Mainos

SHL 2015–2016 – odotettavissa tasaisin kausi pitkään aikaan

  • 42 474
  • 120

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Viime kausi päättyi Växjö Lakersin mestaruusjuhliin, kun Tuomas Kiiskinen iski kauden viimeisen maalin kuudennessa finaalissa jatkoajalla Skellefteåta vastaan. Tomi Kallio pääsi nostamaan kannua ensimmäisenä ja kaikella todennäköisyydellä viimeisen kerran Ruotsissa. Kallion lisäksi mestaruutta juhli Teemu Laakso, Ville Varakas, Jani Lajunen ja Kiiskinen.

Sarjassa pelaa tulevalla kaudella 14 joukkuetta, kun uusina karsinnat läpäisseet Malmö, Karlskrona ja Rögle liittyvät bileisiin. Malmön nousua on odotettu vuosikausia ja vihdoin Leksandin kustannuksella se tapahtui. Rögle on viime vuosina ollut hissijoukkue ja hakenut useasti vauhtia sarjaporrasta alempaa.

Käyttäjä @ElManazer otti minuun yhteyttä ja ehdotti ennakoiden jakamista, joten ennen kauden alkua alkaa ennakoita tippumaan!
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Färjestadin kausi päättyi suureen pettymykseen viime keväänä, kun Brynäs lähetti sen 1-2 voitoin Ruotsin sääleissä lomille. Joukkuetta on remontoitu todella ahkerasti aikaisessa vaiheessa kovilla nimimiehillä. Joukkueen ringistä lähtivät suomalaiset supertähdet Anssi Salmela ja Toni Rajala, mutta joukkue on saanut paikattua suomalaisten paikat kokoonpanossa.

Joukkueen peräpäätä on remontoitu isoilla nimillä, kun Lars Haugen, Sebastian Erixon, Magnus Nygren ja Mikael Wikstrand liittyivät joukkueen vahvuuteen. Wikstrandin pelaaminen Färjestadissa on vielä epävarmaa, jos Senatorsin leirissä ollaan mieheen tyytyväisiä, saattaa hän pelata koko kauden rapakon takana. Nygren paikkaa täydellisesti Anssi Salmelan jättämän kiekollisen puolustajan tontin ja Wikstrand-Erixon kaksikko tuo ison voimavaran heidän monipuolisuudellaan. Ole-Kristian Tollefsenin ja Daniel Gunnarssonin sopimukset jatkuvat, joten Färjestadilla on jalkeilla kenties koko liigan vakuuttavin puolustus.

Tolppien välissä Justin Poggea kirittämään hankittiin siis norjalainen Lars Haugen. Poggen runkosarja oli loistava, mutta kanadalainen ei ollut enää Brynäsiä vastaan parhaimmillaan. Haugen on kasvanut KHL:ssä eliittimaalivahtien joukkoon Euroopassa, joten jos puolustus on jo liigan parasta, ei tämä maalivahtikaksikko jätä sen enempää jossittelun varaa. Todella kova tandemi SHL:ssä.

Hyökkäys on lähtökohtaisesti suurin kysymysmerkki, mutta joukkue on saanut paikattua viime kaudesta tuttuja puutteita. Johan Ryno siirtyi Leksandin rivestä ja nappaa kadoksissa olleen ykkössentterin paikan joukkueesta. Färjestadiin tekee paluun myös Mikael Johansson, joka kävi kahden vuoden eron aikana myös Sveitsissä kauden mittaisella reissulla. Joukkue menetti viisi kymmenestä viime kauden parhaasta pistemiehestä, mutta jatkosopimukset löytyvät elintärkeiltä pelaajilta. Milan Gulas on yksi liigan vaarallisimmista pelaajista ja tuo valtavan panoksen Färjestadin hyökkäyspelaamiseen. Linus Persson ja Joakim Nygård tuovat kärkiketjuihin vauhtia sekä käsiä, mikä takaa laadukkaat kaksi ensimmäistä ketjua. Nuorista Joel Eriksson Ek nosti viime kauden lopulla profiiliaan merkittävästi ja on yksi liigan mielenkiintoisimmista nuorista pelaajista. Sentterinä pelaavalla nuorukaisella on loistava tilaisuus lyödä itsensä läpi miesten tasolla ja nousta hyökkäyksessä TOP-6:een. Tuoreimpana nimenä Robbie Earl tuo yli 300 AHL-ottelun verran kokemusta Karlstadiin. Mies on pelannut Sveitsissä edelliset neljä kautta ja onnistunut iskemään 142 ottelussa 128 pistettä.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tepes-valtuusto
SHL-ennakko osa 1/7: MODO Hockey

2010-2011: 12
2011-2012: 8
2012-2013: 7
2013-2014: 8
2014-2015: 12

Örnsköldsvikin ylpeys MODO on viime vuosina ollut sanalla sanoen heikko. Erityisesti viime kaudella joukkueen pelit menivät päin mäntyä. Päävalmentaja Anders Forsberg korvattiin tammikuussa Per-Erik Johnssonilla, mutta sekään ei tuonut toivottua piristystä. MODOn onneksi karsinnoissa vastaan asettui Vita Hästen joka oli lopulta MODOlle pelkkä suupala ja täten Örnsköldsvikissä pelataan SHL:ää tulevanakin kautena. Melkein voisin vannoa, että näin ei olisi jos karsinnoissa vastaan olisi asettunut Rögle tai Malmö.

Maalivahdit:
Adam Reideborn
Jonatan Bjurö

- Maalivahtikaksikko ei suoranaisesti vakuuta. Reideborn pelasi viime kaudella MODOn maalilla 25 peliä varsin kehnoin tilastoin ja Bjurö hankittiin korvaamaan Buffalo Sabresin organisaatioon lähtenyttä Linus Ullmarkia. Bjurö oli viime kaudella Allsvenskan-seura Västeråsin kakkosmaalivahti, joten hankinta on hieman kummallinen. MODO liikkuu heikoilla jäillä maalivahtiensa kanssa jos ei tähän osastoon ole tulossa vielä lisävahvistuksia.

Puolustus:
Noah Welch - Ryan Whitney
Nichlas Torp - Shaun Heshka
Oscar Hedman - Albin Carlson
Dennis Pearson - Emil Djuse

- Kapteeni Jonas Ahnelövin ja Travis Rochen jättämät aukot MODO paikkasi kovilla hankinnoilla. Växjöstä Örnsköldsvikiin siirtyi 28 pistettä paukuttanut isokokoinen Noah Welch, joka on SHL:n yksi kovimmista 2-suunnan puolustajista. Rochen jättämää aukkoa paikkaamaan tuli pari kautta sitten Ässissä mestaruuden voittanut, Ak Bars Kazanissakin 30 pisteen kauden pelannut Shaun Heshka. Näiden lisäksi MODO hankki vielä HK Sochissa hyvän kauden pelanneen 481 NHL-ottelun veteraanin Ryan Whitneyn. Parhaimmalla NHL-kaudellaan Whitney on iskenyt 59 tehopistettä, joten ihan huonosta pelaajasta ei ole kysymys. Pakisto ei muilta osin juurikaan säväytä, mutta kärkihankintojen puolesta se kestää vertailun muihin joukkueisiin.

Hyökkääjät:
Gustav Possler - Byron Ritchie - Bobby Butler
Victor Olofsson - Kyle Wilson - Bill Thomas
Per-Åge Skroder - Ludvig Nilsson - Juha-Pekka Haataja
Peter Öberg - Christopher Bengtson - Emil Pettersson

- Hyökkäyksestä on poistunut mm. Donald Brashear, Kyle Flanagan, Janos Hari, Marcel Hossa, Adrian Kempe, Joonas Nättinen, Radek Smolenak, Simon Önerud sekä uransa lopettanut Samuel Påhlsson. Vaikkakin lähtijöiden lista on nimekäs, niin MODO ei tule juurikaan kaipaamaan kyseisiä pelureita. Hyökkäys on sen sijaan jopa vahvistunut, kun kärkirooleihin on hankittu muun muassa Bobby Butler AHL:stä, Byron Ritchie Sveitsistä sekä Bill Thomas ja Kyle Wilson KHL:stä. Tämän lisäksi joukkueeseen on liittynyt myös Ludvig Nilsson ja Emil Pettersson.

Viime kaudella hyvin pelanneet nuoret Victor Olofsson ja Gustav Possler jatkavat myös joukkueessa ja saavat toivottavasti enemmän peliaikaa. MODOn hyökkäys on iskukykyinen, mutta heikosti roolitettu.

Päävalmentaja: Larry Huras
- Huras luotsasi viime kaudella ERC Ingolstadia, joka sijoittui DEL-liigan runkosarjassa sijalle 3. Playoffeissa Ingolstad eteni aina finaaleihin asti, kunnes joutui toteamaan Adler Mannheimin paremmakseen. Henkilökohtaisesti olisin hakenut toisenlaista valmentajaa, mutta annetaan Hurasin näyttää kykynsä.

Yhteenveto:
- MODOn joukkue on nimekäs ja erityisesti iskukykyinen, mutta ei kovin hyvin roolitettu. Menestyminen riippuu pitkälti siitä miten pelaajat omaksuvat joukkueena pelaamisen ja Hurasin pelitavan. On hyvin mahdollista, että Huras ylipeluuttaa kärkiketjut tukkoon pikaisesti jolloin haaveet menestyksestä voidaan heittää romukoppaan. Maalivahdit ei vakuuta.


Sijaveikkaus: 8-10
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Toisen kerran peräkkäin loistavan runkosarjan pelanneen Frölundan matka katkesi jälleen kaukana finaalipeleistä. Kerta toisensa jälkeen Roger Rönnbergin joukkue tuntuu olevan aseeton kriittisissä paikoissa. Frölundan ykköspyssyt eivät löydä maaliverkkoja enää totutulla tavalla playoffeissa ja Frölunda häviää puhtaasti kaksinkamppailut tolppien välissä. Tähän Frölunda on reagoinut kesällä nopeasti ja hankkinut Johan Gustafssonin tolppien väliin. Mies voitti Luulajan kanssa hopeaa 12-13 kaudella, minkä kruunasi MM-kulta Tre Kronorin kanssa. Kaksi kautta rapakon takana Minnesota Wildin organisaatiossa ei poikinut suunniteltua jatkoa, kun mies joutui viime kaudella välillä hakemaan vauhtia aina ECHL:stä. Gustafsson on tulevaisuuden nimiä ja selvä steppi ylöspäin Frölundan maalivahtiosastolla. Viime kauden lopussa ykköstorjujaksi noussut Lars Johansson jatkaa toisena maalivahtina, kun Linus Fernström siirtyi Karlskronan riveihin. Johansson tarjoaa hyvää kirittäjää Gustafssonille, eikä varmasti tule päästämään nuorukaista helpolla peliajan suhteen. Frölundalla on kova ja valmis maalivahtipaketti kaudelle 2015-2016.

Frölunda menetti kaksi tärkeää puolustajaa, kun Mikael Wikstrand siirtyi arkkivihollisen Färjestadin riveihin ja Erik Gustafsson matkasi Chicagon organisaatioon rapakon taakse. Wikstrandin korvaajaksi Frölunda hankki Henrik Tömmernesin, joka oli hakemassa Tapparalle kolmatta peräkkäistä kakkossijaa Suomesta. Tömmernes ja Wikstrand ovat hyvin samankaltaisia pelaajia, joten Rönnbergin onnistui korvaamaan Färjestadiin matkaavan puolustajan loistavasti. Gustafssonin tontti on todella suuri paikattavaksi, mutta viime kauden loppupuolella tullut Lukas Bengtsson on potentiaalinen nimi korvaajaksi. Bengtsson nousi peli peliltä suurempaan rooliin ja on Elias Fälthin ohella Frölundan tärkein kiekollinen puolustaja. Keski-ikä puolustuksessa laskee jälleen, kun Fälthin ohella ainoa 30+ on Christoffer Persson. Nuorukaisista Jacob Larsson ja John Nyberg ottivat viime kaudella tärkeitä ensiaskelia miesten tasolle, joten odotukset ovat nyt suuremmat. Varsinkin Larsson tuli viime kaudella rytinällä sisään ja on ottamassa paikkaansa Oliver Bohmin vierestä pelaavasta kuusikosta. NHL:ssäkin pelannut Oliver Lauridsen on Frölundan kohdalla pelaaja, jota on odotettu vuosia. Iso ja ilkeä puolustaja, joka pystyy pitämään vastustajat kaukana omasta maalivahdistaan. Iso kaukalo on iso haaste ja kysymysmerkki monta kautta rapakon takana pelanneelle tanskalaiselle, joka lähtökohtaisesti istahtaa isoon rooliin Roger Rönnbergin palapelissä.

Hyökkäyksessä Frölunda joutui korvaamaan ykkösketjusta lähteneet Mathis Olimbin ja Max Görtzin. Frölundan ehjin kokonaisuus hyökkäyspäässä rikkoontui, kun ainoastaan Andreas Johnson jatkaa seuran riveissä. Johan Sundström tuli korvaamaan Olimbin jättämää aukkoa ja Spencer Abbott Görtzin vastaavaa. Abbott on iskenyt AHL:ssä varsin kovia maalimääriä ja odotusarvot nousivat Göteborgissa saman tien pilviin. Sundström palaa Göteborgiin kolmen rapakon takana vietetyn kauden jälkeen. AHL:ssä miehelle kertyi 171 ottelua, joissa mies iski tehoja 0.40 keskiarvolla. Sundström ei tule korvaamaan Olimbia, mutta saa valtavan roolin kasvattajaseurassaan. Sentteriosastolla jatkaa Mattias Janmark, Joel Lundqvist ja Nicklas Lasu. Johan Sundströmin kohdalla odotukset ovat kovat, kun hän lähtökohtaisesti kautensa aloittaa kärkiketjuissa. Mattias Janmark aloitti kauden soittaen kakkosviulua, mutta pleijareissa oli yksi Frölundan parhaista pelaajista. Hänelle sovitetaan nyt enemmän Olimbin roolia. Abbottin lisäksi laituripuolen uutena nimenä on Patrik Carlsson. Carlsson on erittäin monikäyttöinen pelaaja, mutta rooli uhkaa kauden alussa jäämään alempiin ketjuihin. Artturi Lehkonen pelaa sopimuksensa jälkimmäisen vuoden Göteborgissa ja suomalaisella on paljon parannettavaa viime kaudesta. Ailahtelevainen kausi jätti varmasti suomalaislupaukselle paljon nälkää, mutta kauden jälkimmäisen puoliskon positiiviset otteet herättää uskoa omaan tekemiseen. Molemmilla tästä kaksikoista on eväät TOP-6:een, mutta vaikeaa tilanne tunkea sinne. Nuorissa läpimurtoa hakee edelleen supertalentti Anton Karlsson ja Sebastian Stålberg. Kova kilpailu antaa Roger Rönnbergille hyvät eväät käyttää hyvää rotaatiota pitkin kautta. Stålberg pelasi pitkän taipaleen rapakon takana, mutta viime kaudella palasi Rögleen. Ura on laskusuunnassa, johon haetaan parannusta tutussa paikassa. Karlsson yllättäen jatkaa Göteborgissa, kun läpimurtoa miesten tasolle hakeva nuorukainen on koko urallaan pelannut todella kovissa joukkueissa. Rönnberg tunnetaan nuorten pelaajien kanssa tehdystä yhteistyöstä, joten tällä kaksikolla on vain taivas rajana tällä kaudella. Kova on ryhmä, mutta kovat on odotuksetkin.

Frölundan materiaali on jokaisella osa-alueella erittäin kova ja se lähtee nyt tosissaan haastamaan muita mestaruudesta. Göteborgissa on jo pitkään tehty töitä menestyksen eteen, joten yleisöltä alkaa myös kärsivällisyys loppumaan. Tämä on Rönnbergin kohdalla se kausi, kun tulosta on tultava.

Joko on meidän kausi?
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Karlskrona:

Per Hånberg
teki loistavaa työtä saadessaan piskuisen Karlskronan nousemaan debyyttikaudellaan SHL:ään. Ensimmäistä kautta pääsarjassa aloittava pikkuseura joutuu todella kovan työn eteen, kun materiaalillaan se ei vedä vertoja muille joukkueille. Monissa medioissa varmaksi jumboksi julistetulla Karlskronalla on siis pelkästään voitettavaa ja näytettävää kiekkoa seuraavalle yleisölle.

Maalivahtiosastolle Hånbergin poppoo sai mieluisen vahvistuksen, kun Linus Fernström saapui Göteborgista kirittämään viime kaudella huikean kauden pelannutta Patrick Galbraithia. Kansainvälisestikkin erittäin kokenut Galbraith pääsee ensimmäistä kertaa urallaan lähtemään SHL-kauteen ykkösmaalivahtina, mikä tuo tanskalaiselle uudenlaisen haasteen. Tämä kaksikko on valtavan suurennuslasin alla, kun Karlskronan kausi lähtee käyntiin.

Joukkueen puolustus on mennyt uusien hankintojen myötä koko lailla uusiksi. Ykköspuolustajaksi seura hankki Julien Brouilletten, jolla on vyöllään yli 300 AHL-ottelua. SHL:ssä viime kaudella pelanneet Anton Grundel, David Westlund ja Robin Gartner tulivat jokainen isomman roolin sekä haasteen perässä sarjanousijan riveihin. Grundel on ottanut ensiaskeliaan SHL:ssä Färjestadin riveissä, mutta ei ole pystynyt nousemaan läpimurron seuraavalle tasolle. Hyvin molempiin suuntiin pelaavalta puolustajalta on lupa odottaa aiemmin nähtyä enemmän. Brynäsistä tullut Westlund on kolunnut Ruotsin nuorisomaajoukkueita, mikä antaa viitteitä miehen omistamasta potentiaalista. Hyvät raamit omaava Westlund on myös monikäyttöinen puolustaja, jonka kiekollinen peli jättää toivomisen varaa. '95 syntynyt nuorukainen pelasi viime kaudella ensimmäisen kokonaisen SHL-kauden, joten tällä kaudella on lupa odottaa jälleen kehitysaskeleita. Gartner oli viime kaudella yksi Leksandin heiveröisen puolustuksen valopilkkuja, joten hän on Brouilletten ohella kesän tärkein hankinta peräpäähän. Almtunasta tullut Victor Aronsson oli yksi Allsvenskanin parhaista puolustajista viime kaudella ja palkintona siitä pääsee ensimmäistä kertaa urallaan SHL-jäille. Kiekollinen puolustaja, jolta on lupa odottaa läpimurtoa sarjaporrasta ylempänä. Viime kauden rungosta jatkavat kapteeni Tom Linder ja pisteykkönen Maksim Matushkin. Matushkin pelasi huikean kauden Karlskronan riveissä viime kaudella ja teki todellisen läpimurtonsa aikuisten tasolla. Ennen viime kautta mies oli pystynyt iskemään kovia tehoja 1 Divisionissa, mutta viime kaudella nousi Hånbergin luottomieheksi ja käytti tuon luoton hyväkseen. Linder on puolustuksen isä- ja voimahahmo, joka kantaa oikeutetusti C-kirjainta rinnassaan. Puolustus omaa hyvän määrän potentiaalia, mutta sen toimiminen toimivana pakettina on sitten jo täysin uusi kysymysmerkki. Hånberg tunnetaan valmentajana, joka pystyy repimään nuorista ja lahjakkaista pelaajista kaiken mahdollisen irti. Tulevalla kaudella se väittämä pääsee hienoon testiin.

Hyökkäys on kesän aikana vahvistunut Toni Kähkösellä, Mattias Guterilla, John Henrionilla, Joachim Rohdinilla ja Riley Holzapfelillä. Guter-Kähkönen kaksikko oli viime kauden Leksandin hyökkäyksen parhaimmistoa ja tuovat valtavasti ulottuvuuksia Karlskronan hyökkäyspeliin. Guter on SHL:ssä arviolta noin 20 maalin mies, jollaisia missään joukkueessa ei ole liikaa. Kähkönen tuo monipuolisuudellaan kokemattomaan hyökkäykseen valtavan lisän. Holzapfel ja Henrion tuovat sentteripuolelle laajuutta hyvin erilaisista lähtökohdista. Riley Holzapfelin kausi HV:ssa oli iso pettymys ja ensimmäistä kautta heikompi. Henrion pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ja oli Allsvenskanissa loistava 46 pisteellään. Ulkomaalaisista kumpikaan ei saa mitään ilmaiseksi, kun seurassa jatkaa viime kauden ykkössentteri ja ykköspyssy Joel Kellman. Ruotsalainen säväytti heti ensimmäisellä kokonaisella aikuisten kaudella ja nosti odotukset pilviin tulevaksi kaudeksi. Kellman on iskenyt juniorisarjoissa valtavia pistemääriä ja viime kaudella potentiaali alkoi näkyä myös aikuisten sarjassa hienolla läpimurrolla. Karlskronan sentterikalusto on lupaava alkavalle kaudelle. Joukkueen ringistä löytyi viime kaudella kolme yli 14 maalin miestä ja jokainen jatkaa seurassa. Alexander Bergströmiä ja Filip Crusemania odottaa myös alkavalla kaudella iso rooli joukkueensa hyökkäyksestä. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä joukkueen hyökkäyksessä on Vyacheslav Trukhno. Kiekkokiertolainen on nähnyt eri seuroja valtavan määrän, mutta tuntui löytävän viime kauden loppupuoliskolla vihdoin paikkansa. Oli Karlskronan nousussa elintärkeässä roolissa ja seurassa on kova luotto venäläiseen. SHL:ssä mies on pelannut yli 70 ottelua tehden vain kaksi maalia, joten paljon on hänelläkin todistettavaa pääsarjatasolla.

Joukkueessa on paljon Allsvenskanissa hyvän kauden pelanneita yksilöitä, mikä tuo oman mielenkiintonsa heidän kauteensa. Pomppaus on aina suuri, joten kovasti Hönberg saa potentiaalia repiä pelaajistaan irti, jos mielii laittamaan sarjassa kampoihin ja välttämään tuon jumbopaikan.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
"Lampinen" on perehtynyt hyvin Ruotsin liigaan. On mukava lukea tuon tasoisia esittelyjä ; kiitos. Toivottavasti "esittelyyn" tulisi myös CHL-mestari Luleå ? Nopea vilkaisu rosteriin näyttää, että joukkueessa on peräti 8 yli 190 senttistä pelaajaa. Lisäksi Luulajaan matkasi SHL:ssä viime kaudella eniten taklauksia jakanut Hedman ja ennestään siellä jo oli SHL:n toiseksi eniten taklannut Petrell. Kun lisäksi mukaan on liittynyt Ilari Melart, joka myöskään ei kaihda kontakteja niin näyttäisi siltä, että joukkue on panostanut kovuuteen. En ole perehtynyt niin paljon naapurimaan kiekkoiluun, että voisin tehdä aiheesta tarkempaa analyysia - sen voisi tehdä vaikka Lampinen...tai joku muu asiaa tunteva.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Luulaja on haalinut kesän aika itselleen todella kovia nimiä joukkueeseen ja lähtee tulevaan kauteen ainoastaan yksi maali mielessä. Kotiliigan mestaruus. Maalivahtikaksikkona jatkaa parivaljakko Joel Lassinantti-Daniel Larsson. Lassinantti nousi joulun jälkeen yhdeksi liigan parhaista maalivahdeista ja oli suurin yksittäinen syy miksi Luleå nosteli kannua CHL:ssä. Kokeneempi Larsson jäi Lassiantin jalkoihin, eikä pelaavasta maalivahdista ollut epäilyksiä loppukaudesta. Peliaika tulee varmasti jakautumaan alkukaudesta tasaisemmin.

Puolustuksessa on tapahtunut muutoksia, mutta se on vahvistunut entisestään. Kristian Näkyvä pakkasi laukkunsa ja lähti taalajäille, mutta joukkue on saanut todella kovia nimiä paikkaamaan. Ilari Melart tulee KHL:stä ja Brendan Mikkelson AHL:stä. Mikkelson pelasi Västeråsissa jo lockout kaudella, joten hän ei tule täysin uuteen ympäristöön. Mikkelsonilla on vyöllään NHL:stä 131 peliä ja AHL:än puolella 329 ottelua. Jos Luulajan puolustus viime kaudella tyrmättiin pienikokoisena, niin siihen tuli muutos kerta heitolla. Näkyvän kiekollista ruutua tuli paikkaamaan HPK:sta tuttu Craig Schira. Viime kaudesta joukkueessa jatkaa Dean Kukan, Per Savilahti, Jonathan Sigalet ja Jan Sandström. Kukanilta odotetaan pohjoisessa paljon ja 14-15 kausi antoi luvan odottaa läpimurtoa. Nuori sveitsiläinen pelasi ailahtelevaisen, mutta lupauksia herättävän kauden. Sigalet tuli kesken viime kauden ja oli yksi Luulajan parhaimpia puolustajia loppukaudesta. Savilahti ei päässyt SaiPasta tuttuun lentoon, joten isokokoisella ruotsalaisella löytyy rutkasti parannettavaa toiselle kaudelle.

Hyökkäykseen on hankittu valtava määrä yksilötaitoa lisää, kun Toni Rajala, Jacob Micflikier ja Bill Sweatt kirjoittivat Luulajan kanssa sopimukset. Jokainen pelasi viime kaudella SHL:ää ja kolmikon yhteenlaskettu pistesaldo runkosarjassa oli 116. Se on hurja määrä, kun muistetaan Toni Rajalan pelanneen 31 ottelua vain runkosarjassa. Luulajan hyökkäyksestä on jo vuosia puuttunut se koko liigan mittapuulla oleva terävin kärki, mikä yhdessä kesässä tuli kuntoon kertaheitolla. Kesken viime kauden tullut Johan Harjun lisäksi seurassa jatkaa kokenut Jonathan Granström, joka nousi viime kaudella isoon ja tärkeään rooliin. Luulajan sentterikalusto on lähtökohtaisesti suurin kysymysmerkki kauteen lähtiessä, kun Lucas Wallmark siirtyi rapakon taakse Carolinan organisaatioon. Jacob Lagacé on takoi Allsvenskanissa hurjat 57 pistettä ja on monipuolisuutensa ansiosta yksi jokerikortti Luulajalle matkalla mestaruuteen. Lagace pelasi vasta ensimmäisen täyden kauden Euroopassa viime kaudella, joten lähtee kauteen valtavana kysymysmerkkinä. Harju-Lagace-Granström sentterikolmikko omaa potentiaalia, kuten isoja kysymysmerkkejäkin. Viimeistään Anton Hedmanin paluun jälkeen Luleån haalariosasto on myös kunnossa. Karl Fabricius ja Lennart Petrell ovat omassa roolissaan korvaamattomia. Luulajalla on erittäin monipuolinen hyökkäys, joka onnistui kesällä täyttämään sen suurinta vajetta kärkimiesten osalta.

Yksi luku Luleån historissa sulkeutuu, kun Chris Abbott siirtyi Jönköpingiin ja Cam Abbott lopetti uransa. Ruotsin kiekon eteen paljon tehneet veljekset lukeutuvat yleisön suosikeiksi, missä tahansa pelaavat. Abbottien uraa menestys on viime kauden CHL-mestaruutta lukuun ottamatta kiertänyt kaukaa, joten seuravaihdos oli odotettua. Chris Abbottin ruutua sentteripuolella on erittäin haastava täyttää, kun mies on yksi liigan monipuolisimmista senttereistä.

Kuten Hanson otti aiemmin puheeksi Luulajan rosteria tuijottamalla lupaa pelkästään 60 minuuttia viihdettä kaukalossa. Löytyy jalkoja, sirkustemppuja, kokoa ja valtava määrä taklauksia. Luulaja ei lähde enää haastajana kauteen, nyt se on yksi ennakkosuosikeista.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Kiitos asiantuntevasta analyysistä...taas !
 
Viimeksi muokattu:

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tepes-valtuusto
SHL-ennakko osa 2: Djurgården

2010-2011: 6
2011-2012: 11
2012-2013: 5 (Allsvenskan)
2013-2014: 3 (Allsvenskan)
2014-2015: 9

Djurgården palasi kaudeksi 2014-2015 SHL:ään parin Allsvenskanissa vietetyn kauden jälkeen. Viime kausi meni lähinnä tutustellen SHL:n vauhtiin, mutta ei se nyt ihan hukkaankaan mennyt. Djurgården pääsi lopulta aina playoffeihin asti jossa vastaan asettui Luleå, joka oli liian kova pala tukholmalaisille. Kauden jälkeen 699 NHL-ottelun Mikael Samuelsson iski hokkarit naulaan, kuten teki myös joukkueen kapteeni Joakim Eriksson. Joakim Eriksson siirtyi samantien toimistohommiin, kun hänet nimitettiin Djurgårdenin ”General Manageriksi”.


Maalivahdit:
Mikael Tellqvist
Mantas Armalis

- Maalivahtikaksikko on sama mitä viime kaudellakin. Ex-NHL/KHL -vahti Tellqvist pelasi viime kauden ihan kohtuullisella tasolla Djurgårdenin maalilla, mutta olisi varmasti pystynyt parempaan paremman pakiston takana. Kakkosveskari Mantas Armalis on nuori ja lupaava liettualaismaalivahti, mutta taso on hieman kysymysmerkki. Viime kaudella Armalisin tilille kertyi 20 ottelua.


Puolustus:
Daniel Fernholm(/XXX) - Linus Hultström
Markus Högström - Robin Press
Philip Holm - Robin Norell
Alexander Falk - Adam Ollas Mattson / Wilhelm Westlund

- Puolustuksesta poistui 13 pisteen kauden pelannut Markus Nordlund, kesken kauden TPS:stä hankittu flegmaattinen Simon Gysbers, 26-vuotias Alexander Deilert sekä AHL:ään lähtenyt Linus Arneson. Tilalle hankittiin 33 pistettä Leksandissa iskenyt Linus Hultström sekä 30 pistettä Södertäljessä iskenyt nuori Robin Press. Paperilla puolustus on melko samankaltainen kuin viime kaudella, mutta käytännössä se vahvistunut. Se ei juurikaan ole kovin nimekäs, mutta en yllättyisi jos pakistosta löytyisi montakin läpimurtoa. Pakiston liideri Daniel Fernholm missasi koko viime kauden aivotärähdyksen takia eikä ole tietoa, että pystyykö kaveri jatkamaan edes uraansa. Jos ei pysty, niin Djurgårdenin tarvitsee hankkia korvaaja pelaaja mahdollisimman pikaisesti. En tiedä onko Djurgården vielä vahvistamassa puolustustaan, mutta kyllähän tuohon menisi vielä yksi nimekäs puolustaja.


Hyökkääjät:
Patrick Thoresen - Tomi Sallinen - Matt Anderson
Marcus Sörensen - Markus Ljungh - Daniel Brodin
Henrik Eriksson - David Rundqvist - Alexander Fällström
Robin Alvarez - Tobias Hage - Mikael Ahlén

- Hyökkäys on vahvistunut viime kaudesta selkeästi. Vaikkakin joukkueesta poistui paljon kokemusta (Mikael Samuelsson, Joakim Eriksson, Michael Holmqvist) ja taitoa (Steve Saviano, Sebastian Lauritzen, Damien Fleury), niin joukkue on siltikin vahvistunut. Aivan ensimmäiseksi pitää mainita ehkäpä koko vuoden kovin naaraus; Patrick Thoresen palasi SKA Pietarista pitkän tauon jälkeen Djurgårdeniin. Thoresen totesi, että hänellä olisi ollut muualle rahakkaampia tarjouksia, mutta tämä on hänen kiitos Djurgårdenille siitä, että he uskoivat häneen nuorempana. Thoresen pelasi KHL:ssä 292 ottelua ja iski 282 tehopistettä, joten ei ihan huonosta pelaajasta ole kyse. Tämän lisäksi joukkueeseen liittyi myös muun muassa 35 pistettä KHL:ssä iskenyt Matt Anderson, 19 maalia ja 36 pistettä Leksandissa iskenyt Tomi Sallinen sekä Porin Ässissä mestaruuden voittanut Daniel Brodin. Kyseisten hankintojen lisäksi myös viime kaudella läpimurtonsa tehneet Marcus Sörensen ja Markus Ljungh jatkavat joukkueessa.


Päävalmentaja: Hans Särkijärvi
- Särkijärvi on Ruotsin oma Erkka Westerlund. Saa rauhallisella tyylillä joukkueesta paljon irti

Yhteenveto:
- Djurgårdenin joukkue on tasainen ja suhteellisen hyvin roolitettu. Joukkue on laaja, mutta kärki on kapea. Menestyminen riippuu pitkälti siitä löytyykö pakistosta uusia vastuunkantajia. Potentiaalia on, mutta realisoituuko se? Se jää nähtäväksi.

Sijaveikkaus: 8-10
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tepes-valtuusto
SHL-ennakko osa 3: Malmö Redhawks

2010-2011: 8 (Allsvenskan)
2011-2012: 7 (Allsvenskan)
2012-2013: 9 (Allsvenskan)
2013-2014: 1 (Allsvenskan)
2014-2015: 3 (Allsvenskan)

Malmö palaa pitkän Allsvenskanin tahkoamisen jälkeen takaisin SHL:ään tulevalla kaudella. Edelliskautena nouseminen oli jo lähellä, mutta silloin matka loppui karsintasarjaan. Viime kaudella nousu sitten vihdoin ja viimein tapahtui kun Malmö voitti karsintasarjassa Leksandin. Malmö pelasi viime keväänä erittäin hyvää lätkää ja maalilla Hovinen oli todella hyvä. Malmön joukkueen rakennusprosessi on ollut vähintään mielenkiintoinen ja onhan joukkueeseen liittynyt mm. 321 NHL-ottelua pelannut 27-vuotias T.J. Galiardi.

Maalivahdit:
Oscar Alsenfelt
Pontus Sjögren

- Maalivahtiosasto ei suoranaisesti vakuuta. Ykkösvahdiksi hankittu Alsenfelt oli viimeiset pari vuotta Leksandin ykkösvahtina, mutta ainakin jälkimmäinen kausi jätti jonkin verran parannettavaa. Ensimmäisellä Leksand kaudellaan Alsenfelt oli välillä jopa maaginen ja pääsikin kokeilemaan aina Ruotsin maajoukkueeseen asti (kuten myös viime kaudella), joten ihan huonosta kassarista ei ole kyse. Kakkosveskari Pontus Sjögren aloittaa nyt viidennen kautensa Malmön maalivahtina, mutta SHL-tasolla rooli tippuu todennäköisesti kakkosveskariksi.

Puolustus:
Erik Andersson - Derek Meech
Jeremias Augustin - Nils Andersson
Jens Olsson - Stefan Warg
Johan Ivarsson - Johan Björk

- Malmön puolustuksesta viime kauden päätteeksi poistui lähinnä sellaisia pelaajia, jotka eivät olisi edes mahtuneet Malmön SHL-joukkueen kokoonpanoon, joten heitä tuskin jäädään kaipaamaan. Joukkueeseen on hankittu Skellefteåssa kaksi mestaruutta ja yhden hopean voittanut luotettava 2-way puolustaja Erik Andersson, jonka tilillä on kauden 12-13 koko SHL:n +/- tilaston voitto. Toinen kärkihankinta puolustukseen oli NHL:ssäkin 144 ottelua luutinut hyökkäävä puolustaja Derek Meech, jonka viime vuodet ovat kuluneet lähinnä AHL:ssä, mutta mukaan mahtuu myös yksi lyhyt KHL-visiitti. Puolustuksen rungon muodostaa Jeremias Augustin, Jens Olsson, Stefan Warg ja Johan Björk, joita säestää nuoremman polven Johan Ivarsson sekä erittäin hyvin Allsvenskanissa luutinut Nils Andersson. Puolustus ei kestä vertailua kärkipään joukkueihin, mutta kyllä tuolla voi putoamisen välttää - toivottavasti.

Hyökkääjät:
T.J. Galiardi - XXX - Andreas Thuresson
Frederik Storm - Joey Tenute - Kent McDonnell
Henrik Hetta - Eric Himelfarb - Björn Svensson
Mattias Persson - Magnus Häggström - Jens Jakobs

- Malmön hyökkäys on ykkösentteriä vaille valmis. Viime kauden jälkeen joukkueesta lähti Fabian Brunnström, legendaarinen Mathias Tjärnqvist sekä pahasti flopanneet Tony Romano sekä Yanick Lehoux. Hyökkäyksen johtotähdiksi hankittiin NHL:ssä parhaimmalla kaudellaan 39 pistettä paukuttanut T.J. Galiardi, viime kaudella KHL:ssä 25 pistettä iskenyt MM-kisoissakin pelannut Andreas Thuresson sekä 36-vuotias yli 300 SHL-ottelua pelannut ex-TPS kapteeni Kent McDonnell. Muuten hyökkäys on käytännössä täysin sama mitä se oli viime kaudellakin. Viimeisimpien huhujen mukaan Malmö yrittää naaratta ykkössentterikseen aivotärähdyksistä kärsinyttä, viime kausina NLA:ssa hyvin pelannutta Peter Muelleria. 27-vuotias Mueller varattiin taannoin ensimmäisellä kierroksen kahdeksannella numerolla NHL:ään, jossa hän on pelannut lähes 300 ottelua. Mueller teki parhaalla NHL-kaudellaan 54 pistettä, joten ihan turhasta kaverista ei ole kyse.

Päävalmentaja: Björn Hellkvist

- 38-vuotias Björn Hellkvist nousi viime kauden jälkeen Malmön päävalmentajaksi. Hellkvistin tausta on vähintään mielenkiintoinen, hän aloitti valmentajauransa Division ykkösen Jonstorps IF:n päävalmentajana, jonka jälkeen hän aleni kyseisen seuran apuvalmentajaksi kunnes hän siirtyi Röglen apuvalmentajaksi SHL:ään. Tämän pudottua Allsvenskaniin Hellkvist otti vetovastuun Röglestä, kunnes kaudella 11-12 hän jäi sivuun, kun hänellä todettiin Parkinsonin tauti jo 34-vuotiaana, joka on todella harvinaista. Tämän jälkeen hän palasi valmennushommiin kaudeksi 2013-2014 kun hän siirtyi Malmön apuvalmentajaksi jossa hän jatkoi aina viime kauden loppuun saakka.

Yhteenveto:

- Malmön joukkue on selvästi koottu kärki edellä. Esimerkiksi T.J. Galiardi on iso arpa, koska on käytännössä pelannut alemmissa ketjuissa koko aikuisuransa ajan, joten floppiriski on iso. Tämän lisäksi joukkueesta löytyy muutenkin paljon riskialttiita pelaajia, joten tämä yhdistettynä kokemattomaan Hellkvistiin saattaa kaataa koko homman. Toivottavasti pystyy pitämään paikkansa SHL:ssä.

Sijaveikkaus: 12-14
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Linköping HC - uudet tuulet puhaltaa

Roger Melinin
aikakausi Linköpingissä on takana ja uutena päävalmentaja jatkaa Rogerin viime kauden apumies, norjalainen Dan Tangnes. Röglessä pitkän uran tehnyt norjalainen on koko valmentajauransa valmentanut Ruotsissa ja nyt saa ensimmäistä kertaa todella kovat työkalut käyttöönsä. Roger Melin oli arvostettu taktiikkavelho, joten Tangnes joutuu isojen paineiden alle Linköpingissä. Materiaali on sitä luokkaa, millä tulosta pitää yksinkertaisesti tulla.

Hyökkäyksessä joukkue on kokenut suuria muutoksia. LHC menetti kesän aika superkaksikkonsa Jeff Taffe-Jacob Mickflikier, Mattias Sjögrenin, Kent McDonellin ja Oscar Sundhin. Tangnesin kesän tärkein hankinta on kovan luokan paluumuuttaja, kun Niklas Persson palaa Linköpingiin pitkän tauon jälkeen. Persson tuo mukanaan valtavan määrän johtajuutta ja pystyy edelleen pelaamaan kovalla tasolla SHL:ssä. Toinen todella kova hankinta kesältä on Andrew Gordon. Gordon on iskenyt AHL:ssä tasaiseen tahtiin noin 20 maalin keskiarvolla ja on juuri oikeatyyppinen pelaaja paikkaamaan Mickflikierin jättämää aukkoa. Maalikuningas ja huikean kauden pelannut Broc Little jatkaa myös seuran riveissä. Växjön mestarijoukkueesta joukkue onnistui nappaamaan tärkeän palasen tulevan kauden hyökkäykseen, kun Rhett Rakhshani kirjoitti LHC:n kanssa sopimuksen. Rakhshani on luisteluvoimainen työkone, jolla on tapana nousta ratkaisun hetkillä näkyville. Linköpingissä on tehty erittäin hyvää työtä kesällä, kun lähtijöiden saappaat olivat valtavat paikattavaksi. Terävimmän kärjen yksi mielenkiintoisimmista uusista nimistä on Garrett Roe, joka iski DEL-liigassa pisteitä piste per peli tahdilla. Luulajassa monta kautta pelannut Niklas Fogström lähti hakemaan uusia haasteita LHC:stä ja luvassa onkin lähtökohtaisesti isompi rooli. Suomalainen ajautui hyvistä otteista huolimatta Luleåssa varsin pienelle luotolle, joten siirto uuteen seuraan tekee Fogströmistä yhden mielenkiintoisimmista suomalaisnimistä alkavalle kaudelle. LHC:n hyökkäys on todella kova ja takaa nousee vielä nuoria talentteja, joilla on mahdollisuus nousta eturiviin koko liigassa. Jakob Lilja tuli Röglestä ja odotukset ovat korkealla, kun 22-vuotias ruotsalainen iski jo viime kaudella Allsvenskanissa kiitettävät 35 pistettä. Anaheim Ducksin kakkoskierroksen varaus, Nick Sörensenin, kausi meni viime kaudella Skellefteåssa penkin alle ja nuorukainen hakee nyt uutta vaihdetta uralleen Linköpingistä. Sörensen osoitti potentiaalinsa iskemällä 14 ottelussa 4 pistettä SAIKissa ja on läpimurron kynnyksellä. Seurassa jatkaa myös Jokereista tuttu tanskalainen, kun ailahtelevaisen kauden pelannut Nichlas Hardt jatkaa seurassa. Uusi päävalmentaja saa oivalliset työkalut hyökkäykseen, joista voi rakentaa kolme tulokseen pystyvää trioa.

Puolustuksesta lopetti ikoni ja veteraani Magnus Johansson, jonka pelillinen anti ei enää viime kaudella ollut totutulla tasolla. Johanssonin takaa jo viime kaudella luottopuolustajiksi nousivat maajoukkueestakin tutut Daniel Rahimi ja Jonas Junland. Valtavassa roolissa pelanneet ruotsalaispuolustajat tulevat olemaan koko kauden valtavan kuorman edessä, kun puolustusta on nuorennettu raakalla kädellä. Joukkueen tuorein puolustajahankinta on viime kauden lopun Luulajassa pelannut Chad Billins. Billins oli siirryttyään Luulajaan yksi liigan monipuolisimmista puolustajista ja tuo valtavasti lisäarvoa LHC:n peräpäähän. Tämän kolmikon takaa iskevät nuoret Anton Karlsson, Carl Dahlström ja Gustav Forsling. Dahlströmiä pidetään huippulupaavana puolustajana, jonka mitat 193/96 ovat todella hyvät. Karlsson ja Dahlström pelasivat viime kaudella ensimmäiset täydet runkosarjat seuran riveissä, joten tänä talvena on lupa odottaa tasaisempia otteita. Forsling on kiekollisesti erittäin lupaava puolustaja, eikä seura halua hänen kohdallaan tehdä linushulströmejä ja päästää häntä jonkun toisen seuran palveluksiin. Nähtäväksi jää pyrkiikö Tangnes peluuttamaan nuori ja kokemus periaattella puolustustaan, mihin hänellä olisi selkeät eväät. Forsling kaipaa kokenutta ja rutinoitunutta pakkiparia itselleen, minkä kumpi tahansa Rahimi-Junland kaksikosta tarjoaa.

Maalissa LHC:llä jatkaa viime kaudesta tuttu David Rautio ja Marcus Högberg kaksikko. Viime kaudella kokeneempi Rautio pystyi olemaan tasaisempi ja näin ollen valtaamaan ykkösvahdin paikan. Högberg on joka kausi nostanut kumminkin päätään Linköpingin maalivahtitaistelussa ja tämä voi olla se kausi, kun mies valtaa itselleen ykkösen paikan. Högbergin kohdalla puhutaan usein myös huippulupauksesta, mutta nyt alkaa olemaan kriittiset paikat saada enemmän vastuuta kotiliigassa. Valtavan kokoinen ruotsalaimaalivahti on kausi kaudelta löytänyt itseluottamusta ja rentoutta tolppien välissä, joten odotukset ovat korkealla Linköpingissä tulevaksi kaudeksi.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Skellefteå AIK - jatkuuko finaaliputki?

Skellefteån tarina SHL:ssä on ollut huikea, kun se oli keväällä viidettä kertaa peräkkäin finaalissa. SAIK joutui nöyrtymään finaalisarjassa Växjölle, mikä nostaa varmasti nälkää tulevalle kaudelle. Seurajohto on ollut maltillinen kesän aika siirtojen kanssa, mutta se on saanut kaksi todella kovaa nimeä haaviinsa. Paluumuuttaja ja yksi kovimmista kesän sainauksista on Jimmie Ericsson. Ericsson tuo valtavasti kokemusta ja voittamisen kulttuuria, jos jonkun mielestä sitä Skellefteåssa ei ole tarpeeksi. Ericssonin lisäksi joukkue hankki Mattias Ritolan Leksandista ja AHL:stä Terry Broadhurstin. Broadhurstia voidaan pitää todellisena jokerikorttina, kun Skellefteån scouttitaidot tiedetään. AHL:ssä pelannut lähes 200 ottelua, mutta tehopisteiden kanssa ei ole pahemmin säväyttänyt.

Skellefteån puolustukseen tai maalivahtiosastoon ei lisäyksiä ole tullut. Joukkue menetti kokeneen Martin Sevcin, mutta rehellisyyden nimissä tsekin jalka alkoi hidastumaan radikaalisesti kevään peleissä. Suurin uutinen puolustuksen osalta oli Tim Heedin jääminen seuraan fantastisen kauden jälkeen. Heedin perässä oli puskaradioiden mukaan useampi KHL-seura. SAIKin puolustus on erittäin mielenkiintoisessa paketissa tällä hetkellä, kun listoilla on ainoastaan kolme ennen 1994 syntynyttä puolustajaa. Heedin lisäksi kokeneempaa kaartia edustavat Fredrik Lindgren ja Niclas Burström. Totuttuun tapaan Skellefteån junioreista puskee valtava määrä kiekollista taitoa, kun 15-16 kaudella pelaavaan kokoonpanoon yrittää murtautua 88 tehopistettä viime kaudella junnusarjassa paukuttaneet Anton Öhman ja Jacob Andersson. Tämän kaksikon lisäksi Sebastian Aholta odotellaan astuvan isompaan rooliin, kun vielä viime kaudella tahtoi jäädä liian heppoiseksi omassa päässä.

Maalissa jatkaa Markus Svensson-Erik Hanses kaksikko. Hanses osoitti Svenssonin ollessa loukkaantuneena viime kaudella olevansa tekijämies, mutta Svenssonin palattua tolppien väliin ei ollut epäselvyyttä SHL:än parhaasta maalivahdista. Svensson oli loukkaantumisesta huolimatta playoffien alusta lähtien huikeassa kunnossa ja sai Skellefteån näyttämään ylivoimasemmalta kuin olikaan. Skellefteålla on yksi liigan parhaimmista maalivahtikaksikoista.

Jos puolustus vilisee nousevia tähtiä, niin hyökkäys on sille vastakohta. Janne Pesonen, Andrew Calof, Jimmie Ericsson, Patrik Zackrisson, Erik Forssell, Pär Lindholm, Mattias Ritola ja Martin Lundberg takaavat kivikovan hyökkäyksen. Viime kevään playoffeissa dominoinut Axel Holmström pelaa myös vielä kauden SAIK:ssa, joten jälleen kerran SAIKin faneille on luvassa viihdettä illasta toiseen. Uskomattoman laaja hyökkäys, jota on lähes mahdoton pysäyttää pitkässä sarjassa. Janne Pesonen tuli viime kaudella kesken kauden joukkueeseen ja oli ensimmäisestä pelistään lähtien huikea. Hans Wallsonin palapelissä Andrew Calof joutui paikoittain koirankoppiin, jotenvmielenkiintoista seurata miten nuoren kanukin kausi etenee. Calof oli viime kaudella uskomattoman tehokas peliaikaansa nähden, joten tällä kaudella on lupa odottaa entistä kovempaa menoa. Teddy Broadhurst joutuu myös kovaan testiin, kun Skellefteån kaltaisessa hyökkäyksessä yksikään minuutti ei tule ilmaiseksi.

Mikään ei ole muuttunut. Skellefteå on edelleen ylivoimainen ennakkosuosikki kauteen lähtiessä ja ainoastaan Växjön tapainen huikea kevät voi päättää kauden toisin. SAIKin mahdollinen kompastuskivi muodostuu kauden mittaan sen puolustuksesta ja kokemattomuudesta. Seura on tehnyt jo pitkään huikeaa työtä pelaajien tuottajana, eikä se varmasti kyseenalaista ennen kauden alkua omaa ajattelutapaansa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Örebrolle todella kova hankinta Petruzalekin muodossa. En muista nyt kuinka puhdas sentteri on, mutta Kenta voisi laittaa ketjut malliin:

Martin Johansson-Jakub Petruzalek-Daniel Viksten
Marko Anttila-Ville Viitaluoma-Mikko Lehtonen
Libor Hudacek-Anders Eriksson/Joel Mustonen-Greg Squires
Marcus Weinstock-Henrik Löwdahl-Johan Wiklander/Kalle Olsson

Eli todella kova hyökkäys kasassa.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tepes-valtuusto
SHL-ennakko osa 4: Rögle BK

2010-2011: 2 (Allsvenskan)
2011-2012: 5 (Allsvenskan)
2012-2013: 12
2013-2014: 7 (Allsvenskan)
2014-2015: 4 (Allsvenskan)

Rögle pelasi erittäin hyvän kevään, kun se peittosi Västeråsin otteluvoitoin 4-1 ja täten Rögle palasi parin kauden tauon jälkeen SHL:ään. Viimeinen visiitti ylimmällä sarjatasolla ei ollut ruusuilla tanssimista, mutta toivottavasti tällä kertaa menee paremmin. Suurin muutos viime kevääseen on tapahtunut penkin takana, kun pääkäskijänä toiminut Magnus Bogren on vaihtunut pitkään NLA:ssa valmentaneeseen Anders Eldebrinkiin. Bogren tosin jatkaa Röglen apuvalmentajana.

Maalivahdit:
Oskar Dansk
Lars Volden

- Maalivahtiosastolla jatkaa viime kauden ykkösvahti Lars Volden, joka pelasi hyvän kauden Allsvenskanissa. Kuitenkaan Volden tuskin on yhtä selvä ykkösveskari, sillä toiseksi maalivahdikseen Rögle naarasi erittäin lupaavaan Oskar Danskin lainalle Columbuksen organisaatiosta. Danskin ensimmäinen ammattilaiskausi rapakon takana meni niin sanotusti täysin plörinäksi, joten kaverin taso on iso kysymysmerkki. Voi olla jopa SHL:n parhaita veskareita, mutta jos ei ole, niin Rögle on pulassa. Ex-Blues veskari Volden ei riitä yksin.

Puolustajat:
Ivan Baranka - Dominik Granak
Kevin Marshall - Almen Bibic
Jesper Williamsson - Alen Bibic
Jens Hellgren - Rasmus Bengtsson / Emil Kristensen

- Röglen puolustus meni käytännössä täysin uusiksi, kun viime kauden puolustuksesta jatkaa vain isokokoinen veljeskaksikko Almen & Alen Bibic, ex-huippulupaus Rasmus Bengtsson sekä Jens Hellgren. Puolustuksen kärkihankinnoiksi hankittiin lähes 350 KHL-ottelun slovakialaiskonkari Ivan Baranka, kaudella 2009-2010 Röglessä ihastuttanut 163 KHL-ottelun slovakialaiskonkari Dominik Granak sekä 26-vuotias Kevin Marshall, joka on lähinnä niittänyt mainetta AHL:n puolella. Näiden lisäksi puolustusta täydennettiin HV71:stä hankitulla Jesper Williamssonilla sekä Tanskan paidassa MM-kisoissakin pelanneella Emil Kristensenillä.

Hyökkääjät:
Patrik Cehlin - Jesper Jensen - Sebastian Wännström
Jordan Smotherman - Jack Connolly - Alex Aleardi
David Åslin - Kelsey Tessier - Taylor Matson
Christopher Liljewall - Daniel Sylwander - Ludvig Rensfeldt

- Rögle ei juurikaan kokenut pahoja menetyksiä. Ainoastaan 23 maalia viimeistelleen Jakob Liljan menetys Linköpingiin kirpaisee. Röglen runko oli jo alunperinkin vahva, joten se ei kovinkaan paljoa vahvistuksia tarvinnut. Joukkueen ainoat hyökkäyspään hankinnat olivat 23 pistettä AHL:ssä tehnyt Alex Aleardi, loukkaantumisista kärsinyt todella lupaava Sebastian Wännström, viime kaudella Växjössä ja Leksandissa pelannut David Åslin sekä kesken viime kauden SHL:ään AHL:stä palannut Patrik Cehlin. Nämä hankinnat kun yhdistetään jo tasaiseen runkoon, niin Röglellä on kasassa erittäin tasaiset neljä ketjua.

Päävalmentaja: Anders Eldebrink
- Eldebrink on kokenut valmentaja, vaikkakin Rögle-pesti on hänen toinen päävalmentajana SHL:ssä. Ensimmäinen pesti ei niin väkevästi mennyt, kun hän sai kenkää AIK:n ruorista. Eldebrink valmensi Kloten Flyersiä 2005-2012, jossa tilille kertyi kaksi finaalitappiota. Tämän jälkeen hän on AIK:n lisäksi koutsannut Rapperswill Jona-Lakersia, kunnes sai viime sesongilla kenkää.

Yhteenveto:
- Röglellä on pitkä matka playoffeihin, mutta kyllä tuolla joukkueella pystyy taistelemaan putoamista vastaan. Puolustus on hyvä, mutta hyökkäyksestä puuttuu vahvin kärki. Päävalmentaja ei vakuuta.

Sijaveikkaus: 12-14
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Näyttääkö mikään tv-kanava suomessa tällä hetkellä SHL:ää tai Allsvenskania?

Viasat Hockey-kanavahan näytti viime kaudet kiitettävästi Allsvenskania, mutta oikeudet menivät C Morelle (Ja Suomen C More ei tietenkään näytä kiekkoa) joten Viasatilta ei taida enää näkyä kuin jokunen SHL peli tällä kaudella, jos sitäkään. Huono juttu suomalaiselle ruotsikiekon fanille. =(
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
HV:n suomalaiset ne jatkaa hienoja otteitaan. Karalahti ehti pelata 13 minuuttia edellisen pelikiellon jälkeen ja ei muuta kuin kiekotonta pelaajaa päähän, uusi pelikielto ja vielä tuuletukset päälle.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ei ole enää yllätys, että sama äijä ajaa aina huonossa peliasennossa olevaa pelaajaa. Liigassa Poukkulaa, kun pelas Narreissa. Pitkä banaani, kiitos.
 

Ränse

Jäsen
MODO aloittanut kauden päin persettä kovasta rosterista huolimatta. Ei taida tuo P-Amerikkalainen tyyli oikein toimia SHL:n tasoisessa sarjassa.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Sitä en kyllä ymmärrä mistä ne taiko Christoffer Perssonillekin kuus ottelua. Ei ole kyllä minun silmissäni lähellekään samaa tasoa heidän rikkeensä.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Viime kauteen lopetti aivotärähdyksen takia ainakin Cam Abbott ja Magnus Kahnberg, ja ei se Fernholmin kohdallakaan hyvältä kuulosta, kun tapauksesta kohta vuosi ja ei ole juuri edistystä tapahtunut. Siinä mielessä toki hyvä, että on otettu nyt tiukka linja päähän kohdistuneita iskuja vastaan. Mutta en mä silti ihan ymmärrä logiikkaa noiden kurinpitopäätösten takana. Väitetään, että tuon uuden säännön tarkoitus on estää vakavia päävammoja ja antaa koventuneita rangaistuksia vakavista päähän kohdistuineista taklauksista, mutta silti päätöksissä ollaan sitä mieltä, että Shaun Heshkan päähän kohdistama taklaus ja Karalahden Vavran leuan murtanut taklaus eivät ole vakavia. Perssonin poikittainen maila, josta ei edes kurinpitolautakunnan omien sanojen mukaan voi olla varmoja osuiko se päähän, taas on heidän mielestään vakava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös