Severi Lahtinen – koirankoppitalentti vai ei käyttöä JYPissä?

  • 240 291
  • 1 321

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Juuri näillä tähtistatuksen miehillä ja naisilla yleisesti onkin huomattavasti keskivertoa enemmän ongelmia seksuaalirikoksien kanssa. En tiedä johtuuko se siitä, että ovat tottuneet saamaan aina halutessaan vai olevansa asemansa takia koskemattomia, mutta historia on täynnä esimerkkejä todella korkean statuksen miehistä, jotka saavat tuomioita raiskauksista. Lahtisesta en ihmisenä sen enempää tiedä, mutta maineensa on menettänyt moni isompikin tähti, joilla on vielä enemmän hävittävää.

Harva ihminen on myöskään festareiden jälkeen pikkutunneilla siinä kunnossa, että kykenee miettimään pidemmälle kuin vartin päähän saati oman toiminnan vaikutuksia uraan. Naisseuraa on saatu mukaan ja vain toista osapuolta parivaljakosta on siinä vaiheessa yötä jo nukuttanut. Aika tavallinen ja valitettavan yleinen tapahtumakulku.

Lahtinen on takuulla esittänyt tämän teoriansa pettämistä peitelleestä naisesta myös käräjäoikeudelle, mutta läpi ei ole se näkemys mennyt. Vankeusrangaistuksia ylipäätään, saati seksuaalirikoksista tuomittuja sellaisia ei todellakaan tuomita kevyin perustein tai pelkässä sana sanaa-vastaan tilanteessa. Oikeudella on ollut käytössä paljon meitä enemmän todisteita tilanteesta, joten lähtökohtaisesti voimme olettaa niiden olleen riittäviä rikoksen todistamiseen.

Ei mitään asiaa kaukaloon Suomessa tai toivottavasti missään muuallakaan, ellei hovioikeudessa tapahdu joitain todella merkittäviä käänteitä. Odotellaan nyt vielä lainvoimaista tuomiota ennen kuin tehdään lopullisia johtopäätöksiä, mutta hyvin pahalta näyttää.

JYPiä en itse osaisi tästä casesta hirveästi syyttää. Suora hyllytys peleistä olisi ollut aika selkeä indikaattori siitä mitä on meneillään ja asian käsittely oli vielä kesken. Hankala ja harmillinen tilanne seuralle, mutta välitön sulkeminen toiminnasta oli toki tässä tilanteessa ainoa mahdollinen ratkaisu.

Kiitän ensimmäisestä vähän pitemmälle mietitystä ja neutraalista vastauksesta, joita näissä vääntöasioissa näkee käytännössä kerran vuodessa tällä palstalla. Tottahan se vaan valitettavasti on että jos 2 vuotta tuomitaan ehdotonta, niin ei puhtaat jauhot voi olla pussissa. Tyhmyydestä sakotetaan.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Julkista. Hieman outoon valoon asettaa myös Jypin toiminnan, koska eivät ole voineet millään olla täysin tietämättömiä asiasta. Toki syytön tuomioon asti, mutta silti.
Mielestäni JYP toimi oikeudenmukaisesti joskin nykykäytännön vastaisesti. Nykyäänhän tuollaisissa on käytäntönä heittää bussin alle jos vain syytetään, oli sitten lopulta oikeuden mukaan syyllinen tai ei. Koska seura ei ole voinut mitenkään tietää onko pelaaja syyllistynyt raiskaukseen niin itse ainakin arvostan JYPin tapaa toimia.
 

Coutinho

Jäsen
Taisit ymmärtää vähän väärin, oksettavaa touhua siinä mielessä että JYP ei heti hyllyttänyt raiskaria vaan odotteli tapausta vähättelevästi jotain lainvoimaista tuomioita. Kärpät esim toimi Karalahden tapauksessa niin kuin pitää vaikka kyse ei ollut edes väkivaltarikoksesta.
Mene nyt muualle moralisoimasta JYPpiä. Severin hommissa ei ole mitään puolusteltavaa. Oksettavaa jos/kun näin on tapahtunut. Turha alkaa JYPiä tähän sotkemaan. On toimittu tuomion tultua

Karalahdesta puheen ollen, eikös siellä seurajohtoa myöten ole rahoitettu Jeren huume ja ryyppäämis hommia. Onko muisti lyhyt?
 

Kepakko

Jäsen
Oma mielipide: siinä vaiheessa, kun aletaan kyseenalaistamaan Suomen oikeusjärjestelmää, ollaan aika liemessä.

Nythän oikeusjärjestelmä toimii, kun Lahtinen saa valittaa tuomiostaan ja tuoda oman näkemyksensä vielä perustellummin esille. Jos asiantuntijat katsovat että uhrin ja todistajien lertomukset ovat epäloogisia ja epäluotettavia, niin Lahtinen vapautuu syytöksistä.

Persoonan ottaminen perusteeksi "se on kaikille aina niin ihana"- ei ole mikään vapaudu vankilasta- kortti. Olen itse nähnyt lähipiirissäni, kuinka erittäin arvostettu, lempeänä ihmisenä yleisesti pidetty ihminen oli alkoholin vaikutuksen alaisena päätynyt iljettävään tekoon. Tässä tapauksessa oli onneksi fyysistä todistusaineistoa, ilman sitä olisi mies saattanut päästä pälkähästä vaikuttavalla karismallaan.

Annetaan oikeuslaitoksen tehdä työ.
 

JPL

Jäsen
Ei muutakaan. Ei myöskään muuta sitä että on helppo siirtää oma häpeä ja vastuu esimerkiksi pettämisestä toisen niskoille ja sillä välttyä esimerkiksi pieneen luottamuspulaan johtavalta konfliktilta parisuhteessa. Ja tässä on sana sanaa vastaan. Toisella pelissä koko ura ja toisella ei juuri mitään. Hauskaa kontenttia myös niin kun nykypäivänä sanotaan.
Totta tämäkin ja siksi meillä kait tuo oikeusjärjestelmä on olemassa, jotka tutkii ja tuomitsee. Siihen on luottaminen, että siellä on kaikki taustat ja tiedot huomioitu. Virheitä toki sielläkin tehdään, mutta huonompi vaihtoehto on, että siihen lähtökohtaisesti ei luoteta.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En ihan tiedä mihin tässä uskoisi… Todella uskottava Severin tarina on ja ei varmasti ole eka kerta, kun näin tapahtuu. Mutta toisaalta jos rikos on oikeasti tapahtunut niin en halua olla hetkeäkään rikoksen tehneen ”puolella”.
Kiinnitti huomiota Severin omassa ulostulossa, että tilanne olisi kääntynyt raiskaukseksi vasta tarinassa, joka petetyksi joutuneelle miehelle myöhemmin kerrottiin.

Kuitenkin uhri olisi kertonut asiasta ystävilleen jo samana yönä. Yhden todistajan mukaan uhri oli kyseisenä yönä lähettänyt hänelle viestin ja pyytänyt tulemaan heti kotiin. Kun todistaja oli saapunut toisen henkilön kanssa paikalle, uhri oli itkenyt ja kertonut tapahtuneesta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taisit ymmärtää vähän väärin, oksettavaa touhua siinä mielessä että JYP ei heti hyllyttänyt raiskaria vaan odotteli tapausta vähättelevästi jotain lainvoimaista tuomioita. Kärpät esim toimi Karalahden tapauksessa niin kuin pitää vaikka kyse ei ollut edes väkivaltarikoksesta.

Mistä sitten vetää rajan, jos syyttäisin vaikka HIFK:n tähtipelaajia raiskauksesta niin kaikki vain sivuun? kukaanhan ei voi tietää etukäteen menisikö tuo läpi vai ei ja mitä on oikeasti tapahtunut.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Hiukan laajemmin asiasta:

Ne, jotka nyt kehoittavat odottamaan hovioikeuden päätöstä ennen johtopäätösten vetämistä toivottavasti noudattavat itsekin samaa periaatetta niissä oikeudenkäynneissä, jossa osapuolena ei ole heidän suosikkijoukkueen pelaaja tai symppaansa jääkiekkoilija.

Julkisuuden henkilö ja/tai jääkiekkoilija voi olla jossain määrin haavoittuvammassa asemassa tällasissa tapauksissa.

Mutta tuo johdonmukasuus näissä ketä saa ja ei saa kivittää ennen lopullisia päätöksiä on kieltämättä oma maailmansa. Alatyylit ja huumorin eri asteet. Yleensä omia suosikkeja ja sympattuja ei saa, sen sijaan aika monia muita saa.
 

Moonshine Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreät Jääkärit
En puolustele mitenkään Lahtista, mutta ei tuo syyttömänä istuminen mitään aivan ennenkuulumatonta ole. Sana sanaa vastaa keissit ovat aina erittäin hankalia.

Toisaalta taas aika merkittävästi enemmän taitaa jäädä raiskauksista ja seksuaalisesta ahdistelusta tekijöitä tuomitsematta. Kynnys tuomioon on oikeasti aika korkea - niin kuin sen toki syytetyn oikeusturvan vuoksi kuuluukin olla - niin vähän kyllä oudoksun jengiä, jotka mediatietojen varassa tuomion jälkeenkin olettavat lähtökohtaisesti uhrin valehtelevan ja Lahtisen joutuneen väärinkäytöksen uhriksi. Millä perusteella te koette näkevänne tapauksen paremmin kuin oikeus?

Samaan hengenvetoon sanottakoon, että omasta mielestä JYPin toiminnassa ei ole tässä moitittavaa. Syytön kunnes toisin todistetaan jne.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Raiskaus on selvä rikos, mutta onhan se perseestä, että järjestelmä toimii näin että katumapäälle tullessaan nainen voi syyttää miestä raiskauksesta. Periaatteessa pitäisi jättää päihteet nauttimatta ja ennen iltaa tehdä kirjallinen sopimus suostumuksesta tai koskemattomuudesta ja sitten vielä kuvata yön tapahtumat, mistä siitäkin voi mies saada syytteen erikseen.

Melko vaikeaksi on nykymaailmassa tehty miehen ja naisen yhteinen ajanvietto, mikäli kohdalle sattuu esimerkiksi vähemmän tasapainoinen henkilö tai muu opportunisti.

Toivottavasti näyttö on sitten ollut oikeasti kiistatonta. Ihan karmea juttu kaikille osapuolille.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Toivottavasti et päädy liigaseuran johtoon, nimittäin voisi sattumalta teidän joukkueen ykkössentteriä kohtaan tulla playoffien aikaan tuollainen syyte, ja hyllyttäisit pelaajan välittömästi.
Ei. Jos teet playoffien aikaan rikosilmoituksen, on kyse vasta rikosepäilystä. Sen jälkeen seuraa esitutkinta, jonka jälkeen aineisto menee syyttäjälle, joka halutessaan nostaa syytteen. Tämä rikos on tapahtunut kesällä 2022 ja esitutkinta käynnistynyt jo silloin. Sen ymmärrän, että siinä vaiheessa ei vielä pelaajaa hyllytetä, koska tutkintapyynnön voi juurikin tehdä kuka vaan mistä vaan.

Tilanne muuttuu, kun syyte nostetaan. Silloin syyttäjä on tutustunut koko esitutkinta-aineistoon ja sen perusteella arvioinut rikoksen tapahtuneen ja että tuomioon on yli 50% todennäköisyys. Sen jälkeen nostetaan syytteet, ja se on jo monta porrasta vakavampi asia kuin pelkkä epäily. Se on myös se paikka, missä pelaaja olisi pitänyt hyllyttää.

Jos menet tekemään pelaajasta pudotuspelien aikaan tutkintapyynnön, ei sitä syytettä nosteta sen kauden aikana. Ja täytyy muistaa, että perätön ilmianto on rikos, josta myös tuomitaan rangaistukseen, jos sellainen havaitaan.
 

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä on karmea tilanne.
Mieli tekisi uskoa Seven sinänsä uskottava selitys mutta missään nimessä ei voi syyllistää raiskauksen uhria kun tässä ollaan sana sanaa vastaan.
JYPillä on tasan kaksi mahdollisuutta.
1.Irtisanoa Lahtinen välittömästi.
2.Uskoa Lahtisen tarina ja seistä tukemassa hamaan loppuun saakka ja ottaa valtava riski että Lahtisen rangaistus saa lainvoiman.

Paska juttu.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaiken tiedon valossa mitä on annettu, JYP klaarasi koko tilanteen mielestäni ihan asiallisesti. Mutta on se vaan jännä miten täällä joillakin on jo parin uutisen ja ulostulon perusteella absoluuttisen varma tieto siitä, miten tapahtumat ovat menneet, kumman sana on 100% totuus, mitkä olivat Lahtisen motiivit, jne... Oli muuten pirun hyvä peli Kärppiä vastaan Lahtiselta, vaikkei tehoja tullutkaan. Tämä jää varmaankin viimeiseksi kommentiksi Lahtisen pelillisistä esityksistä, mutta semmoista se on kun paska lentää tuulettimeen.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Karalahdesta puheen ollen, eikös siellä seurajohtoa myöten ole rahoitettu Jeren huume ja ryyppäämis hommia. Onko muisti lyhyt?
Jos haluat rahoittamiseksi laskea palkanmaksun työntekijälle.

Jos sitä et tarkoittanut niin vastaus kysymykseesi koskien muistiasi on: on.

Seurajohtoa voi kyllä syyttää siitä että kyseisen herran pelleily ja joukkueen päälle kuseminen sai jatkua aivan liian kauan.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Raiskaus on selvä rikos, mutta onhan se perseestä, että järjestelmä toimii näin että katumapäälle tullessaan nainen voi syyttää miestä raiskauksesta. Periaatteessa pitäisi jättää päihteet nauttimatta ja ennen iltaa tehdä kirjallinen sopimus suostumuksesta tai koskemattomuudesta ja sitten vielä kuvata yön tapahtumat, mistä siitäkin voi mies saada syytteen erikseen.

Melko vaikeaksi on nykymaailmassa tehty miehen ja naisen yhteinen ajanvietto, mikäli kohdalle sattuu esimerkiksi vähemmän tasapainoinen henkilö tai muu opportunisti.

Toivottavasti näyttö on sitten ollut oikeasti kiistatonta. Ihan karmea juttu kaikille osapuolille.

Nykyäänhän jengi kuvailee näitä suostumusvideoita varmuuden varalle, että ei voi mielivaltaisesti keksiä asioita. Taisi Severi vaan oppia kantapään kautta, että jatkossa kannattaa myös silloin aamuneljän aikaan varmistaa selusta.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lahtiselle kerrotaan sängyssä, että uhrilla on poikaystävä joka tulee pian kotiin. Kuultuaan tämän Lahtinen vetää housut jalkaan ja ... menee nukkumaan olohuoneen matolle? Vähän särähtää korvaan.

Hyvä, että jotain muutakin häiritsi tuo kohta. Niin vahva selittelyn maku oli tuossa... No "kännin piikkiin" kuten kaikki muukin tötöily?
Erittäin ikävä juttu, mutta luottamus on aika luja Suomen oikeuslaitokseen. Todennäköisemmin siellä rikollinen pääsee helpommalla kuin niin päin, että syytön tuomitaan kevyin perustein.

Silti. Äärimmäisen paskamainen tilanne tuollainen. Miten todistetaan aukottomasti raiskaus, jos todistajia ei paikalla ole ollut? Edes gynekologin lausunto ei mielestäni aukottomasti todista mitään, kun tuotakin harrastusta on niin moneen makuun ja tyyliin...

Oli miten oli. Odotellaan viimeistä niittiä, mutta aika vahva epäilyksen varjo laski tuon videon katseltuani.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Severin video olisi muuten voinut olla ihan ok kertomus, mutta tuo kohta missä kertoo vetäneensä housut jalkaan ja menneensä olohuoneeseen nukkumaan ennen kuin uhrin poikaystävä tulee kotiin on kyllä todella epäuskottava. Eihän kukaan varattua naista vahingossa pannut jää tekopaikalle notkumaan, varsinkaan kun eivät olleet edes mitään varsinaisia kavereita keskenään

Kai tuon voisi tulkita niinkin, että molemmat osapuolet on ollut yhteisymmärryksessä siten ettei Lahtiselle ole edes tullut mieleen että tilanteesta tai asunnosta tulisi lähteä pois koska toinen osapuoli tullee syyttämään häntä raiskauksesta.

Tästä tietysti vajaat tiedot ja vähän turha lähteä spekuloimaan. Hovista sitten lainvoimainen tuomio ymmärtääkseni.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Hyvä, että jotain muutakin häiritsi tuo kohta. Niin vahva selittelyn maku oli tuossa... No "kännin piikkiin" kuten kaikki muukin tötöily?
Erittäin ikävä juttu, mutta luottamus on aika luja Suomen oikeuslaitokseen. Todennäköisemmin siellä rikollinen pääsee helpommalla kuin niin päin, että syytön tuomitaan kevyin perustein.

Kieltämättä särähtää toi korvaan mutta toisaalta millainen ihminen jäisi nukkumaan vielä ko. asuntoon, jossa on juuri raiskannut? On kyllä omituinen tarina, melkoisesti tuollaisia "?" kohtia.

edit: korjataan selvennykseksi että en ole missään nimessä puolustelemassa Lahtista, vaan nostamassa framille juuri tätä että hänen kertomus on kyllä todella epälooginen.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Kieltämättä särähtää toi korvaan mutta toisaalta millainen ihminen jäisi nukkumaan vielä ko. asuntoon, jossa on juuri raiskannut? On kyllä omituinen tarina, melkoisesti tuollaisia "?" kohtia.

Ja miksi sellaiselta ihmiseltä joka on juuri raiskannut oman tyttöystävän kyseltäisiin että onko paikkaa mihin mennä yöksi?
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Oma mielipide: siinä vaiheessa, kun aletaan kyseenalaistamaan Suomen oikeusjärjestelmää, ollaan aika liemessä.
Niinpä. Oikeuslaitos on perehtynyt kaikkeen näyttöön. Siellä on ollut niin henkilötodistajia kuin aihetodisteita.

Nythän oikeusjärjestelmä toimii, kun Lahtinen saa valittaa tuomiostaan ja tuoda oman näkemyksensä vielä perustellummin esille.
Suomessa on sananvapaus ja Lahtisella on oikeus omissa somekanavissaan valehdella tai jättää tapauksen kannalta olennaisia asioita kertomatta. Hän myös tuoreessa videossaan hyödyntää aktiivisesti noita molempia oikeuksia.
Annetaan oikeuslaitoksen tehdä työ.
Juurikin näin. Käräjäoikeus on nyt tuomionsa antanut ja oli sitä mieltä, että rikos on tapahtunut ja syyttäjän vaatima kaksi vuotta ehdotonta on oikea rangaistus. Hovioikeuteen valitetaan ja tuomio saanee lainvoiman sen jälkeen, sillä tuskin tässä korkeimpaan oikeuteen asti mennään. Tällä hetkellä käräjäoikeuden antama tuomio on se virallisin totuus, mihin kannattaa luottaa - ainakin paljon enemmän kuin tuomitun omiin monologeihin somekanavissaan.
 

TyöUkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Annettu tästä ja muista provosoivista ja misogyynisistä viesteistä viikon pelikielto
Saan varmaan puolet palstalaisista repimään housunsa pois jalasta mutta kiitos meidän feministeille ja me too kampanjalle. Ainakin minun on hyvin vaikea uskoa näitä tuomioita siltä osin miltä ne virallisesti näyttäytyvät. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun nainen syyttää miestä olemattomista asioista. Tässä tapauksessa vielä kun on kyseessä julkisuuden henkilö.

Jos, siis huom, jos, tämä on mennyt niinkuin Lahtinen IG tilillään kertoo, niin todella vittumainen teko naiselta. Vittumainen on lievä ilmaisu. Siinä meni koko ura ja elanto kerralla. Jos naisen kertoma on tosi, ja tuomio aiheellinen, niin sitten on toki eri asia.

Mutta niin kun jo sanoin, niin kiitos meidän feministeille ja me too kampanjalle, ei nämä enää nykypäivänä minulle ainakaan kovin uskottavilta näyttäydy.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Nykyäänhän jengi kuvailee näitä suostumusvideoita varmuuden varalle, että ei voi mielivaltaisesti keksiä asioita. Taisi Severi vaan oppia kantapään kautta, että jatkossa kannattaa myös silloin aamuneljän aikaan varmistaa selusta.
Siis että kannattaa suunnitella raiskaus siten ettei siitä jää kiinni vai miten tämä pitäisi tulkita. Eihän Severi olisi mitään suostusmusvideota olisi voinut edea kuvata kun toinen on taju kankaalla.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos Severi on toiminut tuolla tavoin, niin ei siinä ole seliteltävää. Syyllinen mikä syyllinen.

Jos ei ole, niin asia on sitten hankala ja sillon toivoisi oikeuden voittavan.

Näillä mennään, ei tämä sen monimutkaisempaa ole.Aika näyttää tämänkin asian suhteen missä mennään
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Tosiaan aika ihmeellistä, että täällä edelleen jossitellaan asioita. Ei se käräjäoikeus Suomessa mikään harrastelijalaitos ole missä maallikot iltasanomien perusteella arpovat ihmisille tuomioita. Nyt valoja päälle!
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kai tuon voisi tulkita niinkin, että molemmat osapuolet on ollut yhteisymmärryksessä siten ettei Lahtiselle ole edes tullut mieleen että tilanteesta tai asunnosta tulisi lähteä pois koska toinen osapuoli tullee syyttämään häntä raiskauksesta.

Tästä tietysti vajaat tiedot ja vähän turha lähteä spekuloimaan. Hovista sitten lainvoimainen tuomio ymmärtääkseni.

Yleensä ottaen olen onnellinen että olin viriileimmässä iässäni 1990-2000-luvuilla.

En tiedä mitä kaikkea jälkipeliä kaikista kännisähläyksistä olisi ehkä 2020-luvulla tullutkaan. Paljon on nykyään paremmin mutta kyllä pitää ottaa vielä omaa jälkikasvua puhutteluun että näiden asioiden kanssa ei ole tippaakaan leikkimistä. Jos ei nyt nimeä paperiin tarvitse ottaa ennen sänkyhommia mutta melkein.

Paljonhan tuossa on mennyt pieleen oli tilanne mitä oli. Arviointikyky on pettänyt kumppanin suhteen nyt ainakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös