Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Sidney Crosby – The Next One?

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Luu2, 26.06.2004 klo 13.48.

 1. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Tässä kirjoituksessa puhuttiin kuin omalla suullani. Pisteet ovat jääkiekossa vain yksi pelin tasollinen mittari, jääkiekkoiljoita kun ei voi pistää paremmuus järejstykseen vain pisteiden perusteella. Toki pisteillä on korostettu merkitys, mutta en sanoisi että nykyajan palkkakatto aikana edes niin hyvällä tavalla, koska pisteet nostavat pelaajan hintalappua, ja yksipuoliset pistenikkarit monesti ovat niitä eniten yli palkattuja pelaajia. En nyt tarkoita Crosbyä että ei olisi hintansa väärti, vaan yleisesti että parhaat ja joukkueille arvokkaimat sopimukset yleensä löytyvät sieltä kokonaisvaltaisten pelaajien joukosta.
   
 2. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Ainut vaan, että Crosby ei ole yksipuolinen pistenikkari. Ei Crosby Bergeronin tasoinen puolustuspäässä ole, mutta hyväksi häntä voi kumminkin sanoa jonka lisäksi miehen pistetehtailu on ollut täysin omassa luokassaan viimeisen kymmenen vuoden ajalta.
   
 3. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Crosbylle pitää antaa kunnioitusta jo siitä syystä että on järjestelmällisesti ja tuloksekkaasti työstänyt heikkouksiaan urallaan. Käsittääkseni yhdessä kesässä murtautui liigan eliittiin aloituksissa ja toisella kesälomalla reenasi kutia paremmaksi ja voittiko jopa heti maalipörssin seuraavalla kaudella( paremmin tietävät voivat avata vyyhtiä tarkemmin)
  Paskapurkiksi itsekkin nimittelen tätä Bostonin rakasta vihua, mutta kyllä mun papereissa kaveri on ollut se paras pelaaja pitkät tovit. Nyt tullut vähemmän katottua pelejä mutta ainaskin yhessä vaiheessa Crosbyltä oli mahdoton saada kiekkoa pois ja kaveri tuli kulmista ja muista vääntötilanteista aina vahvasti ulos kiekon kanssa epätoivoisen pakin ihmetellessä mistä noi liikkeet ja voima oikein tuli. Sitten jos antoi tilaa niin passit löysivät aina perille puhumattakaan kuinka kaveri otti kiekot haltuun mistä tahansa asennosta tai vauhdista ja loi solkenaan vaaralisia tilanteita.
   
 4. Smasher/Devourer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, Peliitat
  Lainaus:
  Tätä arvostan kasiseiskassa kyllä kovasti. Laitapelaamisessa ihan uskomattoman kova, tulee ihan älyttömällä prosentilla voittajana ulos laitaväännöistä. Kaipa sitä keskivartalon voimaa vaan löytyy vaikka mies ei mikään isokokoinen olekaan.
   
 5. LostHorizon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, NHL:n venäläiset, Real Madrid
  Lainaus:
  McDavid vei jo tärkeimmän kategorian: hänen jatkoaikaketjullaan on enemmän lukukertoja kuin Crosbyn! Yleisö on päättänyt.
   
 6. Lätkäturientti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MacKinnon & Rantanen
  Lainaus:
  Chicagolla on eniten katsojia ollut tällä kaudella NHL-peleissä, joten voitaisiin varmaan jättää Stanley Cup-suosiolla sinne vielä vuodeksi, vai ?

  Kyllä Crosby niin kovaa jälkeä palkkakatto-aikakaudella on tehnyt, että tuo kysymysmerkki tuosta otsikosta voitaisiin ottaa ihan syystäkin jo pois. Se, ettei ole kertaalkaan uralla (jos siis kausi loppuisi tähän) jäänyt alle piste/peli, on aivan järkyttävän kova suoritus. Ja onhan tuo oikeasti kova poika puolustamaankin, vaikka sitä ei kaikki halua sisäistämään. Niin kuin täällä sanottiinkin niin ei mitään Bergeron-tyylistä ja jollakin osa-alueella pelaajan täytyy olla tottakai hieman heikompi, mutta on hänellä työmoraalia. Aika sen sitten näyttää miten McDavid pärjää Crosbylle, mutta en itse ainakaan ihan vielä peräänkuulluttaisi että McDavid on jo parempi, vaikka itse The Great One on näin sanonut.
   
 7. Ketuttaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa ja Chicago Blackhawks
  Ainakin omassa ajattelussani Crosby on tämän ikäpolven pelaajista ainoa, jota voidaan verrata muiden aikakausien supertähtiin, kuten Gretzkyyn ja Lemieuxiin. Ovechkin pääsee lähelle, mutta vertauskohteet olisivat vähän toiset, kun täysin erilaisesta pelaajasta kyse.

  Sinäänsä ihan hauskaa, että aikanaan Gretzky aloitti juuri Edmontonista ja Lemieuxista puoletaan kasvoi Penguins ikoni. Sitten Lemieuxin viimeisellä kaudella aloitti NHL uransa Penguinsissa muuan Crosby. Ja nyt kun kaikki ennusmerkit näyttävät olevan kohdallaan, päätyi tämä tulevan ikäpolven stara McDavid juuri Edmontoniin. Jonkinlainen ympyrä sulkeutuu fiilis. McDavidilla tietysti pitkä matka edellä mainittujen meriitteihin, mutta kaikki mahdollisuudet sille on. Tästä onkin valtavasti puhetta The Next, Next Onen omassa ketjussa.
   
 8. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Crosbyn kohdalla statistiikka on kiistatonta. Jälki on ollut suorastaan dominoivaa omalla aikakaudellaan. Lähinnä tappava tasaisuus, ei niinkään yksittäiset säkenöivyydet. Se mistä on paljon jauhettu on se kuuluisa jossittelun aihe. Paha loukkaantuminen jätti valitettavasti jälkensä vaikka jääkiekkokin ehti siinä ajassa muuttua lajina. Mitä ja missä Sid olisikaan jos ei olisi kärsinyt isompia sairasteluita?
   
 9. Schadowan Jäsen

  Lainaus:
  Crosby on oman sukupolvensa paras pelaaja, mutta samalla myös sukupolvensa suurin "what if...", jos katsoo palkintokaappia (ja myös tilastoja): 2xHart, 2xArt, 3xLindsay, 1xRichard. Ei hassumpi ”resume”, mutta mitä se tosiaan voisi olla ilman kahta loukkaantumista kausilla 10-11 ja 12-13? Molempina kausina Crosby johti pörssiä noin 10 pisteen erolla, kunnes loukkaantui. 10-11 kaudella Crosby olisi tarvinnut pörssivoittoon jäljellä olevissa 41 pelissä 39 pistettä ja 12-13 12 pelissä 5 pistettä.

  Näiden kahden kauden lisäksi Crosby johti myös 07-08 kaudella pörssiä loukkaantumisensa aikaan, ja kuka tietää mitä 2012-2013 kaudella olisi tapahtunut.. mutta nuo menevät liian spekulatiiviseksi.

  No, olemassa olevillakin saavutuksillakin Crosby menee korkealle all time-listalla, mutta palkintokaappi voisi olla jo 28-vuotiaana all time top10-tasoa ja pisteitäkin olisi kasassa jo pitkälle päälle 1000. Jos, jos ja jos.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2016 klo 16.28
 10. Rännikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Black & Gold, Philadelphia Flyers
  Sieltä se kettu vain nousi kärkikolmikkoon pisteissä ja trendi osoittaa ylöspäin viimeisten pelien osalta vaikka alku näytti todella vaisulta. Viimeiseen viiteen peliin 2+1+2+2+2.

  Nyt kasassa 71GP 31+45=76. Chicagon #88 taitaa tosin olla jo ulottumattomissa, mutta tehokas kausi jälleen kerran.
   
 11. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  On kyllä maailman paras huikeassa lentokelissä. 22 peliä, 20+11.

  Viime yön maalitkin taas hyvä esimerkki herran pelaamisesta. Ensimmäisessä maalissa sai vielä kurotettua kaatuneenakin kiekon maaliin ja toisessa maalissa siirsi Boylen mailan pois samalla liikkeellä, kun lähti jo sitten heti perään se lämärikin. On se vaan kova!
   
 12. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  ESPN kysellyt, että kuka on NHL:n paras pelaaja. Vastaajina pelaajia, sekä Gretzky ja yksi scouttikin.

  Wayne Gretzky:
  "Sid is still the best player in hockey. That's a mantle you earn over time. It's one of those things where you earn that right to have that title, until somebody takes it away from you. Is Connor (McDavid) a great player? Absolutely. Does Connor have an opportunity to be the next Crosby? Absolutely. Right now, Sidney deserves to be known as the best player in the game. He's been the best player consistently in his career. He's won Stanley Cups and he's won gold medals. Until somebody takes that mantle away from him, he's still going to hold the crown."

  Joe Thornton, C, San Jose Sharks: "Oh, Sidney Crosby. I'm a Sidney Crosby fan. He's ultracompetitive. Great speed, great shot, great passer. Just has a lot of the attributes you'd want to start a hockey team with."

  Zach Parise, C, Minnesota Wild: "Sid is playing great, but man, Connor McDavid is good, oh my God. But I still think today. ... I've got to say I still think Sid. It's tough but I really do."

  Ben Bishop, G, Tampa Bay Lightning: "I think you look at the way Sidney Crosby's playing right now, it's hard to argue that there's anybody playing much better than him. What is he turning, 30 this year? He's still pretty young. I know the league's changed, kind of to the teens and young 20s, but, no, I think he's still right in his prime. He looks better than he has in years past. He's got that fire, he's on a different level right now. It's fun to watch. Not so much fun to play against."

  Shane Doan, C, Arizona Coyotes: "I think Sidney Crosby has established himself with what he's doing right now. It's amazing to see how he just does whatever he needs to do."

  Cam Fowler, D, Anaheim Ducks: "Whew. I think it's got to be Connor McDavid right now. Just his combination of speed and skill and being able to do things at a high pace is incredible. We don't get to see Sid that often, but the year that he's having with the injuries too, you can pretty much go either way with that one."

  Aaron Ekblad, D, Florida Panthers: "It's got to be Sid, right? He's consistently amazing. There are obviously a lot of great players that do a lot of great things on different nights, guys like him, and (Patrick) Kane, and (Jonathan) Toews, they are consistently amazing -- not good -- amazing every single night they step on the ice."

  Jarome Iginla, RW, Colorado Avalanche: "McDavid has been very impressive, and playing against him you see what he can do and how he can control a game, but it's hard to go against Sid. I think coming off a Stanley Cup, what he did at the World Cup, what he's doing already at the start of the season since he's been back [from a concussion], so I would still, personally right now, go with Sid. Ask me in another couple of years, maybe it changes, but right now I'd probably say Sid."

  Nazem Kadri, C, Toronto Maple Leafs: "I'd have to go with Sid, with what he's doing this year and how he's putting that team on his shoulders, I'd have to go with him for sure. Because he's just so dangerous."

  Jakob Chychrun, D, Arizona Coyotes: "100 percent [Sidney Crosby]. I was the biggest Sidney Crosby fan growing up. I grew up playing center and playing forward. He was my idol growing up. When I was a kid, all my friends, it was the stage between Ovi and Sid, that was the big argument when I was younger -- still is, but it was huge back then. All my teammates gave me heck, and said Ovi is way better. I stood by Sid's side through it all. I would argue with everybody. I still believe that. For sure."

  Eastern Conference scout: "Oh, man, that's tough. I think it comes down to McDavid or Crosby. McDavid is carrying that team. If you take him out of the lineup, they're nowhere close to where they are today. McDavid hasn't done it long enough and he's still very young, still learning. I would say Crosby is the best in the league. He can do everything and anything he wants to do if he sets his mind to it. That's what I love about Sid's game."
   
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  No mitäs helkkaria Jumbo? Just viime yön post game-haastattelussa sanoit Burnsin olevan maailman paras? Scott Darling kerto myös jossain yhteydessä Jonathan Toewsin olevan maailman paras pelaaja. Hähää!

  Ei vaan, onhan tää selkeä juttu. Crosby on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana ainakin kahdeksan vuotta ihan perustellusti maailman paras. 2014-15 kaudella olisi ollut mukava nähdä sekä Patrick Kane että Sidney Crosby koko kauden terveenä, ei olisi Art Ross mennyt Bennille. Viime kaudella Kane oli ihan perustellusti maailman paras pelaaja runkosarjan ajan, vaikka Sullivanin alaisuudessa Crosby nousikin liekkeihin. Joka tapauksessa, Crosbyn tason ylläpitäminen kaudesta toiseen on ollut niin vaivattoman näköistä, kyllä se on generational talent- ja player.

  Mä uskon, että tuo McDavidin hype on nostanut Crosbynkin kilpailuvietin ihan uudelle tasolle.
   
 14. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  En tiedä onko yksittäinen pelaaja(kin) tuonut suorituspaineita, mutta kauden alussa ollut World Cup toimi mukavana boostina tähän kauteen. Mahdollisuus voittaa jotain jota ei ollut vielä saavuttanut. Jos siitä oli pienintäkään kysymystä ennen tuota turnausta niin se viimeistään sementoi hänen asemansa jääkiekon historiassa suurena voittajana, suurena johtajana.
   
 15. Avuton tunari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vähän kaikki.
  Lainaus:
  Ei nyt mennyt ihan oikein tämä vertailu ja ainoa oikea fakta oli se, että Crosbyyn verrattava pelaaja tosiaan löytyy Edmontonista ( kaikki varmaan tietävät, ketä tarkoitan). Sanoisin myös, että Patrick Kane on kiekollista taidoissa Crosbyn kanssa lähes samalla viivalla, mutta..
  Crosby on elävä legenda. PISTE.
   
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  NIin voittihan Kane viime kaudella pistepörssin ja oli kyllä muutenkin loistava. Crosby sen sijaan suorittaa kentän jokaisella osa-alueella erittäin vakuuttavalla tasolla. Hänet voipi helposti luonehtia tämän hetken maailmanparhaaksi. Se, että toinen kandidaatti on McDavid niin johtuu siitä, että mies on tällä hetkellä kovasa hypessä ja pistepörssin käressä. Hänestä odotetaan/tulee se seuraava paras. Kanekin on aivan eliittiä, mutta on hänellä myös puutteensa. Toki ainakin allekirjoittaneen lempipelaajia juurikin näyttävyyden ja muun puolesta.
   
 17. #25 Primeau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Vähän vaikeaa se on näin Philadelphian miehenä myöntää mutta on Sidney yhä maailman paras. Kuten moni on jo tällä palstalla kirjoittanut niin hyvin vaikea on löytää mitään heikkouksia #87 pelistä. Jokainen voi käydä katsomassa miehen tilastoja. Eräs kaveri kiteytti hyvin Sidneyn. Kerro mulle joku toinen pelaaja joka pystyy hinaan Kunitzin ja Dupuissin sellaiseksi +20 maalin mieheksi. Ei tullut ketään mieleen
   
 18. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Uskon, että McDavid tekisi muuten saman. Mutta se ohi aiheesta tavallaan.

  Crosby on viimeisen vuoden aikana ollut parempi kuin hetkeen ennen sitä. Näyttää myös siltä, että nauttisi pelaamisesta. Tällä hetkellä paras pelaaja. Silti itse pidän enemmän McDavidin katsomisesta. Toisaalta myös uskon, että hänestä tulee parhaimmillaan parempi pelaaja kuin Crosby on. Ja se on aika paljon, kun itse laittaisin Crosbyn kaikkien aikojen listassa ehkä sijalle 4-6. Crosbyn nykypelaamisesta paistaa läpi ehkä jonkinlainen mielen tasapaino. Ennen usein turhautuessaan meni peli sekaisin ja alkoi kiukuttelu ja sikailu, mikä sitten pitkitti vielä pelin sekoittumista. Ei jäänyt yhteen peliin aina.
   
 19. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Lainaus:
  Voisin kertoa muutamankin, jos jaksaisin selvittää Dupuisin ja Kunitzin ketjukavereita Minnesotasta ja Anaheimista. Kunitzhan hankittiin Pensiin laatupelaajana. 25 maalin ja 60 pisteen mies Anaheimissa. Dupuis tiedettiin enemmän työhevoseksi mutta hänkin oli tehnyt 20 maalia Minnesotassa yhdellä kaudella. Kerro terveisiä kaverillesi.
   
 20. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Itse taas uskoisin, että kumpi onnistuu nyt pelaamaan uransa vähemmän loukkaantunerna on se kumpi muistetaan parempana. Crosbyn uraa nuo ovat kovasti vaivanneet ja nyt kun päässyt terveenä vääntämään niin kova on tahti.
   
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Sidney Crosbyn viimeinen kalenterivuosi pitää sisällään:

  - 2 x Stanley Cup
  - 2 x Conn Smythe
  - Rocket Richard Trophy
  - 2 x Hart Trophy-finalisti
  - Lindsay Award-finalisti
  - World Cup-voitto
  - World Cupin MVP-palkinto

  Maailman paras, edelleen.
   
 22. Schadowan Jäsen

  Lainaus:
  Joo, rungarin jälkeen olin jo valmis antamaan valtikan Connorille, mutta onhan tuo nyt aika härskiä luettavaa.

  Crosby on uransa keskivaiheilla, ainakin ikänsä puolesta. Huippuvuosia on jäljellä vielä lukuisia ja nälkä varmasti riittää.

  Mutta on myös mukava katsoa taaksepäin, mitä Sid on saanut tähän mennessä aikaiseksi.

  Aloitetaan joukkue/henkkoht palkinnoista:
  3 Stanley Cup
  2 Conn Smythe
  2 Hart
  3 Ted Lindsay
  2 Art Ross
  2 Maurice Richard

  Siinä on kamaa kerrakseen palkintokaappiin. No, kaikki Sidneyn uraa seuranneet varmasti tietävät sen, että palkintokaappi voisi olla vieläkin runsaampi, ellei loukkaantumiset olisi ottaneet omaa osaansa, erityisesti 2010-2011, 2011-2012 ja 2012-2013 kausista. Kaikki tärkeimmät henkkoht palkinnot siis voitettu vähintään kahdesti, periaatteessa Selke enää puuttuu ja ei se nyt kauheasti yllättäisi jos seuraavana 10vuoteen sellainen osuisi vielä kohdalle.

  NHL-tilastot:
  Runkosarja
  782 peliä 382+645=1027 (1.31ppg)
  Playoffs
  148 peliä 57+107=164 (1.11ppg)

  Crosbyn Rookie-kaudesta 05-06 lähtien kaikki pelaajat mukaanlukien:
  Toiseksi eniten runkosarjapisteitä
  Toiseksi eniten maaleja
  Kolmanneksi eniten syöttöjä
  Playoffeissa taitaa Malkinilla olla enemmän maaleja, pisteissä ja syötöissä Sid ensimmäisenä.

  Kv-pelit:
  2 Olympiakultaa
  1 World Cup mestaruus
  1 World Cup MVP
  1 MM-kulta
  37 20+27=47

  Legacy:
  B2B Cup+Smythe on luonnollisesti aloittanut aika vilkkaan keskustelun siitä, missä Crosby menee all time-listoilla ja riippuen kirjoittajasta Sid nähdään top10, jopa top5 pelaajana. Itse näkisin, että matkalla vielä ollaan, ainakin tuota top5 ajatellen, mutta ei se mahdottomuus missään nimessä ole. Oman sukupolvensa paras pelaaja,joka on hallinnut NHL:ää jo 10 vuotta. Varmasti jokainen lätkäfani toivoo, että toiset 10 vielä edessä.
   
 23. Kaveriini Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,San Jose Sharks,Washington Capitals
  Mahtava pelaaja juu mutta paras... en nyt niin sanoisi. Jos Crosby lopettaisi nuo kaikki sikaimaiset koiruudet mitä varsinkin tällä kaudella on nähty niin ehkä moni muukin kuin minä arvostaisin ukkoa ihan eri tavalla. Se millä tavalla liiga ja tuomarit katsoo sormien läpi noita Crosbyn temppuja ei todellakaan nosta arvostusta maailman parhaaksi.
   
 24. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Kyllä itse miellän Crosbyn kautta aikojen parhaaksi jääkiekkoilijaksi yhdessä Gretzkyn kanssa. Eri aikakausien pelaajien vertaaminen on vaikeaa, mutta olihan NHL melkoista puuhastelua vielä vaikkapa Väinön kulta-aikaan. Ihan eri asia dominoida nykyisellä aikakaudella. Toki Väinön pisteet olivat silti käsittämättömän kovat. Ketjun otsikosta voi siis huoletta poistaa tuon kysymysmerkin.

  Vähän off-topicia vielä. Saapa nähdä mihin McDavid tulee yltämään. Todennäköistä silti lienee, että ei koskaan Crosbyn tasolle. Pisteissä voi toki ohi mennä jos terveenä pysyy paremmin. Crosbyn tasosta kertoo mielestäni paljon se, että useiden pitkien loukkaantumisten jälkeen mies iskee heti paluupeliin jotku 1+2 tehot, morjens.
   
 25. faro Jäsen

  Maailman paras, sukupolvensa paras ja myös yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Sanoisin, että menee all time top vitoseen Gretzkyn, Lemieuxin, Orrin ja Howen seuraksi.

  Viimeinen vuosi ollut sellaista tykitystä, että onkohan yhdelläkään muulla pelaajalla ollut vastaavaa? Käsittämätön ura tähän mennessä ja ikää on tosiaan 29 vuotta.