No Ernest Lawsonilla on ÖkySkoda eli mikä vain voi olla ökyä
Ökyskoda on aika hupia, tai siis aivan naurettavaa. Kasarilla nuoria olleet muistaa klassiset skeidat.
Ökyauto on >200 k€ + premium brändi.
No Ernest Lawsonilla on ÖkySkoda eli mikä vain voi olla ökyä
Siis onko tässä nyt muka jotain näyttöä, että Tuomioja on toiminut väärin? Ainakin Tuomiojan omat kommentit asiasta ovat sen suuntaiset, ettei mitään yliviikarointia olisi tapahtunut, vaan hänellä on vain Finnair-tilin salasana hukassa.Tuomioja teki yliviikarit – näin hän selittää, miksi ei antanut tarkistaa lentopisteitään
Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) ei vastannut viikkoihin eduskunnan virkamiehille, jotka halusivat tietoja hänen lentopisteidensä käytöstä. Väärinkäytöksiä ei todettu, kun pistetili lopulta päästiin tarkastamaan.www.iltalehti.fi
Erkkiä nyt jahdataan. Onhan se väärin ettei näin kokenut jermu saa toimia kuten haluaa. Toivottavasti tämä unohtuu pian ja Erkki saa nautittua valtion finnair plus pisteillä ostamillaan Marimekon kahvikupeista jatkossakin. Ala-arvoista sontaa tällainen syyttely ja ajojahti. Pitäisikö Naton sijaan harkita sotilasliittoa esimerkiksi Irlannin kanssa?
Jos kadonneen salasanan turvin saa jättää hoitamatta kansanedustajan velvollisuudet, niin jotain on kyllä pahasti pielessä. Media hoitaa tässäkin vain ola rooliaan vallan vahtikoirana.Siis onko tässä nyt muka jotain näyttöä, että Tuomioja on toiminut väärin? Ainakin Tuomiojan omat kommentit asiasta ovat sen suuntaiset, ettei mitään yliviikarointia olisi tapahtunut, vaan hänellä on vain Finnair-tilin salasana hukassa.
Sinänsä mielenkiintoista, että Toimi.Kankaanniemeltä ei myöskään ole saatu tarkastettua lentpisteiden käyttöä mutta tuo mainitaan lähinnä sivulauseessa, kun Tuomioja taas jo otsikkotasolla rinnastetaan rikostuomion saaneeseen Yli-Viikariin. Joku voisi pohtia, onko tässä rangaistus vahvaan Nato-kamjanjointiin ryhtyneeltä Iltalehdeltä, kun Tuomioja edustaa erilaista ( lue väärää) ulkopoliittista linjaa.
Salasana hukassa? Ja sitä käytetään tekosyynä? Oikeasti?Ainakin Tuomiojan omat kommentit asiasta ovat sen suuntaiset, ettei mitään yliviikarointia olisi tapahtunut, vaan hänellä on vain Finnair-tilin salasana hukassa.
No tuota 1940-luvulla syntyneiden kohdalla tuon kaltaiset ongelmat eivät ole erityisen tavattomia ja heidän kyky ratkoa yksinkertaisiakin tietoteknisiä pulmia ovat heikot.Eli ethän sinä nyt ihan aikuisten oikeasti usko tuota Erkin salasana selitystä?
Eiköhän sillä Erkilläkin ole siellä joku avustaja, joka osaa noinkin suuren pulman ratkaista kuin Finnair-tilin salasanan uusiminen. Kuvastaa muutenkin demareiden osaamista, jos tällaistakaan ongelmaa ei saada selvitettyä.No tuota 1940-luvulla syntyneiden kohdalla tuon kaltaiset ongelmat eivät ole erityisen tavattomia ja heidän kyky ratkoa yksinkertaisiakin tietoteknisiä pulmia ovat heikot.
Jos tuota asiaa ei ole onnistunut oppimaan eli aikaansa seuraamaan, voidaan kysyä mitä kyseinen henkilö enää tekee valtakunnan "huipulla" politiikassa päättämässä tärkeistä asioista.No tuota 1940-luvulla syntyneiden kohdalla tuon kaltaiset ongelmat eivät ole erityisen tavattomia ja heidän kyky ratkoa yksinkertaisiakin tietoteknisiä pulmia ovat heikot.
Kumpi asia on mielestäsi pahempi? Puna-Eki ei halua paljastaa lentopisteidensä käyttöä vai se ettei Puna-Eki osaa käyttää tietokonetta?No tuota 1940-luvulla syntyneiden kohdalla tuon kaltaiset ongelmat eivät ole erityisen tavattomia ja heidän kyky ratkoa yksinkertaisiakin tietoteknisiä pulmia ovat heikot.
Voihan se olla, että salasanapulma on valhetta, mutta jotenkin tuo Tuomiojan kommentointi kokonaisuutena minusta viittaisi siihen, että hän ei ole lentopisteitä väärin käyttänyt. Jos hän näin olisi tehnyt, niin tuskin kommentoisi tuolla tavalla, vaan yliviikarimainen vaikeneminen olisi todennäköisempää.
Erkin näytöt oppimisesta ja aikansa seuraamisesta ovat viimeistään vuoden 1991 jälkeen olleet heppoisella tolalla ihan miehen yhteiskunnallisen ja poliittisen ydinosaamisalueen keskeisissä kysymyksissä. Kyllä vanhalle miehelle voi vähäsen antaa anteeksi, jos ATK tuottaa hankaluuksia, mutta Erkin varsinaiset ongelmat eivät liity siihen, mistä päin näppäimistöä entteri löytyy.Jos tuota asiaa ei ole onnistunut oppimaan eli aikaansa seuraamaan, voidaan kysyä mitä kyseinen henkilö enää tekee valtakunnan "huipulla" politiikassa päättämässä tärkeistä asioista.
Eikös tuo öky viittaa näiden asuntojen, autojen, jne. kohdalla siihen, että selvästi kalliimpi mihin toimittajalla itsellään on varaa.
Kauhea kohu tästäkin on taas saatu aikaiseksi. Tuleekohan taas tuhansia viestejä ja Coboliltakin toista sataa.Herkkää on, jos tämä ei kelpaa:
"Minun puolestani matkahallinto ja kuka tahansa muukin saa käydä läpi pistetiliäni. Minulta on ollut tilin salasana kateissa, joten en ole sitä voinut heille antaa, Tuomioja kirjoittaa. Tuomioja sanoo, ettei hän ole käyttänyt Finnairin bonuspisteitä mihinkään yksityisiin matkoihin".
Hyvä selvitys sinänsä eduskunnan kanslialta. Vaikuttaa rehellisiltä kansanedustajilta kaikki 200, mitä Finnairin pisteiden väärinkäyttöön tulee. Hyvä niin.
Kiitos haasteesta, palataan NATO-päätöksen jälkeen. Nyt ei ole mielestäni paikka savustaa Marinia. En ymmärrä lainkaan tätä poliisijohdon ja Marinin halua salailla. Ehkä promillen sadasosa poimintana:Kauhea kohu tästäkin on taas saatu aikaiseksi. Tuleekohan taas tuhansia viestejä ja Coboliltakin toista sataa.
Itse näen tämän asian sillä tavalla, että Neuvostoliitto/Venäjä on pitänyt itsellään nk. "Suomi-optiota" eli mahdollisuutta saada meri-, maa- ja ilmatilaa Suomen alueelta sitä tarvitessaan tai halutessaan, ja nyt 90-luvulta alkaen Suomi on rakentanut itselleen "Nato-optiota" estääkseen tämän "Suomi-option" käytön. Jompi kumpi realisoituu jossain vaiheessa maailmanhistoriaa. Jos Suomi aikoo lunastaa Nato-optionsa, sen on tehtävä se ennen kuin Venäjä alkaa lunastaa Suomi-optiotaan.Ulkopoliittista merkitystä realisoimattomalla NATO-optiolla on yhtä vähän sekä Yhdysvaltain että Venäjän suuntaan. Eli jospa nyt viimein lopetettaisiin se optioista jauhaminen ja kerrottaisiin, mitä tässä tilanteessa nyt tehdään - samalla myöntäen se, että itse optio on tyhjä, ellei sitä aio realisoida niin kauan kuin sotaa ei vielä täällä käydä.
Loistava henkilökuva. Kuten @peterra toteaa, paljon ei ole lisättävää, mutta laitetaan muutama Erkin maailmankuvaan ja persoonaan vaikuttanutta asiaa.Erkki saa nyt kritiikkiä monelta taholta. Vanhat patsaat täytyy tietysti kaataa ja onpa Eki itsekin ollut patsaita kaatamassa. Palautetaanpa mieleen, miksi Tuomioja on näillä kantimilla politiikassa.
Erkki tuli julkisuuteen jo 16-vuotiaana v.1963, jolloin voitti Tupla ja Kuitti-tietokilpailussa kansainvälisen politiikan alueella palkinnon. Siinä missä muut janarit kilpailivat Aku Ankan sisällöistä Eki oli huomattavan varhaiskypsä (pikkuvanha) jo tuolloin. Ansaitsi tällä aika pitkälti sen älykön maineensa, jolla on politiikassa porskutellut eteenpäin.
Tällaisena kevennyksenä tähän älykköyteen se, että Tuomioja on ainoa tietämäni henkilö, johon ei Jörn Donner suhtautunut TV:n keskusteluohjelmissa ylimielisesti. Donner näytti pikemmin pelokkaalta kuin jänis ajovaloissa keskustellessaan Ekin kanssa. Erkin kuuluisa katse, joka on varattuna niille, jotka ovat hänen mielestään väärässä, kertoo sanattomasti "olet sellainen idiootti, etten viitsisi edes keskustella kanssasi, mutta on teeskenneltävä jotain demokratian kunniotusta tässä", voi pelottaa joitakin, kuten Donneria aikanaan.
Eki-sedän turvallisuuspoliittiset näkemykset varmaan muotoutuivat 60-luvulla. Tämä vuosikymmen oli sitä suomettumisen syvää aikaa. Eduskuntaankin tuli vasemmistoenemmistö v. 1966 vaaleissa. Eipä tämä sinänsä mitään, koska demarit olivat vielä aiemmin olleet asevelilinjoilla eli tannerilaisia pääosin. Vihasivat neukkuja ja kommareita niinkuin kunnon ihmiset yleensäkin. Mutta nyt demaritkin olivat kekkostuneet ja lähes koko poliittinen kenttä oli YYA-linjoilla tosissaan ei näytellen, niinkuin vielä aiemmin porvarit ja demarit olivat olleet.
Muistetaanpa Vietnamin sotaakin tässä, koska sekin vaikutti Ekin ajatuksiin siitä, että USA on paha ja sen leirin karttaminen on yksi turvallisuuspolitiikan kulmakivistä, tosin aika teoreettinen, koska kukaan Suomesta ei ollut menossa USA:n leiriin ehkä Joriceetä lukuunottamatta. Mutta USA on antanut tasaisesti aihetta kritiikkiin ja kun sitä toista puolta ei oikein voinut kritisoida, niin siitäpä syntyi monelle kiveen hakattu turpo.
Niin siis Ekikin syvensi näkemyksiään ja hänen kulmakivekseen tulivat YYA, ihmisoikeudet ja muut hyvät asiat. Kuten pahamaineinen rauha. Tuli samalla vastustaneeksi EEC:täkin eli oli vahvasti suomettumisen syvässä päässä. Piti kuitenkin omalla tavallaan eroa taistolaisiin ja uskoi vahvasti demokraattisiin menetelmiin maailman parantamisessa. Oli muuten sotilasarvoltaan ylikessu eli intin käynyt hänkin. Tämä nyt vaan niille, joilla tuo mopo vähän katoaa käsistä Tuomiojaa kritisoidessa.
Erkin ajatukset menevät edelleen samoja ratoja kuin 60 vuotta ovat menneet. Tämä ei ole ihme, koska tunnetusti aivoissa jousto katoaa sitä mukaan kuin kiteytyminen lisääntyy. Jos on omasta mielestään oikeassa lähes aina, tuskin kiirehtii ensimmäisenä kumoamaan aikaisempia kantojaan. Kyse on palapelistä, johon eivät uudet palat sovi, vaan täytyy vaihtaa palapeliä ja sen vaihtaminen on vanhoilla aivoilla usein hankalaa. Toisaalta, joku voi olla sitä mieltä, että vanha kuvio on edelleen parempi ja täysin rationaalisin perustein. Ongelmana toki on se, että järkeä on paha käyttää järjettömyyttä vastaan.
Tässä on tietysti se Ekipapan turpon sokea piste: ihan sama kuinka rauhantahtoinen Suomi on, kun naapuri ei kunnioita lainkaan sivilisaation sääntöjä. Tästä syystä Tuomioja on nyt sisäisessä kriisissä, josta ei ovea ulospäin näy. Tuomioja haluaa nyt keskustelua, vaikka on aina aiemmin ollut oikeassa ja keskustelu on vain hänen mielipiteensä toistoa. Nyt hän yrittää piileksiä demarien selän takana ja samalla keksiä keinoa olla poissa sieltä, missä asioista päätetään.
Ruotsin puoleen kääntyminen oli tyypillinen Erkin veto, jossa keskustelua yritetään vielä kerran kääntää pois Natosta. Se ei toimi, mutta yritetty ainakin on. Erkki on tehnyt parhaansa, jotta Suomi ei liittyisi Natoon, mutta tuskin saa tästä keneltäkään kiitosta. Tämänkin patsaan on aika kaatua, samoin kuin PV ja muut jehut ovat kaatuneet jo aiemmin. Sukupolvet puhuvat keskenään, mutta selvää on, että suuret ikäluokat eivät enää johda Suomen politiikkaa, joten sen diskurssin lopputulos on selvä. Ekistä huolimatta.
Paasikivellä oli tälläisiin tilanteisiin pieni runonpätkäkin, etsinpä sen ehtiessäni.Täällä kun Erkistä keskustellaan, niin lukaisin läpi Jatkoajan oman Erkki-ketjun tässä pari päivää sitten. Sieltä löytyy niin kehuja kuin haukkuja ja yllättäviltäkin tahoilta.
Alkupäähän on yhdistelty satunnaisia viestejä Jatkoajan alkuajoilta, mutta varsinainen The ketju alkaa ensimmäisen sivun viimeisestä viestistä ja ketjun avaajana on toiminut @mjr . Mikäli haluaa muistella mitä tästä valtiomiehestä on aikoinaan lausunut, niin rohkeasti vaan tutkimaan.
Tuomiojan Erkki, edistyksen merkki
Pettävätkö Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojan hermot, kun jatkuvasti tuntuu löytyvän asiaa niin amerikkalaisille, arabeille kuin juutalaisillekin? Kannattaisikohan keskittyä hiukan pienempiin ympyröihin, etteivät näpit pala? Tuomiojan huoli on tietysti ymmärrettävää, kun sentään Suomi on...keskustelu.jatkoaika.com
En nyt ihan näe, että mitä iloa on tällaisista poliitikkojen 'ajojahdeista' (tiedän, ehkä vähän kärjekäs ilmaisu) tai joiden nimimerkkien vanhojen kirjoitusten kaivamisista sen jälkeen, kun maailmantilanne on muuttunut radikaalisti. Etenkin, kun niin itse poliitikko kuin varmasti lähes kaikki kirjoittajistakin ovat tuominneet Venäjän toimet hyvin selvästi.Täällä kun Erkistä keskustellaan, niin lukaisin läpi Jatkoajan oman Erkki-ketjun tässä pari päivää sitten. Sieltä löytyy niin kehuja kuin haukkuja ja yllättäviltäkin tahoilta.
Alkupäähän on yhdistelty satunnaisia viestejä Jatkoajan alkuajoilta, mutta varsinainen The ketju alkaa ensimmäisen sivun viimeisestä viestistä ja ketjun avaajana on toiminut @mjr . Mikäli haluaa muistella mitä tästä valtiomiehestä on aikoinaan lausunut, niin rohkeasti vaan tutkimaan.
Tuomiojan Erkki, edistyksen merkki
Pettävätkö Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojan hermot, kun jatkuvasti tuntuu löytyvän asiaa niin amerikkalaisille, arabeille kuin juutalaisillekin? Kannattaisikohan keskittyä hiukan pienempiin ympyröihin, etteivät näpit pala? Tuomiojan huoli on tietysti ymmärrettävää, kun sentään Suomi on...keskustelu.jatkoaika.com
Itsekin toivoin ja kyllä, jopa uskoin, Venäjän kehittyvän kohti demokraattista valtiota 90-luvulla. Ja kyllähän alussa sellaisia merkkejä olikin, mutta maa oli vain liian sekaisin ja taloudellisesti surkeassa jamassa kommunismin jälkeen. Korruptio ja rikollisuus rehotti, ja vapaa maailma näyttäytyi kansalaisille aivan muuna kuin ihanuuksien ihmemaana. Tähän "Putinistit" pääsivät iskemään, ja nykyäänhän tuota lyhyttä demokratisoitumisen aikaa muistellaan Venäjällä mongolien sortoon verrattavana sekasorron aikana. Jos demokratisoituminen olisi tuon alun kestänyt, meillä voisi olla ihan erilainen Venäjä nyt.Kyllä, meistä moni, tai itse asiassa varmasti kaikki ovat sortuneet virhearvioihin. Esimerkiksi itse olin pitkään naiivi sen suhteen, että ei Suomea mikään uhkaa, kunnes 2010-luvulla silmäni avautuivat, 'kiitos' Venäjän kehityksen. Ja jossain vaiheessa todennäköisesti meidän kaikkien maailmankuva vanhentuu.
Se, että Tuomioja esittää tässä muuttuneessakin tilanteessa vielä ehkä valtavirrasta poikkeavia näkemyksiä ja on edelleen varauksellinen Nato-jäsenyyden suhteen, on ja täytyy olla ok ilman mitään ajojahteja. Elämmehän demokratiassa ja sananvapaudessa, jossa saa esittää erilaisia näkemyksiä, toisin kuin itänaapurissamme.