Severi Lahtinen – koirankoppitalentti vai ei käyttöä JYPissä?

  • 239 588
  • 1 321

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kahden vuoden ehdoton tuomio tuskin tulee ihan pelkällä epäilyllä ja sana sanaa vastaan- perusteluilla. Tässä voi olla mukana mahdollisesti myös fyysistä näyttöä, jota ei haluta tuoda julkisuuteen. Tuollaiset Lahtisen kuvaamat videot vaikuttaa osaltaan ihmisten mielipiteeseen ja jotta julkinen näyttö olisi tasapuolista, tulisi myös uhrin tehdä sellainen. Sen jälkeen voisi monella muuttua ääni kellossa, tai sitten ei.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Yleensä ottaen olen onnellinen että olin viriileimmässä iässäni 1990-2000-luvuilla.

En tiedä mitä kaikkea jälkipeliä kaikista kännisähläyksistä olisi ehkä 2020-luvulla tullutkaan. Paljon on nykyään paremmin mutta kyllä pitää ottaa vielä omaa jälkikasvua puhutteluun että näiden asioiden kanssa ei ole tippaakaan leikkimistä. Jos ei nyt nimeä paperiin tarvitse ottaa ennen sänkyhommia mutta melkein.

Paljonhan tuossa on mennyt pieleen oli tilanne mitä oli. Arviointikyky on pettänyt kumppanin suhteen nyt ainakin.
Oletko siis 2023 vuoden lainsäädännön mukaan raiskannut ihmisiä 90-luvulla vai mikä tämän viestin tarkoitus on?

Valtavan pettynyt olen tähän aaltoon vähättelyä ja puolustelua, mitä täällä näkee todennäköisesti vain siksi, että pelaaja on ammattilaiskiekkoilija ja/tai pelaa siinä omassa joukkueessa.

Hovi näyttää lopullisen tuomion, mutta ei käräjäoikeus ole mikään perunateatteri.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Auvisen IG:
Ei nyt vedetä teidän maalivahdin housuja paskaiseksi samalla!

Vaikka Minfosta kävin tämän Lahtisen nimen jo aiemmin lukemassa niin melkoisena yllätyksenä tämä tuomio tuli.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pelottavan moni täällä ihan oikeasti kuvittelee, että käräjäoikeus jakelee näitä tuomioita ainoastaan yhden henkilön puheiden perusteella sinne sun tänne. Mihin tämä maailma on menossa...
Niin siis nyt oli ilmeisesti uhri ja kolme todistajaa, ei "yhden henkilön puheita". Kaksi todistajista lienee tuo poikaystävä ja samalla paikalle tullut kämppis. Muusta näytöstä en osaa sanoa, en ole nähnyt mainintaa.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ja miksi sellaiselta ihmiseltä joka on juuri raiskannut oman tyttöystävän kyseltäisiin että onko paikkaa mihin mennä yöksi?
No tämäkin oli vain tuomitun yksipuolisesti antama lausunto tilanteesta. Vastinetta en ole kuullut, ei kannata ihan joka sanaan tarttua faktana.
 

Lava

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Aika hurjalta silti tuntuu loogisesti ajateltuna että mikä motiivi Severillä olisi ollut raiskata, kun varmasti tiesi että siinä on välittömästi elinkeino, elämäntyö, tulevaisuus ja maine pilalla. Pillua kaveri varmasti saa raiskaamattakin. Vaikea uskoa millään mittarilla että kaveri olisi niin tyhmä.
Sanotaanko vain näin, että se tuo alkoholi ei vain sovi kaikille. Siinä nopeasti persoonallisuus voi muuttua rajusti, mikä on nähty niin monet kerrat.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Saan varmaan puolet palstalaisista repimään housunsa pois jalasta mutta kiitos meidän feministeille ja me too kampanjalle. Ainakin minun on hyvin vaikea uskoa näitä tuomioita siltä osin miltä ne virallisesti näyttäytyvät. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun nainen syyttää miestä olemattomista asioista. Tässä tapauksessa vielä kun on kyseessä julkisuuden henkilö.

Jos, siis huom, jos, tämä on mennyt niinkuin Lahtinen IG tilillään kertoo, niin todella vittumainen teko naiselta. Vittumainen on lievä ilmaisu. Siinä meni koko ura ja elanto kerralla. Jos naisen kertoma on tosi, ja tuomio aiheellinen, niin sitten on toki eri asia.

Mutta niin kun jo sanoin, niin kiitos meidän feministeille ja me too kampanjalle, ei nämä enää nykypäivänä minulle ainakaan kovin uskottavilta näyttäydy.

No näinhän se hyvin pitkälti menee, ja kun kyseessä on seksuaalirikos tai muu vastaava tunnehermostoa helposti triggeröivä tekijä, ihmisiltä katoaa se viimeinenkin analyyttisen ajattelun ja pohdinnan kyky ja alkaa syyttely ja vääntäminen. Tietyn tunnelatauksen ja tietyt käsitteet omaavista asioista ei voi enää nykyisin keskustella normaalisti. Ja siinähän se tämän luonteisten asioiden voima onkin. Lahtinen tulee kantamaan tätä leimaa lopun ikäänsä, vaikka myöhemmin todettaisiinkin syyttömäksi.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kahden vuoden ehdoton tuomio tuskin tulee ihan pelkällä epäilyllä ja sana sanaa vastaan- perusteluilla. Tässä voi olla mukana mahdollisesti myös fyysistä näyttöä, jota ei haluta tuoda julkisuuteen. Tuollaiset Lahtisen kuvaamat videot vaikuttaa osaltaan ihmisten mielipiteeseen ja jotta julkinen näyttö olisi tasapuolista, tulisi myös uhrin tehdä sellainen. Sen jälkeen voisi monella muuttua ääni kellossa, tai sitten ei.
Niinpä. Uhri, todistajat, oikeuslaitos kertomaan julkisesti sitä toista puolta enempää kuin oikeuden papereista näkyy. Suuri osa yksityiskohdista on julistettu salaisiksi. Mutta oikeus on ne nähnyt ja sillä perusteella tuomionsa antanut.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vaikka Minfosta kävin tämän Lahtisen nimen jo aiemmin lukemassa niin melkoisena yllätyksenä tämä tuomio tuli.
Se oli muuten ystävällistä ja hyvää palvelua että @Moderaattorit silloin palstanootissa jo vinkkasivat mistä Lahtisen nimen pystyi käydä tarkistamassa (lihavointi meikäläisen). Suora linkki kyseiseen minfon ketjuun/viestiin toki olisi ollut vielä parempi.

Lukekaa ja ymmärtäkää tuo pysyvä ketjunoottimme. Jos täällä spekuloidan millään nimillä tai seuralla ennen kuin tieto on julkista, niin spekuloijat pääsevät varmuudella palstan kurinpitokäsittelyyn. Murha.infosta tai muilta keskustelupalstoilta tms. saatu tieto ei ole sellaista julkista tietoa, mitä täällä sopii jakaa.

Modet
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toivottavasti vaan muistanette Hifk ja Hpk 2006–2007.

Tibbetts sai muistaakseni ehdollista (ehdotonta toki muista rötöksistään) seksuaalirikoksesta, jos häneen viittasit.

Ja ajat ovat nyt erilaiset, näin some-aikana tuomitut seksuaalirikolliset eivät enää pelaa eurooppalaisissa huippusarjoissa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Lahtinen meni yksin oikeuteen, vastassa kolme todistajaa ja asianajajat, saa nähdä valittaako.

Ei mennyt yksin, vaan hänelle oli valtion varoista määrätty asianajaja. Kyllä se tuomiolauselmastakin ilmi käy. Siitä käy välillisesti myös ilmi se, että kummankin puolen AA:n palkkiot ovat varsin pienet, eli juttu on ollut hyvin "perusmuotoinen" ja lyhyet istunnot + todistelut.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Eikö Lahtinen kerro, että rikosilmoitus tehtiin heti aamulla, kun heräsi kaverinsa mökiltä. Tämä kertoo vielä vahvemmin mielestäni, että ei ole keksitty monen viikon jälkeen tarinaa ja menty polisiille, vaan heti tapahtuman jälkeen.

Asiakirjojen mukaan hätäkeskukseen oli soitettu noin tunti tapahtuneen jälkeen.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oma mielipide: siinä vaiheessa, kun aletaan kyseenalaistamaan Suomen oikeusjärjestelmää, ollaan aika liemessä.

Nythän oikeusjärjestelmä toimii, kun Lahtinen saa valittaa tuomiostaan ja tuoda oman näkemyksensä vielä perustellummin esille. Jos asiantuntijat katsovat että uhrin ja todistajien lertomukset ovat epäloogisia ja epäluotettavia, niin Lahtinen vapautuu syytöksistä.

Persoonan ottaminen perusteeksi "se on kaikille aina niin ihana"- ei ole mikään vapaudu vankilasta- kortti. Olen itse nähnyt lähipiirissäni, kuinka erittäin arvostettu, lempeänä ihmisenä yleisesti pidetty ihminen oli alkoholin vaikutuksen alaisena päätynyt iljettävään tekoon. Tässä tapauksessa oli onneksi fyysistä todistusaineistoa, ilman sitä olisi mies päässyt pälkähästä vaikuttavalla karismallaan.

Annetaan oikeuslaitoksen tehdä työ.

Juuri näin. Aika monelle saattaa joskus tulla yllätyksenä, mitä esimerkiksi omassa lähipiirissä oikeasti tapahtuu. Moni asia lähisuhdeväkivallasta lähtien saattaa pysyä piilossa vuosikymmeniä tai sitten halutaan esittää tietämätöntä tilanteesta. Yhtenä esimerkkinä vain monista.

Toisen pään sisälle lienee kovin hankalaa päästä. Oli se toinen kuinka mukava tyyppi tahansa.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Kävin lukemassa JYPin instasta kommentteja ja ihan oksettava meno. Vahvasti #freeseve hshtagit käytössä ja moni tsemppaa Seveä tätä "vääryyttä" vastaan ja pyydetään katsomaan Seven oma tarina tapahtuneesta. Jos ihmiset ton ajatuksella katsoo huomaa sen olevan hyvin epälooginen.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United

Toki syytön tuomioon asti, mutta silti.
Ansiokkaasti ollaan jo näin alkuvaiheessa huomattu syy Jypin toiminnan taustalla, ja silti täällä jaksetaan vieläkin ihmetellä sitä. Jypin tehtävä ei ole rangaista Lahtista, vaan Suomen oikeuslaitoksen. Varsinkin kun kyse on ollut pelkistä epäilyistä. Oikeastaan virkistävää toimintaa, kun ei olla heti heittämässä omia bussin alle ja canceloimassa koko yhteiskunnasta ulos heti EPÄILYJEN tultua tietoon. Vaikka nyt toki paska osuikin tuulettimeen. Ja eikö esimerkiksi Arsenalissakin pelaa tällä hetkellä raiskauksesta epäilty, eikä kukaan lotkauta korvaansakaan tälle. Osataan sitä siis isossakin maailmassa.

Vai ovatko kaikki moralisoijat sitä mieltä, että heidätkin pitäisi heti heivata työpaikaltaan, jos marssisin poliisilaitokselle ja väittäisin teidän raiskanneen minut. Todistajana olisi yksi kaveri, jolle olen itkien soittanut.

Sikäli mikäli Lahtinen on rikokseen syyllistynyt, niin häntä siitä rangaistaan, kuten nyt kävikin. Eiköhän tästä Jypillekin jää lopulta vaan aika pieni mainehaitta, jos sitäkään.

Tämä siis Jypin toimia puolustellessa, ei Lahtisen.
 

Moonshine Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreät Jääkärit
Kahden vuoden ehdoton tuomio tuskin tulee ihan pelkällä epäilyllä ja sana sanaa vastaan- perusteluilla. Tässä voi olla mukana mahdollisesti myös fyysistä näyttöä, jota ei haluta tuoda julkisuuteen. Tuollaiset Lahtisen kuvaamat videot vaikuttaa osaltaan ihmisten mielipiteeseen ja jotta julkinen näyttö olisi tasapuolista, tulisi myös uhrin tehdä sellainen. Sen jälkeen voisi monella muuttua ääni kellossa, tai sitten ei.
Juuri näin. Tämä käräjäoikeuden muotoilu on myös hyvä pitää mielessä:

”Kaikkia seikkoja kokonaisuutena arvioituna asiassa ei ole jäänyt varteenotettavaa epäilyä vastaajan (Lahtinen) syyllisyydestä.”

Ilmeisesti #freeseve-osastolla on kuitenkin jotakin merkittävästi parempaa tietoa käytössään.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Kävin lukemassa JYPin instasta kommentteja ja ihan oksettava meno. Vahvasti #freeseve hshtagit käytössä ja moni tsemppaa Seveä tätä "vääryyttä" vastaan ja pyydetään katsomaan Seven oma tarina tapahtuneesta. Jos ihmiset ton ajatuksella katsoo huomaa sen olevan hyvin epälooginen.
Kaikista fiksuin alusta käydä lukemassa asiaan liittyviä kommentteja kyllä. 11-14 vuotiaat teinitytöt huutavat kilpaa tunteitaan näppäimistölle.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
-

Sikäli mikäli Lahtinen on rikokseen syyllistynyt, niin häntä siitä rangaistaan, kuten nyt kävikin. Eiköhän tästä Jypillekin jää lopulta vaan aika pieni mainehaitta, jos sitäkään.

Tämä siis Jypin toimia puolustellessa, ei Lahtisen.

Joo ei JYP tässä mitään ole tehnyt väärin. Mun mielestä ihan oikein toimittu seuralta. Tuomion tultua pelaaja siirretty sivuun.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Kävin lukemassa JYPin instasta kommentteja ja ihan oksettava meno. Vahvasti #freeseve hshtagit käytössä ja moni tsemppaa Seveä tätä "vääryyttä" vastaan ja pyydetään katsomaan Seven oma tarina tapahtuneesta. Jos ihmiset ton ajatuksella katsoo huomaa sen olevan hyvin epepälooginen.
JYPin instagramin kommentoijista 95% on lapsia tai "niitä ei niin nopeita tyyppejä". Kannattaa jättää nuo kommentit omaan arvoonsa. Itsekin olen niitä nyt lueskellut tiedotteen julkaisusta lähtien, ovathan ne myötähäpeän todellinen kultasuoni
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
JYPin instagramin kommentoijista 95% on lapsia tai "niitä ei niin nopeita tyyppejä". Kannattaa jättää nuo kommentit omaan arvoonsa. Itsekin olen niitä nyt lueskellut tiedotteen julkaisusta lähtien, ovathan ne myötähäpeän todellinen kultasuoni
Joo, ei ois pitänyt mennä lukemaan - pääsi teinit kommenteillaan ihon alle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös