Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Sidney Crosby – The Next One?

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Luu2, 26.06.2004 klo 13.48.

 1. Luu2 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Kaikesta Ovechkiniin liittyvästä ennakkokohusta huolimatta odotan suuremmalla mielenkiinnolla ensi vuoden draftia, jossa varataan ikäluokan ’87 pelaajia. Heistä lahjakkain on tietysti Nova Scotian pienisuuri mies Sidney Crosby, jota jossain arvioissa on kutsuttu nimellä ”the Next One”. Tällä nimellähän kutsuttiin aikoinaan muuan Eric Lindrosia, joka ei ihan pystynyt lunastamaan valtavia odotuksia koko jääkiekkoilevan maailman suurlähettiläänä Gretzkyn jalanjäljissä.

  Tässä muutama linkki kaverista, joka näyttää pitävän jalkansa maassa, vaikka yleisö ja tiedotusvälineet Kanadassa ovat hehkuttaneet Sidneyä pikkupojasta lähtien. Nova Scotian TV on haastatellut Crosbya tämän kotona ja ensimmäisen QMJHL –ottelun alla mm. tämän isää Troytä.

  http://www.sidneycrosbyauthentic.com/

  http://novascotia.cbc.ca/tv/canadanow/media/20031015ns_crosby_home.ram

  http://novascotia.cbc.ca/tv/canadanow/media/20031016ns_crosby.ram
   
 2. Pullamössö Jäsen

  Ei.

  Sidney Crosbystä ei tule ikinä yhtä hyvää kuin Wayne oli. Hänestä voi muokkautua aikojen saatossa 100 pinnan ylittäjä mutta ei hänestä tule niin dominoivaa koskaan kun Gretsky.
   
 3. Luu2 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Koskaan ei tule enää sellaista pelaajaa, kuin Väinö oli. Ja Gretzkyn pisteennätykset pysyvät rikkoutumattomina ainakin, jos NHL ei siirry esim. 160 pelin kauteen :)

  Kun Gretzkyltä kerran kysyttiin ovatko hänen ennätyksensä rikottavissa, hän vastasi niiden olevan. Ja mies (tai vielä poika), joka tämän Wayne mielestä pystyy tekemään on juuri Sidney Crosby.

  Sidney on varreltaan lyhkäinen, mutta on aina ollut ikäisiään vankempirakenteisempi. Hänen pelinäkemyksensä sanotaan olevan täysin ylivertainen ja kiekonkäsittely on maagista. Lisäksi kaveri on todella nöyrä ja on ainakin toistaiseksi osannut käsitellä oikealla tavalla kanadalaisten massiiviset odotukset. Katsotaan miten käy draftin 2005 ykkösvarauksen jälkeen, ja NHL-uran todennäköisesti sitä seuraavana syksynä alkaessa.
   
 4. scholl Jäsen

  Outoa, ettei tälle uudelle keksitä uutta nimeä.
  Nimethän ovat jenkeissä tärkeitä ja osaavat niitä rustata. Esimerkkeinä Earvin "Magic" Johnson, MIchael "Air" Jordan, Jack "Golden Bear" Nicklaus, Greg "White Shark" Norman, Wayne "The Great One" Gretzky, Wilt "Puujalka" Chamberlain, Eric "The Next One" Lindros jne.. Siis haloo, keksikää nyt jotain uutta nimeä.
   
 5. dee_snyder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JJK
  Eipä tule Crosbysta uutta Gretskyä.

  Rupesin miettimään, keitä muita tituleerattiin aikanaan uusiksi Väinöiksi. Sain päähäni vain 2, Daniel Briere ja Daniel Cleary (Jason Spezzasta en o varma), näidenhän piti olla "varmoja" tähtiä Änärissä, vaan kuinkas onkaan nyt. Brieren paras kausi tähän mennessä on tuonut tehot 28+37=65 ja Clearylla lukemat näyttää huimia 14+21=35.

  Eli jos Crosby pystyy nuihin Brieren lukemiin, niin on pelimies...
   
 6. miso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Playing Knights
  Aika "väärin" sanoa, että Crosbystä ei tule Gretzkyn vertaista ja yhtä dominoivaa pelaajaa, koska se on käytännössä mahdotonta nykypäivän NHL:ssä. Gretzkyn aikoina oli toinen tuuli kaukalossa. Olisi kyllä todella mahtavaa jos Gretzkyn ennätyksiä viel rikottaisiin, mutta taitaa se aika toiveajattelua olla.
   
 7. Kyri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Atlanta Thrashers
  Crosby osallistuu Los Angeles Kingsin tulokas leirille, joka pidetään 11-23 heinäkuuta. Aika jännä että osallistuu leirille jo ennen NHL:ään varaamista, onkohan muita vastaavia tapauksia ennen? Tukonen ja Tenkanen on myös leirillä ja näyttää olevan myös paljon muita kovia junnuja.

  LA Kings
   
 8. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Stephen Werner ja Dale Hunterin poika Dylan ovat parina peräkkäisenä kesänä olleet Capsien tulokasleirillä. Werner varattiin viime kesänä Capseihin ja Hunter tänä kesänä Buffaloon. Nuo nyt tuli ekana mieleen.
   
 9. pot67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Crosby

  Se Crosby-otsikko on hävinnyt täältä,joten ajattelin palauttaa sen.
  Jos joku laittaisi vielä ne vidoet tähän.
   
 10. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 12.08.2004 klo 18.57
 11. DB32 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dave Brown, Derek Boogaard
  Sidney Crosby- The next Alex Daigle. Mun veikkaus... voi olla suuri lupaus mutta mä tykkään veikatakin isommilla kertoimilla. Eli jos näin käy sanokaa mun sanoneen
   
 12. Rygge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jaro
  Mikäpä olisi sen mielenkiintoisempaa kuin spekuloida sillä, tuleeko nuorista lupauksista todellisia supertähtiä vai floppaavatko he enemmän tai vähemmän, kuten useimmat "lupaukset" tekevät.

  Kun Crosby aikanaan siirtyy noista juniorisarjoista aikuisten peleihin, fakta on se, että peli on paljolti toisenlaista siellä kuin mihin hän on juniorisarjoissa tottunut. Mielestäni avainkysymys pojan onnistumisen suhteen on se, miten hän pystyy sopeutumaan aikuisten peleihin ja niiden asettamiin vaatimuksiin, jotka ovat kokolailla toisenlaisia kuin juniorikaukaloissa. Aikaa on vähemmän, fyysinen peli on "hieman" eri tasolla, vastustajat ovat yleisesti ottaen monta kertaa kovempia kuin juniorisarjojen keskimääräiset pelaajat jne.

  Lahjakas kaveri Crosby ennen muuta on, voitaneen pitää jopa poikkeuksellisen lahjakkaana. Kuitenkin monta asiaa voi mennä matkalla pieleen, kuten lukuisat tässäkin ketjussa esiin nostetut tapaukset ovat osoittaneet. Aika näyttää.
   
 13. Richter_35 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Phoenix Suns, Arsenal
  En tiedä sitten mutta itse olen alkanut uskomaan näihin "sure fire superstar" joissain tapauksissa. Pelaajat ovat huomattu nuorena, he dominoivat itseään vanhempia pelaajia ja luultavasti pärjäävät, elleivät dominoi oman urheilunsa pääliigaa (NHL tässä tapauksessa). Näin sanon sillä olen myös seurannut koripalloa intensiivisesti ja jo kolme vuotta sitten SLAM (korislehti) tiesi kertoa sellaisesta pikkutähdestä kuin Lebron James, ja kattokaahan missä tämä "can't miss sure fire superstar" on nytten, ja mihin hän vielä kykeneekään. Tiedän, että tämä ei ole korista, vaan lätkää ja lätkässä on totuttu siihen, että varmat starat eivät sittenkään ihan varmoja ole olleet. No, kunhan crosby vaan kehittää itsellensä "NHL-ready" ruumiinrakenteen niin eiköhän siellä kädet ja äly jo toimi.
   
 14. Metalwarrior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Turha ruveta aina siihen Wayneen vertaamaan. Uutta Waynea ei tule koskaan, that's it. Peli ja ajat ovat muuttuneet ja Gretzkyn peliälyä on vaikea kenenkään saavuttaa.
   
 15. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Ei. Tulee vain Sidney the first.

  Nuorella kaverilla on älyttömästi paineita, mutta hän vaikuttaa varsin järkevältä kaverilta, joka tekee paljon töitä kehittyäkseen. Se, että tämän ikäinen pelaaja voittaa Kanadan juniorisarjoissa kuusi henkilökohtaista palkintoa pari kolme vuotta vanhempia vastaan kilpailtaessa, kertoo jo paljon. Suurin kunniamaininta Sidneylle oli valinta koko Kanadan vuoden junioripelaajaksi.

  Itse en ole nähnyt Sidneylta kuin ne nuorten MM-kisat, mutta ne vain kasvattivat odotuksia häntä kohtaan. Gretzkymaisia piste-ennätyksiä nykykiekossa ei enää tulla tekemään, mutta muuten hän voi vielä saavuttaa jopa lähes samat meriitit kuin Wayne aikanaan. Eli pistepörssin voittoja, arvokkaimman pelaajan palkintoja ja ykkös all-stars valintoja. Toki tähän on pitkä matka ja paljon maileja edessä.

  Totaaliseen alisuorittajaan en sillä pelisilmällä jaksa kuitenkaan uskoa. Kyllä hän siis ainakin hyvin menestyy urallaan - niin elleivät sitten loukkaantumiset sotke tätä...
   
 16. snumi Jäsen

  Todennäköisesti Suomessakin on vastaavan tasoisia nuoria pelaajia, mutta omaan napaansa tuijottavat NHL-piirit älyävät sen vasta 5v myöhemmin.
   
 17. dude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Haukat
  Lainaus:
  Jep.. scoutit vain kiertelevät huorataloja, eivätkä voi mitenkään käsittää kuka on hyvä pelaaja ja kuka ei. Oletko finnishninjan kaveri?

  Toivottavasti kerrot ne Suomen Sidney Crosbyn tasoiset pelaajat vaikka hänen omasta 1987-syntyneiden ikäluokasta, niin palataan sitten asiaan.
   
 18. Siirappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
  Lainaus:
  Voin itsekin sanoa Sidneyn livenä nähneenä hänen olevan huomattavasti lahjakkaampi kuin yksikään muu hänen ikäisistään.

  Kaveri takoi viimekaudella Rimouski Oceanicin riveissä QMJHL:ssä rajusti alaikäisenä 59 ottelussa 135 (54+81) tehopistettä voittaen täysin ylivoimaisesti sarjan pistepörssin. QMJHL on mailman kovin juniorisarja yhdessä OHL:n ja WHL:n kanssa. Nämä liigat muodostavat yhdessä mailman kovimman juniori liigan. Periaatteessa kolme erillistä liigaa ja kauden päätteeksi pelataan lopputurnaus johon osallistuu parhaat joukkueet joka liigasta.
   
 19. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Kerrotko vielä keitä tarkemmin tarkoitat tällä omaan napaansa tuijottavalla NHL-piirillä? Oletkohan sinä ymmärtänyt asiaa ihan oikein, Crosby kun ei ole kenenkään NHL-joukkueen omaisuutta, joten mitä NHL-piirien napa tähän liittyy? NHL-joukkueiden kannaltahan pelaaajan kansallisuudella ei ole väliä, vaan lahjakkain pelaaja kannattaa ottaa kansallisuudesta välittämättä. Viime vuonna se oli Ovechkin, jota NHL-navat tuijottelivat.

  Jos joukkueella oikeasti olisi tiedossa joku huippupelaaja, jota muut eivät tietäisi, niin siitä ei todellakaan kannattaisi "kohista" vaan se kannattaisi pitää salassa mahdollisimman tarkasti tyyliin Jari Kurri aikoinaan (vaikka varmasti Kanadassa olisi ollut vastaavan tasoisia nuoria pelaajia, mutta omaan napaansa tuijottavat NHL-piirit älysivät sen vasta 5v myöhemmin).
   
 20. Decimal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pätkät missä olen nähnyt Crosbyn taitoja ovat kyllä hienoja...

  ...mutta, täytyy sanoa että aika lepsulta näytti miehen vauhti. En tiedä sitten johtuuko siitä että QMJHL:n vauhti on laiskan näköistä änäriin verrattuna vai siitä ettei Crosbyn tarvitse edes tosissaan luistella.

  Toivon kuitenkin että miehestä kehittyy kova luu NHL tasolle asti. Pitää vain muistaa että QMJHL:stä on vielä pitkä matka huipulle.
   
 21. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Nashville Predatorsin scoutti Luc Gauthier seurasi viime kaudella QMJHL liigan pelejä todella paljon ja eniten seurattu joukkue oli luonnollisesti Rimouski, jossa kohuttu Crosby pelasi. Gauthier kertoi The Hockey Newssille (nov12,2003) oman mielipiteensä seuraavasti;

  "He competes, he's not a guy who sits back and waits for things to happen. He creates opportunities for himself winning 1-on-1 battles along the boards. When you see him on the ice, he doesn't seem small. He's got the speed and the quickness. He plays more like a guy who is 6-foot-2."
   
 22. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Ensinnäkin, vertailu Gretzkyyn on epäreilu ja irrelevanttikin. Sanotaan että Crosbyssa on mielestäni(se vähän mitä nähnyt pätkinä ja eri otteluista) enemmänkin samoja ominaisuuksia kuin St.Louississa, hiukan luovempi ja ei niin suoraviivainen, mutta muuten. Ja jos vaikka pystyisi Martinin tasolle(nopemmin tosin kuin St.Louis itse), niin se olisi jo kova saavutus. Lupavaa kaveri toki on, mutta on aina piiiiiiiiiiiiiitkä askel ottaa junioreista NHL'n.
   
 23. snumi Jäsen

  Tarkoitin vain sitä, että NHL ei ole havainnut useimpia Eurooppalaisia kykyjä nuorena, vaan monella on ikää kertynyt mittariin ja myös näyttöjä aika lailla, ennenkuin on kyvyt huomattu. Katsokaa vaikka milloin esim Selänne siirtyi änäriin, oli hakannut jo aika kasan maaleja SM-liigassa silloin. Siltikin, sen ajan keskustelupalstoilla vähäteltiin yleisesti miehen kykyjä, vaikka ekalla kaudella taisi tulla 70 maalia. Kiva nähdä, pääseekö kyseinen kaveri ekalla kaudellaan samaan maalimäärään.
   
 24. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Selänne valittiin NHL:ään 18 vuotiaana ensimmäisellä kierroksella, joten väitteesi on uskomatonta tuubaa.

  Lisäksi Pohjois-Amerikasta löytyy myös pelaajia kuten Ed Belfour (ei varausta, NHL:ään 24-vuotiaana), Theo Fleury (166. varaus), Luc Robitaille (200+ varaus) ja Martin St Louis (vakiopelipaikka 25 vuotiaana), joten kaikkien kykyjä ei ole huomattu nuorena, useimpien kyllä (ja sama pätee useimpiin eurooppalaisiinkin).

  viestin numerot ovat ulkomuistista.
   
 25. Matsku Jäsen

  Lainaus:
  Ja tuohon listaan vielä Curtis Joseph, jota ei myöskään ole varattu NHL:ään. Hänet poimittiin suoraan yliopistosarjoista.