Sosialidemokraatit – SDP

  • 1 417 232
  • 11 257

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Kai silti tämäkin kansantauti helpottuu kun nykynuorisosta tulee keski-ikäisiä, koska alkoholi on heille luonnollisempi osa elämää eikä tabu.

Näinpä. Kirjoitin vasta ylioppilaaksi laitoksessa, jossa yläaste ja lukio toimivat samoissa tiloissa. Jo rakennuksessa viettämäni 6 vuoden aikana muutos oli raju: tupakkapuskat tyhjenivät, yläasteelaisista enää vain murto-osa vetää viikonloppuisin kaljaa ja ylipäätään asenteet päihteitä kohtaan ovat muuttuneet. Vielä minun ollessani 9. luokalla, vietettiin viikonloppu toisensa perään kotibileissä kaljalla. Nyt suosiotaan ovat kasvattaneet mm. seurakunnan järjestämät kahvi/biljardi/yhdessäolo/mitkälie-illat.

Vaikka kyseessä lienee heikko ilmaus, on sanottava: vuosiluokka toisensa perään "pehmeni" arvoiltaan ja käytökseltään. Myös väkivalta, kiusaaminen ja järjestyshäiriöt vähenivät selvästi. Lähteenä jälkimmäiseen koulun mainio rehtori, jolla on työstään vuosikymmenten kokemus.

Aika parantaa haavat. Tässä tapauksessa toki vain osittain.

edit. Jahas, huomasin vasta nyt ettei tämä ollutkaan Alkoholi-ketju. No, modet siirtäköön jos on tarve.
 
Viimeksi muokattu:

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Täti järkyttyi: "Demarit jakoivat sopimattomia välineitä pillimehun kera 8-vuotiaalle":

Linkki Ilta-Roskaan

Kondomien jakaminen tulevaisuuden demareille on varmasti vastuullisinta mihin nykydemarit pystyvät.

muaddib
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Onko kuitenkin ihan asiallista kysyä, että kuinka suuret ovat hyödyt? Voisin helposti kuvitella, että ne on moninkertaiset verrattuna kustannuksiin, veikkaisin luokkaa 5x - 6x sillä perusteella, että haitat tod. näk keskittyy pieneen porukkaan (alle 20 pinnaa).

Suurimman osan alkoholista kuluttavat ne noin 300 000 suurkäyttäjää joita voidaan kutsua alkoholisteiksi aivan hyvällä omalla tunnolla.Voidaankin kysyä, että onko tämän porukan tähden koko aikuisväestön kärsittävä holhoavan alkoholipolitiikan tähden? Minusta ei pidä kärsiä vaan olen ollut ja olen edelleen sitä mieltä, että alkoholipolitiikkaa tulee ajaa eurooppalaiseen suuntaan ja vapauttaa se tolkuttomista kahleista. Mutta näin ei kuitenkaan tehdä, koska Suomessa kaikkia asioita tarkastellaan perin lyhyen aikajänteen tuomien hyötyjen tahi haittojen kautta ja koska kulutus hetkellisesti nousee myynnin vapauttamisen seurauksena seuraa siitä se, että myyntiä ryhdytään jälleen kahlitsemaan koska myynnin vapauttamisesta seurasi se hetkellinen piikki myyntilukuihin. Entäpä jos vapautettaisi myyntiä ja seurattaisi alkoholin kulutuksen kasvua/pienenemistä useamman vuoden ajan - vaikkapa 5-10 vuotta - niin vasta tällöin nähdään todellista osviittaa siitä mikä vaikutus myynnin vapauttamisella on alkoholin myyntiin ja sitä kautta kansanterveyteen.

Toisaalta en myöskään itke vaikka kansalaisille sälytettäisi entistä enemmän vastuuta omasta käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista. Ryhdyttäisi selkeällä tavalla rajoittamaan alkoholiongelmaisten hoitoa ja jos esim. kieltäytyy ennaltaehkäisevästä hoidosta tarkoittaa se myös sitä, että kieltäytyy samalla erikoishoidosta mihin mahdollisesti olisi tarvetta jatkossa. Annettaisi mahdollisuus päättää omasta elämästä ja jos valitsee terveemmän elämäntavan sijaan sen alkoholin niin tästä seuraisi väistämättä se, että erikoishoitoa rajoitettaisi ja alkoholisti sijoitettaisi tärkeysjärjestyksessä mitä hoidon saannin suhteen tulee aina "sivuraiteelle". Sama voidaan toteuttaa muidenkin kansanterveyttä uhkaavien sairauksien kohdalla, jos kieltäytyy hoidosta se on samalla valinta sille millaista jatkohoitoa tulee saamaan. Jos maksa sanoo alkoholistilla poks niin entäpä sitten - päästäänpä yhdensä menoerästä eroon helpoimman kautta. Lisätään vielä se, että yksilöiden kohdalla voidaan käyttää harkintaa mutta pääperiaate on se, että yksilö on vastuussa omasta elämästään ja omista valinnoistaan.

vlad.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Mitäs ovat nämä alkoholin hyödyt?

En tiedä sinusta, mutta minusta alkoholi, esimerkiksi oluen muodossa, on ihan kiva nautintoaine. Hyöty tulee siitä kun juot olutta, niin sinulle tulee hyvä olo, jos sitä juodaan - tai siis näin ainakin suurimmalta osalla. Kai tällä on joku arvo? Vai eikö ihmiset saa kokea nautintoa alkoholista?

Jos nopeasti lasketaan, että seuraavan uutisen mukaan Suomeen tuodaan Virosta 67 miljoona litraa olutta ja tämä vastaa 15 % koko kulutuksesta, niin tällöin kokonaiskulutuksen määrä on 446 miljoona litraa Suomessa (linkki Taloussanomien uutiseen). Tästähän me saadaan hyötyä (mikrokansataloustieteen mukaan). Tämän hyödyn arvioiminen on toki vaativaa, mutta kansantaloustiede antaa meille osviittaa siihen mikä tässä voi olla arvo.
 
Suosikkijoukkue
Sarja-tulokas Etelä-Savosta
Hankala aihe, mutten minäkään usko verotuksen ja rajoittamisen politiikkaan - päinvastoin näen noiden tuovan tullessaan lisää lieveilmiöitä lisääntyvän Tallinnanmatkailun, pimeän kaupan jne. muodossa...

Alkoholinkäytön hyviä puolia leppoisan fiiliksen lisäksi on hieman hankala toki löytää, mutta:

Valmisteverokertymä 2011 / miljoonaa €
Olut 530
Virvoitusjuomat, kivennäisvedet, mehut 63
Yhteensä 593

Työntekijöiden määrä 2011
Alan palveluksessa noin 2 300 henkeä
Välillisesti työllistetyt lähes 30 000 henkeä

Lähde; panimoliitto http://http://www.panimoliitto.fi/panimoliitto/tilastot

tuosta on helppo lähteä pienentämään noita lukuja siirtämällä hankintaa Viroon ja kotipolttoon...eikö?

Asennekasvatuksessa ja avoimesta keskustelusta olisi mielestäni huomattavasti enemmän apua, kuin rajoittamisesta jne...

Onhan aika muuttanut jo montaa asiaa; kun itse olin pieni, niin kylän ukot kokoontuivat meille "pelaamaan korttia" ahtaassa keittiössä istui isän ja ukin kanssa usempi ukko, tupakan savua oli tupa tulvillaan ja pöydän jalan takana oli piilossa lesti tai useampi jottei ipanat tajuu. Ja vanhemmilta saatu kasvatus oli mallia uskallappas pentele tulla humalassa kotia...
Omat kokeilut aikoinaan olivat sitten niitä viikonlopun reissuja, joilta hiivittiin hyvin salaa kotiin nukkumaan ja kaikki tapahtumat pyrittiin piilottamaan vanhemmilta, koska niihän hekin toimivat. Sitten vedettiin pullo lämmintä minttuviinaa ja oksennettiin loppuyö. Oliko se sitten viisasta, niin tuskinpa, mutta kun malli oli saatu kotoa, niin sehän täytyi olla hyvä...

Itse suosin omien lasten kasvatuksessa mallia, jossa asiaa ei piilotella ja meillä lapsille on luvattu maistiaiset, sitten kun kiinnostaa, ihan kotona valvovan silmän alla ja asiasta keskustellaan avoimesti. Alkoholia käytämme kohtuudella - viikonloppuna aterialla saatamme avata viinipullon ja saunan jälkeen 1-2 olutta voi nauttia, mutta ei joka kerta. Asiaa ei kuitenkaan pyritä piilottamaan tai lapsia lähetetä anoppilaan hoitoon, jos vieraita tulee illan viettoon.

Tätä voikin sitten kokin pohtia; Kumpaa sinä kannatat? Hyvähenkistä avointa keskustelua ja yhteistä vastuunkantoa vai pakottamista ja rajoittamista??
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tätä voikin sitten kokin pohtia; Kumpaa sinä kannatat? Hyvähenkistä avointa keskustelua ja yhteistä vastuunkantoa vai pakottamista ja rajoittamista??

Mielestäni tämä ei ole mikään joko tai kysymys. Molempia tarvitaan. Jos avoin keskustelu ja yhteinen vastuunkanto olisivat joitakin autuaaksi tekeviä asioita päihteiden kohdalla, niin eihän meillä huumeiden käyttöäkään kai silloin tarvitsisi rajoittaa lailla. Mutta ainakaan itse en uskaltaisi luottaa avoimen keskustelun vaikuttavuuteen nin paljoa, että vapauttaisin heroiinin ja amfetamiinin käytön sekä myymisen kokonaan lailliseksi.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Huovinen vauhdissa

Sitten lempikohtani:

Huovinen kirjoitti:
- Tietoni perustuu siihen vertailuun, jota minulle on toimitettu eri maiden hinnoista. Hintakeskustelua ei ole tarkoitus vielä käydä, vaan katsoa kokonaisuutta, hän sanoo.

Huovinen kirjoitti:
- Meidän tutkimustemme mukaan ei ole nähtävissä, että matkustajatuonti olisi ryöstäytynyt käsistä.

Kuinka pihalla demarit oikeasti ovat? Ensiksi hintaa pitää korottaa koska on liian halpaa, kun kerrotaan että Suomessa on EU:n kalleinta viinaa (ilmeisesti tarkoittivat kuitenkin €:ssa olevia valtioita? Vai miten Ruotsin hinnat?) niin sitten kyseessä onkin kokonaisuus. Lisäksi kiinnostaisi tietää miten tuo heidän tutkimus on tehty? Veikkaan "Jutta, oletko hakenut virosta viinaa?".

Seuraavien vaalien jälkeen otetaan SDP:n jokaiselta ehdokkaalta 20 ääntä pois, lasketaan sen jälkeen SDP:n saamat äänet. Näin saadaan selville kuinka monta *piip* Suomessa vähintään on. On nuo niin etääntyneitä entisestä kohderyhmästään. Duunarihan hakee sen kossun joka perjantai ja Duunatar taas ne siiderit.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt notkahti lukemat jo 15:een prosenttiin, joten SKDL:n tiellä taapertaa demaripoppoo. Kun sanoma on liudentunut, muutkin puolueet napsineet pääosin samat ideat ja valtaosa vanhoista tavoitteista saavutettu, mitä jää jäljelle? Persut kaappasivat vielä sen vankimman äänestäjäkunnan suojiinsa. Voi voi. Elleivät demarit melko hätäisesti muokkaa puolueestaan salonkikelpoista kaupunkipuoluetta, joka korostaa liberaalidemokraattisia puoliaan ja flirttailee sopivasti kokoomuslaisen markkinatalouden kanssa, ei sille ole enää tilaa kentällä. Muut hoitavat jo demariuden tehtävän.

Jutta saa mennä.

IS:n juttu:
Ylen gallup: Demareiden kannatus romahti enntysalas - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Elleivät demarit melko hätäisesti muokkaa puolueestaan salonkikelpoista kaupunkipuoluetta, joka korostaa liberaalidemokraattisia puoliaan ja flirttailee sopivasti kokoomuslaisen markkinatalouden kanssa, ei sille ole enää tilaa kentällä. Muut hoitavat jo demariuden tehtävän.

Eiköhän puolue juuri tee noita asioita. SDP:n olisi pitänyt valita Erkki, reivata suuntaa pari piirua vasemmalle ja tarjota jonkinlaisen vaihtoehdon nykyiselle Kokoomus-vetoiselle linjalle. Tosin en kyllä tiedä olisiko tämäkään mikään ihmeitä tekevä vaihtoehto, mutta ainakin parempi kuin tämä nykyinen.
 

kovalev

Jäsen
Eiköhän puolue juuri tee noita asioita. SDP:n olisi pitänyt valita Erkki, reivata suuntaa pari piirua vasemmalle ja tarjota jonkinlaisen vaihtoehdon nykyiselle Kokoomus-vetoiselle linjalle.

Asia on juuri noin yksinkertainen. Joka ainoa kerta, kun puolue on kieltäytynyt valitsemasta Ekiä puikkoihin, se on samalla lapioinut omaa kuoppaansa.

Mutta tämä on hienoa aikaa. Odotan vasemmistopopulistisia avauksia tuleville kuukausille.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
SDP:n olisi pitänyt valita Erkki, reivata suuntaa pari piirua vasemmalle ja tarjota jonkinlaisen vaihtoehdon nykyiselle Kokoomus-vetoiselle linjalle.

Siellä on jo näitä porukoita (vas, ps, kesk, vihr) niin että kyljet kolisevat yhteen. Kyllä se aito tyhjä tila on vihreyden ja kokkariuden väliin jäävällä alueella.
 

julle-jr

Jäsen
Minua on aina hieman ihmetyttänyt, miksi jotain puoluetta täytyisi ikään kuin väkisin pitää hengissä. Siis jos puolueen perustavoitteet on jo saavutettu, niin eikö silloin voida todeta, että hieno homma, ajamamme asiat ovat hyvällä mallilla, eikä meitä enää tarvita maailman muuttamiseen? Voimme siis tehdä jotain muuta kun kerran homma on hoidettu. Miksi pitää etsimällä etsiä jotain pientä teennäistä omaa lokeroa muiden puolueiden välistä? Vai onko se niin, että puolueen olemassaolo on joku itsetarkoitus? Miksi ihmeessä niin olisi?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Vai onko se niin, että puolueen olemassaolo on joku itsetarkoitus? Miksi ihmeessä niin olisi?

Tietysti se on myös itsetarkoitus - organisaatiot pyrkivät aina jatkumaan, oli niiden tarkoitus mikä tahansa. Nykyisen puoluepolitiikkaamme ongelma on se, että samalla kohtalaisen kapealla alueella tungeksivat lähes kaikki puolueet ja sitten tehdään tikusta asiaa. Nytkin Arhinmäki mahtuu kevyesti kokoomusjohtoiseen hallitukseen, jossa sisäministerinä on joku hullu hihhuli, jolla puolestaan ei ole mitään ongelmia istua samassa pöydässä jumalattomien homo-vihreiden kanssa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Joo, mutta huomasitteko miten epäonnistunut kuva jostain demarinuorten pj:stä oli hesarissa tässä muistaakseni edellisellä viikolla? Siellä istui nuori juippi nuotiolla rekkalesbo-kauluspaidassa. Missä ovat nyt ne mielensäpahoittajat, jotka ovat kuvavalintojen tasapuolisuudesta olleet huolissaan?
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Väkivalta ja kuolemantapaukset rajoittuvat osaltaan myös näiden elämäntapajuoppojen välisiin kahinoihin. Eivät tietenkään läheskään kaikki, enkä tiedä kuinka iso osa. Mutta jos juoppo tappaa toisen, niin sehän on periaatteessa valtiolle hyväksi. Parhaimmillaan 40v tukien maksaminen jää pois ja tilalle tulee parin vuoden linnareissu (turha näitä on siellä pidempään pitää). Veikkaan että voitolle jäädään reilusti vaikka vankilassa pitäminen on kallista.

Vankilatuomiota tosin edeltää keskimäärin huomattavan kalliit poliisitutkinnat ja etenkin oikeuslaitoksen tutkimukset. Veikkaan, että vapaana vaarattomana juoppona pitäminen lyhyen elämän ajan tulisi huomattavasti halvemmaksi. Suomalaisia vaikuttaisi tutkijoiden mukaan vaivaavan geeni, joka aiheuttaa agressiivista käyttäytymistä alkoholin käytön yhdistyessä verensokerin heilahteluihin. Järjestämällä juopoille paikka juopotella ja tasainen ravinnonsaanti, saatettaisiin taata monelle lyhyt, mutta väkivallaton juopon elämä. Tämä olisi kenties taloudellisesti edullisin vaihtoehto.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Porvarienemmistöä (kepu+kok) pukkaa seuraavissa vaaleissa. Ei mulla muuta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Porvarienemmistöä (kepu+kok) pukkaa seuraavissa vaaleissa. Ei mulla muuta.

Hmm, yritin tuossa laskea päässä 19+23, mutta jotenkin sain vain 42 kokoon... Anyway, mukava jäädä odottamaan kuntauudistuksen järjellistä loppuunvientiä, kun Keskusta on pääministeripuolueena. Meinaan en pidättäisi hengitystä sen suhteen. Kyllä on surkea tämä poliittinen eliittimme, elintärkeitä, pakollisia uudistuksia hukataan puoluepoliittiseen peliin. Katainen on jopa Vanhasta kyvyttömämpi pääministeri. Ja Vanhanen ei tehnyt mitään.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Katainen on jopa Vanhasta kyvyttömämpi pääministeri. Ja Vanhanen ei tehnyt mitään.

Kataisen lomaltapaluun haastattelu oli aivan järkyttävä. Vallan vahtikoira kyseli tilanteesta puolueen johdossa, ja vastaus oli: "Tämä spekulointi ei luo työpaikkoja." Hyvä ja oikea havainto! Sääli vain, ettei hallituskaan luo niitä työpaikkoja.

Hallitus on menettänyt pelin ihan täysin. Toki puolustukseksi on sanottava, että Kok. ja SDP ovat historiallisen vaikeassa tilanteessa aika nuorten puoluejohtajien kanssa. Porvarihallitus on seuraava kokeilu todennäköisesti, pieni anarkisti sisälläni haluaisi silti nähdä Perussuomalaisten kakkossijan.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Fakta nyt vain on se että Katainen/Kokoomus ei pysty tekemään mitään koska demarit ovat totaalisen halvaantuneita, yksi osa demareista vaatii vanhaa kunnon punamulta siltarumpuelvytystä, toinen osa vaatii punavihreätä uudistusta (tämä uusi 2. puolujohtaja joka noin sivullasanoen on harvinaisen kassalla) ja sitten on jopa niitä jotka vaativat Lipposlaisen-vastuunottamisen aloittamista (yllättäen mutta toisaalta ei-yllättäen, Päivi Lipponen etunenässä).

Tämä hallitus on ns. lame duck, vaadittuja rakenneuudistuksia ei saada tehtyä koska demarit ovat paskat housussa gallup-luvuista eivätkä uskalla lähteä tekemään niin ns. oikeita ratkaisuja ja samalla ay-siipi huutaa palkankorotuksia koska yritykset saivat suosiollisen veroratkaisun keväällä (vastakkainasettelu ei todellakaan ole ohi). Demarit yrittävät välttää vaikeita ratkaisuja vaatimalla lisävelkaa elvytykseen ja jotain vitun hometalojen korjausta vaikka se todellinen ongelma, Suomen kansantalouden kilpailukyky ei parane senttiäkään tällä.

Demarien tilanne on sellainen että väittäisin että ensi kesään mennessä tulemme näkemään lähihistorian suurimman poliittisen pöllähdyksen kun demarien punavihersiipi, duunariosasto ja lipposlaiset ottavat oikeasti yhteen. Lopputulos voi olla lähes mitä tahansa.

Suomi on hyvää vauhtia menossa päin helvettiä, nyt pitäisi tehdä jotain. Jos (pahasti vesitetty mutta nykyistä mallia parempi) kuntauudistus ei olisi kesken niin Katainen voisi heti viheltää pilliin, pistää uudet vaalit ja siirtyä itse jonnekkin EU-virkaan. Heti kun kuntauudistuslaki on nuijittu läpi niin sitten on aika siirtyä uuteen hallitukseen, tää on nyt nähty. Ja toivoisin että seuraavat 4-6 vuotta demarit voi keskittyä itsetutkisteluun oppositiossa. Antti Lindtman voi sitten lähteä kokoamaan uutta pohjaa SDP:n puheenjohtajana.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Demarit yrittävät välttää vaikeita ratkaisuja vaatimalla lisävelkaa elvytykseen ja jotain vitun hometalojen korjausta vaikka se todellinen ongelma, Suomen kansantalouden kilpailukyky ei parane senttiäkään tällä.

Suomessa on kymmeniä jos ei satoja kouluja, jotka ovat terveysriski niissä toimiville opettajille ja ennen kaikkea lapsille, niille tuleville veronmaksajille ja kilpailukyvyn ylläpitäjille. On mielestäni ihan kohtuullista noita ihmisiä kohtaan, että he jatkossa saisivat opiskella ja opettaa inhimillisissä olosuhteissa. Hassua jos tästä joku on eri mieltä.

Eli kun on ollaan siinä tilanteessa, että homekouluja on joka tapauksessa jossain vaiheessa korjattava, mihin eittämättä tarvitaan valtion panostuksia, niin eikö se olisi järkevää tehdä nyt, kun työllisyys sakkaa ja rakentaminen on vähäistä? Täsmäelvytystä sillä tavalla, että ei oteta syömävelkaa, kun tehdään asioita, jotka joka tapauksessa lähivuosina olisi tehtävä. Ja nyt rakennuskustannuksetkin lienee matalammalla tasolla, joten siinäkin mielessä hommassa olisi taloudellisesti järkeä. Mutta toki ymmärrän senkin, että toivotalkoolaisten keskuudessa tällainen keynesiläinen ajattelu ei ole pop, joten sikäli kokkareiden vastustus ei yllätä, vaikka mitään tolkkuahan asian vastustamisessa ei ole.
 
Viimeksi muokattu:

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Mielestäni Demareiden kriisi kiteytyy tässä kirjoituksessa loistavasti:
Perustaisiko joku työväenpuolueen? | Kalle Isokallio | Blogit | Iltalehti.fi

Josko asia olisi niinkin yksinkertainen, että politiikan tarkoitus on pitää yhteiskunta sellaisessa kuosissa, että se pystyy tarjoamaan työkykyisille töitä ja huolehtimaan niistä, jotka eivät itse tule omin avuin toimeen? Paljonkohan sellaisessa yhteiskunnassa olisi julkisen sektorin osuus bruttokansantuotteesta?

Poliitikot uskovat luovansa työpaikkoja, vaikka he tuhoavat niitä. Ne sadat miljoonat, joilla he ”työpaikkoja” luovat, otetaan niiden yritysten kassasta, jotka oikeasti voisivat luoda työpaikkoja. Lukijat voivat kysyä itseltään, kumpien he uskovat – yrittäjien vai poliitikkojen – olevan parempia luomaan kansainvälisesti kilpailukykyisiä työpaikkoja.

Ellei helsinkiläisiltä yrittäjiltä vietäisi 150 miljoonaa euroa, loisivatko he sillä rahalla enemmän pitkäaikaisia työpaikkoja kuin Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja kokoomuksen Risto Rauteva, joka aikoo käyttää rahat rakentamalla eräälle amerikkalaiselle suvulle näyttelyhallin Katajanokalle? Olisiko joku yrittäjä luonut edes yhden pysyvän työpaikan niillä rahoilla, jotka poliitikot upottivat Kemijärven liimapalkkitehtaaseen, joka on nyt selvitystilassa?

Edellisen kaltaisia esimerkkejä on pilvin pimein. Yksikään poliitikko ei ymmärrä, että työpaikkojen synnyttämisen varjolla roiskitut rahat otetaan yrittäjiltä. Eikä vain yrittäjiltä, vaan myös yrittäjän palveluksessa olevilta työntekijöiltä.

Poliitikot tuhoavat työpaikkoja myös julkisten hankintojen avulla. Maksamalla ylihintaa alilaatuisista urakoista he rapauttavat tarjouskilpailun voittaneen yrityksen kilpailukykyä. Syy siihen, etteivät suomalaiset tietotekniikan yritykset kansainvälisty on siinä, ettei niiden kannata. Julkiselle sektorille voi myydä sekundaa kovalla hinnalla. Kansainvälisille markkinoille pitäisi myydä priimaa kilpailukykyisillä hinnoilla. Miksi vaivautua?

Rahaa lähetetään myös säkkikaupalla ulkomaille. Ei tullut automaattimetroa, mutta rahat meni. Pendolinot jäätyivät, mutta rahat meni. Lista on loputon. Selvää on vain, ettei niillä rahoilla Suomen kilpailukykyä parannettu.

Sosiaalidemokraattinen puolue ihmettelee, miksi sen kannatus sulaa vaali vaalilta. Kun minulta kysyttiin, mistä se mahtaa johtua, vastasin, että kokeilkaa työväenaatetta, se on ennen purrut teidän äänestäjiinne. Puolueelta katosi ensin aate, ja sitten työväki.

Koska olette viimeksi kuulleet, että puolue haluaisi alentaa työssäkäyvän verotusta? En minäkään muista. Sen sijaan muistan monta ehdotusta, jossa puolue haluaa siirtää rahaa työssäkäyvien tileiltä työssä käymättömän tileille. Omalaatuinen työväenaate, sanoisin.

Työssäkäyviä ei puolusta enää yksikään puolue. Kokoomus väittää mainoksissaan niin tekevänsä, mutta politiikassaan vain palkitsee suurimmat rahoittajansa. Maahan tarvitaan työväenpuolue. Kuka lähtee perustamaan sellaista? Voisin liittyä, jos mukaan kelpaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mutta toki ymmärrän senkin, että toivotalkoolaisten keskuudessa tällainen keynesiläinen ajattelu ei ole pop, joten sikäli kokkareiden vastustus ei yllätä, vaikka mitään tolkkuahan asian vastustamisessa ei ole.

Heh. Sinulta meni koko viestin pointti ohi mikä ei yllätä. Kyllä, homekoulut pitää korjata, tästä ei ole kyse ollenkaan.

Kyse on siitä että demarit pauhaavat kovaan ääneen homekoulujen korjaamisesta, ratojen rakentamisesta yms. jotta heidän ei tarvitsisi ottaa kantaa siihen oikeaan asiaan eli kansantalouden rakenneongelmiin. Eli elvytyshuutelu on puhdasta poliittista käsienheiluttelua jolla piilotellaan todellista ongelmaa.

Homekoulut voidaan korjata lisävelanotolla ja se on varsinkin vasemmistolaisille maailman helpoin asia, onhan meillä paljon vähemmän velkaa suhteessa bkt:n kuin lähes kaikissa muissa euromaissa. Se on kuitenkin kuin housuihin kuseminen talvella, vähän aikaa lämmittää mutta sitten on entistä kylmempi.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kataisen pitäisi hajoittaa tuo vasemmistoenemmistöinen hallituksensa, jonka päätehtävä tuntuu olevan vaappuminen pystyssä vaaleihin asti. Katsotaan vaikka uusilla vaaleilla uutta kokoonpanoa eduskuntaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös