SM-liigan fanitoiminta; Missä mennään kaudella 2012-2013 SM-liigan katsomokulttuuri?

  • 1 064 044
  • 3 930

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Vuvuzela torvet käteen muutamalle kymmenelle henkilölle ja synergialle puhaltelemaan koko pelin ajaksi. Voisin jopa tollaselle reissulle lähteä mukaan.

Liigahan on kieltänyt kyseiset torvet joten valitettavasti ei jyskekylän vuvuzeelaus onnistu.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Miten muuten Daenboundian rahan vastaanottaminen mainoksia vastaan (Etäkärpät)eroaa siitä, että otetaan vastaan sponsorilta (saa medianäkyvyyttä) rahanarvoisen hyödykkeen (megafonin)?

Se vasta junttia on.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Kannattajat istuvat niissä katsomoissa, joissa peliä saa seurata rauhassa istuen. Huuto ja mekastus on nimenomaan fanien toimintaa.

Olen kannattaja ja seison siellä missä huudetaan ja lauletaan. En ole fani, en käy antti tuiskin enkä robinin keikoilla kuten muut fanit.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Koska täällä ei erikseen ole "Junttimaisinta mitä tiedät" -ketjua, listaan tähän oman TOP-listani:

Ehkä olen juntti. mielestäni, mutta toivotan kaikki tällaiset halliin tunnetta luovat jutut tervetulleiksi. Miksi kannatusjengi ei voi käyttää sponsoroitua lakanaa/lippua? Onko ne kaikki ryhmät niin rikkaita että voivat ostaa sellaiset pienellä kolehdilla? Ja enkä käsitä miksi paidattomuus ja rummut on pahasta, se on niiden oma "juttu", jotkut tykkää toiset inhoo, tuo vaan enemmän ääntä ja meininkiä katsomoon. Mistä löytyy kannattajaryhmä joka ottaa housut pois?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ehkä olen juntti. mielestäni, mutta toivotan kaikki tällaiset halliin tunnetta luovat jutut tervetulleiksi.

On eri asia sanoa "Mielestäni ei voi käyttää" ja "Mielestäni näyttää urpolta". Muista se lukiessasi kommentteja täällä. Harva on kieltämässä mitään.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Muista se lukiessasi kommentteja täällä. Harva on kieltämässä mitään.

En minäkään ollut kieltämässä kieltämistä. Yritin vaan sanoa että ärsyttävyyskin luo tunnetta. Minäkin ärsyynnyn/vittuunnun peleissä monesta eri asiasta, mutta pelin jälkeen on hyvä fiilis kun on saanut olla tunteella mukana. Esimerkkinä taannoinen Lukon 0-5 selkäsauna Tapparalta, vitutti Nieminen ja Tapparan puolirikollinen pelityyli, fiilis sekin on vaikka negatiivinen. Se kuuluu kiekkoon, tylsäähän se olis jos aina voittaisi ja mikään ei vituttaisi, edes ne paidattomat Etäkärpät.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Onko sinulla suosikkijoukkueesi lippuja/pelipaitoja/julisteita kotona seinällä?

Ei, kaulaliina roikkuu naulakossa. Omistamani pelipaidat ja liput ovat kaapissa ja julisteita en omista.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Jumalauta ei helvetti, siinä tiivistys sambaryhmästä. Mietein taas hallissa, että mikä tuon päättömän rummutuksen idea on?

Sillä saa ilmaiset liput kotipeleihin.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
No siinä tapauksessa ansaitset minunkin mielestäni kannattajan arvonimen.

Hienosti kumottu aiempi määrityksesi. Eipä mulla ole muuta lisättävää kuin että toivottavasti minutkin voi lukea kannattajaksi koska se on arvostetumpi kuin fani. Kuvia ei ole seinällä. Mites autotarrat ja auton ikkunassa olevat minipelipaidat?
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hienosti kumottu aiempi määrityksesi. Eipä mulla ole muuta lisättävää kuin että toivottavasti minutkin voi lukea kannattajaksi koska se on arvostetumpi kuin fani. Kuvia ei ole seinällä. Mites autotarrat ja auton ikkunassa olevat minipelipaidat?

Toivottavasti määääki saan olla kannattaja. Fanipaidat ja muu rekvisiitta on niinikään kaapissa, mutta kaulahuivin kera seisoskellaan peleissä.

Entä miten edullisempiin autopesuihin oikeuttava funclubin kortti?
 

#18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total Sec
Pakko ottaa vähän kantaan tähän fani vs. kannattaja puintiin. Itse segmentoisin esim. Lahen kiekkoyleisön seuraavanlaisiin "lokeroihin". Suluissa arvio kuinka paljon kyseisiä henkilöitä Isku Areenan katomosta löytyy. Arvio perustuu 4500 ihmisen yleisömäärään.

Kannattaja (1-2% yleisöstä, eli noin 50-100 henkilöä)
Yleensä se äänekkäin aines yleisöstä. Haluaa ehdottomasti istumisen sijaan seisoa otteluissa, jotta kannattaminen olisi mielekkäämpää. Pukeutuu semi neutraalisti otteluun, mutta joukkueen tai mahollisen kannattajaryhmän huivi löytyy lähes poikkeuksetta kaulasta. Rahallinen tuki seuralle jäänee monella noin keskiarvoon tai sen alle, mutta ottelutapahtumaan tällä ryhmällä voi olla massiivisia vaikutuksia. Tavoite on tietenkin, että vaikutukset on positiivisia. Tärkeä osa tapahtumaa, mutta suomessa vielä monella paikkakunalla turhan pieni osa yleisöstä. Huomioitavaa, että voivat käyttää huomattavan määrän henkilökohtaista aikaansa joukkueen tukemiseen myös muulloinkin kuin klo 18.30-20.45 tai 17.00-19.15 pelipäivinä.

Fani (2-4% yleisöstä, eli 100-180 henkilöä)
Fanittaa joukkuetta pukeutumalla mahdollisemmin väriä tunnustavasti. Löytyy fanipaitaa, joukkueen logolla varustettua pipoa ja mahdollisesti muita joukkueen virallisia fanituotteita. Heitä tapaa sekä istumakatsomosta sekä seisomakatsomosta. Eivät välttämättä ole yhtä äänekästä porukkaa kuin kannattajat, mutta poikkeuksiakin toki löytyy. Varsinkin yksinkertaisimpiin kannustushuutoihin lähtevät muita herkemmin mukaan. Saattaa myös kuulua viralliseen faniyhdistykseen.

Katsoja (40-50% yleisöstä, eli 1800-2250 henkilöä)
Ns. normikatsoja, joka ei juurikaan tunnusta väriä eikä joukkueen äänekäs kannattaminen ole henkilökohtaisen prioriteettilistan kärjessä. Muutaman sotilaallisen taputuksen voi toki hienolle taklaukselle tai maalille antaa, mutta varsinaista rieuhaantumista ei sovi oottaa kuin tärkemissä "gameseven" peleissä. Tuo kuitenkin seuralle arvokkaita euroja ja on omalta osaltaa tärkeä palanen kokonaisuutta. Heitä voi havaita sekä seisomasta, että istumasta. Käy peleissä, niin irtolipuilla kuin kausareillakin.

"Olin täällä jo 70-luvulla" (5-10% yleisöstä, eli 225-450 henkilöä)
Nämä katsojat ovat kokeneempaa kaartia, jotka ovat nähneet joukkueen ylä- sekä alamäet. Yleensä taskusta löytyy istumakatsomoon oikeuttava kausikortti. Tietotaitoa ja ymmärrystä pelistä voi löytyä uskomattoman paljon. Jostain syystä he myös kertovat itsekkin pelanneensa kiekkoa, mutta loukkaantuminen tai muu vastaava tapahtuma esti läpimurron liigajoukkueeseen ;)

Tuulari (10-20% yleisöstä, eli 450-900 henkilöä)
Tuulari, eli stereotypisesti tuulipukuun pukeutunut perussuomalainen (eri puolueeseen), joka käy peleissä viihtymässä. Joten jos joukkueella menee huonommin tämä asiakaskunta häviää ensimmäisten joukossa peleistä. Yleensä tapaa lauantaina pelattavissa otteluissa tai voi olla katsomassa myös vastustajan tähtipelaajan otteita. Kun joukkue menestyy muistaa kertoa kaikille, että on fanittanut kyiseistä joukkuetta jo erittäin kauan. Tunnistaa myös siitä, että haluaa välttää ruuhkat ja lähtee erätauolle 2-4min ennen erän loppumista. Sama kaava toistuu myös pelin lopussa, jos kotijoukkue on menettänyt/menettämässä mahollisuuen voittoon. Joskus tuularia voi kuulla kutsuttavan GH (Glory Hunter) nimikkeellä.

Katkarapu (3-5% yleisöstä, eli 135-225 henkilöä)
Kyseiset henkilöt löytää yleensä aitiosta mussuttamassa katkarapuleipäänsä. Ei tulisi peleihin, jos firma ei otteluun oikeuttavaa lippua hänen puolestaan ostaisi. Ei välttämättä mitään tunnesidettä kaukalossa viilettäviin joukkueisiin, mutta tulee paikalle 1-5 kertaa kaudessa. Tälläinen katsoja itsessään ei tuo seuralle lisäarvoa, mutta hänen edustamansa firma antaa rahallisen tuen, joten ilman heitäkään ei tultaisi toimeen.

Analyytikko (5-10% yleisöstä, eli 225-450 henkilöä)
Tapaa 95% varmuuella istumakatsomosta hyviltä paikoita. Usein omistaa kausikortin. On joukkueen intohimoinen kannattaja, mutta ei tuo sitä välttämättä ulkoisesti esiin juuri mitenkään. Haluavat analysoita peliä rauhassa tutun kaverinsa kanssa. Ymmärtävät myös tärkeiden maalien merkityksen ja saattavat välillä jopa hullaantua tuulettamaan maalia. Erittäin tärkeä palanen seuralle ja myös saattaa antaa panoksensa jatkoajan keskustelupalstalla käytäviin puinteihin.

Pisnesmiäs (5-10% yleisöstä, eli 225-450 henkilöä)
Tulee peleihin Audi Q7:lla tai Mercedeksen E-sarjalaisella. Taskusta löytyy poikeuksetta klubikatomoon oikeuttava kausikortti. Ottelu on samalla myös sosiaalinen tapahtuma missä tullaa moikkaamaa muita elämässä menestyneitä klubiravintolan uumeniin. Yleensä tunneside seuraan löytyy, joten rahan lisäksi tuo tietynlaista lisäarvoa yhteisölle. He mahdollistavat myös monesti tärkeitä sponsorisopimuksia, joten rahallinen tuki seuralle voi olla myös paljon, paljon enemmän kuin pelkkä 900e kausari.

Niin kuin huomataan, että katsomokulttuurisesti tärkeimmät ryhmät ovat vielä kovin pieniä verrattuna muihin ryhmiin. Suomessa monesti ollaa ajateltu miten näitä muita ryhmiä saisi mukaan kannustamiseen. Lähtökohtaisesti itse yrittäisin kasvattaa näitä kannattaja ja fani ryhmittymiä. Sitten kun heitä olisi edes se 5-10% yleisöstä, niin monissa halleissa tunnelma olisi jo erittäin hyvällä tasolla. Mielestäni tämän 1-2% kasvattaminen 5-10% on helpompaa kuin kuvitella, että yhtäkkiä vaikka normaalikatsojat alkaisivat persus tiistain ilves pelissä yhtymään chäntteihin.

Miten sitten näitä lutuurihenkilöitä saataisiin lisää? Sitä voinee kysyä vaikka Raumam Bojilta. Melko nopeasti sielä on saatu tyhjästä nyhjästyä suomen mittapuulla merkittävä ryhmä kasaan. Monella paikkakunnalla voi ottaa oppia tästä tekemisestä ja katsoa mitä tapahtuu.

Katsomokulttuurilla on suomessa melko lyhyt historia, mutta ainakin Lahessa on jo aistittavissa uuen sukupolven aalto, joille laulaminen katsomossa on ainakin sivusta seurattuna tuttua. Myös laulettavat laulut on tuttuja ja he jopa käyttävät niitä omissa pihapeleissään. Myös koulujen liikuntatunneilla on eri tarinoiden mukaan cänttäilty ahkerasti Isku Areenalla opittuja veisuja. Tämän ikäryhmän kasvaessa vähän vanhemmaksi uskoisin, että tämä 5-10% tavoite pystytään tulevaisuuessa saavuttamaan.

Jos näitä sukupolvien aaltoja aletaan miettimään, niin sanoisin että Lahessa kyseessä on katsomokulttuurisesti kolmas aalto tuloillaan.

Ensimmäiseen rykäisyyn kuului ne 10-15 edelläkäviää, jotka loivat nykymuotoisen kannustamisen alkeet.

Toisessa erässä mukaan tulivat näiden 10-15 alkuperäisen henkilön kavereita ja muita asiasta kiinnostuneita henkilöitä. Kaikki oli kuitenkin vielä melko uutta ja ihmeellistä, joten asiasta kiinnostuinta ei lopulta tullut mukaan kuin 30-50 henkilöä.

Nyt tuloillaan oleva kolmas aalto voi kaikkien osuessa kohilleen räjäyttää pankin ja sisältää 100-300 uutta lutuurista innostunutta nuorukaista. Tämän toivoisi tapahtuvan ennen kuin nämä alkuperäiset 15 henkilöä lopettavat toiminnan pyörittämisen. Fakta on se, että rakkaus seuraan ei välttämättä häviä mihinkään, mutta muut velvollisuudet vievät niin paljon aikaa, että tärkeästä harrastuksesta on tingittävä. Aika ja energia ei enään riitä varmastikkaan kaikilla samallatavalla kuin alle 20 vuotiaana.

Toki esimerkiksi Jokereilla tämä alkuperäinen uuen lutuurisuunnan ryhmittymä on jo kuopattu, mutta he pystyivät reilussa 5 vuodessa kylvämään sen tarvittavan siemenen Eteläpäätyyn. Katsomokulttuuri ei ainkaan jaffalassa kuollut vaan uusi sukupolvi tuli ja otti tarvittavan vastuun toiminnasta. Toki varmasti tätä alkuperäistä kaartiakin on vielä toiminnassa aktiivisesti mukana.
 
Viimeksi muokattu:

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Helvetin hyvä kirjoitus #18:lta!

Ja samaa mieltä tosiaan tästä, että mielummin satsausta näiden kannattaja-/fanimassojen kasvattamiseen ja sitä kautta isommalla porukalla äänekkäämmin organisoitua kannatusta kuuluviin. Varsinkin pienemmissä halleissa esim. 300:n henkilönkin massalla tehdään jo ihmeitä. Ja edelleen ei puhuta kovin kummoisesta massasta suhteutettuna kokonaiskapasiteetteihin.

Peruskatsojien aktivointi on juurikin tätä lärpyttimien jakoa ja rääkymistä desipelimittariin. Koko hallin voimin osallistutaan yksinkertaiseen huutoon korkeitaan ottelun lopulla kun voitto on ollut varmasti plakkarissa jo 2 erää. Eli mistään massiivisesta koko hallin paineesta on aivan turha haaveilla vielä aikoihin, jos koskaan tässä maassa kun eipä se toimi niin tuolla rajojen ulkopuolellakaan, missä ollaan meikäläisiä tällä saralla vuosikymmeniä edellä. Toimivilla kannattajapäädyillä saadaan kuitenkin erittäin kelvollista boostia hallien/stadioneiden kokonaistunnelmaan.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Hyvä kirjoitus #18 :lta.

On hyvä myös muistaa, että kannattajaryhmissäkin on ihmisiä laidasta laitaan. Ei yhtä radikaaleista laidoista kuin #18 tekstissä, vaan jokaisella on kuitenkin jaettu intohimo. Tästä päästääkin itse kysymykseen, eli miten voi saada kannattajatoiminnan kasvuun kun kannattajaryhmässäkin on hc-lutuurimiehistä aina peruskannattajaan?

On hyvä myös muistaa, että kannattajaryhmiäkin on erilaisia. RB on epävirallinen ja itsenäinen. Riippumattomuus on tärkeä arvo ja haluamme pitää toimintamme omissa näpeissä 100%:sti, etenkin taloudellisesti. Silloin tarvitsemme innovatiivisia keinoja tifokassan kerryttämiseen, mutta toisaalta meidän ei tarvitse kumartaa mihinkään suuntaan.

Sitten on virallisia faniyhdistyksiä, kuten Eteläpääty, jolla tietysti hieman erilaiset lähtökohdat toimia esimerkiksi taloudellisesti. Jäsenmaksut, seuran tuki markkinoinnissa yms auttavat suuren ihmismassan mukaansaamisessa. Tavallaan EP kokoaa kaikki Jokeri-kannattajat yhteen ja siinä on onnistuttu todella hyvin. Suomen paras urheilujohtaja Kekäläinen osaa myös ottaa kannattajat hienosti huomioon. Paljon enempää se ei vaadi kuin aina välillä muistuttaa kuinka tärkeitä kannattajat ovat seuroille.

Rauman kokoisessa paikassa heterogeenisuus tulee nopeammin vastaan kuin muualla, väittäisin. Tarkoitan tällä sitä, että tuollaisella hclutuuri toiminnalla, joka kiinnostaa yleensä nuoria miehiä, olisi tullut Raumalla seinät vastaan aika nopeasti. Yksinkertaisesti väestössä ei ole tarpeeksi jengiä, joka on uppoutunut "skeneen". Sen vuoksi toiminnan piti mielestäni heti alusta asti olla sillä tavalla uskottavaa, että se veti puoleensa ihmisiä ikäluokasta huolimatta. Toisinsanoen tilaa on hckannattajille kuin esimerkiksi vanhemmille kannattajille. Kompromisseja on tehtävä ja monenlaista näkökulmaa tarvitaan ettei toiminta mene liian lässyttämiseksi ja toisin päin. Uskoisinkin, että RB:n keski-ikä on aika korkea verrattuna useampiin ryhmiin.

Uskottavuus syntyy ennen kaikkea katsomotoiminnasta (jokailtainen katsomotoiminta, vieraspelit + tifohommat), mutta hyvin tärkeinä asioina tulevat toiminnan arvot, vaikuttavuus ja kantaaottavuus paikkakunnalla, visuaalisuus, graafinen ilme ja ylipäätänsä sellainen meininki, että toiminta hauskaa, mutta "ammattimaista" alusta loppuun. RB:n osalta kehkeytyi jopa pieni brändi ja yhteisöön liittyminen ja sen tunnukset ansaitaan. Kun toiminta on kehittynyt ja ollut uskottavaa niin sinällään mitään rekryämistä ei ole tarvinnut edes tehdä. Yhteisöön on liittynyt pääosin vain sellaisia ihmisiä ketä kiinnostaa kannattaminen.

On erittäin tärkeää myös miettiä mitä viestittää ulospäin. Kaikki kannanotot esimerkiksi seuraa koskeviin asioihin, kannattajatoimintaan ovat tärkeitä, jotta kannattajaryhmä saa vaikuttavuutta taakseen. Vaikuttavuudella taas saadaan paljon asioita aikaan. Nettisivujen sisältö ja ilme, sosiaalisen median käyttö, julkiset kannanotot ovat tärkeitä kanavia millä viestitään ulospäin. Nyt muutamalla kannattajaryhmällä on julkinen keskustelupalsta miltei ainoa tapa viestiä ulospäin. Välttämättä teksti mitä siellä kirjoitetaan ei toimi kovin houkuttelevana ulkopuoliselle, joka miettii liittymistä.

Erilaiset ihmiset, erilaisilla osaamisilla onkin ollut mielestäni RB:n vahvuus. Yhteisön jäsenyyden ansaitseminen on ollut varsinkin toiminnan alussa erittäin hyvä asia, koska näin iso ja vahva perusrunko on rakentunut ihmisistä joita todella kiinnostaa kannattajatoiminta.

Uskottavuuden lisäksi on hyvä, että toiminnassa on mukana joitain sellaisia teemoja tai asioita, jotka yhdistävät kannattajia. Raumalla se on tietysti helppoa - omat juuret, meri, rauman kieli jne. Näihin on sukupolvesta huolimatta helppo samaistua. Lisäksi olen kokenut tärkeäksi, että yhteisöllä on omat pre- ja aftergamensa ja muut tapahtumat, joissa yhteisön jäsenet tutustuvat toisiinsa.

Toisinsanoen kannattajaryhmien toiminta ei suinkaan ole aina vain sitä, että x määrä ihmisiä kokoontuu peleissä. Taustalla tapahtuu jatkuvasti helvetisti kaikenlaista, suunnitellaan, valmistellaan seuraavia katsomotempauksia, järjestetään vierasreissuja, kokoonnutaan, otetaan uusia jäseniä vastaan, otetaan kantaa, käydään arvokeskusteluja ja mietitään mihin suuntaan toimintaa ollaan viemässä.

Se pitää vielä sanoa, että nimimerkki #18 :n listasta, että kannattajatoiminta sopii kenelle tahansa kenellä hieman intohimoa seuraa kohtaan on. Erittäin mahtava tapa kanavoida intohimoa, harrastus ja jopa elämäntapa.
 

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Katsoja (40-50% yleisöstä, eli 1800-2250 henkilöä)
Tuulari (10-20% yleisöstä, eli 450-900 henkilöä)

Nimimerkeiltä #18 ihan asiallista pohdintaa asioista, mutta hieman särähtää (on aina särähtänyt) korvaan varsinkin jälkimmäinen yllä olevista "nimityksistä".

Uskon että #18 tiedostaa, että jokaisessa ryhmässä on varmasti "tosifaneja" vaikkei sitä erikseen maininnutkaan, mutta itseäni saattaisi vituttaa lukea olevani "vain katsoja" tai "vain tuulari" jonkun mielestä jos en anna kaikkeani katsomossa tai eri syistä pääse jokaiseen otteluun mukaan...

No itse en pääse joka otteluun mukaan, mutta niihin mihin pääsen vietän sijaisperheen luona seisomakatsomon ytimessä ja annan itsestäni 100 %, joten "omia puoliani" en tässä pidä. Olkoon tämä sitten jotain "happy family"-ajattelua tai mitä vain (on muuten minun henk.koht mielipiteeni, eikä missään tekemisissä ryhmän mielipiteen kanssa), mutta suvaitsevaisuus on yksi tärkeimmistä asioista. On tiedostettava että fanit/kannattajat/katsojat/mitkälie ovat kaikki juuri yhtä tärkeitä - jopa henkilöt jotka tukevat seuraa ostamalla edes sen viiden euron katkarapuleivän matsissa.

Monessa paikassa on valitettavasti ajauduttu väärille teille heti alkujaan kun ollaan samantien vedetty linjaus ja käytetty vääriä nimityksiä: "me yritetään kaikkemme mutta tuularit (=kaikki muut hallilla) eivät vaan lähde mukaan" jne. Aloittelevalla ryhmällä tällä asenteella* on tie äkkiä pystyssä.

(* asenteella tarkoitan sitä miltä se näyttää ulospäin juuri näille muille katsojille, vaikka heitä ei haluttaisi haukkuakaan. Mutta yleisnimityksen antamalla tulee legendaarinen oikein kannattajat / väärin kannattajat asetelma helposti mieleen jos on juuri tullut niputettua toisten toimesta "tuulariksi")

Tässä tullaan juuri siihen, että julkiset foorumit ryhmän ainoana yhteydenpitokanavana(?) ovat tuhoon tuomitut. Varsinaisesti ei liity tähän "jaotteluun", mutta tyyliin viestit "huoralle turpiin :D :D xDXDXD ÄKSDEE" eivät anna kovinkaan tyylikästä kuvaa toiminnasta.

Liikaa mielestäni ei voi korostaa, että aktiivinen/moderni kannattajatoiminta ei karsi minkään statuksen/iän/sukupuolen ketään pois laskuista, vaan kaikki ovat yhtä tervetulleet mukaan. Moni ennen liittymistä on juurikin tällainen "tavallinen fani" ja kuten 1936 sanoi, niin moni ryhmään liittynytkin on vielä vähän vähemmän kuin hc-kannattaja.

Sitten siitä eteenpäin riippuu ryhmän menosta, porukassa "omaksi ottamisesta" ym. että miten paljon kannattajatoiminta vie mukanaan. Raumalla onneksi ei taida paluuta olla muihin katsomonosiin kun kerran eksyy mukaan :) Itselläni oli viime kaudella istumakausikortti ja penkillä tuli istuttua sen n. 10 ekaa matsia kunnes kävin "kerran kokeilemassa" menoa Boikien kanssa, sen jälkeen penkkini oli tyhjänä loput 20 kotipeliä.

Kuten 1936 niputti mainiosti:
Se pitää vielä sanoa, että nimimerkki #18 :n listasta, että kannattajatoiminta sopii kenelle tahansa kenellä hieman intohimoa seuraa kohtaan on. Erittäin mahtava tapa kanavoida intohimoa, harrastus ja jopa elämäntapa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Sitten siitä eteenpäin riippuu ryhmän menosta, porukassa "omaksi ottamisesta" ym. että miten paljon kannattajatoiminta vie mukanaan. Raumalla onneksi ei taida paluuta olla muihin katsomonosiin kun kerran eksyy mukaan :) Itselläni oli viime kaudella istumakausikortti ja penkillä tuli istuttua sen n. 10 ekaa matsia kunnes kävin "kerran kokeilemassa" menoa Boikien kanssa, sen jälkeen penkkini oli tyhjänä loput 20 kotipeliä.

Tuolla tavalla itsekin menin toissakaudella seisomakatsomoon. Tiedän että itsekin tuskailen joskus sitä että "muista katsomoista ei lähdetä mukaan" muistelematta lainkaan miten suuri kynnys se on, kun ympärillä istuu vain tuppisuita. Pääsääntöisesti olenkin ottanut tuon annettuna tosiasiana etteivät ne lähdekään paitsi joskus kun pelataan todella tärkeitä pelejä (muistan keväällä 2011 istuneeni yhdessä Blues-Jyp-välierässä yläkatsomossa ja se tunne oli huikea kun jengi ympärillä liittyi mukaan kannustushuutoihin).

Toiset kannustavat, toiset pääsääntöisesti vain katsovat peliä ja that`s it. Hyväksyn sen vallan mainiosti.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Nimimerkeiltä #18 ihan asiallista pohdintaa asioista, mutta hieman särähtää (on aina särähtänyt) korvaan varsinkin jälkimmäinen yllä olevista "nimityksistä".

Sitten on tätä väkeä joka on niin helvetin hclutuuroikeinkannattajaa matsissa ja kompassit hihassa haastaa ihmisiä tappeluun, mutta matsin jälkeen onkin tavallinen tuulari ja ihmettelee miksi kukaan haluaisi häntä lyödä.
 

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Sitten on tätä väkeä joka on niin helvetin hclutuuroikeinkannattajaa matsissa ja kompassit hihassa haastaa ihmisiä tappeluun, mutta matsin jälkeen onkin tavallinen tuulari ja ihmettelee miksi kukaan haluaisi häntä lyödä.

Missä tällaista jengiä on ja mitä tämä liittyi nimimerkkien #18, 1936 tai TD viesteihin? Meni nyt "vähän" ohi viestisi pointti...
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pakko ottaa vähän kantaan tähän fani vs. kannattaja puintiin.

Allekirjoitan täysin nämä "lokeroinnit".

Missä tällaista jengiä on ja mitä tämä liittyi nimimerkkien #18, 1936 tai TD viesteihin? Meni nyt "vähän" ohi viestisi pointti...

Kyllä tämäkin on yksi noista lokeroista, tosin kaikkein pienin niistä. Aina niitä löytyy jotka katsomossa huutelevat ja osoitetaan "tänne vaan" kaikkine lutuurimerkkeineen, mutta kannattajakatsomon ulkopuolella sitten kirotaan kun joku tulee vihamielisesti vastaan.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Sitten on tätä väkeä joka on niin helvetin hclutuuroikeinkannattajaa matsissa ja kompassit hihassa haastaa ihmisiä tappeluun, mutta matsin jälkeen onkin tavallinen tuulari ja ihmettelee miksi kukaan haluaisi häntä lyödä.

Sitten on tätä porukkaa kenellä on ns. superman-katse, jotka erottavat eri vaatemerkit satojen metrienkin päästä ja osaavat tulkita satojen ihmisten joukosta erilaisia käsimerkkejä ja vaatemerkkejä tehden niistä perusteen omalle toiminnalleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös