rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... en usko että lupa toimia lääkärinä lähtee jos kirjoittaa perusteetonta saikkua. .
Lääkärintodistus ja lääkärinlausunto

"Sairausloman edellytyksenä on todettu sairaus. Esimerkiksi suru tai ihmissuhdeongelmat eivät ole sairauksia, mutta joissakin tapauksissa ne voivat aiheuttaa masennukseksi tai sopeutumishäiriöksi luokiteltavan tilan."

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio 20.5.2015 iltapulussa: "Meillä on sellainen käytäntö, että kansanedustajat ovat - kuten muutkin - omalla ilmoituksella kolme päivää sairauslomalla ja sen jälkeen haetaan tarvittaessa lääkärintodistus."
 
"Sen lisäksi että Lukko on Ässiä vanhempi seura on Raumalla ollut ensin mm. tekojää, jäähalli ja mediakuutio sekä tietenkin enemmän rahaa käytettävissä." -L4E-

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Helsingin Jokerit
Kertokaapas sitten miten se perusteeton sairausloma perustellaan? Jos asia perustuu lääkärin arvioon henkilön työkyvystä, niin siihen saattaa hyvin vaikuttaa henkinen, ylitsepääsemätön paine tai lievä masentuneisuus, joka laskee merkittävästi mahdollisuutta suorittaa työtään.

Tämän kyseessäolevan hermannin kohdalla en tiedä mikä on, mutta taitaa olla ettei vaan kehtaa näyttää naamaansa julkisesti tällä hetkellä.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wesa, CAR, IPA
Kun tätä nykymenoa katsoo, niin otsikko lienee aika ajankohtainen. Toive budjetissa joko toivottiin, että edellisen hallituksen teot kantavat vielä tai sitten vaan ostettiin aikaa, kun tulos oli jo tiedossa. Ei tarvitse olla kovinkaan suuri ennustaja veikatakseen työllisyysasteen olevan matalampi kesällä 2023 kuin 2019. Tämän jälkeen tämä identiteettipolitiikan syntysija pudonnee vakituisesti alle 15%:n puolueeksi.

Tähän päälle vielä SAK:n änkyröinti ja äänestäjäkannan luonnollinen poistuma, niin homma on selvä. Vielä pitäisi yksi kausi kituuttaa tätä kurjuuden tasajakoa.
Muuten toki samaa mieltä, mutta työllisyysasteeseen vaikuttaa paljon jo se, että markkinoilta poistuu eläköitymisen muodossa enemmän porukkaa kun sinne tulee. Tämä tietenkin on huoltosuhteen kannalta ikävämpi homma.
 
He, jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...
Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio 20.5.2015 iltapulussa: "Meillä on sellainen käytäntö, että kansanedustajat ovat - kuten muutkin - omalla ilmoituksella kolme päivää sairauslomalla ja sen jälkeen haetaan tarvittaessa lääkärintodistus."
Ja hallintojohtajahan voi sanoa mitä vaan, mutta kansanedustaja voi käytännössä olla himassa neljä vuotta jos huvittaa. Kaikki keskustelu on poliittista paskanjauhantaa. Vähän sama, kun edustajat ovat ulkoistaneet palkkojensa korotukset jollekin toimikunnalle, noin virallisesti, mutta kyllähän ne palkat nousee kun vaan kehtaavat korottaa. Se on semmoista julkisuuspeliä. Itse nostaisin palkat tuplaan ja pistäisin kulukorvaukset kuittien taakse. Sitähän, siis kuittien puutetta, perustellaan sillä, että olis niin vaikeaa, mutta kuitenkin kaikki yksityiset yritykset pystyvät ihan kevyesti asian hoitamaan. Nyt kulukorvaus on verotonta palkkaa, mitä on kiva nostaa, mutta ei kehtaa sitä ääneen sanoa, vaikka minulle yksi kansanedustaja vähän aikaa niin sanoikin.
 
- Jussi_j

teppana

Jäsen
Lääkärintodistus ja lääkärinlausunto

"Sairausloman edellytyksenä on todettu sairaus. Esimerkiksi suru tai ihmissuhdeongelmat eivät ole sairauksia, mutta joissakin tapauksissa ne voivat aiheuttaa masennukseksi tai sopeutumishäiriöksi luokiteltavan tilan."

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio 20.5.2015 iltapulussa: "Meillä on sellainen käytäntö, että kansanedustajat ovat - kuten muutkin - omalla ilmoituksella kolme päivää sairauslomalla ja sen jälkeen haetaan tarvittaessa lääkärintodistus."
En nyt tiedä kumpaan otit kantaa, lääkärin lupaan harjoittaa ammattiaan vaiko kansanedustajien sairauslomaan. No, vastaan molempiin.

Yhdestä yksittäisestä kyseenalaisesta sairausloman tapauksesta lääkäri ei missään nimessä menetä lupaansa. Ei tällaiseen ole edes kovin suurta innostusta muilla lääkäreillä lähteä arvioimaan kollegan kirjoittamaa todistusta. Toki sitten jos mennään aivan mielikuvitukselliseen ääripäähän missä systemaattista väärinkäyttöä tapahtuu eikä se useiden huomautusten jälkeen korjaannu on seuraksena todennäköisesti oikeuksien rajaaminen sillä tavoin, että lääkäri ei voi esim. kirjoittaa sairauslomaa ilman toisen kollegan mielipidettä. Mutta tällaisia ei liene koskaan tai sitten äärimmäisen harvoin tapahtunut.

Mitä tulee kansanedustajien sairauslomaan, ei heillä ole mitään velvoitetta hakea virallista todistusta. Palkkio maksetaan täysimääräisenä oli paikalla tahi ei. Kansanedustajan toimi on luottamustoimi jossa ei ole samanlaista paikallaolo velvoitetta kuin työ- tai virkasuhteessa usein on. Teoriassa on mahdollista katkaista edustajan palkkionmaksu jos edustaja on pitkiä aikoja poissa (kuukausia) ilman että hän ilmoittaa mitään syytä. Tämä on kuitenkin niin harvinaista, että hallintojohtaja Rauhio ei muista tällaista tapausta koskaan olleen.

Kun tulee eduskuntaan valituksi, saa vaalikauden eli neljän vuoden ajalta palkkion.

– Löytyy sieltä sellainen pykälä, että jos on ilman perusteltua syytä poissa pitkän aikaa, puhutaan siis lähinnä kuukausista, niin silloin palkkionmaksu voidaan lopettaa, toteaa Rauhio.

– Sellaista kohtalaista harkintaa tietysti edustaja itse tekee tällaisten poissaolojen kanssa. Se on niin harvinaista, ettei minulla ole edes tiedossa tapauksia, joissa olisi vaikkapa tähän palkkioasiaan puututtu.

KANSANEDUSTAJILLA on erilaiset säädökset kuin tavallisella kansalaisella. Rauhio muistuttaa, ettei edustaja ole palkkatyössä.

– Hän ei esimerkiksi ole lomalla eikä saa lomarahoja. Hän saa aina palkkion kuukausittain – niin kauan kuin on kansanedustaja. Muutoinkin hän tietysti tätä työn tekemistä aika lailla itse harkitsee.

Täysistuntojen poissaoloista tulee tieto eduskunnan keskuskansliaan. Niitä listataan toisinaan mediassa.

– Tässäkin käsitellään eri tavalla sitä, jos on perustellusta syystä pois. Jos on valiokuntamatkalla, sairauslomalla tai maanpuolustuskurssilla, niin silloinhan sitä ei tilastoida perusteettomaksi poissaoloksi. Tämäkin on yksi näkökohta. Esimerkiksi perhevapaat johtavat siihen, että edustaja saattaa olla tosi pitkään poissa. Se kestää niin kauan kuin kestää.
Kansanedustajan sairausloma: Lupaa poissaoloon ei tarvita – palkkionmaksu voidaan lopettaa yhden pykälän perusteella


Kansanedustajat usein hakevat työterveydestä todistuksen jo yhden sairaspäivän kohdalla koska heidän toimiaan seurataan julkisesti. Mitään laillista tai palkkionmaksua edellyttävää tarvetta tälle ei kuitenkaan ole. Periaatteessa kansanedustaja voi ilmoittaa olevansa pois sairauden takia vaikka kaksi viikkoa (tai minkä tahansa ajan) eikä hän ole velvoitettu tuomaan tästä mitään todistusta. Edustaja voi ilmoittaa olevansa poissa kaksi viikkoa koska haluaa laittaa kotiinsa uuden parketin eikä tämäkään vaikuta palkkion maksuun tai toimeen millään tavalla. Tällaisia tapauksia ei luonnollisesti juurikaan ole, koska edustajilla on ulkoinen paine "tulla töihin" kansalaisten ja median seurannan vuoksi. Sekä varmasti myös koska kansanedustajan työ on monille mielekästä.
 

rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Keskustelu lähti liikkeelle siitä tässä ketjussa useiden kirjoittajien toimesta esitetystä epäilystä, että yhden kansanedustajan poissaolo eduskunnasta on perusteeton. Mielipiteissä annettiin se kuva, että asianmukaista perustetta (sairaus) ei ko. poissaololle ole, vaan "hyvä veli" verkosto on järjestänyt ko. kansanedustajalle paikkansapitämättömiä lääkärintodistuksia. Tätä tuki yhden ahkeran (asia)kirjoittajan löysä heitto siitä, että sairauslomaa saa kun pyytää.

Kirjoitusteni tarkoitus oli kiinnittää huomiota siihen, että terveydenhuollon ammattihenkilöä sitovat tietyt normit. Sairauslomatilanteessa lääkäri rikkoisi ko. normeja, jos hän kirjoittaa ko. todistuksen ilman todettua sairautta. Normien rikkomisesta on säädetty tietyt seuraamukset, jotka valvova viranomainen tarvittaessa määrää. Alkuperäisessä kirjoituksessani yritin ironian keinoin tuoda esiin kritiikin em. salaliittoteorioita kohtaan, mutta aivan kaikille tämä ei ilmeisesti kokonaan auennut.

Rautalankaa: Jos oletetaan eräiden kirjoittajien olevan oikeassa siitä, että ko. kansanedustajan sairauslomatodistukset (näitähän on useita ja pitkälle ajalle) ovat perusteettomia so. "poliittisia sairauslomatodistuksia", niin sitten kaiketi pitää lähteä siitä, että "hyvä veli" verkostossa on merkittävä määrä terveydenhuollon ammattihenkilöitä sekä valtion palveluksessa olevia virkamiehiä. Kaikki verkostossa toimivat henkilöt olisivat mahdollisesti syyllistyneet normien ja velvollisuuksiensa vastaiseen menettelyyn. Kuinka todennäköistä on, että tällainen salaliitto kasattaisiin yhden ensimmäisen kauden kansanedustajan pitämiseksi poissa julkisuudesta?

Vielä eduskunnan roolista: Perustuslain 28 § toteaa tosiaan seuraavaa: "Jos kansanedustaja olennaisesti ja toistuvasti laiminlyö edustajantoimensa hoitamisen, eduskunta voi hankittuaan asiasta perustuslakivaliokunnan kannanoton erottaa hänet edustajantoimesta joko kokonaan tai määräajaksi..." Ymmärsin hallintojohtajan joitakin vuosi vanhan kommentin siten, että käytännössä tämä tulisi kyseeseen, jos edustaja olisi poissa perusteetta enemmän kuin kuukauden. Käsittääkseni siis siinä tapauksessa, että ko. kansanedustaja ei toimittaisi asianmukaista sairauslomatodistusta, eduskunnan tulisi ryhtyä em. toimiin asian selvittämiseksi, jolloin asia tulisi julkiseksi. Käsittääkseni poissaolo on jo nyt ollut sen verran pitkä, että toimenpiteisiin pitäisi ryhtyä, jos asianmukaista poissaoloperustetta ei ole. Suojeleeko siis eduskunta epäasiallisesti ko. ensimmäisen kauden edustajaa muuttamalla aikaisemmin julkisuuteen kerrotun linjan?

Toki tässä saagassa on kolmaskin vaihtoehto. Terveydenhuollon ammattihenkilöt, valvovat viranomaiset ja eduskunta ovat menetelleet normien ja velvollisuuksiensa mukaisesti ja mitään salaliittoa yhden merkityksettömän kansanedustajan eduksi ei ole suurella vaivalla rakennettu.Tuskinpa näin Suomessa, tässä yhdessä maailman korruptoituneimmassa maassa, voi kuitenkaan olla (ironia).
 
"Sen lisäksi että Lukko on Ässiä vanhempi seura on Raumalla ollut ensin mm. tekojää, jäähalli ja mediakuutio sekä tietenkin enemmän rahaa käytettävissä." -L4E-
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Vähän sama, kun edustajat ovat ulkoistaneet palkkojensa korotukset jollekin toimikunnalle, noin virallisesti, mutta kyllähän ne palkat nousee kun vaan kehtaavat korottaa.

Se siirrettiin ulkopuoliselle palkkiotoimikunnalle .. KOSKA kokoajan valitettiin, että kansanedustajat päättävä itse palkoistaan. Näihin on sittemmin toimittu monessa kunnassakin.


.. nyt nää "samat" itekee, kun eivät itse päätä.


Samaa sarjaa, kun itketään konsulttien käytöstä kunnissa, kun niitä on otettu käyttöön, koska "jotkut" itkee, että virkamiehet tekee valmistelunsa "jonkun toisen" puolueen piikkiin. No käytetään ulkopuolisia ammattilaisia, konsultteja, niin huudetaan, kuinka kauheaa kun syydetään rahaa yksityisiin konsultteihin.. ja nekin muuten tekee Ai-Na "jonkun muun" puolueen mielipiteen mukaisia päätöksiä.

Itse palkka-asia.. saisi olla 2 - 3 kertainen, jotta sinne oikeasti hakeuduttaisiin. Noilla palkoilla ei paljon sylkykupiksi haluta lähteä ja pestikin on vaan neljä vuotta.
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

hammer lynx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Brøndby IF
Itse palkka-asia.. saisi olla 2 - 3 kertainen, jotta sinne oikeasti hakeuduttaisiin. Noilla palkoilla ei paljon sylkykupiksi haluta lähteä ja pestikin on vaan neljä vuotta.
Tästä täysin samaa mieltä.
Nykytilanteessa kansanedustajaksi pääsy on lähes aina vasemmistolaisille taloudellinen ja sosiaalinen nousu.
Porvarille se taasen on lähes aina pudotus, mikä vähentää poustin houkuttelevuutta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
Hyvinhän sinne on aina tuhansien ehdokkaiden joukosta 200 edustajaa saatu, vaikka palkka ilmeisesti on liian pieni. Toiset kestävät sylkykuppina olemista vuosikymmeniä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvinhän sinne on aina tuhansien ehdokkaiden joukosta 200 edustajaa saatu, vaikka palkka ilmeisesti on liian pieni. Toiset kestävät sylkykuppina olemista vuosikymmeniä.
Mutta ei ole saatu penaalin terävämpiä kyniä, vaan niitä, joille tuo kansanedustajan "hyvä palkka" on jotain mitä ne ei vapailta markkinoilta saa. Jos palkka olisi aidosti kunnollinen, niin myös hyvin pärjäävät voisivat hakea tuohon hommaan ja toisaalta ilmaiset lounaat kiinnostaisi vähemmän. Joku 20k/kk ja kulukorvaukset kuittia vastaan, niin käy mulle.
 
- Jussi_j

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
Mutta ei ole saatu penaalin terävämpiä kyniä, vaan niitä, joille tuo kansanedustajan "hyvä palkka" on jotain mitä ne ei vapailta markkinoilta saa. Jos palkka olisi aidosti kunnollinen, niin myös hyvin pärjäävät voisivat hakea tuohon hommaan ja toisaalta ilmaiset lounaat kiinnostaisi vähemmän. Joku 20k/kk ja kulukorvaukset kuittia vastaan, niin käy mulle.
Suomessa on paljon superälykkäitä tyyppejä töissä esimerkiksi professoreina, eivätkä he tienaa 20ke kuussa. Tämän lisäksi siellä Arkadianmäellä häärii nyt esim Hjallis, joka varmasti tekisi parempaa tiliä muualla.

En usko tuon palkan vaikuttavan hirveästi. Samat naamat siellä olisivat.
 

teppana

Jäsen
Suomessa on paljon superälykkäitä tyyppejä töissä esimerkiksi professoreina, eivätkä he tienaa 20ke kuussa. Tämän lisäksi siellä Arkadianmäellä häärii nyt esim Hjallis, joka varmasti tekisi parempaa tiliä muualla.

En usko tuon palkan vaikuttavan hirveästi. Samat naamat siellä olisivat.
Kallistun nykyisellään samalle linjalle. Aika harva siellä istuu rahan perässä.
 

teppana

Jäsen
Pontti taisi olla se, että jos korvaus olisi parempi niin sinne mahdollisesti hakeutuisi sellaisia hakijoita, jotka nyt eivät hae koska eivät kuitenkaan halua esim puolittaa kuukausiansioitaan.
Niin, kai niitä voisi ainakin teoriassa tulla. Mutta täytyy kyllä sanoa että en itse tunne yhtään sellaista henkilöä joka olisi näppituntumalta "pätevä" edustajaksi ja valmis siihen hommaan lähtemään. Vaikka palkka paranisi.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tästä täysin samaa mieltä.
Nykytilanteessa kansanedustajaksi pääsy on lähes aina vasemmistolaisille taloudellinen ja sosiaalinen nousu.
Porvarille se taasen on lähes aina pudotus, mikä vähentää poustin houkuttelevuutta.
Kun katsotaan Kokoomuksen uusia kansanedustajia, niin en sanoisi, että eduskuntapaikka on heille taloudellinen ja sosiaalinen pudotus. Ainakaan kaikille tai edes suurimmalle osalle - päinvastoin:

Marko Kilpi, vanhempi konstaapeli, dekkarikirjailija
Anna-Kaisa Ikonen, työelämäprofessori, ex-kaupunginjohtaja
Ville Kaunisto, koripalloilija, valmistumassa kauppatieteiden kandidaatiksi
Pihla Keto-Huovinen, kihlakunnansyyttäjä
Ruut Sjöblom, teologi, työskentelee perheyrityksessä, väitöskirjatutkija
Terhi Koulumies, työskennellyt muun muassa sosiaalipoliittisena asiantuntijana
Matias Marttinen, valtiovarainministeri Petteri Orpon talouspoliittinen erityisavustaja
Janne Sankelo, toiminut historian ja yhteiskuntaopin lehtorina
Heikki Autto, Lapin yliopiston yhteyspäällikkö
Janne Heikkinen, työskennellyt muun muassa yrittäjänä ja viestinnän suunnittelijana
Heikki Vestman, lakimies

Lähde Iltalehti:Tässä ovat kaikki 83 uutta kansanedustajaa: Tampereen Trump, Sheikki, Aarnio-syyttäjä, MM-urheilijoita...
 
Viimeksi muokattu:
Jokainen hetki haavoittaa. Viimeinen tappaa.

hammer lynx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Brøndby IF
Kun katsotaan Kokoomuksen uusia kansanedustajia, niin en sanoisi, että eduskuntapaikka on heille taloudellinen ja sosiaalinen pudotus. Ainakaan kaikille tai edes suurimmalle osalle - päinvastoin:

Marko Kilpi, vanhempi konstaapeli, dekkarikirjailija
Anna-Kaisa Ikonen, työelämäprofessori, ex-kaupunginjohtaja
Ville Kaunisto, koripalloilija, valmistumassa kauppatieteiden kandidaatiksi
Pihla Keto-Huovinen, kihlakunnansyyttäjä
Ruut Sjöblom, teologi, työskentelee perheyrityksessä, väitöskirjatutkija
Terhi Koulumies, työskennellyt muun muassa sosiaalipoliittisena asiantuntijana
Matias Marttinen, valtiovarainministeri Petteri Orpon talouspoliittinen erityisavustaja
Janne Sankelo, toiminut historian ja yhteiskuntaopin lehtorina
Heikki Autto, Lapin yliopiston yhteyspäällikkö
Janne Heikkinen, työskennellyt muun muassa yrittäjänä ja viestinnän suunnittelijana
Heikki Vestman, lakimies

Lähde:Tässä ovat kaikki 83 uutta kansanedustajaa: Tampereen Trump, Sheikki, Aarnio-syyttäjä, MM-urheilijoita...
Kokoomus ei nykyään ole synonyyminporvareille. Suurelta osin eurososialistista paskaa. Ikävä on vanhoja hyviä aikoja.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kokoomus ei nykyään ole synonyyminporvareille. Suurelta osin eurososialistista paskaa. Ikävä on vanhoja hyviä aikoja.
Persuilleko se kansanedustajan palkkio sitten on liian vähän?

Tosiasia nyt lienee se, että valtaosalle kansanedustajan pesti on elintasohyppäys ylöspäin puolue/aatekannasta riippumatta. Sitten on poikkeuksia, ja nämä mutulla useammin porvarileiristä, kun vaatii menestyneen yrityksen tai hyväpalkkaisen duunin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Itse en sinänsä pidä bisnesmaailmassa menestymistä minään automaattisena takeena siitä, että on kelvollinen tai varsinkaan parempi hoitamaan Suomen asioita. Minulle laaja yleissivistys on tällaiseen yhteiskunnalliseen pestiin paljon suurempi meriitti.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Itse en sinänsä pidä bisnesmaailmassa menestymistä minään automaattisena takeena siitä, että on kelvollinen tai varsinkaan parempi hoitamaan Suomen asioita. Minulle laaja yleissivistys on tällaiseen yhteiskunnalliseen pestiin paljon suurempi meriitti.
Olisihan se toki hyvä, että siellä jostain tietäisikin. Esimerkiksi kansataloustiede olisi hyvä hanskata ja siihen päälle vähän rahoitusalan perusteita. Valtio-opistakaan tuskin on haittaa saati juridiikasta. Liike toiminnan lainalaisuudet on hyvä muistaa, kuten yrityksen tarkoitus on tuottaa lisäarvoa omistajilleen. Omistajat sitten päättävät mitä tämä lisäarvo voisi olla. Kaikkia noita tuskin on kellään, mutta roolithan voi jakaa osaamisen mukaan. Ei sitten virkamiehet hyppää sillalta, kun ministeri ymmärtää hankalia termejä kuten prosentin ja prosenttiyksikön eron.
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Olisihan se toki hyvä, että siellä jostain tietäisikin. Esimerkiksi kansataloustiede olisi hyvä hanskata ja siihen päälle vähän rahoitusalan perusteita. Valtio-opistakaan tuskin on haittaa saati juridiikasta. Liike toiminnan lainalaisuudet on hyvä muistaa, kuten yrityksen tarkoitus on tuottaa lisäarvoa omistajilleen. Omistajat sitten päättävät mitä tämä lisäarvo voisi olla. Kaikkia noita tuskin on kellään, mutta roolithan voi jakaa osaamisen mukaan. Ei sitten virkamiehet hyppää sillalta, kun ministeri ymmärtää hankalia termejä kuten prosentin ja prosenttiyksikön eron.
Ja erityisesti laaja historian tuntemus. Tuntuu ihan globaalisti olevan poliitikoilla aika hukassa ymmärrys siitä, miten ja miksi maailma on tällaiseksi ajautunut.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Niin, kai niitä voisi ainakin teoriassa tulla. Mutta täytyy kyllä sanoa että en itse tunne yhtään sellaista henkilöä joka olisi näppituntumalta "pätevä" edustajaksi ja valmis siihen hommaan lähtemään. Vaikka palkka paranisi.
Ei kai se tarkoita sitä, että tuollaisia henkilöitä ei olisi olemassa - jos sinä et niitä tunne? En kyllä itsekään ihan suoralta kädeltä pystyisi nimeämään pätevää edustajaa tuosta vaan - toinen asia on sitten sattuisiko politiikka ylipäätänsä kiinnostamaan. Saako rahalla sitten parempia edustajia? Definitely maybe voisi tähän sanoa - pahimmassa tapauksessa siellä porskuttaisi samanlaiset sukankuluttajat isommalla palkalla. Siitäpä sitten ilo repeäsikin.

UK:ssa, Ranskassa ja Saksassa on muuten yksi edustaja noin 100000 ihmistä kohden - Suomessa tuo luku taitaa olla jotain ~28000? Tarvitaanko Suomessa ylipäätänsä 200 edustajaa? Tässä tapauksessa vähemmän pitäisi olla enemmän, mutta eipä siitä takeita taida olla.
 
Trust me, I know what you're doing.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Kiinnostus kansanedustajaksi lähtemiseen on kärsinyt politiikan rakenteista. Vaikka palkkiot tuplattaisiin, aines ei välttämättä merkittävästi paranisi. Jos haluttaisiin todellista muutosta, puolueiden tulisi muuttua. Italian ja Ranskan tapainen uusi liike pohjalta huipulle ei sellaisenaan ole ratkaisu politiikan sisällön ongelmiin, ellei se tuo muutosta.

Ihan alkuun kansanedustajilta voisi vaatia korkeakoulututkinnon. Lisäksi tulisi luoda jokin kontrolli, jolla puoluetoimistojen typeriä, mahdollisesti korruptioon eri tavoin perustuvia esityksiä ei vietäisi päätöksiksi edes puolueen eduskuntaryhmissä. Tämä on iso ongelma, tai ainakin oli aikoinaan. En tiedä, mitä tälle voisi tehdä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy