Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

SHL 2015–2016 – odotettavissa tasaisin kausi pitkään aikaan

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana Lampinen, 21.07.2015 klo 00.19.

 1. Niksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
 2. Jay Low Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, SHL
 3. Niksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
  Lainaus:
  MODO kerjäsi pitkään ja lopulta saivat sitä mitä halusivatkin. Södertälje-matsissa selvisivät 10 sekunnin kahdella maalilla, viime vuonna saivat huokaista, kun Västerås, Malmö ja Rögle ei tullut vastaan, vaan saivat Vita Hästenin, joka päättyi suoraan 4-0 MODO:n hyväksi.

  Kolmannessa matsissa oli mahdollisuus viedä sarja 3-0 johtoon, kun kahden ensimmäisen maaliero oli 9-0 MODO:n hyväksi. Voittivat viidennen pelin 7-1. Kuudennessa pelissä tekivät vieraissa neljä, silti Leksand teki yhden enemmän. Budjettiero näillä joukkueilla - kuten aikaisemmin totesin - oli luokkaa ihan vitun paljon. Seitsemännessä pelissä 2-1 maalin jälkeen saivat oman hurmoksen aikaan ja jatkuvasti alkoivat luomaan huippumaalipaikkoja. Ei pitänyt olla mitään hätää, mutta kun et itse tee, toinen tekee päti tässä ottelussa harvinaisen hyvin. 3-3 maalin jälkeen saivat kaksi ihan täysin uskomatonta maalipaikkaa, joista yksi näytti tälläiseltä. *Linkki johtaa Twitteriin. Jatkoerän ensimmäisellä minuutilla poikittaissyöttö maalille ja tyhjä maali odotti.

  MODO on ollut pitkään SHL:n oma TPS. Urheilu voittaa aina, kuten nytkin. Kaiken tämän sekoilun urheilupuolella sekavine hankintoineen ja valmentajavaihdoksineen jälkeen tuli vihdoin ja viimein noutaja, joka piti olla kaikkein epätodennäköisin.

  Leksandin hurmos. Siitä tullaan muistamaan ruotsalaisen kiekkokausi 15/16. Alkukausi, jolloin kaikki meni päin vittua, marraskuussa sarjasijoitus 14. eli viimeinen. Alkoi uskomaton nousu. Viimeisessä Slutspelserien-matsissa Dala derbyssä Leksandin piti voittaa Mora vähintään neljällä maalilla, voittivat 6-0. Voittivat vielä sarjakakkosen finalistihäviäjän Tingsrydin suoraan kahdessa ottelussa. MODO-karsintasarja, joka piti päättyä MODO:lle suoraan 4-0. MODO, jolla oli kotietu, oli budjettietu, oli ylivoimainen materiaalietu, oli kaikki.

  Game seven: 3-4


  Meanwhile: Filip Forsbergin tunnelmat matsin jälkeen...

  Miracle on Ice II, Mirakel på Is.

  MODO:n putoaminen, joka erityisesti tullaan kohdistamaan Rantakariin. Piti olla yksi niistä hankinnoista, jotka varmasti pitää MODO:n SHL:ssa. Toisaalta... montako maalipaikkaa MODO:lla olikaan viimeisessä pelissä? Lähemmäs 15. Tosin niinhän se menee, että vain viimeiset sekunnit tullaan muistamaan ja siitä tullaan Rantakari muistamaan MODO-pelaajana, jonka virhe pudotti MODO:n helvettiin, josta paluuta ei taida olla ihan lähiaikoina tiedossa. MODO, joka oli viimeksi divarissa yli 30 vuotta sitten. Silloin nousivat heti seuraavalla kaudella takaisin liigaan, mutta ajat ovat siitä todella muuttuneet. Leksandin ensimmäinen putoaminen tällä vuosituhannella johti hissiliikkeisiin, kunnes lopulta viettivät divarissa aikaa seitsemän kautta putkeen. Samanlainen helvetti odotettavissa MODO:n kohdalla. Voidaan myös hakea esimerkkejä Malmösta, jonka nousu takaisin SHL:aan oli yhtä helvettiä vaikka olikin sarjan suurin budjetti käytettävissä vuodesta toiseen. Ensimmäisen putoamisen jälkeen nousivat samantien takaisin SHL:aan, kunnes tippuivat heti seuraavalla kaudella takaisin H-Allsvenskaniin. Sen jälkeen Malmö vietti H-Allsvenskanissa aikaa kevyet kahdeksan kautta putkeen.

  28 miljoonaa kruunua lensi tänä iltana taivaantuuliin.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2016 klo 02.48
 4. Jay Low Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, SHL
  Lainaus:
  Hehee! Itse asiassa mietin siinä ratkaisuhetkillä, että tämä olisi saattanut olla Tepsin kohtalo 2011 keväällä, jos olisivat joutuneet karsintoihin. Suomisen viime hetken tasoitus ja Valery-Tabascon rankkari sysäsivät Pelsut viime hetkellä karsintoihin, jotka selvittivät 4-0. Tepsin pelaajat olivat niin kertakaikkisen rikki fyysisesti ja henkisesti, että karsintasarjasta olisi tullut helvettiä raikasta Sportia vastaan. Ja jumalauta niitä hankintoja...Grand-Pieru, Valery-Trabucco, Kivenmäki, Raboin etc.
   
 5. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Ei tallaista voi kasikirjoittaa. Materiaalietu, budjettietu, pelillisestikin vahvoilla. Siella oli paikka MODO:lla ratkaista jo aikaisemmin, tolpissa kavi ja kadetkin jaatyivat. Sitten raakavirhe Rantakarille, joka tietenkin otti asian ihan vitun raskaasti (toivottavasti ei jaanyt henkista kolhua). Filip Forsberg tuuletti, Peter Forsberg heitti vissypullon. Jos jossain on hokijumala niin tama oli todellakin hanen tahtonsa. Niin ja suomen Liiga on suljettu ja tallaiset kasittamattomat tarinat ei koskaan synny. On sille syita, miksi lansinaapurit ovat aina vain suomen isoveljia ja Suomi tekee sen ihan itse.
   
 6. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Lainaus:
  Tunnetuin, mutta ehkä myös vihatuin. Wennerholm suoltaa tasaisin väliajoin sellaista paskaa, että ei häntä ota enää kukaan tosissaan. En laittaisi kovin paljon painoarvoa hänen sanoilleen.

  Olihan tuo uskomaton sarja kyllä. En missään vaiheessa uskonut, että Leksand voisi sen viedä. Kovin mielelläni olisin Modon SHL:ssä pitänyt. Onhan tämä koko kaupungille tosi kova isku. Ei muuta kuin jälleenrakennusta aloittamaan ja sieltä ne vielä joskus nousee takaisin. Rantakari kyllä säälittää. Modolla oli niin monta paikkaa voittaa tuo peli, että ei voi kyllä liikaa häntä syyttää häviöstä.
   
 7. Mr. Penguin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
  Leksandin kausi oli kyllä niin uskomaton että aivan pakko käydä tuota tarinaa vielä lyhyesti läpi...

  Miracle on Ice II
  Viime keväänä Leksand koki karmean pettymyksen kun Malmö Redhawks tiputti joukkueen HockeyAllsvenskaniin. Moni povasi pitkää korpivaellusta talousongelmissa olevalle Leksandille ja jotkut miettivät jopa sitä, onko joukkueella minkäänlaista tulevaisuutta enää. Tämä kausi alkoikin kuten oli ennakoitu, Leksandin pelit menivät todella surkeasti ja kauden puolivälissä joukkue oli koko sarjan viimeisenä. Siinä alkoi jo hiipimään mieleen että joko tässä HockeyEttan kutsuu...

  Tuon jälkeen joukkueen otteet kuitenkin piristyivät huomattavasti, ja Leksand pääsi kuin pääsikin lopulta jatkopeleihin mukaan. Tässä vaiheessa moni Leksandin fani varmasti ajatteli että kausi on jo nyt menestys kun vältyttiin HockeyEttanin karsinnoilta ja päästiin mukaan SHL:n karsintoihin.

  Slutspelsserien meni Leksandilta ihan kohtalaisesti, mutta viimeisessä ottelussa tuon lyhyen sarjan tilanne oli se, että leksandin oli voitettava rakas naapuri ja verivihollinen, Mora, vähintään neljällä maalilla. Ja mitä kävikään? Leksand voitti ottelun peräti 6-0 ja pääsi jatkamaan vielä kauttaan! Tässä vaiheessa varmasti kaikki pitivät jo Leksandin kautta jymymenestyksenä ja ehkä jopa pienoisena mestaruutena kun tuolla tavalla pistivät Moran kesälomille.

  Mutta tuhkimotarina sen kuin jatkuu. AIK:lle Allsvenskan-finaalit hävinnyt Tingsryd tuli seuraavassa vaiheessa Leksandia vastaan. Voittaja pääsisi karsimaan SHL-paikasta legendaarisen MODOn kanssa. Leksand vei sen sarjan kahden tiukan pelin jälkeen suoraan 2-0 ja sai vastaansa MODOn.

  MODO oli selvä ennakkosuosikki ja heidän piti pyyhkiä Leksandilla lattiaa. Olihan MODO edellisenä keväänäkin karsinnoissa murjonut Vita Hästenin jään rakoon ilman mitään ongelmia. MODO-sarja alkoikin ennakoidusti, kun MODO vei kaksi ensimmäistä peliä todella selvästi ja ainakin allekirjoittanut heitti hanskat tiskiin siinä vaiheessa ja lopetti sarjan seuraamisen, mikä oli suuri virhe minulta. Leksand tuli ja venytti sarjan seitsemänteen otteluun. Siinäkin toisen erän jälkeen Leksand oli tappiolla 1-3 MODOn dominoidessa ottelua ja Leksandin kausi näytti oleva siinä. Mutta mitä vielä, uskomaton nousu tasoihin viime hetkillä, ja sitten loppu onkin historiaa.  Eihän tuollaista pysty edes käsikirjoittamaan vaikka kuinka yrittäisi. Jatkuvasti joukkue nousi suosta ja pohjamudista kauden aikana, pelasi monen monta kertaa veitsi kurkulla, ja teki sen kaiken suhteellisen pienellä budjetilla ja vaatimattomalla pelaajamateriaalilla. Aivan käsittämätön temppun!

  Leksandin ensi kaudesta SHL:ssä tuskin tulee helppo, mutta juhlitaan nyt ensin ja murehditaan tulevaa vasta sitten. Kunhan nyt ei joukkue aivan Karlskronan kaltainen heittopussi olisi ja välttäisi tippumisen ensi kaudella niin se olisi jo hyvä tulos. Ja saa nähdä mitä MODO tekee... Jatkaako rahan heittämistä kaivoon ja lähtee suuren budjetin joukkueella hakemaan SHL-paikkaa vai mikä on suunnitelma. Mielestäni tekee ihan hyvää kuitenkin MODOlle käydä alempana ottamassa vauhtia. Samalla tavalla se olisi tehnyt hyvää TPS:lle ja Ilvekselle mielestäni, mutta kun täällä ei mitään kunnon karsintaspelejä ole piiitkään aikaan nähty...
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2016 klo 09.27
 8. Niksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
  Leksandin pelaajabudjetti täksi kaudeksi lähenteli lähemmäs 10 miljoonaa kruunua, kun viime kaudella pelatessaan SHL:aa pelaajabudjetti oli noin 40 miljoonaa kruunua. Toki H-Allsvenskanissa oli yksi suurimmista budjeteista, mutta Leksandin standardeilla poikkeuksellisen pieni. Leksand oli jo pienentämässä pelaajabudjettia entisestään ensi kaudeksi, kun kuuden miljoonan kruunun SHL:n laskuvarjopakettia ei ollut enää käytettävissä, jonka lisäksi yleisökeskiarvo oli budjetoitua pienempi. MODO:n pelaajabudjetti ilmoitettiin ennen kauden alkua olevan 36,5 miljoonaa kruunua, mutta todellisuudessa tuo lukema on jotain 43-45 miljoonaa kruunua ja siihen päälle valmentajavaihdos. Esimerkkeinä sarjan suurin (ilmoitettu) pelaajabudjetti Luleålla 46 miljoonaa kruunua ja sarjan pienimmällä Karlskronalla 27,5 miljoonaa kruunua. SHL:n toiseksi pienin pelajaabudjetti oli Röglellä noin 28 miljoonaa kruunua. Kolmannella nousijalla eli Malmöllä lukema oli noin 34 miljoonaa kruunua. Suurimmalla osalla SHL-seuroista pelaajabudjetit on noin 42 miljoonaa kruunua. Nämä siis ilmoitetut pelaajabudjetit ennen kauden alkua.

  Södertälje pelasi viime kaudella H-Allsvenskanissa 15 miljoonan kruunun pelaajabudjetilla, joka oli sarjan toiseksi suurin pelaajabudjetti. Lopputulos oli olla karsintasarjan viimeinen ja tippuminen Ettaniin. Tätä pidettiin ruotsalaiskiekkohistorian kaikkien aikojen floppina. Nyt voidaan kinastella kumpi onkaan kaikkien aikojen floppi, Södertälje vai MODO. Kyllä kallistuisin enemmän MODO:n puolelle.

  Kukaan ei tiedä eikä taida Leksandin toimistollakaan vielä tietää miten Leksand tulee pärjäämään tulevalla SHL-kaudella. Ensin ehdittiin jo iloita lisätuloista, kun eivät budjetoineet yhtään peliä runkosarjan jälkeen ja niitä lisäpelejä tulikin ihan mukava määrä. Kruununa sitten nousu, joka on arvoltaan se yli 45 miljonaa kruunua.

  Offtopic: Västerviks IK voitti Södertäljen ja varmisti samalla nousunsa H-Allsvenskaniin. Södertäljen nousu oli jo aikaisemmin varmaa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2016 klo 10.19
 9. Eddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & kaikki karsintasarjat
  Ei mulla muuta kuin, että helvetin kateellinen pitää Ruotsille olla näissä sarjasysteemeissä. Vaikka Kvalserieniä pitäisin nykyistä parempana, niin siellä kuitenkin edelleen on aidot ja rehelliset karsinnat, jotka mahdollistavat unelmat. Suomessa vain jauhetaan, että paras 7 sarjasta ei yksikään Mestisjoukkue nouse koskaan ikinä. Nyt nähtiin sarja paras 7 systeemillä, jossa tasoeron piti ollaa luokkaa Mestis/Liiga, mutta niin vain se ihme tapahtui. Pomminvarmasti tämä joskus tapahtuisi Suomessakin. Niin se vain urheilussa menee, kun unelmien annetaan elää. Mutta ei, nostellaan porukkaa kabineteissa ja hyydytetään pikkuhiljaa molempien kahden ylimmän sarjatason mielenkiintoa.. VMP liiga ja sen munattomat päättäjät ja velliperseiset seurajohtajat.
   
 10. Ralph Jäsen

  Harmillinen juttu myös norjalaislegenda Per-Åge Skröderin kannalta. SHL:n/Elitserienin kaikkien aikojen ottelutilastossa sijalla kolme, maaleissa sijalla neljällä ja pisteissä kuudentena. Vaikka viime kausina on tahti hidastunut, olisi ensi kaudella ollut paikka nousta kaikkien aikojen maalintekijäksi Ruotsin pääsarjassa, jos tekisi 12 maalia. Mahtaako viimeiset kymmenen kautta MODO:a edustanut 37-vuotias konkari siirtyä vielä uuteen jengiin pääsarjassa, jotta voisi rikkoa ennätyksiä?
   
 11. Diablo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
  Kiitos @Niksi hyvästä tarinankerronnasta! ;)

  Tätä se urheilu parhaimillaan on, h*lvetin mahtavaa. Tunnetta ja mitä draamaa, jota ei voi ennalta käsikirjoittaa, koska Suomessa, hä?!
   
 12. Niksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
  SVT oli paikalla, kun Leksandin areenalla seurattiin game seveniä. Tunnelmat erään maalin jälkeen... *Linkki SVT:hen.

  Kuvat nousujuhlista tänään Leksandin areenalla *Linkki Aftonbladetiin.

  Lainaus:
  Ennen game seveniä oli kirjoitus Expressenissa, jossa käsiteltiin sekä MODO/Leksand BO7-sarjaa että Hockeyallsvenskanin kaksinkertaista Kvalserien-sarjaa. Sillä hetkellä Södertälje oli varmistanut sarjapaikkansa (kaksi kierrosta pelaamatta) ja Västerviksin nousu oli pisteen päässä, joka eilen sitten tapahtui, kun yksi kierros on vielä pelaamatta eli kokonainen kierros otteluita, joissa ei enää panosta ole. Kirjoituksessa todettiin BO7-sarjan tuovan enemmän draamaa ja jännityksen säilyvän loppuun asti, kun taas Kvalserienissä voi hyvinkin pelata kierroksia ilman panoksia. Itse sanoisin, että molemmilla systeemeillä on edelleen omat puolensa. Kvalserien sopii paljon paremmin H-Allsvenskaniin, kun Ettanissa on enemmän joukkueita (=nousijaehdokkaita).

  Kaksi kautta on pelattu SHL:n karsintapelejä nykyisellä systeemillä ja molemmilla kerroilla runkosarjan toiseksi heikoin on tippunut alemmas, kun taas runkosarjan heikoin joukkue on voittanut ottelusarjansa selvin lukemin. Tosin Karlskrona/AIK oli pelillisesti huomattavasti paljon tasaisempi kuin MODO/Leksand. Kaksi täysin erilaista nousua (Malmö/Leksand) on ehditty kokemaan. Toimiiko systeemi siis oikeasti ettei tulla näkemään 4-0/1 sarjoja ja divarijoukkueella on budjettieroista huolimatta oikea mahdollisuus nousta ylemmäs? Vielä on aikaista vetää lopullisia johtopäätöksiä, mutta ainakin yksi totuus on pysynyt samana: Runkosarjan toiseksi heikoin joukkue on todennäköisempi putoaja.

  Tulevasta H-Allsvenskanin kaudesta ja nousijaehdokkaista. Västerås tulee tekemään omasta floppikaudestaan turskaa ~400k tai jopa enemmän. Pelaajabudjetti tälle kaudelle oli noin 12 miljoonaa kruunua (tai enemmän) eli sarjan suurin. Samaan aikaan futisseura VSK on viime aikoina alkanut löytämään ihan uudenlaista säpinää hommaan. Syökö futisseuran unelmat Superettanin ja Allsvenskanin nousuista lopulta Västeråsin unelma SHL:sta? AIK:n pelaajabudjetti ensi kaudeksi on kysymysmerkki, joka on 12 ja 18 miljoonan kruunun väliltä. Mora ja Löven, joilla panostukset tälle kaudelle oli "sarjan suurimpia" eli jossain 10 miljoonan kruunun tuntumassa. Saavatko samanlaiset panostukset ensi kaudellekin, vaikka menestys olikin molemmilla surkeaa varsinkin Lövenillä. Tämän kauden Lövenistä en tahtoisi enää puhua sanallakaan. Sitten on vielä Södertälje. Tässä mielessä MODO voi hyvinkin lähteä alkavaan divarikauteen suurimmalla budjetilla varsinkin laskuvarjopaketin turvin. Eri asia sitten mikä on seuraavan kauden strategia.

  Lainaus:
  Yksikään liigaottelu viimeisen kahden kauden aikana ei ole herättänyt niin suuria tunteita (ehkä poislukien Sportin kaksi ensimmäistä liigaottelua) kuin viime kauden Leksand/Malmö sarja ja varsinkin eilinen.
   
 13. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Nyt kun näin tuon ratkaisumaalin niin en oikein tiedä mitä Oden olisi tuossa pitänyt tehdä koska mun nähdäkseni Ode menetti tasapainonsa siinä tilanteessa kun Montpetit tökkäsi mailallaan kiekon pois, joten itse en tuota Rantakarin piikkiin laittaisi, olkoonkin että se näytti helpolta kiekonmenetykseltä.
   
 14. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Oli kyllä ihmeellinen juttu tuo MODOn putoaminen, en olisi uskonut mutta urheilu on ihmeellistä.

  Oispa liigassakin, sitäkin voi miettiä että oisko Espoon Blues mennyt ikinä konkkaan jos olisi vaan linkastu mestikseen viime kauden jälkeen.

  Hieno määrä kyllä suomalaisia ruotsin liigassa, kuka tuota mahtaa televisioida suomessa? onko suomalaisia selostuksia tai ees englanniksi.
   
 15. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Miksi Blues olisi heitetty Mestikseen viime kauden jälkeen? Pääsivät runkosarjassa kuuden joukkoon ja pelasivat puolivälierissä. Talousongelmia oli joo ennen kauden alkuakin jo havaittavissa, mutta starttasivat tähän kauteen kuitenkin yli puolentoista miljoonan pelaajabudjetilla, joka ei ollut edes Liigan pienin.
   
 16. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Koska eläkevakuutusmaksuja oli maksamatta jo viime kauden jälkeen. Se on lisenssiehdoissa, joita Blues siis ei viimekeväänä täyttäny. Veikkausliiga epäs lisenssit taloustietojen perusteella, Liiga ei uskaltanu. Pelaajabudjetiin ei ollu varaa, ja sekin oli Liigalla tiettävästi tiedossa.
   
 17. Giba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kainalniemen Hiki
  Växjö tasoitti otteluvoitot 3-3 jatkoajallla Skellefteåta vastaan. Tuomas Kiiskinen teki saman tempun kuin Patrik Laine tänään ja tasoitti viimeisellä sekunnilla. Ville Leino oli pohjustamassa jatkoaikamaalia. Aika mielenkiitoiset välierät menossa Ruotsissakin.
   
 18. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Skellefteå - Växjö sarja eteni game seveniin, kun Växjö onnistui juuri päättyneessä ottelussa nousemaan kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja viemään pelin jatkoajalla. Tuomas Kiiskinen iski tasoituksen ajassa 59.59. Sarjassa on nähty toistaiseksi pelkkiä kotivoittoja, joten saa nähdä jatkuuko sama myös viimeisessä pelissä.

  Nyt kun VeikkausTV on näyttänyt näitä playoffeja varsin kattavasti, niin täytyy sanoa, että näin neutraalina katsojana katson kyllä näitä pelejä paljon mieluummin kuin kotimaista Liigaa, jota ei juuri jaksanut seurata vaikka ruutu-tilaus oli vielä tähän päivään asti voimassa. Pelin taso ja tunnelma vakuuttavat ja esim. nytkin Växjössä laulu raikasi etenkin jatkoajalla.
   
 19. Giba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kainalniemen Hiki
  Game 7 Skellefteån ja Växjön välillä jatkoajalle. Ja kuinkas muuten, Växjö tasoitti viimeisellä minuutilla Sakari Salmisen maalilla. VeikkusTV näyttää parhaillaan ottelua.
   
 20. Giba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kainalniemen Hiki
  Skellefteå voittoon jatkoajalla ja finaaliin Frölundan seuraksi. Ei maistunut Växjölle jatkoajalla saatu 2+2 ylivoima.
   
 21. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Lainaus:
  Ihan ansaitusti meni Skellefteå jatkoon. Oli melkein koko sarjan ajan hieman parempi. Tylsäähän tämä vaan on, kun sama joukkue finaaleissa jo kuudetta kertaa peräkkäin. Mutta kyllä Skellefteå ja Frölunda on ollut koko kauden ne kaksi parasta joukkuetta ja varmasti laadukkainta kiekkoa nähdään, kun juuri nämä kaksi kohtaavat finaaleissa.