksestä voidaan puhua, kun takana on näin loistava kilpailu.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pärrkkele ruotsalaiset aina tulee takaa! Ensi kisoissa Niskanen sitten kultaan...

Seuraavaan 15km:n perinteiseen olympialaisissa menee "vain" sen 8v.

Perseestä on myös tämä nykykäytäntö. Massalähtöjä ja sun muita. Näidenkin olympialaisten 2 kovinta kisaa ovat olleet ylivoimaisesti väliaikalähdöt. Näitä lisää ja heti. Myös 50km.

Kirjoitin jo tuonne liveketjuun (kun näytti että Niskanen hiipuu), että ARVOSTAN, oli suoritus mikä tahansa. Ja näin se olisi mennyt vaikka olisi taipunut sijalle 20. ROHKEA yritys, noilla kaikki tai ei mitään-suorituksissa kun on se hyvä puoli, että silloin kun natsaa, natsaa kunnolla.

Mutta nythän ei Iivo edes juuri katkennut. Tietenkin vähän taipui lopussa, mutta muuten veti loppuun asti todella hienosti. Joten vielä suurempi peukku ylös.

Jauhojärveltä ja Heikkiseltä aika odotetut perussuoritukset. Nousiainen oli huono omasta mielestään ja myös varmaan muiden mielestä.

EDIT: Turhaa jossittelua tuo lähtöjärjestys. Että kun ruotsalainen tiesi tilanteen ja pystyi puristamaan lopussa. Puoleen ja toiseen voisi jossitella myös kelin suhteen. Toki aurinko ilmeisesti pysyi piilossa koko kisan ajan mutta harvemmin sitä kai keli muuttuu nopeammaksi jos on 12 astetta lämmintä ja porukkaa ladulla riittävästi.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Ennen kilpailua suomalaisilta ei uskaltanut odottaa sijoituksia edes kymmenen parhaan joukkoon, mutta nyt kun pronssi jäi 0,2 sekunnin päähän, niin järjettömän suuri harmitus on Niskasen puolesta.
Oliko muuten valmennuksen tyhmyyttä tämä mitalin menetys? Helppokos oli Richardonin kiriä tuolla lähtönumerolla. Eikö olisi paras hiihtäjä kannattanut laittaa myöhempään arvontaryhmään, vai meneekö nämä jonkun rankingin mukaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Perseestä on myös tämä nykykäytäntö. Massalähtöjä ja sun muita. Näidenkin olympialaisten 2 kovinta kisaa ovat olleet ylivoimaisesti väliaikalähdöt. Näitä lisää ja heti. Myös 50km...

Jep.

Väliaikalähdöt kunniaan. Etenkin tuo 50km kuninkuusmatka, naurettavaa ettei ole väliaikakilpailu.

Minun on vaikeampaa kuvitella paljon miellyttävämpää iltapäivää penkkiurheilun parissa, kuin kuningasmatka olympialaisissa väliaikalähdöllä ja joku suomalainen hiihtämässä kärjen tuntumassa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Oliko muuten valmennuksen tyhmyyttä tämä mitalin menetys? Helppokos oli Richardonin kiriä tuolla lähtönumerolla. Eikö olisi paras hiihtäjä kannattanut laittaa myöhempään arvontaryhmään, vai meneekö nämä jonkun rankingin mukaan.

Itselleni mieleen tulee se, että loppusuoralla olisi kannattanu "vaihdella latua", eli toisin sanoen ottaa luistelupotkuja muutama väliin.

Tätä valmennus olisi voinut huudella Iivolle, mielestäni ruotsalainen otti tästä asiasta kyllä ne ylimääräiset pari kymmenystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös